Lediga jobb som Förvaltningsjurist i Solna

Se lediga jobb som Förvaltningsjurist i Solna. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Solna som finns hos arbetsgivaren.

Chefsjurist till Upphandlingsmyndigheten

Upphandlingsmyndigheten är en modern myndighet med ett viktigt uppdrag i samhället: att verka för sunda offentliga affärer för en hållbar framtid. Vi är en utåtriktad organisation, där vår strategiska samverkan med relevanta aktörer är avgörande för att vi ska nå myndighetens mål. Som liten myndighet behöver vi arbeta effektivt, proaktivt, lyhört och medvetet med att styra och leda myndigheten mot våra långsiktiga mål.   Vi söker nu en chefsjurist med ett... Visa mer
Upphandlingsmyndigheten är en modern myndighet med ett viktigt uppdrag i samhället: att verka för sunda offentliga affärer för en hållbar framtid. Vi är en utåtriktad organisation, där vår strategiska samverkan med relevanta aktörer är avgörande för att vi ska nå myndighetens mål. Som liten myndighet behöver vi arbeta effektivt, proaktivt, lyhört och medvetet med att styra och leda myndigheten mot våra långsiktiga mål.  

Vi söker nu en chefsjurist med ett visionärt tänkande som vill vara med och utveckla de offentliga affärerna. Som chefsjurist är du ansvarig för den strategiska, proaktiva styrningen avseende olika rättsliga ställningstaganden för bland annat myndighetens stöd och vägledning, medan ansvaret för själva genomförandet hanteras i verksamheten. Du är en viktig del i det gemensamma helhetsuppdrag som ingår i avdelningen för strategisk styrning. Du är också en av deltagarna i den strategiska ledningsgruppen. I rollen har du nära kontakt med generaldirektören, övriga kollegor på avdelningen och myndighetens avdelningschefer.?Vidare har du också ett nära samarbete med, och är en viktig länk till, juristerna i verksamheten.  

Myndigheten är i en utvecklingsfas, där vi implementerar en matrisorganisation och strävar mot en tillitsbaserad styrning och ledning. Vår förmåga till samarbete och dialog över avdelnings- och professionsgränser är avgörande för att vi ska lyckas. Därför värdesätter vi i denna roll, ledaregenskaper som främjar just detta, och som bidrar till att skapa en gemensam förståelse för myndighetens riktning och strategiska prioriteringar. Vi har ett processorienterat arbetssätt och du bidrar till att utveckla formerna för detta i flera olika processer.?  

Om avdelningen?  
Som chefsjurist ingår du i avdelningen för strategisk styrning som har i uppgift att stödja och bereda underlag för vägval, prioriteringar och strategier för myndigheten på 1–5 års sikt, som stöd till ledningen. Här arbetar även myndighetens samverkansstrateg, strateg för ledning och styrning, verksjurist, hållbarhetschef, kommunikationschef och strateg för offentliga affärer.

Arbetsuppgifter?  
Huvudsakligt fokus är att ha det sammanhållande ansvaret för riktningen i rättsfrågor vad avser myndighetens stöd och vägledning (rättsliga ställningstaganden) inom vårt verksamhetsområde. Uppdraget omfattar att genom övergripande styrning säkerställa en enhetlig rättstillämpning med god rättslig kvalitet genom myndighetens processer.  

Arbetsuppgifter inkluderar bland annat att  


• driva styrningen av rättstillämpningen inom myndighetens verksamhetsområde, enligt myndighetens strategier och i samklang med samhälls- och rättsutveckling 
• aktivt bidra till utveckling av myndighetens strategi 
• leda interna arbets- och kompetensgrupper inom sakområdet 
• bidra i samarbete med avdelningen i myndighetens strategiska framtidsspaning 
• arbeta för att tillsammans med kollegorna på avdelningen ta emot och bereda nya uppdrag enligt med myndighetens processer  
• i samarbete med kollegor på avdelningen men även med andra, ansvara för arbetet med strategiska bedömningar och uppföljningar 
• ansvara för arbetet med att ta fram myndighetens föreskrifter 
• företräda myndigheten vid processer i domstol, själv eller genom utsett ombud 
• arbeta för ett effektivt gemensamt arbete mot myndighetens mål i samarbete med övriga avdelningar och enheter  
• proaktivt medverka till vidareutveckling inom ansvarsområdet.  

Kvalifikationer?  
Vi söker dig som har 


• juridisk högskole- eller universitetsexamen eller motsvarande relevant högskoleutbildning?  
• gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning   
• minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom upphandlingsrätt   
• flerårig erfarenhet av andra för oss relevanta rättsområden, bland annat EU-rätt och avtalsrätt.   
• ledarerfarenhet där du också planerat, lett och följt upp verksamhet  
• mycket god förmåga att sätta sig in i nya områden och förstå komplexa sammanhang.   
• mycket god förmåga och vilja att arbeta för det bästa utifrån ett helhetsperspektiv tillsammans med andra  
• en förmåga att omsätta omvärldsanalys till strategier  
• mycket goda kunskaper i svenska.   

Meriterande för oss är goda kunskaper i engelska.  

Om dig?  
Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för att bidra till att utveckla den strategiska riktningen av verksamheten. Förutom det som nämns ovan söker vi dig som är nyfiken, kommunikativ, pedagogisk och gillar att utforska och utveckla vårt arbete och våra processer i dialog med andra. Du har en mycket god förmåga att prioritera, effektivisera och strukturera ditt arbete, liksom att samarbeta och bygga goda relationer med både chefer och medarbetare.?  

Helhetsfokus, analytisk förmåga liksom fallenhet för att se möjligheter är viktigt för att trivas i rollen. Vi söker dig som är målinriktad, modig och driven men som fortfarande har ett ödmjukt, öppet och inlyssnande förhållningssätt. Du har en stark vilja att använda strategisk riktning för området för att skapa övergripande strukturer och former som hjälper och stödjer organisationen i linjen att utveckla och förvalta verksamheten. Din kommunikativa förmåga är utmärkt. Genom tydlighet och enkelhet kan du göra komplicerade juridiska frågor tillgängliga, så att det inspirerar och engagerar till goda och förtroendefulla relationer både internt och externt. Du värdesätter att arbeta i en organisation som är under utveckling och vill bidra i det arbetet.??  

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och förmågor.?  

Anställning?   
Vi söker en chefsjurist med start så snart som möjligt eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och vi tillämpar förtroendearbetstid. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.?Bakgrundskontroll kommer genomföras innan anställning.   

Ansökan?   
Välkommen att skicka in din ansökan bestående av cv samt personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista ansökningsdag är 11 april 2023. Urval sker löpande.?   

För mer information, välkommen att kontakta:?   
Katarina Thomasson, Rekryteringskonsult hos Jefferson Wells, 070-231 28 05

Maria Bång, Avdelningschef, 08-586 217 12   

Henrik Grönberg, Saco-S, 08-586 217 16   

Daniel Mott, ST, 08-586 271 70 Visa mindre

Utrikes- och säkerhetspolitisk myndighet söker jurister

Är du en jurist som vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? ISP söker jurister till Juridik- och tillsynsgruppen. Arbetsbeskrivning Arbetet består av handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott relaterat främst till krigsmateriellagstiftningen. Du handlägger även ärenden om begäran om utlämnande av allmän handling. Utöver detta lämnar du internt och e... Visa mer
Är du en jurist som vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? ISP söker jurister till Juridik- och tillsynsgruppen.


Arbetsbeskrivning
Arbetet består av handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott relaterat främst till krigsmateriellagstiftningen. Du handlägger även ärenden om begäran om utlämnande av allmän handling. Utöver detta lämnar du internt och externt juridiskt stöd och deltar aktivt vid utvecklingen av myndighetens juridiska arbete. Även arbete avseende rättsutredningar och remisser kan förekomma. Tjänsten innebär kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag. I arbetet kan även ingå att hålla i utbildningar.

ISP har ett viktigt uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Detta medför att en stor del av arbetsuppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess och möjligheterna till distansarbete är därför begränsade. Detta innebär även att medarbetarna inte sitter i öppna kontorslandskap.

Annonsen avser två tjänster; en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning och en tidsbegränsad anställning (vikariat), sex månader. Tillträde sker den 1 april 2023 eller enligt överenskommelse. Ange i ansökan vilken/vilka av tjänsterna du söker.

Gruppen
Juridik- och tillsynsgruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd som även innehåller Gruppen för personal, ekonomi och administration samt IT-gruppen. Enheten leds av enhetschefen som även är myndighetens chefsjurist och stf. generaldirektör. Juridik- och tillsynsgruppen leds av en gruppchef, tillika biträdande chefsjurist. Gruppen är för tillfället i en tillväxtfas och kommer inom kort att bestå av ca tio medarbetare; verksjurister, jurister, tillsynsansvarig och tillsynshandläggare. Juridik- och tillsynsgruppen bistår chefsjuristen i dennes uppgifter och ansvarar för att utföra myndighetens tillsynsuppdrag samt för ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott.

Vi söker dig som har:
Juris kandidat-/juristexamen
Aktuell erfarenhet av juridiskt arbete, gärna från statlig myndighet


Vi ser det som meriterande om du därutöver har:
Fullgjort notarietjänstgöring eller motsvarande erfarenhet från domstol som myndigheten bedömer som likvärdig
Goda kunskaper om och gärna aktuell erfarenhet av arbete med förvaltningsrätt och offentlig upphandling
Tidigare arbetslivserfarenhet av export­kontrollfrågor


Även om arbetsplatsen präglas av samarbete är arbetet självständigt och ställer höga krav på att du har en god förmåga att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter samt ett strukturerat angreppssätt för att driva processer framåt. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Vidare har du god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i omfattande material. Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. För oss är gruppens sammansättning viktig och vi fäster därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsterna, kontakta gruppchef Jannice Westerholm, 08-406 31 17 eller [email protected]

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected] eller 08-406 31 01.

Ansökan ska ha inkommit senast den 12 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0004. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har löpt ut.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en junior jurist för arbete med utlämnande av allmänna handlingar

Är du en jurist i början av din karriär som vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? ISP växer och söker en junior jurist till Juridik- och tillsynsgruppen. Arbetsbeskrivning Arbetet består i huvudsak av handläggning av ärenden om begäran om utlämnande av allmän handling. Du deltar aktivt vid myndighetens utvecklingsarbete rörande denna ärendetyp. Det kan även bli aktuellt att arbeta med handläg... Visa mer
Är du en jurist i början av din karriär som vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? ISP växer och söker en junior jurist till Juridik- och tillsynsgruppen.


Arbetsbeskrivning
Arbetet består i huvudsak av handläggning av ärenden om begäran om utlämnande av allmän handling. Du deltar aktivt vid myndighetens utvecklingsarbete rörande denna ärendetyp. Det kan även bli aktuellt att arbeta med handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott relaterat främst till krigsmateriellagstiftningen. Tjänsten innebär kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag.

ISP har ett viktigt uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Detta medför att en stor del av arbetsuppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess och möjligheterna till distansarbete är därför begränsade. Detta innebär även att medarbetarna inte sitter i öppna kontorslandskap.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker den 1 april 2023 eller enligt överenskommelse.

Gruppen
Juridik- och tillsynsgruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd som även innehåller Gruppen för personal, ekonomi och administration samt IT-gruppen. Enheten leds av enhetschefen som även är myndighetens chefsjurist och stf. generaldirektör. Juridik- och tillsynsgruppen leds av en gruppchef, tillika biträdande chefsjurist. Gruppen är för tillfället i en tillväxtfas och kommer inom kort att bestå av ca tio medarbetare; verksjurister, jurister, tillsynsansvarig och tillsynshandläggare. Juridik- och tillsynsgruppen bistår chefsjuristen i dennes uppgifter och ansvarar för att utföra myndighetens tillsynsuppdrag samt för ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott.

Vi söker dig som har:
Juris kandidat-/juristexamen


Vi ser det som meriterande om du därutöver har:
Aktuell erfarenhet av arbete på statlig myndighet
Kunskap om offentlighet- och sekretesslagstiftningen
Erfarenhet av handläggning av ärenden rörande utlämnande av allmänna handlingar


Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har hög arbetsförmåga och kan arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. För oss är gruppens sammansättning viktig och vi fäster därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta gruppchef Jannice Westerholm, 08-406 31 17 eller [email protected]

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected] eller 08-406 31 01.

Ansökan ska ha inkommit senast den 12 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0009. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har löpt ut.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Särnmark söker en engagerad jurist!

Särnmark är ett av Sveriges äldsta företag inom personlig assistans och grundades av nuvarande ägare i början av 1990-talet. Vi arbetar med utgångspunkt i en tydlig och uttalad värdegrund och vår främsta drivkraft är att skapa de bästa förutsättningarna för en individanpassad personlig assistans utifrån varje persons unika behov. Särnmark har idag över 3500 medarbetare och våra kunder och medarbetare finns över hela Sverige. Särnmarks huvudkontor ligger i ... Visa mer
Särnmark är ett av Sveriges äldsta företag inom personlig assistans och grundades av nuvarande ägare i början av 1990-talet. Vi arbetar med utgångspunkt i en tydlig och uttalad värdegrund och vår främsta drivkraft är att skapa de bästa förutsättningarna för en individanpassad personlig assistans utifrån varje persons unika behov. Särnmark har idag över 3500 medarbetare och våra kunder och medarbetare finns över hela Sverige. Särnmarks huvudkontor ligger i Solna men vi har även kontor i Uppsala, Gävle, Malmö, Linköping, Kinna, Uddevalla, Karlstad och Visby.

 

Om tjänsten

Tjänsten som jurist på Särnmark innebär ett kvalificerat juridiskt arbete där du företräder våra kunder i ärenden som främst rör personlig assistans enligt socialförsäkringsbalken (SFB) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Som juridiskt ombud hjälper du kunder i kontakten med Försäkringskassan och kommunen. Du kommer självständigt driva juridiska ärenden och företräda kunder såväl under myndighetens utredning som vid processer i förvaltningsdomstolarna. I tjänsten ingår även att hålla föreläsningar för kunder och andra intressenter samt att bistå med intern och extern rådgivning inom områden som berör den personliga assistansen.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen och ett intresse för området LSS och personlig assistans. Har du erfarenhet av liknande arbete eller annan erfarenhet av social omsorg, personlig assistans eller personer med funktionsnedsättning är det meriterande.

Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper. Du är en kommunikativ, självgående och driven person som har lätt för att skapa kontakter och inge förtroende. Du är empatisk och har en förmåga att möta människor i utsatta situationer. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, ansvarstagande och god samarbetsförmåga. För att trivas hos oss behöver du även vara flexibel och öppen för förändringar och nya arbetssätt.

Tjänsten kräver att du behärskar det svenska språket väl, både i tal och i skrift. Det är meriterande om du utöver svenska även talar andra språk.

Övrigt

Du kommer bli en del av ett trevligt och prestigelöst team av jurister. Du rapporterar till Särnmarks chefsjurist. Tjänsten är placerad på koncernens huvudkontor i Arenastaden, Solna, men innebär även vissa resor till våra kontor och kunder runt om i landet. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, som inleds med 6 månaders provanställning.                                

Särnmark erbjuder

Ett utmanande arbete där du kommer att verka i en företagsgrupp och bransch med drivna och engagerade kollegor i en omgivning som kännetecknas av ständig utveckling och värdefullt arbete. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och flextid.

Vår ambition är att tillsätta tjänsten så snart som möjligt och intervjuer kommer att hållas löpande. För mer information om Särnmark besök www.sarnmark.se. Visa mindre

SiS söker jurister som vill göra skillnad

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetar... Visa mer
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Arbetsbeskrivning
På SiS pågår nu ett omfattande förändringsarbete, inte minst genom ny organisation som sjösätts den 1 januari 2023. Genom den nya organisationen skapas en ny rättsavdelning. Rättsavdelningen kommer att ha ca 40 medarbetare som består till största delen av jurister, men även av registratorer, arkivarier och dataskyddshandläggare. Rättsavdelningen delas in i tre sektioner, sektionen för myndighetsjuridik, sektionen för verksamhetsjuridik och sektionen för informationsförsörjning. Rättsavdelningen leds av en rättschef och tre sektionschefer.  

Du har nu möjlighet att vara med på en förändringsresa som syftar till att skapa arbetssätt som säkerställer likvärdighet, effektivitet och rättssäkerhet med fokus på ungdomar och klienter.

Förutom de fem jurister som vi nu söker till sektionerna för myndighetsjuridik och verksamhetsjuridik kommer SiS i början av året även förstärka avdelningen med två dataskyddsjurister, två dataskyddshandläggare och en registrator. Är du även intresserad av att söka tjänst som dataskyddsjurist ber vi dig ansöka genom den separata annonsen.

Som jurist hos oss har du en varierande och intressant arbetsdag. Arbetet omfattar alla juridiska frågor som kan uppkomma vid en stor förvaltningsmyndighet. Bland arbetsuppgifterna förekommer juridisk rådgivning till de särskilda ungdomshemmen, LVM-hemmen och huvudkontoret, upprättande av rättsutredningar, utarbetande av remissvar, framtagande av riktlinjer i juridiska frågor samt yttranden till domstolar och andra myndigheter. Du medverkar även i olika arbetsgrupper som ansvarar för att utveckla verksamheten. Att hålla i internutbildningar i juridiska frågor tillhör också arbetsuppgifterna. På sektionen för verksamhetsjuridik kan resor i tjänsten förekomma, medan det på sektionen för myndighetsjuridik generellt sett inte förekommer resor.

SiS verksamhet ska vara jämlik och fri från diskriminering och vi utför vårt arbete med god etik och hög kvalitet. På rättsavdelningen präglas arbetet av hög tillgänglighet för verksamheten då vi arbetar brett mot hela myndigheten. Vi ansvarar för rättssäkerheten inom myndigheten som tar sin utgångspunkt i tydliga riktlinjer och ramverk.

SiS erbjuder en hybrid arbetsmiljö fördelat mellan kontor och distansarbete. Som statligt anställd har du förmånliga semestervillkor. Vi erbjuder även kompletterande ersättning vid föräldrapenning. Placeringsort: Solna.

Kvalifikationer
Vi söker jurister som ska:


• ha juristexamen omfattande minst 270 hp
• genom minst två års juridiskt arbete ha förvärvat kunskaper inom något av rättsområdena allmän förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess eller inom sociallagstiftningen
• god kommunikativ förmåga, såväl muntligt som skriftligt, på svenska

Det är meriterande om du uppfyller någon eller några av följande punkter:


• är notariemeriterad eller har varit föredragande i förvaltningsdomstol
• har flerårig erfarenhet från statlig myndighet
• genom arbete har förvärvat kunskaper inom hälso- och sjukvårdslagstiftningen, LSU-lagstiftningen eller inom skollagstiftningen
• vara assessor från kammarrätt eller hovrätt
• har erfarenhet av arbete på SiS
• har goda kunskaper i engelska som arbetsspråk i tal och skrift

Som jurist på SiS behöver du kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vidare behöver du ha ett mycket gott omdöme och kunna ta ett stort eget ansvar. Det är viktigt att du har god förmåga att förklara och kommunicera juridiska frågeställningar på ett lättförståeligt sätt. För att du ska trivas ser vi att du är en person som motiveras av varierade arbetsuppgifter och gärna delar med dig av dina kunskaper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.

Omfattning: Heltid.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Referensnummer: 2.9.1-8308-2022

Ansök senast: 2023-01-22

Arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

 

Fackliga kontaktpersoner
Taina Niskala, Saco-S, 010-453 40 35

Jenny Kingstedt, ST/OFR, 010-453 40 77

Peter Kvist, Seko, 010-453 41 09

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/ Visa mindre

Inspektionsjurist - Solna

Vill du vara med och vidareutveckla en myndighet som arbetar med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden? Vår vision är att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet. Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara varje medarbetares kompetens har vi ett inkluder... Visa mer
Vill du vara med och vidareutveckla en myndighet som arbetar med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden? Vår vision är att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet.

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.


Dnr: 2022/072411
Vill du vara med och vidareutveckla en myndighet som arbetar med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden? Vår vision är att ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet.

Vi söker en jurist som ska arbeta med inspektionsjuridik tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Din placering blir vid vårt kontor i Solna. Din organisatoriska tillhörighet blir avdelningen för juridik, enheten för inspektionsjuridik. Enhetens medarbetare finns geografiskt placerade vid Arbetsmiljöverkets fem regioner.

Ditt nya arbete
Du kommer att arbeta med omväxlande juridiska uppgifter, där främst arbetsmiljörätt och förvaltningsrätt ingår. Det innebär bland annat att handlägga beslut om förbud/förelägganden enligt arbetsmiljölagen och arbetstidslagen, besluta om åtalsanmälningar vid misstanke om arbetsmiljöbrott eller brott mot arbetsmiljölagen samt handlägga avgiftsförelägganden om sanktionsavgifter.

Vidare är du ett juridiskt stöd och ger vägledning till chefer och inspektörer på avdelningen för inspektion och avdelningen för myndighetsgemensam kontroll, samt utbildar internt inom framförallt förvaltningsrätt och arbetsmiljörätt. I arbetet ingår även att vara processförare i förvaltningsdomstol utifrån arbetsmiljölagstiftningens olika måltyper, och att bidra med expertis i rättsliga frågor i olika arbetsgrupper tillsammans med andra kompetenser inom Arbetsmiljöverket.

Kvalifikationskrav

Du ska ha:

juristexamen eller jur.kand.
minst tre års erfarenhet av juridisk arbete de senaste fem åren
mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift
notariemeritering eller likvärdig erfarenhet
För att lyckas i uppdraget måste du kunna arbeta självständigt och ha ett strukturerat arbetssätt med stort fokus på rättssäkerhet. Som person är du ansvarstagande, stabil och trygg i din yrkesroll. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, lätt för att samarbeta och för att skapa goda relationer.
Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är meriterande om du har:

erfarenhet av processföring vid domstol
goda kunskaper i förvaltningsrätt
kunskaper om arbetsmiljö- och arbetstidslagen
Vad vi kan erbjuda dig
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Solna. Vi tillämpar individuell lönesättning och provanställning om 6 månader. I övrigt erbjuder vi friskvårdsförmåner, flexibel arbetsplats, tjänstepension m.m. Här kan du läsa mer om våra förmåner och villkor www.av.se/om-oss/Jobba-hos-oss/vara-formaner-och-villkor/
Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara på varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.

Som medarbetare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och bidrar till helheten genom att visa engagemang och hänsyn i samarbetet med andra. Du agerar efter våra värdeord trovärdig, kommunikativ och offensiv samt att du har ett likabehandlingsperspektiv i din vardag. Tillsammans lyckas vi nå våra verksamhetsmål, bidra till en hälsosam arbetsmiljö och verka för en lärande arbetsplats.

Om du har frågor
Frågor om anställningen besvaras av enhetschef Anna Sundén. Fackliga kontaktpersoner är Stefan Lennartsson för Saco, Kerstin Burman för ST samt Jenny Bengtsson för Seko. Samtliga nås via Arbetsmiljöverkets växel 010-730 90 00.

Rekryteringen sköts av Arbetsmiljöverket och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Välkommen med din ansökan senast den 22 januari 2023.
Ansök genom att klicka på länken nedan.

Om avdelningen
Avdelningen för juridik ansvarar för att ge juridiskt stöd till Arbetsmiljöverkets avdelningar och verksledning. I uppgifterna ingår att biträda med juridisk kompetens vid beredning av ärenden, förslag till föreskrifter och att ge ut verkets författningssamling. Avdelningen för verkets talan i domstol samt handlägger klagomålsärenden om verkets myndighetsutövning, ärenden från EU-kommissionen, arbetstidsärenden och tillståndsärenden. Avdelningen ansvarar för registratur och dokumenthantering och handlägger begäran om att få ta del av allmänna handlingar. Visa mindre

Jurist till verksamhetsområde Stöd och styrning

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Just nu befinner sig SPSM i ett spännande utvecklingsarbete för att nå vår vision: En likvärdig utbildning för alla. Vi vill att alla barn, elever och vuxna, oavsett funktionsförmåga, blir delaktiga i en tillgänglig och inkluderande lärmiljö i sin utbildning. Vi vill att de möter en framtidsorienterad och utmanande pedagogik. Vi vill att alla beslut som påverkar deras utbildning grundas på bästa tillgängliga kunskap. Och vi vill att alla deras rättigheter främjas, tillvaratas och tillämpas. Det är vår målbild.

Rättsenheten ansvarar bland annat för juridiska frågor, myndighetens arkiv- och registraturverksamhet samt samordnar arbetet för myndighetens remissvar. På enheten arbetar drygt 20 personer, som sitter på olika orter, bland annat i Härnösand, Solna och Örebro. Enhetens medarbetare samverkar i första hand genom digitala möten. Enhetens arkiv- och registraturverksamhet leds av en biträdande enhetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som kan ge stöd i interna dataskyddsfrågor samt offentlighet och sekretess. Eftersom frågeställningarna har en stor juridisk bredd kommer arbetet att även att beröra andra juridiska områden. Även andra utredningar än rent juridiska kan förekomma. Vid behov ska du även kunna hålla i utbildningar eller föredra utredningar och uppdrag.

Även om de flesta möten sker digitalt så kan tjänsten innebära resor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som
- har en jur. kand. eller juristexamen
- har minst två års erfarenhet av juridisk rådgivning
- har dokumenterad erfarenhet från att ge juridiskt stöd om tillämpningen av dataskyddsförfattningarna samt offentlighet och sekretess.
- har god förmåga att kommunicera med personer som inte är jurister
- har god analytisk förmåga
- har god datorvana
- uttrycker dig mycket väl i tal eller teckenspråk på svenska samt skrift på svenska.

Det är meriterande om du
- har erfarenhet från arbete med avtalsrätt, arkivfrågor, EU-rätt, barnrätt och mänskliga rättigheter eller hälso- och sjukvårdsrätt
- har erfarenhet av juridiskt arbete i statlig myndighet,
- kunskap om eller erfarenhet av frågor som berör personer med funktionsnedsättning
- erfarenhet av att hålla utbildningar inom juridik.

Personliga egenskaper
För dig är ingen uppgift för stor eller för liten utan du löser uppgifter på ett prestigelöst och flexibelt sätt. Du trivs med att arbeta och att driva ditt arbete självständigt, strukturerat och noggrant samtidigt som du har förmåga att prioritera och arbeta med flera parallella uppdrag.
Du är samarbetsorienterad och har ett positivt bemötande.

Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort är Härnösand eller Solna. Andra orter kan vara aktuella.
Provanställning i sex månader tillämpas.
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Jurist till verksamhetsområde Stöd och styrning

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Just nu befinner sig SPSM i ett spännande utvecklingsarbete för att nå vår vision: En likvärdig utbildning för alla. Vi vill att alla barn, elever och vuxna, oavsett funktionsförmåga, blir delaktiga i en tillgänglig och inkluderande lärmiljö i sin utbildning. Vi vill att de möter en framtidsorienterad och utmanande pedagogik. Vi vill att alla beslut som påverkar deras utbildning grundas på bästa tillgängliga kunskap. Och vi vill att alla deras rättigheter främjas, tillvaratas och tillämpas. Det är vår målbild.

Rättsenheten ansvarar bland annat för juridiska frågor, myndighetens arkiv- och registraturverksamhet samt samordnar arbetet för myndighetens remissvar. På enheten arbetar drygt 20 personer, som sitter på olika orter, bland annat i Härnösand, Solna och Örebro. Enhetens medarbetare samverkar i första hand genom digitala möten. Enhetens arkiv- och registraturverksamhet leds av en biträdande enhetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som kan ge stöd till verksamheten framförallt i skoljuridiska frågor, frågor om barnrätt och hälso- och sjukvård, men eftersom frågeställningarna har en stor juridisk bredd kommer du också att komma i kontakt med andra juridiska områden. Andra utredningar än rent juridiska kan också förekomma. Du kommer också stötta verksamheten i att ta fram underlag till förslag till författningsförändringar samt i frågor som handlar om hur myndigheten verkställer nya författningar. Vid behov kommer du hålla i utbildningar eller föredra utredningar och uppdrag.

Andra arbetsuppgifter kan förekomma. Du kommer också delta i myndighetens remissarbete och i Personalansvarsnämndens kansli.

Även om de flesta möten sker digitalt så kan tjänsten innebära resor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som
- har en jur. kand. eller juristexamen
- har minst två års erfarenhet av arbete med juridisk rådgivning
- har dokumenterad erfarenhet från att ge juridiskt stöd om tillämpningen av skollagen
- har god förmåga att kommunicera med personer som inte är jurister
- har god analytisk förmåga
- har god datorvana
- uttrycker dig mycket väl i tal eller teckenspråk på svenska samt skrift på svenska.

Det är meriterande om du har
- erfarenhet från arbete med avtalsrätt, arkivfrågor, EU-rätt, barnrätt och mänskliga rättigheter eller hälso- och sjukvårdsrätt
- erfarenhet av juridiskt arbete i statlig myndighet
- erfarenhet av att hålla utbildningar inom juridik.
- erfarenhet av besvara remisser.
- kunskap om eller erfarenhet av frågor som berör personer med funktionsnedsättning


Personliga egenskaper
- För dig är ingen uppgift för stor eller för liten utan du löser uppgifter på ett prestigelöst och flexibelt sätt.
- Du trivs med att arbeta och att driva ditt arbete självständigt, strukturerat och noggrant samtidigt som du har förmåga att prioritera och arbeta med flera parallella uppdrag.
- Du är samarbetsorienterad och har ett positivt bemötande.

Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort är Härnösand eller Solna. Andra orter kan vara aktuella.
Provanställning i sex månader tillämpas.
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Förvaltningsjurist till barn och utbildningsförvaltningen, Solna stad

Ansök    Nov 3    Solna kommun    Förvaltningsjurist
Om oss Vill du vara med och utveckla barn- och utbildningsförvaltningens viktiga arbete för barn och ungas rätt till utbildning och bidra med juridisk expertkompetens – då är du den vi söker! Vår nuvarande avdelningschef tillika förvaltningsjurist går vidare till nya utmaningar och vi söker nu en ny nyckelperson som kan ta vid och fortsätta driva arbetet framåt. Du kommer ha ett övergripande uppdrag på förvaltningen och jobba nära såväl ledningsgrupp ... Visa mer
Om oss

Vill du vara med och utveckla barn- och utbildningsförvaltningens viktiga arbete för barn och ungas rätt till utbildning och bidra med juridisk expertkompetens – då är du den vi söker!

Vår nuvarande avdelningschef tillika förvaltningsjurist går vidare till nya utmaningar och vi söker nu en ny nyckelperson som kan ta vid och fortsätta driva arbetet framåt.

Du kommer ha ett övergripande uppdrag på förvaltningen och jobba nära såväl ledningsgrupp som medarbetare utifrån behov. Med anledning av att nuvarande avdelningschef slutar pågår också en översyn av organisationen vilket i sig kan utveckla rollen med ytterligare ansvar vid behov.

Vad innebär arbetet?

Som vår förvaltningsjurist förväntas du bland annat:

- Arbeta självständigt med kvalificerad rådgivning till chefer och medarbetare,
- Hålla utbildningar i områden som rör förvaltningsjuridiken och skollagstiftningen både för större och mindre grupper,
- Delta i olika projekt och arbetsgrupper där din juridiska kunskap behövs och
- Bereda och kvalitetssäkra underlag och yttranden till domstolar och andra myndigheter,
- Vid behov delta i nämndsammanträden och ledningsgruppens möten.

Arbetsuppgifterna kan även bestå av att handlägga ärenden och skriva beslut som du antingen ska föredra för beslutsfattare eller själv besluta i.

Vi söker dig som:

- Har juristexamen och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i kommun, region eller i statlig myndighet,
- Har fördjupade kunskaper i skoljuridik och har erfarenhet av kommunalrätt och allmän förvaltningsrätt samt offentlighets- och sekretesslagen,
- Har erfarenhet av arbete i en konsultativ och samordnande roll,
- Har vana vid att arbeta i en politiskt styrd organisation och
- Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser: Du har tar initiativ, sätter igång aktiviteter, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och uppnår resultat. Det är viktigt för dig att göra korrekta avvägningar och prioriteringar.

Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Som person är du utåtriktad och har en förmåga att utveckla och upprätthålla goda relationer. Du samarbetar och relaterar med andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Vidare har du god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och vi kommer lägga mycket stor vikt vid din förmåga av att kommunicera juridik med medarbetare som inte tillhör din profession.

Vårt erbjudande

Är du rätt person för oss erbjuds du en tjänst inom en verksamhet med engagerade och drivna medarbetare som arbetar för att alla barns rätt till utbildning och rätt till att känna sig trygg i sin skola eller förskola.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Rönnberg, avdelningschef som du når på e-post [email protected] eller på telefon 08-746 35 55. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 25 november 2022.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Jurist

. God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se   Arbetsuppgifter Tjänsten i... Visa mer
.

God Assistans bedriver personlig assistans för kunder över hela Sverige. Vi är ett företag med stort hjärta och hög kompetens som brinner för det vi gör och har lång erfarenhet inom assistans. Att värna om våra medarbetare och förenkla tillvaron för våra kunder är kärnan i vår verksamhet som kännetecknas av personligt bemötande, hög tillgänglighet och snabb service. Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.godassistans.se
 
Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär kvalificerat juridiskt arbete som juridiskt ombud för personer med olika funktionsnedsättningar. Lagstiftningen som du kommer att arbeta med är framförallt LSS, SFB, Förvaltningslagen och Förvaltningsprocesslagen. Du företräder och hjälper våra kunder i kontakter med bland annat kommunen och Försäkringskassan. Du medverkar vid utredning med myndigheter och driver domstolsprocesser. Arbetet sker i nära samarbete med övriga medarbetare på God Assistans, bl.a. fem jurister. Tjänsten innebär även att övergripande sätta sig in i övriga lagar och förordningar som styr vår verksamhet såsom arbetsmiljö, arbetsrätt, skatteregler, Lex Sarah m.fl. Du kommer även ha till uppgift att medverka i olika evenemang och utbildningar för att utvecklas tillsammans med varumärket som står för Omtanke, Inflytande och Öppenhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen från universitet eller högskola inom huvudämnet juridik (rättsvetarexamen, juristexamen eller jur.kand). Vi fäster dessutom stor vikt vid personlig lämplighet.

Du bör självständigt kunna driva processer genom det juridiska systemet inom Förvaltningsrätt. Du bör ha goda förvaltningsrättsliga kunskaper och erfarenhet av skriftlig handläggning och processföring samt goda kunskaper inom assistansjuridiken. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av arbete med LSS och SFB, gärna från förvaltningsdomstol eller myndighet samt erfarenhet av muntliga förhandlingar.

För att lyckas i denna roll krävs att du har ett strukturerat arbetssätt. Du behöver även vara noggrann i ditt arbete då det ofta är i detaljerna som man verkligen gör skillnad som assistansjurist.

Givetvis är det också viktigt att du har en god samarbetsförmåga och inger förtroende både gentemot våra kunder och dina kollegor. Det är väldigt viktigt att våra kunder känner sig trygga med att ditt arbete kan hjälpa dem till ett bättre liv.

God Assistans som arbetsgivare
Det är självklart viktigt för oss att du känner dig trygg med valet av din nya arbetsgivare. God Assistans är ett företag som strävar efter att utveckla personlig assistans genom våra duktiga medarbetare. vill vill vara en modern arbetsgivare som hittar bättre sätt att lösa de problem och utmaningar vi ställs inför. Det innebär att du får vara med och påverka inriktningen och utvecklingen av våra bolag. 

Du har stor möjlighet att själv styra din arbetstid och hur du lägger upp ditt arbete. Tjänsten är tillsvidare på 100 % och vi tillämpar sex månaders provanställning. Intervjuver sker löpande. 

B körkort fordras då det löpande sker resor med övernattning på annan ort i tjänsten och vi fodrar ett utdrag från belastningsregistret innan anställning.

Arbetstid/Varaktighet
Tillträde omgående eller efter överenskommelse.

Lön
Ange eventuella löneanspråk.

Kontaktpersoner
Ann-Marie Stolberg, [email protected], VD för God Assistans i Norr och jurist.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens slutdatum. Vänligen bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Visa mindre

SiS söker jurist som vill göra skillnad (vikariat)

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 me... Visa mer
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.ARBETSUPPGIFTER
Den juridiska avdelningen består i dag av en chefsjurist, en biträdande chefsjurist, 11 jurister, två registratorer och två arkivarier. Till årsskiftet börjar en ny organisation att gälla. Avdelningen kommer då att bestå av en rättschef, två eller tre sektionschefer och 19 jurister fördelade på två sektioner samt fem registratorer och fyra arkivarier. Som jurist är du direkt underställd en sektionschef.

Som jurist hos oss har du ett varierande arbete som omfattar alla juridiska frågor som kan uppkomma vid en stor förvaltningsmyndighet. Bland avdelningens arbetsuppgifter förekommer juridisk rådgivning till de särskilda ungdomshemmen, LVM-hemmen och huvudkontoret, rättsutredningar, utarbetande av remissvar, framtagande av riktlinjer i juridiska frågor samt yttranden till domstolar och andra myndigheter. Du medverkar även i olika arbetsgrupper och att hålla i internutbildningar i juridiska frågor tillhör också arbetsuppgifterna. Resor i tjänsten kan förekomma.
SiS verksamhet ska vara jämlik och fri från diskriminering och utföras med god etik och hög kvalitet. Vårt arbete präglas av hög tillgänglighet och rättssäkerhet som tar sin utgångspunkt i tydliga riktlinjer och ramverk.

KVALIFIKATIONER
Du ska:
• ha juristexamen omfattande minst 270 hp
• vara notariemeriterad eller ha varit fördragande i förvaltningsdomstol, alternativt, har du minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på myndighet eller motsvarande
• genom arbetet förvärvat kunskaper i allmän förvaltningsrätt, inom offentlighet och sekretess och inom sociallagstiftningen

Det är meriterande om du:
• genom arbete ha förvärvat kunskaper inom dataskyddsområdet
• genom arbete ha förvärvat kunskaper inom hälso- och sjukvårdslagstiftningen, LSU-lagstiftningen och inom skollagstiftningen
• är flytande i engelska som arbetsspråk i tal och skrift

För att lyckas i rollen ska du kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vidare behöver du ha ett mycket gott omdöme och kunna ta ett stort eget ansvar. Det är viktigt att du har god förmåga att förklara och kommunicera juridiska frågeställningar på ett lättförståeligt sätt. För att du ska trivas ser vi att du är en person som motiveras av varierade arbetsuppgifter och gärna delar med dig av dina kunskaper.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

SiS söker jurister som vill göra skillnad

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 me... Visa mer
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.ARBETSUPPGIFTER
Den juridiska avdelningen består i dag av en chefsjurist, en biträdande chefsjurist, 11 jurister, två registratorer och två arkivarier. Till årsskiftet börjar en ny organisation att gälla. Avdelningen kommer då att bestå av en rättschef, två eller tre sektionschefer och 19 jurister fördelade på två sektioner samt fem registratorer och fyra arkivarier. Som jurist är du direkt underställd en sektionschef.

Som jurist hos oss har du ett varierande arbete som omfattar alla juridiska frågor som kan uppkomma vid en stor förvaltningsmyndighet. Bland avdelningens arbetsuppgifter förekommer juridisk rådgivning till de särskilda ungdomshemmen, LVM-hemmen och huvudkontoret, rättsutredningar, utarbetande av remissvar, framtagande av riktlinjer i juridiska frågor samt yttranden till domstolar och andra myndigheter. Du medverkar även i olika arbetsgrupper och att hålla i internutbildningar i juridiska frågor tillhör också arbetsuppgifterna. Resor i tjänsten kan förekomma.
SiS verksamhet ska vara jämlik och fri från diskriminering och utföras med god etik och hög kvalitet. Vårt arbete präglas av hög tillgänglighet och rättssäkerhet som tar sin utgångspunkt i tydliga riktlinjer och ramverk.


KVALIFIKATIONER
Du ska:
• ha juristexamen omfattande minst 270 hp
• vara notariemeriterad eller ha varit fördragande i förvaltningsdomstol
• genom arbetet förvärvat kunskaper i allmän förvaltningsrätt, inom offentlighet och sekretess och inom sociallagstiftningen

Det är meriterande om du:
• genom arbete ha förvärvat kunskaper inom dataskyddsområdet
• genom arbete ha förvärvat kunskaper inom hälso- och sjukvårdslagstiftningen, LSU-lagstiftningen och inom skollagstiftningen
• har erfarenhet av arbete på SiS
• är flytande i engelska som arbetsspråk i tal och skrift

För att lyckas i rollen ska du kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vidare behöver du ha ett mycket gott omdöme och kunna ta ett stort eget ansvar. Det är viktigt att du har god förmåga att förklara och kommunicera juridiska frågeställningar på ett lättförståeligt sätt. För att du ska trivas ser vi att du är en person som motiveras av varierade arbetsuppgifter och gärna delar med dig av dina kunskaper.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Jurist till central juridisk funktion på Arbetsmiljöverket, visstid

Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Diarienummer: 2022/015785 Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig! Vi rekryterar en kollega som fyller e... Visa mer
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Diarienummer: 2022/015785
Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig!

Vi rekryterar en kollega som fyller en viktig roll i vårt team. Arbetsmiljöverket är en myndighet som arbetar för sunda och säkra förhållanden i arbetslivet. Din placering blir vid Enheten för juridik, inom Avdelningen för juridik och internationella frågor, vilket är en central funktion inom Arbetsmiljöverket.

Ditt nya arbete
Som jurist kommer du bland annat att delta i arbetet med myndighetens interna processer och ge juridiskt stöd till övriga avdelningar på myndigheten inom såväl arbetsmiljörätt som allmän förvaltningsrätt. Du kommer svara på remisser och ingå i projekt. Även andra rättsliga områden som är förekommande på myndigheten kommer bli aktuella. I arbetsuppgifterna ingår att kommunicera resultaten av utredningarna både skriftligt och muntligt. Arbetet innebär mycket interaktion med andra människor och förutsätter att du har en god pedagogisk förmåga.

Kvalifikationskrav
Du ska ha:
• juristexamen eller jur.kand.
• någon erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig förvaltning under de senaste tre åren
• goda kunskaper i svenska och engelska språket både i tal och skrift

Du bidrar till enhetens utveckling genom att utföra ditt arbete på ett effektivt och rättssäkert sätt. Som person är du flexibel med gott omdöme och integritet. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, lätt för att samarbeta och att skapa kontakter.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är meriterande om du har:
• notariemeritering
• erfarenhet av arbetsmiljörätt
• arbetat med frågor inom dataskydd, offentlighet och sekretess
• erfarenhet av offentlig upphandling

Mer om anställningen
Anställningen är ett vikariat längst till och med den 31 december 2022 och är för närvarande placerad på Svetsarvägen 12 i Solna.  För den här tjänsten kan placering på något av våra regionkontor bli aktuell. Vi har individuell lönesättning. Läs mer om vad vi erbjuder på vår hemsida www.av.se/

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.


Om du har frågor
Frågor om anställningen besvaras av tf enhetschef Johanna Ingemansson Christiansson. Fackliga kontaktpersoner är Cecilia Sverin för SACO, Linda Lindblad för ST, och Jenny Bengtsson för SEKO.
Samtliga nås via Arbetsmiljöverkets växel, tel: 010-730 90 00.

Rekryteringen sköts av Arbetsmiljöverket och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Välkommen med din ansökan senast den 10 april 2022
Ansök genom att klicka på länken nedan.

Om avdelningen
Avdelningen för juridik svarar för stöd inom det juridiska området till Arbetsmiljöverkets avdelningar och till verksledningen för att dessa rättssäkert och effektivt ska kunna utföra sin myndighetsutövning och uppnå myndighetens mål. I uppgifterna ingår att biträda med juridisk kompetens i beredning av ärenden, förslag till föreskrifter och att ge ut verkets författningssamling. Avdelningen för verkets talan i domstol, handlägger klagomålsärenden om verkets myndighetsutövning, ärenden från EU-kommissionen, arbetstidsärenden och tillståndsärenden. Avdelningen svarar för registratur och dokumenthantering och handlägger begäran om att få ta del av allmänna handlingar. Visa mindre

Jurist till central juridisk funktion på Arbetsmiljöverket

Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Diarienummer: 2022/015779 Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig! Vi utökar vårt team med en jurist som... Visa mer
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Diarienummer: 2022/015779
Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig!

Vi utökar vårt team med en jurist som vill utvecklas inom sin roll. Arbetsmiljöverket är en myndighet som arbetar för sunda och säkra förhållanden i arbetslivet. Din placering blir vid Enheten för juridik, inom Avdelningen för juridik och internationella frågor, vilket är en central funktion inom Arbetsmiljöverket.

Ditt nya arbete
Som jurist kommer du bland annat att delta i arbetet med myndighetens interna processer och ge juridiskt stöd till övriga avdelningar på myndigheten inom såväl arbetsmiljörätt som allmän förvaltningsrätt. Du kommer svara på remisser och ingå i projekt. Även andra rättsliga områden som är förekommande på myndigheten kommer bli aktuella. I arbetsuppgifterna ingår att kommunicera resultaten av utredningarna både skriftligt och muntligt. Arbetet innebär mycket interaktion med andra människor och förutsätter att du har en god pedagogisk förmåga.

Kvalifikationskrav
Du ska ha:
• juristexamen eller jur.kand.
• någon erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig förvaltning under de senaste tre åren
• goda kunskaper i förvaltningsrätt i kombination med att kunna tillämpa den juridiska metoden
• goda kunskaper i svenska och engelska språket både i tal och skrift

För att lyckas i uppdraget måste du ha vilja att utvecklas. Du bidrar till utvecklingen genom att utföra ditt arbete på ett effektivt och rättssäkert sätt. Som person är du flexibel med gott omdöme och integritet. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, lätt för att samarbeta och att skapa kontakter.
Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är meriterande om du har:
• notariemeritering
• dokumenterat intresse av förvaltningsrättsliga frågor

Mer om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och är för närvarande placerad på Svetsarvägen 12 i Solna. Vi har individuell lönesättning och tillämpar provanställning om 6 månader. Läs mer om vad vi erbjuder på vår hemsida www.av.se/

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.

Om du har frågor
Frågor om anställningen besvaras av tf enhetschef Johanna Ingemansson Christiansson. Fackliga kontaktpersoner är Cecilia Sverin för SACO, Linda Lindblad för ST, och Jenny Bengtsson för SEKO.
Samtliga nås via Arbetsmiljöverkets växel, tel: 010-730 90 00.

Rekryteringen sköts av Arbetsmiljöverket och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Välkommen med din ansökan senast den 10 april 2022
Ansök genom att klicka på länken nedan.

Om avdelningen
Avdelningen för juridik svarar för stöd inom det juridiska området till Arbetsmiljöverkets avdelningar och till verksledningen för att dessa rättssäkert och effektivt ska kunna utföra sin myndighetsutövning och uppnå myndighetens mål. I uppgifterna ingår att biträda med juridisk kompetens i beredning av ärenden, förslag till föreskrifter och att ge ut verkets författningssamling. Avdelningen för verkets talan i domstol, handlägger klagomålsärenden om verkets myndighetsutövning, ärenden från EU-kommissionen, arbetstidsärenden och tillståndsärenden. Avdelningen svarar för registratur och dokumenthantering och handlägger begäran om att få ta del av allmänna handlingar. Visa mindre

Arbetsförmedlingen söker Jurist

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?
Enhetens uppdrag
Rättsavdelningen ansvarar för att myndighetens verksamhet bedrivs enhetligt och rättssäkert och att tolkning och tillämpning av lagar och andra regler sker på ett korrekt sätt.

Vi verkar för att god förvaltning genomsyrar myndigheten och därigenom bidrar till en verksamhets- och kundnytta.

På enheten Riktning och stöd arbetar vi med stabsfrågor såsom strategiskt, juridiskt och administrativt stöd till avdelningens chefer, samordning av Rättsavdelningens utveckling, verksamhetsplanering- och uppföljning, budget, kompetensförsörjning och kommunikation.

Rättsavdelningen behöver nu förstärkas med en jurist som ska bidra till Arbetsförmedlingens och Rättsavdelningens fortsatta utvecklingsarbete med att förebygga och motverka felaktiga utbetalningar, välfärdsbrott och arbetslivskriminalitet.

 

Beskrivning av tjänsten
Arbetsförmedlingen utvecklar sitt arbete mot felaktiga utbetalningar, välfärdsbrott och arbetslivskriminalitet. Även myndigheten rättsliga funktion behöver utvecklas. Vi söker dig som är jurist och intresserad av dessa frågor till ett spännande och utvecklande arbete hos oss.

Vi söker nu en jurist till tjänsten som kvalificerad handläggare med inriktning mot felaktiga utbetalningar, välfärdsbrott och arbetslivskriminalitet. Tjänsten på Rättsavdelningen är ny och vi söker någon som vill vara med och utforma arbetet. Du kommer arbeta tillsammans med ett team av medarbetare inom avdelningen som redan arbetar med rättssäker myndighetsutövning avseende att förebygga, utreda och hantera felaktiga utbetalningar. Du kommer samarbeta och skapa kontakter samt utforma nya arbetsformer både inom myndigheten och med andra myndigheter. Att arbeta med att identifiera och hitta möjliga lösningar på rättsliga frågor kommer vara en viktig del i ditt arbete. Du kommer dokumentera och sammanställa utredningar. Arbetet kommer vara både strategiskt och operativt för att förebygga ett felaktigt nyttjande av välfärdssystemen.

Arbetet innebär också att informera, kommunicera och sprida kunskap om arbetet mot felaktiga utbetalningar, välfärdsbrott och arbetslivserfarenhet samt att delta i de expertgrupper som kunskapsområdet kräver.

 
Kvalifikationer
- Juristexamen (tidigare jur.kand.)
- erfarenhet av att arbeta med felaktiga utbetalningar, välfärdsbrott eller arbetslivskriminalitet
- erfarenhet av kvalificerat juridiskt utredningsarbete


Övriga meriter för tjänsten

- erfarenhet av att leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete i statlig sektor
- erfarenhet av kvantitativ och kvalitativ analys används för att följa upp offentlig verksamhet
- erfarenhet av att representera myndigheten i offentliga sammanhang och gärna erfarenhet av media


Vi söker dig som

Är kommunikativ, analytisk och lösningsfokuserad. Du ser och hitta möjliga lösningar på juridiska utmaningar. Du är genuint nyfiken vad som driver verksamheten framåt och hur vi bäst genererar nytta för samhället. Du trivs både att arbeta självständigt och tillsammans med andra, är van att ta eget ansvar och driver ditt arbete och utveckling mot uppställda mål. Du är pedagogisk, tydlig och lyhörd i ditt sätt att kommunicera och du inspirerar till engagemang och ansvarstagande.

Du har en god förståelse för arbetet mot felaktiga utbetalningar och välfärdsbrott inklusive arbetslivskriminalitet. Du stimuleras av ett brett och varierat uppdrag.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande
Anställningsformen är en visstidsanställning längst till och med den 1 juni 2023. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Solna

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-05-09 märkt med Af-2022/0035 0944. 

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (www.arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Jurist till central juridisk funktion på Arbetsmiljöverket, visstid

Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Diarienummer: 2022/015784 Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig! Vi rekryterar en kollega som fyller e... Visa mer
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Diarienummer: 2022/015784
Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig!

Vi rekryterar en kollega som fyller en viktig roll i vårt team. Arbetsmiljöverket är en myndighet som arbetar för sunda och säkra förhållanden i arbetslivet. Din placering blir vid Enheten för juridik, inom Avdelningen för juridik, vilket är en central funktion inom Arbetsmiljöverket.

Ditt nya arbete
Som jurist kommer du bland annat delta i arbetet med myndighetens interna processer och ge juridiskt stöd till övriga avdelningar på myndigheten gällande exempelvis arbetsmiljörätt. föreskriftsarbeten, marknadskontroll, EU-rätt, förvaltningsrätt och offentlighet och sekretess. Du kommer också att svara på remisser och företräda myndigheten i domstol. Även andra uppgifter kan förekomma såsom interna utbildningar och projektarbete.

Kvalifikationskrav
Du ska ha:
• juristexamen eller jur. kand.
• minst fem års erfarenhet av juridiskt arbete inom statlig myndighet under de senaste tio åren
• kunskaper om Arbetsmiljöverkets uppdrag och ansvarsområde
• erfarenhet av minst tre av de arbetsuppgifter som anges i denna annons, dvs. juridiskt stöd gällande arbetsmiljörätt, föreskriftsarbeten, marknadskontroll, EU-rätt, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, svara på remisser och företräda myndighet i domstol.

För att lyckas i uppdraget måste du ha ett eget driv och ett strukturerat arbetssätt. Du bidrar till utvecklingen genom att utföra ditt arbete på ett effektivt och rättssäkert sätt. Som person är du ansvarstagande, stabil och trygg i din yrkesroll. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, mycket lätt för att samarbeta och skapa kontakter.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är meriterande om du har:
• notariemeritering
• kunskaper om och arbetat med arbetsmiljörätt.
• arbetat med utformning eller tillämpning av EU-rättsliga regler med koppling till den inre marknaden.
• arbetat med frågor inom dataskydd, offentlighet och sekretess
• arbetat med regler om produkttillsyn
• erfarenhet av att hålla interna utbildningar
• erfarenhet av offentlig upphandling

Mer om anställningen
Anställningen är ett vikariat på heltid längst till och med den sista februari 2023, och är för närvarande placerad på Svetsarvägen 12 i Solna. För den här tjänsten kan placering på något av våra regionkontor bli aktuell. Vi har individuell lönesättning. Läs mer om vad vi erbjuder på vår hemsida av.se/arbeta hos oss.

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara på varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.

Om du har frågor
Frågor om anställningen besvaras av tf enhetschef Johanna Ingemansson Christiansson, tel: 010-730 9124. Fackliga kontaktpersoner är Cecilia Sverin för SACO, tel 010-730 9515, Linda Lindblad för ST, tel: 010-730 9425 och Jenny Bengtsson för SEKO, tel: 010-730 94 71.

Rekryteringen sköts av Arbetsmiljöverket och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Välkommen med din ansökan senast den 10 april 2022
Ansök genom att klicka på länken nedan.

Om avdelningen
Avdelningen för juridik svarar för stöd inom det juridiska området till Arbetsmiljöverkets avdelningar och till verksledningen för att dessa rättssäkert och effektivt ska kunna utföra sin myndighetsutövning och uppnå myndighetens mål. I uppgifterna ingår att biträda med juridisk kompetens i beredning av ärenden, förslag till föreskrifter och att ge ut verkets författningssamling. Avdelningen för verkets talan i domstol, handlägger klagomålsärenden om verkets myndighetsutövning, ärenden från EU-kommissionen, arbetstidsärenden och tillståndsärenden. Avdelningen svarar för registratur och dokumenthantering och handlägger begäran om att få ta del av allmänna handlingar. Visa mindre

Jurist med inriktning mot förvaltningsrätt (vikariat)

Ansök    Mar 3    Karolinska Inst    Förvaltningsjurist
Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet? Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning. Juridiska avdelningen är en avdelning inom universitetsförvaltningen som arbetar med kvalificerad rådgivning och stöd till universitetsledningen och universitetet verksamheter. Avdelningen är indelad i en juridisk enhet, enheten arkiv och registratur och i... Visa mer
Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?
Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Juridiska avdelningen är en avdelning inom universitetsförvaltningen som arbetar med kvalificerad rådgivning och stöd till universitetsledningen och universitetet verksamheter. Avdelningen är indelad i en juridisk enhet, enheten arkiv och registratur och informationssäkerhetsfunktionen. Dataskyddsombudet är placerad vid avdelningen. I dag arbetar tolv jurister vid juridiska avdelningen.

Med anledning av en föräldraledighet söker vi nu en vikarierande jurist med förvaltningsrättslig inriktning. 

Din roll
Rollen som jurist vid universitetsförvaltningen innefattar utredningsarbete, beslutsstöd och rådgivning till universitetsledningen och verksamheten i övrigt. Arbetet är omväxlande och omfattar frågor av olika komplexitet och svårighetsgrad inom alla de rättsområden som aktualiseras inom ett universitet i dess egenskap av myndighet, avtalspart och arbetsgivare.

Du kommer att arbeta med bl.a. forskningsrelaterade rättsfrågor, behandling av personuppgifter, förvaltningsrätt och offentlighet och sekretess. I uppdraget ingår också att handlägga disciplinärenden, dvs. utreda misstankar om fusk vid examination som kan leda till disciplinära åtgärder mot studenter. Medverkan vid interna utbildnings- och informationsinsatser ingår också i arbetsuppgifterna.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och erfarenhet av arbete i myndighet. Arbetet förutsätter att du har en god analytisk förmåga och kan arbeta både självständigt och i grupp med resultat av hög kvalitet. Det är viktigt att du är lösningsinriktad och snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har en god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är nödvändigt att du har en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och intresse för att samarbeta med andra professioner. Du har lätt för att ta initiativ och är flexibel i ditt arbetssätt genom att snabbt anpassa dig till nya situationer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med frågor om behandling av personuppgifter.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård. KI erbjuder möjligheten till ett så kallat flexibelt arbetssätt. Detta innebär att distansarbete kan tillämpas i den mån verksamhetens behov tillåter.

Placering: Solna

https://ki.se/om-ki/din-karriar-fortsatter-harAnsökan
Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

Jurist med inriktning mot informationsjuridik till Arbetsmiljöverket

Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Diarienummer: 2022/015781 Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig! Vi stärker upp vårt team med en IT- o... Visa mer
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Diarienummer: 2022/015781
Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig!

Vi stärker upp vårt team med en IT- och säkerhetsinriktad jurist.
Arbetsmiljöverket är en myndighet som arbetar för sunda och säkra förhållanden i arbetslivet. Din placering blir vid enheten för juridik, inom avdelningen för juridik och internationella frågor, vilket är en central funktion inom Arbetsmiljöverket.

Ditt nya arbete
Arbetsuppgifterna innebär stöd till olika delar av myndigheten inom flera rättsområden såsom exempelvis informationsjuridik, säkerhetsjuridik, offentlig upphandling och allmän förvaltningsrätt. Du kommer arbeta med informationsjuridiska frågor både i myndighetens operativa arbete och i samband med verksamhetsutveckling, upphandling samt intern utbildning. Under året planeras en ny avdelning med uppgifter inom informationssäkerhet och säkerhetsskydd, och en del av dina uppgifter kommer bestå av att ge stöd till denna avdelning. Vid enheten för juridik finns idag jurister som arbetar med informationsjuridik och du kommer att arbeta tillsammans med dem.

Kvalifikationskrav
Du ska ha:
• juristexamen eller jur.kand.
• minst sju års erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig förvaltning under de senaste tio åren.
• intresse för, god kunskap om och erfarenhet av lagstiftningen inom två eller flera av följande områden; sekretess, dataskydd, informationssäkerhet, säkerhetsskydd
• goda kunskaper i svenska och engelska språket både i tal och skrift.

För att lyckas i uppdraget måste du vara ansvarstagande, stabil och trygg i din yrkesroll. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, lätt för att samarbeta och att skapa kontakter.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är meriterande om du har:
• notariemeritering
• omfattande erfarenhet av kvalificerat arbete inom statliga eller kommunala myndigheter med frågor inom ett eller flera av följande områden; sekretess, dataskydd, informationssäkerhet, säkerhetsskydd.

Mer om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och är för närvarande placerad på Svetsarvägen 12 i Solna. Vi har individuell lönesättning och tillämpar provanställning om 6 månader. Läs mer om vad vi erbjuder på vår hemsida www.av.se/

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.

Om du har frågor
Frågor om anställningen besvaras av tf enhetschef Johanna Ingemansson Christiansson. Fackliga kontaktpersoner är Cecilia Sverin för Saco, Linda Lindblad för ST, och Jenny Bengtsson för SEKO.
Samtliga nås via Arbetsmiljöverkets växel, tel: 010-730 90 00.

Rekryteringen sköts av Arbetsmiljöverket och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Välkommen med din ansökan senast den 17 april 2022
Ansök genom att klicka på länken nedan.

Om avdelningen
Avdelningen för juridik svarar för stöd inom det juridiska området till Arbetsmiljöverkets avdelningar och till verksledningen för att dessa rättssäkert och effektivt ska kunna utföra sin myndighetsutövning och uppnå myndighetens mål. I uppgifterna ingår att biträda med juridisk kompetens i beredning av ärenden, förslag till föreskrifter och att ge ut verkets författningssamling. Avdelningen för verkets talan i domstol, handlägger klagomålsärenden om verkets myndighetsutövning, ärenden från EU-kommissionen, arbetstidsärenden och tillståndsärenden. Avdelningen svarar för registratur och dokumenthantering och handlägger begäran om att få ta del av allmänna handlingar. Visa mindre

Inspektionsjurist till Arbetsmiljöverket

Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Diarienummer: 2022/008883 Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig! Vi söker en jurist som ska arbeta med... Visa mer
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Diarienummer: 2022/008883
Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig!

Vi söker en jurist som ska arbeta med inspektionsjuridik tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Din placering blir vid inspektionsavdelningen, Region öst med placering i Solna. Din organisatoriska tillhörighet blir Avdelningen för juridik, Enheten för inspektionsjuridik. Enhetens medarbetare finns geografiskt placerade vid Arbetsmiljöverkets fem regioner.

Ditt nya arbete
Du kommer att arbeta med omväxlande juridiska uppgifter, där främst arbetsmiljörätt och förvaltningsrätt ingår. Det innebär bland annat att handlägga beslut om förbud/förelägganden enligt arbetsmiljölagen och arbetstidslagen, besluta om åtalsanmälningar vid misstanke om arbetsmiljöbrott eller brott mot arbetsmiljölagen samt handlägga avgiftsförelägganden om sanktionsavgifter.

Vidare är du ett juridiskt stöd och ger vägledning till sektionschefer och inspektörer på Arbetsmiljöverket, och utbildar internt inom framförallt förvaltningsrätt och arbetsmiljörätt.

Arbetet går även ut på att samarbeta med inspektörer och regionens ledning samt vara processförare i förvaltningsdomstol utifrån arbetsmiljölagstiftningens olika måltyper.

Kvalifikationskrav
Du ska ha:
• juristexamen eller jur.kand.
• minst fyra års erfarenhet av juridiskt arbete under de senaste sex åren
• mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift
• notariemeritering eller likvärdig erfarenhet

För att lyckas i uppdraget måste du kunna arbeta självständigt och ha ett strukturerat arbetssätt med stort fokus på rättssäkerhet. Som person är du ansvarstagande, stabil och trygg i din yrkesroll. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, lätt för att samarbeta och för att skapa kontakter.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av processföring vid domstol
• goda kunskaper i förvaltningsrätt
• kunskaper om arbetsmiljö- och arbetstidslagen

Mer om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och är för närvarande placerad på Svetsarvägen 12 i Solna. Vi har individuell lönesättning och tillämpar provanställning om 6 månader. Läs mer om vad vi erbjuder på vår hemsida www.av.se.

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara på varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.

Om du har frågor
Frågor om anställningen besvaras av enhetschef Anna Sundén. Fackliga kontaktpersoner är Emil Ekman för Saco, Linda Svahn för ST och Jenny Bengtsson för SEKO. Samtliga nås via Arbetsmiljöverkets växel, tel: 010-730 90 00

Rekryteringen sköts av Arbetsmiljöverket och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Välkommen med din ansökan senast 15 mars 2022
Ansök genom att klicka på länken nedan.

Om avdelningen
Avdelningen för juridik ansvarar för att ge juridiskt stöd till Arbetsmiljöverkets avdelningar och verksledning. I uppgifterna ingår att biträda med juridisk kompetens vid beredning av ärenden, förslag till föreskrifter och att ge ut verkets författningssamling. Avdelningen för verkets talan i domstol samt handlägger klagomålsärenden om verkets myndighetsutövning, ärenden från EU-kommissionen, arbetstidsärenden och tillståndsärenden. Avdelningen ansvarar för registratur och dokumenthantering och handlägger begäran om att få ta del av allmänna handlingar. Visa mindre

Inspektionsjurist till Arbetsmiljöverket, visstid

Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Diarienummer: 2022/008884 Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig! Vi söker en jurist som ska arbeta med... Visa mer
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Diarienummer: 2022/008884
Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig!

Vi söker en jurist som ska arbeta med inspektionsjuridik tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Din placering blir vid inspektionsavdelningen, Region öst med placering i Solna. Din organisatoriska tillhörighet blir Avdelningen för juridik, Enheten för inspektionsjuridik. Enhetens medarbetare finns geografiskt placerade vid Arbetsmiljöverkets fem regioner.

Ditt nya arbete
Du kommer att arbeta med omväxlande juridiska uppgifter, där främst arbetsmiljörätt och förvaltningsrätt ingår. Det innebär bland annat att handlägga beslut om förbud/förelägganden enligt arbetsmiljölagen och arbetstidslagen, besluta om åtalsanmälningar vid misstanke om arbetsmiljöbrott eller brott mot arbetsmiljölagen samt handlägga avgiftsförelägganden om sanktionsavgifter.

Vidare är du ett juridiskt stöd och ger vägledning till sektionschefer och inspektörer på Arbetsmiljöverket, och utbildar internt inom framförallt förvaltningsrätt och arbetsmiljörätt.

Arbetet går även ut på att samarbeta med inspektörer och regionens ledning samt vara processförare i förvaltningsdomstol utifrån arbetsmiljölagstiftningens olika måltyper.

Kvalifikationskrav
Du ska ha:
• juristexamen eller jur.kand.
• minst tre års erfarenhet av juridiskt arbete under de senaste sex åren
• mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift

För att lyckas i uppdraget måste du kunna arbeta självständigt och ha ett strukturerat arbetssätt med stort fokus på rättssäkerhet. Som person är du ansvarstagande, stabil och trygg i din yrkesroll. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, lätt för att samarbeta och för att skapa kontakter.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.


Det är meriterande om du har:
• notariemeritering
• erfarenhet av processföring vid domstol
• goda kunskaper i förvaltningsrätt
• kunskaper om arbetsmiljö- och arbetstidstidslagen

Mer om anställningen
Anställningen är en visstidsanställning på 12 månader, på heltid och är för närvarande placerad på Svetsarvägen 12 i Solna. Vi har individuell lönesättning. Läs mer om vad vi erbjuder på vår hemsida www.av.se.

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara på varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.

Om du har frågor
Frågor om anställningen besvaras av enhetschef Anna Sundén. Fackliga kontaktpersoner är Emil Ekman Saco, Linda Svahn för ST och Jenny Bengtsson för Seko. Samtliga nås via Arbetsmiljöverkets växel, tel: 010-730 90 00

Rekryteringen sköts av Arbetsmiljöverket och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Välkommen med din ansökan senast den 15 mars 2022
Ansök genom att klicka på länken nedan.

Om avdelningen
Avdelningen för juridik ansvarar för att ge juridiskt stöd till Arbetsmiljöverkets avdelningar och verksledning. I uppgifterna ingår att biträda med juridisk kompetens vid beredning av ärenden, förslag till föreskrifter och att ge ut verkets författningssamling. Avdelningen för verkets talan i domstol samt handlägger klagomålsärenden om verkets myndighetsutövning, ärenden från EU-kommissionen, arbetstidsärenden och tillståndsärenden. Avdelningen ansvarar för registratur och dokumenthantering och handlägger begäran om att få ta del av allmänna handlingar. Visa mindre

Jurist med ansvar för internationella relationer och avtal

Ansök    Feb 25    Rymdstyrelsen    Förvaltningsjurist
Jurist med ansvar för internationella relationer och avtal med placering vid Avdelningen för Forskning och utveckling vid Rymdstyrelsen, dnr 2022-2022-00042. Sista ansökningsdag 2022-03-31. Om tjänsten Vi söker dig som är en erfaren och kunnig jurist som vill bidra inom arbetet med internationella relationer och avtal inom rymdområdet. Lockas du av att arbeta i en förvaltningsmyndighet som präglas av såväl expertkunnande som internationellt samarbete... Visa mer
Jurist med ansvar för internationella relationer och avtal med placering vid Avdelningen för Forskning och utveckling vid Rymdstyrelsen, dnr 2022-2022-00042.

Sista ansökningsdag 2022-03-31.

Om tjänsten

Vi söker dig som är en erfaren och kunnig jurist som vill bidra inom arbetet med internationella relationer och avtal inom rymdområdet. Lockas du av att arbeta i en förvaltningsmyndighet som präglas av såväl expertkunnande som internationellt samarbete? Då kan detta vara tjänsten för dig.

Vi söker nu en erfaren jurist med ansvar för internationella relationer och avtal till Rymdstyrelsens avdelning för forskning och utveckling. Avdelningen består av avdelningschefen och 11 medarbetare. På myndigheten arbetar idag 25 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för:

- internationella avtal med rymdmyndigheter, samt för beredning av avtal mellan Sverige och andra stater inom rymdområdet.
- granskning och rekommendationer avseende ESA:s deklarationer och resolutioner.
- avtal inom EU:s program med Rymdstyrelsen som part (t.ex. konsortieavtal inom Horisont 2020).
- myndighetens arbete inom COPUOS, t ex för fredlig användning av rymden och hållbart nyttjande av rymden: samordning med UD, beredning, handläggning och deltagande på möten vid behov.          
- samordning av myndighetens internationella bilaterala möten och deltagande i internationella konferenser. 

Du agerar som:

- svensk delegat i ESA:s International Relations Committee: handläggning, beredning, deltagande på möten, rapportering.
- ordförande i Esrange samrådskommitté.

Vidare bidrar du till beredningen av kommittéer inom EU:s rymdprogram och ESA:s programstyrelser och kommittéer, särskilt avseende internationella avtal och andra frågor inom internationell rätt. Du är stöd i exportfrågor rörande forskningsinstrument, finansierade av Rymdstyrelsen. Du är rådgivande i importfrågor rörande raketmotorer med Rymdstyrelsen/EASP som slutanvändare. Du bereder och ansvara för förhandlingar om ballongflygningar över andra länders territorium för forskningsprojekt finansierade av Rymdstyrelsen.  

Du svarar på remisser inom ditt ansvars- och kompetensområden samt stödjer och lämnar råd till övriga handläggare utifrån dina juridiska ansvarsområden och din expertis. Du bidrar till myndighetens informationsarbete och deltar i myndighetsarbete som årsredovisning och verksamhetsplanering.

Kvalifikationer
Du har:

- Jur. kand. eller Juristexamen, alternativt annan rättsvetenskaplig examen
- Flerårig relevant arbetslivserfarenhet inom internationell rätt, folkrätt eller internationella relationer
- Minst ett års relevant erfarenhet av arbete i internationell organisation eller med internationella frågor.
- Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:

- Examen med inriktning mot internationell rätt, folkrätt, rymdjuridik eller internationella relationer.
- Erfarenhet av rymdverksamhet eller rymdjuridik
- Erfarenhet av internationellt kommittéarbete, t.ex. inom EU eller FN
- Minst ett års erfarenhet av självständigt utredningsarbete på statlig förvaltningsmyndighet eller internationellt.

Minst ett års erfarenhet av självständigt utredningsarbete på statlig förvaltningsmyndighet eller internationellt.

Personliga egenskaper

För att kunna utföra uppgifterna som handläggare på Rymdstyrelsen behöver du ha förmåga att kunna arbeta självständigt och proaktivt. Du uppskattar och har mycket god förmåga att samarbeta med såväl kollegor som med våra externa samarbetsparter och är duktig på att skapa och upprätthålla goda samarbeten. Du är strukturerad, resultatinriktad och har förmåga att prioritera. Vidare är du även lösningsorienterad, drivande och har lätt att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp.

Som person har du såväl social förmåga som integritet, du är hjälpsam och har ett gott omdöme. Du respekterar den statliga värdegrunden och har förmåga att agera som en god företrädare för myndigheten.

 Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

 

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

 
Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt. Sex månadersprovanställning kommer att tillämpas. Resor förekommer i tjänsten, både nationellt och internationellt. Tjänsten är placerad i Solna.

Kontakta oss:

Johan Köhler, avdelningschef, tel: 08-40 90 77 93

Tobias Edman, Saco-S, tel: 08-40 90 77 80

ST-medlemmar representeras hos oss för närvarande centralt av ST-förbundet tel: 0771-55 54 44. Sacos företrädare kan också kontaktas om frågor som rör lokala förhållanden, även av medlemmar ur andra fackförbund.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev och CV. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Du söker tjänsten genom vårt rekryteringsstöd. Märk din ansökan med ärendenummer 2022-00042. Vi vill ha din ansökan senast den 21 mars 2022.

 

Om Rymdstyrelsen

 

Rymdstyrelsen är en expertmyndighet under Utbildningsdepartementet med ansvar för statligt finansierad nationell och internationell rymdverksamhet i Sverige vad gäller forskning och utveckling. Rymdstyrelsen är Sveriges kontaktorgan för internationellt rymdsamarbete. I Rymdstyrelsens uppdrag ingår också att inspirera unga att studera naturvetenskap och teknik. I betänkandet En ny rymdlag, SOU 2021:91, presenteras en översyn av nuvarande rymdlagstiftning och förslag på en ny reglering av rymdverksamheten. Betänkandet innehåller bland annat förslag på ett utökat tillstånds- och tillsynsuppdrag för Rymdstyrelsen gällande rymdverksamhet. Läs mer om oss på www.rymdstyrelsen.se.

 

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring inför denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Vi söker en engagerad jurist!

Särnmark är ett av Sveriges äldsta företag inom personlig assistans och grundades av nuvarande ägare 1992. Vi har Sveriges nöjdaste kunder i vår bransch för sjunde året i rad. Vi är ett värderingsdrivet bolag som lägger stor vikt vid individens engagemang och förmågor. Under de senaste åren har vi utökat våra affärsområden och Särnmark erbjuder idag våra kunder personlig assistans över hela Sverige, ledsagar- och avlösarservice i Stockholms stad samt reha... Visa mer
Särnmark är ett av Sveriges äldsta företag inom personlig assistans och grundades av nuvarande ägare 1992. Vi har Sveriges nöjdaste kunder i vår bransch för sjunde året i rad. Vi är ett värderingsdrivet bolag som lägger stor vikt vid individens engagemang och förmågor. Under de senaste åren har vi utökat våra affärsområden och Särnmark erbjuder idag våra kunder personlig assistans över hela Sverige, ledsagar- och avlösarservice i Stockholms stad samt rehabilitering av patienter på den spanska solkusten. Vi har idag över 3500 engagerade medarbetare över hela Sverige och i Spanien, som varje dag levererar vårt löfte ”ett bättre liv” till våra kunder.

Om tjänsten

Tjänsten som jurist på Särnmark innebär ett kvalificerat juridiskt arbete där du företräder våra kunder i ärenden som främst rör personlig assistans enligt socialförsäkringsbalken (SFB) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Som juridiskt ombud hjälper du kunder i kontakten med Försäkringskassan och kommunen. Du kommer självständigt driva juridiska ärenden och företräda kunder såväl under myndighetens utredning som vid processer i förvaltningsdomstolarna. I tjänsten ingår även att hålla föreläsningar för kunder och andra intressenter samt att bistå med intern och extern rådgivning inom områden som berör den personliga assistansen.

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen och ett intresse för området LSS och personlig assistans. Har du erfarenhet av liknande arbete eller annan erfarenhet av social omsorg, personlig assistans eller personer med funktionsnedsättning är det meriterande.

Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper. Du är en kommunikativ, självgående och driven person som har lätt för att skapa kontakter och inge förtroende. Du är empatisk och har en förmåga att möta människor i utsatta situationer. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, ansvarstagande och god samarbetsförmåga. För att trivas hos oss behöver du även vara flexibel och öppen för förändringar och nya arbetssätt.

Tjänsten kräver att du behärskar det svenska språket väl, både i tal och i skrift. Det är meriterande om du utöver svenska även talar andra språk.

Övrigt

Du kommer bli en del av ett trevligt och prestigelöst team av jurister. Du rapporterar till Särnmarks chefsjurist. Tjänsten är placerad på koncernens huvudkontor i Arenastaden, Solna, men innebär även vissa resor till våra kontor och kunder runt om i landet. 

Är du rätt person för tjänsten men bor någon annanstans i landet finns det även möjlighet till geografisk placering på något av våra andra kontor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, som inleds med 6 månaders provanställning.                                

Särnmark erbjuder

Ett utmanande arbete där du kommer att verka i en företagsgrupp och bransch med drivna och engagerade kollegor i en omgivning som kännetecknas av ständig utveckling och värdefullt arbete. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och flextid.

Vår ambition är att tillsätta tjänsten så snart som möjligt och intervjuer kommer att hållas löpande. För mer information om Särnmark besök www.sarnmark.se. Visa mindre

Rättslig specialist inom dataskydd och sekretess

Ansök    Nov 12    Skatteverket    Förvaltningsjurist
Har du materiell kunskap inom områdena dataskydd och sekretess? Trivs du med både självständigt arbete och att arbeta i grupp? Som rättslig specialist på rättsavdelningen samarbetar du med kunniga kollegor runtom i landet. Tillsammans gör vi samhället möjligt! Om jobbet Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd när det gäller dataskydd och sekretess inom Skatteverkets olika verksamhetsområden. Du handlägger frågor från verksamheten, rättssäkrar info... Visa mer
Har du materiell kunskap inom områdena dataskydd och sekretess? Trivs du med både självständigt arbete och att arbeta i grupp? Som rättslig specialist på rättsavdelningen samarbetar du med kunniga kollegor runtom i landet.

Tillsammans gör vi samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd när det gäller dataskydd och sekretess inom Skatteverkets olika verksamhetsområden. Du handlägger frågor från verksamheten, rättssäkrar informations-, stöd- och utbildningsmaterial samt uppdaterar den rättsliga vägledningen på Skatteverkets websida. Du medverkar vid olika interna rättsliga seminarier och även i avdelningens arbete med regelförändringar. Skatteverket har ett omfattande utvecklingsarbete som du kommer att ge stöd i. 

Ditt arbete omfattar rättsliga utredningar inom dataskydd och sekretess och du stödjer dagligen Skatteverkets handläggare i deras arbete. Du ansvarar för och medverkar till en enhetlig och korrekt rättstillämpning inom Skatteverket genom att på ett konsultativt sätt stödja handläggare i deras arbete. Det kan ske genom att du deltar i projekt eller i begränsade uppdrag på viss tid eller genom att vara kontakt­person.

Som rättslig specialist får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera kunskap med förståelse för helheten. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Arbetet spänner över många frågor vilket ger dig nya kunskaper på bredden och på djupet. Den konsultativa och stödjande delen av arbetet innebär många kontakter. Arbetstiden är flexibel och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. 

Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och dina kollegor kan vara placerade på olika orter i landet och vi kommunicerar med varandra med hjälp av olika tekniska hjälpmedel. Det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under virtuella former. 

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/arbetsplatsenochkollegorna/traffavaramedarbetare/rattsligspecialistgoran.4.1c68351d170ce5545274867.html berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss. 

Du tillhör sektion 1 på enhet 3 på rättsavdelningen, med placeringsort enligt överenskommelse. På vår sektion är vi 19 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha erfarenhet av att driva och ta ställning i frågor i samråd med andra och under tidspress
- ha god analytisk förmåga 
- vara prestigelös, men ha hög integritet 
- vara kommunikativ och pedagogisk
- vara engagerad, utåtriktad och inge förtroende 
- ha mycket god samarbetsförmåga, förmåga att skapa goda relationer och ett bra bemötande.

Du ska även ha:

- juristexamen eller motsvarade utbildning 
- aktuell arbetslivserfarenhet inom områdena dataskydd och sekretess
- djup materiell kunskap inom området dataskydd samt god kompetens inom sekretesslagstiftning och tryckfrihetsförordningen.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med dataskydds- och sekretessfrågor på en annan myndighet. Det är även önskvärt om du har erfarenhet av arbete med brottsbekämpning.

 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Rättslig specialist inom inom skattetillägg och process

Ansök    Nov 4    Skatteverket    Förvaltningsjurist
Är du jurist med lång erfarenhet av juridiskt utredningsarbete inom sakområdet skattetillägg och process och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Som rättslig specialist hos oss får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter. Du samarbetar med kollegor runtom i landet och stödjer Skatteverkets handläggare i deras arbete. Tillsammans gör vi samhället möjligt! Om jobbet Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd när det gäller... Visa mer
Är du jurist med lång erfarenhet av juridiskt utredningsarbete inom sakområdet skattetillägg och process och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Som rättslig specialist hos oss får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter.

Du samarbetar med kollegor runtom i landet och stödjer Skatteverkets handläggare i deras arbete. Tillsammans gör vi samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd när det gäller sakområdet skattetillägg och process inom Skatteverkets olika verksamhetsområden. Du handlägger frågor från verksamheten, rättssäkrar informations-, stöd- och utbildningsmaterial, uppdaterar den rättsliga vägledningen på Skatteverkets websida och medverkar vid olika interna rättsliga seminarier samt deltar i regelförändrings- och utvecklingsarbete.

Ditt arbete omfattar rättsliga utredningar inom området och du stödjer dagligen Skatteverkets handläggare i deras arbete. Du ansvarar för och medverkar till en enhetlig och korrekt rättstillämpning inom Skatteverket genom att på ett konsultativt sätt stödja handläggare i deras arbete.

Som rättslig specialist får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera kunskap med förståelse för helheten. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Du arbetar inom skattetillägg och process-gruppen och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet spänner över många frågor vilket ger dig nya kunskaper på bredden och på djupet. Den konsultativa och stödjande delen av arbetet innebär många kontakter. Arbetstiden är flexibel och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och dina kollegor kan vara placerade på olika orter i landet och vi kommunicerar med varandra med hjälp av olika tekniska hjälpmedel. Det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under virtuella former.

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/arbetsplatsenochkollegorna/traffavaramedarbetare/rattsligspecialistgoran.4.1c68351d170ce5545274867.html berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss. 

Du tillhör sektion 4 på enhet 2 på rättsavdelningen, med placeringsort enligt överenskommelse. Gruppen består av tio rättsliga experter och specialister med lång erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom skattetillägg och process.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha en god analytisk förmåga, vilket bland annat innebär att du fattar välgrundade beslut utifrån de fakta du tagit reda på inför lösningen av en uppgift 
- ha en god kommunikationsförmåga i svenska, vilket innebär att du uttrycker dig på ett enkelt, tydligt och pedagogiskt sätt i både tal och skrift
- ha en god förmåga att samarbeta med andra och vara hjälpsam, vilket innebär att du är lyhörd för andras synpunkter och tar ansvar för att gemensamma uppgifter genomförs 
- ha en god förmåga att arbeta självständigt, vilket innebär att du planerar och driver ditt arbete framåt för att nå goda resultat 
- ta initiativ, tänka nytt och ta ställning i frågor. 

Du ska även ha:

- universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik 
- minst fem års aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom området.

 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Rättslig specialist inom inkomstbeskattning av tjänst och socialavgifter

Ansök    Okt 5    Skatteverket    Förvaltningsjurist
Är du jurist med lång erfarenhet av juridiskt utredningsarbete inom inkomstbeskattning av tjänst och socialavgifter? Som rättslig specialist hos oss får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter. Du samarbetar med kollegor runtom i landet och stödjer Skatteverkets handläggare i deras arbete. Tillsammans gör vi samhället möjligt! Om jobbet Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd till Skatteverkets olika verksamhetsområden. I sakområde... Visa mer
Är du jurist med lång erfarenhet av juridiskt utredningsarbete inom inkomstbeskattning av tjänst och socialavgifter? Som rättslig specialist hos oss får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter.

Du samarbetar med kollegor runtom i landet och stödjer Skatteverkets handläggare i deras arbete. Tillsammans gör vi samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd till Skatteverkets olika verksamhetsområden. I sakområdet inkomstbeskattning av tjänst och socialavgifter ingår även ansvar för F-skatt, pensionsgrundande inkomst, rot- och rut-avdragen samt skattereduktion avseende grön teknik.

Du handlägger frågor från verksamheten, rättssäkrar informations-, stöd- och utbildningsmaterial, uppdaterar den rättsliga vägledningen på Skatteverkets websida och medverkar vid olika interna rättsliga seminarier samt deltar i regelförändrings- och utvecklingsarbete.

Ditt arbete omfattar rättsliga utredningar och du ansvarar för och medverkar till en enhetlig och korrekt rättstillämpning inom Skatteverket genom att på ett konsultativt sätt stödja handläggare i deras arbete. 

Som rättslig specialist får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera kunskap med förståelse för helheten. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Arbetet spänner över många frågor vilket ger dig nya kunskaper på bredden och på djupet. Den konsultativa och stödjande delen av arbetet innebär många kontakter. Arbetstiden är flexibel och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. 

Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och dina kollegor kan vara placerade på olika orter i landet och vi kommunicerar med varandra med hjälp av olika tekniska hjälpmedel. Det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under virtuella former. 

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/arbetsplatsenochkollegorna/traffavaramedarbetare/rattsligspecialistgoran.4.1c68351d170ce5545274867.html berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss. 

Du tillhör sektion 2 på enhet 3 på rättsavdelningen, med placeringsort enligt överenskommelse. På vår sektion är vi i dagsläget 17 kollegor. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha en god analytisk förmåga, vilket bland annat innebär att du fattar välgrundade beslut utifrån de fakta du tagit reda på inför lösningen av en uppgift 
- ha en god kommunikationsförmåga i svenska, vilket innebär att du uttrycker dig på ett enkelt, tydligt och pedagogiskt sätt i både tal och skrift
- ha en god förmåga att samarbeta med andra och vara hjälpsam, vilket innebär att du är lyhörd för andras synpunkter och tar ansvar för att gemensamma uppgifter genomförs 
- ha en god förmåga att arbeta självständigt, vilket innebär att du planerar och driver ditt arbete framåt för att nå goda resultat. 

Du ska även ha:

- universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik 
- flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom området inkomstbeskattning av tjänst och socialavgifter. 

 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Rättslig expert inom punktskatter till rättsavdelningen

Ansök    Sep 28    Skatteverket    Förvaltningsjurist
Är du jurist med lång och djup erfarenhet av juridiskt utredningsarbete? Som rättslig expert hos oss får du omväxlande, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Var med och gör samhället möjligt! Om jobbet Du arbetar med att ge rättslig styrning och rättsligt stöd när det gäller punktskatter och trafikskatter. Du tar bland annat fram rättsliga ställningstaganden, för Skatteverkets talan i Skatterättsnämnden och Högsta förvaltningsdomstolen, besvara... Visa mer
Är du jurist med lång och djup erfarenhet av juridiskt utredningsarbete? Som rättslig expert hos oss får du omväxlande, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med att ge rättslig styrning och rättsligt stöd när det gäller punktskatter och trafikskatter. Du tar bland annat fram rättsliga ställningstaganden, för Skatteverkets talan i Skatterättsnämnden och Högsta förvaltningsdomstolen, besvarar remisser från Regeringskansliet och andra myndigheter, tar fram rättsfallskommentarer, uppdaterar den rättsliga vägledningen på Skatteverkets websida samt medverkar i regelförändrings- och utvecklingsarbete.

Du får arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera kunskap med förståelse för helheten. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Arbetet är kvalificerat och spänner över många frågor vilket ger dig nya kunskaper på bredden och på djupet. Arbetstiden är flexibel och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.
Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och dina kollegor kan vara placerade på olika orter i landet och vi kommunicerar med varandra med hjälp av olika tekniska hjälpmedel. Det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under virtuella former.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha en god analytisk förmåga
- ha erfarenhet av att arbeta brett med många olika typer av komplicerade frågor – ofta
under tidspress – och att prioritera
- har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift på svenska
och engelska
- vara flexibel och prestigelös
- vara intresserad av att driva utvecklingsarbete
- har god samarbetsförmåga
- vara lyhörd samt förtroendeingivande

Du ska även ha:

- har en akademisk examen inom juridik
- har minst 5 års aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete som arbetsgivaren
bedömer relevant
- har erfarenhet av att driva och ta ställning i rättsliga frågor såväl självständigt som i samråd
med andra

Det är önskvärt att du har erfarenhet av lagstiftningsarbete, domstolserfarenhet eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Inspektionsjurist till Arbetsmiljöverket

Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Diarienummer: 2021/060100 Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig! Vi söker en jurist som ska arbeta med... Visa mer
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Diarienummer: 2021/060100
Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig!

Vi söker en jurist som ska arbeta med inspektionsjuridik tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Din placering blir vid inspektionsavdelningen, Region öst med placering i Solna. Din organisatoriska tillhörighet blir Avdelningen för juridik, Enheten för inspektionsjuridik. Enhetens medarbetare finns geografiskt placerade vid Arbetsmiljöverkets fem regioner.

Ditt nya arbete
Du kommer att arbeta med omväxlande juridiska uppgifter, där främst arbetsmiljörätt och förvaltningsrätt ingår. Det innebär bland annat att handlägga beslut om förbud/förelägganden enligt arbetsmiljölagen och arbetstidslagen, besluta om åtalsanmälningar vid misstanke om arbetsmiljöbrott eller brott mot arbetsmiljölagen samt handlägga avgiftsförelägganden om sanktionsavgifter.

Vidare är du ett juridiskt stöd och ger vägledning till sektionschefer och inspektörer på Arbetsmiljöverket, och utbildar internt inom framförallt förvaltningsrätt och arbetsmiljörätt.

Arbetet går även ut på att samarbeta med inspektörer och regionens ledning samt vara processförare i förvaltningsdomstol utifrån arbetsmiljölagstiftningens olika måltyper.

Kvalifikationskrav
Du ska ha:
• juristexamen eller jur.kand.
• minst fyra års erfarenhet av juridiskt arbete under de senaste sex åren
• mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift
• notariemeritering eller likvärdig erfarenhet

För att lyckas i uppdraget måste du kunna arbeta självständigt och ha ett strukturerat arbetssätt med stort fokus på rättssäkerhet. Som person är du ansvarstagande, stabil och trygg i din yrkesroll. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, lätt för att samarbeta och för att skapa kontakter.
Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av processföring vid domstol
• goda kunskaper i förvaltningsrätt
• kunskaper om arbetsmiljö- och arbetstidslagen

Mer om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och är för närvarande placerad på Svetsarvägen 12 i Solna. Vi har individuell lönesättning och tillämpar provanställning om 6 månader. Läs mer om vad vi erbjuder på vår hemsida www.av.se.

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara på varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.

Om du har frågor
Frågor om anställningen besvaras av enhetschef Anna Sundén. Fackliga kontaktpersoner är Emil Ekman för Saco, Linda Svahn för ST och Jenny Bengtsson för SEKO. Samtliga nås via Arbetsmiljöverkets växel, tel: 010-730 90 00

Rekryteringen sköts av Arbetsmiljöverket och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Välkommen med din ansökan senast den 7 november 2021
Ansök genom att klicka på länken nedan.

Om avdelningen
Avdelningen för juridik ansvarar för att ge juridiskt stöd till Arbetsmiljöverkets avdelningar och verksledning. I uppgifterna ingår att biträda med juridisk kompetens vid beredning av ärenden, förslag till föreskrifter och att ge ut verkets författningssamling. Avdelningen för verkets talan i domstol samt handlägger klagomålsärenden om verkets myndighetsutövning, ärenden från EU-kommissionen, arbetstidsärenden och tillståndsärenden. Avdelningen ansvarar för registratur och dokumenthantering och handlägger begäran om att få ta del av allmänna handlingar. Visa mindre

Rättslig specialist inom redovisning

Ansök    Sep 15    Skatteverket    Förvaltningsjurist
Har du lång erfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning och bokföring och sambandet med beskattning? Trivs du med både självständigt arbete och att arbeta i grupp? Som rättslig specialist hos oss får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter. Du samarbetar med kollegor runtom i landet och stödjer Skatteverkets handläggare i deras arbete. Var med och gör samhället möjligt! Om jobbet Du ansvarar för och medverkar i arbetet för en en... Visa mer
Har du lång erfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning och bokföring och sambandet med beskattning? Trivs du med både självständigt arbete och att arbeta i grupp? Som rättslig specialist hos oss får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter.

Du samarbetar med kollegor runtom i landet och stödjer Skatteverkets handläggare i deras arbete. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du ansvarar för och medverkar i arbetet för en enhetlig och korrekt rättstillämpning inom området redovisning samt sambandet redovisning och beskattning.

Du arbetar med rättsligt stöd och du använder dig av ett konsultativt förhållningssätt. Du arbetar med bokföringslagen, årsredovisningslagen och flera lagar inom beskattningsområdet samt EU-rätten. Området digitaliseras snabbt så du kommer att ha arbetsuppgifter som rör digitala utvecklingsfrågor inom ansvarsområdet. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att besvara rättsliga frågor från verksamheten, uppdatera Rättslig vägledning, sakgranska broschyrer och utbildningsmaterial, vara kontaktperson i olika insatser samt genomföra rättsliga forum, temadagar och liknande. I ditt uppdrag ingår att aktivt samverka inom rättsavdelningen och med Skatteverkets andra avdelningar samt externa intressenter såsom tex. Bokföringsnämnden.

Du driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Arbetet spänner över många frågor vilket ger dig nya kunskaper på bredden och på djupet. Den konsultativa och stödjande delen av arbetet innebär många kontakter. 

Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och dina kollegor kan vara placerade på olika orter i landet och vi kommunicerar med varandra med hjälp av olika tekniska hjälpmedel. Det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under virtuella former. På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/arbetsplatsenochkollegorna/traffavaramedarbetare/rattsligspecialistgoran.4.1c68351d170ce5545274867.html berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss. 

 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha erfarenhet av att driva och ta ställning i frågor både självständigt och i samråd med andra
- vara resultatfokuserad, strukturerad och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter
- ha god kommunikativ förmåga i svenska i tal och i skrift
- ha en god analytisk förmåga
- ha en god förmåga att samarbeta och kunna skapa goda relationer
- vara förändringsbenägen, flexibel och nytänkande
- ha intresse för att arbeta med digitala utvecklingsfrågor.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 120 p/180 hp inom juridik eller ekonomi alternativt har flerårig för tjänsten relevant erfarenhet av kvalificerat rättsligt arbete på Skatteverket
- ha minst tre års aktuell och relevant erfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning, bokföring och sambandet med beskattning
- erfarenhet av juridiskt utredningsarbete.

Det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet av den digitala utvecklingen inom ansvarsområdet och av arbete med kassaregisterfrågor. Det är även önskvärt att du har arbetslivserfarenhet inom EU-rätt.

Bra att veta

Placeringsort för tjänsten är enligt överenskommelse.

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Rättslig specialist inom dataskydd och sekretess

Ansök    Sep 1    Skatteverket    Förvaltningsjurist
Har du materiell kunskap inom områdena dataskydd och sekretess? Trivs du med både självständigt arbete och att arbeta i grupp? Som rättslig specialist på rättsavdelningen samarbetar du med kunniga kollegor runtom i landet. Tillsammans gör vi samhället möjligt! Om jobbet Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd när det gäller dataskydd och sekretess inom Skatteverkets olika verksamhetsområden. Du handlägger frågor från verksamheten, rättssäkrar info... Visa mer
Har du materiell kunskap inom områdena dataskydd och sekretess? Trivs du med både självständigt arbete och att arbeta i grupp? Som rättslig specialist på rättsavdelningen samarbetar du med kunniga kollegor runtom i landet.

Tillsammans gör vi samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd när det gäller dataskydd och sekretess inom Skatteverkets olika verksamhetsområden. Du handlägger frågor från verksamheten, rättssäkrar informations-, stöd- och utbildningsmaterial, uppdaterar den rättsliga vägledningen på Skatteverkets websida och medverkar vid olika interna rättsliga seminarier samt deltar i regelförändrings- och utvecklingsarbete. 

Ditt arbete omfattar rättsliga utredningar inom dataskydd och sekretess och du stödjer dagligen Skatteverkets handläggare i deras arbete. Du ansvarar för och medverkar till en enhetlig och korrekt rättstillämpning inom Skatteverket genom att på ett konsultativt sätt stödja handläggare i deras arbete. Det kan ske genom att du deltar i projekt eller i begränsade uppdrag på viss tid eller genom att vara kontakt­person.

Som rättslig specialist får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera kunskap med förståelse för helheten. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Arbetet spänner över många frågor vilket ger dig nya kunskaper på bredden och på djupet. Den konsultativa och stödjande delen av arbetet innebär många kontakter. Arbetstiden är flexibel och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. 

Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och dina kollegor kan vara placerade på olika orter i landet och vi kommunicerar med varandra med hjälp av olika tekniska hjälpmedel. Det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under virtuella former. 

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/arbetsplatsenochkollegorna/traffavaramedarbetare/rattsligspecialistgoran.4.1c68351d170ce5545274867.html berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss. 

Du tillhör sektion 1 på enhet 3 på rättsavdelningen, med placeringsort enligt överenskommelse. På vår sektion är vi 19 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha erfarenhet av att driva och ta ställning i frågor i samråd med andra och under tidspress 
- ha god analytisk förmåga 
- vara prestigelös, men ha hög intergritet 
- vara kommunikativ och pedagogiskt 
- vara engagerad, utåtriktad och inge förtroende 
- ha mycket god samarbetsförmåga, förmåga att skapa goda relationer och ett bra bemötande. 

Du ska även ha:

- juristexamen eller motsvarande utbildning
- aktuell arbetslivserfarenhet inom områdena dataskydd och sekretess
- djup materiell kunskap inom området dataskydd samt god kompetens inom sekretesslagstiftning och tryckfrihetsförordningen.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med dataskydds- och sekretessfrågor på en annan myndighet.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med 30 juli 2022.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Jurist till Rättsenheten, Specialpedagogiska skolmyndigheten

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Just nu befinner sig myndigheten i ett spännande utvecklingsarbete med en tydlig målbild. Vi strävar efter att vara en erkänd kunskapsaktör, en ledande utvecklingsaktör, en förebyggande stödaktör och en pådrivande rättighetsaktör. Vi arbetar alltid i ständig förbättring. Att jobba i vår myndighet innebär att du delar den statliga värdegrunden Våra ledord är att vi är tillgängliga, nyfikna och att vi agerar. Vilket även du behöver vara för att vi ska nå vår vision; En likvärdig utbildning för alla.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som kan ge stöd till verksamheten i skoljuridiska frågor, frågor om barnrätt och hälso- och sjukvård. De frågeställningar du kommer att arbeta med kan även gälla andra juridiska områden. Även andra utredningar kan förekomma.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att svara på frågor från de olika verksamheterna, genomföra juridiska utredningar, delta i arbetet med myndighetens remissvar och vid behov delta i möten och hålla utbildningar.

Eftersom myndigheten har kontor över hela landet kan resor i tjänsten förekomma.
Arbete utförs under sedvanliga kontorstider måndag till och med fredag. Din arbetsplats kommer antingen att vara på myndighetens huvudkontor i Härnösand eller i Solna.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som
- har en jur. kand. eller juristexamen
- har arbetat ett par år med juridiskt arbete
- har lätt för och erfarenhet av att kommunicera med personer som inte är jurister och ha god förmåga att presentera juridiska frågor inför grupper
- har analytisk förmåga
- har god datorvana
- uttrycker dig mycket väl i tal eller teckenspråk på svenska samt skrift på svenska

Det är meriterande om du
- har erfarenhet från arbete med skollagen, avtalsrätt, barnrätt, mänskliga rättigheter eller hälso- och sjukvårdsrätt
-har några års erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet

Personliga egenskaper
- För dig är ingen uppgift för stor eller för liten utan du löser uppgifter på ett prestigelöst och flexibelt sätt.
- Du trivs med att arbeta och att driva ditt arbete självständigt, strukturerat och noggrant samtidigt som du är flexibel och har förmåga att prioritera och arbeta med flera parallella uppdrag.
- Du är samarbetsorienterad och har ett positivt bemötande.

Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Rättslig specialist inom dataskydd och sekretess

Ansök    Aug 30    Skatteverket    Förvaltningsjurist
Har du materiell kunskap inom områdena dataskydd och sekretess? Trivs du med både självständigt arbete och att arbeta i grupp? Som rättslig specialist på rättsavdelningen samarbetar du med kunniga kollegor runtom i landet. Tillsammans gör vi samhället möjligt! Om jobbet Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd när det gäller dataskydd och sekretess inom Skatteverkets olika verksamhetsområden. Du handlägger frågor från verksamheten, rättssäkrar info... Visa mer
Har du materiell kunskap inom områdena dataskydd och sekretess? Trivs du med både självständigt arbete och att arbeta i grupp? Som rättslig specialist på rättsavdelningen samarbetar du med kunniga kollegor runtom i landet.

Tillsammans gör vi samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar främst med att ge rättsligt stöd när det gäller dataskydd och sekretess inom Skatteverkets olika verksamhetsområden. Du handlägger frågor från verksamheten, rättssäkrar informations-, stöd- och utbildningsmaterial, uppdaterar den rättsliga vägledningen på Skatteverkets websida och medverkar vid olika interna rättsliga seminarier samt deltar i regelförändrings- och utvecklingsarbete. 

Ditt arbete omfattar rättsliga utredningar inom dataskydd och sekretess och du stödjer dagligen Skatteverkets handläggare i deras arbete. Du ansvarar för och medverkar till en enhetlig och korrekt rättstillämpning inom Skatteverket genom att på ett konsultativt sätt stödja handläggare i deras arbete. Det kan ske genom att du deltar i projekt eller i begränsade uppdrag på viss tid eller genom att vara kontakt­person.

Som rättslig specialist får du omväxlande, intressanta och komplexa arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera kunskap med förståelse för helheten. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Arbetet spänner över många frågor vilket ger dig nya kunskaper på bredden och på djupet. Den konsultativa och stödjande delen av arbetet innebär många kontakter. Arbetstiden är flexibel och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. 

Rättsavdelningen har en virtuell organisation. Din chef och dina kollegor kan vara placerade på olika orter i landet och vi kommunicerar med varandra med hjälp av olika tekniska hjälpmedel. Det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under virtuella former. 

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/arbetsplatsenochkollegorna/traffavaramedarbetare/rattsligspecialistgoran.4.1c68351d170ce5545274867.html berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss. 

Du tillhör sektion 1 på enhet 3 på rättsavdelningen, med placeringsort enligt överenskommelse. På vår sektion är vi 19 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha erfarenhet av att driva och ta ställning i frågor i samråd med andra och under tidspress
- ha god analytisk förmåga 
- vara prestigelös, men ha hög integritet 
- vara kommunikativ och pedagogisk
- vara engagerad, utåtriktad och inge förtroende 
- ha mycket god samarbetsförmåga, förmåga att skapa goda relationer och ett bra bemötande. 

Du ska även ha:

- juristexamen eller motsvarande utbildning
- aktuell arbetslivserfarenhet inom områdena dataskydd och sekretess
- djup materiell kunskap inom området dataskydd samt god kompetens inom sekretesslagstiftning och tryckfrihetsförordningen.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med dataskydds- och sekretessfrågor på en annan myndighet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Vikarierande jurist till Arbetsmiljöverket

Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Diarienummer: 2021/017912 Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig! Vi söker en vikarierande Jurist till... Visa mer
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Diarienummer: 2021/017912

Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig!

Vi söker en vikarierande Jurist till Stockholm som, tillsammans med kunniga och engagerade medarbetare, ska arbeta med bland annat tillståndsärenden, dataskyddsfrågor, sekretessfrågor, förvaltningsrätt och processföring. Arbetsmiljöverket är en myndighet som arbetar för sunda och säkra förhållanden i arbetslivet. Din placering blir vid enheten för juridik, inom avdelningen för juridik, vilket är en central funktion inom Arbetsmiljöverket. 

Ditt nya arbete
Som jurist kommer du bland annat att delta i arbetet med myndighetens interna processer och ge juridiskt stöd till övriga avdelningar på myndigheten inom såväl arbetsmiljörätt som förvaltningsrätt, dataskyddsfrågor, offentlighet och sekretess samt offentlig upphandling. Du kommer även att svara på remisser och delta i arbetet med tillståndsärenden.

Kvalifikationskrav
Du ska ha:

juristexamen eller jur.kand.
minst två års erfarenhet av juridiskt arbete inom statlig myndighet under de senaste fem åren
goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift
För att lyckas i uppdraget måste du ha eget driv och ett strukturerat arbetssätt. Du bidrar till utvecklingen genom att utföra ditt arbete på ett effektivt och rättssäkert sätt. Som person är du ansvarstagande, stabil och trygg i din yrkesroll. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, lätt för att samarbeta och att skapa kontakter.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Det är meriterande om du har:

erfarenhet av arbete med juridiska frågor inom arbetsmiljöområdet
notariemeritering
arbetat med frågor inom dataskydd, offentlighet och sekretess
arbetat med tillståndsärenden
Mer om anställningen
Anställningen är ett vikariat på heltid till och med den 1 april 2022 och är för närvarande placerad på Svetsarvägen 12 i Solna. Vi har individuell lönesättning. Läs mer om vad vi erbjuder på vår hemsida www.av.se/

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt.

Som medarbetare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och bidrar till helheten genom att visa engagemang och hänsyn i samarbetet med andra. Du agerar efter våra värdeord trovärdig, kommunikativ och offensiv, och har ett likabehandlingsperspektiv i din vardag. Tillsammans ska vi lyckas nå våra verksamhetsmål, bidra till en hälsosam arbetsmiljö och verka för en lärande arbetsplats.

Om du har frågor
Frågor om anställningen besvaras av enhetschef Mikael Syk. Fackliga kontaktpersoner är Cecilia Sverin för SACO, Marianne Martin för ST, samt Jenny Bengtsson för SEKO. Samtliga nås via vår växel, tel: 010-730 90 00

Rekryteringen sköts av Arbetsmiljöverket och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Välkommen med din ansökan senast den 8 maj 2021
Ansök genom att klicka på länken nedan.

Om avdelningen
Avdelningen för juridik svarar för stöd inom det juridiska området till Arbetsmiljöverkets avdelningar och till verksledningen för att dessa rättssäkert och effektivt ska kunna utföra sin myndighetsutövning och uppnå myndighetens mål. I uppgifterna ingår att biträda med juridisk kompetens i beredning av ärenden, förslag till föreskrifter och att ge ut verkets författningssamling. Avdelningen för verkets talan i domstol, handlägger klagomålsärenden om verkets myndighetsutövning, ärenden från EU-kommissionen, arbetstidsärenden och tillståndsärenden. Avdelningen svarar för registratur och dokumenthantering och handlägger begäran om att få ta del av allmänna handlingar. Visa mindre

Kvalficerade jurister inom skoljuridik

Ansök    Apr 2    Statens Skolverk    Förvaltningsjurist
Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande. Nu förstärker vi juristgruppen på enheten för skoljuridik och söker därför flera k... Visa mer
Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Nu förstärker vi juristgruppen på enheten för skoljuridik och söker därför flera kvalificerade jurister.

Om arbetet
Vi söker dig som vill:


• medverka i myndighetens arbete med att ta fram föreskrifter och allmänna råd samt andra juridiska underlag
• ge stöd och råd internt, främst i skoljuridiska frågor men även i andra juridiska frågor
• göra rättsutredningar
• kvalitetssäkra och granska myndighetens olika produkter och beslut
• skriva yttranden och delta i remissarbeten
• förmedla information internt och externt om det skoljuridiska regelverket
• delta i myndighetens interna utbildningsinsatser.

Vi söker dig som har:

• juristexamen
• flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på myndighet eller motsvarande

Det är dessutom meriterande om du har:


• erfarenhet av författningsarbete
• erfarenhet av arbete i en konsultativ roll
• erfarenhet av att samordna projekt
• erfarenhet av arbete med frågor som rör skoljuridik.

Då tjänsten innebär så väl interna som externa kontakter är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och förmedla ditt budskap på ett pedagogiskt och målgruppsanpassat sätt. Du har ett gott omdöme, hög integritet och är bra på att lyssna in och förstå verksamhetens perspektiv. Vidare är du ansvarstagande, tar egna initiativ och har en mycket god samarbetsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket
Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ges bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar tillsammans med goda semester- och pensionsvillkor.

Vilka är vi?
Enheten för skoljuridik ansvarar för att tillhandahålla stöd till övriga delar av myndigheten i skoljuridiska frågor, främst i form av en kvalitetssäkring av myndighetens produkter ur ett skoljuridiskt perspektiv. Enheten stödjer också myndigheten i normeringsfrågor och ansvarar för att ta fram föreskrifter. Enheten för skoljuridik tillhör avdelningen för verksamhetsstöd.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 20 april 2021. Vänligen observera att vi inte vill att du bifogar något personligt brev till din ansökan, istället ber vi dig att svara på ett antal urvalsfrågor. Arbetsprov och/eller personlighetstest kommer att användas i urvalet. Vi planerar att genomföra de första intervjuerna under vecka 18.

Befattningen är en tillsvidareanställning. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning.
Skolverket sitter i nya lokaler på Svetsarvägen 16 i Solna Business Park. På grund av pandemin arbetar vi för närvarande på distans. Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter: Ulrika Lindmark 08-527 331 53 (Saco), Claes Prentius 08-527 334 47 (Saco), Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST) och Jenny Sellberg 08-527 338 28 (Lärarförbundet).

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare. Visa mindre

Valmyndigheten söker jurister

Ansök    Mar 16    Skatteverket    Förvaltningsjurist
Vill du arbeta tillsammans med oss för att genomföra demokratiska och rättssäkra val? Nu söker vi dig som vill arbeta i en myndighet som har en viktig och central roll i den demokratiska processen! Om jobbet Valmyndigheten är central förvaltningsmyndighet för val och ansvarar nationellt för att planera, samordna och genomföra allmänna val och folkomröstningar. Myndigheten har också ansvar för att hantera uppgifter inom ramen för Europeiska unionens me... Visa mer
Vill du arbeta tillsammans med oss för att genomföra demokratiska och rättssäkra val? Nu söker vi dig som vill arbeta i en myndighet som har en viktig och central roll i den demokratiska processen!

Om jobbet
Valmyndigheten är central förvaltningsmyndighet för val och ansvarar nationellt för att planera, samordna och genomföra allmänna val och folkomröstningar.

Myndigheten har också ansvar för att hantera uppgifter inom ramen för Europeiska unionens medborgarinitiativ.

Som jurist på Valmyndigheten ger du löpande stöd om regler och rutiner både internt och externt till länsstyrelser och kommuner. Du deltar i utvecklingsarbete som rör valprocessen, tar fram vägledande ställningstaganden för valadministrationen och arbetar med utveckling av lagstiftningen. Rollen innebär vidare även att ansvara, utveckla och genomföra utbildningsinsatser, utarbeta utbildningsmaterial och att självständigt genomföra juridiska utredningar. Du kommer även att utforma beslutsunderlag och skriva yttranden.

Även generella handläggaruppgifter förekommer.

Skatteverket är värdmyndighet för Valmyndigheten och alla som arbetar för Valmyndigheten är anställda av Skatteverket med placering på Valmyndighetens kansli i Stockholm. Kansliet består av drygt 20 medarbetare och du kommer att arbeta på vår valenhet.

Vårt arbete präglas av en respekt och stolthet över det viktiga uppdrag vi har. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Vi erbjuder dig en flexibel arbetstid och det är viktigt för oss att skapa förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Valmyndigheten behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- främja en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär och samarbeta effektivt
- agera på egna initiativ, vara självgående och ta ansvar för resultatet
- förstå och analysera komplexa frågor och problem snabbt och kunna göra förnuftiga och rationella bedömningar
- vara flexibel och snabbt kunna anpassa dig till nya förutsättningar
- ha ett metodiskt och systematiskt arbetssätt
- ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- god pedagogisk förmåga.

Du ska även ha:

- en avslutad juristexamen, alternativt annan relevant högskoleutbildning i kombination med flerårig erfarenhet av valarbete
- minst 3 års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom offentlig förvaltning

Det är önskvärt om du har goda kunskaper i statsvetenskap eller samhällskunskap, eller erfarenhet av att utbilda och vägleda andra.  

Bra att veta
Vi söker en jurist för tillsvidareanställning, där provanställning kan komma att tillämpas, och en jurist för tidsbegränsad anställning (minst 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning).

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På val.se och skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Vår övergripande ambition är att Valmyndigheten ska vara en öppen, pålitlig och utvecklingsinriktad myndighet som bidrar till ett högt förtroende för det svenska valsystemet.

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Handläggare Id-kontrollsektionen

Ansök    Mar 2    Skatteverket    Förvaltningsjurist
Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare på ID-kontrollsektionen har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär att handlägga och utreda ansökningar om id-kort och ha kontakt med många olika kunder. Om jobbet I arbetet ingår att utreda, analysera och fatta beslut i id-kortsärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Rollen som id-kortshandläggare innebär att du självständigt utreder identi... Visa mer
Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare på ID-kontrollsektionen har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär att handlägga och utreda ansökningar om id-kort och ha kontakt med många olika kunder.

Om jobbet

I arbetet ingår att utreda, analysera och fatta beslut i id-kortsärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Rollen som id-kortshandläggare innebär att du självständigt utreder identitet och identitetshandlingars äkthet utifrån lagar, förordningar m.m. Du fattar beslut om att tillstyrka eller avslå ansökningar om id-kort. Du genomför interngranskning och kvalitetsgranskning av id-kortsansökningar som görs på servicekontoren runtom i Sverige, rapporterar avvikelser samt ger förbättringsförslag. I tjänsten ingår även att organisera och leda materiella möten, skriva brottsanmälningar samt handlägga begäran om utlämnanden av allmän handling. Tjänsten innefattar även att utreda och skriva remissvar till rättsavdelningen i skadeståndsärenden gällande id-kort, återkoppla domar till sektionen samt verkställa domar. Du kommer att ha kontakt med Skatteverkets kunder och andra myndigheter, vilket sker per telefon, mejl och via brev.

Id-kontrollsektionen består av ca 21 medarbetare och finns bara i Stockholm. Sektionen arbetar med kvalificerade utredningar av identitet och identitetshandlingar vid ansökningar om id-kort. Sektionen är också materiellt stöd till servicekontor som hanterar id-kort och har en jourlinje avsedd för materiella frågor. Sektionen hanterar även administrativa arbetsuppgifter så som post och brevhantering. I sektionens uppdrag ingår det även att regelbundet genomföra kvalitetskontroller av id-kortsärenden hanterade på servicekontor runtom i Sverige.

Vi söker en driven och flexibel medarbetare som har kunden i fokus. Vi arbetar teambaserat vilket innebär att du arbetar nära dina kolleger och att ni ger och får stöd av varandra. I teamarbetet är ditt bidrag viktigt och du behöver ta ansvar och driva det gemensamma arbetet framåt. I handläggningen fattar du självständiga beslut men under utredningen är du öppen för att både ge och ta stöd från dina kollegor. Vi arbetar även ständigt med att utveckla och förbättra vår verksamhet. Du behöver därför ha förmågan att delta i detta förändringsarbete parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Id-kontrollsektionen ingår i bouppteckningsenheten inom Folk- och fastighetsavdelningen på Skatteverket. Enheten är lokaliserad i Härnösand, Solna, Kalmar och Visby. Din placering kommer att vara i Solna.

 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha ett förtroendeingivande bemötande
- vara driven, resultatfokuserad och utvecklingsinriktad
- vara noggrann och ha förmåga att se helheter samt kunna fatta beslut
- ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska och ha lätt för att kommunicera både skriftligt och muntligt.

Du ska även ha:

- Juristexamen om minst 270 högskolepoäng (tidigare jur.kand.).
- aktuell och relevant utredningserfarenhet från Skatteverket eller annan statlig myndighet.

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet av arbete med omprövningar och överklaganden.

 

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av Covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt. Visa mindre

Kvalificerade jurister inom skoljuridik

Ansök    Feb 1    Statens Skolverk    Förvaltningsjurist
Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande. Nu förstärker vi juristgruppen och söker därför flera kvalificerade jurister. Nu ... Visa mer
Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Nu förstärker vi juristgruppen och söker därför flera kvalificerade jurister.

Nu förstärker vi juristgruppen på enheten för skoljuridik och söker därför flera kvalificerade jurister.

Om arbetet
Vi söker dig som vill:


• medverka i myndighetens arbete med att ta fram föreskrifter och allmänna råd samt andra juridiska underlag
• ge stöd och råd internt, främst i skoljuridiska frågor men även i andra juridiska frågor
• göra rättsutredningar
• kvalitetssäkra och granska myndighetens olika produkter och beslut
• skriva yttranden och delta i remissarbeten
• förmedla information internt och externt om det skoljuridiska regelverket
• delta i myndighetens interna utbildningsinsatser.

Vi söker dig som har:

• juristexamen
• flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på myndighet eller motsvarande
• erfarenhet av författningsarbete på myndighet eller motsvarande

Det är dessutom meriterande om du har:


• erfarenhet av arbete i en konsultativ roll
• erfarenhet av att samordna projekt
• erfarenhet av arbete med frågor som rör skoljuridik.

Då tjänsten innebär så väl interna som externa kontakter är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och förmedla ditt budskap på ett pedagogiskt och målgruppsanpassat sätt. Du har ett gott omdöme, hög integritet och är bra på att lyssna in och förstå verksamhetens perspektiv. Vidare är du ansvarstagande, tar egna initiativ och har en mycket god samarbetsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket

Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ges bra förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar tillsammans med goda semester- och pensionsvillkor.

Vilka är vi?
Enheten för skoljuridik ansvarar för att tillhandahålla stöd till övriga delar av myndigheten i skoljuridiska frågor, främst i form av en kvalitetssäkring av myndighetens produkter ur ett skoljuridiskt perspektiv. Enheten stödjer också myndigheten i normeringsfrågor och ansvarar för att ta fram föreskrifter. Enheten för skoljuridik tillhör avdelningen för verksamhetsstöd.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 21 februari 2021. Vänligen observera att vi inte vill att du bifogar något personligt brev till din ansökan, istället ber vi dig att svara på ett antal urvalsfrågor. Arbetsprov och/eller personlighetstest kommer att användas i urvalet. Vi planerar att börja intervjua vecka 9.

Befattningen är en tillsvidareanställning. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning.

Skolverket sitter i nya lokaler på Svetsarvägen 16 i Solna Business Park. På grund av pandemin arbetar vi för närvarande på distans.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter: Ulrika Lindmark 08-527 331 53 (Saco), Claes Prentius 08-527 334 47 (Saco), Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST) och Jenny Sellberg 08-527 338 28 (Lärarförbundet).

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare. Visa mindre

Chefsjurist till Skolverket

Ansök    Feb 19    Skolverket    Förvaltningsjurist
Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande. Om arbetet Som chefsjurist ska du arbeta proaktivt och ansvara för att tillsamman... Visa mer
Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Om arbetet

Som chefsjurist ska du arbeta proaktivt och ansvara för att tillsammans med enhetschefer utveckla Skolverkets rättsliga arbete samt vara ett juridiskt och strategiskt stöd för hela myndigheten. Du arbetar långsiktigt och har ett övergripande ansvar för skoljuridiska och förvaltningsrättsliga frågor, principiella frågor och beslut rörande GDPR, rättsliga ställningstaganden och hemställan. Rollen innefattar inget personalansvar. 

I rollen bidrar du även till kompetensutveckling inom myndigheten i skol- och förvaltningsjuridiska frågor och ansvarar för myndighetens arbete med likvärdighet i juridiska bedömningar. Du deltar i GD-föredragningar och bevakar på olika sätt enhetlighet i myndighetens ärenden. Du är också Skolverkets talesperson i media avseende juridiska frågor. 

Du rapporterar direkt till generaldirektören och är vid behov adjungerad i myndighetens ledningsgrupp för att bevaka rättsfrågor och vara rättsligt stöd. Som chefsjurist är du även ledamot i personalansvarsnämnden. 

Vi söker dig som har: 


• Flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt analysarbete och rättstillämpning på strategisk nivå inom statlig myndighet
• Aktuell erfarenhet av förvaltningsjuridiska frågor
• Erfarenhet av författningsarbete
• Mycket goda kunskaper inom förvaltningsrätt inklusive offentlighet och sekretess
• Erfarenhet av digitalisering i offentlig sektor

Det är meriterande om du dessutom har:


• Erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupp
• Erfarenhet av och kunskap om skoljuridiska frågor
• Erfarenhet av arbete i Regeringskansliet

I allt du gör är du en bärare av Skolverkets kultur och värderingar. Som person är du förtroendeingivande och agerar med gott omdöme och hög integritet. Du bidrar till ett gott samarbetsklimat på alla nivåer. Du har ett brett och övergripande synsätt på olika frågor och inser deras långsiktiga betydelse. Du är trygg i att agera som talesperson i mediala sammanhang. 

Medarbetarskapet och ledarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder dig ett omväxlande och utvecklande arbete på en arbetsplats där du ges goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb och trivas. Vi sitter i nya, fina lokaler i Solna Business Park. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och goda semester- och pensionsvillkor.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 8 mars. Tjänsten är en tillsvidareanställning med önskat tillträdesdatum 1 augusti 2020. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. 

Skolverket arbetar med kompetensbaserad rekrytering. Det innebär att vårt urval har fokus på det som är avgörande för att lyckas i tjänsten, och inget annat. I uppdraget ser vi att såväl tidigare erfarenheter och kunskaper, som inneboende förutsättningar i form av personlighet och problemlösningsförmåga är avgörande. Vi kommer därför ta hjälp av arbetspsykologiska testverktyg i rekryteringsprocessen. När du söker jobbet hos oss ber vi dig också att svara på ett antal urvalsfrågor kring din bakgrund, här kommer dina svar vara viktiga för vårt urval. Vi beräknar att processen i sin helhet tar ca 6-7 veckor. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Jenny Sellberg (OFR/LF) tel. 08-527 338 28. I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare. Visa mindre

ISP söker en junior jurist

ISP söker en junior jurist till gruppen Juridik och tillsyn (vikariat). Arbetsbeskrivning Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning och tillhandahållande av krigsmateriel, vilket innefattar såväl beredning av ärenden som upprättande av förslag till beslut. Detta innebär regelbundna kontakter med både myndigheter och företag och tillämpning av gällande regelverk. Bland arbetsuppgifterna ingår även intern rättslig r... Visa mer
ISP söker en junior jurist till gruppen Juridik och tillsyn (vikariat).
Arbetsbeskrivning
Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning och tillhandahållande av krigsmateriel, vilket innefattar såväl beredning av ärenden som upprättande av förslag till beslut. Detta innebär regelbundna kontakter med både myndigheter och företag och tillämpning av gällande regelverk. Bland arbetsuppgifterna ingår även intern rättslig rådgivning och deltagande på tillsynsbesök.
Vem är du?
Du har en juris kandidat-/juristexamen. Du är i början av din karriär och har fullgjort notarietjänstgöring eller utfört annat likvärdigt arbete på domstol. Du har grundläggande kunskaper i utrikes- och säkerhetspolitik. En god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska är ett krav.
Du har en god samarbetsförmåga och är mån om att ge bra service och kommunicera juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden och nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP hanterar även riktade sanktioner, deltar i internationellt samarbete och ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.
Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Anställningen ger dig goda utvecklingsmöjligheter och som anställd erbjuds du förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.
Anställningen är tidsbegränsad, sex månader, att påbörjas så snart som möjligt.
Ansökan
För ytterligare information om anställningen kan chefen för Juridik och tillsyn Tobias Bergkvist kontaktas på telefon 08-406 31 13.
Ansökan ska ha inkommit senast den 23 november till [email protected] eller ISP, Box 6086, 171 06 Solna, med angivande av referensnummer 2020-9.2-0010.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Jurist till juridiska avdelningen

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa? Juridiska avdelningen är indelad i en juridisk enhet, enheten för arkiv och registratur och informationssäkerhetsfunktionen. Avdelningens uppdrag är att säkerställa laglighet och riktighet i beslut och kvalitet i de administrativa processerna. I dag arbetar tio jurister vid juridiska enheten. Din roll Vi söker en jurist för utredningsarbete, beslutsstöd och rådgivning till universitetsledningen och ver... Visa mer
Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?
Juridiska avdelningen är indelad i en juridisk enhet, enheten för arkiv och registratur och informationssäkerhetsfunktionen.

Avdelningens uppdrag är att säkerställa laglighet och riktighet i beslut och kvalitet i de administrativa processerna. I dag arbetar tio jurister vid juridiska enheten.

Din roll
Vi söker en jurist för utredningsarbete, beslutsstöd och rådgivning till universitetsledningen och verksamheten i övrigt.

Arbetet är omväxlande och omfattar frågor av olika komplexitet och svårighetsgrad inom alla de rättsområden som aktualiseras inom ett universitet i dess egenskap av myndighet, avtalspart och arbetsgivare.

Du kommer att arbeta med disciplinärenden, dvs. utreda misstankar om fusk vid examination som kan leda till disciplinära åtgärder mot studenter, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, behandling av personuppgifter och forskningsrelaterade rättsliga frågor.

Arbetet omfattar även att skriva och kvalitetssäkra olika typer av dokument, t.ex. beslut, styrdokument, remissvar och yttranden till domstolar och andra myndigheter. Medverkan vid interna utbildnings- och informationsinsatser ingår också i arbetsuppgifterna.

Vem är du?
Du har juristexamen. Arbetet förutsätter att du har en god analytisk förmåga och kan arbeta självständigt med resultat av hög kvalitet. Det är viktigt att du är lösningsinriktad och snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har en god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är nödvändigt att du har en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och intresse för att samarbeta med andra professioner. Du har lätt för att ta initiativ och är flexibel i ditt arbetssätt genom att snabbt anpassa dig till nya situationer.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

https://ki.se/om-ki/din-karriar-fortsatter-har

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

DO söker en sektionschef till rättsenheten

Diskrimineringsombudsmannen (DO) söker en chef med goda ledaregenskaper som vill ta sig an uppdraget att leda och utveckla en av tre nya sektioner på myndighetens nya rättsenhet. Senast vid årsskiftet kommer DO att slå samman nuvarande rättsenhet arbetsliv samt rättsenhet samhällsliv och utbildningsväsendet till en rättsenhet. Tre sektioner bildas vid enheten. EnhetenRättsenheten är DO:s resurs för juridisk sakkunskap i arbetet med myndighetens tillsyn sa... Visa mer
Diskrimineringsombudsmannen (DO) söker en chef med goda ledaregenskaper som vill ta sig an uppdraget att leda och utveckla en av tre nya sektioner på myndighetens nya rättsenhet. Senast vid årsskiftet kommer DO att slå samman nuvarande rättsenhet arbetsliv samt rättsenhet samhällsliv och utbildningsväsendet till en rättsenhet. Tre sektioner bildas vid enheten. EnhetenRättsenheten är DO:s resurs för juridisk sakkunskap i arbetet med myndighetens tillsyn samt kunskapsutveckling och kunskapsspridning inom diskrimineringsområdet. SektionernaEnhetens tre sektioner bedriver utredningsarbete och gör kvalificerade juridiska bedömningar utifrån komplexa frågeställningar kopplade till risker för och förekomsten av diskriminering i samhället. Enhetens arbete inom tillsynsverksamheten innebär att kontrollera lagens efterlevnad, att ge vägledning och att bidra till DO:s långsiktiga förändringsarbete. Arbetsuppgifter inom kunskapsutveckling och kunskapsspridning innebär att bidra med juridisk sakkunskap i externa och interna uppdrag och projekt, remisshantering, vägledning i DO:s upplysningstjänst, rättsutredningar och analyser. Enheten består av cirka 30 medarbetare där varje sektion har 8-10 medarbetare.Dina arbetsuppgifterSom sektionschef på rättsenheten ansvarar du för att leda och utveckla en av tre nya sektioner på rättsenheten. Uppdragets komplexitet kräver ett ledarskap som präglas av nyfikenhet, ödmjukhet och ett holistiskt perspektiv. Som sektionschef är du placerad under enhetschefen och ingår i enhetens chefsgrupp.I rollen som sektionschef ingår att bidra till medarbetarnas utveckling genom ett synligt, tydligt och operativt ledarskap. I ditt ledarskap ska du skapa goda förutsättningar för medarbetarna att fullgöra sina uppgifter och uppdrag. Du ska också verka för ett mycket gott arbetsklimat och prestigelöst och professionellt samarbete mellan sektionerna och inom myndigheten.KravprofilVi söker dig som är kvalificerad jurist medakademisk examen från juristlinjen eller juristprogrammetnotariemeriteringmycket god juridisk skickligheterfarenhet av att leda och fördela arbete inom en verksamhet och/eller projektflera års aktuell erfarenhet av vad DO bedömer vara kvalificerat och relevant juridiskt utredningsarbetemycket god förmåga att hantera, analysera och bedöma komplex, omfattande information och göra bedömningar utifrån verksamhetens behovmycket god förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya sakområden och tillämpa ny kunskapmycket goda kunskaper om och aktuell erfarenhet av arbete i statlig förvaltningmycket god aktuell vana av att bereda och föredra ärendenmycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skriftDu ska även ha förmåga att leda och utveckla sektionens verksamhet ha mycket goda ledaregenskapervara trygg, prestigelös och skapa förtroendevara lyhörd för verksamhetens behov och arbeta för att hitta lösningar som gynnar verksamheten ha mycket god kommunikativ förmågakunna samordna och prioritera olika verksamhetsfrågor som rör såväl sektionen som enhetens ansvarsområdendela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till både medarbetare och cheferha mycket god samarbetsförmåga och kunna skapa goda relationer kunna förankra och skapa delaktighet i frågor som rör sektionens verksamhet.kunna entusiasmera, motivera och utveckla medarbetarnavara tydlig i din kommunikation och ge bra återkopplingha hög grad av integritet och kunna möta människor med respekt Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Om DODO:s uppdrag är att arbeta mot diskriminering, såväl förekomsten av diskriminering som risker för diskriminering. Ledstjärnan är vår vision, ett samhälle fritt från diskriminering. Våra insatser inom kunskapsutveckling, kunskapsspridning, tillsyn och processföring har ett gemensamt och riktat syfte, att motverka diskriminering och på andra sätt främja lika rättigheter och möjligheter. För närvarande är vi ett hundratal anställda som arbetar i tillgängliga lokaler på Råsundavägen 18 i Solna, med närhet till goda kommunikationsmöjligheter. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Läs mer om DO på http://www.do.se/om-do/jobba-hos-oss/Vi erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som bland annat flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och friskvårdstimme. Vid myndigheten har alla medarbetare egna arbetsrum.Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.Vi undanber oss vänligen kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.I denna rekrytering samarbetar DO med SOURCE Executive Recruitment. Frågor om tjänsten besvaras av Monica Landmark via mobil 0731- 55 00 14 eller via e-post [email protected] Fackliga företrädare är Olle Andersson Brynja för Saco och Ammar Makboul för ST. Du når dem via DO:s växel 08-120 20 700.Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 28 oktober 2019 via ansökningsfunktionen på do.se (under Lediga jobb) alternativt till Diskrimineringsombudsmannen, Box 4057, 169 04 Solna eller till [email protected] med referensnummer: LED 2019/404. Observera att vi inte ser din profilsida på LinkedIn som en inskickad ansökan och meritförteckning. Visa mindre

ISP söker två jurister

ISP söker två jurister till enheten Juridik och tillsyn.ArbetsbeskrivningArbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning och tillhandahållande av krigsmateriel, vilket innefattar såväl beredning av ärenden som upprättande av förslag till beslut. Detta innebär regelbundna kontakter med både myndigheter och företag och tillämpning av gällande regelverk. Bland arbetsuppgifterna ingår även intern rättslig rådgivning och del... Visa mer
ISP söker två jurister till enheten Juridik och tillsyn.ArbetsbeskrivningArbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning och tillhandahållande av krigsmateriel, vilket innefattar såväl beredning av ärenden som upprättande av förslag till beslut. Detta innebär regelbundna kontakter med både myndigheter och företag och tillämpning av gällande regelverk. Bland arbetsuppgifterna ingår även intern rättslig rådgivning och deltagande på tillsynsbesök.Vem är du?Du har en juris kandidat-/juristexamen och ett intresse för utrikes- och säkerhetspolitik. Det är meriterande om du har fullgjort notarietjänstgöring eller utfört annat likvärdigt arbete på domstol. Du har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.Du har en god samarbetsförmåga och är mån om att ge bra service och kommunicera juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden och nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP hanterar även riktade sanktioner, deltar i internationellt samarbete och ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns-och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Anställningen ger dig goda utvecklingsmöjligheter och som anställd erbjuds du förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning.Ansökan För ytterligare information om anställningen kan chefen för Juridik och tillsyn Tobias Bergkvist kontaktas på telefon 08-406 31 13.Ansökan ska ha inkommit senast den 30 september till [email protected] eller ISP, Box 6086, 171 06 Solna, med angivande av referensnummer 2019-9.2-0008.Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Jurist med inriktning mot avtalsfrågor

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning. Avdelning Juridiska avdelningen är en avdelning inom universitetsförvaltningen som arbetar med kvalificerad rådgivning och stöd till universitetets verksamheter. Uppdraget är särskilt inriktat på att säkerställa tillämpning... Visa mer
Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.Avdelning
Juridiska avdelningen är en avdelning inom universitetsförvaltningen som arbetar med kvalificerad rådgivning och stöd till universitetets verksamheter.

Uppdraget är särskilt inriktat på att säkerställa tillämpningen av de föreskrifter, övriga regler och rättsprinciper som KI som universitet och avtalspart har att iaktta.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att bestå i att upprätta, granska och förhandla olika typer av avtal som förekommer vid ett stort universitet, t.ex. avtal om forskningssamverkan och uppdragsforskning. Det arbetet sker i huvudsak på engelska. Arbetet omfattar även generell rådgivning inom andra rättsområden såsom central civilrätt och Life Science-juridik, samt medverkan vid interna utbildnings- och informationsinsatser inom universitetet. Arbetet omfattar kvalificerade och komplexa frågeställningar inom alla de rättsområden som aktualiseras inom ett universitet i dess egenskap av myndighet, avtalspart och arbetsgivare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en juristexamen och erfarenhet från högskola, advokatbyrå, bolag eller motsvarande. Du är noggrann med en god analytisk förmåga och mycket duktig på att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom avtalsrätt, immaterialrätt, Life Science-juridik, försäkringsrätt och med reglerna om personuppgifter och dataskydd.

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du ansvarstagande och prestigelös. Det är nödvändigt att du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och intresse för att samarbeta med andra professioner. Du är van vid att arbeta såväl självständigt som i grupp och att ta initiativ. Ditt arbetssätt är flexibelt på så sätt att du snabbt kan anpassa dig till nya situationer.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre