Lediga jobb Försvarsmakten i Solna

Se alla lediga jobb från Försvarsmakten i Solna. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Solna som finns inom det yrket.

Chef Logistik –och säkerhetsavdelningen

Ansök    Okt 21    Försvarsmakten    Specialistofficer
Militärhögskolan Karlberg söker Avdelningschef med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen. På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.   Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsu... Visa mer
Militärhögskolan Karlberg söker Avdelningschef med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen.

På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.  

Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid (FMT) som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. Kadettbataljonen stödjer Försvarshögskolan i genomförandet av Officersprogrammet främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Stödja bataljonen avseende planering och genomförande inom främst delfunktionerna förnödenhetsförsörjning, transporttjänst samt till del övrigt logistikstöd och kommendantur.
• Leda och utveckla medarbetarna samt verksamheten inom avdelningen.
• Samverka såväl internt vid Militärhögskolan Karlberg som externt mellan Försvarsmaktens förband och skolor jämte Försvarshögskolan och andra aktörer.
• Leda och samordna materielplanering på både kort och lång sikt, inom bataljons ram.
• Verksamheten kan vara av skiftande karaktär samt omfattning, där ett flexibelt förhållningssätt och uppgiftsanpassning är förutsättningar för att uppnå förväntade resultat.

Kvalifikationer


• Specialistofficer OR8 (förvaltare)
• Chefserfarenhet alternativt i arbetsledande befattning
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
• Körkort B.

Meriterande


• Tidigare tjänstgöring som chef med personalansvar.
• Kunskap om och erfarenhet av funktionen logistik.
• Körkort BE-C-CE.
• Militära förarbevis.
• Utbildning PRIO 5/6.
• Tidigare genomförd internationell insats.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som innehar en god social förmåga och som trivs med en omväxlande tjänst och kan leverera både självständigt samt i grupp.      

Du bör vara strukturerad samt lösningsorienterad och finna vägen framåt på eventuella uppkomna problem, för att bidra med stöd till den gemensamma verksamheten.

Du är drivande och tar egna initiativ samtidigt som du har god kommunikativ samt pedagogisk förmåga och känner trygghet i din profession.

I ditt yrkesutövande hanterar du stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör även vid eventuell press och motgång.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform: Tills vidare

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.


• Placeringsort: Solna.
• Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla följande:


• CV.
• Personligt brev.

Beredd komplettera med (vidimerat)


• Kopia på relevanta militära intyg.
• Kopia på relevanta civila betyg.
• Kopia på relevanta tjänstgöringsomdömen eller motsv.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Sista datum för ansökan är 2022-11-20.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Stf C Kadettbataljonen Major Hans Flach, tel. 072-187 74 37.

Fackliga företrädare: Patrik Bäck OF Karlberg, tel. 070-878 37 22, Hokan Pettersson SACO, tel. 08-514 39 854, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kurschef Arbetsmiljö

Ansök    Nov 11    Försvarsmakten    Arbetsmiljöinspektör
Vill du komplettera vårt lag och bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Brinner du för lärande och utbildning som skapar god effekt i organisationen? Har du erfarenhet av att genomföra utbildning inom arbetsmiljöområdet? Då kan du vara rätt person för oss! Om enheten På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom förvaltning och management. Vi jobbar med både klassrumsförlagt och nä... Visa mer
Vill du komplettera vårt lag och bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Brinner du för lärande och utbildning som skapar god effekt i organisationen? Har du erfarenhet av att genomföra utbildning inom arbetsmiljöområdet? Då kan du vara rätt person för oss!

Om enheten
På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom förvaltning och management. Vi jobbar med både klassrumsförlagt och nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten.

Vi söker nu en kurschef med arbetsmiljökompetens som ska ansvara för utveckling och genomförande av utbildning inom området.

Du som vill arbeta som kurschef hos oss tycker om att jobba med utbildning och allt vad det innebär i kontakten med kursdeltagare och andra intressenter: planering, administration, genomförande och utvärdering av utbildningar. På enheten är vi ett bra gäng av kreativa och erfarna kurschefer som trivs tillsammans.

En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta förutsättningar till träning på arbetstid får du på köpet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kurschef på ManE kommer du att:


• utveckla, planera, genomföra och utvärdera utbildningar, främst inom arbetsmiljöområdet i Försvarsmakten.
• i viss mån utbilda själv, i kombination med lärarstöd från Försvarsmakten eller externt.
• jobba tillsammans med övriga medarbetare på enheten, för att skapa ett sammanhållet och tydligt utbud av utbildning för myndighetens personal.
• bedriva omvärldsbevakning och driva utvecklings- och förändringsarbeten inom eget och enhetens verksamhetsområde.

Tjänsten innebär stort eget ansvar och handlingsutrymme i hur du planerar och genomför dina uppdrag.

KRAV 

Kvalifikationer


• Akademisk utbildning, företrädelsevis inom HR-området eller område som bedöms som likvärdigt.
• Minst tre års erfarenhet av operativt och strategiskt arbete inom arbetsmiljöområdet.
• Dokumenterade kunskaper om lagar och krav inom arbetsmiljöområdet.
• Dokumenterad kunskap och erfarenhet av arbete med utbildningsfrågor.
• Erfarenhet av att utbilda inom arbetsmiljöområdet.
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som kurschef behöver du vara lösningsfokuserad, engagerad och strukturerad. Du behöver också ha god samarbetsförmåga och en vilja att ta det gemensamma arbetet framåt, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du kommer att ha många kontaktytor, inom alla nivåer i Försvarsmakten, men också med andra myndigheter och aktörer, vilket ställer höga krav på din kommunikativa förmåga och din förmåga att skapa relationer. Du behöver ha god förmåga att hantera de administrativa uppgifterna under kursprocessens gång. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

MERITERANDE


• Erfarenhet från arbete med arbetsmiljöfrågor på förbandsnivå inom Försvarsmakten.
• Kunskap och erfarenhet av arbete inom områdena rehabilitering, verksamhetssäkerhet och aktiva åtgärder utifrån diskrimineringslagstiftningen.
• Utbildning inom pedagogik med inriktning vuxnas lärande.
• Erfarenhet av arbete med nätbaserat lärande.

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning.
Tjänsteresor förekommer.
Arbetsort: Solna. 
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Förfrågningar angående befattningen kontakta:
Rekryterande chef Hanna Tode, [email protected], tfn. 070-829 77 65.

Fackliga kontaktpersoner vid MHS K:
Hokan Pettersson, SACO-S FM Karlberg,
Stefan Ragnebrink, Försvarsförbundet Karlberg,
Patrik Bäck, Officersförbundet Karlberg,
Lise-Lotte Larsson, SEKO,
Samtliga nås via MHS Karlbergs växel: 08- 514 390 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

HR-Administratör, vikariat, till kdbat, Militärhögskolan Karlberg

På MHS K genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet lett av Försvarshögskolan. Officersprogrammet leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i Försvarsmakten. Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär proffessionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. Kadettbataljonen... Visa mer
På MHS K genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet lett av Försvarshögskolan. Officersprogrammet leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i Försvarsmakten. Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär proffessionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. Kadettbataljonen stödjer Försvarshögskolan i genomförandet av OP främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

Då vår HR-administratör provar annat arbete, söker vi nu en vikarierande HR-administratör i 6 månader till enhetens HR-/Adm-avdelningen, med ev möjlighet till förlängning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR-administratör vid kadettbataljonens stab utgör du ett administrativt stöd inom de olika HR-processerna. Du hanterar information i FM personaladministrativa system, tar fram underlag för planering inom personalområdet, hanterar bemanningsuppdrag, gällande avtal, rekryteringar samt tar fram underlag och rapporter inom de olika HR-processerna.

Kvalifikationer


• Lägst gymnasiekompetens
• Erfarenhet av HR-administration
• Mycket goda IT-kunskaper
• Goda kunskaper i svenska

Meriterande


• Erfarenhet av vårt administrativa stödsystem (SAP/PRIO) inom HR-området
• Erfarenhet av HR-arbete i Försvarsmakten
• B-körkort

Personliga egenskaper

Du bör vara ansvarstagande, serviceinriktad med initiativförmåga. Du har hög social kompetens, lätt för att samarbeta och trivs med att arbeta självständigt samt med rutinuppgifter. Du har godförmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du gillar att arbeta i en miljö som ständigt utvecklas samt är stresstålig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen lämnas av

Lena Rinalder: 0708983221

Fackliga företrädare

Patrik Bäck OF Karlberg: 08-51439000
Hokan Pettersson SACO: 08-51439000
Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet: 08-51439827

Övrigt

Individuell lönesättning tillämpas
Tidsbegränsad anställning, med ev möjlighet till förlängning.
Arbetsort: Militärhögskolan Karlberg, Solna
Tillträde: snarast, eller efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-30.  

 

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kurschef Logistik med inriktning IFTEX och BVKF

Ansök    Aug 19    Försvarsmakten    Officer
Om enheten På Managementenheten (ManE) utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Vi jobbar med såväl klassrumsförlagt som nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten. Brinner du för lärande och utbildning som skapar god effekt i organisationen? Då kan du vara rätt person för oss! Huvudsakliga arbetsuppgifter Som kurschef på ManE kommer du att: • utveckla, planera... Visa mer
Om enheten
På Managementenheten (ManE) utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Vi jobbar med såväl klassrumsförlagt som nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten.

Brinner du för lärande och utbildning som skapar god effekt i organisationen? Då kan du vara rätt person för oss!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kurschef på ManE kommer du att:


• utveckla, planera, genomföra och utvärdera utbildningar inom produktionslogistik i Försvarsmakten.
• utbilda själv i kombination med lärarstöd internt från Försvarsmakten och externt.
• jobba tillsammans med övriga medarbetare på enheten, för att skapa ett sammanhållet och tydligt utbud av utbildning för myndigheters personal.
• bedriva omvärldsbevakning och driva utvecklings- och förändringsarbeten inom eget och enhetens verksamhetsområde.

Tjänsten innebär stort eget ansvar och handlingsfrihet i hur du planerar och genomför dina uppdrag.

KRAV

Kvalifikationer


• Verkat som föreståndare inom IFTEX- och/eller BVKF.
• Goda erfarenheter inom logistikområdet, med erfarenhet från tjänstgöring i logistikbefattning inom Försvarsmakten, under de senaste fem åren.
• Erfarenhet från pedagogiskt arbete.
• God kommunikativ förmåga och erfarenhet av att samarbeta i nätverk.
• Tjänsten är en militär befattning OF 2-3

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som kurschef behöver du ha pedagogisk förmåga och ett starkt intresse för utbildningsfrågor. Du behöver vara lösningsfokuserad, engagerad och strukturerad. Du behöver också ha god samarbetsförmåga och en vilja att ta det gemensamma arbetet framåt, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du kommer att ha många kontaktytor, inom alla nivåer i Försvarsmakten, men också med andra myndigheter och aktörer, vilket ställer höga krav på din kommunikativa förmåga och din förmåga att skapa relationer i organisationen. Du behöver också ha förmåga att hantera de administrativa uppgifterna under kursprocessens gång.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Meriterande


• Genomgången logistikutbildning civilt eller inom Försvarsmakten.
• Erfarenhet av att ha arbetat inom HKV organisation.
• Genomförd FEX utbildning och/eller ammunitionsröjningsutbildning.
• Erfarenhet från FOI, FORTV, FMV samt MSB kopplat IFTEX och/eller BVKF.

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid. 
Arbetsort: Stockholm. 
Tjänsteresor förekommer.
Tillträdesdatum 2022-10-01 eller enligt överenskommelse.

Förfrågningar angående befattningen kontakta:
Kurschef Ingrid Pettersson Koivumaa, [email protected] , tfn. 070-399 90 78.

Rekryterande chef:
Andreas Tägt, [email protected], 076-876 77 26

Fackliga företrädare:
Hokan Pettersson, SACO-S FM Karlberg,
Stefan Ragnebrink, Försvarsförbundet Karlberg,
Patrik Bäck, Officersförbundet Karlberg,
Lise-Lotte Larsson, SEKO FM Karlberg,
Samtliga nås via MHS Karlbergs växel: 08- 514 390 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Avdelningschef till Managementenheten, MHS Karlberg

På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten och vi jobbar med både klassrumskurser och nätbaserat lärande. Är du en engagerad, trygg och kommunikativ chef? Vill du komplettera vårt lag och bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Då är du kanske den vi söker. En unik arbet... Visa mer
På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och
genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Våra målgrupper
är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten och vi jobbar med både
klassrumskurser och nätbaserat lärande.
Är du en engagerad, trygg och kommunikativ chef? Vill du komplettera vårt lag och
bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Då är du kanske den vi
söker.

En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta förutsättningar för träning får du på
köpet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Managementenheten består organisatoriskt av tre avdelningar. Avdelning 3 är främst en
stödavdelning inom enheten, med specialistkompetens inom områdena pedagogik,
nätbaserat lärande och kursadministration.

Som chef för avdelningen ansvarar du för att leda, samordna och utveckla avdelningens arbete,
till stor del utifrån hela enhetens behov. Du kommer att ha såväl personal- som verksamhets-
och ekonomiskt ansvar, för din avdelning med för närvarande sju medarbetare och en konsult.
Antalet medarbetare kan på sikt utökas med ytterligare några medarbetare.
Du ingår i ManE:s ledningsgrupp och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang,
för att tillsammans med övriga avdelningschefer och enhetschefen utveckla
och styra enhetens verksamhet.

I din roll som avdelningschef kommer du att ha många kontaktytor och föra en löpande
dialog med representanter för olika delar av Försvarsmaktens organisation. Du ansvarar för
att kvalitetssäkra avdelningens verksamhet mot uppsatta mål och kvalitetskriterier, samt
driver förändrings- och utvecklingsarbeten inom avdelningens och enhetens
verksamhetsområde.


Kvalifikationskrav

• Akademisk utbildning, med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant.
• Erfarenhet som chef med personal-, budget- och verksamhetsansvar.
• God kommunikativ förmåga och god ledarskapsförmåga.

Meriterande kvalifikationer

• Erfarenhet av arbete med kompetensutvecklingsfrågor på central nivå i en stor
organisation.
• Erfarenhet och kunskap kring utbildningsrelaterade tekniska plattformar och LMS, t ex
FM lärportal (SABA), It´s Learning och Sharepoint.
• Erfarenhet av arbete inom FM stödprocess Utbildning.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du ha god självkännedom och vara stabil som person.
Du är prestigelös, och samverkar och samarbetar effektivt med andra.
Du är en konstruktiv och positiv problemlösare, initiativtagande och med förmåga till helhetssyn.
Du har en god förmåga att organisera och planera ditt eget och avdelningens arbete,
på kort och längre sikt.
Ditt engagemang i ledarskapet är stort och det utvecklande ledarskapet (UL) är självklart för
dig. Du kan balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet och
på det sättet erbjuda dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö.
Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde snarast, enligt överenskommelse.  
Tjänsten är en civil tillsvidareanställning, heltid. Provanställning sex månader tillämpas, om
du inte sedan tidigare är anställd i Försvarsmakten. Tjänsteresor förekommer.

Befattningen är placerad vid Militärhögskolan Karlberg med arbetsort Solna.

Förfrågningar om befattningen kan göras till rekryterande chef, Hanna Tode, e-post:
[email protected], telefon 070 829 77 65.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan via ReachMee senast 2022-10-07. Din ansökan ska innehålla
cv och personligt brev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är rätt person för denna
tjänst.

Fackliga representanter
Fackliga kontaktpersoner vid MHS K är Hokan Pettersson SACO-S, Stefan Ragnebrink
Försvarsförbundet, Patrik Bäck Officersförbundet, Lise-Lotte Larsson SEKO.
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-514 390 00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Sjuksköterska till Försvarshälsan Livgardet, Karlberg

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för värnpliktiga och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten. Försvarshälsan Livgardet bedriver verksamhet vid våra avdelningar i Kungsängen nordväst om Stockholm, i centrala Stockholm samt vid Militärhögskolan Karlberg i Solna. Huvudsakliga arbetsuppgifter Välkommen ... Visa mer
Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för värnpliktiga och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Försvarshälsan Livgardet bedriver verksamhet vid våra avdelningar i Kungsängen nordväst om Stockholm, i centrala Stockholm samt vid Militärhögskolan Karlberg i Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Välkommen till en tjänst som sjuksköterska i en omväxlande och spännande miljö! Vi söker nu en sjuksköterska för att förstärka vår verksamhet vid Försvarshälsan i Karlberg. 

Arbetsuppgifterna är varierande både i det medicinska perspektivet och utifrån den militära kontext i vilken vi är verksamma. De primära arbetsuppgifterna består i att leverera hälso- och sjukvård gentemot kadetterna som gör sin officersutbildning vid Militärhögskolan Karlberg. Arbetet sker huvudsakligen som mottagningsarbete men vi följer också regelbundet kadetterna ut i fält under olika utbildningsmoment och militära övningar.

Utöver det dagliga mottagningsarbetet är du också en viktig försvarsmedicinsk resurs som ett stöd till kadetternas befäl och instruktörer.

Försvarshälsan vid Militärhögskolan Karlberg är i ett expansivt skede och kommer att utökas med fler befattningar den närmsta tiden. Det innebär att du så småningom kommer ingå i ett tvärprofessionellt arbetslag med läkare, psykolog, fysioterapeut och sjuksköterska. Teamarbete genomsyrar vårt arbetssätt i den dagliga verksamheten.

KRAV
Kvalifikationer


• Legitimerad sjuksköterska med specialistkompetens som distriktssköterska alternativt annan vidareutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
• Körkort lägst B

Personliga egenskaper
Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete där du många gånger förväntas kunna fatta egna medicinska beslut. Att kunna ta egna initiativ och vara självgående är därför en förutsättning för tjänsten. Samtidigt är det helt centralt att du har en god samarbetsförmåga. Arbetet vid de militära övningarna kan tidvis bli intensivt, du bör ha förmåga att tempoväxla.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Relevant yrkeserfarenhet som sjuksköterska/distriktssköterska
• Erfarenhet av mottagningsarbete
• Vana av att genomföra vaccinationer
• Erfarenhet av att arbeta i ett tvärprofessionellt arbetslag

Övrigt
Tjänstgöringen är i huvudsak förlagd till vår mottagning i Karlberg men kan vid behov förekomma vid våra andra avdelningar.

Arbetstid: 40 h/vecka, måndag-fredag på dagtid, med flextidsavtal. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma i samband med t ex militära övningar. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Tjänsten är tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt särskild överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för Försvarsmaktens lönepolicy.

Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas gärna av:
Rickard Sellin, tjf enhetschef Försvarshälsan Livgardet, [email protected]

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av:
Maria Berg, sjuksköterska, tel: 070-853 66 07, [email protected]

Fackliga representanter:
Kontaktas via växeln 08-788 75 00

OFR/O          Stefan Morin

OFR/S          Kenneth Hartikainen

SACO           Johan Gillemyr

SEKO           Thomas Klasson

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-11. Den ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det framkommer varför du är lämplig för befattningen.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Vikariat Objektledare (kravställare) infrastruktur, Karlberg i Solna

Trivs du med att kravställa och kvalitetssäkra funktioner i olika typer av bygg- och fastighetsprojekt? Vill du vara med och utveckla infrastrukturen i Försvarsmakten? Vi söker nu en vikarie på 12 månader till Karlberg i Solna - välkommen med din ansökan! Om enheten Lokalplaneringsenheterna (LplE) är en del av Försvarsmaktens lokalförsörjningskompetens och företräder FM som beställare gentemot Fortifikationsverket. Lokalplaneringsenhet Mitt, som består ... Visa mer
Trivs du med att kravställa och kvalitetssäkra funktioner i olika typer av bygg- och fastighetsprojekt? Vill du vara med och utveckla infrastrukturen i Försvarsmakten? Vi söker nu en vikarie på 12 månader till Karlberg i Solna - välkommen med din ansökan!

Om enheten

Lokalplaneringsenheterna (LplE) är en del av Försvarsmaktens lokalförsörjningskompetens och företräder FM som beställare gentemot Fortifikationsverket.

Lokalplaneringsenhet Mitt, som består av ca 30 medarbetare, har ett geografiskt ansvarsområde som omfattar Stockholms-, Gävleborgs, Södermanlands-, Uppsala-, Västmanland-, Dalarnas- och Gotlands län. Enhetens uppgift är att stödja organisationsenheterna i garnisonerna; Arboga, Haninge, Enköping, Visby, Kungsängen, Stockholm/Solna, Uppsala, Vällinge och Falun med garnisonsplanering, anskaffning, avveckling samt vidmakthållande av mark och lokaler. LplE stödjer även Högkvarteret med underlag för planering och verksamhetsuppdrag och framtagning av styrande dokument.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Objektledning innebär att vara Försvarsmaktens ansvarige under hela anskaffningsprocessen; från att leda behovsutredning och ta fram behovsunderlag till att kvalitetssäkra beställt objekt under projektering, byggskede och tillträde.

Som vikarie kommer du att hantera redan påbörjade objekt samt mindre uppkomna behov.

Du kommer att ansvara för att sammanhålla kontakter med olika enheter inom Försvarsmakten och berörda myndigheter. Arbetet är självständigt med stort eget ansvar. Vikariatet kan leda till en tillsvidaretjänst.

 

KRAV

Kvalifikationer


• Högskoleexamen inom byggteknisk eller annan relevant utbildning, alternativt aktuell och relevant arbetslivserfarenhet på minst ett par år som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Aktuell och relevant erfarenhet av att projektleda/arbeta i projektform
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
• Goda kunskaper i MS Office
• B-körkort


Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt, varierat och med stort eget ansvar för flera projekt samtidigt. Du är duktig på att arbeta strukturerat, prioritera och ta egna initiativ. Du trivs i en arbetsmiljö där man arbetar efter tydliga processer och mot tydliga mål, samtidigt som du är lösningsorienterad och kreativ när det behövs.  Du har lätt för och trivs med tempoväxling och du är uthållig och leveranssäker. Vidare är du en utpräglad lagspelare som både delar med dig av din kompetens och också gärna tar emot andras åsikter och erfarenheter.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITER


• Aktuell och relevant erfarenhet av att leda flera parallella projekt
• Relevant erfarenhet av projektledning (bygg, VVS, el, IT, teknik)
• Relevant erfarenhet från system-och nätverksprojektering
• Relevant erfarenhet från teknisk bevakning
• God kännedom om Försvarsmakten
• Relevant arbetslivserfarenhet från Försvarsmaktens verksamhet

 

Övrigt

Anställningskategori: Civil

Anställningsform: Vikariat 12 månader

Startdatum: Snarast

Placeringsort: Solna

Resor: Dagsresor förekommer i tjänsten

För mer information om befattningen kontakta:
Avdelningschef Monica Olsson 070-618 10 34

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-Specialist Helena Soläng, 070-836 16 36

Fackliga kontaktpersoner
Hokan Pettersson (SACO/S), Stefan Ragnebrink (OFR/S)
Patrik Bäck (OFR/O), Lise-Lotte Larsson (SEKO)
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2022- 09-02.
Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du bland annat motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Förrådsman/kvinna

Ansök    Aug 10    Försvarsmakten    Lagerarbetare
Befattningen erbjuder Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt. Vi är en grupp i blandad ålder, vissa är nyanställda och vissa har jobbat länge i Försvarsmakten. Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trevl... Visa mer
Befattningen erbjuder
Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt.

Vi är en grupp i blandad ålder, vissa är nyanställda och vissa har jobbat länge i Försvarsmakten. Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trevlig ton.

Som anställd i Försvarsmakten har du möjlighet till tre friskvårdstimmar i veckan när arbetet tillåter det, vilket vi försöker planera in.

Om enheten
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet till bland annat krigsförband, skolor, försvarsmaktsenheter och staber.

Syftet med logistikenheten är att bidra till en starkare försvarsmakt genom en välfungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjningar och krig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dagligen förekommande arbetsuppgifter vid en godsmottagning och förråd
• Ta emot gods, inleverera och förråds ställa denna, utlämning av förnödenheter
• Genomföra åtgärder på förnödenheter enligt gällande instruktion
• Redovisa förnödenheter i FMs redovisningssystem
• Genomföra transporter av gods
• Hantering av materiel
• Viss vård av fordon och hanteringsutrustning
• Upprätthålla kontakt med kunder

KRAV

Kvalifikationer

• Vi ser att du lägst har en avslutad 3-årig gymnasial utbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig.
• Några års arbetslivserfarenhet
• Mycket goda datakunskaper
• Körkort B (manuell)

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE
• Erfarenhet att hantera Försvarsmaktens redovisningssystem Lift/Prio.
• Truckkort

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Befattningen är ett vikariat på 6 månader.
Sysselsättningsgrad: Heltid 100 %
Arbetsort: Solna
Tillträdesdatum: Tillträde efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
C Serviceförråd Karlberg, Lise-Lotte Larsson eller Stf C Serviceförråd Karlberg Per Otternäs
Nås via växeln 08-584 540 00

Fackliga företrädare:
OFR/O, Stefan Morin
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kompanikommendant

Ansök    Aug 11    Försvarsmakten    Officer
Militärhögskolan Karlberg söker Kompanikommendant med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen. På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.   Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professio... Visa mer
Militärhögskolan Karlberg söker Kompanikommendant med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen.

På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.  

Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid (FMT) som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. Kadettbataljonen stödjer Försvarshögskolan i genomförandet av Officersprogrammet främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Att arbeta som Kompanikommendant vid Kadettbataljonen innebär att stödja kompanierna avseende logistikplanering för enhetens verksamhet inom främst delfunktionerna förnödenhetsförsörjning, transporttjänst samt till del övrigt logistikstöd och kommendantur. 

Att lösa uppgifter inför, under och efter genomförande i samband med daglig verksamhet, övningar, resor och transporter samt materielplanera på både kort och lång sikt, inom kompanis ram.

Verksamheten kan vara av skiftande karaktär samt omfattning, där ett flexibelt förhållningssätt och uppgiftsanpassning är förutsättningar för att uppnå förväntade resultat.

Vi ser gärna motiverade och engagerade sökande som uppfyller grundkraven och vill utvecklas inom logistiktjänsten.

Löpande arbetsuppgifter


• Beställa/boka förplägnad, logi, transporter och övriga förnödenheter för planerad verksamhet.
• Samverka såväl internt vid Militärhögskolan Karlberg som externt mellan Försvarsmaktens förband och skolor jämte Försvarshögskolan.
• Samverka med och stödja andra delar av Kadettbataljonen med verksamhet avseende logistikstöd.
• Delta i planeringsarbetet inför praktiska kadettövningar nationellt och internationellt.
• Stödja vid materielplanering för materiel i bruk.
• Stödja upprätthållandet av funktions – och driftduglighet på materiel i bruk.
• Stödja utbildningsadjutanten avseende förmåner i PRIO.
• Stödja vid inventering av bataljonens gemensamma materiel.
• Beredd stödja avseende samordning av logistik.

Kvalifikationer


• Specialistofficer OR6/7 (sergeant/översergeant/fanjunkare) eller Officer OF1/2 (fänrik/löjtnant/kapten) med prognos mot byte av personalkategori.
• Erfarenhet av logistikarbete
• Körkort B.

Meriterande


• Tidigare tjänstgöring som kvartermästare på kompani.
• Tidigare tjänstgöring inom funktionen logistik, oberoende av nivå.
• Logistikutbildning.
• Körkort BE-C-CE.
• Militära förarbevis.
• Farligt gods-utbildning (FM FG1000 och/eller ADR).
• Utbildning PRIO 5/6.
• Tidigare genomförd internationell insats.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som innehar en god social förmåga och som trivs med en omväxlande tjänst och kan leverera både självständigt samt i grupp.      

Du bör vara strukturerad samt lösningsorienterad och finna vägen framåt på eventuella uppkomna problem, för att bidra med stöd till den gemensamma verksamheten.

Du har lätt för att kommunicera med andra internt såväl som externt och känner dig trygg i din profession.

I ditt yrkesutövande hanterar du stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör även vid eventuell press och motgång.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform: Tills vidare

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.


• Placeringsort: Solna.
• Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla följande:


• CV.
• Personligt brev.

Beredd komplettera med (vidimerat)


• Kopia på relevanta militära intyg.
• Kopia på relevanta civila betyg.
• Kopia på relevanta tjänstgöringsomdömen eller motsv.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Sista datum för ansökan är 2022-09-16.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Chef Logistik – och säkerhetsavdelningen Förvaltare Mathias Hellberg, tel. 08-514 393 39 alt. 070-995 74 02.

Fackliga företrädare: Patrik Bäck OF Karlberg, tel. 070-878 37 22, Hokan Pettersson SACO, tel. 08-514 397 43, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Avdelningschef till Lokalplaneringsenhet Mitt, Karlberg i Solna

Är du en erfaren chef som trivs i en dynamisk miljö med fokus på leverans, kvalitet och samarbete? Har du arbetat i projekt och/eller har en bakgrund inom infrastruktur? Söker du en roll där ditt ledarskap, dina värderingar och din vilja att bidra till Försvarsmaktens bästa kommer till sin rätt? Välkommen med din ansökan! Om enheten Lokalplaneringsenheterna (LplE) utgör Försvarsmaktens lokalförsörjningskompetens och företräder FM som hyresgäst gentemot... Visa mer
Är du en erfaren chef som trivs i en dynamisk miljö med fokus på leverans, kvalitet och samarbete? Har du arbetat i projekt och/eller har en bakgrund inom infrastruktur? Söker du en roll där ditt ledarskap, dina värderingar och din vilja att bidra till Försvarsmaktens bästa kommer till sin rätt? Välkommen med din ansökan!


Om enheten

Lokalplaneringsenheterna (LplE) utgör Försvarsmaktens lokalförsörjningskompetens och företräder FM som hyresgäst gentemot Fortifikationsverket avseende öppet bestånd.

Lokalplaneringsenhet Mitt, som består av ca 30 medarbetare, har i uppgift är att stödja organisationsenheterna i garnisonerna; Arboga, Haninge, Enköping, Visby, Kungsängen, Stockholm/Solna, Uppsala, Vällinge och Falun med garnisonsplanering, anskaffning, avveckling samt vidmakthållande av mark och lokaler.

Om avdelningen

Anskaffningsavdelningen, en av två, kommer att bestå av åtta duktiga medarbetare. Tillsammans har de en bred och djup kunskap inom fastighetsbestånd och en god stämning med fokus på samarbete och resultat. Avdelningen är i tillväxt och likaså pågår en kontinuerlig utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du har personal- och ekonomiskt uppföljningsansvar för avdelningens personal, ekonomi och resultat. Ett fokusområde är att arbetsleda, utveckla och följa upp avdelningens personal. Ett andra fokusområde är att produktionsleda och samordna Försvarsmaktens infraanskaffning inom din avdelning. Ytterligare en stor del av arbetet innebär samordning, huvudsakligen internt men även mellan Försvarsmakten och dess samverkande myndigheter. Du är en del av ledningsgruppen för LplE Mitt, deltar i samordningsmöten på central nivå samt har en väsentlig roll i Försvarsmaktens tillväxt.

 

KRAV 

Kvalifikationer


• Eftergymnasial relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Aktuell erfarenhet av flertalet år i chefstjänst där personalansvar över eller fler underställda ingått
• Aktuell erfarenhet av att leda i förändring och tillväxt
• Aktuell arbetslivserfarenhet från myndighet, offentlig sektor eller större företag
• Relevant arbetslivserfarenhet av arbete i projekt och/eller fastigheter
• God förmåga att uttrycka dig i svenska i både tal och skrift
• Goda kunskaper i MS Office
• B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är omdömesgill, strukturerad och systematisk. Du är också tydlig, resultatinriktad, uthållig och relationsskapande. Ditt ledarskap är delegerande, motiverande, coachande och du är duktig på att skapa förutsättningar för samarbete och utveckling samtidigt som du är trygg i att ta beslut och ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITER


• God kännedom om Försvarsmakten
• Relevant arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten
• Relevant arbetslivserfarenhet inom bygg, fastigheter, eller dylikt
• Relevant erfarenhet av projektledning inom fastighetsområdet

 

Övrigt

Anställningskategori: Civil

Anställningsform: Tillsvidare, med sex månaders provanställning

Startdatum: Snarast

Placeringsort: Solna

Resor: Resor inom tjänsten förekommer.

För mer information om befattningen kontakta
Avdelningschef, Monica Olsson 070-618 10 34

Tillförordnad chef LplE Mitt, Ulf Berglund 070-350 04 78 

För information om rekryteringsprocessen kontakta
HR-Specialist Helena Soläng, 070 – 836 16 36

Fackliga kontaktpersoner
Hokan Pettersson (SACO/S)
Stefan Ragnebrink (OFR/S)
Patrik Bäck (OFR/O)

Lise-Lotte Larsson (SEKO)
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-26. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT-säkerhetschef till Karlberg

Ansök    Jun 29    Försvarsmakten    Specialistofficer
På Karlberg genomförs den grundläggande officersutbildningen där MHS K, genom kadettbataljonen (Kdbat), stödjer Försvarshögskolan. Vid MHS K finns även Managementutbildning (ManE), Försvarsmaktens veteranenhet (VetC), Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård (FMIF) samt Lokalplaneringsenhet MITT (LPLEM). Som IT-säkerhetschef ingår du i skolans stab där du under säkerhetschefen ansvarar för IT-säkerhetsarbetet samt signalskyddstjänst. Det innebär bl.... Visa mer
På Karlberg genomförs den grundläggande officersutbildningen där MHS K, genom kadettbataljonen (Kdbat), stödjer Försvarshögskolan. Vid MHS K finns även Managementutbildning (ManE), Försvarsmaktens veteranenhet (VetC), Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård (FMIF) samt Lokalplaneringsenhet MITT (LPLEM).

Som IT-säkerhetschef ingår du i skolans stab där du under säkerhetschefen ansvarar för IT-säkerhetsarbetet samt signalskyddstjänst. Det innebär bl. a. att du deltar i möten, genomför utbildning med elever och personal, bereder underlag för beslut samt upprättar säkerhetsplaner och genomför kontroller. IT-säkerhetschefen lyder under säkerhetschefen där säkerhetschefen har det samlade ansvaret för säkerhetstjänsten vid skolan. Riktlinjer för arbetet är Försvarsmaktens värdegrund, fastställda inriktningar samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten inom säkerhetsområdet. I arbetsuppgifterna kommer även kortadministration att ingå, samt att stödja säkerhetschefen med övriga uppgifter inom säkerhetsfunktionen. 

Kvalifikationer


• Du arbetar idag inom någon säkerhetsfunktion i FM eller har tidigare gjort detta
• Du har god kunskap om FM samt myndighetens bestämmelser
• Du har dokumenterad utbildning inom säkerhetsområdet i FM eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig    

Meriterande


• Utbildad IT-säkerhetschef i FM
• Utbildad Signalskyddschef i FM
• Utbildad signalskyddslärare i FM
• Utbildad Kortadministratör i FM
• Utbildad Rakelhandläggare
• God kunskap att hantera ISUS
• Genomförd HSOU

Personliga egenskaper
Vi söker Dig som är utåtriktad samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god social- och samarbetsförmåga. Du är driven och kan växla mellan olika arbetsuppgifter. Du är ansvarsfull, noggrann och vill bidra med dina idéer. Du bör ha intresse och en vilja att hålla dig uppdaterad inom säkerhetsområdet.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt


• Befattningen är OR8
• Anställningen är en tillsvidareanställning
• Tillträde snarast efter överenskommelse.

Upplysningar av arbetsinnehåll lämnas av C J2, kn Per Österlund, tel 08-514 398 07, alt mobil tel 070- 283 63 91.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-09-01. Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga företrädare

Patrik Bäck OF Karlberg,
Hokan Petersson SACO,
Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet,
Lise-Lotte Larsson (SEKO)

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Chef Logistik –och säkerhetsavdelningen

Ansök    Jul 1    Försvarsmakten    Officer
Militärhögskolan Karlberg söker Avdelningschef med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen. På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.   Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsu... Visa mer
Militärhögskolan Karlberg söker Avdelningschef med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen.

På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.  

Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid (FMT) som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. Kadettbataljonen stödjer Försvarshögskolan i genomförandet av Officersprogrammet främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Stödja bataljonen avseende planering och genomförande inom främst delfunktionerna förnödenhetsförsörjning, transporttjänst samt till del övrigt logistikstöd och kommendantur.
• Leda och utveckla medarbetarna samt verksamheten inom avdelningen.


• Samverka såväl internt vid Militärhögskolan Karlberg som externt mellan Försvarsmaktens förband och skolor jämte Försvarshögskolan och andra aktörer.


• Leda och samordna materielplanering på både kort och lång sikt, inom bataljons ram.
• Verksamheten kan vara av skiftande karaktär samt omfattning, där ett flexibelt förhållningssätt och uppgiftsanpassning är förutsättningar för att uppnå förväntade resultat.

Kvalifikationer


• Specialistofficer OR8 (förvaltare)
• Chefserfarenhet alternativt i arbetsledande befattning
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
• Körkort B.

Meriterande


• Tidigare tjänstgöring som chef med personalansvar.
• Kunskap om och erfarenhet av funktionen logistik.
• Körkort BE-C-CE.
• Militära förarbevis.
• Utbildning PRIO 5/6.
• Tidigare genomförd internationell insats.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som innehar en god social förmåga och som trivs med en omväxlande tjänst och kan leverera både självständigt samt i grupp.      

Du bör vara strukturerad samt lösningsorienterad och finna vägen framåt på eventuella uppkomna problem, för att bidra med stöd till den gemensamma verksamheten.

Du är drivande och tar egna initiativ samtidigt som du har god kommunikativ samt pedagogisk förmåga och känner trygghet i din profession.

I ditt yrkesutövande hanterar du stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör även vid eventuell press och motgång.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform: Tills vidare

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.


• Placeringsort: Solna.
• Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla följande:


• CV.
• Personligt brev.

Beredd komplettera med (vidimerat)


• Kopia på relevanta militära intyg.
• Kopia på relevanta civila betyg.
• Kopia på relevanta tjänstgöringsomdömen eller motsv.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Sista datum för ansökan är 2022-08-14.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Chef Logistik – och säkerhetsavdelningen Förvaltare Mathias Hellberg, tel. 08-514 393 39 alt. 070-995 74 02.

Fackliga företrädare: Patrik Bäck OF Karlberg, tel. 070-878 37 22, Hokan Pettersson SACO, tel. 08-514 39 854, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Handläggare administration till Militärhögskolan Karlberg

På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Vi jobbar med såväl klassrumsförlagt som nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten. Vi har ett hundratal lärarledda kurser i vår kurskatalog och drygt 2 500 deltagare per år. Nu söker vi dig med hög administrativ kapacitet och genuin servicekänsla till en central, a... Visa mer
På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Vi jobbar med såväl klassrumsförlagt som nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten. Vi har ett hundratal lärarledda kurser i vår kurskatalog och drygt 2 500 deltagare per år.

Nu söker vi dig med hög administrativ kapacitet och genuin servicekänsla till en central, ansvarsfull och omväxlande roll som handläggare administration till Managementenheten.Är du en engagerad, trygg och kommunikativ administratör? Vill du komplettera vårt lag och bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Då är du kanske den handläggare vi söker.

 

Om enheten

Managementenheten  består av tre avdelningar som planerar och genomför kurser inom olika ämnen inom förvaltningsområdet. Rollen som handläggare administration ligger på avdelningen för enhetsstöd och rollen samverkar över hela enheten. Det är en bred och utvecklande arbetsroll i ett team där vi hjälper varandra med att driva enhetens arbete framåt. En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta förutsättningar för träning på arbetstid får du på köpet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare hos oss agerar du som ett operativt stöd för enhetens verksamhet och du koordinerar viktiga moment i vår utbildningsprocess. Det här är ett område som ständigt utvecklas och du kommer att få en viktig roll i att delta i arbetet med att se över våra arbetssätt och se till att vi alltid jobbar smart och effektivt. Du kommer att vara spindeln i nätet och deltar i framtagandet av interna rutinbeskrivningar och instruktioner.

Du verkar som utbildningsadministratör, kontorskoordinator och stödjer också med viss ekonomiadminstration. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis ansvar för beställningar, fakturahantering samt bokning av lokaler, liksom fikabeställningar och annat som rör planering, leverans och uppföljning av våra kurser.

 KRAV

Kvalifikationer


• Gymnasieutbildning
• Minst tre års erfarenhet av arbete som administratör, handläggare eller koordinator
• Erfarenhet av arbete med fakturahantering
• Goda kunskaper i IT-användning av bl.a. Officepaketet
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska

 

Personliga egenskaper
För att lyckas i denna roll behöver du vara strukturerad i ditt arbetssätt, kommunikativ och besitta en god samarbetsförmåga, då uppdraget kräver nära dialog med chefer, personal och andra stödfunktioner på förbandet, men även kontakter med kursdeltagare och andra intressenter i vår verksamhet. Du behöver genuint trivas med administrativt arbete och att organisera och strukturera i situationer där lösningen inte alltid är självklar. Du är proaktiv och tar initiativ till att sätta igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har mycket god servicekänsla med intresse av att hjälpa andra och kommunicerar väl och uttrycker dig klart, välformulerat och situationsanpassat. För att lyckas i rollen behöver du ha helhetssyn och vara bekväm i att utmana gamla sanningar på ett konstruktivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 MERITER


• Erfarenhet av arbete med utbildningsadministration
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling
• Erfarehet av arbete inom offentlig verksamhet eller myndighet
• Erfarenhet av att ha arbetat i SAP

  För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: heltid
Befattningen är placerad vid Militärhögskolan Karlberg med arbetsort Solna
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse


Förfrågningar om befattningen samt rekryteringsprocessen kan göras till chef för avdelning 3 Managementenheten, Lee Stigenberg, e-post: [email protected], telefon 076 104 15 97.

Fackliga företrädare
Fackliga kontaktpersoner vid MHS K är Hokan Pettersson SACO-S, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, Patrik Bäck Officersförbundet.
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-514 390 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kompanikommendant

Ansök    Maj 18    Försvarsmakten    Officer
Kompanikommendant Militärhögskolan Karlberg söker Kompanikommendant med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen. På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.   Parallellt med detta genomför Kadettbataljone... Visa mer
Kompanikommendant

Militärhögskolan Karlberg söker Kompanikommendant med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen.

På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.  

Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid (FMT) som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. Kadettbataljonen stödjer Försvarshögskolan i genomförandet av Officersprogrammet främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Att arbeta som Kompanikommendant vid Kadettbataljonen innebär att stödja kompanierna avseende logistikplanering för enhetens verksamhet inom främst delfunktionerna förnödenhetsförsörjning, transporttjänst samt till del övrigt logistikstöd och kommendantur. 

Att lösa uppgifter inför, under och efter genomförande i samband med daglig verksamhet, övningar, resor och transporter samt materielplanera på både kort och lång sikt, inom kompanis ram.

Verksamheten kan vara av skiftande karaktär samt omfattning, där ett flexibelt förhållningssätt och uppgiftsanpassning är förutsättningar för att uppnå förväntade resultat.

Vi ser gärna motiverade och engagerade sökande som uppfyller grundkraven och vill utvecklas inom logistiktjänsten.

Löpande arbetsuppgifter


• Beställa/boka förplägnad, logi, transporter och övriga förnödenheter för planerad verksamhet.
• Samverka såväl internt vid Militärhögskolan Karlberg som externt mellan Försvarsmaktens förband och skolor jämte Försvarshögskolan.
• Samverka med och stödja andra delar av Kadettbataljonen med verksamhet avseende logistikstöd.
• Delta i planeringsarbetet inför praktiska kadettövningar nationellt och internationellt.
• Stödja vid materielplanering för materiel i bruk.
• Stödja upprätthållandet av funktions – och driftduglighet på materiel i bruk.
• Stödja utbildningsadjutanten avseende förmåner i PRIO.
• Stödja vid inventering av bataljonens gemensamma materiel.
• Beredd stödja avseende samordning av logistik.

Kvalifikationer


• Specialistofficer OR6/7 (sergeant/översergeant/fanjunkare) eller Officer OF1/2 (fänrik/löjtnant/kapten) med prognos mot byte av personalkategori.
• Erfarenhet av logistikarbete
• Körkort B.

Meriterande


• Tidigare tjänstgöring som kvartermästare på kompani.
• Tidigare tjänstgöring inom funktionen logistik, oberoende av nivå.
• Logistikutbildning.
• Körkort BE-C-CE.
• Militära förarbevis.
• Farligt gods-utbildning (FM FG1000 och/eller ADR).
• Utbildning PRIO 5/6.
• Tidigare genomförd internationell insats.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som innehar en god social förmåga och som trivs med en omväxlande tjänst och kan leverera både självständigt samt i grupp.      

Du bör vara strukturerad samt lösningsorienterad och finna vägen framåt på eventuella uppkomna problem, för att bidra med stöd till den gemensamma verksamheten.

Du har lätt för att kommunicera med andra internt såväl som externt och känner dig trygg i din profession.

I ditt yrkesutövande hanterar du stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör även vid eventuell press och motgång.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform: Tills vidare

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.


• Placeringsort: Solna.
• Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla följande:


• CV.
• Personligt brev.
• Kopia på relevanta militära intyg.
• Kopia på relevanta civila betyg.
• Kopia på relevanta tjänstgöringsomdömen eller motsv.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Sista datum för ansökan är 2022-06-12.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Chef Logistik – och säkerhetsavdelningen Förvaltare Mathias Hellberg, tel. 08-514 393 39 alt. 070-995 74 02.

 

Fackliga företrädare: Patrik Bäck OF Karlberg, tel. 070-878 37 22, Hokan Pettersson SACO, tel. 08-514 397 43, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Förrådsman/-kvinna

Ansök    Jun 10    Försvarsmakten    Lagerarbetare
Befattningen erbjuder Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt. Vi är en grupp i blandad ålder, vissa är nya och vissa har jobbat länge. Gruppen har högt i tak, och vi respekterar varandras åsikter. Mot våra kunder ... Visa mer
Befattningen erbjuder


Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt.

Vi är en grupp i blandad ålder, vissa är nya och vissa har jobbat länge.

Gruppen har högt i tak, och vi respekterar varandras åsikter.
Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trevlig ton.

Som anställd i Försvarsmakten har du möjlighet till tre friskvårdstimmar i veckan när arbetet tillåter det, vilket vi försöker planera in.

Om enheten
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet till bland annat krigsförband, försvarsmaktsenheter och staber.

Syftet med logistikenheten är att bidra till en starkare försvarsmakt genom en välfungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjningar och krig

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dagligen förekommande arbetsuppgifter vid en godsmottagning och förråd.


• Ta emot gods, inleverera och förråds ställa denna, utlämning av förnödenheter.
• Genomföra åtgärder på förnödenheter enligt gällande instruktion.
• Redovisa förnödenheter i Försvarsmaktens redovisningssystem.
• Genomföra transporter av gods.
• Hantering av materiel.
• Viss vård av fordon och hanteringsutrustning.

Upprätthålla kontakt med kunder.

Kvalifikationer


• Körkort B (manuell)
• Några års arbetslivserfarenhet
• Mycket goda datakunskaper
• Vi ser att du lägst har en avslutad 3-årig gymnasial utbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig.
• Truckkort

Meriterande


• Erfarenhet att hantera försvarsmaktens redovisningssystem Lift/Prio.
• Iftex

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform:  Befattningen är en tillsvidareanställning. Provanställning sex månader tillämpas
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid 100 %
Arbetsort: Solna
Tillträdesdatum: Tillträde efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
C Serviceförråd Karlberg, Lise-Lotte Larsson

C FörsA Monica Roll

Nås via växeln 08-584 540 00


Fackliga företrädare:

OFR/O, Stefan Morin
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-23 . Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Chef Planavdelningen, kadettbataljonen, Militärhögskolan Karlberg. OF 3

Ansök    Feb 1    Försvarsmakten    Officer
Militärhögskolan Karlberg söker C Planavdelningen för placering vid Kadettbataljonen. På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.   Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid ... Visa mer
Militärhögskolan Karlberg söker C Planavdelningen för placering vid Kadettbataljonen.
På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter
inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder
till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.  
Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsutbildning under s.k.
Försvarsmaktstid (FMT) som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk
träning. Kadettbataljonen stödjer Försvarshögskolan i genomförandet av Officersprogrammet
främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter

C Planavdelningen vid Kadettbataljonen stödjer planeringen och genomförandet av övningar
inom ramen för Försvarsmaktstid (FMT) inom egen avdelning. Detta genom att planera,
samordna och beställa resurser för genomförande. Vidare är C Plan en stabsresurs till
ställföreträdande bataljonschef som leder staben. C Plan bereder ärenden för beslut till
bataljonschefen inom detta arbete. C Plan ska bereda uppgifter efterhand som de tillkommer men
samtidigt planera på sikt. Detta innebär att arbetsbelastningen stundtals är hög och därför ställs
kravet att du som individ ska vara självgående och kunna hantera mer än en uppgift samtidigt.
Som C Planavdelningen sitter du i Kadettbataljonens ledningsgrupp. Tjänsten innebär till största
del administrativt arbete inom bataljonsstaben, dock deltar C planavdelningen i ett flertal övningar
per år.

Löpande arbetsuppgifter

Uppgifterna innebär bland annat att:


• Leda Planavdelningen
• Planerna och samordna Kdbat verksamhet
• Genomföra och leda olika projekt inom Kdbat
• Samordna, genomförandet av Officersprogrammet mellan Kdbat och Försvarshögskolan
• Planera och samordna resursbeställningar till Försvarsmakten
• Stödja skolledning/ övriga delar av MHS Karlberg vid skolgemensamma projekt

Krav


• Yrkesofficer, OF 3
• Körkort B

Meriterande kvalifikationer

Vi söker en kollega med:


• Mycket god förmåga att leda ett arbetslag
• Mycket god förmåga att samverka med andra enheter och funktioner inom och utom FM
• God förmåga avseende såväl administrativt arbete som praktisk övningsledning
• God förmåga att arbeta självständigt såväl som i ett arbetslag
• God förmåga att hantera Vidar, PRIO och Emilia
• God förmåga att planera och bidra till utvecklingen av eget ansvarsområde, delta i och
utvärdera övningar samt ansvara för uppföljning, resultat och budget
• Meriterande är tidigare arbete med kadetter, förståelse för utbildningen vid FHS och
officersprogrammet
• Även ett gott kontaktnät inom FM/FHS samt erfarenhet av övningsledning på plutons-
/kompaninivå är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som innehar en god social förmåga och som trivs med en omväxlande tjänst och kan
leverera både självständigt samt i grupp.
Du bör vara strukturerad samt lösningsorienterad och finna vägen framåt på eventuella
uppkomna problem, för att bidra med stöd till den gemensamma verksamheten.
Du har lätt för att kommunicera med andra internt såväl som externt och känner dig trygg i din
profession.
I ditt yrkesutövande hanterar du stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör även
vid eventuell press och motgång.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tills vidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.
Placeringsort: Solna.
Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla följande:


• CV
• Personligt brev
• Kopia på relevanta militära intyg
• Kopia på relevanta civila betyg
• Kopia på relevanta tjänstgöringsomdömen eller motsv.

Ofullständig ansökan behandlas ej.
Sista datum för ansökan är 2022-02-28.
Upplysningar om befattningen kan lämnas av Ställföreträdande bataljonschef Hans Flach nås via
växeln 08-514 390 00.
Fackliga företrädare: Patrik Bäck OF Karlberg, tel. 070-878 37 22, Maria Back-Nilsson SACO, tel.
08-514 397 43, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kompanikommendant

Ansök    Apr 7    Försvarsmakten    Officer
Militärhögskolan Karlberg söker Kompanikommendant med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen. På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.   Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professio... Visa mer
Militärhögskolan Karlberg söker Kompanikommendant med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen.

På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.  

Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid (FMT) som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. Kadettbataljonen stödjer Försvarshögskolan i genomförandet av Officersprogrammet främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Att arbeta som Kompanikommendant vid Kadettbataljonen innebär att stödja kompanierna avseende logistikplanering för enhetens verksamhet inom främst delfunktionerna förnödenhetsförsörjning, transporttjänst samt till del övrigt logistikstöd och kommendantur. 

Att lösa uppgifter inför, under och efter genomförande i samband med daglig verksamhet, övningar, resor och transporter samt materielplanera på både kort och lång sikt, inom kompanis ram.

Verksamheten kan vara av skiftande karaktär samt omfattning, där ett flexibelt förhållningssätt och uppgiftsanpassning är förutsättningar för att uppnå förväntade resultat.

Vi ser gärna motiverade och engagerade sökande som uppfyller grundkraven och vill utvecklas inom logistiktjänsten.

Löpande arbetsuppgifter


• Beställa/boka förplägnad, logi, transporter och övriga förnödenheter för planerad verksamhet.
• Samverka såväl internt vid Militärhögskolan Karlberg som externt mellan Försvarsmaktens förband och skolor jämte Försvarshögskolan.
• Samverka med och stödja andra delar av Kadettbataljonen med verksamhet avseende logistikstöd.
• Delta i planeringsarbetet inför praktiska kadettövningar nationellt och internationellt.
• Stödja vid materielplanering för materiel i bruk.
• Stödja upprätthållandet av funktions – och driftduglighet på materiel i bruk.
• Stödja utbildningsadjutanten avseende förmåner i PRIO.
• Stödja vid inventering av bataljonens gemensamma materiel.
• Beredd stödja avseende samordning av logistik.

Kvalifikationer


• Specialistofficer OR6/7 (sergeant/översergeant/fanjunkare) eller Officer OF1/2 (fänrik/löjtnant/kapten) med prognos mot byte av personalkategori.
• Erfarenhet av logistikarbete
• Körkort B.

Meriterande


• Tidigare tjänstgöring som kvartermästare på kompani.
• Tidigare tjänstgöring inom funktionen logistik, oberoende av nivå.
• Logistikutbildning.
• Körkort BE-C-CE.
• Militära förarbevis.
• Farligt gods-utbildning (FM FG1000 och/eller ADR).
• Utbildning PRIO 5/6.
• Tidigare genomförd internationell insats.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som innehar en god social förmåga och som trivs med en omväxlande tjänst och kan leverera både självständigt samt i grupp.      

Du bör vara strukturerad samt lösningsorienterad och finna vägen framåt på eventuella uppkomna problem, för att bidra med stöd till den gemensamma verksamheten.

Du har lätt för att kommunicera med andra internt såväl som externt och känner dig trygg i din profession.

I ditt yrkesutövande hanterar du stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör även vid eventuell press och motgång.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform: Tills vidare

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.


• Placeringsort: Solna.
• Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla följande:


• CV.
• Personligt brev.
• Kopia på relevanta militära intyg.
• Kopia på relevanta civila betyg.
• Kopia på relevanta tjänstgöringsomdömen eller motsv.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Sista datum för ansökan är 2022-05-05.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Chef Logistik – och säkerhetsavdelningen Förvaltare Mathias Hellberg, tel. 08-514 393 39 alt. 070-995 74 02.

 

Fackliga företrädare: Patrik Bäck OF Karlberg, tel. 070-878 37 22, Hokan Pettersson SACO, tel. 08-514 397 43, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kompanikommendant

Ansök    Feb 1    Försvarsmakten    Officer
Militärhögskolan Karlberg söker Kompanikommendant med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen. På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.   Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professio... Visa mer
Militärhögskolan Karlberg söker Kompanikommendant med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen.

På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.  

Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid (FMT) som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. Kadettbataljonen stödjer Försvarshögskolan i genomförandet av Officersprogrammet främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Att arbeta som Kompanikommendant vid Kadettbataljonen innebär att stödja kompanierna avseende logistikplanering för enhetens verksamhet inom främst delfunktionerna förnödenhetsförsörjning, transporttjänst samt till del övrigt logistikstöd och kommendantur. 

Att lösa uppgifter inför, under och efter genomförande i samband med daglig verksamhet, övningar, resor och transporter samt materielplanera på både kort och lång sikt, inom kompanis ram.

Verksamheten kan vara av skiftande karaktär samt omfattning, där ett flexibelt förhållningssätt och uppgiftsanpassning är förutsättningar för att uppnå förväntade resultat.

Vi ser gärna motiverade och engagerade sökande som uppfyller grundkraven och vill utvecklas inom logistiktjänsten.

Löpande arbetsuppgifter


• Beställa/boka förplägnad, logi, transporter och övriga förnödenheter för planerad verksamhet.
• Samverka såväl internt vid Militärhögskolan Karlberg som externt mellan Försvarsmaktens förband och skolor jämte Försvarshögskolan.
• Samverka med och stödja andra delar av Kadettbataljonen med verksamhet avseende logistikstöd.
• Delta i planeringsarbetet inför praktiska kadettövningar nationellt och internationellt.
• Stödja vid materielplanering för materiel i bruk.
• Stödja upprätthållandet av funktions – och driftduglighet på materiel i bruk.
• Stödja utbildningsadjutanten avseende förmåner i PRIO.
• Stödja vid inventering av bataljonens gemensamma materiel.
• Beredd stödja avseende samordning av logistik.

Krav


• Specialistofficer OR6/7 (sergeant/översergeant/fanjunkare) eller Officer OF1/2 (fänrik/löjtnant/kapten) med prognos mot byte av personalkategori.
• Logistikbakgrund.
• Körkort B.

Meriterande kvalifikationer


• Tidigare tjänstgöring som kvartermästare på kompani.
• Tidigare tjänstgöring inom funktionen logistik, oberoende av nivå.
• Logistikutbildning.
• Körkort BE-C-CE.
• Militära förarbevis.
• Farligt gods-utbildning (FM FG1000 och/eller ADR).
• Utbildning PRIO 5/6.
• Tidigare genomförd internationell insats.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som innehar en god social förmåga och som trivs med en omväxlande tjänst och kan leverera både självständigt samt i grupp.      

Du bör vara strukturerad samt lösningsorienterad och finna vägen framåt på eventuella uppkomna problem, för att bidra med stöd till den gemensamma verksamheten.

Du har lätt för att kommunicera med andra internt såväl som externt och känner dig trygg i din profession.

I ditt yrkesutövande hanterar du stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör även vid eventuell press och motgång.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform: Tills vidare

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.


• Placeringsort: Solna.
• Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla följande:


• CV.
• Personligt brev.
• Kopia på relevanta militära intyg.
• Kopia på relevanta civila betyg.
• Kopia på relevanta tjänstgöringsomdömen eller motsv.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Sista datum för ansökan är 2022-02-28.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Chef Logistik – och säkerhetsavdelningen Förvaltare Mathias Hellberg, tel. 08-514 393 39 alt. 070-995 74 02.

 

Fackliga företrädare: Patrik Bäck OF Karlberg, tel. 070-878 37 22, Maria Back-Nilsson SACO, tel. 08-514 397 43, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

HR-Administratör till Kadettbataljonen

Militärhögskolan Karlberg söker en HR-administratör med placering på Kadettbataljonen vid Militärhögskolan Karlberg. På MHS K genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet lett av Försvarshögskolan. Officersprogrammet leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i Försvarsmakten. Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär proffessionsutbildning under s.k... Visa mer
Militärhögskolan Karlberg söker en HR-administratör med placering på Kadettbataljonen vid Militärhögskolan Karlberg. På MHS K genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet lett av Försvarshögskolan. Officersprogrammet leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i Försvarsmakten. Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär proffessionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. Kadettbataljonen stödjer Försvarshögskolan i genomförandet av OP främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR-administratör vid kadettbataljonens stab utgör du ett administrativt stöd inom de olika HR-processerna. Du hanterar information i FM personaladministrativa system, tar fram underlag för planering inom personalområdet, hanterar bemanningsuppdrag, gällande avtal, rekryteringar samt tar fram underlag och rapporter inom de olika HR-processerna.

Kvalifikationer


• Lägst gymnasiekompetens
• Erfarenhet av HR-administration
• Mycket goda IT-kunskaper
• Goda kunskaper i svenska
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet av vårt administrativa stödsystem (SAP/PRIO) inom HR-området.
• Erfarenhet av HR-arbete i Försvarsmakten

Personliga egenskaper

Du bör vara ansvarstagande, serviceinriktad med initiativförmåga. Du har hög social kompetens, lätt för att samarbeta och trivs med att arbeta självständigt samt med rutinuppgifter. Du har godförmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du gillar att arbeta i en miljö som ständigt utvecklas samt är stresstålig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen lämnas av:

Lena Rinalder: 0708983221

Fackliga företrädare

Patrik Bäck OF Karlberg: 08-51439000

Maria Back-Nilsson SACO: 08-51439743

Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet: 08-51439827

Övrigt

Individuell lönesättning tillämpas

Anställning tills vidare

Arbetsort: Militärhögskolan Karlberg, Solna

Tillträde: snarast, eller efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-03.  

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Förrådsman/Kvinna

Ansök    Jan 24    Försvarsmakten    Godsmottagare
Befattningen erbjuder Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt. Vi är en grupp i blandad ålder, vissa är nyanställda och vissa har jobbat länge i Försvarsmakten. Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trev... Visa mer
Befattningen erbjuder
Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt.
Vi är en grupp i blandad ålder, vissa är nyanställda och vissa har jobbat länge i Försvarsmakten. Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trevlig ton.
Som anställd i Försvarsmakten har du möjlighet till tre friskvårdstimmar i veckan när arbetet tillåter det, vilket vi försöker planera in.

Om enheten
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet till bland annat krigsförband, skolor, försvarsmaktsenheter och staber.
Syftet med logistikenheten är att bidra till en starkare försvarsmakt genom en välfungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjningar och krig

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dagligen förekommande arbetsuppgifter vid en godsmottagning och förråd.
• Ta emot gods, inleverera och förråds ställa denna, utlämning av förnödenheter.
• Genomföra åtgärder på förnödenheter enligt gällande instruktion.
• Redovisa förnödenheter i FMs redovisningssystem.
• Genomföra transporter av gods.
• Hantering av materiel.
• Viss vård av fordon och hanteringsutrustning.
• Upprätthålla kontakt med kunder.

Kvalifikationer
• Körkort B (manuell)
• Några års arbetslivserfarenhet
• Mycket goda datakunskaper
• Vi ser att du lägst har en avslutad treårig gymnasial utbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig

Meriterande
• Erfarenhet att hantera försvarsmaktens redovisningssystem Lift/Prio.
• Truckkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform:  Befattningen är ett vikariat på sex månader.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid 100 %
Arbetsort: Solna
Tillträdesdatum: Tillträde efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
C Serviceförråd Karlberg, Lise-Lotte Larsson eller Stf C Serviceförråd Karlberg Per Otternäs, nås via växeln 08-584 540 00.

Fackliga företrädare:
OFR/O, Stefan Morin
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Bataljonskommendant

Ansök    Dec 14    Försvarsmakten    Officer
Militärhögskolan Karlberg söker bataljonskommendant med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen. På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.   Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär profess... Visa mer
Militärhögskolan Karlberg söker bataljonskommendant med placering på Logistik – och säkerhetsavdelningen vid Kadettbataljonen.

På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.  

Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid (FMT) som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. Kadettbataljonen stödjer Försvarshögskolan i genomförandet av Officersprogrammet främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Att arbeta som Bataljonskommendant vid Kadettbataljonen innebär att stödja bataljonen avseende logistikplanering för enhetens verksamhet inom främst delfunktionerna förnödenhetsförsörjning, transporttjänst samt till del övrigt logistikstöd och kommendantur. 

Att lösa uppgifter inför, under och efter genomförande i samband med daglig verksamhet, övningar, resor och transporter samt materielplanera på både kort och lång sikt, inom bataljons ram.

Verksamheten kan vara av skiftande karaktär samt omfattning, där ett flexibelt förhållningssätt och uppgiftsanpassning är förutsättningar för att uppnå förväntade resultat.

Vi ser gärna motiverade och engagerade sökande som uppfyller grundkraven och vill utvecklas inom logistiktjänsten.

Löpande arbetsuppgifter


• Planera materielprocessen för materiel i bruk (MFO).
• Upprätthålla funktions – och driftduglighet på materiel i bruk.
• Ansvara för inventering av bataljonens gemensamma materiel.
• Beställa/boka förplägnad, logi, transporter och övriga förnödenheter för planerad verksamhet.
• Delta i planeringsarbetet inför praktiska kadettövningar inrikes och utrikes.
• Samverka såväl internt vid Militärhögskolan Karlberg som externt mellan Försvarsmaktens förband och skolor jämte Försvarshögskolan.
• Beredd representera avdelningen vid chefs frånvaro.
• Beredd stödja avseende ledning och samordning av logistik.

Krav


• Specialistofficer OR7/8 (fanjunkare/förvaltare) eller Officer OF1/2 (löjtnant/kapten) med prognos mot byte av personalkategori.
• Logistikbakgrund.
• Körkort B.

Meriterande kvalifikationer


• Tidigare tjänstgöring som kvartermästare på kompani/bataljon.
• Logistikutbildning.
• Körkort BE-C-CE.
• Militära förarbevis.
• Farligt gods-utbildning (FM FG1000 och/eller ADR).
• Utbildning PRIO 5/6.
• Högre specialistofficersutbildning.
• Tidigare genomförd internationell insats.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som innehar en god social förmåga och som trivs med en omväxlande tjänst och kan leverera både självständigt samt i grupp.      

Du bör vara strukturerad samt lösningsorienterad och finna vägen framåt på eventuella uppkomna problem, för att bidra med stöd till den gemensamma verksamheten.

Du har lätt för att kommunicera med andra internt såväl som externt och känner dig trygg i din profession.

I ditt yrkesutövande hanterar du stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör även vid eventuell press och motgång.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: Heltid

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.


• Placeringsort: Solna.
• Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla följande:


• CV.
• Personligt brev.
• Kopia på relevanta militära intyg.
• Kopia på relevanta civila betyg.
• Kopia på relevanta tjänstgöringsomdömen eller motsv.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Sista datum för ansökan är 2022-01-21.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av Chef Logistik – och säkerhetsavdelningen Förvaltare Mathias Hellberg, tel. 08-514 393 39 alt. 070-995 74 02.

 

Fackliga företrädare:
Patrik Bäck OF Karlberg, tel. 070-878 37 22
Maria Back-Nilsson SACO, tel. 08-514 397 43
Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27.

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Förrådsman/Kvinna

Ansök    Okt 13    Försvarsmakten    Truckförare
Befattningen erbjuder Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt. Vi är en grupp i blandade åldrar, vissa är nya och vissa har jobbat länge. Gruppen har högt i tak, och vi respekterar varandras åsikter. Mot våra kunder hål... Visa mer
Befattningen erbjuder
Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt.

Vi är en grupp i blandade åldrar, vissa är nya och vissa har jobbat länge. Gruppen har högt i tak, och vi respekterar varandras åsikter. Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trevlig ton. Som anställd i Försvarsmakten har du möjlighet till tre friskvårdstimmar i veckan när arbetet tillåter det, vilket vi försöker planera in.

Om enheten
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet till bland annat krigsförband, försvarsmaktsenheter och staber.

Syftet med logistikenheten är att bidra till en starkare försvarsmakt genom en välfungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjningar och krig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dagliga förekommande arbetsuppgifter vid en godsmottagning och förråd.


• Ta emot gods, inleverera och förråds ställa denna, utlämning av förnödenheter.
• Genomföra åtgärder på förnödenheter enligt gällande instruktion.
• Redovisa förnödenheter i FMs redovisningssystem
• Genomföra transporter av gods
• Hantering av materiel
• Viss vård av fordon och hanteringsutrustning
• Upprätthålla kontakt med kunder

Kvalifikationer


• Körkort B (manuell)
• Utrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift
• Mycket goda datakunskaper
• Lägst har en avslutad 3-årig gymnasial utbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig
• Truckkort

Meriterande


• Erfarenhet att hantera Försvarsmaktens redovisningssystem Lift/Prio

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en mycket god social kompetens och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor. Du är en god lagkamrat samtidigt som du tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning på 6 månader
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Solna
Tillträdesdatum: Tillträde efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Vid frågor kontakta C Serviceförråd Karlberg, Lise-Lotte Larsson eller Stf C Serviceförråd Karlberg Per Otternäs. Nås via växeln 08-584 540 00.

Fackliga företrädare
OFR/O, Stefan Morin
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-24 . Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Avdelningschef (OF3) till Managementenheten Karlberg

På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten och vi jobbar med både klassrumskurser och nätbaserat lärande. Är du en engagerad, trygg och kommunikativ chef? Vill du komplettera vårt lag och bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Då är du kanske den vi söker. En unik arbe... Visa mer
På Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten och vi jobbar med både klassrumskurser och nätbaserat lärande.

Är du en engagerad, trygg och kommunikativ chef? Vill du komplettera vårt lag och bidra till strategisk kompetensutveckling i Försvarsmakten? Då är du kanske den vi söker.

En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta förutsättningar för träning får du på köpet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Managementenheten består organisatoriskt av tre avdelningar. Som chef för avd. 1 ansvarar du för att leda, samordna och utveckla avdelningens arbete med Försvarsmaktens utbildningar främst inom områdena logistik, ekonomi och infrastruktur.

Din avdelning består i dag av tretton kurschefer – en grupp kvalificerade civila och militära medarbetare med mångårig erfarenhet inom sina respektive sakområden. Du kommer att ha såväl personal- som verksamhets- och ekonomiskt ansvar. Du ingår i ManE:s ledningsgrupp och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang.

I din roll som avdelningschef kommer du att ha många kontaktytor och föra en löpande dialog med representanter för olika delar av Försvarsmaktens organisation, kring verksamhetens behov av utbildning och lösningar samt resurser för detta. Du ansvarar för att kvalitetssäkra avdelningens verksamhet mot uppsatta mål och kvalitetskriterier, samt driver förändrings- och utvecklingsarbeten inom avdelningens och enhetens verksamhetsområde.

 Kvalifikationskrav


• Officer (OF 3)
• Erfarenhet som chef eller i annan personalledande position (t ex projektledare, teamledare).
• God kommunikativ förmåga och god ledarskapsförmåga.

Meriterande


• Erfarenhet som chef med personalansvar.
• Erfarenhet av arbete inom FM stödprocess Utbildning.
• Utbildning och erfarenhet inom FM områden: logistik, ekonomi eller infrastruktur.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du ha god självkännedom och vara stabil som person. Du är prestigelös, och samverkar och samarbetar effektivt med andra. Du är en konstruktiv och i grunden positiv problemlösare, initiativtagande och med förmåga till helhetssyn. Du har en god förmåga att organisera och planera ditt eget och avdelningens arbete, på kort och längre sikt.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och det utvecklande ledarskapet (UL) är självklart för dig. Du kan balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet och på det sättet erbjuda dina medarbetare en hälsofrämjande arbetsmiljö.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.  
Befattningen är placerad vid Militärhögskolan Karlberg med arbetsort Solna.

Förfrågningar om befattningen kan göras till tillförordnad chef för Managementenheten, Hanna Tode, e-post: [email protected], telefon 070 829 77 65.

Fackliga representanter
Fackliga kontaktpersoner vid MHS K är Maria Back-Nilsson SACO-S, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, Patrik Bäck Officersförbundet.
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08-514 390 00.

Välkommen med din ansökan

Sista ansökningsdag är 2021-11-14.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utvecklingsofficer Fysisk prestationsförmåga OR7

Ansök    Okt 14    Försvarsmakten    Specialistofficer
Försvarsmaktens Idrotts- och Friskvårdsenhet (FMIF) Bakgrund FMIF leder Fysisk Prestationsförmåga och Fysiskt Stridsvärde mot rätt krigsduglighet för FM personal. Arbetet har förbandens produktions- och krigsduglighetsmål i fokus och verksamheten är inriktad mot att stärka och synliggöra de resurser som står till förfogande. FMIF verkar inom följande övergripande arbetsområden: Försvarsmaktens systematik för fysisk prestationsförmåga utvecklas kontinu... Visa mer
Försvarsmaktens Idrotts- och Friskvårdsenhet (FMIF)

Bakgrund
FMIF leder Fysisk Prestationsförmåga och Fysiskt Stridsvärde mot rätt krigsduglighet för FM personal.

Arbetet har förbandens produktions- och krigsduglighetsmål i fokus och verksamheten är inriktad mot att stärka och synliggöra de resurser som står till förfogande.

FMIF verkar inom följande övergripande arbetsområden:
Försvarsmaktens systematik för fysisk prestationsförmåga utvecklas kontinuerligt i överensstämmelse med aktuell forskning och beprövad erfarenhet.
Aktuell forskning och beprövad erfarenhet avseende Fysiskt Stridsvärde implementeras i Försvarsmakten.
Utbildningsområdet fysiskt stridsvärde med främste företrädarskap och kursansvar (inklusive delområdet fysisk prestationsförmåga) utvecklas kontinuerligt.
Stödjer Försvarsmakten i att tillhandahålla en väl utbyggd och ändamålsenlig fysisk träning för samtliga personalkategorier.
Arbetet genomförs och utformas i aktiv samverkan och dialog på alla organisatoriska nivåer i FM.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ska tillsammans med erfarna och sakkunniga medarbetare utveckla den systematiska uppföljningen av den fysiska prestationsförmågan för Försvarsmaktens samtliga personalkategorier. Du kommer att medverka i samt leda utvecklingsarbeten tillsammans med dina medarbetare. I befattningen ingår att samarbeta med både civila högskolor och militära organisationsenheter.

Då FMIF står inför en utvecklingsfas finns dessutom stora möjligheter för dig som individ att påverka din kommande roll och arbetsuppgifter.

Övrigt ansvar och arbetsuppgifter:
I arbetet på FMIF ingår deltagande i nationella och internationella samarbeten. Det kan innebära resor och vistelser på annan ort. I arbetet ingår även att delta i FMIF ordinarie gemensamma arbetsuppgifter.

Kvalifikationer


• OR7 (hänsyn kommer tas till pågående arbete med trebefälssystemet i Försvarsmakten).

Meriterande


• Relevant akademisk utbildning för arbetsområdet fysisk prestationsförmåga
• God erfarenhet av Försvarsmaktens organisation och stödsystem

Personliga egenskaper.
God analytisk förmåga
God språklig och skriftlig förmåga (svenska och engelska)
God förmåga att självständigt driva frågor
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Avser tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas.
Tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt.
Tjänsten är en militär befattning (OR7).
Tjänsten omfattar 100%
Placering är MHS Karlberg i Solna.

Kontaktperson
Mj Patrick Persson, avdelningschef, tfn 070-552 21 12.

Fackliga kontaktpersoner:
OFR/O Patrik Bäck, tfn 08-514 390 00,
OFR/S Stefan Ragnebrink, tfn 08-514 398 27,
SACO Maria Back Nilsson, tfn 08-514 397 43,


Välkommen med din ansökan senast 2021-11-13. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Objektledare Avveckling & Övning- och Skjutfält inom infrastruktur

Ansök    Okt 7    Försvarsmakten    Driftchef, fastighet
Om enheten Som Objektledare Avveckling & Övning- och Skjutfält inom infrastruktur kommer du att vara en del av Lokalplaneringsenhet Mitt som består av ca 25 medarbetare. Tillsammans har vi en bred och djup kompetens och vi har en god stämning med fokus på samarbete och resultat. Enhetens uppgift är att stödja organisationsenheterna i garnisonerna; Arboga, Haninge, Enköping, Gotland, Kungsängen, Stockholm, Uppsala och Vällinge med garnisonsplanering, anska... Visa mer
Om enheten

Som Objektledare Avveckling & Övning- och Skjutfält inom infrastruktur kommer du att vara en del av Lokalplaneringsenhet Mitt som består av ca 25 medarbetare. Tillsammans har vi en bred och djup kompetens och vi har en god stämning med fokus på samarbete och resultat. Enhetens uppgift är att stödja organisationsenheterna i garnisonerna; Arboga, Haninge, Enköping, Gotland, Kungsängen, Stockholm, Uppsala och Vällinge med garnisonsplanering, anskaffning, avveckling samt vidmakthållande av mark och lokaler.

Om befattningen
Som Objektledare Avveckling är du Försvarsmaktens ansvarige under hela avvecklings- och anskaffningsprocessen. Du leder avveckling och sammanhåller uppsägning av mark och lokaler.

I rollen som Objektledare Övning- och Skjutfält är du enhetens Objektledare anskaffning för utbildningsanordningar på övning- och skjutfält, vilket innebär att du leder behovsutredningar,  tar fram behovsunderlag och kvalitetssäkrar beställt objekt under projektering, byggskede och tillträde.

Arbetet innebär omfattande personkontakter där du förväntas leda projektgrupper inom enhetens område men är även till stor del administrativt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Produktionsplanerar, leder och sammanhåller avveckling enligt avvecklingsprocessen
• Budgetansvarig för kostnader i samband med avveckling
• Stödjer förbandschef vid övriga ärenden i samband med avveckling, exempelvis övnings- och skjutfält och OXA-hantering (oexploderad ammunition) eller vid förnödenhetsavveckling m.m.
• Stödjer Försvarsmaktens miljöprövningsenhet med dokumentation rörande avvecklingsobjekt
• Kravställare av anskaffningsprojekt på övnings- och skjutfält, exempelvis utbildningsanordningar
• Stödja i övriga processer på enheten

Befattningen erbjuder

Du erbjuds möjlighet till kompetensutveckling inom Försvarsmaktens infraområde inklusive de administrativa systemen som används. Du kan efter ca 5 år ta en senior roll/mentorroll eller andra roller inom infraområdet i Försvarsmakten.

Kvalifikationer


• Utbildning inom bygg och anläggning eller utbildning inom förvaltning eller annan relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• God kännedom om Försvarsmakten och utbildningsanordningar på Övnings-& Skjutfält
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper i MS Office
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet från juridiska frågor främst med koppling till Miljöbalken
• Relevant och aktuell erfarenhet av projektledning inom infraområdet


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är handlingskraftig och tar egna initiativ för att nå framgång samtidigt som du är social och har en god samarbetsförmåga där du har lätt för att skapa och bibehålla nätverk. Du motiveras av att ha en varierande roll där det förväntas att du har en god förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. För att både trivas och prestera i ett arbetstempo som periodvis kan vara högt, behöver du vara strukturerad och har god förmåga att arbeta under stress. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För mer information om befattningen kontakta Avdelningschef Vidmakthållande, Anders Friberg, 0733-54 08 92

För information om rekryteringsprocessen kontakta HR-Specialist, Anna Aurell-Sundvall, 076-610 52 34

Fackliga kontaktpersoner
Maria Back Nilsson (SACO/S)
Stefan Ragnebrink (OFR/S)
Patrik Bäck (OFR/O)
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00

Övrigt

Anställningskategori: Civil

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Startdatum: Snarast dock senast 2022-03-01

Placeringsort: Solna

Resor: Resor i tjänsten inom verksamhetsområdet sker regelbundet, varje vecka.

 

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-07.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Förrådspersonal

Ansök    Jun 17    Försvarsmakten    Lagerarbetare
Befattningen erbjuder Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt. Vi är en grupp i blandad ålder, vissa är nya och vissa har jobbat länge. Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trevlig ton. Som anställd i... Visa mer
Befattningen erbjuder

Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt.

Vi är en grupp i blandad ålder, vissa är nya och vissa har jobbat länge.

Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trevlig ton.

Som anställd i Försvarsmakten har du möjlighet till tre friskvårdstimmar i veckan när arbetet tillåter det, vilket vi försöker planera in.

Om enheten
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet till bland annat krigsförband, försvarsmaktsenheter och staber.

Syftet med logistikenheten är att bidra till en starkare försvarsmakt genom en välfungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjningar och krig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dagligen förekommande arbetsuppgifter vid en godsmottagning och förråd.


• Ta emot gods, inleverera och förråds ställa denna, utlämning av förnödenheter.
• Genomföra åtgärder på förnödenheter enligt gällande instruktion.
• Redovisa förnödenheter i FMs redovisningssystem.
• Genomföra transporter av gods.
• Hantering av materiel.
• Viss vård av fordon och hanteringsutrustning.
• Upprätthålla kontakt med kunder.

Kvalifikationer
• Körkort B (manuell)
• Några års arbetslivserfarenhet
• Mycket goda datakunskaper
• Vi ser att du lägst har en avslutad treårig gymnasial utbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig

Meriterande


• Erfarenhet att hantera försvarsmaktens redovisningssystem Lift/Prio
• Truckkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform:  Befattningen avser en visstidsanställning so löper under sex månader
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid 100 %
Arbetsort: Solna
Tillträdesdatum: Tillträde efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
C Serviceförråd Karlberg, Lise-Lotte Larsson eller
Stf C Serviceförråd Karlberg Per Otterström,

Nås via växeln 08-584 540 00
Fackliga företrädare:

OFR/O, Stefan Morin
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-22. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Ställföreträdande Enhetschef till Militärhögskolan Karlberg

Vill du vara en del av en enhet som skapar förutsättningar för Försvarsmaktens utbildningar? Då har vi jobbet för dig. Om enheten Vid Militärhögskolan Karlberg (MHS Karlberg) utbildar vi nästa generations officerare och vidareutvecklar Försvarsmaktens personal. Tjänsten som Ställföreträdande Enhetschef är placerad vid Skolenheten som har huvuduppdrag att ansvara för intern service, förläggningar, utbildnings- och representationslokaler, yttre miljö samt a... Visa mer
Vill du vara en del av en enhet som skapar förutsättningar för Försvarsmaktens utbildningar? Då har vi jobbet för dig.

Om enheten
Vid Militärhögskolan Karlberg (MHS Karlberg) utbildar vi nästa generations officerare och vidareutvecklar Försvarsmaktens personal.
Tjänsten som Ställföreträdande Enhetschef är placerad vid Skolenheten som har huvuduppdrag att ansvara för intern service,
förläggningar, utbildnings- och representationslokaler, yttre miljö samt att stödja vid statsceremoniell verksamhet. Vid enheten arbetar
infraansvarig, vaktmästare, administratörer, husvärdinna och den lokala kopieringstjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Din uppgift som Stf C kommer att bestå i att planera, prioritera och arbetsleda den dagliga driften av enhetens uppgifter för bland annat
vaktmästeri, reception och skjuthallsföreståndare. Du ansvarar för inköp och underhållsplanering av enhetens materiel och inventarier i
förläggningar och utbildnings- och representationslokaler. Tillsammans med enhetschefen arbetar du med att utveckla enhetens rutiner och
arbetsformer.  Arbetet innebär dagliga kontakter med andra enheter inom MHS Karlberg, men också kontakt med externa leverantörer.
Skolenheten stödjer vid statsceremoniell och annan besöksverksamhet på MHS Karlberg där kvälls- och helgtjänst kan förekomma.
Tjänsten innebär bland annat följande uppgifter inom området:


• Daglig arbetsledning av enhetens personal.
• Kort- och långsiktig planering av enhetens uppgifter och uppdrag.
• Planering av underhåll och inköp av inventarier i förläggningar och lokaler.
• Ersättare för enhetschef vid dennes frånvaro.

Kvalifikationer


• Gymnasiekompetens, motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner tillämpligt
• Några års aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• B-körkort

 Meriterande


• Kunskap om Försvarsmakten
• Erfarenhet av arbetsledning
• Kunskaper i TimeEdit, Hotellinx och SAP (PRIO)

Personliga egenskaper
Rollen som Ställföreträdande enhetschef vid Skolenheten kännetecknas av högt personligt ansvarstagande där du förväntas vara
självgående och drivande i enhetens planering och arbetsprioritering. Du trivs med att ingen dag är den andra lik. Du är enhetens
representant vid interna och externa möten och du bör ha förmågan att planera och skapa struktur i arbetsgruppens dagliga drift.  För att
trivas i rollen bör du som person vara stabil, prestigelös, drivande, lösningsfokuserad och trivas med att ge service. Stor vikt kommer att
läggas vid personlig lämplighet.
 
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns.
Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga
rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Placering: Militärhögskolan Karlberg, Skolenheten
Arbetsort: Solna
Tillträde enligt överenskommelse.

Mer information om befattningen och rekryteringsprocessen lämnas av:
C SkolE Malin Widö, [email protected] tfn: 073-303 46 22

Fackliga företrädare
SACO-S: Maria Back-Nilsson
Försvarsförbundet: Stefan Ragnebrink
Officersförbundet: Patrik Bäck
Samtliga nås via MHS Karlbergs vxl: 08- 514 390 00.
 
Välkommen med din ansökan senast 2021-10-17 Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är
lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Militärhögskolan Karlberg (MHS K) söker säkerhetshandläggare

På Karlberg genomförs den grundläggande officersutbildningen där MHS K, genom kadettbataljonen (Kdbat), stödjer Försvarshögskolan. Vid MHS K finns även Managementutbildning (ManE), Försvarsmaktens utbildningsenhet (FMUE), Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård (FMIF), Lokalplaneringsenhet MITT (LPLEM) och Försvarsmaktens veterancentrum (VetC) Som säkerhetshandläggare ingår du i skolans stab där du under säkerhetschefen ansvarar för handläggning ... Visa mer
På Karlberg genomförs den grundläggande officersutbildningen där MHS K, genom kadettbataljonen (Kdbat), stödjer Försvarshögskolan. Vid MHS K finns även Managementutbildning (ManE), Försvarsmaktens utbildningsenhet (FMUE), Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård (FMIF), Lokalplaneringsenhet MITT (LPLEM) och Försvarsmaktens veterancentrum (VetC)

Som säkerhetshandläggare ingår du i skolans stab där du under säkerhetschefen ansvarar för handläggning av arbetsuppgifter inom säkerhetsområdet. Detta innebär bl. a. att du deltar i möten, genomför utbildning med elever och personal, bereder underlag för beslut.

I övrigt kommer tjänsten också innefatta administration av säkerhetsprövning, behörighetsadministration av bevakningssystem, hantering av rapporter mm i ISUS samt administration av Teidkort.

I arbetsuppgifterna ingår även att stödja i övriga uppgifter inom säkerhetsfunktionens ansvarområden.

Riktlinjer för arbetet är Försvarsmaktens värdegrund, uppförandekod, fastställda inriktningar samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten inom säkerhetsområdet.

 

Kvalifikationer:

Du har dokumenterad utbildning i FM inom säkerhetsområdet

Goda kunskaper att hantera sekretess och ISUS. Inom Försvarsmakten haft en likvärdig funktion inom säkerhetsområdet med kvalificerat säkerhetsarbetearbete.

Gymnasieexamen eller motsvarande som arbetsgivaren finner tillämpligt.

 

Meriterande:

Meriterande är god kunskap om Försvarsmakten och de IT-system som används samt kunskap om myndighetens bestämmelser.

 

Övrigt

Anställningsform: Tjänsten är civil, anställningen är tillsvidare, provanställning kan förekomma.

Sysselsättningsgrad: 100%

Arbetsort: Solna

Tillträde snarast efter överenskommelse.

 

Upplysningar av arbetsinnehåll lämnas av

Chefen för sektionen J2, kn Per Österlund, tel 08-514 398 07, alt mobil tel 070- 283 63 91.

 

Personliga egenskaper

Vi söker Dig som är utåtriktad samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är social och har god samarbetsförmåga. Du är driven och kan växla mellan olika arbetsuppgifter och tempon. Du är ansvarsfull, noggrann och vill bidra med dina idéer. Du ska även ha intresse och en vilja att hålla dig uppdaterad inom säkerhetsområdet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan via ReachMee senast 2021-06-29. Din ansökan skall innehålla CV, personligt brev och minst två referenser. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Fackliga företrädare

Patrick Bäck OF Karlberg, tel 070-878 37 22,

Maria Back-Nilsson SACO-S, tel 08-514 397 43,

Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel 08-514 397 69

 

 

 
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Verksamhetssäkerhetsofficer

Ansök    Maj 18    Försvarsmakten    Officer
Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och mellan termi... Visa mer
Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och mellan terminerna i Försvarsmaktens regi.

Kadettbataljonen genomför utbildningsverksamhet och stödjer Försvarshögskolan under genomförandet av det 3-åriga Officersprogrammets högskoleutbildning.

 

Om tjänsten

 

Befattningen är initialt placerad på kadettbataljonen, men kommer i förlängningen att övergå till MHSK stab.


Verksamhetssäkerhetsofficeren samordnar arbetet som rör verksamhetssäkerhet på MHS K. Arbetet omfattar att självständigt och i grupp kunna leda, handlägga, utreda och företräda frågor inom funktionen. Detta ofta tillsammans med angränsande befattningshavare och företrädare inom arbetsmiljö, miljö, trafiksäkerhet, elsäkerhet och marksäkerhet.

Tjänsten innefattar bland annat:Vara direktföredragande och stödja C MHS K avseende verksamsäkerhetsärenden.
· Bedriva ett systematiskt verksamhetssäkerhetsarbete.
• Ansvara för informationsspridning gällande verksamhetssäkerhet, både internt och externt.
· Utbilda personal inom verksamhetssäkerhetsområdet.
• Delta i övningsplanering med fokus på verksamhetssäkerhet.
· Följa upp, stödja och kontrollera verksamheten samt tillse att relevanta åtgärder vidtas.
· Ansvara för årlig sammanställning av verksamhetssäkerheten vid förbandet.
· Följa upp, undersöka och analysera på förbandet förekommande avvikelser.
· Utge direktiv avseende rapporteringsrutiner.

Kvalifikationer

 


• OR 7-8
• Erfarenhet av arbete inom verksamhetssäkerhet
· Kunskap om Försvarsmaktens verksamhetssäkerhetsarbete
· God förmåga att använda dig av avvikelsesystemet i Prio
· Erfarenhet av övningsledning/trupputbildning med skarp ammunition
· God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
· God förmåga och erfarenhet av FM IT-stödsystem
· B-körkort 

 

Meriterande

 


• Erfarenhet av arbete inom trafiksäkerhet
• Erfarenhet av arbete inom SBA

 

Övrigt

 

Tillsvidareplacering vid MHS K.

Tillträde 2021-09-01 eller efter överenskommelse.

Till ansökan ska CV samt personligt brev bifogas.

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag 21-05-25.

 

Upplysningar om jobbet lämnas av:


Chefen kadettbataljonen, mj Hans Flach, nås via växeln
08-514 390 00


Fackliga representanter:


Patrik Bäck OF Karlberg
Maria Back-Nilsson SACO
Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet
Samtliga nås via växeln 08-514 390 00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kurschef

Ansök    Jun 2    Försvarsmakten    Utbildningsledare
Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg (MHS K) söker en vikarierande kurschef med jämställdhetskomptens. Vill du komplettera vårt lag och bidra till utveckling och genomförande av utbildningar inom management i Försvarsmakten? Då kan du vara rätt person för oss! Du som vill arbeta på ManE tycker om att jobba med utbildning och allt vad det innebär i kontakten med kursdeltagare och föreläsare; planering, administration, genomförande och u... Visa mer
Managementenheten (ManE) vid Militärhögskolan Karlberg (MHS K) söker en vikarierande kurschef med jämställdhetskomptens.

Vill du komplettera vårt lag och bidra till utveckling och genomförande av utbildningar inom management i Försvarsmakten? Då kan du vara rätt person för oss!

Du som vill arbeta på ManE tycker om att jobba med utbildning och allt vad det innebär i kontakten med kursdeltagare och föreläsare; planering, administration, genomförande och utvärdering av utbildningar. Du är beredd att göra vad som krävs för att kursdeltagaren ska få en så bra utbildning som möjligt.

Utbildningen Jämställdhetsintegrering för högre chefer
Utbildningen syftar till att stärka jämställdhetsintegreringen och genomförande av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 i myndigheten genom förbättrad styrning och ledning på strategisk nivå. Utbildningen riktar sig till chefer med grad överste eller motsvarande nivå.

De chefer som genomgått utbildningen ska stärka deltagarnas kunskap, förmåga och vilja att integrera jämställdhetsperspektiv i verksamheten med målet att öka jämställdhet i Försvarsmaktens organisation och verksamhet.

Utbildningen är ettårigt och genomförs genom lärandeseminarier samt handledning av chefer i grupp. Vi söker nu en ny kurschef för att vara med och utveckla. Vi ser att du i rollen som kurschef inledningsvis främst kommer att arbeta tillsammans med andra kurschefer att utveckla Försvarsmaktens utbildning vilket är en utbildning riktad mot myndighetens högre chefer. I rollen ingår även att kvalitetssäkra kurser mot uppsatta syften och lärandemål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kurschef kommer du att:
• Utveckla och genomföra befintliga och nya utbildningar (företrädelsevis inom området jämställdhet) utifrån Försvarsmaktens behov och krav för vår verksamhet i fred, kris och krig.
• Utbilda Försvarsmaktens chefer och medarbetare i ämnesområdena jämställdhet, jämställdhetsintegrering och jämställdhet i militära operationer.
• Coacha och handleda kursdeltagare i grupp att arbeta in ett jämställdhetsperspektiv i sin verksamhet.
• Bedriva omvärldsbevakning och driva förändringsarbeten inom eget och enhetens verksamhetsområde.
• Samarbeta med uppdragsgivare samt interna och externa aktörer.

Kvalifikationer
• Akademisk examen i för tjänsten relevant område.
• Dokumenterade kunskaper inom genus och jämställdhetsområdet.
• Minst 4 års erfarenhet av operativt jämställdhetsarbete
• Erfarenhet av arbete med utbildning, företrädesvis inom jämställdhet.
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande
• Tidigare arbete i Försvarsmakten på strategisk nivå.
• Erfarenhet av att arbeta med jämställdhetsintegrering.
• Erfarenhet av utvecklingsarbete riktat mot chefer/ledningsgrupper.
• Erfarenhet av arbete med personalförsörjning ur ett jämställdhetsperspektiv.
• Erfarenhet av och kunskap om jämställdhet i militära operationer och FNs säkerhetsrådsresolutioner om kvinnor fred och säkerhet.
• Erfarenhet av processledning eller coachning.
• Kunskap eller erfarenhet av processutveckling i större organisationer.
• God kunskap om och erfarenhet av arbete med normkritik, intersektionell teori och genus.

Personliga egenskaper
Du behöver ha god pedagogisk förmåga och ett stort intresse för utbildningsfrågor.
Då du kommer att samverka mycket med både interna och externa resurser krävs att du har en mycket god samarbetsförmåga och vilja att ta det gemensamma arbetet framåt, samtidigt som du kan arbeta självständigt och är drivande i de egna arbetsuppgifterna. Du är prestigelös, flexibel, lösningsfokuserad och serviceinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat till 2021-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsteresor inom Sverige förekommer månadsvis.

Önskat tillträdesdatum:
Snarast eller efter önskemål

Förfrågningar angående befattningen kan göras till:
Kurschef Jämställdhetsintegrering för högre chefer, Ulrika Eklund, [email protected] telefon 070-164 94 58
C Avd 2 vid ManE, Ulrika Navier, [email protected],  telefon 072-972 45 67.

Fackliga kontaktpersoner vid MHS K:
Patrik Bäck, OF ATO Karlberg
Maria Back-Nilsson, SACO
Stefan Ragnebrink, Försvarsförbundet
Samtliga nås via MHS Karlbergs växel: 08-514 390 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan via ReachMee senast 2021-06-09. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev. Ange gärna löneanspråk. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är rätt person för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kurschef IT-utbildning i Försvarsmakten

Kurschef IT-utbildning i Försvarsmakten På Managementenheten (ManE) utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Vi jobbar med såväl klassrumsförlagt som nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten.  Brinner du för lärande och utbildning som skapar god effekt i organisationen? Har du god kompetens om IT-användning inom materiel- och logistikområdet? Har du även erfare... Visa mer
Kurschef IT-utbildning i Försvarsmakten

På Managementenheten (ManE) utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Vi jobbar med såväl klassrumsförlagt som nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten. 

Brinner du för lärande och utbildning som skapar god effekt i organisationen? Har du god kompetens om IT-användning inom materiel- och logistikområdet? Har du även erfarenhet av pedagogiskt arbete? Då kan du vara rätt person för oss!

En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta möjligheter till träning på arbetstid får du på köpet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kurschef på ManE kommer du att


• utveckla, planera, genomföra och utvärdera IT-relaterade utbildningar inom materielfördelningsprocessen i Försvarsmakten (behovssättning & behovstäckning) och även utbildning för övergripande IT-styrning i Försvarsmakten.
• utbilda själv i kombination med lärarstöd internt FM men även externt.
• jobba tillsammans med övriga medarbetare på enheten, för att skapa ett sammanhållet och tydligt utbud av utbildning för myndighetens personal.
• bedriva omvärldsbevakning och driva utvecklings- och förändringsarbeten inom eget och enhetens verksamhetsområde.
• kvalitetssäkra verksamheten mot uppsatta krav och kvalitetskriterier.

Tjänsten innebär stort eget ansvar och handlingsfrihet i hur du planerar och genomför dina uppdrag.

Kompetenskrav


• Dokumenterad erfarenhet av arbete med IT-system inom logistikområdet.
• Akademisk IT-relaterad utbildning eller erhållen kompetens inom området som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• God kommunikativ förmåga och erfarenhet av att samarbeta i nätverk.

Meriterande


• Arbete med logistik i system PRIO (SAP).
• Tjänstgöring i logistikbefattning inom FM.
• Erfarenhet från pedagogiskt arbete.
• Arbetslivserfarenhet från självständigt administrativt arbete i större organisation.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som kurschef behöver du ha en god pedagogisk förmåga och ett starkt intresse för utbildningsfrågor. Du behöver vara lösningsfokuserad, engagerad och strukturerad. Du behöver också ha god samarbetsförmåga och en vilja att ta det gemensamma arbetet framåt, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du kommer att ha många kontaktytor, inom alla nivåer i FM, men också med andra myndigheter och aktörer, vilket ställer höga krav på din kommunikativa förmåga och din förmåga att skapa relationer i organisationen. Du behöver också ha förmåga att hantera de administrativa uppgifterna under kursprocessens gång.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Befattningen innebär civil tillsvidareanställning, heltid. Tjänsteresor förekommer.
Sex månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till rekryterande chef:
Johan Ax, [email protected] 070-874 99 43

Sista ansökningsdag
Ansök senast 2021-05-23 med CV, personligt brev samt löneanspråk. 

Önskat tillträdesdatum
2021-08-01

Fackliga kontaktpersoner vid MHS K:
Maria Back-Nilsson, SACO

Stefan Ragnebrink, Försvarsförbundet

Patrik Bäck, OFRO Karlberg

Samtliga nås via MHS Karlbergs växel: 08- 514 390 00


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planeringsofficer OR 7-8, Militärhögskolan Karlberg

Ansök    Feb 8    Försvarsmakten    Officer
Om tjänsten Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och... Visa mer
Om tjänsten

Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och mellan terminerna i Försvarsmaktens regi.

Kadettbataljonen genomför utbildningsverksamhet och stödjer Försvarshögskolan under genomförandet av det 3-åriga Officersprogrammets högskoleutbildning. En planeringsofficer vid kadettbataljonen (Kdbat) löser ett flertal uppgifter av skiftande slag.

Uppgifterna innebär bland annat:


• I rollen som övningsledare, planera och genomföra kadettbataljonens större övningar.
• I rollen som övningsledare, planera och genomföra FHS större övningar med officersprogrammet.
• Stödjer kadettkompanierna i genomförande av fysisk träning.
• Stödjer kadettkompanierna i genomförande av vinterutbildning.
• Arbetet kräver självständighet, förmågan att ta initiativ och fatta beslut.
• Befattningen ställer stora krav på samverkan såväl internt inom Försvarsmakten som externt mot andra myndigheter, bl.a. Försvarshögskolan. Kvalifikationer 


• Yrkesofficer, OR 7-8.
• B-körkort. Meriterande


• Erfarenhet från förbandsutbildning.
• Tidigare erfarenhet från utbildningsbefattning vid skola/förband.
• Tidigare erfarenhet av att bedriva vinterutbildning.
• Helhetsförståelse för arbete och studier vid högskola.
• Erfarenhet som övningsledare.
• Genuint intresse för fysisk träning.
• Tidigare erfarenhet av träningsplanering till andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Övrigt


• Tillsvidareplacering vid MHS K.
• Tillträde snarast efter överenskommelse.
• Till ansökan ska CV samt personligt brev bifogas.
• Individuell lönesättning tillämpas.
• Sista ansökningsdag 2021-03-15.
Upplysningar om jobbet lämnas av  

Chefen för planeringsavdelningen på kadettbataljonen, mj Mats Meibäck, nås via växeln: 08-514 390 00, alternativt 070-212 49 15.

Fackliga representanter

Patrik Bäck OF Karlberg

Maria Back-Nilsson SACO

Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet

Samtliga nås via växeln 08-514 390 00.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT-handläggare på Militärhögskolan Karlberg

Ansök    Mar 31    Försvarsmakten    IT-samordnare
Brinner du för teknik och att hjälpa andra i en miljö där lärandet är i fokus? Vill du vara med och utveckla Militärhögskolan Karlberg (MHS K) inom IT och teknik med koppling till utbildningspedagogik i en organisation med en prioriterad och utmanande verksamhet? Längtar du efter att få jobba i en fantastisk historisk miljö med goda möjligheter till personlig utveckling? Då kan du vara den vi söker! Som IT-handläggare kommer du vara en nyckelspelare i vå... Visa mer
Brinner du för teknik och att hjälpa andra i en miljö där lärandet är i fokus?
Vill du vara med och utveckla Militärhögskolan Karlberg (MHS K) inom IT och teknik med koppling till utbildningspedagogik i en organisation med en prioriterad och utmanande verksamhet?
Längtar du efter att få jobba i en fantastisk historisk miljö med goda möjligheter till personlig utveckling?

Då kan du vara den vi söker!

Som IT-handläggare kommer du vara en nyckelspelare i vår fortsatta utveckling att modernisera våra lektionssalar och hur vi jobbar med digitala verktyg inom utbildning. 

Du kommer att tillhöra staben, IT-sektionen, som ansvarar för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT-processer med målet att ha fungerande IT-tjänster för förbandet MHS K samt vara med att utveckla vår teknik inom utbildning.

Arbetsbeskrivning

I rollen som IT-handläggare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Stödja IT-chefen och förbandet med administration och handläggning av ärenden som rör IT/IS
• Projektleda lokala IT-projekt
• Hantera beställningar och behörigheter för användare på MHS K.
• Funktionsansvar för teknik i lektionssalar, konferensrum och andra utrymmen med presentationsutrustning.
• Administrera telefoni och abonnemang samt hantera lokal utlåningsmateriel och utöva ett visst inventeringsansvar.
• Dokumentera och skapa instruktioner för relevanta system och processer.
• Utbilda och informera lokalt

Om enheten
Staben på MHS K består av sju sektioner, varav IT-sektionen består av IT-chef samt dig som medarbetare.

Kvalifikationer

Dokumenterat goda kunskaper i Officepaketet med förmåga att kunna skapa kopplade dokument (excel/word)
Gedigen datorvana med goda kunskaper inom it- och nätverksteknik
Goda språkfärdigheter i svenska, såväl tal som i skrift
Du är lyhörd och prestigelös med stark initiativförmåga och kan lätt ta till dig nya arbetsuppgifter
Du besitter en god administrativ förmåga och kan dokumentera och skriva instruktioner och regelverk
Fullständig gymnasiekompetens


Meriterande

God förståelse av pedagogik och kunskaper i vilka tekniska lösningar som en modern utbildningsmiljö kräver
Kunskaper inom audio- och videolösningar för lektions- och samlingssalar
Erfarenhet och kunskaper inom utbildningsvärlden för moderna verktyg och tekniska lösningar.
Eftergymnasieutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper inhämtade genom tjänstgöring
Kunskaper i TimeEdit
Dokumenterad erfarenhet av projektledning
Dokumenterade kunskaper i Sharepoint och inom LMS (It’s Learning etc)
Högskole- eller universitetsutbildning inom informationsteknik, datateknik
Erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system och interna processer


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann och strukturerad med en god förmåga att självständigt organisera ditt arbete. Vi vill att du är engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor med en drivkraft att vilja hjälpa.  Du jobbar lika bra självständigt som i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning i 12 månader med möjlighet till förlängning upp till 24 månader.

Befattningsnivå: Civil

Arbetsort: Solna
Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen och information om rekryteringsprocessen
Kontakta IT-chef Hokan Pettersson 076-8904968 

Fackliga företrädare
SACO-S Maria Back- Nilsson

OFR/O Patrik Bäck

Försvarsförbundet Stefan Ragnebrink

Samtliga företrädare nås via FM- växel 08-514 390 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kurschef Verksamhetsledning

Ansök    Dec 9    Försvarsmakten    Personalutvecklare
Brinner du för lärande och utbildning som skapar god effekt i organisationen? Har du specialistkunskaper om verksamhetsledning i Försvarsmakten? Har du även erfarenheter eller intresse för miljöområdet? Då kan du vara rätt person för oss!  På Managementenheten (ManE) utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Vi jobbar med såväl klassrumsförlagt som nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister... Visa mer
Brinner du för lärande och utbildning som skapar god effekt i organisationen? Har du specialistkunskaper om verksamhetsledning i Försvarsmakten? Har du även erfarenheter eller intresse för miljöområdet? Då kan du vara rätt person för oss! 

På Managementenheten (ManE) utvecklar och genomför vi utbildning inom management och förvaltningsområdet. Vi jobbar med såväl klassrumsförlagt som nätbaserat lärande och våra målgrupper är främst chefer och specialister inom hela Försvarsmakten.  
En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta möjligheter till träning på arbetstid får du på köpet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kurschef på ManE kommer du att: 


• utveckla och genomföra befintliga och nya utbildningar, företrädelsevis inom områdena verksamhetsledning och miljö, utifrån Försvarsmaktens behov och krav för verksamhet i fred, kris och krig
• ansvara för kurser inom ditt område, från ax till limpa: planering, administration, genomförande, utvärdering och vidareutveckling. Du genomför antagligen stora delar av kurserna själv, men kompletterar med ytterligare kompetens där det behövs 
• jobba tillsammans med andra kurschefer på enheten, för att skapa ett sammanhållet och tydligt utbud av utbildning för myndighetens medarbetare och chefer 
• bedriva omvärldsbevakning och driva utvecklings- och förändringsarbeten inom eget och enhetens verksamhetsområde
• kvalitetssäkra verksamheten mot uppsatta krav och kvalitetskriterier
• få ta stort eget ansvar, och kopplat till det erbjudas stor handlingsfrihet i hur du planerar och genomför dina uppdrag

Kompetenskrav


• Relevant akademisk examen, eller motsvarande likvärdig utbildning förvärvad på annat sätt.
• Mycket god kunskap om Försvarsmakten som organisation och myndighetens ledning och styrning. 
• Arbetserfarenhet från pedagogiskt arbete.

Meriterande


• Akademisk utbildning inom pedagogik, inriktning vuxnas lärande.
• Arbetserfarenhet inom kompetensutvecklingsområdet i en stor organisation.
• Dokumenterad kompetens inom miljöområdet.
• Erfarenhet som miljöhandläggare eller miljösamordnare i Försvarsmakten.  

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som kurschef behöver du ha en god pedagogisk förmåga och ett starkt intresse för utbildningsfrågor. Du behöver vara lösningsfokuserad, engagerad och strukturerad. Du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga och en vilja att ta det gemensamma arbetet framåt, samtidigt som du kan arbeta självständigt och är drivande i de egna arbetsuppgifterna. Du kommer att ha många kontaktytor, inom alla nivåer i Försvarsmakten, men också med andra myndigheter och aktörer, vilket ställer höga krav på din kommunikativa förmåga och din förmåga att skapa relationer och nätverk i organisationen. 

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Befattningen innebär civil tillsvidareanställning, heltid. Tjänsteresor förekommer.
Sex månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. 

Förfrågningar angående befattningen kan göras till rekryterande chef:
Hanna Tode, [email protected], 070-829 77 65 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan via ReachMee senast 2021-01-10. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt löneanspråk. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är rätt person för denna tjänst.

Önskat tillträdesdatum
Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Fackliga kontaktpersoner vid MHS K:


Maria Back-Nilsson, SACO-S
Stefan Ragnebrink, Försvarsförbundet
Patrik Bäck, OFRO Karlberg 
Samtliga nås via MHS Karlbergs växel: 08- 514 390 00.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planeringsofficer OF 1-2, Militärhögskolan Karlberg

Ansök    Jan 25    Försvarsmakten    Officer
Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och mellan termi... Visa mer
Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och mellan terminerna i Försvarsmaktens regi.

Kadettbataljonen genomför utbildningsverksamhet och stödjer Försvarshögskolan under genomförandet av det 3-åriga Officersprogrammets högskoleutbildning.

Om tjänsten
En planeringsofficer vid Kadettbataljonen (Kdbat) löser ett flertal uppgifter av skiftande slag.
Arbetet kräver självständighet, förmågan att ta initiativ och fatta beslut.

Uppgifterna innebär bland annat:


• I rollen som övningsledare, självständigt planera och genomföra större övningar i kompanis ram. Främst avseende vinterutbildning och SUSA.
• I rollen som huvudlärare i ämnet fysisk träning stödja kadettkompanierna i genomförande av kadetternas fysiska träning.
• Befattningen ställer stora krav på samverkan såväl internt inom FM som externt mot andra myndigheter, bl.a. FHS. 

Befattningen kan med stor sannolikhet leda till en vidareutveckling som kompanichef vid ett av kadettkompanierna.


Kvalifikationer:

• Yrkesofficer, OF 1-2.
• B-körkort.
 

Meriterande:

• Tidigare arbete i arbetsledande ställning (direkt ledarskap).
• Tidigare erfarenhet från utbildningsbefattning vid skola/förband.
• Tidigare erfarenhet av att bedriva vinterutbildning.
• SUSA-kompetens upp till pluton.
• Genuint intresse för fysisk träning.
• Tidigare erfarenhet av träningsplanering till andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

• Tillsvidareplacering vid MHS K.
• Tillträde 2020-04-01 eller efter överenskommelse.
• Till ansökan ska CV samt personligt brev bifogas.
• Individuell lönesättning tillämpas.
• Sista ansökningsdag 2021-02-22.

 

Upplysningar om jobbet lämnas av:

Chef för planeringsavdelningen på kadettbataljonen, mj Mats Meibäck, nås via växeln 08-514 390 00, alternativt 070-212 49 15.

 

Fackliga representanter:

Patrik Bäck OF Karlberg
Maria Back-Nilsson SACO
Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet
Samtliga nås via växeln 08-514 390 00

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kurschef Business Objects (BO) med ekonomikompetens

Ansök    Jan 27    Försvarsmakten    Utbildningskoordinator
Brinner du för lärande och utbildning som skapar god effekt i organisationen? Har du specialistkunskaper inom Business Objects i SAP? Har du även erfarenhet av pedagogiskt arbete? Då kan du vara rätt person för oss! En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta möjligheter till träning på arbetstid får du på köpet. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som kurschef på ManE kommer du att • ansvara för utbildningar företrädesvis inom rapportverktygen Business O... Visa mer
Brinner du för lärande och utbildning som skapar god effekt i organisationen? Har du specialistkunskaper inom Business Objects i SAP? Har du även erfarenhet av pedagogiskt arbete? Då kan du vara rätt person för oss!

En unik arbetsplats i slottsmiljö och utmärkta möjligheter till träning på arbetstid får du på köpet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kurschef på ManE kommer du att


• ansvara för utbildningar företrädesvis inom rapportverktygen Business Objects (BO) i Försvarsmaktens affärssystem PRIO (SAP), men även övriga ekonomiutbildningar inom FM
• ansvara för planering, administration, genomförande, utvärdering och vidareutveckling. Du genomför antagligen stora delar av kurserna själv, men kompletterar med ytterligare kompetens där det behövs
• jobba tillsammans med övriga medarbetare på enheten, för att skapa ett sammanhållet och tydligt utbud av utbildning för myndighetens personal
• bedriva omvärldsbevakning och driva utvecklings- och förändringsarbeten inom eget och enhetens verksamhetsområde
• kvalitetssäkra verksamheten mot uppsatta krav och kvalitetskriterier
• få ta stort eget ansvar och kopplat till det erbjudas stor handlingsfrihet i hur du planerar och genomför dina uppdrag

Kompetenskrav


• Kompetens inom BO i SAP eller liknande funktionalitet kopplat till större affärssystem
• Eftergymnasial ekonomiutbildning eller erfarenhet av ekonomiarbete som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
• God kommunikativ förmåga och erfarenhet av att samarbeta i nätverk

Meriterande


• Kompetens inom Försvarsmaktens ekonomimodell
• Arbetserfarenhet från pedagogiskt arbete
• Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens system PRIO
• Arbetslivserfarenhet från självständigt administrativt arbete i större organisation

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som kurschef behöver du ha en god pedagogisk förmåga och ett starkt intresse för utbildningsfrågor. Du behöver vara lösningsfokuserad, engagerad och strukturerad. Du behöver också ha mycket god samarbetsförmåga och en vilja att ta det gemensamma arbetet framåt, samtidigt som du kan arbeta självständigt och är drivande i de egna arbetsuppgifterna. Du kommer att ha många kontaktytor, inom alla nivåer i Försvarsmakten, men också med andra myndigheter och aktörer, vilket ställer höga krav på din kommunikativa förmåga och din förmåga att skapa relationer och nätverk i organisationen. Du behöver också ha förmåga att hantera de administrativa uppgifterna under kursprocessens gång.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Civil tillsvidareanställning, heltid. Tjänsteresor förekommer.
Sex månaders provanställning tillämpas.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till rekryterande chef:
Johan Ax, [email protected] 070-874 99 43

Sista ansökningsdag
2021-02-19

Önskat tillträdesdatum
Snarast

Fackliga kontaktpersoner vid MHS K:

Maria Back-Nilsson, SACO

Stefan Ragnebrink, Försvarsförbundet

Patrik Bäck, OFRO Karlberg

Christer Norman, SEKO försvar

Samtliga nås via MHS Karlbergs växel: 08- 514 390 00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Förrådspersonal

Ansök    Nov 13    Försvarsmakten    Lagerarbetare
Befattningen erbjuder Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt. Vi är en grupp i blandad ålder.Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trevlig ton. Som anställd i Försvarsmakten har du möjlighet till tre f... Visa mer
Befattningen erbjuder
Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt.

Vi är en grupp i blandad ålder.Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trevlig ton.

Som anställd i Försvarsmakten har du möjlighet till tre friskvårdstimmar i veckan när arbetet tillåter det, vilket vi försöker planera in.

Om enheten
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet till bland annat krigsförband, skolor, försvarsmaktsenheter och staber.

Syftet med logistikenheten är att bidra till en starkare försvarsmakt genom en välfungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjningar och krig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dagligen förekommande arbetsuppgifter vid en godsmottagning och förråd:
• Ta emot gods, inleverera och förråds ställa denna, utlämning av förnödenheter.
• Genomföra åtgärder på förnödenheter enligt gällande instruktion.
• Redovisa förnödenheter i FMs redovisningssystem.
• Genomföra transporter av gods.
• Hantering av materiel.
• Viss vård av fordon och hanteringsutrustning.
• Upprätthålla kontakt med kunder.

Kvalifikationer
• Körkort B (manuell).
• Några års arbetslivserfarenhet.
• Mycket goda datakunskaper.
• Vi ser att du lägst har en avslutad 3-årig gymnasial utbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig.

Meriterande
• Erfarenhet att hantera försvarsmaktens redovisningssystem Lift/Prio.
• Truckkort.
• Iftex.
• Avrop.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tidsbegränsad anställning, heltid, på sex månader med chans till förlängning.
Arbetsort: Solna/Karlberg.
Tillträdesdatum enligt ök.

För upplysningar om befattningen kontakta
C Serviceförråd Karlberg, Lise-Lotte Larsson,
Stf C Serviceförråd Karlberg, Per Otterström,
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00.

För information om rekryteringsprocessen kontakta
HR – Stöd Malin Loginger via växeln 08-584 540 00.

Fackliga företrädare
OFR/O, Stefan Morin,
OFR/S, Kenneth Hartikainen,
SACO, Johan Gillemyr,
SEKO, Thomas Klasson,
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-27 . Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Förrådsman/Kvinna

Ansök    Sep 14    Försvarsmakten    Lagerarbetare
Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt. Vi är en grupp i blandad ålder, vissa är nya och vissa har jobbat länge. Gruppen har högt i tak, och vi respekterar varandras åsikter. Mot våra kunder håller vi alltid en profess... Visa mer
Arbetet på logistikenhetens serviceförråd är varierande och utvecklade, varje dag möter vi kunder som behöver vår professionella service och kunnande. Arbetsuppgifterna är varierande, där vi måste kunna lite om allt, detta gör oss till duktiga logistiker som har kunskap om allt.

Vi är en grupp i blandad ålder, vissa är nya och vissa har jobbat länge.

Gruppen har högt i tak, och vi respekterar varandras åsikter.
Mot våra kunder håller vi alltid en professionell och trevlig ton.

Som anställd i Försvarsmakten har du möjlighet till tre friskvårdstimmar i veckan när arbetet tillåter det, vilket vi försöker planera in.

Om enheten
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet till bland annat krigsförband, försvarsmaktsenheter och staber.

Syftet med logistikenheten är att bidra till en starkare försvarsmakt genom en välfungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjningar och krig

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dagligen förekommande arbetsuppgifter vid en godsmottagning och förråd.


• Ta emot gods, inleverera och förråds ställa denna, utlämning av förnödenheter.
• Genomföra åtgärder på förnödenheter enligt gällande instruktion.
• Redovisa förnödenheter i FMs redovisningssystem.
• Genomföra transporter av gods.
• Hantering av materiel.
• Viss vård av fordon och hanteringsutrustning.
• Upprätthålla kontakt med kunder.

Kvalifikationer
• Körkort B (manuell)
• Några års arbetslivserfarenhet
• Mycket goda datakunskaper
• Vi ser att du lägst har en avslutad 3-årig gymnasial utbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig.

Meriterande


• Erfarenhet att hantera försvarsmaktens redovisningssystem Lift/Prio.
• Truckkort
• Iftex
• Avrop

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform:  Befattningen är en tillsvidareanställning. Provanställning 6 Månader tillämpas
Sysselsättningsgrad: Heltid 100 %
Arbetsort: Solna
Tillträdesdatum: Tillträde tidigast 1november eller efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
C Serviceförråd Karlberg, Lise-Lotte Larsson eller
Stf C Serviceförråd Karlberg Per Otterström,

Nås via växeln 08-584 540 00


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR – Stöd Malin Loginger Via växeln 08-584 540 00

Fackliga företrädare:
OFR/O, Stefan Morin
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-10-01 . Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planeringsofficer OR 7-8, Militärhögskolan Karlberg

Ansök    Nov 2    Försvarsmakten    Specialistofficer
Om tjänsten Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och... Visa mer
Om tjänsten

Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och mellan terminerna i Försvarsmaktens regi.

Kadettbataljonen genomför utbildningsverksamhet och stödjer Försvarshögskolan under genomförandet av det 3-åriga Officersprogrammets högskoleutbildning. 

En planeringsofficer vid kadettbataljonen (Kdbat) löser ett flertal uppgifter av skiftande slag.

Uppgifterna innebär bland annat:


• I rollen som övningsledare, planera och genomföra kadettbataljonens större övningar.
• I rollen som övningsledare, planera och genomföra FHS större övningar med officersprogrammet.
• Stödjer kadettkompanierna i genomförande av fysisk träning.
• Stödjer kadettkompanierna i genomförande av vinterutbildning.
• Arbetet kräver självständighet, förmågan att ta initiativ och fatta beslut.
• Befattningen ställer stora krav på samverkan såväl internt inom FM som externt mot andra myndigheter, bl.a. Försvarshögskolan.

 Kvalifikationer 


• Yrkesofficer, OR 7-8.
• B-körkort.

 Meriterande


• Erfarenhet från förbandsutbildning.
• Tidigare erfarenhet från utbildningsbefattning vid skola/förband.
• Tidigare erfarenhet av att bedriva vinterutbildning.
• Helhetsförståelse för arbete och studier vid högskola.
• Erfarenhet som övningsledare.
• Genuint intresse för fysisk träning.
• Tidigare erfarenhet av träningsplanering till andra.

Övrigt


• Tillsvidareplacering vid MHS K.
• Tillträde snarast efter överenskommelse.
• Till ansökan ska CV samt personligt brev bifogas.
• Individuell lönesättning tillämpas.
• Sista ansökningsdag 2020-11-30.

Upplysningar om jobbet lämnas av  

Chefen för planeringsavdelningen på kadettbataljonen, mj Mats Meibäck, nås via växeln: 08-514 390 00, alternativt 070-212 49 15.

Fackliga representanter

Patrik Bäck OF Karlberg

Maria Back-Nilsson SACO

Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet

Samtliga nås via växeln 08-514 390 00.

  


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Skolförvaltare OR 9

Ansök    Feb 14    Försvarsmakten    Specialistofficer
Nu är det snart dags för vår nuvarande skolförvaltare att gå i pension. MHS K söker därför en ny Skolförvaltare. På MHS Karlberg genomförs den grundläggande officersutbildningen där MHS K, genom kadettbataljonen (Kdbat), stödjer Försvarshögskolan. Vid MHS K finns även Managementenheten (ManE), Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård (FMIF), Försvarsmaktens Veterancentrum (FM VetC), Lokalplaneringsenhet Mitt (LplE M) samt Skolenheten (SkolE). S... Visa mer
Nu är det snart dags för vår nuvarande skolförvaltare att gå i pension. MHS K söker därför en ny Skolförvaltare.

På MHS Karlberg genomförs den grundläggande officersutbildningen där MHS K, genom kadettbataljonen (Kdbat), stödjer Försvarshögskolan. Vid MHS K finns även Managementenheten (ManE), Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård (FMIF), Försvarsmaktens Veterancentrum (FM VetC), Lokalplaneringsenhet Mitt (LplE M) samt Skolenheten (SkolE).

Skolförvaltaren tillhör skolledningen och uppgiften är att vara rådgivare åt skolchefen och stödja skolchefen i arbetet med att leda organisationsenheten. Skolförvaltaren arbetsuppgifter är bl.a:
• Planera och genomföra förbandsanknutna ceremonier och besök vid MHS K.
• Ansvarar för förvaltningen av såväl MHS K, Sjökrigsskolans, Arméns underbefälsskola som Militärhögskolan Östersunds traditioner.
• Vara MHS K traditionsofficer.
• Samordnar kursjubileum.
• Vid behov stödja skolchefen som adjutant samt lämnar stöd till övriga enheter.
• Stödja kadetter i traditionsfrågor samt stödja MHS K kamrat- och vänföreningar.
• Stödja tidigare kurser i planering och genomförande av jubiléer. Delta, som ledamot, i personalförsörjningsnämnden samt i kyrkorådet.
• Företräda specialistofficerare vid MHS K samt planerar och följa upp deras kompetens- och karriärutveckling.
• Planerar tjänstemusikbeställningar.
• Fortsätta implementeringen av trebefälssystemet, en viktig uppgift där en hög systemförståelse inom alla personalkategorier krävs.
• Vårda MHS K konst och kulturföremål.

Kvalifikationer
För att kunna söka krävs det att du har en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten och att du arbetar kontinuerligt inom Försvarsmakten idag.
• Har examen från specialistofficersutbildning eller officersexamen
• Uppfyller Försvarsmaktens Fysiska standard
• Har genomfört HSOU eller stabsutbildning (MHS Tak/SP/SU/HOP motsvarande, referens H Pers Grunder 2019 3.7.1).

Meriterande
Om du tjänstgjort på skola samt genomfört militär internationell tjänstgöring.

Personliga egenskaper
• Du har hög integritet, god social kompetens och fingertoppskänsla.
• Du har förmåga att få organisationens förtroende och respekt för såväl ditt kompetensområde som för dina personliga egenskaper.
• Du är kommunikativ och utåtriktad.
• Du är driven och kan växla mellan olika arbetsuppgifter och har ett starkt och tydligt ledarskap
• Du är ansvarsfull och noggrann.
• Du har en gedigen militär yrkeserfarenhet och har haft flera befattningar inom motsvarande arbetsområde
• Du är ett föredöme

I ansökan skall följande handlingar bifogas:
• Intyg från genomförd HSOU eller stabsutbildning
• Om genomfört internationell tjänstgöring bifogas intyg
• Intyg genomfört test Försvarsmaktens Fysiska standard
• CV
• Personligt brev
• Eventuella löneanspråk

Rekryteringsförfarande
Går du vidare i rekryteringsprocessen får du genomgå, förutom en personlig intervju, en arbetspsykologisk bedömning och olika tester om de ej är genomförda sedan tidigare alternativt inaktuella. Referenser ska kunna lämnas på begäran. Utnämning till OR 9 sker efter beslut av Personaldirektören.
Tillträde till befattningen är planerad att ske från kvartal 4 2020. Du förordnas på 5-7 år för aktuell befattning.

Ytterligare information om rekryteringsprocessenen och fortsatt utveckling som OR 9 finns i:
FM2020-280:1 ”Generell beskrivning OR 9 samt instruktion för rekrytering och befordran samt ceremoni vid utnämning.”

Frågor angående tjänsten besvaras av:
Nuvarande skolförvaltare, Anders Lütz
e-post: [email protected], mobilnr: 070-832 17 92 eller av C MHS Karlberg, e-post: [email protected]

Fackliga företrädare:
OF Karlberg, Johan Danko
OFR/S, Stefan Ragnebrink
SACO, Maria Back Nilsson/Anette Arksand
Samtliga nås via växeln telefonnummer: 0505-45 10 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-22.

 


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Friskvårdsledare till Militärhögskolan Karlberg

Ansök    Aug 26    Försvarsmakten    Friskvårdsledare
Befattningen erbjuder Vill du vara en del av en utvecklande organisation där träning och fysisk prestationsförmåga är en stor del? Då har vi jobbet för dig. Om enheten Militärhögskolan Karlberg utbildar våra nästa officerare och har både officerare och civilt anställda på skolan. Här finns sex enheter som arbetar med utbildning, veteraner, friskvård och hälsa, infrastruktur och en stab som stödjer enheterna.   Dina huvudsakliga arbetsuppgifter Din roll ä... Visa mer
Befattningen erbjuder
Vill du vara en del av en utvecklande organisation där träning och fysisk prestationsförmåga är en stor del? Då har vi jobbet
för dig.

Om enheten
Militärhögskolan Karlberg utbildar våra nästa officerare och har både officerare och civilt anställda på skolan. Här finns sex
enheter som arbetar med utbildning, veteraner, friskvård och hälsa, infrastruktur och en stab som stödjer enheterna.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Din roll är viktig för att stärka och/eller bibehålla god prestationsförmåga hos våra anställda och kadetter. Detta görs främst
genom att säkerställa goda praktiska förutsättningar för att bedriva fysisk träning men också gynna god allmän hälsa hos
personalen. Befattningen är placerad vid stabens HR-avdelning och du ingår i en grupp med tre andra. Du rapporterar till
HR-chefen, tillika chef för HR-avdelningen. Tjänsten innebär bland annat följande uppgifter inom området:


• Utbilda, informera och vägleda personalen för att främja god fysisk prestationsförmåga
• Arbeta och stödja i hälsofrämjande frågor, i samverkan med arbetsmiljöhandläggaren, HR, företagshälsovården m.fl.
• Friskvårdsarrangemang, friskvårdsdagar och idrottstävlingar
• Stödja med personliga tränings- och kostprogram
• Ekonomiansvar för egen budget
• Ansvara för beställning och underhåll av träningsmaskiner och idrottsmaterial
• Ansvar för inre och yttre idrottsanläggningar
• Ansvar för att arrangera tester för fysisk prestationsförmåga
• Nätverk med friskvårdsföreträdare, testledare och instruktörer.

Kvalifikationer


• Akademisk examen från idrotts-, hälso- och/eller friskvårdsområdet eller med motsvarande yrkeserfarenhet
• Erfarenhet från strategiskt och praktiskt arbete inom idrott, friskvård och hälsa
• God administrativ förmåga
• Ledarerfarenhet

Meriterande


• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet.
• Erfarenhet av Försvarsmaktens stödsystem.
• Erfarenhet av att planera, genomföra verksamhet inom utbildningsområdet, såsom instruktör eller lärare.
• God kommunikativ förmåga.
• God fysisk kondition.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen tror vi att idrott, friskvård, hälsa och fysisk prestationsförmåga ligger dig varmt om hjärtat. Rollen
som friskvårdsledare kännetecknas av ett högt personligt ansvarstagande och där du förväntas vara självgående och ta
egna initiativ. Du bör ha god pedagogisk förmåga och se möjligheter i att utbilda olika grupper av människor, med olika
bakgrund, då det handlar om allt från officerare till civila. För att trivas i rollen bör du som person vara kreativ,
kommunikativ, positiv, trivas med att skapa nya kontakter och att ha ett flera olika arbetsuppgifter som löper parallelt. Du är trygg i rollen som utbildare och föredragande specialist. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som
finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati
och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Solna
Tillträde enligt överenskommelse.

Mer information om befattningen och rekryteringsprocessen lämnas av:
Friskvårdsledare, Johanna Sjöberg tel: 070- 898 32 43
HR-chef, Suzanne Ahlqvist tel: 070- 857 52 70

Fackliga företrädare
SACO-S: Maria Back-Nilsson
Försvarsförbundet: Stefan Ragnebrink
Officersförbundet: Patrik Bäck
Samtliga nås via MHS Karlbergs vxl: 08- 514 390 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Logistikofficer (OR 7 eller OF 2)

Ansök    Dec 10    Försvarsmakten    Specialistofficer
Militärhögskolan Karlberg söker kompanikommendant/logistikofficer (OR 7 eller OF 2) med placering vid Kadettbataljonen. På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.   Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsutb... Visa mer
Militärhögskolan Karlberg söker kompanikommendant/logistikofficer (OR 7 eller OF 2) med placering vid Kadettbataljonen.

På Militärhögskolan Karlberg (MHS K) genomförs grundläggande officersutbildning av kadetter inom ramen för det treåriga Officersprogrammet (OP) lett av Försvarshögskolan (FHS). OP leder till en yrkesexamen om 180 högskolepoäng samt fänriks grad vid anställning i FM.  

Parallellt med detta genomför Kadettbataljonen militär professionsutbildning under s.k. Försvarsmaktstid (FMT) som omfattar chefs- och individutveckling, militär färdighet samt fysisk träning. Kadettbataljonen stödjer Försvarshögskolan i genomförandet av Officersprogrammet främst avseende övningsplanering, säkerhet och logistik under övningar.

 

Arbetets innehåll

Arbetet innebär att planera och samordna logistik- samt stödfunktioner inom kompaniet/utbildningsomgången. Verksamheten inkluderar dels planering och genomförande i samband med övningar, resor, ersättningsärenden och transporter samt materielplanering på både kort och lång sikt.

Befattningen innefattar även att vara kompaniets företrädare i logistikfunktioner samt under verksamhetsledning av bataljonskommendanten i samband med långsiktig planering.

Löpande arbetsuppgifter


• Stödja kompaniet med beställningar och inventering av befintlig materiel.
• Delta i planeringsarbetet inför praktiska kadettövningar på andra platser i Sverige och ibland utomlands (t.ex. Normandie).
• Hantera kadetternas förmåner i PRIO och boka förplägnad, boende och resor vid övningar för kadetternas studietid vid MHS K.
• Samverka med och stödja andra delar av Kadettbataljonen med verksamhet inom försörjningsområdet.
• Understödja MHS K med stab- och logistikarbete på kort och lång sikt.

Kvalifikationskrav


• Specialistofficer OR 7 (fanjunkare) eller OF 2 (löjtnant/kapten) med logistikbakgrund
• Svenskt medborgarskap
• B-körkort

Önskvärd utbildning och egenskaper

För att lyckas i befattningen gäller det att sökande har flera års erfarenhet från adjutants- eller kommendantskap inom logistikfunktionen. Du som söker bör kunna arbeta självständigt och ha ett eget driv. Du ska ha god social förmåga och se samarbete som främsta väg framåt för att nå målet. Meriterande är god vana inom logistikfunktionen, arbeta i PRIO samt C-körkort.

Befattningen ställer höga krav på samverkan såväl internt vid Militärhögskolan Karlberg som externt mellan Försvarsmaktens förband och skolor jämte Försvarshögskolan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämställd arbetsplats.

 

Övrigt:


• Tjänsten är tidsbegränsad med möjlighet till tillsvidare
• Sista ansökningsdag 2020-01-26
• Till ansökan ska CV samt personligt brev bifogas
• Individuell lönesättning tillämpas

 

Upplysningar om befattningen kan lämnas av C Log/säk-avdelningen mj Mats Jörnhammar, tel. 08-514 398 67 alt. 072-187 74 31.

 

Fackliga företrädare: Johan Danko OF Karlberg, tel. 08-514 39 859, Maria Back-Nilsson SACO, tel. 08-514 397 43, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27, Christer Norman SEKO försvar, tel. 08-514 398 11.

 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planerare inom infrastruktur

Ansök    Sep 5    Försvarsmakten    Samhällsplanerare
Som planerare inom infrastruktur kommer du att vara en del av Lokalplaneringsenhet Mitt vars verksamhetsområde omfattar Stockholms-, Gävleborgs-, Södermanlands-, Uppsala-, Västmanland-, Dalarnas- och Gotlands län. Huvudsakliga arbetsuppgifter Du kommer att ha en aktiv ledande roll i enheten gällande infrastruktur. Tjänsten innebär att man arbetar i projektform, tillfälligt sammansatta arbetsgrupper och enskilt. Som planerare förväntas du kunna leda olika... Visa mer
Som planerare inom infrastruktur kommer du att vara en del av Lokalplaneringsenhet Mitt vars verksamhetsområde omfattar Stockholms-, Gävleborgs-, Södermanlands-, Uppsala-, Västmanland-, Dalarnas- och Gotlands län.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att ha en aktiv ledande roll i enheten gällande infrastruktur. Tjänsten innebär att man arbetar i projektform, tillfälligt sammansatta arbetsgrupper och enskilt. Som planerare förväntas du kunna leda olika typer av arbetsgrupper och samordna projekt både internt och mellan Försvarsmakten och dess stödmyndigheter.

Utöver detta ska du kunna ta ansvar för en varierande flora av ärenden och vara ett stöd till enheten i specifika frågor. 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:


• Ingå i FM centrala styrgrupp för garnisonsplanering och leda garnisonsplaneringen för LplE M verksamhetsområde och vara beredd stödja övriga verksamhetsområden.
• Leda utredningar på respektive garnison avseende effektivt utnyttjande av lokaler inom verksamhetsområdet.
• Driva projekt inom ram för utveckling av funktionen fysisk planering internt och tillsammans med övriga planerare från resterande tre militärregioner.
• Leda och stödja objektledare (likställs med projektledare) inom ram för anskaffningsprocessen samt följa upp objekt i tid och kostnad.
• Bereda ärenden för beslut på enheten samt fatta beslut om inriktning och framdrivningstakt i enskilda objekt.

 Kvalifikationer


• Relevant akademisk examen (planarkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig)
• B-körkort.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande


• Minst 3 års erfarenhet inom området.
• Erfarenhet av byggprocessen samt kunskap om Försvarsmaktens struktur och interna processer.
• Erfarenhet av arbete med samhällsplanering/fysisk planering inom myndighet eller kommun
• Erfarenhet av Försvarsmakten eller annan totalförsvarsmyndighet
• Kännedom om fastighetsjuridik och miljölagstiftning.

 Personliga egenskaper

För att trivas hos oss har du ett stort samhällsintresse, delar Försvarsmaktens värdegrund och är beredd att representera Försvarsmakten och myndighetens verksamhet i din yrkesroll. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med ett stort eget ansvar samtidigt som du arbetar nära dina kollegor. Du trivs med stundtals hög arbetsbelastning, vet hur du agerar under stress och du är flexibel samtidigt som du har uthålligheten att driva långsiktiga projekt inom förvaltningsområdet. Du kan självständigt handlägga ärenden, företräda myndigheten i officiella sammanhang och har hög integritet.

 Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

 

 Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Nord, 070-849 24 72 eller avdelningschef Ulf Berglund, 070-350 04 78.

Fackliga kontaktpersoner vid MHS K är Maria Back Nilsson (SACO), Stefan Ragnebrink (OFR/S), Johan Danko (OFR/O) och Christer Norman (SEKO). Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00.

 Övrigt

Anställningskategori: Civil. (CF4)

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Placeringsort: Solna

Resor: Resor i tjänsten inom verksamhetsområdet är vanligt förekommande.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarshögskolans uppgift är att bidra till nationell och internationell säkerhet genom forskning och utbildning. Forskningen bedrivs inom delvis unika kunskapsområden och sprids därefter vidare till övriga samhället och även utanför Sveriges gränser.

Försvarshögskolan utbildar militära och civila ledare, nationellt och internationellt, vilket bidrar till att hantera dagens och morgondagens krissituationer och säkerhetsproblem.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Stabsofficer

Ansök    Dec 6    Försvarsmakten    Officer
Vill du vara med att utveckla MHS K utbildningsprocess och är insatt i Försvarsmaktens utbildningssystem, då är du den person som vi söker. Du drivs av utvecklingsfrågor och är en rutinerad stabsofficer som är väl bevandrad i Försvarsmaktens och Försvarshögskolans regelverk avseende utbildning. Dina främsta egenskaper är att du har förmåga att självständigt och på ett strukturerat sätt driva uppgifter och projekt. Dessa uppgifter och projekt kan vara inter... Visa mer
Vill du vara med att utveckla MHS K utbildningsprocess och är insatt i Försvarsmaktens utbildningssystem, då är du den person som vi söker. Du drivs av utvecklingsfrågor och är en rutinerad stabsofficer som är väl bevandrad i Försvarsmaktens och Försvarshögskolans regelverk avseende utbildning. Dina främsta egenskaper är att du har förmåga att självständigt och på ett strukturerat sätt driva uppgifter och projekt. Dessa uppgifter och projekt kan vara internt inom MHS K eller som skolans representant inom arbetsgrupper vid Högkvarteret.

Arbetsuppgifter
Staben vid Militärhögskolan Karlberg har som huvuduppgift att stödja förbandschefen med beslutsunderlag. Detta görs inom olika sektioner och din placering kommer att vara vid sektion J7. Chef för sektion J7 är tillika MHS K Utbildningschef som stödjer förbandschefen inom området utbildning. Tjänsten som stabsofficer inriktas främst mot att stödja utbildningschefen inom utbildningsprocessen i både ett ämnesperspektiv såväl som ur ett personalförsörjningsperspektiv avseende Officerare (OF). Du ingår i programledningen för olika utbildningslinjer. Du får också vara beredd att stödja MHS K utbildnings- och stabschef med generella stabsuppgifter som kan röra sig om uppgifter på lokal, regional eller central nivå.

Kvalifikationer
• OF 3
• Flerårig arbetslivserfarenhet inom FM utbildningsområde.

Meriterande
• God förmåga i engelska språket.
• God erfarenhet av stabsarbete på regional och central nivå inom FM.
• Tjänstgjort som huvudlärare eller motsvarande inom FM.

Personliga egenskaper
För att lyckas med jobbet behöver du ha god administrativ färdighet och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska känna dig bekväm i att självständigt lösa uppgifter men även kunna samarbeta i eller leda arbetsgrupper, med medlemmar från flera olika personalkategorier och nivåer. Du förväntas kunna leda analyser av grundbearbetat material eller av rådata, kritiskt kunna granska och sortera intressanta företeelser.

Övrigt
Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning vid Militärhögskolan Karlberg, Solna. 6 månaders provanställning endast vid rekrytering utanför FM.

Upplysningar om tjänsten lämnas av rekryterande chef överstelöjtnant Kennet Persson, mobil: 073-049 71 67, e-post: [email protected]

Fackliga representanter
OF Karlberg, Johan Danko
OFR/S, Stefan Ragnebrink
SACO, Maria Back Nilsson
SEKO, Christer Norman
Samtliga nås via växeln telefonnummer: 0505-45 10 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-14.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utbildningsadjutant, Militärhögskolan Karlberg

Ansök    Nov 22    Försvarsmakten    Logistiker
Militärhögskolan Karlberg söker en utbildningsadjutant med placering vid Kadettbataljonen. Vid Militärhögskolan Karlberg (MHS K) sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten (FM), med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de öv... Visa mer
Militärhögskolan Karlberg söker en utbildningsadjutant med placering vid Kadettbataljonen.

Vid Militärhögskolan Karlberg (MHS K) sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten (FM), med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och mellan terminerna i Försvarsmaktens regi.

Kadettbataljonen genomför utbildningsverksamhet och stödjer Försvarshögskolan under genomförandet av det 3-åriga Officersprogrammets högskoleutbildning. 

Arbetets innehåll

Arbetet innebär att genomföra och samordna förmånsfrågor och kadettadministration med kompaniledning inom kompaniet. Verksamheten inkluderar även stöd och genomförande i samband med övningar, resor, ersättningsärenden, transporter och materielbeställningar samt stöd med informationsspridning på Emilia (intranät).

Befattningen ställer höga krav på samverkan såväl internt vid MHS K som externt mellan FM förband och skolor jämte FHS. I arbetet förekommer övningar i fält under obekväma arbetstider.

Löpande arbetsuppgifter


• Stödja bataljonen med beställningar och inventering av befintlig materiel.
• Delta och samarbeta med kompanierna i beställningsarbetet inför praktiska övningar på andra platser i Sverige.
• Hantera kadetternas förmåner i PRIO och boka förplägnad, boende och resor för kadetternas studietid vid MHS K.
• Samverka med och stödja andra delar av bataljonen med informationsinsatser på Emilia och kadettadministrativa uppgifter.

Kvalifikationskrav


• Utbildning inom logistik
• Svenskt medborgarskap
• B-körkort

Önskvärd utbildning och egenskaper


• Erfarenhet från administrativt arbete inom logistikfunktionen.
• Kunna arbeta självständigt och ha ett eget driv.
• God social förmåga och se samarbete som främsta väg framåt för att nå målet.
• God vana att arbeta i IT-systemet SAP (PRIO).
• C-körkort och militärt förarbevis. I arbetet förekommer övningar i fält under obekväma arbetstider.

Övrigt


• Tjänsten är civil och tillsvidare, vi tillämpar 6 mån provanställning
• Tillträde enligt överenskommelse
• Sista ansökningsdag 2019-11-29
• Till ansökan ska CV samt personligt brev bifogas
• Individuell lönesättning tillämpas

 

Upplysningar om befattningen lämnas av C Logistikavdelningen Mj Mats Jörnhammar, tel. 08-514 398 67 alt. 072-187 74 31, [email protected] eller Siri af Robson, HR Administratör, tel. 070-924 78 77, [email protected]

 

Fackliga företrädare:

Johan Danko OF Karlberg, tel. 08-514 39 859

Maria Back-Nilsson SACO, tel. 08-514 397 43

Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27

Christer Norman SEKO försvar, tel. 08-514 398 11


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Driven och tålmodig stabshandläggare till Militärhögskolan Karlberg

Är du en strukturerad och motiverad person med intresse för dokumenthantering och förvaltning? Du drivs av att hjälpa organisationen och medarbetarna att göra rätt genom att förvalta och utveckla dokumentation av interna rutiner och regelverk. God samarbets- och analytisk förmåga tillhör dina främsta egenskaper och du vill gärna kommunicera och förklara för andra. Då har vi tjänsten för dig! Arbetsuppgifter Staben på Militärhögskolan Karlberg har som upp... Visa mer
Är du en strukturerad och motiverad person med intresse för dokumenthantering och förvaltning? Du drivs av att hjälpa organisationen och medarbetarna att göra rätt genom att förvalta och utveckla dokumentation av interna rutiner och regelverk. God samarbets- och analytisk förmåga tillhör dina främsta egenskaper och du vill gärna kommunicera och förklara för andra. Då har vi tjänsten för dig!

Arbetsuppgifter

Staben på Militärhögskolan Karlberg har som uppgift att stödja förbandschefen med beslutsunderlag. Detta görs inom olika sektioner, såsom HR, ekonomi, logistik och utbildning. Tjänsten som stabshandläggare inriktas främst mot att stödja chefer vid utarbetande av rutiner samt förvalta och utveckla dokumentation av de interna rutiner och regelverk som redan finns. Du kommer också att vara den som leder mindre projekt inom förbandet vad gäller förvaltningsfrågor och delta i stabens utvecklingsarbete. Vi ser även att du på sikt utvecklas till att kunna stödja chefer och staben med sakkompetens inom Försvarsmaktens förvaltningsstyrning.

Kvalifikationer


• Flerårig arbetslivserfarenhet från myndighet/offentlig förvaltning
• Goda kunskaper i Word och Excel
• Eftergymnasial examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av förvaltning av rutiner och regelverk

Meriterande kunskaper


• Tidigare relevant erfarenhet från Försvarsmakten.
• Van användare i SAP och Sharepoint
• Relevant akademisk examen

Personliga egenskaper

För att lyckas med jobbet behöver du ha god administrativ färdighet och mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, då du bland annat kommer att kvalitetsgranska arbetsunderlag. Du har redan erfarenhet av att arbeta med förvaltning av rutiner och regelverk i regelstyrda organisationer, vilket du tycker är stimulerande och intressant eftersom det stundtals krävs en god portion uthållighet och envishet i arbetet!

På jobbet gillar du att samarbeta med andra och ibland även leda mindre arbetsprojekt. Du kan också driva ditt arbete självständigt framåt inom överenskomna ramar. Du ser vikten av att utveckla goda kommunikationsmetoder för att nå mottagarna med rätt budskap och har inga problem med att tala inför grupp.

Vi lägger stor vikt vid lämplighet och personliga egenskaper.

Övrigt

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse

Det är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänsten är civil. Befattningen är placerad på Militärhögskolan Karlberg, Solna.

Upplysningar om tjänsten lämnas av rekryterande chef Kristina Bring, mobil: 070-819 2181 samt av verksamhetscontroller Matts Thorsson, mobil 070-827 78 50.

Fackliga representanter
OF Karlberg, Johan Danko
OFR/S, Stefan Ragnebrink
SACO, Maria Back Nilsson
SEKO, Christer Norman

Samtliga nås via växeln på 0505-45 10 00

Din ansökan med sedvanlig meritförteckning och CV samt löneanspråk vill vi ha senast 2019-09-22

Välkommen med din ansökan!

 

 


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Objektledare Gotland

Som objektledare kommer du att vara en del av Lokalplaneringsenhet Mitt med verksamhetsområde Gotlands län med möjlig placering på Gotland alternativt i Solna. Huvudsakliga arbetsuppgifter Objektledning innebär att vara Försvarsmaktens ansvarige under hela byggprocessen, från att leda behovsutredning till att verifiera beställt objekt under projektering och byggproduktion. Du kommer att vara objektledare vid nybyggnationer samt ombyggnationer/anpassnin... Visa mer
Som objektledare kommer du att vara en del av Lokalplaneringsenhet Mitt med verksamhetsområde Gotlands län med möjlig placering på Gotland alternativt i Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Objektledning innebär att vara Försvarsmaktens ansvarige under hela byggprocessen, från att leda behovsutredning till att verifiera beställt objekt under projektering och byggproduktion. Du kommer att vara objektledare vid nybyggnationer samt ombyggnationer/anpassningar och sammanhålla kontakter med berörda myndigheter och organisationsenheter inom Försvarsmakten.

Du kommer även att medverka i garnisonsplanering och utredningar avseende effektivt utnyttjande av lokaler. Arbetet innebär omfattande personkontakter och att självständigt leda projektgrupper.

Kvalifikationer
Du har:
• Universitets- eller högskoleexamen inom bygg och anläggning eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• B-körkort.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande
Det är meriterande om du har tidigare relevant erfarenhet av kvalificerad projektledning. Det är även meriterande om du har arbetslivserfarenhet från Försvarsmaktens verksamhet. Kunskaper i CAD och BMI är önskvärt.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som objektledare behöver du tycka om att arbeta varierat, du är flexibel samtidigt som du har uthålligheten att driva långsiktiga projekt. Du har god förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Arbetstempot kan delvis vara högt så det krävs att du är strukturerad. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övriga krav
MHS K värdesätter de kvalitéer som en jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Nord, 070-849 24 72.

Fackliga kontaktpersoner vid MHS K är Maria Back Nilsson (SACO), Stefan Ragnebrink (OFR/S), Johan Danko (OFR/O) och Christer Norman (SEKO). Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00.

Övrigt
Anställningskategori: Civil.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Placeringsort: Solna (Karlberg) alternativt Visby (F17G/Tofta)
Resor: Resor i tjänsten inom verksamhetsområdet är vanligt förekommande.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-28. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Logistikhandläggare till Militärhögskolan Karlberg

Ansök    Aug 27    Försvarsmakten    Lagerkontorist
Är du intresserad av logistik och lager i en växande organisation? Gillar du att vara spindeln i nätet i ett stort sammanhang? Vill du vara med och utveckla Militärhögskolan Karlbergs logistiksektion. Då kan tjänsten som logistikhandläggare vara din! Arbetsuppgifter Som civil logistikhandläggare innebär det att du jobbar som medarbetare i logistiksektionen i skolans stab. Logistiksektionen består idag av en teknisk chef och en logistikofficer. Tjänsten... Visa mer
Är du intresserad av logistik och lager i en växande organisation? Gillar du att vara spindeln i nätet i ett stort sammanhang? Vill du vara med och utveckla Militärhögskolan Karlbergs logistiksektion. Då kan tjänsten som logistikhandläggare vara din!

Arbetsuppgifter
Som civil logistikhandläggare innebär det att du jobbar som medarbetare i logistiksektionen i skolans stab. Logistiksektionen består idag av en teknisk chef och en logistikofficer. Tjänsten innebär till stor del att leda och utveckla skolans logistik avseende materiel, förnödenheter och teknisktjänst. Du ska stödja sektionen med logistikadministration huvudsakligen i system PRIO (variant av SAP) där du har ett övergripande ansvar över beställning, uppföljning och återrapportering.  Du kommer att vara lageransvarig vid Militärhögskolan Karlberg, som innebär ett ansvar att vi har tillgängliga resurser för att kunna lösa skolans ställda uppdrag. Du kommer också att bistå staben med handläggning av olika typer av uppdrag samt allmänt stödja övriga enheter på skolan inom logistikområdet. 

Kvalifikationer
• Lägst 3-årig gymnasial utbildning
• Arbetat i någon form av affärssystem
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• God kännedom i Officepaketet

Meriterande
• Utbildning eller arbetserfarenhet inom logistik
• Erfarenhet från annan statlig myndighet
• Tidigare arbetat i SAP
• Det är en fördel om du tidigare har haft en logistisk roll inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Du gillar att planera och vara strukturerad i ditt arbete, är hungrig på att lära dig nya saker och inte räds för att självständigt lösa uppgifter. Vi ser dig som spindeln i nätet och som en person som är prestigelös. I vår stab är vi många olika sektioner och det ställs höga krav på samarbetsförmåga och att hålla många bollar i luften. Du är en person som är utåtriktad och serviceinriktad och du ser en utmaning i att lösa uppkomna problem.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Det är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Militärhögskolan Karlberg, Solna.

Kontaktpersoner
Frågor kring befattningen lämnas av chef för logistiksektionen Stefan Gustafsson, mobil 070-562 98 13.

Fackliga representanter
OF Karlberg, Johan Danko
OFR/S, Stefan Ragnebrink
SACO, Maria Back Nilsson
SEKO, Christer Norman
Samtliga nås via växeln på 0505-45 10 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Lokalplanerare inom infrastruktur

Som lokalplanerare inom infrastruktur kommer du att vara en del av Lokalplaneringsenhet Mitt vars verksamhetsområde omfattar Mälardalen och Gotlands län. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som lokalplanerare inom infrastruktur ansvarar du för vidmakthållande av befintligt lokalbestånd inom en av garnisonerna inom enhetens verksamhetsområde. I arbetsuppgifterna ingår bland annat: • Fördela lokaler och hyror ned till brukarnivå. • Samråda med fastighetsägare... Visa mer
Som lokalplanerare inom infrastruktur kommer du att vara en del av Lokalplaneringsenhet Mitt vars verksamhetsområde omfattar Mälardalen och Gotlands län.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som lokalplanerare inom infrastruktur ansvarar du för vidmakthållande av befintligt lokalbestånd inom en av garnisonerna inom enhetens verksamhetsområde. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
• Fördela lokaler och hyror ned till brukarnivå.
• Samråda med fastighetsägaren angående underhåll och skötsel.
• Till fastighetsägaren beställa tilläggstjänster som verksamhetsrelaterade åtgärder och anpassningar.
• Granskning av avtal och avtalshantering i nivån mellan fastighetsägare och brukare.
• Leda garnisonsplanering och utredningar avseende effektivt utnyttjande av lokaler.
• Självständigt kunna genomföra mindre anskaffningsprojekt.

Arbetet innebär omfattande personkontakter och att leda projektgrupper.

Kvalifikationer
Du har:
• Kvalificerad förvaltarutbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• B-körkort.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande
Det är meriterande om du har tidigare relevant erfarenhet av projektledning inom förvaltningsområdet. Det är även meriterande om du har arbetslivserfarenhet från Försvarsmaktens verksamhet.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som lokalplanerare infrastruktur behöver du tycka om att arbeta varierat, du är flexibel samtidigt som du har uthålligheten att driva långsiktiga projekt inom förvaltningsområdet. Du har god förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Arbetstempot kan delvis vara högt så det krävs att du är strukturerad. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övriga krav
Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra internationellt. MHS K värdesätter de kvalitéer som en jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Nord, 070-849 24 72.

Fackliga kontaktpersoner vid MHS K 
Maria Back Nilsson (SACO)
Stefan Ragnebrink (OFR/S)
Johan Danko (OFR/O)
Christer Norman (SEKO)
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00.

Övrigt
Anställningskategori: Civil.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Placeringsort: Solna
Resor: Resor i tjänsten inom verksamhetsområdet är vanligt förekommande.Välkommen med din ansökan senast 2019-06-13


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Objektledare till Militärhögskolan Karlberg

Som objektledare kommer du att vara en del av Lokalplaneringsenhet Mitt vars verksamhetsområde omfattar Mälardalen och Gotlands län. Huvudsakliga arbetsuppgifter Objektledning innebär att vara Försvarsmaktens ansvarige under hela byggprocessen, från att leda behovsutredning till att verifiera beställt objekt under projektering och byggproduktion. Du kommer att vara objektledare vid nybyggnationer samt ombyggnationer/anpassningar och sammanhålla kontakt... Visa mer
Som objektledare kommer du att vara en del av Lokalplaneringsenhet Mitt vars verksamhetsområde omfattar Mälardalen och Gotlands län.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Objektledning innebär att vara Försvarsmaktens ansvarige under hela byggprocessen, från att leda behovsutredning till att verifiera beställt objekt under projektering och byggproduktion. Du kommer att vara objektledare vid nybyggnationer samt ombyggnationer/anpassningar och sammanhålla kontakter med berörda myndigheter och organisationsenheter inom Försvarsmakten.

Du kommer även att medverka i garnisonsplanering och utredningar avseende effektivt utnyttjande av lokaler. Arbetet innebär omfattande personkontakter och att självständigt leda projektgrupper.

Kvalifikationer
Du har:
• Högskoleexamen inom bygg och anläggning eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• B-körkort.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande
Det är meriterande om du har tidigare relevant erfarenhet av kvalificerad projektledning. Det är även meriterande om du har arbetslivserfarenhet från Försvarsmaktens verksamhet. Kunskaper i CAD och BIM är önskvärt.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som objektledare behöver du tycka om att arbeta varierat, du är flexibel samtidigt som du har uthålligheten att driva långsiktiga projekt. Du har god förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Arbetstempot kan delvis vara högt så det krävs att du är strukturerad. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övriga krav
Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra internationellt. MHS K värdesätter de kvalitéer som en jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Nord, 070-849 24 72.

Fackliga kontaktpersoner vid MHS K är Maria Back Nilsson (SACO), Stefan Ragnebrink (OFR/S), Johan Danko (OFR/O) och Christer Norman (SEKO). Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00.

Övrigt
Anställningskategori: Civil.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Placeringsort: Solna
Resor: Resor i tjänsten inom verksamhetsområdet är vanligt förekommande.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-13.

 


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Utbildningsadjutant , Militärhögskolan Karlberg

Ansök    Jun 25    Försvarsmakten    Servicehandläggare
Militärhögskolan Karlberg söker en utbildningsadjutant med placering vid Kadettbataljonen. Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som ge... Visa mer
Militärhögskolan Karlberg söker en utbildningsadjutant med placering vid Kadettbataljonen.

Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och mellan terminerna i Försvarsmaktens regi

Kadettbataljonen genomför utbildningsverksamhet och stödjer Försvarshögskolan under genomförandet av det 3-åriga Officersprogrammets högskoleutbildning.

 

Arbetets innehåll

Arbetet innebär att genomföra och samordna förmånsfrågor och kadettadministration med kompaniledning inom kompaniet. Verksamheten inkluderar även stöd och genomförande i samband med övningar, resor, ersättningsärenden, transporter och materielbeställningar samt stöd med informationsspridning på Emilia (intranät).

Befattningen ställer höga krav på samverkan såväl internt vid MHS K som externt mellan FM förband och skolor jämte FHS. I arbetet förekommer övningar i fält under obekväma arbetstider.

 

Löpande arbetsuppgifter


• Stödja bataljonen med beställningar och inventering av befintlig materiel.
• Delta och samarbeta med kompanierna i beställningsarbetet inför praktiska övningar på andra platser i Sverige.
• Hantera kadetternas förmåner i PRIO och boka förplägnad, boende och resor för kadetternas studietid vid MHS K.
• Samverka med och stödja andra delar av bataljonen med informationsinsatser på Emilia och kadettadministrativa uppgifter.

 

Kvalifikationskrav


• Utbildning inom logistik
• Svenskt medborgarskap
• B-körkort

 

Önskvärd utbildning och egenskaper


• Erfarenhet från administrativt arbete inom logistikfunktionen.
• Kunna arbeta självständigt och ha ett eget driv.
• God social förmåga och se samarbete som främsta väg framåt för att nå målet.
• God vana att arbeta i IT-systemet PRIO.
• C-körkort och militärt förarbevis. I arbetet förekommer övningar i fält under obekväma arbetstider.

 

Övrigt


• Tjänsten är civil och tillsvidare, vi tillämpar 6 mån provanställning
• Tillträde enligt överenskommelse
• Sista ansökningsdag 2019-08-11
• Till ansökan ska CV samt personligt brev bifogas
• Individuell lönesättning tillämpas

 

Upplysningar om befattningen lämnas av C Logistikavdelningen Mj Mats Jonsson, tel. 08-514 398 67 alt. 072-187 74 31, [email protected] eller Siri af Robson, HR Administratör, tel. 070-924 78 77, [email protected]

 

Fackliga företrädare:

Johan Danko OF Karlberg, tel. 08-514 39 859

Maria Back-Nilsson SACO, tel. 08-514 397 43

Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel. 08-514 398 27

Christer Norman SEKO försvar, tel. 08-514 398 11

 


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Planeringsofficer OR 7 - 8 , Militärhögskolan Karlberg

Ansök    Maj 7    Försvarsmakten    Officer
Om tjänsten Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och... Visa mer
Om tjänsten

Vid Militärhögskolan Karlberg sker utbildningen av kadetter till officersyrket. Försvarshögskolan (FHS) genomför den akademiska utbildningen av kadetterna på Karlberg i alla ämnen utom fysiskt stridsvärde. Försvarsmakten, med Karlbergs egna lärare, svarar för delar av den militära professionsutbildningen, individutvecklingen, liksom för ledning av de övningar som genomförs under programmet. Dessutom genomförs annan militär utbildning under och mellan terminerna i Försvarsmaktens regi.

Kadettbataljonen genomför utbildningsverksamhet och stödjer Försvarshögskolan under genomförandet av det 3-åriga Officersprogrammets högskoleutbildning. 

 

En planeringsofficer vid kadettbataljonen (Kdbat) löser ett flertal uppgifter av skiftande slag.

Uppgifterna innebär bland annat: 


• I rollen som övningsledare, planera och genomföra kadettbataljonens större övningar.
• I rollen som övningsledare, planera och genomföra FHS större övningar med officersprogrammet.
• Stödjer kadettkompanierna i genomförande av fysisk träning.
• Arbetet kräver självständighet, förmågan att ta initiativ och fatta beslut.
• Befattningen ställer stora krav på samverkan såväl internt inom FM som externt mot andra myndigheter, bl.a. FHS.

 

Kvalifikationer 

Yrkesofficer, OR 7-8.

 

Meriterande är om du har: 


• Erfarenhet från förbandsutbildning
• Tidigare erfarenhet från utbildningsbefattning vid skola/förband
• Helhetsförståelse för arbete och studier vid högskola
• Erfarenhet som övningsledare
• Genuint intresse för fysisk träning
• Tidigare erfarenhet av träningsplanering till andra

 

Övrigt: 


• Tillsvidareplacering vid MHS K
• Tillträde snarast efter överenskommelse
• Till ansökan ska CV samt personligt brev bifogas
• Individuell lönesättning tillämpas
• Sista ansökningsdag 2019-06-03

  

 

 

Upplysningar om jobbet lämnas av  

Chefen för planeringsavdelningen på kadettbataljonen kompaniet, mj Mats Meibäck, nås via växeln

08-514 390 00, alternativt 070-212 49 15.

 

Fackliga representanter

Johan Danko OF Karlberg

Maria Back-Nilsson SACO

Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet

Christer Norman SEKO försvar

Samtliga nås via växeln 08-514 390 00.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Förrådsman / kvinna till Serviceförrådet

Ansök    Apr 29    Försvarsmakten    Terminalarbetare
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet till bland annat krigsförband, försvarsmaktsenheter, staber och centra samt produktionsorganisationer inom Livgardets garninsonsansvar. Syftet med logistikenheten är att bidra till en starkare och mer redundant försvarsmakt genom en välfungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjningar och krig. Huvuds... Visa mer
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet till bland annat krigsförband, försvarsmaktsenheter, staber och centra samt produktionsorganisationer inom Livgardets garninsonsansvar. Syftet med logistikenheten är att bidra till en starkare och mer redundant försvarsmakt genom en välfungerande fredslogistik och förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning för beredskapshöjningar och krig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Dagligen förekommande arbetsuppgifter vid en godsmottagning och förråd.
• Genomföra mottagning, förrådsställning och utlämning av förnödenheter.
• Genomföra åtgärder på förnödenheter enligt gällande instruktion.
• Genomföra redovisning av förnödenheter i Försvarsmaktens redovisningssystem.
• Genomföra transporter.
• Genomföra hantering av materiel.
• Genomföra vård av fordon och hanteringsutrustning.
• Medverka i att upprätthålla kontakt med kunder.
• Medverka i övriga funktioner och verksamheter som en naturlig uppgift i en organisation med spridd delegation.
• Medverka i nätverk.

Beredduppgifter
• Arbete vid annan sektion/avdelning.
• Medverka i insatsorganisation.

Kvalifikationer:
• Vi ser att du lägst har en avslutad 3-årig gymnasial utbildning och tidigare dokumenterad erfarenhet av arbetsledning eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig
• God datorvana
• God samarbets- och kontaktförmåga, god social kompetens
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort


Meriterande kvalifikationer:
• Kunskaper i SAP & LIFT
• Truckkort
• Erfarenhet av internationell militär tjänstgöring är meriterande

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har stor social kompetens och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan
Befattningen är en tidsbegränsad anställning på 12 månader
Placeringsort Karlberg, Solna

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
C Serviceförråd Karlberg, Said El Rhilani, 072-187 70 15
Stf C Serviceförråd Karlberg Gustav Bergholtz, 070-918 51 49

Fackliga kontaktpersoner:
OFR/O, Stefan Morin
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Lise-Lotte Larsson
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast den 7 maj 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre