Lediga jobb som Bibliotekarie i Solna

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Solna. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Solna som finns hos arbetsgivaren.

Skolverket söker en bibliotekarie

Ansök    Feb 14    Statens Skolverk    Bibliotekarie
Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande. Om arbetet Skolverkets bibliotek är en intern resurs som ger stöd och service till hela myndig... Visa mer
Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande. Om arbetet

Skolverkets bibliotek är en intern resurs som ger stöd och service till hela myndigheten. Inom Skolverkets biblioteksverksamhet finns två heltidstjänster som bibliotekarier.

Arbetet innebär alla på bibliotek förekommande arbetsuppgifter som inköp, katalogisering, fjärrlån, tidskriftshantering etc. I tjänsten ingår att stödja Skolverkets anställda med omvärldsbevakning, utbildning och informationssökning. Beroende på det samlade arbetsläget kan även andra arbetsuppgifter inom myndigheten bli aktuella. Du deltar i det dagliga rutinarbetet såväl som i bibliotekets utvecklingsarbete.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du har goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar och goda semester- och pensionsvillkor. Skolverket har lokaler i Solna Business Park och det finns möjlighet att göra överenskommelse om distansarbete på upp till 50 procent om arbetsuppgifterna tillåter. 

Vi söker dig som har:


• Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande,
• Intresse för och kunskap om biblioteksdatasystem, webb och e-resursutveckling,
• Erfarenhet av arbete med vetenskaplig informationsförsörjning och vana att utföra kvalificerade informationssökningar,
• Kunskaper i och erfarenhet av katalogisering samt kunskaper i ämnesordsindexering,
• Erfarenhet av arbete med lokalt bibliotekssystem, samt
• Uttrycker dig väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:


• Arbete vid special-, högskole- eller universitetsbibliotek,
• Omvärldsbevakning och kunskapsspridning,
• Erfarenhet av arbete med discoverysystem som Primo eller Summon,
• Områden med anknytning till Skolverkets ansvarsområden,
• Arbete med e-böcker,
• Digital utveckling inom biblioteksverksamhet samt
• Litteratursökning för systematiska översikter.

Vi ser framför oss att du är en person som uppskattar kontakter med andra och har ett flexibelt förhållningssätt. Du har lätt för att initiera, planera och driva arbetsuppgifter framåt. Det är också viktigt att du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt, och tillsammans med kollegor kan bygga upp rutiner som främjar kvalitet i processer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid denna rekrytering.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?

Tjänsten är placerad på utredningsenheten. Enhetens uppgifter omfattar såväl sedvanliga utredningar och utvärderingar som att genomföra analyser som underlag för myndighetens strategiska och operativa arbete. Enheten för utredning ansvarar även för att ta fram den samlade omvärldsbevakningen för Skolverket. Regionala planeringsunderlag, Skolenhetsregistret och avdelningens förvaltningsledning är exempel på några funktioner som utöver biblioteket för närvarande har sin organisatoriska hemvist vid enheten.

Upplysningar och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen och genomförs innan intervju.

Vi har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. I stället ställer vi utvalda urvalsfrågor när du registrerar din ansökan. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Läs gärna igenom ansökningsformuläret innan och förbered dina svar för att göra ansökan. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss senast 2023-03-05

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Adrian Forssander 08-527 338 79 (Lärarförbundet), Lee Gleichmann Linnarsson (Saco) 08-5273 3151 och Kajsa Öhman (Saco) 08-5273 3522. Visa mindre

Bibliotekarie med samordningsansvar program, Solna Stad

Ansök    Mar 3    Solna kommun    Bibliotekarie
Om oss                                                                                                                                      Biblioteken i Solna har många besökare varje dag. Solna stadsbibliotek består av tre enheter, biblioteket i Solna centrum, biblioteket i Bergshamra och det integrerade skol-och folkbiblioteket på Ulriksdalsskolan. Cirka 20 personer arbetar vid Solna stadsbibliotek och vårt uppdrag är att ge våra besökare bästa möjli... Visa mer
Om oss                                                                                                                                      Biblioteken i Solna har många besökare varje dag.

Solna stadsbibliotek består av tre enheter, biblioteket i Solna centrum, biblioteket i Bergshamra och det integrerade skol-och folkbiblioteket på Ulriksdalsskolan. Cirka 20 personer arbetar vid Solna stadsbibliotek och vårt uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån styrdokument och uppdrag i stadens biblioteksplan.

Vi satsar på arbetsglädje och att ta tillvara våra medarbetares idéer. De kompetenser som är viktiga för oss är förmåga att samarbeta och samverka, ha fokus på mål och resultat, ta initiativ och vara ansvarstagande. Solna stadsbibliotek är ett HBTQI-certifierat bibliotek och även romsk läsambassad.

Vad innebär arbetet?                                                                                                         Bibliotekarie med samordningsansvar för programverksamheten för biblioteken i Solna. Du kommer att arbeta som bibliotekarie med ansvar för program, aktiviteter, utställningar m.m, med biblioteket i Solna centrum som huvudsaklig arbetsplats.

Du kommer att arbeta med alla åldersgrupper med ett särskilt fokus på bibliotekslagens prioriterade grupper. Samverkan, ett bra bemötande samt läsfrämjande arbete för alla åldrar är centralt i vår verksamhet. Bemanning i alla bibliotekets diskar d v s både på barn-, vuxenavdelning samt i receptionen ingår som en naturlig del i tjänsten.

Du kommer att tillsammans med kollegor inom biblioteksverksamheten och inom Solna stad, samt med föreningar, studieförbund med flera externa aktörer, arbeta med samordning och utveckling av programverksamheten vid Solna centrums bibliotek. Du kommer att tillsammans med bibliotekarien med ansvar kommunikation och kollegor vid Bergshamra och Ulriksdals bibliotek samordna bibliotekens programutbud. Som biblioteksmedarbetare vid biblioteken i Solna ingår alltid läsfrämjande arbete för prioriterade målgrupper, att delta aktivt i den egna utvecklingsgruppen.

Vem söker vi?                                                                                                            

- Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant utbildning.
- Du har goda IT-kunskaper och god kunskap om sociala medier.
- Du har erfarenhet av folkbiblioteksarbete och även av barn- och ungdomsverksamhet vid folkbibliotek.  
- Du har kunskap om vad det innebär att arbeta i en HBTQI-certifierad verksamhet.
- Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med ett bibliotekssystem, samt digitala verktyg för bildbehandling och webbpublicering.

Vi vill att du är initiativrik och ansvarstagande, kan arbeta kreativt med andra men också självständigt, samt är en lagspelare med eget driv. Du är omvärldsorienterad och har stort intresse för samtida litteratur och aktuella samhälls-och kulturfrågorfrågor.

Mer information om tjänsten                                                                                              Tjänsten är en tillsvidareanställning med start tidigast 2023-05-15 med huvudsaklig placering på biblioteket i Solna centrum, men tjänstgöring vid annan enhet kan förekomma. Kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema ingår. Välkommen att skicka in din ansökan med CV senast den 12 mars 2023. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Söderström-Sörensen, bibliotekschef, [email protected]

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid rustar Solnabor för jobb genom att erbjuda vuxenutbildning, svenska för invandrare, coachning och jobbmatchning. Under vårt paraply ligger också näringslivsfrågor där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för företag och företagare. Vi ansvarar också för skötsel och drift av idrottsplatser, bad och idrottshallar samt för Solna kulturskola och stadens bibliotek. Även stadens mötesplatser för unga ligger inom vårt ansvarsområde samt stöd till föreningar och studieförbund. Vi värnar och utvecklar stadens kulturhistoriskt värdefulla miljöer och förbättrar stadens rum med konstnärlig utsmyckning. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Skolverket söker en bibliotekarie

Ansök    Feb 10    Statens Skolverk    Bibliotekarie
Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande. Om arbetet Skolverkets bibliotek är en intern resurs som ger stöd och service till hela myndig... Visa mer
Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande. Om arbetet

Skolverkets bibliotek är en intern resurs som ger stöd och service till hela myndigheten. Inom Skolverkets biblioteksverksamhet finns två heltidstjänster som bibliotekarier.

Arbetet innebär alla på bibliotek förekommande arbetsuppgifter som inköp, katalogisering, fjärrlån, tidskriftshantering etc. I tjänsten ingår att stödja Skolverkets anställda med omvärldsbevakning, utbildning och informationssökning. Beroende på det samlade arbetsläget kan även andra arbetsuppgifter inom myndigheten bli aktuella. Du deltar i det dagliga rutinarbetet såväl som i bibliotekets utvecklingsarbete.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du har goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar och goda semester- och pensionsvillkor. Skolverket har lokaler i Solna Business Park och det finns möjlighet att göra överenskommelse om distansarbete på upp till 50 procent om arbetsuppgifterna tillåter. 

Vi söker dig som har:


• Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande,
• Intresse för och kunskap om biblioteksdatasystem, webb och e-resursutveckling,
• Erfarenhet av arbete med vetenskaplig informationsförsörjning och vana att utföra kvalificerade informationssökningar,
• Kunskaper i och erfarenhet av katalogisering samt kunskaper i ämnesordsindexering,
• Erfarenhet av arbete med lokalt bibliotekssystem, samt
• Uttrycker dig väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:


• Arbete vid special-, högskole- eller universitetsbibliotek,
• Omvärldsbevakning och kunskapsspridning,
• Erfarenhet av arbete med discoverysystem som Primo eller Summon,
• Områden med anknytning till Skolverkets ansvarsområden,
• Arbete med e-böcker,
• Digital utveckling inom biblioteksverksamhet samt
• Litteratursökning för systematiska översikter.

Vi ser framför oss att du är en person som uppskattar kontakter med andra och har ett flexibelt förhållningssätt. Du har lätt för att initiera, planera och driva arbetsuppgifter framåt. Det är också viktigt att du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt, och tillsammans med kollegor kan bygga upp rutiner som främjar kvalitet i processer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid denna rekrytering.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?

Tjänsten är placerad på utredningsenheten. Enhetens uppgifter omfattar såväl sedvanliga utredningar och utvärderingar som att genomföra analyser som underlag för myndighetens strategiska och operativa arbete. Enheten för utredning ansvarar även för att ta fram den samlade omvärldsbevakningen för Skolverket. Regionala planeringsunderlag, Skolenhetsregistret och avdelningens förvaltningsledning är exempel på några funktioner som utöver biblioteket för närvarande har sin organisatoriska hemvist vid enheten.

Upplysningar och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen och genomförs innan intervju.

Vi har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. I stället ställer vi utvalda urvalsfrågor när du registrerar din ansökan. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Läs gärna igenom ansökningsformuläret innan och förbered dina svar för att göra ansökan. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss senast 2023-03-05

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Adrian Forssander 08-527 338 79 (Lärarförbundet), Lee Gleichmann Linnarsson (Saco) 08-5273 3151 och Kajsa Öhman (Saco) 08-5273 3522. Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning barn sökes till Solna stad? 

Ansök    Okt 4    Solna kommun    Bibliotekarie
Om oss Biblioteken i Solna har många besökare varje dag. Solna stadsbibliotek består av tre enheter, biblioteket i Solna centrum, biblioteket i Bergshamra och det integrerade skol-och folkbiblioteket på Ulriksdalsskolan. Cirka 20 personer arbetar vid Solna stadsbibliotek och vårt uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån styrdokument och uppdrag i stadens biblioteksplan. Sedan november 2021 är Biblioteken i Solna anslutna ... Visa mer
Om oss

Biblioteken i Solna har många besökare varje dag.

Solna stadsbibliotek består av tre enheter, biblioteket i Solna centrum, biblioteket i Bergshamra och det integrerade skol-och folkbiblioteket på Ulriksdalsskolan. Cirka 20 personer arbetar vid Solna stadsbibliotek och vårt uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån styrdokument och uppdrag i stadens biblioteksplan. Sedan november 2021 är Biblioteken i Solna anslutna till den nationella katalogen Libris.

Vi satsar på arbetsglädje och att ta tillvara våra medarbetares idéer. De kompetenser som är viktiga för oss är förmåga att samarbeta och samverka, ha fokus på mål och resultat, ta initiativ och vara ansvarstagande. Det är också viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och att du trivs med ett utåtriktat arbete. Vi lägger stor vikt vid din kompetens och bemötande av våra besökare. Solna stadsbibliotek är ett HBTQI-certifierat bibliotek och även romsk läsambassad.? 

Vem söker vi?? 

- Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap.? 
- Du har goda IT-kunskaper och god kunskap om sociala medier.? 
- Du har erfarenhet av folkbiblioteksarbete och även av barn- och ungdomsverksamhet vid folkbibliotek. ?? 
- Du har erfarenhet av att arbeta läsfrämjande för prioriterade målgrupper.? 
- Du har kunskap om vad det innebär att arbeta i en HBTQI-certifierad verksamhet.? 
- Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med ett bibliotekssystem.? 

Som person ser vi gärna att du är kreativ och utåtriktad. Du är självständig och har en stor servicekänsla. Du tycker om att jobba i grupp, men även enskilt, och är van vid att samarbeta. Är du dessutom ansvarstagande, stresstålig och flexibel, är du den person vi söker.? 

Om tjänsten? 

Tjänsten kommer att vara placerad på biblioteket i Bergshamra, ett områdesbibliotek med många återkommande besökare där det personliga mötet spelar stor roll.? Biblioteken har många besök från förskolor och skolor i närområdet och ett stort utbud av programaktiviteter för barn, unga och vuxna. Du kommer att ingå i en av bibliotekets tre utvecklingsgrupper. I tjänsten ingår läsfrämjande arbete med fokus på barn och ungdomar såsom bokprat, lovaktiviteter och biblioteksvisningar.

Det finns stora möjligheter att påverka innehållet i tjänsten. Tillsammans med övrig personal på Bergshamra bibliotek kommer du även att ansvara för verksamheten för vuxna. I din roll bidrar du med idéer och nytänkande för att utveckla verksamheten i sig men arbetar även i samverkan med Solna stads övriga verksamheter.? Alla medarbetare vid biblioteken i Solna deltar i och bidrar till våra återkommande läsfrämjande aktiviteter, såväl digitala som fysiska. Detta arbete förväntas du bidra till och delta aktivt i.? 

Rollen som bibliotekarie innebär också tjänstgöring i informationsdisken, mediearbete som t.ex. inleverans av medier, samt medieansvar. Vissa administrativa uppgifter ingår som t.ex. att ha hand om kassaredovisning och visst inköpsansvar via Solna stads inköpsportal.??

Vad erbjuder vi dig?? 
Vi erbjuder ett stimulerande och roligt arbete, ibland i högt tempo, tillsammans med engagerade och härliga kollegor. Tillsammans arbetar vi för att fortsätta ge solnaborna i alla åldrar god biblioteksservice och för att vara en relevant och attraktiv mötesplats. Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling och aktiv kompetensdelning. Biblioteken i Solna ligger centralt placerade och nås lätt med olika kommunala färdmedel. Personalföreningen Skakis erbjuder aktiviteter med hälsoinriktat, socialt och kulturellt innehåll. .?? 

Mer information och ansökan? 
Tjänsten är en heltid och kan tillsättas tidigast 1/12-22?Kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema ingår. Sista ansökningsdag för tjänsten är 23/10-22

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Söderström-Sörensen 08-746 16 64, t f bibliotekschef, [email protected] eller utvecklingsledare Sofia Kemi, [email protected] Facklig kontaktperson är Marika Lindhagen, Vision, [email protected], 08-746 15 48.? 

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.?? 

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid rustar Solnabor för jobb genom att erbjuda vuxenutbildning, svenska för invandrare, coachning och jobbmatchning. Under vårt paraply ligger också näringslivsfrågor där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för företag och företagare. Vi ansvarar också för skötsel och drift av idrottsplatser, bad och idrottshallar samt för Solna kulturskola och stadens bibliotek. Även stadens mötesplatser för unga ligger inom vårt ansvarsområde samt stöd till föreningar och studieförbund. Vi värnar och utvecklar stadens kulturhistoriskt värdefulla miljöer och förbättrar stadens rum med konstnärlig utsmyckning. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning ungdomar till Solna stad

Ansök    Nov 30    Solna kommun    Bibliotekarie
Om oss Biblioteken i Solna har många besökare varje dag. Solna stadsbibliotek består av tre enheter, biblioteket i Solna centrum, biblioteket i Bergshamra och det integrerade skol-och folkbiblioteket på Ulriksdalsskolan. Cirka 20 personer arbetar vid Solna stadsbibliotek och vårt uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån styrdokument och uppdrag i stadens biblioteksplan. Vi satsar på arbetsglädje och att ta tillvara våra ... Visa mer
Om oss

Biblioteken i Solna har många besökare varje dag.

Solna stadsbibliotek består av tre enheter, biblioteket i Solna centrum, biblioteket i Bergshamra och det integrerade skol-och folkbiblioteket på Ulriksdalsskolan. Cirka 20 personer arbetar vid Solna stadsbibliotek och vårt uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån styrdokument och uppdrag i stadens biblioteksplan.

Vi satsar på arbetsglädje och att ta tillvara våra medarbetares idéer. De kompetenser som är viktiga för oss är förmåga att samarbeta och samverka, ha fokus på mål och resultat, ta initiativ och vara ansvarstagande. Solna stadsbibliotek är ett HBTQI-certifierat bibliotek och även romsk läsambassad.

Vem söker vi?

- Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
- Du har goda IT-kunskaper och god kunskap om sociala medier.
- Du har erfarenhet av folkbiblioteksarbete och även av barn- och ungdomsverksamhet vid folkbibliotek.  
- Du har erfarenhet av att arbeta läsfrämjande för prioriterade målgrupper.
- Du har kunskap om vad det innebär att arbeta i en HBTQI-certifierad verksamhet.
- Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med ett bibliotekssystem.

Vi söker dig som är påhittig och kreativ och kommer med egna idéer som du kan omsätta i praktiken. Du har en förmåga och vilja att samarbeta och är bra på att knyta nya kontakter. Du är nyfiken och omvärldsorienterad, vill vidareutveckla verksamheten och lära nytt. Vidare är du kommunikativ och har ett pedagogiskt förhållningssätt och trivs med att möta barn i olika åldrar. Du tycker att det är extra kul att arbeta med unga och har ett stor kännedom och intresse för litteratur och andra kulturella uttryck för både unga och övriga prioriterade målgrupper.

Du har förmåga att bidra till goda möten med bibliotekets besökare. För att trivas i rollen bör du vara bekväm med att arrangera och genomföra aktiviteter och evenemang för större och mindre grupper. Du arbetar gärna med delaktighet och strävar efter ett relationsskapande arbete där verksamheten utformas i samverkan med målgruppen. Du ser också möjligheter med att genomföra verksamhet utanför bibliotekets fysiska väggar.

Om tjänsten

Tjänsten kommer att vara placerad på biblioteket i Bergshamra och biblioteket i Solna centrum. Biblioteken har många besök från förskolor och skolor i närområdet, ett stort utbud av programaktiviteter för barn, unga och vuxna. Du kommer att ingå i en av tre utvecklingsgrupper. I tjänsten ingår läsfrämjande arbete med fokus på ungdomar såsom bokprat, lovaktiviteter och biblioteksvisningar. Det finns också stora möjligheter att vidareutveckla program och läsfrämjande aktiviteter för målgruppen barn och unga.

Även arbete med läsfrämjande aktiviteter för personer med funktionsvariation och personer med annat modersmål än svenska, ingår. Alla medarbetare vid biblioteken i Solna deltar i och bidrar till våra återkommande läsfrämjande aktiviteter, såväl digitala som fysiska. Detta arbete förväntas du bidra till och delta aktivt i. 

Rollen som bibliotekarie innebär också tjänstgöring i bibliotekets reception och informationsdiskar, mediearbete som t.ex. inleverans av medier, samt ämnesansvar för ett antal avdelningar. Vissa administrativa uppgifter ingår som t.ex. att ha hand om kassaredovisning. Sedan november 2021 är Biblioteken i Solna anslutna till den nationella katalogen Libris.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder ett stimulerande och roligt arbete, ibland i högt tempo, tillsammans med engagerade och härliga kollegor. Tillsammans arbetar vi för att fortsätta ge solnaborna i alla åldrar god biblioteksservice och för att vara en relevant och attraktiv mötesplats. Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling och aktiv kompetensdelning. Hos oss får du tillgång till hjälpsamma kollegor samt närvarande och tillgänglig arbetsledning.

Du får också inom ramen för våra övergripande uppdrag och bibliotekets organisation utrymme för att genomföra egna idéer.  Biblioteken i Solna ligger centralt placerade och nås lätt med olika kommunala färdmedel. Personalföreningen Skakis erbjuder aktiviteter med hälsoinriktat, socialt och kulturellt innehåll.

Mer information och ansökan
Tjänsten är en heltid och tillsvidare. Kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema ingår. Sista ansökningsdag för tjänsten är 13/12-22

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Söderström-Sörensen, t f bibliotekschef, [email protected] eller utvecklingsledare Sofia Kemi, [email protected] 08-746 16 64. Facklig kontaktperson är Marika Lindhagen, Vision, [email protected], 08-746 15 48.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid rustar Solnabor för jobb genom att erbjuda vuxenutbildning, svenska för invandrare, coachning och jobbmatchning. Under vårt paraply ligger också näringslivsfrågor där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för företag och företagare. Vi ansvarar också för skötsel och drift av idrottsplatser, bad och idrottshallar samt för Solna kulturskola och stadens bibliotek. Även stadens mötesplatser för unga ligger inom vårt ansvarsområde samt stöd till föreningar och studieförbund. Vi värnar och utvecklar stadens kulturhistoriskt värdefulla miljöer och förbättrar stadens rum med konstnärlig utsmyckning. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Biblioteksvärd, Solna stad

Ansök    Feb 2    Solna kommun    Bibliotekarie
Om oss Biblioteket är en av stadens viktigaste mötesplatser. Solna stadsbibliotek består av tre enheter, biblioteket i Solna centrum, biblioteket i Bergshamra och det integrerade skol-och folkbiblioteket på Ulriksdalsskolan. I våra lokaler finns också etableringsenheten som jobbar med nyanlända i Solna stad. Cirka 25 personer arbetar i våra olika lokaler och vi ser gärna att andra förvaltningar förlägger sina aktiviteter på biblioteket. Vårt uppdrag är ... Visa mer
Om oss
Biblioteket är en av stadens viktigaste mötesplatser.

Solna stadsbibliotek består av tre enheter, biblioteket i Solna centrum, biblioteket i Bergshamra och det integrerade skol-och folkbiblioteket på Ulriksdalsskolan. I våra lokaler finns också etableringsenheten som jobbar med nyanlända i Solna stad. Cirka 25 personer arbetar i våra olika lokaler och vi ser gärna att andra förvaltningar förlägger sina aktiviteter på biblioteket. Vårt uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån styrdokument och uppdrag i stadens biblioteksplan. Samarbete med andra förvaltningar och aktörer i Solna är viktigt och vi vill att biblioteken i Solna ska vara en mötesplats för solnaborna.

Vi satsar på arbetsglädje och att ta tillvara våra medarbetares idéer. De kompetenser som är viktiga för oss är förmåga att samarbeta och samverka, ha fokus på mål och resultat, ta initiativ och vara ansvarstagande. Solna stadsbibliotek är ett HBTQI-certifierat bibliotek och även romsk läsambassad.

Vad innebär arbetet?
Tjänsten kommer att vara placerad på biblioteket i Solna centrum men även service till de andra biblioteken i Solna kommer förekomma och också till andra aktörer som verkar i våra lokaler bland andra etableringsenheten. Biblioteken har många besök från förskolor och skolor i närområdet, ett stort utbud av programaktiviteter för barn, unga och vuxna. Du kommer att ingå i en av tre utvecklingsgrupper. I tjänsten ingår ansvar och utvecklingsansvar för vår Boken-kommer verksamhet vilket innebär kontakt med många, främst, äldre människor.  Du kommer också ha ansvar för våra transporter mellan våra bibliotek.

Du kommer att vara behjälplig med våra program och ansvara för teknik och möblering.

Rollen som biblioteksvärd  innebär också tjänstgöring i bibliotekets reception, även pass i Bergshamra förekommer, mediearbete som t.ex. inleverans av medier och bokuppsättning.

Viss administrativa arbetsuppgifter kommer också förekomma, såsom felanmälan och översyn av lokalerna, ta hand om bokningar till våra lokaler, bil och personaladministrativa uppgifter.

Vem söker vi?
- Du har erfarenhet av att jobba på bibliotek.
- Du har förmåga att bidra till goda möten med bibliotekets besökare och ser det som värdefullt att samarbeta med andra förvaltningar.
- Du har goda IT-kunskaper och är bra på att vägleda besökare i den digitala världen och har vana av att jobba med ett bibliotekssystem.
- Du är serviceinriktad och vill bidra till att biblioteket fortsätter att vara en öppen plats där vi samverkar med andra förvaltningar och därmed medverkar till att vara en mötesplats.
- Du har ett intresse av att vara behjälplig vid våra program och aktiviteter, såväl fysiska som digitala.
- Du gillar att se efter våra lokaler och se till att allt är helt och rent.
- Du har kunskap om vad det innebär att arbeta i en HBTQI-certifierad verksamhet.
- B-körkort.

Vi söker dig som är påhittig, serviceinriktad, kreativ och kommer med egna idéer som du kan omsätta i praktiken. Du har en förmåga och vilja att samarbeta och är bra på att knyta nya kontakter. Du är nyfiken och omvärldsorienterad, vill vidareutveckla verksamheten och lära nytt. Vidare är du kommunikativ och har ett pedagogiskt förhållningssätt.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett stimulerande och roligt arbete, ibland i högt tempo, tillsammans med engagerade och härliga kollegor. Tillsammans arbetar vi för att fortsätta ge solnaborna i alla åldrar god biblioteksservice och för att vara en relevant och attraktiv mötesplats. Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling och aktiv kompetensdelning. Hos oss får du tillgång till hjälpsamma kollegor samt närvarande och tillgänglig arbetsledning.

Du får också inom ramen för våra övergripande uppdrag och bibliotekets organisation utrymme för att genomföra egna idéer.

Mer information om ansökan
Tjänsten är en heltid och tillsvidare. Kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema ingår. Sista ansökningsdag för tjänsten är 12/2-2023. 

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Söderstrom-Sörensen, 08-746 16 64 bibliotekschef, [email protected] Facklig kontaktperson är Marika Lindhagen, Vision, [email protected], 08-746 15 48.

 
I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid rustar Solnabor för jobb genom att erbjuda vuxenutbildning, svenska för invandrare, coachning och jobbmatchning. Under vårt paraply ligger också näringslivsfrågor där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för företag och företagare. Vi ansvarar också för skötsel och drift av idrottsplatser, bad och idrottshallar samt för Solna kulturskola och stadens bibliotek. Även stadens mötesplatser för unga ligger inom vårt ansvarsområde samt stöd till föreningar och studieförbund. Vi värnar och utvecklar stadens kulturhistoriskt värdefulla miljöer och förbättrar stadens rum med konstnärlig utsmyckning. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Bibliotekarie till polisens bibliotek och kunskapstjänst

Ansök    Aug 15    Polismyndigheten    Bibliotekarie
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu bibliotekarie med intresse för ämnesområden som polisväsen och kriminologi som vill bidra till att utveckla Polismyndighetens bibliotek och kunskapstjänst. Hos oss kommer du att tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och att minska brottsligheten i Sverige. ARBETSPLATSBESKRIVNING Polismyndighetens biblio... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu bibliotekarie med intresse för ämnesområden som polisväsen och kriminologi som vill bidra till att utveckla Polismyndighetens bibliotek och kunskapstjänst. Hos oss kommer du att tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och att minska brottsligheten i Sverige.

ARBETSPLATSBESKRIVNING
Polismyndighetens bibliotek och kunskapstjänst är en nationell resurs för vetenskaplig informationsförsörjning och kunskapsförmedling inom polisväsendets verksamhetsområden.

Biblioteket har i uppdrag att bistå med informationsförsörjning i såväl det operativa arbetet som i utvecklingsarbete, kompetensförsörjning, utvärdering, uppföljning och omvärldsbevakning. Biblioteket erbjuder service till alla polisanställda samt anställda vid Brottsförebyggande rådet, genom en särskild överenskommelse. Biblioteket deltar i det svenska fjärrlånesamarbetet via Libris och arbetar med svenska ämnesord.

Du tillhör en grupp med för närvarande tre medarbetare, som på sikt ska vara fem. Då det är en liten grupp hjälps alla åt och samarbetar med både stora och små arbetsuppgifter. Varje medarbetare har sitt ansvarsområde tex. inköp, fjärrlån eller katalogisering. Utöver arbete med sitt ansvarsområde och allmänna bibliotekssysslor fokuserar rollen på utvecklingsarbete internt där varje medarbetare medverkar. Utvecklingsarbetet handlar till stor del om att marknadsföra biblioteket internt. Biblioteket på 1100 kvm finns i Solna, och det finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan när verksamheten tillåter.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som bibliotekarie ger du service till polisanställda samt anställda vid Brottsförebyggande rådet. Då Polismyndighetens medarbetare finns över hela Sverige innebär det att den största delen av vår service sker på distans. Du kommer att på flera sätt bidra till bibliotekets löpande verksamhet, inte minst när det gäller bemanningen av bibliotekets funktionsbrevlåda där vår huvudsakliga service med våra kunder sker.

Även om andra arbetsuppgifter kan förekomma, är rollen fokuserad på:
• Katalogisering
• Kontakt med kunder
• Lånehantering
• Bevakning av digitala publikationer
• Litteratursökningar i bibliotekets katalog och eventuellt i andra källor.
• Hålla biblioteksintroduktioner och presentationer
• Bidra till arbetet med att utveckla bibliotekets uppdrag
• Tillfälliga uppdrag och arbetsuppgifter som kan uppkomma inom ramarna för biblioteksverksamheten
• Allmänna bibliotekssysslor bokuppsättning, bokvård, beståndshantering, kopiering, administrativa rutiner

Tjänstens exakta innehåll kan i viss mån komma att anpassas efter den sökandes kompetens och verksamhetens aktuella behov.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig akademisk utbildning
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• Erfarenhet av kundtjänstarbete i bibliotek, till exempel att möta användare i informationsdisk, digitala kanaler eller liknande.

Det är meriterande om du även har:
• Aktuell erfarenhet av arbete i likande biblioteksverksamhet
• Kunskap och/ eller erfarenhet av relevanta ämnesområden
• Erfarenhet av arbete i bibliotekssystem.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi ser gärna att du är intresserad av samhällsorienterade ämnen som våra huvudämnen polisväsen och kriminologi, men vi har även material inom ämnena juridik, beteendevetenskap, kriminalteknik, mänskliga rättigheter, sociologi med flera.

För att trivas i rollen ser vi att du är van att arbeta strukturerat och har en förmåga att arbeta med flera parallella arbetsuppgifter. Vi värdesätter din vilja och förmåga att tillsammans med kollegorna utveckla verksamheten och att se din del i helheten. I denna roll har du både självständiga arbetsuppgifter och andra som du löser tillsammans med kollegor. Därför ser vi att du både har en initiativtagande förmåga, men även en god samarbetsförmåga. Slutligen har du många kontakter i denna roll, varför vi ser att du har en god kommunikativ förmåga och ett serviceinriktat bemötande.

Du agerar i enlighet med polisens medarbetarpolicy där du företräder Polismyndigheten och stärker förtroendet hos allmänheten. Du har förmåga att kombinera effektivitet, engagemang och tillgänglighet i arbetet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Arbetsort: Sörentorp, Solna
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Så snart som möjligt med hänsyn till uppsägningstid
Funktion: Bibliotekarie

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

#LI-Hybrid Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning ungdomar till Solna stad

Ansök    Okt 4    Solna kommun    Bibliotekarie
Om oss Biblioteken i Solna har många besökare varje dag. Solna stadsbibliotek består av tre enheter, biblioteket i Solna centrum, biblioteket i Bergshamra och det integrerade skol-och folkbiblioteket på Ulriksdalsskolan. Cirka 20 personer arbetar vid Solna stadsbibliotek och vårt uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån styrdokument och uppdrag i stadens biblioteksplan. Vi satsar på arbetsglädje och att ta tillvara våra ... Visa mer
Om oss

Biblioteken i Solna har många besökare varje dag.

Solna stadsbibliotek består av tre enheter, biblioteket i Solna centrum, biblioteket i Bergshamra och det integrerade skol-och folkbiblioteket på Ulriksdalsskolan. Cirka 20 personer arbetar vid Solna stadsbibliotek och vårt uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån styrdokument och uppdrag i stadens biblioteksplan.

Vi satsar på arbetsglädje och att ta tillvara våra medarbetares idéer. De kompetenser som är viktiga för oss är förmåga att samarbeta och samverka, ha fokus på mål och resultat, ta initiativ och vara ansvarstagande. Solna stadsbibliotek är ett HBTQI-certifierat bibliotek och även romsk läsambassad.

Vem söker vi?

- Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
- Du har goda IT-kunskaper och god kunskap om sociala medier.
- Du har erfarenhet av folkbiblioteksarbete och även av barn- och ungdomsverksamhet vid folkbibliotek.  
- Du har erfarenhet av att arbeta läsfrämjande för prioriterade målgrupper.
- Du har kunskap om vad det innebär att arbeta i en HBTQI-certifierad verksamhet.
- Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med ett bibliotekssystem.

Som person ser vi gärna att du är kreativ och utåtriktad. Du är självständig och har en stor servicekänsla. Vi lägger stor vikt vid din kompetens och att du ger våra användare gott bemötande Du tycker om att jobba i grupp, men även enskilt, och är van vid att samarbeta. Är du dessutom ansvarstagande, stresstålig och flexibel, är du den person vi söker.

Om tjänsten

Tjänsten kommer att vara placerad på biblioteket i Bergshamra och biblioteket i Solna centrum. Biblioteken har många besök från förskolor och skolor i närområdet, ett stort utbud av programaktiviteter för barn, unga och vuxna. Du kommer att ingå i en av tre utvecklingsgrupper. I tjänsten ingår läsfrämjande arbete med fokus på ungdomar såsom bokprat, lovaktiviteter och biblioteksvisningar. Det finns också stora möjligheter att vidareutveckla program och läsfrämjande aktiviteter för målgruppen barn och unga.

Även arbete med läsfrämjande aktiviteter för personer med funktionsvariation och personer med annat modersmål än svenska, ingår. Alla medarbetare vid biblioteken i Solna deltar i och bidrar till våra återkommande läsfrämjande aktiviteter, såväl digitala som fysiska. Detta arbete förväntas du bidra till och delta aktivt i. 

Rollen som bibliotekarie innebär också tjänstgöring i bibliotekets reception och informationsdiskar, mediearbete som t.ex. inleverans av medier, samt ämnesansvar för ett antal avdelningar. Vissa administrativa uppgifter ingår som t.ex. att ha hand om kassaredovisning. Sedan november 2021 är Biblioteken i Solna anslutna till den nationella katalogen Libris.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder ett stimulerande och roligt arbete, ibland i högt tempo, tillsammans med engagerade och härliga kollegor. Tillsammans arbetar vi för att fortsätta ge solnaborna i alla åldrar god biblioteksservice och för att vara en relevant och attraktiv mötesplats. Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling och aktiv kompetensdelning. Hos oss får du tillgång till hjälpsamma kollegor samt närvarande och tillgänglig arbetsledning.

Du får också inom ramen för våra övergripande uppdrag och bibliotekets organisation utrymme för att genomföra egna idéer.  Biblioteken i Solna ligger centralt placerade och nås lätt med olika kommunala färdmedel. Personalföreningen Skakis erbjuder aktiviteter med hälsoinriktat, socialt och kulturellt innehåll.

Mer information och ansökan
Tjänsten är en heltid och kan tillsättas tidigast 12/12-22. Kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema ingår. Sista ansökningsdag för tjänsten är 23/10-22

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Söderström-Sörensen, t f bibliotekschef, [email protected] eller utvecklingsledare Sofia Kemi, [email protected] 08-746 16 64. Facklig kontaktperson är Marika Lindhagen, Vision, [email protected], 08-746 15 48.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid rustar Solnabor för jobb genom att erbjuda vuxenutbildning, svenska för invandrare, coachning och jobbmatchning. Under vårt paraply ligger också näringslivsfrågor där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för företag och företagare. Vi ansvarar också för skötsel och drift av idrottsplatser, bad och idrottshallar samt för Solna kulturskola och stadens bibliotek. Även stadens mötesplatser för unga ligger inom vårt ansvarsområde samt stöd till föreningar och studieförbund. Vi värnar och utvecklar stadens kulturhistoriskt värdefulla miljöer och förbättrar stadens rum med konstnärlig utsmyckning. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Bibliotekarie sökes till Bergshamra bibliotek, vikariat

Ansök    Aug 25    Solna kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och bidra och utveckla en mötesplats i Solna med fokus läsande och språk? Tycker du också att det är viktigt med en miljö som ska locka till ökat samhällsengagemang och som har ett samhällsviktigt uppdrag? Ser du biblioteket som en viktig mötesplats både digitalt och fysiskt? Då är du den vi söker!  Om arbetsplatsen Vårt uppdrag är att ge solnaborna bästa möjliga biblioteksservice utifrån våra övergripande styrdokument som stadens mål och... Visa mer
Vill du vara med och bidra och utveckla en mötesplats i Solna med fokus läsande och språk? Tycker du också att det är viktigt med en miljö som ska locka till ökat samhällsengagemang och som har ett samhällsviktigt uppdrag? Ser du biblioteket som en viktig mötesplats både digitalt och fysiskt? Då är du den vi söker! 

Om arbetsplatsen
Vårt uppdrag är att ge solnaborna bästa möjliga biblioteksservice utifrån våra övergripande styrdokument som stadens mål och visioner, förvaltningens och avdelningens årliga verksamhetsplanering och stadens biblioteksplan.

Särskilt fokus lägger vi på läsfrämjande och uppsökade arbete för och med våra prioriterade målgrupper där barn och unga är den största gruppen. Biblioteken i Solna är HBTQ-certifierade sedan 2015 och HBTQI-certifierades 2021. Från och med 2020 är biblioteket även romsk läsambassad.

Vi söker dig som:

- Längre tids erfarenhet av arbete vid ett folkbibliotek.
- Kunskap om digitala medier och digital tillgänglighet.
- Kunskap om folkbibliotekens prioriterade målgrupper.
- Erfarenhet av arbete i något bibliotekssystem.
- Kunskap om sociala medier och Officepaketet.
- Vi lägger stor vikt vid stor kompetens i att ge våra användare gott bemötande.

Ditt uppdrag
Du kommer bland annat att arbeta med:

- Att aktivt bidra till det läsfrämjande och uppsökande arbetet för prioriterade målgrupper, varav barn och unga är den största målgruppen
- Du kommer att delta i en av våra tre utvecklingsgrupper tillsammans med 4-5 kollegor, grupperna har ansvar för våra kontinuerliga aktiviteter enligt särskilt schema
- Bemanning enligt schema, av disken i Bergshamrabiblioteket
- Övrig arbetstid används för vanliga, återkommande arbetsuppgifter vid ett folkbibliotek som till exempel bokuppsättning, mediearbete med mera.

Biblioteken i Solna har många besök från förskolor och skolor, en omfattande programverksamhet för barn och unga och ett bra och upparbetat samarbete med studieförbund, föreningar och volontärer.  Alla medarbetare vid biblioteken i Solna deltar i och bidrar till våra återkommande läsfrämjande aktiviteter, såväl digitala som fysiska. Detta arbete förväntas du bidra till och delta aktivt i. 

Vårt erbjudande
Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling och aktiv kompetensdelning. Hos oss får du tillgång till hjälpsamma kollegor samt närvarande och tillgänglig arbetsledning. Du får också inom ramen för våra övergripande uppdrag och bibliotekets organisation utrymme för att genomföra egna idéer. 

Mer information och ansökan
Tjänsten är vik tom 30/12-2022, med tillträde enligt överenskommelse. Om du har frågor är du välkommen att kontakta bibliotekschef XXXXXX. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev, senast 1/9-2022. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid rustar Solnabor för jobb genom att erbjuda vuxenutbildning, svenska för invandrare, coachning och jobbmatchning. Under vårt paraply ligger också näringslivsfrågor där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för företag och företagare. Vi ansvarar också för skötsel och drift av idrottsplatser, bad och idrottshallar samt för Solna kulturskola och stadens bibliotek. Även stadens mötesplatser för unga ligger inom vårt ansvarsområde samt stöd till föreningar och studieförbund. Vi värnar och utvecklar stadens kulturhistoriskt värdefulla miljöer och förbättrar stadens rum med konstnärlig utsmyckning. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Universitetsbiblioteket KI söker bibliotekarie

Ansök    Maj 12    Karolinska Inst    Bibliotekarie
Vill du bidra till att förbättra människors hälsa? Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss på Universitetsbiblioteket KI för att stötta KIs studenter, doktorander och forskare i deras informationskompetens och för att bidra till en bättre hälsa för alla. Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga och drivna kollegor. Din roll Du kommer arbeta med att stötta studenter, doktorander och forskare genom att genomföra sökuppdrag, handleda i... Visa mer
Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?
Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss på Universitetsbiblioteket KI för att stötta KIs studenter, doktorander och forskare i deras informationskompetens och för att bidra till en bättre hälsa för alla.

Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga och drivna kollegor.

Din roll
Du kommer arbeta med att stötta studenter, doktorander och forskare genom att genomföra sökuppdrag, handleda i informationssökning och referenshantering samt undervisa.

Din roll kommer vara att:

- Individuellt och i samarbete med andra utveckla KIBs stöd till studenters, doktoranders och forskares lärande, såväl digitalt som på plats.
- Tillsammans med sökargruppen hantera de sökuppdrag som kommer in genom att kontakta uppdragsgivaren, sätta upp en sökstrategi och genomföra sökningen.
- Undervisa och handleda studenter, doktorander och forskare, på svenska eller engelska, utifrån deras individuella frågeställningar för att stödja utveckling av deras informationskompetens och lärande.
- Individuellt och i samarbete med andra arbeta för att utveckla KIBs digitala undervisning och blandningen mellan digitalt och på plats-undervisning.
- Samarbeta med studenter och lärare på aktuella program samt hålla sig själv och ansvarsområdet uppdaterade om programmens utbildnings- och kursplaner.
- Administrera egen undervisning och handledning.
- Genom egen kompetensutveckling bidra till utvecklingen av verksamheten inom relevanta ansvarsområden.

Även andra arbetsuppgifter inom området kan bli aktuella.

Vem är du?
Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och stötta studenter, doktorander och forskare i deras informationskompetens samt bidra till utvecklingen av verksamheten.

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av undervisning vid bibliotek samt av informationssökning. Det är meriterande med erfarenheter av medicinsk informationssökning och kunskap om systematiska litteraturöversikter samt av referenshantering och kritisk granskning.

Du har kunskap om pedagogik och lärande och du kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Som person är du serviceinriktad och sätter användaren i centrum. Du arbetar bra med andra människor, kan anpassa dig efter nya situationer och ser möjligheter i förändringar. Du kan arbeta självständigt och är tydlig i din kommunikation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KIB:s värdegrund.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige.

Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård. På universitetsbiblioteket tillämpar vi ett tillitsbaserat arbetssätt med bland annat möjlighet till förtroendearbetstid och att arbeta viss tid på distans.

Placering: Du kommer jobba i både Flemingsberg och Solna, men din huvudsakliga plats kommer vara på ett av campusen

https://ki.se/om-ki/tio-skal-att-valja-karolinska-institutetAnsökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 2 juni 2022

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV och personligt brev. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

Universitetsbiblioteket KI söker undervisande bibliotekarie

Ansök    Feb 11    Karolinska Inst    Bibliotekarie
Vill du bidra till att förbättra människors hälsa? Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss på Universitetsbiblioteket KI för att stötta KIs studenter, doktorander och forskare i deras informationskompetens och för att bidra till en bättre hälsa för alla. Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga och drivna kollegor. Karolinska Institutet står för den enskilt största andelen av den medicinska akademiska forskningen i Sverige och har d... Visa mer
Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?
Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss på Universitetsbiblioteket KI för att stötta KIs studenter, doktorander och forskare i deras informationskompetens och för att bidra till en bättre hälsa för alla.

Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga och drivna kollegor.

Karolinska Institutet står för den enskilt största andelen av den medicinska akademiska forskningen i Sverige och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Universitetsbiblioteket KI (KIB) har en central roll i att förse universitetets lärare, forskare och studenter med relevant vetenskaplig information, att verka för stärkt informationskompetens och att möjliggöra möten över ämnesmässiga och organisatoriska gränser.

Din roll
Du kommer arbeta med att stötta studenter, doktorander och forskare i deras informationskompetens genom undervisning, handledning och digitala resurser. I din roll kommer du få särskilt ansvar för att utveckla och driva e-lärandet, dvs. lärande med stöd av digitalisering.

Din roll kommer vara att:

- Individuellt och i samarbete med andra utveckla KIBs stöd till studenters, doktoranders och forskares lärande, såväl digitalt som på plats.
- Undervisa och handleda studenter, doktorander och forskare, på svenska eller engelska, utifrån deras individuella frågeställningar för att stödja utveckling av deras informationskompetens och lärande.
- Individuellt och i samarbete med andra arbeta för att utveckla KIBs digitala undervisning och blandningen mellan digitalt och på plats-undervisning.
- Samarbeta med studenter och lärare på aktuella program samt hålla sig själv och ansvarsområdet uppdaterade om programmens utbildnings- och kursplaner.
- Administrera egen undervisning och handledning.
- Genom den egna kompetensutvecklingen bidra till att öka KIB:s samlade kompetens vad gäller stöd till studenternas utveckling för informationskompetens.

Även andra arbetsuppgifter inom biblioteket kan bli aktuella.

Vem är du?
Vi söker dig som tillsammans med oss vill driva frågor om e-lärande och utveckla vår undervisning och handledning samt våra digitala resurser.

Du har utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet av undervisning vid universitets/högskolebibliotek eller medicinskt bibliotek samt av informationssökning. Det är meriterande med erfarenheter av referenshantering och kritisk granskning.

Du har kunskap om pedagogik och lärande. Det är en merit om du har digital/teknisk kompetens. Vi ser gärna att du har erfarenheter i e-lärande och skapandet av digitala resurser i undervisning. Du kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Som person är du serviceinriktad och sätter användaren i centrum. Du arbetar bra med andra människor, kan anpassa dig efter nya situationer och ser möjligheter i förändringar. Du vill fördjupa dig inom e-lärande, har en problemlösande analytisk förmåga och kan arbeta självständigt. Du är också tydlig i din kommunikation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KIB:s värdegrund.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård. På universitetsbiblioteket tillämpar vi ett tillitsbaserat arbetssätt med bland annat möjlighet till förtroendearbetstid och att arbeta viss tid på distans.

Placering: Solna / Flemingsberg

https://ki.se/om-ki/din-karriar-fortsatter-har

  

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 6/3 2022

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

Bibliotekarie/handläggare inriktning kultur sökes till Solna stad, heltid

Ansök    Feb 8    Solna kommun    Bibliotekarie
Vem söker vi efter? • Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.  • Minst några års aktuell erfarenhet av arbete inom området barn- och ungdomskultur. • Minst några års aktuell erfarenhet av arbete som bibliotekarie inom området barn- och ungdomskultur, gärna vid skolbibliotek. • Erfarenhet av att förmedla och kommunicera kultur till förskola och ... Visa mer
Vem söker vi efter?


• Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. 
• Minst några års aktuell erfarenhet av arbete inom området barn- och ungdomskultur.
• Minst några års aktuell erfarenhet av arbete som bibliotekarie inom området barn- och ungdomskultur, gärna vid skolbibliotek.
• Erfarenhet av att förmedla och kommunicera kultur till förskola och skola eller annan beställare.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
• God administrativ förmåga, hög IT-kunskap och kunskap om sociala medier.
• Meriterande om du har utbildning inom barn- och ungdomskultur eller kommunikation. 

Arbetet som handläggare och bibliotekarie ställer stora krav på gott självledarskap och det är således viktigt att du trivs med att ta ansvar för dina uppgifter och kan driva dina processer självständigt. Du kommer med egna initiativ och sätter igång aktiviteter, uppnår resultat samt planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du trivs i en utåtriktad roll med många kontaktytor och är bra på att bygga och underhålla relationer. Du är en god kommunikatör med vilja och intresse att hjälpa andra och leverera lösningar. Har du erfarenhet av arbete vid grundskola/skolbibliotek är det meriterande.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga förmågor och färdigheter.? 

Ditt uppdrag som bibliotekarie (50 % av din tid) 

Arbetet på Solna stadsbibliotek innebär pass i bibliotekens informationsdiskar och allmänt förekommande biblioteksarbete, främst gentemot barn och ungdomar men även övriga prioriterade målgrupper utifrån bibliotekslagen. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. I tjänsten ingår att bidra till att planera och utveckla verksamheten med särskilt fokus på barn och unga och övriga prioriterade målgrupper. Du kommer till exempel ta emot förskolegrupper och förskoleklasser för biblioteksvisningar och sagostunder, något som ingår i vårt basutbud av läsfrämjande aktiviteter. Vidare medverkar du till att planera, kommunicera till tänkt målgrupp, genomföra och utvärdera aktiviteter och program för barn/unga samt övriga prioriterade målgrupper.

Ditt uppdrag som handläggare med inriktning kultur i förskola och skola (50 % av din tid) 
Som handläggare med inriktning kultur i förskola och skola arbetar du för att förskolebarn och elever har god och likvärdig tillgång till kvalitativt kulturutbud med bas i Solna. Du driver detta arbete i nära samverkan med Biblioteken i Solna, Solna kulturskola samt med barn- och utbildningsförvaltningen. Arbetet utgår från Solna stads kulturintroduktion, en digital plattform för förskolor, skolor och Solnas kulturliv. Här presenteras aktuellt kulturutbud och nyheter för pedagoger inom förskola och skola. Som handläggare har du många kontaktytor främst internt inom staden men även med externa kulturaktörer i Solna. Tjänsten som bibliotekarie/handläggare kultur i förskola och skola tillhör biblioteken i Solna och rapporterar till bibliotekschef. 

För båda uppdragen gäller att du bland annat kommer att arbeta med:


• Statistik och uppföljning av hur stadens förskolor och skolor tar del av kulturaktiviteter samt ekonomisk uppföljning.
• Bidra till att tillsammans med kollegor vid biblioteket aktivt bidra till planering, genomförande och uppföljning av planerade läsfrämjande aktiviteter.
• Visst mediearbete och ämnesansvar kommer att ingå, biblioteket är från och med november 2021 Librisbibliotek.
• Utveckling, genomförande och analys av olika typer av kommunikationsinsatsermed särskilt fokus kulturintroduktionen.
• Ha en aktiv roll inför beställning av utveckling av funktioner iav kulturintroduktionens digitala plattform.  

Mer information och ansökan

Tjänsten är en heltidstjänst med start efter överenskommelse. Sista ansökningsdag är 27/2-2022. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Söderström-Sörensen, t f bibliotekschef, [email protected], 08-746 16 64. Facklig kontaktperson är Marika Lindhagen, Vision, [email protected], 08-746 15 48. Visa mindre

Bibliotekarie inriktning ungdomar/unga vuxna till Solna, vikariat, heltid

Ansök    Jan 20    Solna kommun    Bibliotekarie
Bibliotekarie med inriktning läsfrämjande arbete med inriktning ungdomar/unga vuxna, vikariat 100%  Vem söker vi? • Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. • Du har goda IT-kunskaper och god kunskap om sociala medier. • Du har erfarenhet av folkbiblioteksarbete och även av barn- och ungdomsverksamhet vid folkbibliotek.   • Du har erfarenhet av att arbeta läsfrämjande för prioriterade målgrupper. • Du har kunskap om vad det innebär att ar... Visa mer
Bibliotekarie med inriktning läsfrämjande arbete med inriktning ungdomar/unga vuxna, vikariat 100% Vem söker vi?

• Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
• Du har goda IT-kunskaper och god kunskap om sociala medier.
• Du har erfarenhet av folkbiblioteksarbete och även av barn- och ungdomsverksamhet vid folkbibliotek.  
• Du har erfarenhet av att arbeta läsfrämjande för prioriterade målgrupper.
• Du har kunskap om vad det innebär att arbeta i en HBTQI-certifierad verksamhet.
• Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med ett bibliotekssystem.

Som person ser vi gärna att du är kreativ och utåtriktad. Du är självständig och har en stor servicekänsla. Du tycker om att jobba i grupp, men även enskilt, och är van vid att samarbeta. Är du dessutom ansvarstagande, stresstålig och flexibel, är du den person vi söker.

Om tjänsten
Tjänsten kommer i huvudsak vara placerad vid biblioteket i Solna centrum men tjänstgöring vid övriga enheter/bibliotek kan förekomma. Biblioteket har många besök från förskolor och skolor i närområdet, ett stort utbud av programaktiviteter för barn, unga och vuxna. Du kommer att ingå i en av tre utvecklingsgrupper. I tjänsten ingår läsfrämjande arbete med fokus på ungdomar såsom bokprat, lovaktiviteter och biblioteksvisningar. Det finns också stora möjligheter att vidareutveckla program och läsfrämjande aktiviteter för målgruppen inom ramen för det treåriga projektet Ungdomssatsningen som biblioteken i Solna och Sundbyberg samverkar kring via statliga medel från Stärkta bibliotek. Läsfrämjande arbete mot andra målgrupper, som personer med funktionsvariation och personer med annat modersmål än svenska, ingår.

Rollen som bibliotekarie innebär också tjänstgöring i bibliotekets reception och informationsdiskar, mediearbete som t.ex. inleverans av medier, samt ämnesansvar för ett antal avdelningar. Vissa administrativa uppgifter ingår som t.ex. att ha hand om kassaredovisning. Sedan november 2021 är Biblioteken i Solna anslutna till den nationella katalogen Libris.

Biblioteken i Solna har många besökare varje dag. Solna stadsbibliotek består av tre enheter, biblioteket i Solna centrum, biblioteket i Bergshamra och det integrerade skol-och folkbiblioteket på Ulriksdalsskolan. Cirka 22 personer arbetar vid Solna stadsbibliotek och vårt uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån styrdokument och uppdrag i stadens biblioteksplan. Vi satsar på arbetsglädje och att ta tillvara våra medarbetares idéer. De kompetenser som är viktiga för oss är förmåga att samarbeta och samverka, ha fokus på mål och resultat, ta initiativ och vara ansvarstagande. Solna stadsbibliotek är ett HBTQI-certifierat bibliotek och även romsk läsambassad.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder ett stimulerande och roligt arbete, ibland i högt tempo, tillsammans med engagerade och härliga kollegor. Tillsammans arbetar vi för att fortsätta ge solnaborna i alla åldrar god biblioteksservice och för att vara en relevant och attraktiv mötesplats. Biblioteken i Solna ligger centralt placerade och nås lätt med olika kommunala färdmedel. Personalföreningen Skakis erbjuder aktiviteter med hälsoinriktat, socialt och kulturellt innehåll.

Mer information och ansökan
Tjänsten är till att börja med ett vikariat på heltid som sträcker sig från och med 1/3-2022 (om möjligt tidigare) till och med 20/10-2022, men det finns goda möjligheter till en tillsvidareanställning efter det att vikariatet har löpt ut. Kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema ingår. Sista ansökningsdag för tjänsten är 3/2-2022. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Söderström-Sörensen, t f bibliotekschef, [email protected], 08-746 16 64. Facklig kontaktperson är Marika Lindhagen, Vision, [email protected], 08-746 15 48. Visa mindre

Timvikarier sökes vid behov till Solna stadsbibliotek

Ansök    Dec 20    Solna kommun    Bibliotekarie
Till vårt bibliotek letar vi nu efter dig som vill jobba som timvikarie. Kanske du redan har erfarenhet av att arbeta på ett bibliotek eller studerar biblioteks- och informationsvetenskap. Är du dessutom flexibel och kan hoppa in och arbeta med kort varsel. Bra! Då är det ditt CV vi vill läsa idag! Om arbetsplatsen Bibliotekens uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån övergripande styrdokument som kultur- och fritidsnämnd... Visa mer
Till vårt bibliotek letar vi nu efter dig som vill jobba som timvikarie. Kanske du redan har erfarenhet av att arbeta på ett bibliotek eller studerar biblioteks- och informationsvetenskap. Är du dessutom flexibel och kan hoppa in och arbeta med kort varsel. Bra! Då är det ditt CV vi vill läsa idag!Om arbetsplatsen
Bibliotekens uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån övergripande styrdokument som kultur- och fritidsnämndens verksamhetsplan och stadens nyss antagna biblioteksplan. Särskilt fokus lägger vi på läsfrämjande och uppsökande arbete för prioriterade målgrupper som barn och unga, personer med funktionsvariation, personer med annat modersmål än svenska samt de nationella minoritetsspråken. Biblioteken i Solna är som första verksamhet i Solna stad HBTQI-certifierade sedan 2015.

Arbetsuppgifter 
Som timanställd vikarie hos oss får du arbeta med följande:


• Bemanning av reception och informationsdisk.
• Bokuppsättning.
• Inleverans av medier.

Vi söker dig som
Trivs i att arbeta med service och är ute efter ett givande jobb som timvikarie. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie eller på ett bibliotek sedan tidigare alternativt studerar du just nu inom biblioteks- och informationsvetenskap. Då du kommer att arbeta vid behov är det viktigt att du som söker är flexibel och kan arbeta framför allt kvällstid och lördagar. Du kommer också, i rollen, att vara bibliotekets ansikte utåt och möta besökare, vilket gör att det är viktigt att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor. För att trivas i rollen är det också viktigt att du är noggrann och att du gillar att ha en varierad vardag med olika sorters arbetsuppgifter i ditt arbete.

Övrig information
Tjänsten är ett timvikariat på deltid, vid behov. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev, senast den 10/1-2022. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Maria Söderström-Sörensen på [email protected] alternativt på telefonnummer 08-746 16 64. Visa mindre

Bibliotekarie sökes till Solna centrums bibliotek, vikariat

Ansök    Okt 13    Solna kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och bidra och utveckla en mötesplats i Solna med fokus läsande och språk? Tycker du också att det är viktigt med en miljö som ska locka till ökat samhällsengagemang och som har ett samhällsviktigt uppdrag? Ser du biblioteket som en viktigt mötesplats både digitalt och fysiskt? Då är du den vi söker!  Om arbetsplatsen Vårt uppdrag är att ge solnaborna bästa möjliga biblioteksservice utifrån våra övergripande styrdokument som stadens mål... Visa mer
Vill du vara med och bidra och utveckla en mötesplats i Solna med fokus läsande och språk? Tycker du också att det är viktigt med en miljö som ska locka till ökat samhällsengagemang och som har ett samhällsviktigt uppdrag? Ser du biblioteket som en viktigt mötesplats både digitalt och fysiskt? Då är du den vi söker! Om arbetsplatsen
Vårt uppdrag är att ge solnaborna bästa möjliga biblioteksservice utifrån våra övergripande styrdokument som stadens mål och visioner, förvaltningens och avdelningens årliga verksamhetsplanering och stadens biblioteksplan. Särskilt fokus lägger vi på läsfrämjande och uppsökande arbete för och med våra prioriterade målgrupper där barn och unga är den största gruppen. Biblioteken i Solna är HBTQ-certifierade sedan 2015 och HBTQI-certifierade från 2020. Från och med 2020 är biblioteket även romsk läsambassad. I november 2021 kommer biblioteken i Solna att ansluta sig till den nationella katalogen Libris.

Vi söker dig som


• Examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
• Minst ett års erfarenhet av arbete vid ett folkbibliotek.
• Stor kunskap om digitala medier och digital tillgänglighet.
• Kunskap om folkbibliotekens prioriterade målgrupper.
• Erfarenhet av arbete i något bibliotekssystem.
• Kunskap om sociala medier och Officepaketet.
• Vi lägger stor vikt vid stor kompetens i att ge våra användare gott bemötande och service samt en god samarbetsförmåga.

Vårt erbjudande
Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling och aktiv kompetensdelning. Hos oss får du tillgång till hjälpsamma kollegor samt närvarande och tillgänglig arbetsledning. Du får också inom ramen för våra övergripande uppdrag och bibliotekets organisations utrymme för att genomföra egna idéer. 

Du kommer bland annat att arbeta med


• Att förbättra och öka tillgängligheten och den digitala delaktigheten för våra användare till vårt digitala utbud, vår hemsida med mera. Du gör detta tillsammans med kollegor vid biblioteket, men också i samverkan med övriga verksamheter vid Förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid med flera externa partners.
• Fokus för uppdraget är, liksom för alla aktiviteter vid Biblioteken i Solna, att nå våra prioriterade målgrupper, där barn och unga är den största gruppen.
• I uppdraget ingår också att bidra till intern kompetensutveckling vad gäller bibliotekets digitala resurser samt övriga relevanta digitala tjänster/digitala utbud, till exempel via Digitekets utbildningar.
• Du kommer även att ha hand om vissa medieförsörjningsfrågor och då särskilt bevaka digitala tjänster. 
• Du kommer att ha visst ansvar för IT-frågor, bland annat vara bibliotekets kontaktperson gentemot stadens IT-avdelning och Servicedesk.
• I uppdraget ingår även visst ansvar för schema samt visst inköpsansvar via Solna stads inköpsportal.
• Omfattningen på fokusuppdraget är ca 25% av arbetstiden, detta kan variera över tid.
• Övrig tid används för vanliga, återkommande arbetsuppgifter som förekommer vid ett folkbibliotek som till exempel bemanning av bibliotekets alla diskar, bokuppsättning, mediearbete/medieansvar, läsfrämjande arbete för prioriterade målgrupper med mera.

Biblioteken i Solna har många besök från förskolor och skolor, en omfattande programaktivitet för barn och unga och ett bra och upparbetat samarbete med studieförbund, föreningar och volontärer.  Alla medarbetare vid biblioteken i Solna deltar i och bidrar till våra återkommande läsfrämjande aktiviteter för prioriterade målgrupper, såväl digitala som i det verkliga livet. Detta arbete förväntas du bidra till och delta aktivt i. 

Mer information och ansökan
Om du har frågor är du välkommen att kontakta bibliotekschef Kristina Herrlander, [email protected]  

Tjänsten är ett vikariat t.o.m. 31/12 - 2022. Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev, senast den 27/10 - 2021.  I samband med intervjun så kommer det troligtvis att förekomma ett arbetsprov som är kopplat till arbetsrollen. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Facklig kontaktperson är Marika Lindhagen, Vision, 08-746 15 48.

----- Visa mindre

Bibliotekarie till Hagströmerbiblioteket, Karolinska Institutet.

Ansök    Maj 12    Karolinska Inst    Bibliotekarie
Fem månaders tidsbegränsad anställning (80%) Medicinens historia och kulturarv (MHK) är sedan 1 jan. 2020 en verksamhet placerad direkt under Karolinska Institutets rektor. Dess främsta uppgifter är att vårda, bevara och tillgängliggöra KI:s historiska arv och samlingar, samt att utveckla och förmedla kunskap om medicin- och vetenskapshistoria. Enheten har idag tio medarbetare plus ett antal anknutna och volontärer. Hagströmerbiblioteket, som ingår i... Visa mer
Fem månaders tidsbegränsad anställning (80%)

Medicinens historia och kulturarv (MHK) är sedan 1 jan.

2020 en verksamhet placerad direkt under Karolinska Institutets rektor. Dess främsta uppgifter är att vårda, bevara och tillgängliggöra KI:s historiska arv och samlingar, samt att utveckla och förmedla kunskap om medicin- och vetenskapshistoria. Enheten har idag tio medarbetare plus ett antal anknutna och volontärer.

Hagströmerbiblioteket, som ingår i MHK, är ett forskningsbibliotek med specialsamlingar bestående av mestadels äldre tryckta samlingar inom medicin, naturhistoria och angränsande ämnen, samt äldre handskrifter.

Din roll
Tjänsten innebär huvudsakligen flytt av och digitalt tillgängliggörande av Hagströmerbibliotekets samlingar samt iordningställande av dess lokaler. I arbetet ingår katalogisering, arkivering, inventering, insortering, gallring och samlingsvård. Administrativa uppgifter ingår, främst bokningshantering. Tjänstgöring kvällstid kan i viss utsträckning komma att ingå, i samband med programverksamhet och biblioteksvisningar. Arbetet kommer att ske i Hagströmerbiblioteket (Haga Tingshus, Solna) och i våra externa magasin.  

Då vi har stängt under del av sommaren kommer du att behöva vara ledig omfattande 100% under del av juli och augusti, och förutsätts ta ut huvuddelen av din ackumulerade semester under sommaren.

Vem är du?
Vi söker dig som har

- utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
- Omfattande erfarenhet av att arbeta i Libris och Alvin, samt utvecklad förmåga att hantera IT-system och andra gängse datorprogram.
- Erfarenhet av arbete i bibliotek eller arkiv med historiska samlingar, gärna med inriktning på medicin och naturvetenskap.

Kännedom om principer för äldre samlingars vård och bevarande är meriterande. Utbildning inom historia, idéhistoria, konsthistoria eller motsvarande ämnen är även ett plus.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetet ställer höga krav på ordningssinne och engagemang. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara kvalitetsmedveten och ha ansvarskänsla.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

 

Läs mer om Hagströmerbiblioteket: https://hagstromerlibrary.ki.se/

https://ki.se/om-ki/din-karriar-fortsatter-har

 Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

Bibliotekarie till Biblioteken i Solna, vikariat på 100%

Ansök    Jul 27    Solna kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och bidra och utveckla en mötesplats i Solna med fokus läsande och språk? Tycker du också att det är viktigt med en miljö som ska locka till ökat samhällsengagemang och som har ett samhällsviktigt uppdrag? Ser du biblioteket som en viktig mötesplats både digitalt och fysiskt? Då är du den vi söker!  Om arbetsplatsen Vårt uppdrag är att ge solnaborna bästa möjliga biblioteksservice utifrån våra övergripande styrdokument som stadens mål oc... Visa mer
Vill du vara med och bidra och utveckla en mötesplats i Solna med fokus läsande och språk? Tycker du också att det är viktigt med en miljö som ska locka till ökat samhällsengagemang och som har ett samhällsviktigt uppdrag? Ser du biblioteket som en viktig mötesplats både digitalt och fysiskt? Då är du den vi söker! 

Om arbetsplatsen
Vårt uppdrag är att ge solnaborna bästa möjliga biblioteksservice utifrån våra övergripande styrdokument som stadens mål och visioner, förvaltningens och avdelningens årliga verksamhetsplanering och stadens biblioteksplan. Särskilt fokus lägger vi på läsfrämjande och uppsökade arbete för och med våra prioriterade målgrupper där barn och unga är den största gruppen. Biblioteken i Solna är HBTQ-certifierade sedan 2015 och HBTQI-certifierades 2021. Från och med 2020 är biblioteket även romsk läsambassad.

Vårt erbjudande
Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling och aktiv kompetensdelning. Hos oss får du tillgång till hjälpsamma kollegor samt närvarande och tillgänglig arbetsledning. Du får också inom ramen för våra övergripande uppdrag och bibliotekets organisation utrymme för att genomföra egna idéer. 

Ditt uppdrag
Du kommer bland annat att arbeta med:


• Att aktivt bidra till det läsfrämjande och uppsökande arbetet för prioriterade målgrupper, varav barn och unga är den största målgruppen
• Du kommer att delta i en av våra tre utvecklingsgrupper tillsammans med 4-5 kollegor, grupperna har ansvar för våra kontinuerliga aktiviteter enligt särskilt schema
• Bemanning enligt schema, av diskarna i Solna centrums bibliotek, Bergshamrabiblioteket och även vid Ulriksdalsskolan 4 timmar per vecka (folkbiblioteksöppet)
• Övrig arbetstid används för vanliga, återkommande arbetsuppgifter vid ett folkbibliotek som till exempel bokuppsättning, mediearbete med mera.

Biblioteken i Solna har många besök från förskolor och skolor, en omfattande programverksamhet för barn och unga och ett bra och upparbetat samarbete med studieförbund, föreningar och volontärer.  Alla medarbetare vid biblioteken i Solna deltar i och bidrar till våra återkommande läsfrämjande aktiviteter, såväl digitala som IRL. Detta arbete förväntas du bidra till och delta aktivt i. 

Vi söker dig som har:


• Längre tids erfarenhet av arbete vid ett folkbibliotek.
• Kunskap om digitala medier och digital tillgänglighet.
• Kunskap om folkbibliotekens prioriterade målgrupper.
• Erfarenhet av arbete i något bibliotekssystem.
• Kunskap om sociala medier och Officepaketet.
• Vi lägger stor vikt vid stor kompetens i att ge våra användare gott bemötande.

Mer information och ansökan
Om du har frågor är du välkommen att kontakta bibliotekschef Kristina Herrlander på [email protected] Facklig kontaktperson är Marika Lindhagen, Vision, 08-746 15 48. 

Tjänsten är ett vikariat till och med 31 januari 2022 på 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev, senast den 15 augusti 2021. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.


I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på användarstöd till Karolinska Institutet

Ansök    Sep 30    Karolinska Inst    Bibliotekarie
Vill du bidra till att förbättra människors hälsa? Vi söker dig som motiveras av mötet och interaktionen med användarna och som vill vara delaktig i att driva och utveckla användarstödet till studenter och forskare på Karolinska Institutets Universitetsbibliotek. Du kommer att ingå i arbetsgrupper med kunniga och stöttande kollegor som introducerar dig i arbetet. Välkommen att söka denna tjänst! Karolinska Institutet står för den enskilt största andele... Visa mer
Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?
Vi söker dig som motiveras av mötet och interaktionen med användarna och som vill vara delaktig i att driva och utveckla användarstödet till studenter och forskare på Karolinska Institutets Universitetsbibliotek.

Du kommer att ingå i arbetsgrupper med kunniga och stöttande kollegor som introducerar dig i arbetet. Välkommen att söka denna tjänst!

Karolinska Institutet står för den enskilt största andelen av den medicinska akademiska forskningen i Sverige och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Universitetsbiblioteket (KIB) har en central roll i att förse universitetets lärare, forskare och studenter med relevant vetenskaplig information, att verka för stärkt informationskompetens och att möjliggöra möten över ämnesmässiga och organisatoriska gränser.

Din roll
Du kommer att ingå i enheten Lärandemiljöer som ansvarar för den fysiska supporten, de tryckta samlingarna, samt fjärrlån och kopiebeställningar.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

- Pass i både fysisk och digital support
- Cirkulationsarbete, t ex bokuppställning och hantering av reserverade böcker
- Tillsammans med kollegor och funktionsansvariga driva och utveckla de fysiska och digitala supportfunktionerna
- Kommunicera med användarna (t ex via presentationer och sociala medier)

Ytterligare arbetsuppgifter inom enheten och på biblioteket kommer också att förekomma

Vem är du?
Kvalifikationer

Du har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Vi välkomnar dig som är nyutbildad såväl som dig med yrkeserfarenhet inom området.

Du har också erfarenhet av att ha arbetat nära användare på något sätt, exempelvis i en supportfunktion/ kundtjänst eller annat serviceyrke. Du kan kommunicera obehindrat i tal och skrift både på svenska och engelska, eftersom Karolinska Institutet är ett internationellt universitet. I rollen ingår att arbeta i många olika datorsystem, därför bör du ha ett avslappnat och nyfiket förhållande till teknik. Det är meriterande om du har erfarenhet av bibliotekssystemet Alma.

Ytterligare erfarenheter som är meriterande är om du har arbetat på medicinskt bibliotek, forsknings- eller universitetsbibliotek, om du har erfarenhet av att hålla presentationer och/eller undervisa och om du är van att kommunicera via sociala medier för en organisation eller en verksamhet.

Vi förväntar oss att du bemöter alla människor med samma professionalitet.

Du är inte rädd för att ställas inför nya arbetsuppgifter och du tar eget ansvar för att arbetet blir utfört. Du kan vara drivande men har samtidigt lätt för att samarbeta med andra. Du är genuint intresserad av att interagera med användarna, och kan såväl ställa dig framför en grupp och hålla en presentation som finna kreativa sätt att kommunicera via sociala medier. Du är lösningsfokuserad, har lätt för att ställa om då förutsättningar ändras och du kan prioritera arbetsuppgifter efter verksamhetens behov.

Intresse och engagemang för arbetsuppgifterna samt dina personliga förmågor och färdigheter är viktigare än tidigare erfarenhet inom arbetsområdet.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna / Flemingsberg

https://ki.se/om-ki/din-karriar-fortsatter-har

  

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 oktober 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

INKÖPSBIBLIOTEKARIE FÖR DIGITALA RESURSER TILL UNIVERSITETSBIBLIOTEKET KI

Ansök    Feb 8    Karolinska Inst    Bibliotekarie
Vill du bidra till att förbättra människors hälsa? Karolinska Institutet står för den enskilt största andelen av den medicinska akademiska forskningen i Sverige och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Universitetsbiblioteket (KIB) har en central roll i att förse universitetets forskare och studenter med relevant vetenskaplig information. I KIB:s uppdrag ingår även att främja öppen publicering och att införskaffa såväl öppen som licensier... Visa mer
Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?
Karolinska Institutet står för den enskilt största andelen av den medicinska akademiska forskningen i Sverige och har det största utbudet av medicinska utbildningar.

Universitetsbiblioteket (KIB) har en central roll i att förse universitetets forskare och studenter med relevant vetenskaplig information. I KIB:s uppdrag ingår även att främja öppen publicering och att införskaffa såväl öppen som licensierad vetenskaplig information i digital form på ett resurseffektivt och kvalitetssäkrat sätt.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill arbeta med inköp av digitala resurser till Karolinska Institutets forskare och studenter. Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga och trevliga kollegor. Det är en fördel om du trivs med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter, och du får gärna motiveras av att ta eget ansvar och blir på så sätt en viktig del av helheten i bibliotekets inköpsgrupp. Välkommen att bli en av oss!

Din roll
Du kommer att vara en del av inköpsgruppen som idag består av åtta bibliotekarier. Arbetet innebär inköp av digitala resurser till forskare och studenter vid Karolinska Institutet. Förvärvet av digitala resurser genomgår nu en förändring från prenumerationsavtal till avtal för publicering, i linje med övergången till ett öppet vetenskapssystem. Denna utveckling har lett till utökade arbetsuppgifter för enheten och din roll kommer att vara att förstärka inköpsarbetet.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att handla om att förvärva licensierade digitala vetenskapliga resurser, enligt KIB:s arbetsprocesser vilket innefattar:

- Kontakt med förlag och leverantörer
- Förhandla och tolka licensavtal
- Administrera prenumerationer och licensavtal
- Utvärdera och analysera användning av e-resurser och kostnader
- Fakturahantering

Du kommer också att delta i andra förekommande arbetsuppgifter inom enheten och på biblioteket.

Vem är du?
Kvalifikationer

Du har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan för tjänsten relevant akademisk examen. Vi välkomnar dig som är nyutbildad såväl som dig med yrkeserfarenhet inom området.

Du behöver kunna kommunicera obehindrat i tal och skrift både på svenska och engelska, då kontakt med internationella leverantörer är en viktig del i ditt arbete. I rollen som inköpare ingår att arbeta i många olika system, därför bör du ha ett avslappnat och nyfiket förhållande till teknik. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i Excel eller liknande verktyg, samt god analytisk förmåga. Tidigare erfarenhet av och förståelse för inköpsprocesser är meriterande.

För att kunna utföra arbetsuppgifterna är det en förutsättning att du kan arbeta strukturerat med fokus och uthållighet. Arbetet innebär många olika delar och moment som sträcker sig över en längre tidsperiod. Du vågar ta dig an nya arbetsuppgifter och utmaningar och tar ansvar för att driva ditt arbete framåt. Som person behöver du också ha lätt för att samarbeta, kommunicera och dela med dig av dina kunskaper inom arbetsgruppen.

Intresse och engagemang för arbetsuppgifterna samt dina personliga förmågor och färdigheter är viktigare än tidigare erfarenhet inom arbetsområdet.

Vad erbjuder vi?
Såväl KIB som KI är en kreativ och inspirerande arbetsplats fylld av kompetens och nyfikenhet, där det finns goda möjligheter att utvecklas som medarbetare. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna / Flemingsberg

https://ki.se/om-ki/din-karriar-fortsatter-har

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] --- 

 

 

 

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 28/2 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

Universitetsbiblioteket KI söker bibliotekarie med fokus på användarstöd

Ansök    Apr 26    Karolinska Inst    Bibliotekarie
Vill du bidra till att förbättra människors hälsa? Vi söker en medarbetare för ett vikariat under tiden en av våra kollegor är föräldraledig. Vi söker dig som motiveras av mötet med användarna och som vill jobba nära studenter och forskare i användarstödet på Karolinska Institutets Universitetsbibliotek. Vi välkomnar särskilt nyutexaminerade bibliotekarier. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med kunniga och stöttande kollegor som introducerar dig i ar... Visa mer
Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en medarbetare för ett vikariat under tiden en av våra kollegor är föräldraledig.

Vi söker dig som motiveras av mötet med användarna och som vill jobba nära studenter och forskare i användarstödet på Karolinska Institutets Universitetsbibliotek. Vi välkomnar särskilt nyutexaminerade bibliotekarier. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med kunniga och stöttande kollegor som introducerar dig i arbetet. Välkommen att söka denna tjänst!

Karolinska Institutet står för den enskilt största andelen av den medicinska akademiska forskningen i Sverige och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Universitetsbiblioteket (KIB) har en central roll i att förse universitetets lärare, forskare och studenter med relevant vetenskaplig information, att verka för stärkt informationskompetens och att möjliggöra möten över ämnesmässiga och organisatoriska gränser.

 

Din roll
Du kommer att vara en del av enheten Lärandemiljöer som ansvarar för den fysiska supporten, de tryckta samlingarna, samt fjärrlån och kopiebeställningar.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

- Bemanna vår fysiska support, i Solna och i Flemingsberg
- Cirkulationsarbete, t.ex. bokuppställning och hantering av reserverade böcker
- Gallring och övrigt arbete med tryckta samlingar
- Hantera fjärrlån och kopiebeställningar

Ytterligare arbetsuppgifter inom enheten och på biblioteket kommer också att förekomma.

Vem är du?
Kvalifikationer

Du har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan för tjänsten relevant akademisk examen. Vi välkomnar dig som är nyutbildad såväl som dig med yrkeserfarenhet inom området.

Du kan kommunicera obehindrat i tal och skrift både på svenska och engelska, eftersom Karolinska Institutet är ett internationellt universitet. I rollen ingår att arbeta i många olika datorsystem, därför bör du ha ett avslappnat och nyfiket förhållande till teknik. Det är meriterande om du har erfarenhet av bibliotekssystemet Alma.

Vi förväntar oss att du bemöter alla människor med samma professionalitet. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av ett serviceyrke eller kundtjänst. Ytterligare meriter är om du har jobbat på ett forsknings- eller universitetsbibliotek, alternativt ett bibliotek med medicinsk inriktning.

Du är inte rädd för nya arbetsuppgifter och tar eget ansvar för att arbetet blir utfört. Som person har du lätt för att samarbeta med de andra i arbetsgruppen och du behöver också ha lätt för att kommunicera med både med kollegor och användare. Du är noggrann och lösningsfokuserad. Du är flexibel och du kan prioritera arbetsuppgifter efter verksamhetens behov.

Intresse och engagemang för arbetsuppgifterna samt dina personliga förmågor och färdigheter är viktigare än tidigare erfarenhet inom arbetsområdet.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna / Flemingsberg

https://ki.se/om-ki/din-karriar-fortsatter-har]

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] --- 

 

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 10 maj 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

Bibliotekarie till Solna centrum, Solna stad

Ansök    Nov 30    Solna kommun    Bibliotekarie
Nu söker vi en Bibliotekarie med inriktning läsfrämjande arbete för barn 0-6 år! Om arbetsplatsen Vårt uppdrag är att ge solnaborna bästa möjliga biblioteksservice utifrån övergripande styrdokument som stadens mål och visioner, förvaltningens och avdelningens verksamhetsplan, och stadens biblioteksplan som utgår från bibliotekslagen. Särskilt fokus lägger vi på läsfrämjande och uppsökande arbete för våra prioriterade målgrupper. Barn och unga är den stör... Visa mer
Nu söker vi en Bibliotekarie med inriktning läsfrämjande arbete för barn 0-6 år!

Om arbetsplatsen
Vårt uppdrag är att ge solnaborna bästa möjliga biblioteksservice utifrån övergripande styrdokument som stadens mål och visioner, förvaltningens och avdelningens verksamhetsplan, och stadens biblioteksplan som utgår från bibliotekslagen. Särskilt fokus lägger vi på läsfrämjande och uppsökande arbete för våra prioriterade målgrupper. Barn och unga är den största prioriterade målgruppen. Biblioteken i Solna är HBTQ-certifierade sedan 2015.

Ditt uppdrag
Nu söker vi en bibliotekarie med inriktning läsfrämjande och uppsökande arbete för våra prioriterade målgrupper och med särskilt fokus på barn 0-6 år samt våra övriga prioriterade målgrupper.

Du kommer att samverka med kollegor internt inom biblioteket och förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid samt med stadens övriga förvaltningar som arbetar med barn och unga. Dessutom ingår samverkan och samarbete med externa partners som BVC med flera.

Biblioteket har många besök från förskolor och skolor, omfattande programaktiviteter för barn och unga och ett bra och upparbetat samarbete med studieförbund, föreningar och volontärer. I tjänsten ingår att planera, genomföra, efterarbeta, utvärdera och utveckla aktiviteter både digitalt och IRL som tex bokinspiration, biblioteksvisningar, bokprat, lovaktiviteter med mera. Att bidra till läsfrämjande och uppsökande arbete mot övriga prioriterade grupper ingår också i uppdraget. Alla medarbetare vid biblioteken i Solna deltar i och bidrar till våra återkommande läsfrämjande aktiviteter som fredagmys, förskoleöppet och förskolesagostund. Övriga återkommande arbetsuppgifter är bemanning av bibliotekets alla diskar, bokuppsättning, mediearbete med mera. Vi kommer göra urval utifrån urvalsfrågorna så var noga med dina svar. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• Högskoleutbildning med inriktning Biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Minst ett års erfarenhet av arbete vid ett folkbibliotek med läsfrämjande och uppsökande arbete med fokus på barn och unga
• Kunskap om prioriterade målgrupper
• Kunskap om ett normkritiskt förhållningssätt
• Erfarenhet av arbete i ett bibliotekssystem och gärna vid ett skol- eller folkbibliotek
• Kunskap om sociala medier och Officepaketet

Som person har du lätt för att samarbeta både internt och externt. Du är serviceinriktad och har en god muntlig och skriftlig kommunikation. Du har ett inre driv och arbetar gärna mot uppsatta mål, du gillar och är skicklig på att planera, organisera och prioritera ditt dagliga arbete. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och vill bidra till att verksamheten uppnår uppdrag och mål. Du har lätt att anpassa dig, du ser möjligheter i förändringar och kan snabbt ändra förhållningssätt.

Vårt erbjudande
I takt med att Solna stad växer förväntas andelen barn och unga att öka. Vi arbetar med uppdraget att bidra till att väcka läslust och läsinspiration - med särskilt fokus på barn och unga. Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling och kompetensdelning. Hos oss får du tillgång till hjälpsamma kollegor samt närvarande och tillgänglig arbetsledning. Du får också inom ramen för våra övergripande uppdrag och bibliotekets organisation utrymme för att genomföra egna idéer. Vill du vara med och bidra och utveckla en plats med fokus läsande och språk? Tycker du också att det är viktigt med en miljö som ska locka till ökat samhällsengagemang? Ser du biblioteket som en viktig mötesplats? Då är du den vi söker!

Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, 39,5 timmar/vecka. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår enligt schema. Tillgång till friskvårdsbidrag och möjlighet att delta i personalföreningen Skakis. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 13 december, intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. För mer information är du välkommen att kontakta bibliotekschef Kristina Herrlander, 08-746 16 66, facklig företrädare är Marika Lindhagen, Vision, 08-746 15 48.


I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Medicinsk bibliotekarie

Ansök    Sep 24    REGION STOCKHOLM    Bibliotekarie
Om verksamheten Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset vänder sig till både personal, patienter, närstående samt studerande med klinisk placering på sjukhuset och finns i både Huddinge och Solna. Biblioteket består av två delar, en medicinsk och en allmän. Även sjukhusets utbildningsportal Lärtorget ingår i bibliotekets verksamhet. Biblioteket på Karolinska samarbetar nära med sjukhusbiblioteken på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi driver g... Visa mer
Om verksamheten
Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset vänder sig till både personal, patienter, närstående samt studerande med klinisk placering på sjukhuset och finns i både Huddinge och Solna. Biblioteket består av två delar, en medicinsk och en allmän. Även sjukhusets utbildningsportal Lärtorget ingår i bibliotekets verksamhet.
Biblioteket på Karolinska samarbetar nära med sjukhusbiblioteken på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi driver gemensamt resurswebben biblioteken.sll.se och arbetar tillsammans med förvärv och tillgängliggörande av e-resurser. I vårt gemensamma biblioteksuppdrag för Region Stockholm ingår också att ge service åt andra vårdenheter inom landstingets sjukvårdsområde.

Vi erbjuder
...dig möjligheten att bli en av oss på Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset. Biblioteket har en viktig roll som informations- och medieresurs för Karolinskas 16 000 anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat.
Om tjänsten
Vi söker dig som vill vara med och skapa framtidens sjukvård. Här har du ett spännande och roligt uppdrag i att stärka den vetenskapliga informationsförsörjningen inom Karolinska. Genom litteratursökning, sökuppdrag och enskild handledning hjälper du hälso- och sjukvårdspersonalen att arbeta evidensbaserat och säkert i den kliniska vardagen. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med uppsökande verksamhet på hela sjukhuset för att marknadsföra bibliotekets service och tjänster. I dina arbetsuppgifter ingår också att ge kurser och handledning inom referenshanteringsprogrammen Zotero och Endnote.
Du kommer att delta i bibliotekets löpande arbete vilket bl.a. innebär schemalagd tjänstgöring i bibliotekets informations- och lånedisk, hantering av artikelbeställningar, bokinköp samt fjärrlån. Övriga på ett bibliotek förekommande arbetsuppgifter kan förekomma beroende på din kompetens och organisationens behov. Biblioteket har en gemensam arbetsgrupp i Huddinge/Solna med en chef. Totalt är vi 10 anställda. Organisatoriskt hör Biblioteket till FoU.
Tjänstgöringsgraden är heltid. Anställningen är en visstidsanställning till och med 2021-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

Vi söker
...dig som har:
? God kunskap i informationssökning och att tillgängliggöra informationsresurser
? God erfarenhet och förståelse av IT och informationssystem
? God erfarenhet av att arbeta pedagogiskt
? God förmåga att samarbeta och skapa kontakter
? God förmåga att utrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift

Vår strävan är att erbjuda stöd utifrån användarens perspektiv och ställer därför krav på kommunikativ förmåga, nyfikenhet och lyhördhet.
Kvalifikationer 
Krav:
?Examen i biblioteks- och informationsvetenskap
Meriterande:  
?Erfarenhet av arbete på sjukhusbibliotek
?Erfarenhet från hälso- och sjukvård
?Undervisningserfarenhet
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV  
Vi på Karolinska vill generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! För att lyckas med det så behöver våra verksamheter också professionella stödfunktioner.  
Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Välkommen med din ansökan!
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Bibliotekarie till Solna centrum vik, Solna stad

Ansök    Okt 8    Solna kommun    Bibliotekarie
Vilka är vi? Vid biblioteken i Solna arbetar cirka 22 medarbetare. Vi ger tillsammans biblioteksservice till alla solnabor med fokus prioriterade grupper som barn och unga, personer med funktionsvariation och personer med annat modersmål än svenska samt personer som talar  något av de nationella minoritetsspråken. Vi ger bibliotekservice via våra tre biblioteksenheter och en skolbiblioteksenhet (grundskola). Vi arbetar mot gemensamma mål som utgår från s... Visa mer
Vilka är vi?
Vid biblioteken i Solna arbetar cirka 22 medarbetare. Vi ger tillsammans biblioteksservice till alla solnabor med fokus prioriterade grupper som barn och unga, personer med funktionsvariation och personer med annat modersmål än svenska samt personer som talar  något av de nationella minoritetsspråken.

Vi ger bibliotekservice via våra tre biblioteksenheter och en skolbiblioteksenhet (grundskola). Vi arbetar mot gemensamma mål som utgår från stadens visioner, förvaltningens verksamhetsplan, bibliotekens årliga verksamhetsområdesplan och stadens biblioteksplan. Biblioteken i Solna är sedan flera år hbtq-certifierade och arbetar aktivt med likabehandling utifrån gällande diskrimineringslagstiftning och barnkonventionen. 

Vad innebär arbetet?

Som bibliotekarie kommer du bland annat arbeta med följande arbetsuppgifter:


• Med bemanning av bibliotekets alla diskar och att aktivt delta i det läsfrämjande arbetet särskilt mot prioriterade grupper, medieansvar med mera. 
• Ca 25-30 % av denna tjänst innebär samordningsansvar för bibliotekens gemensamma kommunikationsarbete vilket innebär att du arbetar både operativt och strategiskt med det dagliga och det långsiktiga arbetet med kommunikationsfrågor.
• I arbetet ingår att på mest effektiva sätt nå ut med våra aktiviteter och vårt utbud via olika kanaler, som till exempel sociala medier. Du kommer att samarbeta med stadens centrala kommunikationsavdelning.
• Du kommer att fortsätta att utveckla bibliotekens kommunikationsstrategi med utgångspunkt i framtagen kommunikationsplan.
• Du kommer att ingå i bibliotekets stabsfunktion och även delta i övriga tre utvecklingsgruppers möten.

Vem söker vi?

Vi söker dig som:


• Har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 
• Du har erfarenhet av arbete vid bibliotek.
• Du har erfarenhet av och kunskap om arbete med webb och kommunikation. Samt erfarenhet och kunskap i Photoshop och InDesign.

Som person är du kreativ och utåtriktad, självständig och har stor servicekänsla. Är du dessutom van att ibland arbeta under tidspress, leverera resultat och är flexibel är du den person vi söker.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett roligt och stimulerande arbete, ibland i högt tempo, tillsammans med engagerade kollegor. Tillsammans arbetar vi med att fortsätta att ge solnaborna i alla åldrar ett attraktivt utbud och att vara en relevant mötesplats. Biblioteken i Solna ligger centralt placerade och nås lätt med olika kommunala färdmedel. Personalföreningen Skakis erbjuder aktivieter med hälsoinriktat, socialt och kulturellt innehåll.

Mer information och ansökan

Tjänsten är ett vik som sträcker sig till aug 2021, tillträde omgående. Kvälls- och helgtjänstgöring kommer ingå. Huvudsaklig arbetsplats är Solna centrums bibliotek men tjänstgöring vid annan enhet kan förekomma vid behov.

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Kristina Herrlander, bibliotekschef, 08-746 16 66. Facklig kontaktperson är Marika Lindhagen, Vision, [email protected], 08-746 15 48

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 22 oktober 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Urval sker löpande under ansökningsperioden.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.


I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

IT-bibliotekarie/IT-pedagog (objektspecialist) Karolinska Universitets ...

Ansök    Okt 19    REGION STOCKHOLM    Bibliotekarie
Om verksamheten Lärtorget är Karolinska Universitetssjukhusets utbildningsportal, en webbaserad plattform med i dagsläget över 300 utbildningar. Lärtorget är den centrala platsen för sjukhusets kurs- och utbildningsverksamhet och bidrar därmed till kompetensutveckling för över 16 000 medarbetare. Lärtorget är ett samarbete inom Region Stockholm med en gemensam regional styrgrupp och ett förvaltarråd. Varje deltagande organisation ansvarar för pedagogiskt... Visa mer
Om verksamheten
Lärtorget är Karolinska Universitetssjukhusets utbildningsportal, en webbaserad plattform med i dagsläget över 300 utbildningar. Lärtorget är den centrala platsen för sjukhusets kurs- och utbildningsverksamhet och bidrar därmed till kompetensutveckling för över 16 000 medarbetare.
Lärtorget är ett samarbete inom Region Stockholm med en gemensam regional styrgrupp och ett förvaltarråd. Varje deltagande organisation ansvarar för pedagogiskt och administrativt stöd vilket bland annat innebär lokal användarsupport, utbildning av kursadministratörer och stöd vid lokal e-kursproduktion.
Organisatoriskt är Lärtorget en del av Biblioteket, som i sin tur sorterar under Stab Forskning, Utbildning och Innovation (FoUI) på Karolinska Universitetssjukhuset.
Om tjänsten
Vi söker dig som är intresserad av lärande utifrån ett brett och strategiskt perspektiv. Här har du ett spännande och roligt uppdrag i att stärka och utveckla informations- och kunskapsförsörjningen inom Karolinska. Genom att vara delaktig i drift och utveckling av en plattform med relevanta e-kurser och utbildningar bidrar du till att de anställda kan arbeta utifrån ett kunskapsbaserat och evidenssäkert perspektiv.
I dina arbetsuppgifter ingår att vara ett pedagogiskt och tekniskt stöd vid kravställning och framtagande av e-kurser. Du ska utreda, planera, genomföra och utvärdera användarutbildning för sjukhusets kursadministratörer. Du stöttar och supportar den lokala förvaltningen samt ger teknisk support till användare av utbildningarna. Du är en administratör/super-user vilket innebär att administrera användare, kurser, rättigheter och behörigheter i Lärtorget. Tillsammans med bibliotekschefen och övrig personal på Lärtorget ansvarar du för verksamhetens fortsatta utveckling samt upprätthåller kontakt med sjukhusets övriga verksamheter.
Du ingår i bibliotekets arbetsgrupp vilket gör att du kan komma att delta i bibliotekets löpande arbete samt tilldelas arbetsuppgifter utifrån din kompetens och organisationens behov. Biblioteket har en gemensam arbetsgrupp i Huddinge och Solna med en chef. Totalt är vi 10 anställda. Tjänstgöringsgraden är heltid. Anställningen är en tillsvidareanställning.
Vi sökerdig som...
?har ett stort pedagogiskt intresse samt förmåga och vilja att få komplicerade saker att låta enkla och begripliga
?vill arbeta med utbildning, webbaserat lärande, e-learning och lärplattformar
?har god förmåga att samarbeta och skapa kontakter
Vår strävan är att erbjuda stöd utifrån användarens perspektiv och ställer därför krav på kommunikativ förmåga, nyfikenhet och lyhördhet.
Kvalifikationer
Krav:
? Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
? Erfarenhet av att planera och genomföra lärarledda utbildningar
?Erfarenhet och förståelse av IT och informationssystem
? God förmåga att utrycka dig påbåde svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
? Erfarenhet av webbaserade lärplattformar
? Erfarenhet av medieproduktion, till exempel filmredigering, ljudinspelning, bildbehandling etc.
? Erfarenhet av arbete på sjukhusbibliotek
? Kunskap i informationssökning och att tillgängliggöra informationsresurser
? Erfarenhet från hälso- och sjukvård

Varmt välkommen med din ansökan!
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.
Vi på Karolinska vill generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! För att lyckas med det så behöver våra verksamheter också professionella stödfunktioner. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.
OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

UNIVERSITETSBIBLIOTEKET KI SÖKER EN UNDERVISANDE BIBLIOTEKARIE

Beskrivning Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att stötta studenter, doktorander och forskare i vår undervisning och handledning. Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga  och drivna kollegor.   KIB strävar efter att erbjuda ett professionellt stöd för att främja KI:s studenters, doktoranders och forskares informationskompetens och akademiska skrivande. Vi erbjuder även undervisning och handledning inom vetenskaplig publice... Visa mer
Beskrivning
Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att stötta studenter, doktorander och forskare i vår undervisning och handledning.

Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga  och drivna kollegor.  

KIB strävar efter att erbjuda ett professionellt stöd för att främja KI:s studenters, doktoranders och forskares informationskompetens och akademiska skrivande. Vi erbjuder även undervisning och handledning inom vetenskaplig publicering och öppen vetenskap. Vi arbetar aktivt med flexibla och nätbaserade undervisningsupplägg för att kunna ge ett anpassat stöd till våra användare i olika situationer och med olika behov.

Arbetsuppgifter
Universitetsbiblioteket är en integrerad del av KI och vi undervisar idag på 95 procent av alla studentutbildningar. Vi ger en mycket populär doktorandkurs och stöttar även doktorander och forskare genom öppna workshops. Undervisningen görs i våra fysiska lärandemiljöer eller över nätet. Utöver detta erbjuder vi handledning och sökuppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Undervisa och handleda studenter, doktorander och forskare utifrån deras egna frågeställningar för att stödja utveckling av informationskompetens och självstyrt lärande.
- Undervisning och handledning inom vetenskaplig publicering och öppen vetenskap
- Arbeta utåt- och samarbetsinriktat för att utveckla vår undervisning och handledning.
- Ta fram nätbaserade och/eller flexibla undervisningsupplägg.
- Systematisk informationssökning
- Även andra arbetsuppgifter inom biblioteket kan bli aktuella.

Kvalifikationer
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.

Erfarenhet och kunskap

 Du har erfarenhet av undervisning vid universitets/högskolebibliotek eller medicinskt bibliotek. Erfarenhet av nätbaserat lärande är meriterande. Du har en tydlig användarinriktning och sätter användarens lärande i centrum. Du har kunskap om pedagogik och lärande, sökstrategier, referenshantering och kritisk granskning. Kunskap om informationssökning samt vetenskaplig publicering och öppen vetenskap är önskvärt. Du kommunicerar väl på både svenska och engelska.

Personliga förmågor och färdigheter

Vi söker dig som vill undervisa och ha utmanande och kreativa arbetsuppgifter. Du är utåtriktad och initiativrik och inte rädd för att lära dig nya saker. Du har god pedagogisk förmåga, är relationsskapande, har gott omdöme och en problemlösande analytisk förmåga. Vi ger dig goda möjligheter att utvecklas.

Villkor
Karolinska Institutet tillämpar sex (6) månaders provanställning Visa mindre

Bibliotekarie till Bergshamra Solna stad

Ansök    Jul 27    Solna kommun    Bibliotekarie
Nu söker vi efter vår nya kollega till Bergshamra bibliotek. Tillsammans med dig vill vi fortsätta att driva och utveckla vår verksamhet och arbeta för att Bergshamra bibliotek ska fortsätta vara den levande och viktiga plats i lokalsamhället som det är. Vi vill fortsätta utveckla verksamheten mot barn och unga och våra övriga prioriterade grupper. Särskilt vill vi satsa på det läsfrämjande arbetet för och med barn och unga med funktionsnedsättning. Vi sö... Visa mer
Nu söker vi efter vår nya kollega till Bergshamra bibliotek.

Tillsammans med dig vill vi fortsätta att driva och utveckla vår verksamhet och arbeta för att Bergshamra bibliotek ska fortsätta vara den levande och viktiga plats i lokalsamhället som det är. Vi vill fortsätta utveckla verksamheten mot barn och unga och våra övriga prioriterade grupper. Särskilt vill vi satsa på det läsfrämjande arbetet för och med barn och unga med funktionsnedsättning. Vi söker dig med stort intresse för och gärna med erfarenhet av att arbeta med denna målgrupp. Du kommer också att arbeta med läsfrämjande arbete för de yngre åldrarna upp till mellanåldern. Här finns möjlighet att ta egna initiativ och påverka innehållet i tjänsten. Det erbjuds också goda möjligheter till kompetensutveckling via kurser och utbildningar.

Om Bergshamra bibliotek
Vi är ett ganska litet bibliotek, eller det beror förstås på vad du jämför med, men oavsett vad är vi en liten arbetsgrupp som består av mig (Sofia), Jenny, William (och dig), och våra timanställda som täcker upp vid behov. Jenny har främst fokus på barn i mellanåldern och uppåt. Jag, Sofia, är platsansvarig och har även fokus på de yngre barnen upp till skolåldern, där jag ser fram emot att få en kollega. Tillsammans ansvarar vi för vuxenverksamheten och stöttar upp överallt i verksamheten där det finns behov. William arbetar som biblioteksassistent.

Vi är en arbetsgrupp som är vana att snabbt gå från idé till handling. Eftersom vi är en liten grupp samarbetar vi kring det mesta och har ett flexibelt förhållningssätt.

På biblioteket samverkar vi med fritidsklubbar, ungdomsgårdar, öppna förskolor och skolor i området samt en hel del med Sundbybergs bibliotek (inom Stärkta bibliotek bland annat). Vi jobbar även med Boken kommer-service, en arbetsuppgift som kommer ingå i din roll. Förra året ökade både antalet besök och andelen utlån hos oss, vilket vi är jätteglada över! Vi har flera ”stammisar” på vårt bibliotek och jobbar ”nära” våra besökare. Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller följ oss på Instagram och Facebook!

Så här beskriver Kristina Herrlander, bibliotekschef i Solna stad, Bergshamra bibliotek:
”Ett bibliotek som har mycket aktiviteter och program, till exempel väldigt populära sagostunder och många andra roliga aktiviteter för barn och unga. Personalen är duktig och ligger rejält i framkant. Det är en mycket engagerad arbetsgrupp!”

Vad innebär arbetet?
Tjänsten har ett stort fokus på barn. Vi vill att barnverksamheten ska fortsätta drivas framåt och utvecklas. Tjänsten kommer att fokusera på barn och unga med funktionsvariationer och de yngsta barnen upp till mellanstadieåldern. Liksom för oss andra kommer vuxenverksamheten även att ingå i din roll. Du kommer även att vara delaktig i större engagemang som biblioteket bemannar, såsom exempelvis sommarfestivalen på Skytteholmsparken och vid Nationaldagsfirandet i Hagaparken.

Vi jobbar i nära samverkan med biblioteken i Solna centrum och Ulriksdalsskolans bibliotek och viss del av arbetstiden kommer att vara förlagd till Solna centrums bibliotek. Det är därför viktigt att du trivs både i vårt lokala bibliotek och på det stora centrumbiblioteket. För att bemanna biblioteket i Bergshamra har vi lite längre pass, cirka 4 timmar. Dag- och kvällstid har vi Meröppet, när ingen av oss i personalen är på plats. Var åttonde söndag kommer du att jobba i Solna centrum och du kommer även att ingå i sommarschemat för Solna centrum när Bergshamra bibliotek har sommarstängt.

Vem söker vi?
Vi söker dig som vill ha ett roligt, stimulerande och kreativt arbete och som har högskoleutbildning med inriktning Bibliotekets- och informationsvetenskap eller en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare arbetslivserfarenhet av läsfrämjande/uppsökande arbete och kunskap om de prioriterade grupperna. Vi är en HBTQ-certifierad verksamhet och ser därför att du som söker har kunskap om normkritiskt förhållningssätt. Du har kunskap om bibliotekssystem och behärskar Officepaketet. Det är meriterande om du tidigare har jobbat med sociala medier.

Som person tar du egna initiativ, kan arbeta både självständigt och i grupp och trivs bra i ett utåtriktat arbete.

Mer information och ansökan
Tjänsten är tillsvidare på heltid, 39,5 h/v med tillträde enligt överenskommelse. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår enligt schema.

Vid frågor får du gärna höra av dig till mig, Sofia Kemi, utvecklingsledare och platsansvarig på Bergshamra bibliotek, på [email protected] Tyvärr har jag svårt att svara i telefon under arbetstid och hoppas därför att det är okej med mail. Facklig företrädare är Marika Lindhagen, Vision, 08-746 1548.

Du söker enkelt utan CV eller Personligt brev senast den 2020-08-16. Vi hanterar alla ansökningar när sista ansökningsdag passerat.

Vi ber dig att inte ladda upp några dokument såsom CV, personligt brev eller LinkedIn-profil. Istället får du svara på några frågor som dyker upp när du trycker på ansök-knappen. På så vis vill vi ge dig möjlighet till en enkel jobbansökan och oss möjlighet att utvärdera våra kandidater på lika villkor. Processen kommer att bestå av tester, intervju, arbetsprov och referenstagning.

Vi har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från säljare av annons- eller rekryteringstjänster.


I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Medicinsk bibliotekarie

Ansök    Sep 23    REGION STOCKHOLM    Bibliotekarie
Om verksamheten Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset vänder sig till både personal, patienter, närstående samt studerande med klinisk placering på sjukhuset och finns i både Huddinge och Solna. Biblioteket består av två delar, en medicinsk och en allmän. Även sjukhusets utbildningsportal Lärtorget ingår i bibliotekets verksamhet. Biblioteket på Karolinska samarbetar nära med sjukhusbiblioteken på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi driver g... Visa mer
Om verksamheten
Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset vänder sig till både personal, patienter, närstående samt studerande med klinisk placering på sjukhuset och finns i både Huddinge och Solna. Biblioteket består av två delar, en medicinsk och en allmän. Även sjukhusets utbildningsportal Lärtorget ingår i bibliotekets verksamhet.
Biblioteket på Karolinska samarbetar nära med sjukhusbiblioteken på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi driver gemensamt resurswebben biblioteken.sll.se och arbetar tillsammans med förvärv och tillgängliggörande av e-resurser. I vårt gemensamma biblioteksuppdrag för Region Stockholm ingår också att ge service åt andra vårdenheter inom landstingets sjukvårdsområde.

Vi erbjuder
...dig möjligheten att bli en av oss på Biblioteket på Karolinska Universitetssjukhuset. Biblioteket har en viktig roll som informations- och medieresurs för Karolinskas 16 000 anställda när det gäller kompetensutveckling, fortbildning och forskning. Vi bidrar till att göra vården säkrare och bättre genom tillgång till evidensbaserad information och aktuella forskningsresultat.
Om tjänsten
Vi söker dig som vill vara med och skapa framtidens sjukvård. Här har du ett spännande och roligt uppdrag i att stärka den vetenskapliga informationsförsörjningen inom Karolinska. Genom litteratursökning, sökuppdrag och enskild handledning hjälper du hälso- och sjukvårdspersonalen att arbeta evidensbaserat och säkert i den kliniska vardagen. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med uppsökande verksamhet på hela sjukhuset för att marknadsföra bibliotekets service och tjänster. I dina arbetsuppgifter ingår också att ge kurser och handledning inom referenshanteringsprogrammen Zotero och Endnote.
Du kommer att delta i bibliotekets löpande arbete vilket bl.a. innebär schemalagd tjänstgöring i bibliotekets informations- och lånedisk, hantering av artikelbeställningar, bokinköp samt fjärrlån. Övriga på ett bibliotek förekommande arbetsuppgifter kan förekomma beroende på din kompetens och organisationens behov. Biblioteket har en gemensam arbetsgrupp i Huddinge/Solna med en chef. Totalt är vi 10 anställda. Organisatoriskt hör Biblioteket till FoU.
Tjänstgöringsgraden är heltid. Anställningen är en visstidsanställning till och med 2021-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

Vi söker
...dig som har:
? God kunskap i informationssökning och att tillgängliggöra informationsresurser
? God erfarenhet och förståelse av IT och informationssystem
? God erfarenhet av att arbeta pedagogiskt
? God förmåga att samarbeta och skapa kontakter
? God förmåga att utrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift

Vår strävan är att erbjuda stöd utifrån användarens perspektiv och ställer därför krav på kommunikativ förmåga, nyfikenhet och lyhördhet.
Kvalifikationer 
Krav:
?Examen i biblioteks- och informationsvetenskap
Meriterande:  
?Erfarenhet av arbete på sjukhusbibliotek
?Erfarenhet från hälso- och sjukvård
?Undervisningserfarenhet
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV  
Vi på Karolinska vill generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! För att lyckas med det så behöver våra verksamheter också professionella stödfunktioner.  
Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Välkommen med din ansökan!
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Universitetsbiblioteket KI söker bibliotekarie

Karolinska Institutets universitetsbibliotek (KIB) är Nordens största medicinska bibliotek. Biblioteket servar i första hand KIs ca 10 000 studenter, doktorander och forskare, men är också ett allmänt offentligt bibliotek. KIB består av ett bibliotek med två enheter, ett i Solna och ett i Flemingsberg, med totalt 100 anställda och en årlig omsättning på ca 155 mkr. Beskrivning Universitetsbiblioteket är inne i en spännande fas där vi tagit fram en n... Visa mer
Karolinska Institutets universitetsbibliotek (KIB) är Nordens största medicinska bibliotek.
Biblioteket servar i första hand KIs ca 10 000 studenter, doktorander och forskare, men är också ett allmänt offentligt bibliotek.
KIB består av ett bibliotek med två enheter, ett i Solna och ett i Flemingsberg, med totalt 100 anställda och en årlig omsättning på ca 155 mkr.Beskrivning
Universitetsbiblioteket är inne i en spännande fas där vi tagit fram en ny långsiktig strategi i samklang med universitetets strategiarbete.

KIB har även under de senaste åren fokuserat på att arbeta fram ett tydligare användarcentrerat arbetssätt för att säkerställa en relevant verksamhet. Till den nybildade avdelningen Infrastruktur för vetenskaplig information söker vi nu en bibliotekarie med fokus på tillgängliggörande av elektroniska resurser. Tjänsten är placerad på en ännu ej namngiven enhet som ska arbeta för att vetenskaplig data och information görs tillgänglig, kan hittas, användas och analyseras.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår administration av e-resurser i våra administrativa system och ansvara för aktivering och metadata för ett antal licensavtal/resurser. Likaså hantering och normalisering av metadata. Du ska även hantera proxy-konfiguration samt felsökning och support till användare av e-resurser. En naturlig del i det arbetet är kontakt med förlag gällande till exempel felsökning, autentisering och tillgängliggörande.

Du kommer även delta i arbetet med kommunikation och marknadsföring i relation till tillgängliggörande av resurser. Omvärldsbevakning inom områden relevanta för tjänsten är också en självklar del i ditt arbete liksom att bidra till verksamhetsutveckling inom enheten och avdelningen med fokus på tillgängliggörande ur flera perspektiv.

Kvalifikationer
Akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande

Erfarenhet

Dina erfarenheter innefattar arbete med metadataformat, normaliseringsprocesser samt flöden av metadata. Arbete med s.k. central knowledge base (CKB), Ezproxy, felsökning av access och liknande har du också erfarenhet av sen tidigare. Då vi har har ett tydligt användarfokus i arbetet med våra tjänster och system bör du ha erfarenhet av att förändra och anpassa system utifrån ett användarcentrerat perspektiv.

Det är meriterande om du har erfarenhet av strategisk kommunikation kring effekterna av öppen vetenskap utifrån aspekten åtkomst och access.

Vi ser även gärna att du har förståelse för olika autentiseringsmetoder samt förståelse för inköps- och urvalsprocesser då de är nära knutna till tillgängliggörandet.

Du bör också ha ett avslappnat och lärande förhållande till teknik

Sakkunskap

Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga förmågor och färdigheter 

Du har förmåga att ta ansvar för stora och komplexa uppgifter och vara självgående i dina dagliga arbetsprocesser. Samtidigt tycker du om och är duktig på att samarbeta med andra och underhåller och skapar relationer relevanta för ditt arbete och enheten/avdelningen.

Du har ett strategiskt förhållningssätt och har förmågan att se det du gör i sitt sammanhang och kopplingarna till resten av verksamheten. Du är tydlig och kommunikativ i din dialog både skriftligt och muntligt.

Villkor
Karolinska Institutet tillämpar sex (6) månaders provanställning

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.
Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.
Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

UNIVERSITETSBIBLIOTEKET KI SÖKER EN INFORMATIONSSPECIALIST

Beskrivning Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att stödja KIs forskare och doktorander med systematiska informationssökningar inom KIs ämnesområden. Du kommer också jobba med undervisning och handledning för studenter, doktorander och forskare. Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga och drivna medarbetare. Arbetsuppgifter Du kommer ingå i sökargruppen med fem medarbetare. Gruppen får in ca 80 uppdrag per år och siffran ök... Visa mer
Beskrivning
Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att stödja KIs forskare och doktorander med systematiska informationssökningar inom KIs ämnesområden.

Du kommer också jobba med undervisning och handledning för studenter, doktorander och forskare. Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga och drivna medarbetare.

Arbetsuppgifter
Du kommer ingå i sökargruppen med fem medarbetare. Gruppen får in ca 80 uppdrag per år och siffran ökar årligen. Du kommer arbeta med sökuppdrag åt olika uppdragsgivare, huvudsakligen KI:s forskare, men även kunder inom Region Stockholm och annan offentlig verksamhet. I arbetet ingår att utföra omfattande systematiska litteratursökningar, samt att säkerställa att god kvalitet uppnås i de sökningar som genomförs. Sökningarna utgör ofta grunden till systematiska litteraturöversikter och evidensbaserad medicin. 

Undervisningen och handledningen omfattar informationssökning, referenshantering och vetenskaplig publicering och riktar sig till studenter, doktorander och forskare. Undervisningen görs i klassrum och via nätet. Biblioteket arbetar aktivt med att bygga upp en fungerande infrastruktur runt öppen vetenskap och i detta spelar undervisningen en viktig roll.  

Kvalifikationer
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.Utbildning
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.

Erfarenhet och kunskap
Du har erfarenhet av kvalificerad informationssökning i vetenskapliga databaser och goda kunskaper i sökteknik och sökstrategi. Erfarenhet av medicinsk informationssökning är meriterande, liksom kunskap om systematiska litteraturöversikter. Det är önskvärt att du har erfarenhet av medverkan med eget bidrag vid konferenser.  

Det är meriterande om du undervisat vid universitets/högskolebibliotek eller medicinskt bibliotek samt har kunskap om pedagogik och lärande. Du kommunicerar väl på både svenska och engelska.

Personliga förmågor och färdigheter
Vi söker dig som vill arbeta med kvalificerad informationssökning samt undervisa och handleda. Du ska ha lätt för att kommunicera och skapa kontakt samt vara noggrann och strukturerad. Du har god pedagogisk förmåga, är relationsskapande,har gott omdöme och en problemlösande analytisk förmåga. Vi ger dig goda möjligheter att utvecklas.

Villkor
Karolinska Institutet tillämpar sex (6) månaders provanställning Visa mindre

Bibliotekarie till Bergshamra Solna stad

Ansök    Feb 10    Solna Stad    Bibliotekarie
Nu söker vi efter vår nya kollega till Bergshamra bibliotek. Tillsammans med dig vill vi fortsätta att driva och utveckla vår verksamhet och arbeta för att Bergshamra bibliotek ska fortsätta vara den levande och viktiga plats i lokalsamhället som det är. Vi vill fortsätta utveckla verksamheten mot barn och unga och våra övriga prioriterade grupper. Särskilt vill vi satsa på det läsfrämjande arbetet för och med barn och unga med funktionsnedsättning. Vi sö... Visa mer
Nu söker vi efter vår nya kollega till Bergshamra bibliotek.

Tillsammans med dig vill vi fortsätta att driva och utveckla vår verksamhet och arbeta för att Bergshamra bibliotek ska fortsätta vara den levande och viktiga plats i lokalsamhället som det är. Vi vill fortsätta utveckla verksamheten mot barn och unga och våra övriga prioriterade grupper. Särskilt vill vi satsa på det läsfrämjande arbetet för och med barn och unga med funktionsnedsättning. Vi söker dig med stort intresse för och gärna med erfarenhet av att arbeta med denna målgrupp. Du kommer också att arbeta med läsfrämjande arbete för de yngre åldrarna upp till mellanåldern. Här finns möjlighet att ta egna initiativ och påverka innehållet i tjänsten. Det erbjuds också goda möjligheter till kompetensutveckling via kurser och utbildningar.

Om Bergshamra bibliotek
Vi är ett ganska litet bibliotek, eller det beror förstås på vad du jämför med, men oavsett vad är vi en liten arbetsgrupp som består av mig (Sofia), Jenny, William (och dig), och våra timanställda som täcker upp vid behov. Jenny har främst fokus på barn i mellanåldern och uppåt. Jag, Sofia, är platsansvarig och har även fokus på de yngre barnen upp till skolåldern, där jag ser fram emot att få en kollega. Tillsammans ansvarar vi för vuxenverksamheten och stöttar upp överallt i verksamheten där det finns behov. William arbetar till största del med bemanning av biblioteket.

Vi är en arbetsgrupp som är vana att snabbt gå från idé till handling. Eftersom vi är en liten grupp samarbetar vi kring det mesta och har ett flexibelt förhållningssätt.

På biblioteket samverkar vi med fritidsklubbar, ungdomsgårdar, öppna förskolor och skolor i området samt en hel del med Sundbybergs bibliotek (inom Stärkta bibliotek bland annat). Vi jobbar även med Boken kommer-service, en arbetsuppgift som kommer ingå i din roll. Förra året ökade både antalet besök och andelen utlån hos oss, vilket vi är jätteglada över! Vi har flera ”stammisar” på vårt bibliotek och jobbar ”nära” våra besökare. Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller följ oss på Instagram och Facebook!

Så här beskriver Kristina Herrlander, bibliotekschef i Solna stad, Bergshamra bibliotek:
”Ett bibliotek som har mycket aktiviteter och program, till exempel väldigt populära sagostunder och många andra roliga aktiviteter för barn och unga. Personalen är duktig och ligger rejält i framkant. Det är en mycket engagerad arbetsgrupp!”

Vad innebär arbetet?
Tjänsten har ett stort fokus på barn. Vi vill att barnverksamheten ska fortsätta drivas framåt och utvecklas. Tjänsten kommer att fokusera på barn och unga med funktionsvariationer och de yngsta barnen upp till mellanstadieåldern. Liksom för oss andra kommer vuxenverksamheten även att ingå i din roll. Du kommer även att vara delaktig i större engagemang som biblioteket bemannar, såsom exempelvis sommarfestivalen på Skytteholmsparken och vid Nationaldagsfirandet i Hagaparken.

Vi jobbar i nära samverkan med biblioteken i Solna centrum och Ulriksdalsskolans bibliotek och viss del av arbetstiden kommer att vara förlagd till Solna centrums bibliotek. Det är därför viktigt att du trivs både i vårt lokala bibliotek och på det stora centrumbiblioteket. För att bemanna biblioteket i Bergshamra har vi lite längre pass, cirka 4 timmar. Dag- och kvällstid har vi Meröppet, när ingen av oss i personalen är på plats. Var åttonde söndag kommer du att jobba i Solna centrum och du kommer även att ingå i sommarschemat för Solna centrum när Bergshamra bibliotek har sommarstängt.

Vem söker vi?
Vi söker dig som vill ha ett roligt, stimulerande och kreativt arbete och som har högskoleutbildning med inriktning Bibliotekets- och informationsvetenskap eller en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare arbetslivserfarenhet av läsfrämjande/uppsökande arbete och kunskap om de prioriterade grupperna. Vi är en HBTQ-certifierad verksamhet och ser därför att du som söker har kunskap om normkritiskt förhållningssätt. Du har kunskap om bibliotekssystem och behärskar Officepaketet. Det är meriterande om du tidigare har jobbat med sociala medier.

Som person tar du egna initiativ, kan arbeta både självständigt och i grupp och trivs bra i ett utåtriktat arbete.

Mer information och ansökan
Tjänsten är tillsvidare på heltid, 39,5 h/v med tillträde enligt överenskommelse. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår enligt schema.

Vid frågor får du gärna höra av dig till mig, Sofia Kemi, utvecklingsledare och platsansvarig på Bergshamra bibliotek, på [email protected] Tyvärr har jag svårt att svara i telefon under arbetstid och hoppas därför att det är okej med mail. Facklig företrädare är Marika Lindhagen, Vision, 08-746 1548.

Du söker enkelt utan CV eller Personligt brev senast den 2020-03-08. Vi hanterar alla ansökningar när sista ansökningsdag passerat.

Vi ber dig att inte ladda upp några dokument såsom CV, personligt brev eller LinkedIn-profil. Istället får du svara på några frågor som dyker upp när du trycker på ansök-knappen. På så vis vill vi ge dig möjlighet till en enkel jobbansökan och oss möjlighet att utvärdera våra kandidater på lika villkor. Processen kommer att bestå av telefonintervjuer, tester, intervju, arbetsprov och referenstagning.

Vi har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från säljare av annons- eller rekryteringstjänster.


I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Timvikarie Solna stadsbibliotek

Ansök    Aug 27    Solna Stad    Bibliotekarie
Till vårt bibliotek letar vi nu efter dig som vill jobba som timvikarie. Kanske du redan har erfarenhet av att arbeta på ett bibliotek eller studerar biblioteks och informationsvetenskap. Är du dessutom flexibel och kan hoppa in och arbeta med kort varsel. Bra! Då är det ditt CV vi vill läsa idag! Om arbetsplatsen Bibliotekens uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån övergripande styrdokument som kultur- och fritidsnämnden... Visa mer
Till vårt bibliotek letar vi nu efter dig som vill jobba som timvikarie. Kanske du redan har erfarenhet av att arbeta på ett bibliotek eller studerar biblioteks och informationsvetenskap. Är du dessutom flexibel och kan hoppa in och arbeta med kort varsel. Bra! Då är det ditt CV vi vill läsa idag!

Om arbetsplatsen
Bibliotekens uppdrag är att ge våra besökare bästa möjliga biblioteksservice utifrån övergripande styrdokument som kultur- och fritidsnämndens verksamhetsplan och stadens nyss antagna biblioteksplan. Särskilt fokus lägger vi på läsfrämjande och uppsökande arbete för prioriterade målgrupper som barn och unga, personer med funktionsvariation, personer med annat modersmål än svenska samt de nationella minoritetsspråken. Biblioteken i Solna är som första verksamhet i Solna stad HBTQ-certifierade sedan 2015.


Arbetsuppgifter 
Som timanställd vikarie hos oss får du arbeta med följande:


• bemanning av reception och informationsdisk
• bokuppsättning
• inleverans av medier

Vi söker dig som
Trivs i att arbeta med service och är ute efter ett givande jobb som timvikarie. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie eller på ett bibliotek sedan tidigare alternativt studerar du just nu inom biblioteks och informationsvetenskap. Då du kommer att arbeta vid behov är det viktigt att du som söker är flexibel. Du kommer också i rollen att vara bibliotekets ansikte utåt och möta besökare, vilket gör att det är viktigt att du som är söker är serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor. För att trivas i rollen är det också viktigt att du som söker är noggrann och att du gillar att ha en varierad vardag i ditt arbete.

Övrig information
Tjänsten är ett timvikariat på deltid, vid behov. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Maria Söderström-Sörensen på [email protected] alternativt på telefonnummer 08-746 16 64.

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-15, intervjuer sker löpande.


I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Bibliotekarie med ansvar för minoritets- och mångspråk

Ansök    Okt 14    Solna Stad    Bibliotekarie
Det är en komplex, varierande och spännande roll... Vår utmaning är att hitta dig som gillar både katalogisering och brinner för det utåtriktade och sociala arbetet med minoritets- och mångspråk. Vi förstår att du kan vara svår att hitta, men förhoppningsvis är det just du som nu har börjat läsa vår annons och som även väljer att söka tjänsten! ?  Jag ska börja med att berätta lite om vår grupp, Information och kunskap kallar vi oss. Vi består av sex pers... Visa mer
Det är en komplex, varierande och spännande roll... Vår utmaning är att hitta dig som gillar både katalogisering och brinner för det utåtriktade och sociala arbetet med minoritets- och mångspråk. Vi förstår att du kan vara svår att hitta, men förhoppningsvis är det just du som nu har börjat läsa vår annons och som även väljer att söka tjänsten! ? 

Jag ska börja med att berätta lite om vår grupp, Information och kunskap kallar vi oss. Vi består av sex personer och är en kreativ och engagerad grupp som inriktar oss på tillgänglighet, språk och att minska den digitala klyftan bland solnaborna. Vi har en bra sammanhållning och samarbetar mycket med varandra!

Själv heter jag Maria och har jobbat som utvecklingsledare i ca 7–8 år och det är jag som kommer att bli din chef. På Solna stadsbibliotek har jag varit länge, som person och ledare är jag engagerad, stöttande och drivande – ja, vissa skulle nog föredra ordet envis.
 
Är du nyfiken på vad du ska göra hos oss? Jo, du ska jobba med att förstärka och utveckla vårt målgruppsarbete riktat mot personer med ett annat modersmål än svenska och de som tillhör någon av de nationella minoriteterna. Min kollega och din företrädare har gjort ett kanonjobb och dragit igång aktiviteter såsom språkcaféer, låna en solnabo och har tagit ett stort ansvar under modersmålsdagen - då i samarbete med modersmålsenheten och skolorna här i staden. Jag tänker mig att du kommer att fortsätta utveckla det här goda arbetet, och självklart göra det till ditt eget! Du kommer även att arbeta med de medier som riktar sig mot minoritets- och mångspråksområdet, inklusive det digitala utbudet.

Katalogisering är som sagt en viktig del av arbetet, närmare bestämt i katalogiseringsverktyget Libris. Ansvar för bibliotekssystemet kommer också att ingå. Arbetet med minoritets- och mångspråk omfattar alla åldersspann och många kontaktytor. I vårt kollegiala samarbete ingår återkommande läsfrämjande aktiviteter och bemanning av bibliotekets alla diskar, bokuppsättning, medierbetet m.m.?

Nu är det dags att beskriva dig! Du har högskoleutbildning med inriktning biblioteks- och informationsvetenskap eller en utbildning som vi bedömer som likvärdig. Om du har katalogutbildning och erfarenhet av Libris katalogisering ser vi det som extra positivt. Det är viktigt för oss att du har arbetat läsfrämjande/uppsökande och riktat mot minoritets- och mångspråk. Du har kunskap om de prioriterade grupperna och ett normkritiskt förhållningssätt. Din erfarenhet har även gett dig kunskap i något bibliotekssystem, Officepaketet och sociala medier. 

Jag uppmuntrar till egna initiativ och ger dig ett stort eget ansvar gällande din utveckling. Vårt team behöver dig med ett eget driv och en bra känsla för struktur!

Tjänsten är tillsvidare på heltid, 39,5 h/v med tillträde enligt överenskommelse. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår enligt schema.

Vid frågor får du gärna höra av dig till mig Maria Söderström-Sörensen, Utvecklingsledare och ställföreträdande bibliotekschef Solna stadsbiblioteket, på 08-746 1664. Facklig företrädare är Marika Lindhagen, Vision, 08-746 1548.

Du söker enkelt utan CV eller Personligt brev senast den 2019-11-03. Vi hanterar ansökningar efter sista ansökningsdag.

Vi ber dig att inte ladda upp några dokument såsom CV, personligt brev eller LinkedIn-profil. Istället får du svara på några frågor som dyker upp när du trycker på ansök-knappen. På så vis vill vi ge dig möjlighet till en enkel jobbansökan och oss möjlighet att utvärdera våra kandidater på lika villkor. 

Vi har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från säljare av annons- eller rekryteringstjänster.


I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning läsfrämjande arbete för barn 0 - 6 år

Ansök    Aug 19    Solna Stad    Bibliotekarie
Om arbetsplatsen Vårt uppdrag är att ge solnaborna bästa möjliga biblioteksservice utifrån övergripande styrdokument som stadens mål och visioner, förvaltningens och avdelningens verksamhetsplan, och stadens biblioteksplan som utgår från bibliotekslagen. Särskilt fokus lägger vi på läsfrämjande och uppsökande arbete för våra prioriterade målgrupper. Barn och unga är den största prioriterade målgruppen. Biblioteken i Solna är HBTQ-certifierade sedan 2015. ... Visa mer
Om arbetsplatsen
Vårt uppdrag är att ge solnaborna bästa möjliga biblioteksservice utifrån övergripande styrdokument som stadens mål och visioner, förvaltningens och avdelningens verksamhetsplan, och stadens biblioteksplan som utgår från bibliotekslagen. Särskilt fokus lägger vi på läsfrämjande och uppsökande arbete för våra prioriterade målgrupper. Barn och unga är den största prioriterade målgruppen. Biblioteken i Solna är HBTQ-certifierade sedan 2015.

Ditt uppdrag
Nu söker vi en bibliotekarie med inriktning läsfrämjande och uppsökande arbete för våra prioriterade målgrupper och med särskilt fokus barn och unga 0-6 år samt även vuxna.

Du kommer att samverka med kollegor internt inom biblioteket och kultur- och fritidsförvaltningen samt med stadens övriga förvaltningar som arbetar med barn och unga. Dessutom ingår samverkan och samarbete med externa partners som BVC med flera.

Biblioteket har många besök från förskolor och skolor, omfattande programaktiviteter för barn och unga och ett bra och upparbetat samarbete med studieförbund, föreningar och volontärer. I tjänsten ingår att planera, genomföra, efterarbeta, utvärdera och utveckla aktiviteter som bokinspiration, biblioteksvisningar, bokprat, lovaktiviteter med flera. Att bidra till visst läsfrämjande och uppsökande arbete mot övriga prioriterade grupper ingår också i uppdraget. Alla medarbetare vid biblioteken i Solna deltar i och bidrar till våra återkommande läsfrämjande aktiviteteter som fredagmys, förskoleöppet och förskolesagostund. Övriga återkommande arbetsuppgifter är bemanning av bibliotekets alla diskar, bokuppsättning, mediearbete med mera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• Högskoleutbildning med inriktning Biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Minst ett års erfarenhet av arbete vid ett folkbibliotek med läsfrämjande och uppsökande arbete med fokus barn och unga
• Kunskap om prioriterade målgrupper
• Kunskap om ett normkritiskt förhållningssätt
• Erfarenhet av arbete i ett bibliotekssystem och gärna vid ett skol- eller folkbibliotek
• Kunskap om social medier och Officepaketet

Som person har du lätt för att samarbeta både internt och externt. Du är serviceinriktad och har en god muntlig och skriftlig kommunikation. Du har ett inre driv och arbetar gärna mot uppsatta mål, du gillar och är skicklig på att planera, organisera och prioritera ditt dagliga arbete. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och vill bidra till att verksamheten uppnår uppdrag och mål. Du har lätt att anpassa dig, du ser möjligheter i förändringar och kan snabbt ändra förhållningssätt.

Vårt erbjudande
I takt med att Solna stad växer förväntas andelen barn och unga att öka. Vi arbetar med uppdraget att bidra till att väcka läslust och läsinspiration - med särskilt fokus på barn och unga. Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling och kompetensdelning. Hos oss får du tillgång till hjälpsamma kollegor samt närvarande och tillgänglig arbetsledning. Du får också inom ramen för våra övergripande uppdrag och bibliotekets organisation utrymme för att genomföra egna idéer. Vill du vara med och bidra och utveckla en plats med fokus läsande och språk? Tycker du också att det är viktigt med en miljö som ska locka till ökat samhällsengagemang? Ser du biblioteket som en viktig mötesplats? Då är du den vi söker!

Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, 39,5 timmar/vecka. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår enligt schema. Tillgång till friskvårdsbidrag och möjlighet att delta i personalföreningen Skakis. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 16 september, intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. För mer information är du välkommen att kontakta bibliotekschef Kristina Herrlander, 08-746 1666, facklig företrädare är Marika Lindhagen, Vision, 08-746 15 48.


I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Universitetsbiblioteket KI söker undervisande bibliotekarie

Karolinska Institutets universitetsbibliotek (KIB) är Nordens största medicinska bibliotek. Biblioteket servar i första hand KIs ca 10 000 studenter, doktorander och forskare, men är också ett allmänt offentligt bibliotek. KIB består av ett bibliotek med två enheter, ett i Solna och ett i Flemingsberg, med totalt 100 anställda och en årlig omsättning på ca 155 mkr. Beskrivning Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att stödja studenter... Visa mer
Karolinska Institutets universitetsbibliotek (KIB) är Nordens största medicinska bibliotek.
Biblioteket servar i första hand KIs ca 10 000 studenter, doktorander och forskare, men är också ett allmänt offentligt bibliotek.
KIB består av ett bibliotek med två enheter, ett i Solna och ett i Flemingsberg, med totalt 100 anställda och en årlig omsättning på ca 155 mkr.Beskrivning
Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att stödja studenter i att utveckla sin informationskompetens, så att de kan söka, värdera och använda information både i sin utbildning och i det framtida yrkeslivet.

Du blir välkomnad till  en grupp både trevliga och kunniga  bibliotekarier och skrivpedagoger i avdelningen Undervisning och handledning.

Vårt uppdrag är att vara ett stöd till lärande inom utbildningarna och därigenom skapa förutsättningar för evidensbaserad yrkesutövning samt ge en god förberedelse för forskning. Vi är väl integrerade i Karolinska Institutets utbildningar och arbetar just nu med att göra vår undervisning mer nätbaserad.

Arbetsuppgifter
Universitetsbiblioteket undervisar ca 1 500 timmar per år och drygt 8 000 studenter och doktorander deltar i undervisningen. Utbildningen sker både på plats i den fysiska lärandemiljön och på nätet. 

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

- Undervisa och handleda studenter utifrån deras individuella frågeställningar för att stödja utveckling av informationskompetens och självstyrt lärande.
- Medverka till utvecklingen av bibliotekets stöd till studenternas lärande i enlighet med bibliotekets undervisningsstrategi.
- Genom den egna kompetensutvecklingen bidra till att öka bibliotekets samlade kompetens vad gäller stöd till studenternas utveckling av informationskompetens.
- Produktion av digitala lärobjekt av olika slag.
- Även andra arbetsuppgifter inom biblioteket kan bli aktuella.

Kvalifikationer
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. 

Erfarenhet och kunskap

Du har erfarenhet av undervisning vid högskolebibliotek eller medicinskt bibliotek samt erfarenhet av nätbaserad utbildning. Det är en fördel att ha erfarenhet av eget vetenskapligt skrivande i form av t.ex. rapporter, kandidat- eller masteruppsats. Du har kunskap om pedagogik och lärande, sökstrategier, referenshantering och kritisk granskning. Kunskap om medicinsk informationssökning är önskvärt. Du kommunicerar väl på både svenska och engelska.

Personliga förmågor och färdigheter

Vi söker dig som vill undervisa och ha utmanande och kreativa arbetsuppgifter. Du är utåtriktad och initiativrik och inte rädd för att lära dig nya saker. Du har god pedagogisk förmåga, är relationsskapande, har gott omdöme och en problemlösande analytisk förmåga. Vi ger dig goda möjligheter att utvecklas.

Villkor
Karolinska Institutet tillämpar sex (6) månaders provanställning.Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.
Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.
Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre