Lediga jobb Inspektionen För Strategiska Produkter i Solna

Se alla lediga jobb från Inspektionen För Strategiska Produkter i Solna. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Solna som finns inom det yrket.

Systemförvaltare till ISP

Är du en systemförvaltare med erfarenhet av verksamhetskritiska system? Är du en van projektledare som trivs i en roll med många kontaktvägar? Vill du dessutom ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Då är det här rollen för dig! Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets, - försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. ISP har en... Visa mer
Är du en systemförvaltare med erfarenhet av verksamhetskritiska system? Är du en van projektledare som trivs i en roll med många kontaktvägar? Vill du dessutom ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Då är det här rollen för dig!


Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets, - försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. ISP har en roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål.


ISP söker nu en systemförvaltare med placering vid Enheten för verksamhetsstöd och Gruppen för personal, ekonomi och administration.


Arbetsbeskrivning
I rollen som systemförvaltare arbetar du med förvaltning och utveckling av myndighetens olika system som t.ex. myndighetens kundwebb, ärendehanteringssystem, analysverktyg och e-arkiv samt dess tillhörande komponenter. Du kommer också att vara en viktig del av olika systemprojekt där du projektleder, fångar in verksamhetens behov, tar fram kravspecifikationer samt genomför tester. I arbetet har du mycket kontakt med systemleverantörens utvecklingsteam samt ISPs styrgrupp där du planerar och genomför det årliga och löpande arbetet.

Rollen som systemförvaltare innebär också att hantera och utreda IT-incidenter och bistå IT-supporten med andra linjens support. Du hanterar behörigheter och bevakar olika funktioner kopplat till de system du förvaltar. Du ger stöd och utbildning till myndighetens medarbetare och tar fram och uppdaterar systemdokumentation och användarstöd i form av handböcker, manualer, instruktioner med mera. Praktiskt arbete med webbsida och intranät är också något du kommer att arbeta med.

Gruppen
Gruppen för personal, ekonomi och administration är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd tillsammans med IT-gruppen och gruppen för juridik- och tillsyn. Dina kollegor har vitt skilda kompetenser och de arbetar bland annat med arkiv, registratur, ekonomi, upphandling, HR och kommunikation.

Kvalifikationer:
· Relevant högskoleexamen eller annan erfarenhet som myndigheten bedömer som likvärdig.
· Flerårig och aktuell erfarenhet från systemförvaltning av verksamhetskritiska system.
· Aktuell erfarenhet av projektledning.
· Kunskap om webbgränssnitt och UX.
· Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande:
· Erfarenhet av systemförvaltning och systemutveckling från statlig myndighet.
· Erfarenhet av framtagande av dokumentation och användarstöd.
· Olika certifieringar, exempelvis, pm3, ITIL eller liknande.
· Kunskap och erfarenhet av iipax-produkterna och Jira samt Office-paketet.

Du är en ansvarstagande och lösningsorienterad person med god analytisk förmåga. Vidare är du kommunikativ, noggrann och strukturerad. Du har erfarenhet av att leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet och du trivs med att arbeta både i grupp och enskilt.

Anställningen är en tillsvidareanställning och ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar. ISP hanterar riktade sanktioner, deltar i internationella samarbeten samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta gruppchef Susanna Herrera på [email protected] eller 08-406 31 65.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected], 08-406 31 01.

Ansökan ska ha inkommit senast den 5 april 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0019

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Myndighet med säkerhetspolitiskt uppdrag söker säkerhetsspecialist

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets,- försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska ... Visa mer
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets,- försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål.
ISP söker säkerhetsspecialist placerad vid Enheten för verksamhetsstöd i gruppen för personal, ekonomi och administration.


Arbetsbeskrivning
Som säkerhetsspecialist på ISP både bistår du myndighetens säkerhetsansvarige med och ansvarar på egen hand för arbetet med personsäkerhetsfrågor och personskydd. Du planerar och genomför skyddsåtgärder, inklusive personskydd, i syfte att förhindra att myndighetens skyddspersoner och övriga medarbetare utsätts för våld och hot om våld.
Som del av personsäkerhetsarbetet arbetar du med utveckling av policys, riktlinjer och handlingsplaner. Du utbildar medarbetare i personsäkerhet och har en rådgivande roll gentemot ISP:s medarbetare i personsäkerhetsfrågor. Du bistår myndighetens säkerhetsansvariga och säkerhetsskyddschef i alla frågor som har med säkerhet och skydd att göra, bland annat bevakning, larm, lås, brandskydd, säkerhetsprövning av personal, handhavande av röntgen och annan säkerhetsteknisk utrustning samt SUA-upphandlingar.
Tjänsten innebär kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag och dess säkerhetsorganisationer. Arbetet sker i nära samarbete med säkerhetsskyddschef, säkerhetsansvarig och informationssäkerhetschef. Resor såväl inom som utom Sverige ingår i tjänsten. Helgarbete och obekväm arbetstid förekommer regelbundet.


Kvalifikationer:
Examen från gymnasiet samt eftergymnasial utbildning inom säkerhetsskyddsområdet, polis, försvar eller annan relevant utbildning förvärvad på annat sätt och som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Genomförd personskyddsutbildning enligt svensk eller internationell standard
Genomförd utbildning som skyddsvakt och väktare eller motsvarande
Erfarenhet av handhavande av röntgen och annan säkerhetsteknisk utrustning
Flerårig och aktuell erfarenhet av arbete med personskydd och personsäkerhet
Genomförd utbildning för handhavande av skjutvapen
Erfarenhet av resesäkerhet för skydd av person
Vitsordad eller dokumenterad erfarenhet av arbete med höga krav på integritet och säkerhetsmedvetenhet
God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
Körkort B och godkänd utryckningsförarutbildning eller utbildning i polistaktisk bilkörning
Kunskap om aktuell säkerhetsskyddslagsstiftning och erfarenhet av att tolka och tillämpa regelverk inom säkerhetsskyddsområdet



Meriterande:
Erfarenhet från arbete med säkerhetsfrågor inom offentlig verksamhet, företrädelsevis från myndighet
Erfarenhet av SUA-upphandlingar
Flerårig och aktuell erfarenhet av intervjuer för personbedömning och personurval som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
Aktuell erfarenhet av att genomföra leverantörskontroller/leveransuppföljningar
Kunskap om lås- och larmanläggningar samt systematiskt brandskyddsarbete


Vi söker en stabil person med mycket gott omdöme, ett högt rättspatos och mycket god förmåga att läsa av situationer. Du behöver ha god samarbetsförmåga, vara analytisk och ha förmåga att arbeta strukturerat. Det är vidare viktigt att du har god fysisk kapacitet, fullgod hörsel och syn med eller utan korrigering.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde den 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse.

Om gruppen
Gruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd tillsammans med Juridik- och tillsynsgruppen och IT-gruppen. Medarbetarna har vitt skilda kompetenser och de arbetsuppgifter som ligger på dem är bland annat arkiv, registratur, ekonomi, inköp/upphandling och kommunikation.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.

Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta enhetschef Tobias Bergkvist på [email protected], 08-406 31 13.
För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected], 08-406 31 01.
Ansökan ska ha inkommit senast den 19 mars 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0007.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Myndighet med säkerhetspolitiskt uppdrag söker säkerhetsansvarig

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets,- försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. ISP har en roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. ISP söker säkerhetsansvarig place... Visa mer
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets,- försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. ISP har en roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål.

ISP söker säkerhetsansvarig placerad vid Enheten för verksamhetsstöd i gruppen för personal, ekonomi och administration.


Arbetsbeskrivning
Arbetet som säkerhetsansvarig innebär ett ansvar för det operativa säkerhetsarbetet på myndigheten, med tyngdpunkt på fysisk säkerhet, inklusive brand och personsäkerhet, och på att bidra till att upprätthålla en god säkerhetskultur. Du kommer att vara kontaktperson avseende ISP:s bevakningstjänster, larm- och låsanläggningar, säkerhetsskåp och nycklar liksom för myndighetens säkerhetsteknik. Resor såväl inom som utom Sverige ingår i tjänsten. Helgarbete och obekväm arbetstid förekommer regelbundet.
Du kommer att planera och driva myndighetens krisberedskap. Du kommer också att systematiskt arbeta med myndighetens risk- och sårbarhetsanalyser, incidentrapportering samt kontinuitetsplanering. Du kommer att ansvara för att uppdatera styrdokument och utforma riktlinjer inom ditt område. Även arbete med SUA-upphandlingar förekommer.
Tjänsten innebär kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag och dess säkerhetsorganisationer. I arbetet kan även ingå att hålla i utbildningar och delta i olika projekt inom myndigheten. Arbetet sker i nära samarbete med säkerhetsskyddschefen och informationssäkerhetschefen.

Gruppen
Gruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd tillsammans med Juridik- och tillsynsgruppen och IT-gruppen. Medarbetarna har vitt skilda kompetenser och de arbetsuppgifter som ligger på dem är bland annat arkiv, registratur, ekonomi, inköp/upphandling och kommunikation.

Kvalifikationer:
Relevant högskoleexamen eller annan erfarenhet som myndigheten bedömer som likvärdig
Utbildning till skyddsvakt eller väktare
Personskyddsutbildning enligt svensk eller internationell standard
Utbildning för handhavande av skjutvapen
Flerårig erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor inom offentlig verksamhet
Erfarenhet av operativt säkerhetsarbete såsom planering och genomförande av fysiskt skydd av lokaler inklusive säkerhetsteknik


Meriterande:
Erfarenheten från arbete vid statlig myndighet
Kunskap gällande lagstiftning inom säkerhetsområdet samt erfarenhet av kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete på strategisk nivå
Erfarenhet av att arbeta med risk- och sårbarhetsanalyser och kontinuitetsplanering
Erfarenhet av strategiskt arbete med säkerhetsfrågor
Erfarenhet av SUA-upphandlingar
Erfarenhet av personskydd
Erfarenhet av resesäkerhet för skydd av person
Erfarenhet av handhavande av röntgen och säkerhetsteknisk utrustning


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Du har god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i ett omfattande material. Du har hög arbetskapacitet och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. Du uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.
Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.
Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.

Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta enhetschef Tobias Bergkvist på [email protected], 08-406 31 13.
För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST), [email protected], 08-406 31 01.
Ansökan ska ha inkommit senast den 19 mars 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0021.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker medarbetare till krigsmaterielverksamheten

Är du jurist eller statsvetare och vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) växer och söker en eller flera medarbetare till Enheten för krigsmateriel Arbetsbeskrivning Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning, tillhandahållande och utförsel av krigsmateriel samt ingående av avtal om internationella samarbete... Visa mer
Är du jurist eller statsvetare och vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) växer och söker en eller flera medarbetare till Enheten för krigsmateriel


Arbetsbeskrivning
Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning, tillhandahållande och utförsel av krigsmateriel samt ingående av avtal om internationella samarbeten. Du arbetar självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för gruppchefen och enhetschefen. Anställningen innebär kontakter med andra myndigheter och svenska företag.

ISP har ett viktigt uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Detta medför att en stor del av arbetsuppgifterna omfattas av sekretess och att möjligheterna till distansarbete är begränsade. Detta innebär även att medarbetarna inte sitter i öppna kontorslandskap.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Gruppen
Enheten för krigsmateriel ansvarar för all tillståndsprövning enligt lagen om krigsmateriel och för ISP:s internationella samverkan på området. Enheten består av två grupper; Tillståndsgruppen och Analysgruppen. Tillståndsgruppen ansvarar för tillståndsärenden gällande tillverkning, tillhandahållande och viss utförsel av krigsmateriel och ingående av avtal om internationell samverkan samt tillstånd enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 258/2012 om export av civila skjutvapen.

Kvalifikationer
Akademisk examen inom juridik, statsvetenskap eller motsvarande
Aktuell erfarenhet från arbete på statlig myndighet
Mycket god förmåga att uttrycka sig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska


Meriterande
Erfarenhet av arbete med tillståndsprövning
Erfarenhet av granskning eller handläggning av avtal
Erfarenhet av arbete med exportkontrollfrågor är särskilt meriterande


För att trivas i rollen bör du ha ett intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.

I din yrkesroll är du initiativrik, tydlig och förtroendeingivande. Du har god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i ett omfattande material. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ samtidigt som du har hög integritet. Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetet är självständigt och ställer höga krav på att du har en god förmåga att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du har ett strukturerat angreppssätt för att driva processer framåt.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta gruppchef Jannice Westerholm, [email protected], 08-406 31 17 eller enhetschef David Åhlén, [email protected], 08-406 31 14.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST), [email protected] eller 08-406 31 01.

Ansökan ska ha inkommit senast den 19 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0010.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en junior jurist för arbete med utlämnande av allmänna handlingar

Är du en jurist i början av din karriär som vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? ISP växer och söker en junior jurist till Juridik- och tillsynsgruppen. Arbetsbeskrivning Arbetet består i huvudsak av handläggning av ärenden om begäran om utlämnande av allmän handling. Du deltar aktivt vid myndighetens utvecklingsarbete rörande denna ärendetyp. Det kan även bli aktuellt att arbeta med handläg... Visa mer
Är du en jurist i början av din karriär som vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? ISP växer och söker en junior jurist till Juridik- och tillsynsgruppen.


Arbetsbeskrivning
Arbetet består i huvudsak av handläggning av ärenden om begäran om utlämnande av allmän handling. Du deltar aktivt vid myndighetens utvecklingsarbete rörande denna ärendetyp. Det kan även bli aktuellt att arbeta med handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott relaterat främst till krigsmateriellagstiftningen. Tjänsten innebär kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag.

ISP har ett viktigt uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Detta medför att en stor del av arbetsuppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess och möjligheterna till distansarbete är därför begränsade. Detta innebär även att medarbetarna inte sitter i öppna kontorslandskap.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker den 1 april 2023 eller enligt överenskommelse.

Gruppen
Juridik- och tillsynsgruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd som även innehåller Gruppen för personal, ekonomi och administration samt IT-gruppen. Enheten leds av enhetschefen som även är myndighetens chefsjurist och stf. generaldirektör. Juridik- och tillsynsgruppen leds av en gruppchef, tillika biträdande chefsjurist. Gruppen är för tillfället i en tillväxtfas och kommer inom kort att bestå av ca tio medarbetare; verksjurister, jurister, tillsynsansvarig och tillsynshandläggare. Juridik- och tillsynsgruppen bistår chefsjuristen i dennes uppgifter och ansvarar för att utföra myndighetens tillsynsuppdrag samt för ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott.

Vi söker dig som har:
Juris kandidat-/juristexamen


Vi ser det som meriterande om du därutöver har:
Aktuell erfarenhet av arbete på statlig myndighet
Kunskap om offentlighet- och sekretesslagstiftningen
Erfarenhet av handläggning av ärenden rörande utlämnande av allmänna handlingar


Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har hög arbetsförmåga och kan arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. För oss är gruppens sammansättning viktig och vi fäster därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta gruppchef Jannice Westerholm, 08-406 31 17 eller [email protected]

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected] eller 08-406 31 01.

Ansökan ska ha inkommit senast den 12 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0009. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har löpt ut.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Utrikes- och säkerhetspolitisk myndighet söker jurister

Är du en jurist som vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? ISP söker jurister till Juridik- och tillsynsgruppen. Arbetsbeskrivning Arbetet består av handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott relaterat främst till krigsmateriellagstiftningen. Du handlägger även ärenden om begäran om utlämnande av allmän handling. Utöver detta lämnar du internt och e... Visa mer
Är du en jurist som vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? ISP söker jurister till Juridik- och tillsynsgruppen.


Arbetsbeskrivning
Arbetet består av handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott relaterat främst till krigsmateriellagstiftningen. Du handlägger även ärenden om begäran om utlämnande av allmän handling. Utöver detta lämnar du internt och externt juridiskt stöd och deltar aktivt vid utvecklingen av myndighetens juridiska arbete. Även arbete avseende rättsutredningar och remisser kan förekomma. Tjänsten innebär kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag. I arbetet kan även ingå att hålla i utbildningar.

ISP har ett viktigt uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Detta medför att en stor del av arbetsuppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess och möjligheterna till distansarbete är därför begränsade. Detta innebär även att medarbetarna inte sitter i öppna kontorslandskap.

Annonsen avser två tjänster; en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning och en tidsbegränsad anställning (vikariat), sex månader. Tillträde sker den 1 april 2023 eller enligt överenskommelse. Ange i ansökan vilken/vilka av tjänsterna du söker.

Gruppen
Juridik- och tillsynsgruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd som även innehåller Gruppen för personal, ekonomi och administration samt IT-gruppen. Enheten leds av enhetschefen som även är myndighetens chefsjurist och stf. generaldirektör. Juridik- och tillsynsgruppen leds av en gruppchef, tillika biträdande chefsjurist. Gruppen är för tillfället i en tillväxtfas och kommer inom kort att bestå av ca tio medarbetare; verksjurister, jurister, tillsynsansvarig och tillsynshandläggare. Juridik- och tillsynsgruppen bistår chefsjuristen i dennes uppgifter och ansvarar för att utföra myndighetens tillsynsuppdrag samt för ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott.

Vi söker dig som har:
Juris kandidat-/juristexamen
Aktuell erfarenhet av juridiskt arbete, gärna från statlig myndighet


Vi ser det som meriterande om du därutöver har:
Fullgjort notarietjänstgöring eller motsvarande erfarenhet från domstol som myndigheten bedömer som likvärdig
Goda kunskaper om och gärna aktuell erfarenhet av arbete med förvaltningsrätt och offentlig upphandling
Tidigare arbetslivserfarenhet av export­kontrollfrågor


Även om arbetsplatsen präglas av samarbete är arbetet självständigt och ställer höga krav på att du har en god förmåga att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter samt ett strukturerat angreppssätt för att driva processer framåt. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Vidare har du god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i omfattande material. Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. För oss är gruppens sammansättning viktig och vi fäster därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsterna, kontakta gruppchef Jannice Westerholm, 08-406 31 17 eller [email protected]

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected] eller 08-406 31 01.

Ansökan ska ha inkommit senast den 12 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0004. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har löpt ut.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Granskningsansvarig till säkerhetspolitisk myndighet

Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu en huvudman för området känslig information. Arbetsbeskrivning Vi söker en granskningsansvarig för område... Visa mer
Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu en huvudman för området känslig information.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en granskningsansvarig för området känslig information till myndighetens enhet för utländska direktinvesteringar (UDI). Enheten för utländska direktinvesteringar arbetar med att granska utländska direktinvesteringar inom flera olika skyddsvärda områden. Känslig information utgör ett sådant skyddsvärt område och avser känsliga personuppgifter och lokaliseringsuppgifter, men kan även komma att avse uppgifter som rör säkerhetskänslig verksamhet.

Som granskningsansvarig inom området känslig information ansvarar du för att samordna handläggning, analys och granskning av inkomna ärenden, det vill säga anmälningar om utländska direktinvesteringar i Sverige. Du är en viktig del i det operativa arbetet och ansvarar för helhetsbedömningen av varje ärende inom ditt område. Du arbetar självständigt fram beslutsunderlag samt är föredragande inför beslut. Arbetsuppgifterna utförs i nära dialog med enhetens analytiker och handläggare samt genom samverkan med andra myndigheter. Arbetet innebär även kontakter med företag, både nationellt och internationellt. Du kommer även att arbeta med enhetens verksamhetsutveckling inom ditt ansvarsområde.

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:
Examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
Intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik
Minst tre års dokumenterad erfarenhet av ärendehandläggnings- eller utredningsarbete
Goda kunskaper om hur verksamheter behandlar känslig information och hur åtkomsten till sådan information kan ingå i en långsiktig strategi för exempelvis informationspåverkan eller kartläggning av nyckelpersoner
Goda IT-kunskaper
Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet eller motsvarande från till exempel Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Myndigheten för psykologiskt försvar, länsstyrelse, annan statlig myndighet eller från privat sektor
Mycket god förmåga att uttrycka sig både muntligt och skriftligt på engelska och svenska


Meriterande:
Erfarenhet som utredare eller analytiker inom IT-säkerhet
Erfarenhet av att skriva och föredra beslutsunderlag
Kunskaper i flera språk


Som person är du initiativrik, noggrann, har god analytisk förmåga och är bra på att strukturera ditt arbete. Du har förmåga att se helheten, kan göra nödvändiga prioriteringar, har förmåga att leverera inom utsatta tidsramar och under tidspress. Du har god samarbetsförmåga och förmåga att snabbt sätta dig in i omfattande information och komplexa sammanhang. Vidare har du ett intresse för arbete med verksamhetsutveckling.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Då en stor del av arbetsuppgifterna omfattar sekretessbelagd information är möjligheterna till distansarbete begränsade.

Om UDI-enheten
I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska få uppdraget att granska utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Inom ramen för detta uppdrag kommer ISP granska uppköp och strategiska förvärv av bolag med säte i Sverige, vars verksamhet har betydelse för säkerhet eller allmän ordning.
Vidare är ISP Sveriges nationella kontaktpunkt för informationsutbytet mellan EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta enhetschef Lars-Göran Larsson, [email protected], 08-406 31 43 eller granskningsansvarig Julia Plambeck [email protected], 08-406 31 39.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på 08-406 31 01, [email protected]

Ansökan ska ha inkommit senast 12 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0005.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Analytiker till säkerhetspolitisk myndighet

Arbetsbeskrivning Vi söker en analytiker inom området känslig information som kommer att arbeta inom Enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten). Du ger analytiskt stöd i ärenden rörande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Det analytiska stödet kommer bland annat att bestå i att utifrån inkomna underlag utreda företags IT-system med syftet att upptäcka potentiella sårbarheter i hanteringen av skyddsvärd informa... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vi söker en analytiker inom området känslig information som kommer att arbeta inom Enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten). Du ger analytiskt stöd i ärenden rörande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Det analytiska stödet kommer bland annat att bestå i att utifrån inkomna underlag utreda företags IT-system med syftet att upptäcka potentiella sårbarheter i hanteringen av skyddsvärd information. Du deltar i arbetet med att utveckla ISP:s analys- och utredningsarbete både före införandet och under genomförandet av myndighetens uppdrag som Sveriges myndighet för granskning av utländska direktinvesteringar.

Som analytiker på UDI-enheten arbetar du självständigt och i nära samarbete med övriga medarbetare på enheten med att ta fram beslutsunderlag i ärenden rörande utländska direktinvesteringar, och säkerställer att dessa ärenden blir allsidigt belysta utifrån ditt ansvarsområde. Du gör analyser inom ramen för samverkan med enhetens granskningsansvariga och övriga analytiker. Arbetet omfattar även kontakter inom ditt område med andra myndigheter och företag, även internationellt.

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:
Examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
Intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik
Minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat analysarbete relaterat till system- och informationssäkerhetsområdet
Breda kunskaper inom IT-säkerhet
Erfarenhet av att ta fram underlag med säkerhetskrav för informationssystem
Förmåga att hantera och analysera omfattande informationsmängder samt avgränsa och förmedla komplex information
Arbetslivserfarenhet avseende inhämtning, bearbetning, tolkning och analys av information
Mycket god förmåga att uttrycka sig både muntligt och skriftligt på engelska och svenska


Meriterande:
Tidigare erfarenhet av informationssäkerhetsarbete via erkända metoder/ramverk/standarder (ex ISO 27000-serien, NIST/SP800-serien, BITS, PCI, Common Criteria, ITIL, COBIT)
Erfarenhet av arbete inom statlig eller offentlig verksamhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
Kunskaper i flera språk


Som person är du initiativrik, noggrann och har en god samordnings- och samarbetsförmåga. Du har en hög arbetskapacitet och är van att driva arbete mot avslut, leverera under tidspress och inom utsatta tidsramar. Vidare har du ett intresse för arbete med verksamhetsutveckling.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om UDI-enheten
I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska få uppdraget att granska utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Inom ramen för detta uppdrag kommer ISP granska uppköp och strategiska förvärv av bolag med säte i Sverige, vars verksamhet har betydelse för säkerhet eller allmän ordning.
Vidare är ISP Sveriges nationella kontaktpunkt för informationsutbytet mellan EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta enhetschef Lars-Göran Larsson, [email protected], 08-406 31 43 eller analytiker Katarina Rönnholm, [email protected], 08-406 31 12.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på 08-406 31 01, [email protected]

Ansökan ska ha inkommit senast den 12 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0006.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Säkerhetspolitisk myndighet söker teknisk expert

Vi söker en teknisk expert till Enheten för produkter med dubbla användningsområden (PDA). Arbetsbeskrivning Som teknisk expert arbetar du med tekniska bedömningar och ger tekniskt stöd i tillståndsfrågor som rör produkter med dubbla användningsområden och internationella sanktioner. Du arbetar även självständigt fram underlag för beslut avseende exporttillstånd och föredrar dessa för generaldirektören. Du deltar, på uppdrag av Regeringskansliet, i bilat... Visa mer
Vi söker en teknisk expert till Enheten för produkter med dubbla användningsområden (PDA).


Arbetsbeskrivning
Som teknisk expert arbetar du med tekniska bedömningar och ger tekniskt stöd i tillståndsfrågor som rör produkter med dubbla användningsområden och internationella sanktioner. Du arbetar även självständigt fram underlag för beslut avseende exporttillstånd och föredrar dessa för generaldirektören. Du deltar, på uppdrag av Regeringskansliet, i bilateralt och internationellt samarbete på exportkontrollområdet, bland annat i Europeiska kommissionens expertgrupper. Du skapar och upprätthåller kontakter med såväl andra myndigheter och lärosäten som med svenska företag. Du är en av flera tekniska experter på myndigheten och förutsätts samarbeta och utbyta tankar och idéer med dina kollegor inom och utom enheten. Du deltar i myndighetens viktiga och löpande uppdrag med att identifiera framväxande strategiskt känsliga teknologier.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Gruppen
Gruppen för expertstöd är placerad inom PDA-enheten som även består av Tillståndsgruppen. Gruppen för expertstöd har i uppdrag att hantera tekniska frågor, nya ärendetyper kopplade till PDA-förordningen, sanktioner, kemvapenkonventionen, internationella exportkontrollregimer och EU-frågor. Gruppen bistår Tillståndsgruppen och övriga enheter på myndigheten med expertstöd inom dessa områden.

Kvalifikationer:
Examen från universitet eller högskola inom det tekniska området, företrädelsevis civilingenjör
Arbetslivserfarenhet från kvalificerad teknisk tjänst
Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Goda kunskaper i engelska i tal och skrift


Meriterande:
Erfarenhet av arbete med t.ex. elektronik, sensorer, halvledare, särskilda material, informations- och telekommunikationssystem, flyg- och rymd, militära system eller kunskap inom andra relevanta teknikområden
Erfarenhet av att utföra tekniska analyser
Insyn i hur lärosäten och forskningsinstitut är organiserade och arbetar


Du förutsätts ha ett brett teknikintresse och ett allmänt intresse för försvars-, säkerhets- och utrikespolitiska frågeställningar. Du har god analytisk förmåga och är bra på att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt. Du arbetar självständigt, är ansvarstagande och strukturerad. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.

ISP strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Vi erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta tf. chef gruppen för expertstöd Linda Hinas, 08-406 31 36 eller chef tillståndsgruppen Stefan Villa, 08-406 31 32.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens på 08-406 31 01 eller [email protected]

Ansökan ska ha inkommit senast den 12 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0008.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Säkerhetspolitisk myndighet söker verksjurister till spännande uppdrag

Är du en senior jurist som vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? ISP växer och söker flera verksjurister till Juridik- och tillsynsgruppen. Ansökningstiden är förlängd till den 19 februari. Arbetsbeskrivning Som verksjurist på ISP får du möjlighet att arbeta brett med olika verksjuridiska frågor samt med uppgifter relaterade till kärnverksamheten. I ditt arbete bistår du chefsjuristen i den... Visa mer
Är du en senior jurist som vill arbeta på en myndighet med ett viktigt uppdrag och som befinner sig i en spännande tillväxtfas? ISP växer och söker flera verksjurister till Juridik- och tillsynsgruppen.
Ansökningstiden är förlängd till den 19 februari.


Arbetsbeskrivning
Som verksjurist på ISP får du möjlighet att arbeta brett med olika verksjuridiska frågor samt med uppgifter relaterade till kärnverksamheten.

I ditt arbete bistår du chefsjuristen i dennes uppgifter och deltar aktivt vid utvecklingen av myndighetens juridiska arbete, innefattande framtagande av policy- och rutindokument. Du är juridiskt stöd för vanligt förekommande verksjuridiska frågor rörande främst förvaltningsrätt och offentlighets- och sekretess, men även offentlig upphandling och/eller personuppgiftslagstiftningen. Du kommer att genomföra rättsutredningar, remissarbete. Även föreskriftsarbete kan förekomma.

Du utgör ett stöd till gruppens jurister i handläggningen av förvaltningsrättsliga ärenden, främst avseende krigsmateriellagstiftningen. Du stöder även juristerna med ärenden om begäran om utlämnande av allmän handling samt avlastar dem med dessa ärenden. Tjänsten innebär kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag. I arbetet kan även ingå att hålla i utbildningar och delta som expert i olika projekt, såväl nationellt som internationellt.

ISP har ett viktigt uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Detta medför att en stor del av arbetsuppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess och möjligheterna till distansarbete är därför begränsade. Detta innebär även att medarbetarna inte sitter i öppna kontorslandskap.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Gruppen
Juridik- och tillsynsgruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd som även innehåller Gruppen för personal, ekonomi och administration samt IT-gruppen. Enheten leds av enhetschefen som även är myndighetens chefsjurist och stf. generaldirektör. Juridik- och tillsynsgruppen bistår chefsjuristen i dennes uppgifter och ansvarar för att utföra myndighetens tillsynsuppdrag samt för ärenden om sanktionsavgift och misstanke om brott.

Juridik- och tillsynsgruppen leds av en gruppchef, tillika biträdande chefsjurist. Gruppen är för tillfället i en tillväxtfas och kommer inom kort att bestå av ca tio medarbetare; verksjurister, jurister, tillsynsansvarig och tillsynshandläggare. I rekryteringen kommer vi därför att fästa avseende vid att tillräcklig kompetens för samtliga relevanta rättsområden tillförs gruppen.

Kvalifikationer:
Juris kandidat-/juristexamen
Flerårig och aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, gärna från statlig myndighet
Goda kunskaper om förvaltningsrätt; offentlig upphandling, personuppgiftsbehandling, eller offentlighets- och sekretesslagstiftningen.


Meriterande:
Fullgjort notarietjänstgöring eller motsvarande erfarenhet från domstol som myndigheten bedömer som likvärdig
Tidigare erfarenhet av kvalificerat arbete med förvaltningsrätt, offentlig upphandling, personuppgiftsbehandling, eller offentlighets- och sekretesslagstiftningen.
Erfarenhet av lagstiftningsarbete
Erfarenhet av kvalificerat rättsligt utredningsarbete.


Även om arbetsplatsen präglas av samarbete är arbetet självständigt och ställer höga krav på att du har en god förmåga att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter samt ett strukturerat angreppssätt för att driva processer framåt. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Vidare har du god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i omfattande material. Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta gruppchef Jannice Westerholm, 08-406 31 17 eller [email protected]

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected] eller 08-406 31 01.

Ansökan ska ha inkommit senast den 19 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0003. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden har löpt ut.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker systemförvaltare

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets,- försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. ISP har en roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Ansökningstiden är förlängd till oc... Visa mer
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets,- försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. ISP har en roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål.
Ansökningstiden är förlängd till och med den 20 februari.

ISP söker verksamhetsnära systemförvaltare placerad vid Enheten för verksamhetsstöd i Gruppen för personal, ekonomi och administration.


Arbetsbeskrivning
I arbetet som systemförvaltare arbetar du med förvaltning och olika systemprojekt relaterade till myndighetens kundwebb, ärendehanteringssystem och e-arkiv samt tillhörande komponenter. Du projektleder, fångar in verksamhetens behov, tar fram kravspecifikationer samt genomför tester. I arbetet har du mycket kontakt med systemleverantörens utvecklingsteam.

I det löpande arbetet ingår årlig och löpande planering tillsammans med styrgrupp. Du hanterar/utreder incidenter och bistår IT-supporten med andra linjens support, hanterar behörigheter och bevakar olika funktioner. Du ger stöd och utbildning till myndighetens medarbetare, tar fram och uppdaterar systemdokumentation och användarstöd i form av handböcker, manualer, instruktioner med mera.

Gruppen
Gruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd tillsammans med Juridik- och tillsynsgruppen och IT-gruppen. Medarbetarna har vitt skilda kompetenser och de arbetsuppgifter som ligger på dem är bland annat arkiv, registratur, ekonomi, inköp/upphandling och kommunikation.

Kvalifikationer:
Relevant högskoleexamen eller annan erfarenhet som myndigheten bedömer som likvärdig.
Flerårig och aktuell erfarenhet av systemförvaltning inom offentlig sektor
Flerårig och aktuell erfarenhet av projektledning
Kunskap om webbgränssnitt och UX
Goda kunskaper i svenska och engelska


Meriterande:
Erfarenhet av systemförvaltning och systemutveckling från statlig myndighet
Erfarenhet av framtagande av dokumentation och användarstöd
Kunskap och erfarenhet av iipax-produkterna och Jira samt Office-paketet


Du är ansvarstagande och lösningsorienterad, har god analytisk förmåga, är kommunikativ, noggrann och strukturerad. Du har erfarenhet av att leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du trivs med att arbeta både i grupp och enskilt.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta enhetschefen Tobias Bergkvist på [email protected], 08-406 31 13.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected], 08-406 31 01.

Ansökan ska ha inkommit senast den 20 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0051.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en eller flera granskningsansvariga till nytt uppdrag

ISP söker en eller flera granskningsansvariga till Enheten för utländska direktinvesteringar Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu granskningsa... Visa mer
ISP söker en eller flera granskningsansvariga till Enheten för utländska direktinvesteringar


Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu granskningsansvariga inom samhällsviktig verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en eller flera granskningsansvariga för området Samhällsviktig verksamhet till myndighetens Enhet för utländska direktinvesteringar (UDI). Enheten för utländska direktinvesteringar arbetar med att granska utländska direktinvesteringar inom flera olika skyddsvärda områden. Samhällsviktig verksamhet utgör ett sådant skyddsvärt område.

Som granskningsansvarig inom området samhällsviktig verksamhet ansvarar du för att samordna handläggning, analys och granskning av inkomna ärenden, dvs. anmälningar om utländska direktinvesteringar i Sverige. Du är en viktig del i det operativa arbetet och ansvarar för helhetsbedömningen av varje ärende inom ditt område. Du arbetar självständigt fram beslutsunderlag samt är föredragande inför beslut. Arbetsuppgifterna utförs i nära dialog med enhetens analytiker och handläggare samt genom samverkan med andra myndigheter. Arbetet innebär även kontakter med företag, både nationellt och internationellt. Du kommer även att arbeta med enhetens verksamhetsutveckling inom ditt ansvarsområde.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker den eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har en examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har ett intresse av utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.

Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av ärendehandläggning- eller utredningsarbete. Du har goda kunskaper om samhällsviktig verksamhet, samhällets krisberedskap och totalförsvaret från till exempel Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), länsstyrelse eller annan statlig myndighet eller motsvarande förvärvad kunskap från privat sektor. Du har vidare god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i omfattande information och komplexa sammanhang. Du har också mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet som utredare eller analytiker inom sektorerna energiförsörjning, livsmedelsförsörjning, finansiella tjänster och elektroniska kommunikationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av att skriva och föredra beslutsunderlag. Det är också meriterande om du har kunskaper i flera språk.

Som person är du initiativrik och bra på att strukturera ditt arbete. Du är vidare bra på att se helheten och göra nödvändiga prioriteringar. Du har en god samarbetsförmåga och är intresserad av att arbeta med verksamhetsutveckling. Du är också noggrann och erfarenhet av att arbete under tidspress och att leverera inom utsatta tidsramar.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Då en stor del av arbetsuppgifterna omfattar sekretessbelagd information är möjligheterna till distansarbete begränsade.

Om UDI-enhetens arbete
I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska få uppdraget att granska utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Inom ramen för detta uppdrag kommer ISP granska uppköp och strategiska förvärv av bolag med säte i Sverige, vars verksamhet har betydelse för Sveriges säkerhet eller allmän ordning.
Vidare är ISP Sveriges nationella kontaktpunkt för informationsutbytet mellan EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta enhetschef Lars-Göran Larsson, [email protected], 08-406 31 43 eller granskningsansvarig Julia Plambeck [email protected], 08-406 31 39.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på 08-406 31 01, [email protected]

Ansökan ska ha inkommit senast den 5 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0002.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker registrator

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets,- försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. ISP har en roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Ansökningstiden är förlängd till oc... Visa mer
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets,- försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. ISP har en roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål.
Ansökningstiden är förlängd till och med den 12 februari.


Arbetsbeskrivning
Som registrator på ISP har du tillsammans med dina kollegor ett ansvar för att tillgodose krav på registrering av allmänna handlingar till myndigheten och en central roll i myndighetens ärendehantering.

Du deltar i registraturets arbete med att bevaka och hantera digitala kanaler och fysisk inkommande post, registrera inkommande handlingar och skapa ärenden i myndighetens ärende- och diarieföringssystem. På myndigheten finns ett stort inslag av digitala arbetssätt. Du deltar även i arbetet med andra på registraturet förekommande arbetsuppgifter.

I rollen som registrator kommer du tillsammans med dina kollegor att stötta övriga kollegor på myndigheten i frågor kring diarieföring kopplat till vårt system.


Myndigheten befinner sig i ett expansivt skede och verksamheten präglas av stark utveckling. Detta innebär att nya krav kan komma att ställas på registratorsfunktionen.

Om gruppen
Tjänsten är placerad i enheten för verksamhetsstöd tillsammans med Juridik- och tillsynsgruppen, gruppen för personal, ekonomi och administration (PEA-gruppen) och IT-gruppen. Du tillhör PEA-gruppen och har ett nära samarbete med övriga registratorer och myndighetens arkivarie.

Kvalifikationer
Gymnasiekompetens
Flerårig och aktuell erfarenhet från arbete som registrator
God datorvana och mycket goda kunskaper i Office-paketet
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska


Meriterande
Registratorsutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Erfarenhet från arbete som registrator på statlig myndighet
Erfarenhet och/eller kunskap av offentlighets- och sekretesslagen, förvaltningslagen, säkerhetsskyddslagen och arkivlagen
Erfarenhet av arkivverksamhet


Som person är du noggrann och strukturerad. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och har lätt för att prioritera och anpassa dig efter vad situationen kräver. För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta enhetschefen Tobias Bergkvist på
[email protected], 08-406 31 13.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected], 08-406 31 01.

Ansökan ska ha inkommit senast den 12 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0052.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker två gruppchefer till nytt uppdrag

Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden söker vi nu två gruppchefer till Enheten för utländska direktinvesteringar. Arbetsbeskrivnin... Visa mer
Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden söker vi nu två gruppchefer till Enheten för utländska direktinvesteringar.


Arbetsbeskrivning
Som en av två gruppchefer inom Enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten) stöttar du enhetschefen i dennes ledning av enheten. Under enhetschefen leder, samordnar och utvecklar du enhetens verksamhet och har personalansvar för ungefär hälften av enhetens medarbetare.

I gruppchefsrollen ingår att ha djupgående sakkunskap när det gäller enhetens ärenden och uppdrag, att vara en ledare och kunna motivera och involvera medarbetarna samt att vid behov externt kunna företräda enheten och myndigheten. Du fördelar ärenden och skapar en inkluderande arbetsmiljö som präglas av engagemang och respekt. I ditt ledarskap är du duktig på att skapa förutsättningar för samarbete och utveckling samtidigt som du är trygg i att fatta beslut och ha ansvar.

Du kommer att arbeta nära och leda de granskningsansvariga, analytiker och handläggare som arbetar inom enheten. Du fattar beslut, ser till att de ärenden som föredras för enhetschefen eller generaldirektören är allsidigt belysta samt ansvarar för att ärenden hanteras på ett effektivt sätt. Du kommer också att arbeta med de rapporteringskrav som finns på myndigheten inom området granskning av utländska direktinvesteringar och med särskilda utredningar som enheten initierar på strategisk nivå. Som verksamhetsföreträdare kommer du att delta i myndighetsintern kommunikation samt extern kommunikation gentemot andra myndigheter, näringsliv, akademi, allmänheten och internationella aktörer. Tjänsteresor, både inrikes och utrikes, ingår i arbetet.

Såväl myndigheten som enheten kommer att växa betydligt under 2023. Som gruppchef kommer du att ha en viktig uppgift när det gäller verksamhetsutveckling. Då en stor del av arbetsuppgifterna omfattar sekretessbelagd information är möjligheterna till distansarbete begränsade.

Vem är du?
Du har akademisk examen inom statskunskap eller motsvarande område, och flerårig erfarenhet av att arbeta på statlig myndighet. Kunskap om och intresse av säkerhetspolitik är grundläggande. Du har chefserfarenhet. Du har erfarenhet av ärendehantering och beslutsfattande.

Det är meriterande om du tidigare varit chef med personalansvar, har erfarenhet från arbete i Regeringskansliet eller en myndighet som har uppdrag av säkerhets,- försvars eller utrikespolitisk art. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom snäva tidsramar men ändå upprätthålla krav på noggrannhet.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om UDI-enhetens arbete
I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska få uppdraget att granska utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Inom ramen för detta uppdrag kommer ISP granska uppköp och strategiska förvärv av bolag med säte i Sverige, vars verksamhet har betydelse för säkerhet eller allmän ordning.
Vidare är ISP Sveriges nationella kontaktpunkt för informationsutbytet mellan EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta enhetschef Lars-Göran Larsson, [email protected], 08-406 31 43.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST), 08-406 31 01, [email protected]

Ansökan ska ha inkommit senast 5 februari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2023-9.2-0001.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker analytiker till nytt uppdrag

Ansökningstiden är förlängd till och med 22 januari 2023. Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu en analytiker inom samhällsviktig verksamhe... Visa mer
Ansökningstiden är förlängd till och med 22 januari 2023.
Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu en analytiker inom samhällsviktig verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en analytiker inom samhällsviktig verksamhet som kommer att arbeta inom enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten). Du ger analytiskt stöd i ärenden rörande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Det analytiska stödet kommer bl.a. att bestå i att utreda viktiga samhällsfunktioner och försörjningskedjor. Du deltar i arbetet med att utveckla ISP:s analys- och utredningsarbete både före införandet och under genomförandet av myndighetens uppdrag som Sveriges myndighet för granskning av utländska direktinvesteringar.

Som analytiker på UDI-enheten arbetar du självständigt och i nära samarbete med övriga medarbetare på enheten med att ta fram beslutsunderlag i ärenden rörande utländska direktinvesteringar, och säkerställer att dessa ärenden blir allsidigt belysta utifrån ditt ansvarsområde. Du gör analyser inom ramen för samverkan med enhetens huvudmän och övriga analytiker. Arbetet omfattar även kontakter inom ditt område med andra myndigheter och företag, även internationellt.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du får gärna ha intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.

Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat analys- eller utredningsarbete inom sektorerna energiförsörjning, livsmedelsförsörjning, finansiella tjänster och elektroniska kommunikationer eller motsvarande. Du kan hantera och analysera omfattande informationsmängder samt avgränsa och förmedla komplex information. Du har arbetslivserfarenhet, gärna från statlig verksamhet, av att inhämta, bearbeta, tolka och analysera information. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl engelska som svenska. Du har slutligen goda IT-kunskaper.

Det är meriterande om du har utredningserfarenhet och kunskap om samhällsviktig verksamhet, samhällets krisberedskap och totalförsvaret från till exempel Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), länsstyrelse eller annan statlig myndighet. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av arbete med databaser och analytiska verktyg/programvaror. Det är också meriterande om du har kunskaper i flera språk.

Som person är du bra på att samarbeta och strukturera ditt arbete samt initiativrik och bra på att driva processer framåt. Du är vidare utvecklingsorienterad, förändringsbenägen och vill arbeta med metodutveckling. Du är noggrann och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Då en stor del av arbetsuppgifterna omfattar sekretessbelagd information är möjligheterna till distansarbete begränsade.

Om UDI-enhetens arbete
I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska få uppdraget att granska utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Inom ramen för detta uppdrag kommer ISP granska uppköp och strategiska förvärv av bolag med säte i Sverige, vars verksamhet har betydelse för säkerhet eller allmän ordning.


Vidare är ISP Sveriges nationella kontaktpunkt för informationsutbytet mellan EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta enhetschef Lars-Göran Larsson, [email protected], 08-406 31 43, eller analytiker Katarina Rönnholm, [email protected], 08-406 31 12.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST), 08-406 31 01, [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 22 januari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0044.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en analytiker till nytt uppdrag

Vi växer och söker en analytiker till Enheten för utländska direktinvesteringar. Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu dig med erfarenhet... Visa mer
Vi växer och söker en analytiker till Enheten för utländska direktinvesteringar.


Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu dig med erfarenhet av IT-säkerhet.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en analytiker inom området för känslig information som kommer att arbeta inom enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten). Du ger analytiskt stöd i ärenden rörande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Det analytiska stödet kommer bl.a. att bestå i att utifrån inkomna underlag utreda företags IT-system med syftet att upptäcka potentiella sårbarheter i hanteringen av skyddsvärd information. Du deltar i arbetet med att utveckla ISP:s analys- och utredningsarbete både före införandet och under genomförandet av myndighetens uppdrag som Sveriges myndighet för granskning av utländska direktinvesteringar.


Som analytiker på UDI-enheten arbetar du självständigt och i nära samarbete med övriga medarbetare på enheten med att ta fram beslutsunderlag i ärenden rörande utländska direktinvesteringar, och säkerställer att dessa ärenden blir allsidigt belysta utifrån ditt ansvarsområde. Du gör analyser inom ramen för samverkan med enhetens huvudmän och övriga analytiker. Arbetet omfattar även kontakter inom ditt område med andra myndigheter och företag, även internationellt.


Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.


Vem är du?
Vi söker dig som har en examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du får gärna ha ett intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.


Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat analysarbete relaterat till system- och informationssäkerhetsområdet. Du har breda kunskaper inom IT-säkerhet och erfarenhet av att ta fram underlag med säkerhetskrav för informationssystem. Du kan hantera och analysera omfattande informationsmängder samt avgränsa och förmedla komplex information. Du har arbetslivserfarenhet av att inhämta, bearbeta, tolka och analysera information. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl engelska som svenska.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av informationssäkerhetsarbete via erkända metoder/ramverk/standarder (ex ISO 27000-serien, NIST/SP800-serien, BITS, PCI, Common Criteria, ITIL, COBIT). Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete inom statlig eller offentlig verksamhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten, samt om du har kunskaper i flera språk.

Som person är du initiativrik och bra på att driva arbete mot avslut. Du är vidare bra på att samarbeta och samordna samt intresserad av att arbeta med verksamhetsutveckling. Du är också noggrann och har en hög arbetskapacitet samt tidigare erfarenhet av att arbete under tidspress och att leverera inom utsatta tidsramar.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om UDI-enhetens arbete
I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska få uppdraget att granska utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Inom ramen för detta uppdrag kommer ISP granska uppköp och strategiska förvärv av bolag med säte i Sverige, vars verksamhet har betydelse för säkerhet eller allmän ordning.

Vidare är ISP Sveriges nationella kontaktpunkt för informationsutbytet mellan EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta enhetschef Lars-Göran Larsson, [email protected], 08-406 31 43, eller analytiker Katarina Rönnholm, [email protected], 08-406 31 12.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST), 08-406 31 01, [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 8 januari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0043.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker säkerhetsansvarig

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets,- försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. ISP har en roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. ISP söker säkerhetsansvarig placer... Visa mer
Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till en säkrare värld? Det förändrade omvärldsläget medför att Sveriges civila och militära försvar behöver förstärkas och att Sveriges säkerhets,- försvars- och utrikespolitiska relationer med andra länder ökar i vikt. ISP har en roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål.


ISP söker säkerhetsansvarig placerad vid Enheten för verksamhetsstöd i gruppen för personal, ekonomi och administration.


Arbetsbeskrivning
Arbetet som säkerhetsansvarig innebär ett ansvar för det operativa säkerhetsarbetet på myndigheten, med tyngdpunkt på fysisk säkerhet, inklusive brand och personsäkerhet, och på att bidra till att upprätthålla en god säkerhetskultur. Du kommer att vara kontaktperson avseende ISP:s bevakningstjänster, larm- och låsanläggningar, säkerhetsskåp och nycklar liksom för myndighetens säkerhetsteknik. Resor såväl inom som utom Sverige ingår i tjänsten.


Du kommer att planera och driva myndighetens krisberedskap. Du kommer också att systematiskt arbeta med myndighetens risk- och sårbarhetsanalyser, incidentrapportering samt kontinuitetsplanering. Du kommer att ansvara för att uppdatera styrdokument och utforma riktlinjer inom ditt område. Även arbete med SUA-upphandlingar förekommer.


Tjänsten innebär kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag och dess säkerhetsorganisationer. I arbetet kan även ingå att hålla i utbildningar och delta i olika projekt inom myndigheten. Arbetet sker i nära samarbete med säkerhetsskyddschefen och informationssäkerhetschefen.


Gruppen
Gruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd tillsammans med Juridik- och tillsynsgruppen och IT-gruppen. Medarbetarna har vitt skilda kompetenser och de arbetsuppgifter som ligger på dem är bland annat arkiv, registratur, ekonomi, inköp/upphandling och kommunikation.


Vi söker dig som har:
Relevant högskoleexamen eller annan erfarenhet som myndigheten bedömer som likvärdig.
Utbildning till skyddsvakt eller väktare.
Personskyddsutbildning enligt svensk eller internationell standard.
Utbildning för handhavande av skjutvapen.
Flerårig erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor inom offentlig verksamhet.
Erfarenhet av operativt säkerhetsarbete såsom planering och genomförande av fysiskt skydd av lokaler inklusive säkerhetsteknik.



Vi ser det som meriterande om du har:
Erfarenheten från arbete vid statlig myndighet.
Kunskap gällande lagstiftning inom säkerhetsområdet samt erfarenhet av kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete på strategisk nivå.
Erfarenhet av att arbeta med risk- och sårbarhetsanalyser och kontinuitetsplanering.
Erfarenhet av strategiskt arbete med säkerhetsfrågor.
Erfarenhet av SUA-upphandlingar.
Erfarenhet av personskydd.
Erfarenhet av resesäkerhet för skydd av person.
Erfarenhet av handhavande av röntgen och säkerhetsteknisk utrustning.



För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Du har god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i ett omfattande material. Du har hög arbetskapacitet och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. Du uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.


Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde den 1 april 2023 eller enligt överenskommelse.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta enhetschefen Tobias Bergkvist på [email protected], 08-406 31 13.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected], 08-406 31 01.


Ansökan ska ha inkommit senast den 22 januari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0038.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en granskningsansvarig till nytt uppdrag

Vi växer och söker en granskningsansvarig till Enheten för utländska direktinvesteringar. Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu en gransk... Visa mer
Vi växer och söker en granskningsansvarig till Enheten för utländska direktinvesteringar.


Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu en granskningsansvarig för området känslig information.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en granskningsansvarig för området känslig information till myndighetens Enhet för utländska direktinvesteringar (UDI). Enheten för utländska direktinvesteringar arbetar med att granska utländska direktinvesteringar inom flera olika skyddsvärda områden. Känslig information utgör ett sådant skyddsvärt område och avser känsliga personuppgifter och lokaliseringsuppgifter, men kan även komma att avse uppgifter som rör säkerhetskänslig verksamhet.

Som huvudman på UDI-enheten ansvarar du för att samordna handläggning, analys och granskning av inkomna ärenden, dvs. anmälningar om utländska direktinvesteringar i Sverige, inom området känslig information. Inom ditt område ansvarar du för helhetsbedömningen av ärendena samt är föredragande inför beslut. Du kommer att arbeta med enhetens verksamhetsutveckling inom ditt ansvarsområde. Arbetet innebär omfattande kontakter med andra myndigheter och företag, både nationellt och internationellt.

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.


Vem är du?
Vi söker dig som har en examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har ett intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.


Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat handläggnings- eller utredningsarbete. Du har goda kunskaper om hur verksamheter behandlar känslig information och hur åtkomsten till sådan information kan ingå i en långsiktig strategi för exempelvis informationspåverkan eller kartläggning av nyckelpersoner. Du har goda IT-kunskaper och tidigare erfarenhet av att ha arbetat med informationssäkerhet eller motsvarande från till exempel Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Myndigheten för psykologiskt försvar, länsstyrelse, annan statlig myndighet eller från privat sektor. Du har vidare god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i omfattande information och komplexa sammanhang. Du har också mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Det är meriterande om du har kunskaper i flera språk.


Som person är du initiativrik och bra på att driva arbete mot avslut. Du är vidare bra på att samarbeta och samordna samt intresserad av att arbeta med verksamhetsutveckling. Du är också noggrann och har en hög arbetskapacitet samt tidigare erfarenhet av att arbete under tidspress och att leverera inom utsatta tidsramar.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om UDI-enhetens arbete
I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska få uppdraget att granska utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Inom ramen för detta uppdrag kommer ISP granska uppköp och strategiska förvärv av bolag med säte i Sverige, vars verksamhet har betydelse för säkerhet eller allmän ordning.

Vidare är ISP Sveriges nationella kontaktpunkt för informationsutbytet mellan EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta enhetschef Lars-Göran Larsson, [email protected], 08-406 31 43, eller granskningsansvarig Julia Plambeck, [email protected], 08-406 31 39.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST), 08-406 31 01, [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast 8 januari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0041.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker handläggare till nytt uppdrag

Vi växer och söker handläggare till Enheten för utländska direktinvesteringar. Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu en handläggare. Ar... Visa mer
Vi växer och söker handläggare till Enheten för utländska direktinvesteringar.


Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu en handläggare.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en handläggare som kommer arbeta inom Enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten). Du kommer specifikt arbeta med informationsutbytet mellan EU:s medlemsstater och EU-kommissionen rörande utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden.


Som handläggare på UDI-enheten arbetar du med att ta emot inkomna ärenden som skickas till ISP från andra medlemsstater. Vidare kommer du bistå i utredningen av dessa ärenden. Du kommer också att administrera utskick av ärenden från ISP till andra medlemsländer avseende utländska direktinvesteringar, som ISP granskar när granskningssystemet trätt i kraft. Du kommer även vara med och utveckla enhetens arbetssätt.


Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.


Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du får gärna ha intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.


Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av att arbeta som handläggare på en myndighet. Du har mycket god förmåga att hantera och strukturera ett stort in-och utflöde av ärenden samt hålla kolla på tidsramar. Vidare har du erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar. Du är också van vid att arbeta i IT-system och databaser. Du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både engelska och svenska.


Det är meriterande om du har kunskaper om Europeiska unionens institutioner och arbetssätt.


Som person är du ansvarstagande och gillar att samarbeta och samordna. Du har ett öga för detaljer samtidigt som du har förmåga att se större sammanhang. Att vara flexibel och växla i tempo faller sig naturligt för dig, du kan prioritera och anpassa dig till ändrade förutsättningar när situationen kräver det. Du kan också arbeta självständigt och ta egna initiativ inom ramen för uppdraget.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Då en stor del av arbetsuppgifterna omfattar sekretessbelagd information är möjligheterna till distansarbete begränsade.


Om UDI-enhetens arbete
I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska få uppdraget att granska utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Inom ramen för detta uppdrag kommer ISP granska uppköp och strategiska förvärv av bolag med säte i Sverige, vars verksamhet har betydelse för säkerhet eller allmän ordning.


Vidare är ISP Sveriges nationella kontaktpunkt för informationsutbytet mellan EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta enhetschef Lars-Göran Larsson, [email protected], 08-406 31 43, eller huvudman Maria Petersson, [email protected], 08-406 31 46.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på 08-406 31 01, [email protected]

Ansökan ska ha inkommit senast den 8 januari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0045.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker analytiker till nytt uppdrag

Vi växer och söker analytiker till Enheten för utländska direktinvesteringar. Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu en analytiker inom samh... Visa mer
Vi växer och söker analytiker till Enheten för utländska direktinvesteringar.
Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu en analytiker inom samhällsviktig verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en analytiker inom samhällsviktig verksamhet som kommer att arbeta inom enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten). Du ger analytiskt stöd i ärenden rörande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Det analytiska stödet kommer bl.a. att bestå i att utreda viktiga samhällsfunktioner och försörjningskedjor. Du deltar i arbetet med att utveckla ISP:s analys- och utredningsarbete både före införandet och under genomförandet av myndighetens uppdrag som Sveriges myndighet för granskning av utländska direktinvesteringar.

Som analytiker på UDI-enheten arbetar du självständigt och i nära samarbete med övriga medarbetare på enheten med att ta fram beslutsunderlag i ärenden rörande utländska direktinvesteringar, och säkerställer att dessa ärenden blir allsidigt belysta utifrån ditt ansvarsområde. Du gör analyser inom ramen för samverkan med enhetens huvudmän och övriga analytiker. Arbetet omfattar även kontakter inom ditt område med andra myndigheter och företag, även internationellt.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du får gärna ha intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.

Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat analys- eller utredningsarbete inom sektorerna energiförsörjning, livsmedelsförsörjning, finansiella tjänster och elektroniska kommunikationer eller motsvarande. Du kan hantera och analysera omfattande informationsmängder samt avgränsa och förmedla komplex information. Du har arbetslivserfarenhet, gärna från statlig verksamhet, av att inhämta, bearbeta, tolka och analysera information. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl engelska som svenska. Du har slutligen goda IT-kunskaper.

Det är meriterande om du har utredningserfarenhet och kunskap om samhällsviktig verksamhet, samhällets krisberedskap och totalförsvaret från till exempel Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), länsstyrelse eller annan statlig myndighet. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av arbete med databaser och analytiska verktyg/programvaror. Det är också meriterande om du har kunskaper i flera språk.

Som person är du bra på att samarbeta och strukturera ditt arbete samt initiativrik och bra på att driva processer framåt. Du är vidare utvecklingsorienterad, förändringsbenägen och vill arbeta med metodutveckling. Du är noggrann och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Då en stor del av arbetsuppgifterna omfattar sekretessbelagd information är möjligheterna till distansarbete begränsade.

Om UDI-enhetens arbete
I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska få uppdraget att granska utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Inom ramen för detta uppdrag kommer ISP granska uppköp och strategiska förvärv av bolag med säte i Sverige, vars verksamhet har betydelse för säkerhet eller allmän ordning.


Vidare är ISP Sveriges nationella kontaktpunkt för informationsutbytet mellan EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta enhetschef Lars-Göran Larsson, [email protected], 08-406 31 43, eller analytiker Katarina Rönnholm, [email protected], 08-406 31 12.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST), 08-406 31 01, [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 8 januari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0044.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en jurist till nytt uppdrag

Vi växer och söker en jurist med erfarenhet av affärsjuridik, bolags- eller avtalsrätt till Enheten för utländska direktinvesteringar. Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländsk... Visa mer
Vi växer och söker en jurist med erfarenhet av affärsjuridik, bolags- eller avtalsrätt till Enheten för utländska direktinvesteringar.
Vill du bidra till att skydda svenska säkerhetsintressen? Inspektionen för strategiska produkter (ISP) har en viktig roll i detta då myndighetens verksamhet är ett av flera bidrag för att Sverige ska kunna uppnå sina säkerhets-, försvars- och utrikespolitiska mål. Inför det kommande uppdraget gällande granskning av utländska direktinvesteringar söker vi nu dig med erfarenhet av affärsjuridik, bolags- eller avtalsrätt.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en jurist med erfarenhet av affärsjuridik, bolags- eller avtalsrätt som kommer att arbeta inom enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten). Du ger analytiskt stöd i ärenden rörande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Du deltar i arbetet med att utveckla ISP:s analys- och utredningsarbete både före införandet och under genomförandet av myndighetens uppdrag som Sveriges myndighet för granskning av utländska direktinvesteringar.

På UDI-enheten arbetar du självständigt och i nära samarbete med övriga medarbetare på enheten i ärenden rörande utländska direktinvesteringar, och säkerställer att dessa ärenden blir allsidigt belysta utifrån ditt ansvarsområde. Du ansvarar för den juridiska bedömningen av affärsupplägget genom att analysera till exempel aktieöverlåtelseavtal och andra relevanta dokument. Arbetet omfattar även kontakter inom ditt område med andra myndigheter och företag, även internationellt.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som har juristexamen eller motsvarande juridisk examen. Du får gärna ha intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.

Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom affärsjuridik, bolags- eller avtalsrätt. Du kan hantera och analysera omfattande informationsmängder samt avgränsa och förmedla komplex information. Du har arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, myndighet eller konsultbyrå. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska såväl som engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med företagsförvärv, särskilt om du har erfarenhet av olika typer av transaktioner såsom aktieöverlåtelser, inkråmsöverlåtelser eller joint venture-strukturer. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av arbete med utländska transaktioner och har kunskap av om utländska associationsformer.

Som person är du bra på att samarbeta och strukturera ditt arbete. Du är också initiativrik och bra på att driva processer framåt. Vidare är du utvecklingsorienterad och vill arbeta med metodutveckling. Du är noggrann och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Då en stor del av arbetsuppgifterna omfattar sekretessbelagd information är möjligheterna till distansarbete begränsade.

Om UDI-enhetens arbete
I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska få uppdraget att granska utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Inom ramen för detta uppdrag kommer ISP granska uppköp och strategiska förvärv av bolag med säte i Sverige, vars verksamhet har betydelse för säkerhet eller allmän ordning.

Vidare är ISP Sveriges nationella kontaktpunkt för informationsutbytet mellan EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta enhetschef Lars-Göran Larsson, [email protected], 08-406 31 43, eller Maria Petersson, [email protected], 08-406 31 46.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST), 08-406 31 01, [email protected]

Ansökan ska ha inkommit senast den 8 januari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0042.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker två eller flera tillsynshandläggare

ISP söker två eller flera tillsynshandläggare till Juridik- och tillsynsgruppen. Arbetsbeskrivning ISP utövar tillsyn över de bolag och myndigheter som omfattas av ISP:s tillsynsrätt för att kontrollera efterlevnaden av regelverken rörande krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden (PDA). Som tillsynshandläggare ansvarar du för att planera, leda och följa upp tillsynsaktiviteter hos företag och myndigheter som står under ISP:s tillsyn. Det... Visa mer
ISP söker två eller flera tillsynshandläggare till Juridik- och tillsynsgruppen.


Arbetsbeskrivning
ISP utövar tillsyn över de bolag och myndigheter som omfattas av ISP:s tillsynsrätt för att kontrollera efterlevnaden av regelverken rörande krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden (PDA). Som tillsynshandläggare ansvarar du för att planera, leda och följa upp tillsynsaktiviteter hos företag och myndigheter som står under ISP:s tillsyn. Detta arbete sker i nära samarbete med medarbetare på Enheten för krigsmateriel och på Enheten för produkter med dubbla användningsområden. Du arbetar även med frågor kopplade till myndighetens övriga arbete på tillsynsområdet t.ex. med att identifiera och kontakta bolag och myndigheter som potentiellt bedriver sådan verksamhet som omfattas av myndighetens tillsynsrätt. Du bistår även Juridik- och tillsynsgruppen i det löpande arbetet.

Tjänsten innebär omfattande kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag. Tjänsten innebär resor inrikes. Då en stor del av arbetsuppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess är möjligheterna till distansarbete begränsade.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.


Gruppen
Juridik- och tillsynsgruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd som även innehåller Gruppen för personal, ekonomi och administration samt IT-gruppen. Juridik- och tillsynsgruppen bistår chefsjuristen, utför myndighetens tillsynsuppdrag och ansvarar för ärenden om sanktionsavgifter, misstanke om brott och klassificeringar samt bistår de andra enheterna i juridiska frågor.


Vi söker dig som har:
Relevant akademisk examen
Erfarenhet av arbete med regelefterlevnad (compliance), utredningsarbete eller annan erfarenhet som myndigheten bedömer som likvärdig.


Vi ser det som meriterande om du har:
Erfarenhet av arbete med tillsyn
Erfarenhet av arbete med tillämpning av regelverket för krigsmateriel- eller produkter med dubbla användningsområden.


Arbetet är självständigt och ställer höga krav på att du har en god förmåga att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du har ett strukturerat angreppssätt för att driva processer framåt.


Som person är du initiativrik, tydlig och förtroendeingivande. Du har god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i ett omfattande material. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ samtidigt som du har hög integritet. Du är noggrann och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar. Du uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.


Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta enhetschef Tobias Bergkvist på [email protected] eller 08-406 31 13.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected] eller 08-406 31 01.


Ansökan ska ha inkommit senast den 22 januari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0040.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en tillsynsansvarig

ISP söker en tillsynsansvarig till Juridik- och tillsynsgruppen. Arbetsbeskrivning ISP utövar tillsyn över de bolag och myndigheter som omfattas av ISP:s tillsynsrätt för att kontrollera efterlevnaden av regelverken rörande krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden (PDA). Som tillsynsansvarig har du det övergripande och sammanhållande ansvaret för ISP tillsynsverksamhet. Det innefattar bl.a. ansvar för att ta fram myndighetens tillsynspla... Visa mer
ISP söker en tillsynsansvarig till Juridik- och tillsynsgruppen.


Arbetsbeskrivning
ISP utövar tillsyn över de bolag och myndigheter som omfattas av ISP:s tillsynsrätt för att kontrollera efterlevnaden av regelverken rörande krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden (PDA). Som tillsynsansvarig har du det övergripande och sammanhållande ansvaret för ISP tillsynsverksamhet. Det innefattar bl.a. ansvar för att ta fram myndighetens tillsynsplan samt att planera, samordna, leda och följa upp tillsynsaktiviteter hos de företag och myndigheter som står under ISP:s tillsyn. Detta arbete sker i nära samarbete med medarbetare på Enheten för krigsmateriel och Enheten för produkter med dubbla användningsområden. Som tillsynsansvarig har du även det arbetsledande ansvaret för myndighetens tillsynshandläggare.


Som tillsynsansvarig arbetar du även med verksamhetsutveckling inom ditt ansvarsområde vilket bl.a. inbegriper ansvar för att uppdatera styrdokument och utforma riktlinjer. Du ansvarar även för myndighetens övriga arbete koppat till tillsynsområdet t.ex. att identifiera och kontakta bolag och myndigheter som potentiellt bedriver sådan verksamhet som omfattas av myndighetens tillsynsrätt. Du bistår även Juridik- och tillsynsgruppen i det löpande arbetet.


Tjänsten innebär omfattande kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag. I arbetet kan även ingå att hålla i utbildningar. Tjänsten innebär framförallt resor inrikes, men även utrikesresor kan förekomma. Då en stor del av arbetsuppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess är möjligheterna till distansarbete begränsade.


Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.


Gruppen
Juridik- och tillsynsgruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd som även innehåller Gruppen för personal, ekonomi och administration samt IT-gruppen. Juridik- och tillsynsgruppen bistår chefsjuristen, utför myndighetens tillsynsuppdrag och ansvarar för ärenden om sanktionsavgifter, misstanke om brott och klassificeringar samt bistår de andra enheterna i juridiska frågor.


Vi söker dig som har:
Relevant akademisk examen
Flerårig erfarenhet av tillsynsarbete eller annan erfarenhet som myndigheten bedömer som likvärdig.


Vi ser det som meriterande om du har:
Erfarenhet av arbetsledande ansvar
Erfarenhet av verksamhetsutveckling
Erfarenhet av arbete med tillämpning av regelverken för krigsmateriel- eller produkter med dubbla användningsområden.


Arbetet är självständigt och ställer höga krav på att du har en god förmåga att organisera och prioritera tillsynsarbetet med utgångpunkt i myndighetens tillsynsplan. Du har ett strukturerat angreppssätt för att driva processer framåt.


Som person är du initiativrik, tydlig och förtroendeingivande. Du har god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i ett omfattande material. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ samtidigt som du har hög integritet. Du är noggrann och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar. Du uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.


Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta enhetschef Tobias Bergkvist på [email protected] eller 08-406 31 13.

För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected] eller 08-406 31 01.

Ansökan ska ha inkommit senast den 22 januari 2023 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0039.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en eller flera huvudmän

Vi växer och söker en eller flera huvudmän till Enheten för utländska direktinvesteringar. Arbetsbeskrivning Vi söker en eller flera huvudmän för området Samhällsviktig verksamhet till Enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten). Enheten arbetar med att granska utländska direktinvesteringar inom flera olika skyddsvärda områden. Samhällsviktig verksamhet utgör ett sådant skyddsvärt område. Som huvudman på UDI-enheten ansvarar du för att samo... Visa mer
Vi växer och söker en eller flera huvudmän till Enheten för utländska direktinvesteringar.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en eller flera huvudmän för området Samhällsviktig verksamhet till Enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten). Enheten arbetar med att granska utländska direktinvesteringar inom flera olika skyddsvärda områden. Samhällsviktig verksamhet utgör ett sådant skyddsvärt område.


Som huvudman på UDI-enheten ansvarar du för att samordna handläggning, analys och granskning av inkomna ärenden, dvs. anmälningar om utländska direktinvesteringar i Sverige, inom området samhällsviktig verksamhet. Inom ditt område ansvarar du för helhetsbedömningen av ärendena samt är föredragande inför beslut. Du kommer att arbeta med enhetens verksamhetsutveckling inom ditt ansvarsområde. Arbetet innebär omfattande kontakter med andra myndigheter och företag, både nationellt och internationellt.


Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker den 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse.


Vem är du?
Vi söker dig som har en examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du får gärna ha ett intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.


Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av handläggnings- eller utredningsarbete. Du har goda kunskaper om samhällsviktig verksamhet, samhällets krisberedskap och totalförsvaret från till exempel Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), länsstyrelse eller annan statlig myndighet eller motsvarande förvärvad kunskap från privat sektor. Du har vidare god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i omfattande information och komplexa sammanhang. Du har också mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.


Det är meriterande om du har erfarenhet som utredare eller analytiker inom sektorerna energiförsörjning, livsmedelsförsörjning, finansiella tjänster och elektroniska kommunikationer. Det är också meriterande om du har kunskaper i flera språk.


Som person är du initiativrik och bra på att driva arbete mot avslut. Du är vidare bra på att samarbeta och samordna samt intresserad av att arbeta med verksamhetsutveckling. Du är också noggrann och har en hög arbetskapacitet samt tidigare erfarenhet av att arbete under tidspress och att leverera inom utsatta tidsramar.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Då en stor del av arbetsuppgifterna omfattar sekretessbelagd information är möjligheterna till distansarbete begränsade.


Om UDI-enhetens arbete
ISP är Sveriges kontaktpunkt i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452 om upprättande av en ram för granskning av utländska direktinvesteringar i unionen. Detta uppdrag innebär främst att ISP deltar i informationsutbyte med EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden.


I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska bli ansvarig granskningsmyndighet enligt en kommande lag om anmälan och granskning av utländska direktinvesteringar.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta enhetschefen Lars-Göran Larsson, 08-406 31 43, [email protected], eller huvudman Julia Plambeck, 08-406 31 39, [email protected]


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST), 08-406 31 01, [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 11 december 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0037.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker bolagsanalytiker

Vi växer och söker en bolagsanalytiker till Enheten för utländska direktinvesteringar. Arbetsbeskrivning Vi söker en bolagsanalytiker som kommer att arbeta på Enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten). Du ger analytiskt stöd i ärenden rörande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Det analytiska stödet kommer bl.a. att bestå i att utreda och kartlägga komplexa ägarstrukturer. Du deltar i arbetet med att utveck... Visa mer
Vi växer och söker en bolagsanalytiker till Enheten för utländska direktinvesteringar.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en bolagsanalytiker som kommer att arbeta på Enheten för utländska direktinvesteringar (UDI-enheten). Du ger analytiskt stöd i ärenden rörande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden. Det analytiska stödet kommer bl.a. att bestå i att utreda och kartlägga komplexa ägarstrukturer. Du deltar i arbetet med att utveckla ISP:s analys- och utredningsarbete både före införandet och under genomförandet av myndighetens uppdrag som Sveriges myndighet för granskning av utländska direktinvesteringar.


Som analytiker på UDI-enheten arbetar du självständigt och i nära samarbete med övriga medarbetare på enheten med att ta fram beslutsunderlag i ärenden rörande utländska direktinvesteringar, och säkerställer att dessa ärenden blir allsidigt belysta utifrån ditt ansvarsområde. Du gör analyser inom ramen för samverkan med enhetens huvudmän och övriga analytiker. Arbetet omfattar även kontakter inom ditt område med andra myndigheter och företag, även internationellt.


Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.


Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område från högskola/universitet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du får gärna ha intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.


Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat analys- eller utredningsarbete relevant för tjänsten, till exempel erfarenhet av att utreda och kartlägga komplexa ägarstrukturer eller erfarenhet av att ta fram underlag kopplat till förvärv av företag, såsom företagsbesiktningar/due diligence. Du kan hantera och analysera omfattande informationsmängder samt avgränsa och förmedla komplex information. Du har arbetslivserfarenhet, gärna från statlig verksamhet, av att inhämta, bearbeta, tolka och analysera information. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl engelska som svenska. Du har slutligen goda IT-kunskaper.


Det är meriterande om du har utredningserfarenhet och kunskap avseende inflytande och ägande i företag, bulvanförhållanden och liknande samt avseende utländska associationsformer. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av arbete med databaser och analytiska verktyg/programvaror. Det är också meriterande om du har kunskaper i flera språk.


Som person är du bra på att samarbeta och strukturera ditt arbete samt initiativrik och bra på att driva processer framåt. Du är vidare utvecklingsorienterad, förändringsbenägen och vill arbeta med metodutveckling. Du är noggrann och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Då en stor del av arbetsuppgifterna omfattar sekretessbelagd information är möjligheterna till distansarbete begränsade.


Om UDI-enhetens arbete
ISP är Sveriges kontaktpunkt i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452 om upprättande av en ram för granskning av utländska direktinvesteringar i unionen. Detta uppdrag innebär främst att ISP deltar i informationsutbyte med EU:s medlemsstater och EU-kommissionen avseende utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden.


I Direktinvesteringsutredningens slutbetänkande Granskning av utländska direktinvesteringar (SOU 2021:87) föreslås att ISP ska bli ansvarig granskningsmyndighet enligt en kommande lag om anmälan och granskning av utländska direktinvesteringar.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som fler semesterdagar enligt avtal och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta enhetschefen Lars-Göran Larsson, 08-406 31 43, [email protected], eller analytikern Rickard Rens, 08-406 31 01, [email protected]


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST), 08-406 31 01, [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 11 december 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0036.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker teknisk expert inom elektronik/elektroteknik

Vi söker dig som vill arbeta med frågor i teknikens framkant för Sveriges bästa. ISP är en myndighet som just nu är i en spännande och expansiv fas. Hos oss får du möjlighet att bevaka och värna svenska teknikintressen ur ett försvars- och säkerhetspolitisk perspektiv samt vara med och när myndigheten utvecklas utifrån nya uppdrag. Vi söker en teknisk expert till Enheten för produkter med dubbla användningsområden. Arbetsbeskrivning Som teknisk expert ... Visa mer
Vi söker dig som vill arbeta med frågor i teknikens framkant för Sveriges bästa. ISP är en myndighet som just nu är i en spännande och expansiv fas. Hos oss får du möjlighet att bevaka och värna svenska teknikintressen ur ett försvars- och säkerhetspolitisk perspektiv samt vara med och när myndigheten utvecklas utifrån nya uppdrag.


Vi söker en teknisk expert till Enheten för produkter med dubbla användningsområden.


Arbetsbeskrivning
Som teknisk expert arbetar du med tekniska bedömningar och ger tekniskt stöd i tillståndsfrågor som rör produkter med dubbla användningsområden (PDA) och internationella sanktioner. Du arbetar fram underlag för beslut avseende exporttillstånd och föredrar dessa för generaldirektören. Du deltar, på uppdrag av Regeringskansliet, i bilateralt och internationellt samarbete på exportkontrollområdet, bland annat i Europeiska kommissionens arbetsgrupper. Du skapar och upprätthåller kontakter med såväl andra myndigheter som med svenska företag. Du är en av flera tekniska experter på myndigheten och förutsätts samarbeta och utbyta idéer med dina kollegor inom och utom enheten.


Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Vem är du?
Vi söker dig som har en tekniskt inriktad akademisk examen, företrädelsevis civilingenjör inom elektronik/elektroteknik eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet från halvledarbranschen och goda kunskaper om utvecklingen inom halvledarområdet. Även kunskap inom andra för myndigheten relevanta teknikområden kan vara meriterande. Tjänsten spänner över ett stort antal teknikområden varför du förväntas ha ett allmänt teknikintresse.

Du är van att göra tekniska analyser. Du har god skrivkompetens och god analytisk förmåga. Du arbetar självständigt, är ansvarstagande och strukturerad. Du förutsätts ha ett allmänt intresse för försvars-, säkerhets- och utrikespolitiska frågeställningar. Du har mycket goda kunskaper i svenska och behärskar engelska i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.


ISP strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Vi erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta Stefan Villa, tf. enhetschef, på 08-406 31 32 eller Linda Hinas, teknisk expert, på 08-406 31 36.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på 08-406 31 01 eller [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 4 december 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0033.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker gruppchef

Vi söker chef till Tillståndsgruppen på Enheten för krigsmateriel. Arbetsbeskrivning Underställd enhetschefen leder, samordnar och utvecklar du Tillståndsgruppens verksamhet. Du har personalansvar för Tillståndsgruppens fyra medarbetare. I chefsrollen ingår att leda, motivera och involvera medarbetarna, att fördela arbetsuppgifter så att olika kompetenser tas tillvara och att skapa en inkluderande arbetsmiljö som präglas av engagemang och respekt. Du f... Visa mer
Vi söker chef till Tillståndsgruppen på Enheten för krigsmateriel.


Arbetsbeskrivning
Underställd enhetschefen leder, samordnar och utvecklar du Tillståndsgruppens verksamhet. Du har personalansvar för Tillståndsgruppens fyra medarbetare.


I chefsrollen ingår att leda, motivera och involvera medarbetarna, att fördela arbetsuppgifter så att olika kompetenser tas tillvara och att skapa en inkluderande arbetsmiljö som präglas av engagemang och respekt. Du fattar beslut i ett stort antal ärenden, ser till att dessa och de ärenden som föredras för enhetschefen är allsidigt belysta och i linje med riktlinjer och praxis, samt ansvarar för att verksamheten i gruppen bedrivs på ett effektivt sätt.


Du har frekventa kontakter med svensk försvarsindustri, Regeringskansliet (främst Utrikesdepartementet och Försvarsdepartementet), andra statliga myndigheter och civilsamhället.


Gruppen
Enheten för krigsmateriel ansvarar för all tillståndsprövning enligt lagen om krigsmateriel och för ISP:s internationella samverkan på området. Enheten består av två grupper; Tillståndsgruppen och Analysgruppen. Tillståndsgruppen ansvarar för tillståndsärenden gällande tillverkning, tillhandahållande och viss utförsel av krigsmateriel och ingående av avtal om internationell samverkan samt tillstånd enligt Europaparlamentets och rådets förordning om export av civila skjutvapen.


Vem är du?
Du har en akademisk examen inom juridik eller motsvarande. Vidare har du flerårig erfarenhet av arbete på statlig myndighet. Tidigare chefserfarenhet med personalansvar eller annan arbetsledande erfarenhet är meriterande.


Det är meriterande om du har erfarenhet av såväl tillståndsprövning som eget beslutsfattande på statlig myndighet. Tidigare arbetslivserfarenhet av export­kontrollfrågor är särskilt meriterande.


Du har grundläggande kunskaper om, och intresse för, utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Du har god förmåga att sätta dig in i och förstå detaljfrågor samtidigt som du kan sätta in detaljerna i ett större sammanhang. Vidare har du intresse för att arbeta med verksamhetsövergripande frågor.


Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i omfattande material. Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad.


Det nära samarbetet inom Enheten för krigsmateriel kräver att du i din roll som chef är prestigelös och agerar föredömligt samt motiverar, entusiasmerar och leder personalen i det dagliga arbetet och verkar för en god arbetsmiljö. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Arbetet kräver ingående sakkunskap, du bör därför vara intresserad av att inhämta kunskaper inom sakområdet. Du inser att det för att lyckas i rollen krävs att du är så pass insatt och kunnig i frågorna att det inger förtroende såväl hos medarbetare som utanför myndigheten.


Då en stor del av arbetsuppgifterna omfattar sekretessbelagd information är möjligheterna till distansarbete begränsade.


Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker den 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Utöver sedvanliga förmåner för statligt anställda, som längre semester och ersättning för vissa läkemedel, kan du som anställd vid ISP få friskvårdsbidrag på upp till 5 000 kr per år.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta nuvarande gruppchef Jannice Westerholm på [email protected] eller 08-406 31 17 alternativt enhetschef David Åhlén på [email protected] eller 08-406 31 14.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på 08-406 31 01 eller [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 30 november 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0034.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker verksjurist

Obs, förlängd ansökningstid till och med 28 november 2022. ISP söker en eller flera verksjurister till Juridik- och tillsynsgruppen. Arbetsbeskrivning Arbetet som verksjurist innebär framförallt internt rättsligt stöd till övriga myndigheten, såväl kärnverksamhet som stödverksamhet, men även deltagande i handläggningen av förvaltningsrättsliga ärenden, främst avseende krigsmateriellagstiftningen. Du kommer också planera, leda, följa upp och samordna ti... Visa mer
Obs, förlängd ansökningstid till och med 28 november 2022.


ISP söker en eller flera verksjurister till Juridik- och tillsynsgruppen.


Arbetsbeskrivning
Arbetet som verksjurist innebär framförallt internt rättsligt stöd till övriga myndigheten, såväl kärnverksamhet som stödverksamhet, men även deltagande i handläggningen av förvaltningsrättsliga ärenden, främst avseende krigsmateriellagstiftningen. Du kommer också planera, leda, följa upp och samordna tillsynsbesök hos de företag som tillverkar eller säljer krigsmateriel. Vidare kommer du att arbeta med remissyttranden och rättsutredningar. Även föreskriftsarbete kan förekomma. Tjänsten innebär kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag. I arbetet kan även ingå att hålla i utbildningar och delta som expert i olika projekt, såväl nationellt som internationellt.


Gruppen
Gruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd som förutom Juridik- och tillsynsgruppen innehåller Gruppen för personal, ekonomi och administration samt IT-gruppen. Juridik- och tillsynsgruppen bistår chefsjuristen, utför myndighetens tillsynsuppdrag och ansvarar för ärenden om sanktionsavgifter, misstanke om brott och klassificeringar samt bistår de andra enheterna i juridiska frågor.


Vem är du?
Du har en juris kandidat-/juristexamen och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, gärna från statlig myndighet. Du har fullgjort notarietjänstgöring eller motsvarande. Du har goda kunskaper i förvaltningsrätt. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med upphandling eller personuppgiftsbehandling.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Du har god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i ett omfattande material. Du har hög arbetskapacitet och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. Du uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.


Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde den 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta enhetschef Tobias Bergkvist på [email protected] eller 08-406 31 13.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected] eller 08-406 31 01.


Ansökan ska ha inkommit senast den 28 november 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0032.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker medarbetare till Tillståndsgruppen

Vi söker medarbetare till Tillståndsgruppen på Enheten för krigsmateriel. Arbetsbeskrivning Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning, tillhandahållande och utförsel av krigsmateriel samt ingående av avtal om internationella samarbeten. Du arbetar självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för gruppchefen och enhetschefen. Anställningen innebär kontakter med andra myndigheter och svenska företag. ... Visa mer
Vi söker medarbetare till Tillståndsgruppen på Enheten för krigsmateriel.


Arbetsbeskrivning
Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning, tillhandahållande och utförsel av krigsmateriel samt ingående av avtal om internationella samarbeten. Du arbetar självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för gruppchefen och enhetschefen. Anställningen innebär kontakter med andra myndigheter och svenska företag.


Gruppen
Enheten för krigsmateriel ansvarar för all tillståndsprövning enligt lagen om krigsmateriel och för ISP:s internationella samverkan på området. Enheten består av två grupper; Tillståndsgruppen och Analysgruppen. Tillståndsgruppen ansvarar för tillståndsärenden gällande tillverkning, tillhandahållande och viss utförsel av krigsmateriel och ingående av avtal om internationell samverkan samt tillstånd enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 258/2012 om export av civila skjutvapen.


Vem är du?
Du har en akademisk examen inom juridik och är i början av din karriär, alternativt har du en examen inom statskunskap eller motsvarande och minst ett års erfarenhet av granskning eller handläggning av avtal. Vidare har du erfarenhet från arbete på statlig myndighet, gärna med tillståndsprövning. Du har även en mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.


Arbetslivserfarenhet gällande export­kontrollfrågor är särskilt meriterande. För att trivas i rollen bör du ha ett intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.


Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ och strukturerad. Du är mån om att ge bra service och kommunicera på ett lättbegripligt sätt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Anställningen ger dig goda utvecklingsmöjligheter och som anställd erbjuds du förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Då en stor del av arbetsuppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess är möjligheterna till distansarbete begränsade.


Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta gruppchef Jannice Westerholm på [email protected] eller 08-406 31 17 alternativt enhetschef David Åhlén på [email protected] eller 08-406 31 14.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens på 08-406 31 01 eller [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 3 november 2022 till [email protected], med angivande av referensnummer 2022-9.2-0030.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker medarbetare till Tillståndsgruppen (vikariat)

Vi söker en medarbetare till Tillståndsgruppen på Enheten för krigsmateriel. Arbetsbeskrivning Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning, tillhandahållande och utförsel av krigsmateriel samt ingående av avtal om internationella samarbeten. Du arbetar självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för gruppchefen och enhetschefen. Anställningen innebär kontakter med andra myndigheter och svenska företag.... Visa mer
Vi söker en medarbetare till Tillståndsgruppen på Enheten för krigsmateriel.


Arbetsbeskrivning
Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning, tillhandahållande och utförsel av krigsmateriel samt ingående av avtal om internationella samarbeten. Du arbetar självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för gruppchefen och enhetschefen. Anställningen innebär kontakter med andra myndigheter och svenska företag.


Gruppen
Enheten för krigsmateriel ansvarar för all tillståndsprövning enligt lagen om krigsmateriel och för ISP:s internationella samverkan på området. Enheten består av två grupper; Tillståndsgruppen och Analysgruppen. Tillståndsgruppen ansvarar för tillståndsärenden gällande tillverkning, tillhandahållande och viss utförsel av krigsmateriel och ingående av avtal om internationell samverkan samt tillstånd enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 258/2012 om export av civila skjutvapen.


Vem är du?
Du har en akademisk examen inom juridik och är i början av din karriär, alternativt har du en examen inom statskunskap eller motsvarande och minst ett års erfarenhet av granskning eller handläggning av avtal. Vidare har du erfarenhet från arbete på statlig myndighet, gärna med tillståndsprövning. Du har även en mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.


Arbetslivserfarenhet gällande export­kontrollfrågor är särskilt meriterande. För att trivas i rollen bör du ha ett intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.


Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ och strukturerad. Du är mån om att ge bra service och kommunicera på ett lättbegripligt sätt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten att växa mycket under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Anställningen ger dig goda utvecklingsmöjligheter och som anställd erbjuds du förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Då en stor del av arbetsuppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess är möjligheterna till distansarbete begränsade.


Anställningen är ett vikariat till och med den 31 augusti 2022. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta gruppchef Jannice Westerholm på [email protected] eller 08-406 31 17 alternativt enhetschef David Åhlén på [email protected] eller 08-406 31 14.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens på 08-406 31 01 eller [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 3 november 2022 till [email protected], med angivande av referensnummer 2022-9.2-0031.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker teknisk expert inom elektronik/elektroteknik

Vi söker en teknisk expert till Enheten för produkter med dubbla användningsområden. Arbetsbeskrivning Som teknisk expert arbetar du med tekniska bedömningar och ger tekniskt stöd i tillståndsfrågor som rör produkter med dubbla användningsområden (PDA). Du arbetar fram underlag för beslut avseende exporttillstånd och föredrar dessa för generaldirektören. Du deltar, på uppdrag av Regeringskansliet, i bilateralt och internationellt samarbete på exportkontr... Visa mer
Vi söker en teknisk expert till Enheten för produkter med dubbla användningsområden.


Arbetsbeskrivning
Som teknisk expert arbetar du med tekniska bedömningar och ger tekniskt stöd i tillståndsfrågor som rör produkter med dubbla användningsområden (PDA). Du arbetar fram underlag för beslut avseende exporttillstånd och föredrar dessa för generaldirektören. Du deltar, på uppdrag av Regeringskansliet, i bilateralt och internationellt samarbete på exportkontrollområdet, bland annat i Europeiska kommissionens arbetsgrupper. Du skapar och upprätthåller kontakter med såväl andra myndigheter som med svenska företag.
Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Vem är du?
Vi söker dig som har en tekniskt inriktad akademisk examen, företrädelsevis civilingenjör inom elektronik/elektroteknik eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet från halvledarbranschen och goda kunskaper om utvecklingen inom halvledarområdet. Även kunskap inom andra för myndigheten relevanta teknikområden kan vara meriterande. Tjänsten kommer att spänna över ett stort antal teknikområden varför du förväntas ha ett allmänt teknikintresse.
Du är van att göra tekniska analyser. Du har god skrivkompetens och god analytisk förmåga. Du arbetar självständigt, är ansvarstagande och strukturerad. Du förutsätts ha ett allmänt intresse för försvars-, säkerhets- och utrikespolitiska frågeställningar. Du har mycket goda kunskaper i svenska och behärskar engelska i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Med anledning av utökat uppdrag kommer myndigheten växa under kommande år. Läs mer om oss på isp.se.
ISP strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Vi erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta Stefan Villa, tf. enhetschef, på 08-406 31 32 eller Linda Hinas, teknisk expert, på 08-406 31 36.
För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens på 08-406 31 01 eller [email protected]
Ansökan ska ha inkommit senast den 30 oktober 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0029.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker presschef

Vi växer och söker nu en presschef till Enheten för verksamhetsstöd. Arbetsbeskrivning Som presschef har du ansvaret för arbetet med media och myndighetens strategiska kommunikationsarbete. Du är vår presskontakt och ett stöd till chefer och medarbetare i medierelaterade frågor. Du har ett nära samarbete med framförallt våra sakkunniga, men verkar också som ett strategiskt stöd till GD i kommunikationsfrågor, externa såväl som interna. Till det löpande a... Visa mer
Vi växer och söker nu en presschef till Enheten för verksamhetsstöd.


Arbetsbeskrivning
Som presschef har du ansvaret för arbetet med media och myndighetens strategiska kommunikationsarbete. Du är vår presskontakt och ett stöd till chefer och medarbetare i medierelaterade frågor. Du har ett nära samarbete med framförallt våra sakkunniga, men verkar också som ett strategiskt stöd till GD i kommunikationsfrågor, externa såväl som interna. Till det löpande arbetet hör att ta fram pressmeddelanden och ansvara för publicering av dessa, samt att samordna myndighetens kommunikation med övriga för myndigheten relevanta aktörer. Vidare svarar du för myndighetens kriskommunikation och för ISP:s mediebevakning och myndighetens mediala omvärldsanalys. I tjänsten ingår också att ha pressjour vissa kvällar och helger.


I takt med att myndigheten växer deltar du i arbetet med att bygga upp och förvalta nya interna kommunikationskanaler som anpassas till ISP:s nya organisation från den 1 september 2022. Du tillhör Enheten för verksamhetsstöd och rapporterar direkt till GD i frågor som rör mediearbetet.


Vem är du?
För att lyckas i rollen behöver du ha intresse för och erfarenhet av det utrikes- och säkerhetspolitiska området. Vidare behöver du ha ett brett samhällsintresse. Du har lätt för att sätta dig in i och omsätta komplexa frågeställningar till lättbegripliga budskap.


Du har erfarenhet av att hantera förtroendekänsliga och samhällsdebatterande frågor.


Du har relevant utbildning (högskoleutbildning inom statsvetenskap, juridik, journalistik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig) och flera års erfarenhet av press- och kommunikationsarbete, gärna på Regeringskansliet/myndighet eller kommunikationsbyrå. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är en självklarhet. Du har förmåga att driva och utveckla ditt eget arbete och att kommunicera både skriftligt och muntligt.


Du är en självständig och duktig skribent. Du har ett stort intresse för sociala medier och kunskaper om sociala verktyg. Du är van att följa, analysera och agera utifrån nyhetsrapportering.


Du har erfarenhet av att stödja, coacha och utbilda chefer och talespersoner och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med högsta ledningen, och av samverkan med Regeringskansliet och andra myndigheter. Du har också vana att samverka med webbredaktion och erfarenhet av arbete med kriskommunikation.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet gällande krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också Sveriges kontaktpunkt inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta Tobias Bergkvist, enhetschef, på 08-406 31 13.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens på 08-406 31 01 eller [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 30 september 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0011.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker administrativ gruppchef

Vi söker chef till Gruppen för personal, ekonomi och administration. Arbetsbeskrivning Du leder, samordnar och utvecklar gruppens verksamhet och har personalansvar för gruppens sex medarbetare. Som en av tre gruppchefer inom Enheten för verksamhetsstöd stöttar du enhetschefen i dennes ledning av enheten och ingår i enhetens ledningsgrupp. Du kommer att vara arbetsgivarens representant i myndighetens arbetsmiljökommitté. I chefsrollen ingår att leda, mo... Visa mer
Vi söker chef till Gruppen för personal, ekonomi och administration.


Arbetsbeskrivning
Du leder, samordnar och utvecklar gruppens verksamhet och har personalansvar för gruppens sex medarbetare. Som en av tre gruppchefer inom Enheten för verksamhetsstöd stöttar du enhetschefen i dennes ledning av enheten och ingår i enhetens ledningsgrupp. Du kommer att vara arbetsgivarens representant i myndighetens arbetsmiljökommitté.


I chefsrollen ingår att leda, motivera och involvera medarbetarna, att tillse att de olika kompetenser som medarbetarna besitter tas tillvara och att skapa en inkluderande arbetsmiljö som präglas av engagemang och respekt. I ditt ledarskap är du duktig på att skapa förutsättningar för samarbete och utveckling samtidigt som du är trygg i att fatta beslut och ha ansvar.


Du kommer att ha en viktig roll när det gäller myndighetens ekonomiska styrning och redovisning, årsbokslutets finansiella delar, budget, prognoser, återrapporteringar, utredningar och analyser. Vid behov kan du komma att föredra ärenden för myndighetens ledningsgrupp. Du fattar beslut i administrativa ärenden, ser till att de ärenden som föredras för enhetschefen är allsidigt belysta samt ansvarar för att verksamheten i gruppen bedrivs på ett effektivt sätt.


Såväl myndigheten som gruppen kommer att växa betydligt under 2023. Som chef för Gruppen för personal, ekonomi och administration kommer du att ha en viktig uppgift när det gäller hela verksamhetens utveckling. Det administrativa stöd som gruppen ansvarar för är väsentligt för att myndigheten ska klara av sitt uppdrag.


Gruppen
Gruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd tillsammans med Juridik- och tillsynsgruppen och IT-gruppen. Medarbetarna har vitt skilda kompetenser och de arbetsuppgifter som ligger på dem är bland annat arkiv, registratur, ekonomi, inköp/upphandling och kommunikation.


Vem är du?
Du har en akademisk examen inom ekonomi och flerårig erfarenhet av att arbeta på statlig myndighet. Du har tidigare varit chef med personalansvar och har erfarenhet av eget beslutsfattande. Du har erfarenhet av och intresse för statlig styrning och kontroll samt budget- och finansieringsfrågor. Utöver en kompetent ekonom och chef är du en god administratör.


Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda och utveckla ekonomiprocesser, erfarenhet av strategi-, förändrings- och utvecklingsarbete eller erfarenhet av expertstöd inom ekonomiområdet.


Du har god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i ett omfattande material. Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. Du har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde den 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta enhetschefen Tobias Bergkvist på [email protected] eller 08-406 31 13.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected] eller 08-406 31 01.

Ansökan ska ha inkommit senast den 10 oktober 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0028.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker flera tillståndshandläggare

ISP söker flera tillståndshandläggare till PDA-enheten. Arbetsbeskrivning I rollen som tillståndshandläggare arbetar du självständigt med handläggning av enklare ärenden rörande produkter med dubbla användningsområden. Du kommer att ha många kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag, samt arbeta nära andra handläggare inom enheten. Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Ve... Visa mer
ISP söker flera tillståndshandläggare till PDA-enheten.


Arbetsbeskrivning
I rollen som tillståndshandläggare arbetar du självständigt med handläggning av enklare ärenden rörande produkter med dubbla användningsområden. Du kommer att ha många kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag, samt arbeta nära andra handläggare inom enheten.


Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Vem är du?
Vi söker dig med några års arbetslivserfarenhet som handläggare eller administratör, gärna från både privat och statlig sektor. Din bakgrund kan variera men du måste behärska svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Som person är du systematisk och ansvarskännande samt mycket noggrann. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi förutsätter att du är intresserad av frågor som rör svensk försvars-, säkerhets- och utrikespolitisk.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta Stefan Villa, tf. enhetschef PDA-enheten, på 08-406 31 32 eller Hanna Björklund, gruppchef PDA-enheten, på 08-406 31 04.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens på 08-406 31 01 eller [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 11 september 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0024.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en eller flera medarbetare

Vi växer och söker en eller flera medarbetare till Analysgruppen på Enheten för krigsmateriel. Arbetsbeskrivning Du ansvarar för och handlägger ärenden gällande krigsmateriel, såväl mer komplexa som rutinärenden. Utifrån utrikes-, säkerhets- och försvarspolitiska aspekter arbetar du självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för enhetschefen och generaldirektören. Anställningen innebär kontakter med Regeringskansliet, andra myndigheter och s... Visa mer
Vi växer och söker en eller flera medarbetare till Analysgruppen på Enheten för krigsmateriel.


Arbetsbeskrivning
Du ansvarar för och handlägger ärenden gällande krigsmateriel, såväl mer komplexa som rutinärenden. Utifrån utrikes-, säkerhets- och försvarspolitiska aspekter arbetar du självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för enhetschefen och generaldirektören. Anställningen innebär kontakter med Regeringskansliet, andra myndigheter och svenska företag. Du kan även komma att representera ISP i internationella samarbetsfora.


Gruppen
Enheten för krigsmateriel ansvarar för all tillståndsprövning enligt lagen om krigsmateriel och för ISP:s internationella samverkan på området. Enheten består av två grupper; Tillståndsgruppen och Analysgruppen. Analysgruppen ansvarar för de tillståndsärenden, kopplade till utförsel av krigsmateriel, som kräver djupare analys och för deltagande i olika internationella samarbetsfora.


Vem är du?
Du har en akademisk examen inom statsvetenskap, juridik eller motsvarande , ett intresse för utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik och gärna erfarenhet av att arbeta med dessa frågor. Du har även erfarenhet från arbete eller praktik på statlig myndighet. Vidare har du en mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.


Erfarenhet av tillståndsprövning på statlig myndighet och tidigare arbetslivserfarenhet gällande export­kontrollfrågor är meriterande.


Du har en god samarbetsförmåga och är mån om att ge bra service och kommunicera på ett lättbegripligt sätt. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden och nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP hanterar även riktade sanktioner, deltar i internationellt samarbete och ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Anställningen ger dig goda utvecklingsmöjligheter och som anställd erbjuds du förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Då en stor del av arbetsuppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess är möjligheterna till distansarbete begränsade.


Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta David Åhlén, enhetschef, på [email protected], 08-406 31 14 eller Jannice Westerholm, chef Tillståndsgruppen, på [email protected], 08-406 31 17.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens på 08-406 31 01 eller [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 30 september 2022 till [email protected], med angivande av referensnummer 2022-9.2-0027.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker HR-generalist

Obs, förlängd ansökningstid till och med 9 oktober 2022. Vi växer och söker nu en HR-generalist till Enheten för verksamhetsstöd. Arbetsbeskrivning Som HR-generalist på ISP arbetar du nära kärnverksamheten. Du bistår myndighetens chefer i alla förekommande arbetsgivarfrågor och tar fram styr- och stöddokument inom HR-området. Dina arbetsuppgifter kommer omfatta rekrytering, kompetensförsörjning, lönebildning, facklig samverkan och arbetsmiljöfrågor. ... Visa mer
Obs, förlängd ansökningstid till och med 9 oktober 2022.


Vi växer och söker nu en HR-generalist till Enheten för verksamhetsstöd.


Arbetsbeskrivning
Som HR-generalist på ISP arbetar du nära kärnverksamheten. Du bistår myndighetens chefer i alla förekommande arbetsgivarfrågor och tar fram styr- och stöddokument inom HR-området. Dina arbetsuppgifter kommer omfatta rekrytering, kompetensförsörjning, lönebildning, facklig samverkan och arbetsmiljöfrågor.

Myndigheten är organiserad i fyra enheter. Du tillhör Gruppen för personal, ekonomi och administration som tillsammans med Juridik- och tillsynsgruppen och IT-gruppen utgör Enheten för verksamhetsstöd, som leds av myndighetens chefsjurist. Enheten ansvarar för HR, ekonomi, verksamhetsplanering, registratur, arkiv, förvaltningsjuridik, IT och informationssäkerhet, systemförvaltning, lokalförsörjning, kommunikation och upphandling.

ISP har utifrån ett utökat uppdrag ett stort rekryteringsbehov. Du kommer att ha en viktig roll i detta arbete och vid uppbyggnaden av den nya organisation som krävs.

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vem är du?
Du har en högskoleutbildning inom HR-området eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av en bred och självständig HR-roll där du arbetat med processer inom hela HR-området. Du har goda kunskaper om de föreskrifter och avtal på HR-området som gäller inom staten.

Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. Du har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta Tobias Bergkvist, enhetschef, på 08-406 31 13.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens på 08-406 31 01 eller [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 9 oktober 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0022.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker flera handläggare

ISP söker flera handläggare till PDA-enheten. Arbetsbeskrivning Som handläggare inom PDA-enheten arbetar du med olika typer av frågor och tillståndsärenden rörande produkter med dubbla användningsområden (PDA). Enheten ansvarar även för frågor rörande internationella sanktioner. Vi söker en handläggare som kommer att arbeta inom gruppen för tillstånd och främst fokusera på djupare utredningar av exportansökningar. Vi söker även en handläggare som kom... Visa mer
ISP söker flera handläggare till PDA-enheten.


Arbetsbeskrivning
Som handläggare inom PDA-enheten arbetar du med olika typer av frågor och tillståndsärenden rörande produkter med dubbla användningsområden (PDA). Enheten ansvarar även för frågor rörande internationella sanktioner.


Vi söker en handläggare som kommer att arbeta inom gruppen för tillstånd och främst fokusera på djupare utredningar av exportansökningar. Vi söker även en handläggare som kommer att arbeta inom gruppen för expertstöd och där särskilt fokusera på internationella sanktioner.


Som handläggare på PDA-enheten arbetar du självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden gällande främst förhandsbesked och exporttillstånd. Viss beredning av rutinmässiga ärenden ingår i tjänsten. Du har kontakter med såväl andra myndigheter som med företag, nationellt och internationellt. Du har ett nära samarbete med kollegor från övriga enheter inom myndigheten. Tjänsteresor kan förekomma.


Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.


Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk examen, företrädelsevis inom statsvetenskap eller juridik. Du förutsätts ha stort intresse för svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Du har erfarenhet från arbete eller praktik på myndighet, gärna även vad gäller tillståndshandläggning. Du har vana av att arbeta fram skriftliga beslutsunderlag samt av att föredra ärenden. Det är meriterande om du tidigare har kommit i kontakt med frågor rörande exportkontroll eller internationella sanktioner. Även erfarenhet från arbete inom eller mot EU, FN eller annan internationell organisation är meriterande. Vi tror att du är i början av din yrkeskarriär.

Du är en mycket god skribent och van vid att arbeta självständigt. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Du är analytisk, ansvarstagande och strukturerad. Du kan tillgodogöra dig stora mängder information och snabbt sätta dig in i nya ämnesområden och arbetsuppgifter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta Stefan Villa, tf. enhetschef PDA-enheten, på 08-406 31 32 eller Hanna Björklund, gruppchef PDA-enheten, på 08-406 31 04.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens på 08-406 31 01 eller [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 18 september 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0025.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker gruppchef och biträdande chefsjurist

ISP söker chef till Juridik- och tillsynsgruppen, tillika biträdande chefsjurist. Arbetsbeskrivning Underställd enhetschefen, tillika chefsjuristen, leder, samordnar och utvecklar du gruppens verksamhet. Du har personalansvar för gruppens fem medarbetare, varav tre verksjurister och två jurister. I chefsrollen ingår att leda, motivera och involvera medarbetarna, att fördela arbetsuppgifter så att olika kompetenser tas tillvara och att skapa en inkluder... Visa mer
ISP söker chef till Juridik- och tillsynsgruppen, tillika biträdande chefsjurist.


Arbetsbeskrivning
Underställd enhetschefen, tillika chefsjuristen, leder, samordnar och utvecklar du gruppens verksamhet. Du har personalansvar för gruppens fem medarbetare, varav tre verksjurister och två jurister.

I chefsrollen ingår att leda, motivera och involvera medarbetarna, att fördela arbetsuppgifter så att olika kompetenser tas tillvara och att skapa en inkluderande arbetsmiljö som präglas av engagemang och respekt. Du fattar beslut i ett stort antal ärenden, ser till att de ärenden som föredras för enhetschefen är allsidigt belysta och i linje med riktlinjer och praxis samt ansvarar för att verksamheten i gruppen bedrivs på ett effektivt sätt.

I rollen som biträdande chefsjurist samverkar du med chefsjuristen i dennes uppdrag att vara ett stöd för myndighetens juridiska arbete och är dennes ersättare.


Gruppen
Gruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd som förutom Juridik- och tillsynsgruppen innehåller Gruppen för personal, ekonomi och administration samt IT-gruppen. Juridik- och tillsynsgruppen bistår chefsjuristen, utför myndighetens tillsynsuppdrag och ansvarar för ärenden om sanktionsavgifter, misstanke om brott och klassificeringar samt bistår de andra enheterna i juridiska frågor.


Vem är du?
Du har en juris kandidat-/juristexamen och flerårig erfarenhet av att arbeta med juridiska frågor, gärna från statlig myndighet. Du har fullgjort notarietjänstgöring. Du har goda kunskaper i förvaltningsrätt. Du har tidigare haft en arbetsledande ställning. Du har betydande erfarenhet av eget beslutsfattande, från förvaltningsmyndighet eller domstol, och har genomfört flera rättsutredningar.


Det är särskilt meriterande om du har arbetat med exportkontrollfrågor och är väl insatt i de regelverk som myndigheten har att tillämpa. Det är även meriterande om du har varit chef med personalansvar.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Du har god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i ett omfattande material. Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. Du har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.


Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde den 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta chefsjuristen Tobias Bergkvist på [email protected], 08-406 31 13.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected], 08-406 31 01.


Ansökan ska ha inkommit senast den 5 september 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0023.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker gruppchef

ISP söker chef till Gruppen för personal, ekonomi och administration. Arbetsbeskrivning Du leder, samordnar och utvecklar gruppens verksamhet och har personalansvar för gruppens sex medarbetare. Som en av tre gruppchefer inom Enheten för verksamhetsstöd stöttar du enhetschefen i dennes ledning av enheten. Du ingår som enda gruppchef, tillsammans med enhetscheferna, i myndighetens ledningsgrupp. I chefsrollen ingår att leda, motivera och involvera meda... Visa mer
ISP söker chef till Gruppen för personal, ekonomi och administration.


Arbetsbeskrivning
Du leder, samordnar och utvecklar gruppens verksamhet och har personalansvar för gruppens sex medarbetare. Som en av tre gruppchefer inom Enheten för verksamhetsstöd stöttar du enhetschefen i dennes ledning av enheten. Du ingår som enda gruppchef, tillsammans med enhetscheferna, i myndighetens ledningsgrupp.


I chefsrollen ingår att leda, motivera och involvera medarbetarna, att fördela arbetsuppgifter så att olika kompetenser tas tillvara och att skapa en inkluderande arbetsmiljö som präglas av engagemang och respekt. I ditt ledarskap är du duktig på att skapa förutsättningar för samarbete och utveckling samtidigt som du är trygg i att fatta beslut och ha ansvar.

Du fattar beslut i administrativa ärenden, ser till att de ärenden som föredras för enhetschefen är allsidigt belysta samt ansvarar för att verksamheten i gruppen bedrivs på ett effektivt sätt. Du kommer att arbeta med myndighetens ekonomiska styrning och redovisning, årsbokslutets finansiella delar, budget, prognoser, återrapporteringar, utredningar och analyser.

Såväl myndigheten som gruppen kommer att växa betydligt under 2023. Som gruppchef kommer du att ha en viktig uppgift när det gäller verksamhetens utveckling och det administrativa stöd som gruppen ansvarar för är väsentligt för att myndigheten ska klara av sitt uppdrag.

Gruppen
Gruppen är placerad inom Enheten för verksamhetsstöd som förutom Gruppen för personal, ekonomi och administration innehåller Juridik- och tillsynsgruppen och IT-gruppen. Medarbetarna har vitt skilda kompetenser och de arbetsuppgifter som ligger på dem är bland annat arkiv, registratur, ekonomi och kommunikation.

Vem är du?
Du har en akademisk examen inom ekonomi och flerårig erfarenhet av att arbeta på statlig myndighet. Du har tidigare varit chef med personalansvar. Du har erfarenhet av eget beslutsfattande. Du har erfarenhet av och intresse för statlig styrning och kontroll samt budget- och finansieringsfrågor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda och utveckla ekonomiprocesser, erfarenhet av strategi-, förändrings- och utvecklingsarbete eller erfarenhet av expertstöd inom ekonomiområdet.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Du har god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i ett omfattande material. Du har hög arbetsförmåga och har tidigare erfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad. Du har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.

Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde den 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.

Ansökan
För ytterligare information om anställningen, kontakta chefsjuristen Tobias Bergkvist på [email protected], 08-406 31 13.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST) på [email protected], 08-406 31 01.


Ansökan ska ha inkommit senast den 9 september 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0020.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en eller flera handläggare

ISP söker en eller flera handläggare till PDA och internationella sanktioner. Arbetsbeskrivning Som handläggare arbetar du självständigt med olika typer av frågor och tillståndsärenden rörande internationella sanktioner och produkter med dubbla användningsområden (PDA). Du arbetar fram beslutsunderlag och föredrar ärenden gällande främst förhandsbesked och exporttillståndsansökningar. Viss beredning av rutinmässiga ärenden ingår i tjänsten. Du har kontak... Visa mer
ISP söker en eller flera handläggare till PDA och internationella sanktioner.


Arbetsbeskrivning
Som handläggare arbetar du självständigt med olika typer av frågor och tillståndsärenden rörande internationella sanktioner och produkter med dubbla användningsområden (PDA). Du arbetar fram beslutsunderlag och föredrar ärenden gällande främst förhandsbesked och exporttillståndsansökningar. Viss beredning av rutinmässiga ärenden ingår i tjänsten. Du har kontakter med såväl andra myndigheter som med företag, såväl nationellt som internationellt. Du har ett nära samarbete med kollegor från övriga arbetsgrupper inom myndigheten. Tjänsteresor kan förekomma.


Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk examen, företrädelsevis inom statsvetenskap eller juridik. Du har mycket goda kunskaper i svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Du har erfarenhet från myndighetsarbete och gärna även vad gäller tillståndshandläggning. Du har vana av att arbeta fram skriftliga beslutsunderlag samt av att föredra ärenden. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med frågor rörande internationella sanktioner eller exportkontroll. Även erfarenhet från arbete inom eller mot EU, FN eller annan internationell organisation är meriterande.


Du är en mycket god skribent och van vid att arbeta självständigt. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Du är analytisk, ansvarstagande och strukturerad. Du kan tillgodogöra dig stora mängder information och snabbt sätta dig in i nya ämnesområden och arbetsuppgifter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta Hanna Björklund, chef internationella sanktionsgruppen, tfn 08-406 31 04, eller Stefan Villa, chef PDA-gruppen, tfn 08-406 31 32.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens, tfn 08-406 31 01, e-post [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 18 april 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0008.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker medarbetare (föräldravikariat)

ISP söker medarbetare till krigsmaterielgruppen (föräldravikariat). Arbetsbeskrivning Du ansvarar för och handlägger ärenden gällande krigsmateriel, såväl rutinbaserade som mer komplexa. Utifrån utrikes-, säkerhets- och försvarspolitiska aspekter arbetar du självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för generaldirektören. Anställningen innebär kontakter med Regeringskansliet, andra myndigheter och svenska företag. Du kan även komma att repre... Visa mer
ISP söker medarbetare till krigsmaterielgruppen (föräldravikariat).


Arbetsbeskrivning
Du ansvarar för och handlägger ärenden gällande krigsmateriel, såväl rutinbaserade som mer komplexa. Utifrån utrikes-, säkerhets- och försvarspolitiska aspekter arbetar du självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för generaldirektören. Anställningen innebär kontakter med Regeringskansliet, andra myndigheter och svenska företag. Du kan även komma att representera ISP i internationella samarbetsfora.


Vem är du?
Du har en akademisk examen inom statsvetenskap, juridik eller motsvarande, ett intresse för utrikes- och säkerhetspolitik och erfarenhet från arbete på statlig myndighet. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.


Du har en god samarbetsförmåga och är mån om att ge bra service och kommunicera på ett lättbegripligt sätt. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet gällande krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Anställningen ger dig goda utvecklingsmöjligheter och som anställd erbjuds du förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Anställningen är tidsbegränsad, ett (1) år. Tillträde den 1 juni 2022 eller enligt överenskommelse.


Ansökan
För ytterligare information om anställningen kontakta Karl Evertsson, chef krigsmaterielgruppen, e-post [email protected]


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens, tfn 08-406 31 01, e-post [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 27 mars till [email protected] eller ISP, Box 6086, 171 06 Solna, med angivande av referensnummer 2022-9.2-0006.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker enhetschef

ISP söker enhetschef till krigsmaterielenheten. Arbetsbeskrivning Underställd generaldirektören leder, samordnar och utvecklar du som enhetschef myndighetens verksamhet inom krigsmaterielområdet. Du fattar beslut i ärenden, ser till att de ärenden som föredras för generaldirektören och tas upp för samråd i det parlamentariskt sammansatta Exportkontrollrådet är allsidigt belysta och i linje med riktlinjer och praxis samt ansvarar för att verksamheten i en... Visa mer
ISP söker enhetschef till krigsmaterielenheten.


Arbetsbeskrivning
Underställd generaldirektören leder, samordnar och utvecklar du som enhetschef myndighetens verksamhet inom krigsmaterielområdet. Du fattar beslut i ärenden, ser till att de ärenden som föredras för generaldirektören och tas upp för samråd i det parlamentariskt sammansatta Exportkontrollrådet är allsidigt belysta och i linje med riktlinjer och praxis samt ansvarar för att verksamheten i enheten bedrivs på ett effektivt och följdriktigt sätt.


Du har frekventa kontakter med svensk försvarsindustri, Regeringskansliet (främst Utrikesdepartementet och Försvarsdepartementet), andra statliga myndigheter och civilsamhället. Du företräder ISP i internationella samarbeten och har en viktig roll i arbetet med Exportkontrollrådet.


I tjänsten ingår personalansvar. I chefsrollen ingår att leda, motivera och involvera medarbetarna, att fördela arbetsuppgifter så att olika kompetenser tas tillvara och att skapa en inkluderande arbetsmiljö som präglas av engagemang och respekt.


Krigsmaterielenheten
Krigsmaterielenheten ansvarar för tillståndsprövning enligt lagen om krigsmateriel och för ISP:s internationella samverkan på området. All utförsel av krigsmateriel utanför Sverige – ungefär en procent av Sveriges totala värde av utrikeshandel med varor – samt krigsmateriel som tillverkas och säljs i landet omfattas av lagens tillståndskrav.


Enheten handlägger mellan 2 000 och 3 000 ärenden per år. Majoriteten av ärendena är av rutinbetonad karaktär men en betydande del av arbetet rör komplexa ärenden som kräver djupgående kunskaper och strategiska bedömningar av svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik.


Vid enheten finns cirka tio medarbetare.


Vem är du?
Du har en akademisk examen inom statsvetenskap, juridik eller motsvarande. Du är en engagerad ledare och har en väl vitsordad erfarenhet som chef. Tidigare personalansvar är meriterande. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete från det utrikes-, försvars- och säkerhetspolitiska området och från statlig myndighet, gärna från Regeringskansliet. Tidigare arbetslivserfarenhet av export­kontrollfrågor eller som inneburit handläggning och beslutsfattande av ärenden eller kunskap om arbetet inom EU och dess institutioner är meriterande. Vidare har du intresse för att arbeta med verksamhetsövergripande frågor.


Du har mycket god sakkunskap inom det utrikes-, försvars- och säkerhetspolitiska området. Du har god förmåga att sätta dig in i och förstå detaljfrågor samtidigt som du kan sätta in detaljerna i ett större utrikes-, försvars- och säkerhetspolitiskt sammanhang.


Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har god analytisk förmåga och kan förklara saker på ett klart och begripligt sätt som gör att mottagaren enkelt kan ta till sig och förstå budskapet. Du har hög arbetsförmåga och har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta under tidspress och ändå leverera inom utsatta tidsramar utan att eftersätta krav på noggrannhet. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, kommunikativ, noggrann och strukturerad.


Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Tjänsten kräver ingående sakkunskap som – med hänsyn till att uppgifterna i hög utsträckning omfattas av sekretess – delvis måste förvärvas genom erfarenhet och arbete på plats på ISP. Du är därför intresserad av att inhämta kunskaper inom sakområdet och inser att det för att lyckas i rollen krävs att du genom sakkunskap och skicklighet är så pass insatt och kunnig i frågorna att det inger förtroende såväl hos medarbetare som utanför myndigheten.


Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker den 1 september 2022 eller enligt överenskommelse.


För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.


Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.


Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.


Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta Karl Evertsson, nuvarande chef för krigsmaterielgruppen, e-post [email protected], eller AnnaSara Holmgren, chef för gruppen för stödverksamhet, tfn 08-406 31 03.


För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens (ST), tfn 08-406 31 01, e-post [email protected]


Ansökan ska ha inkommit senast den 12 april 2022 till [email protected] med angivande av referensnummer 2022-9.2-0002.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker junior jurist (föräldravikariat)

ISP söker en junior jurist (föräldravikariat). Arbetsbeskrivning Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning och utförsel av krigsmateriel och ingående av avtal om internationella samarbeten. Handläggningen innefattar såväl beredning av ärenden, som upprättande av förslag till beslut och föredragning för beslutsfattare. Detta innebär regelbundna kontakter med både myndigheter och företag och tillämpning av gällande ... Visa mer
ISP söker en junior jurist (föräldravikariat).
Arbetsbeskrivning
Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning och utförsel av krigsmateriel och ingående av avtal om internationella samarbeten. Handläggningen innefattar såväl beredning av ärenden, som upprättande av förslag till beslut och föredragning för beslutsfattare. Detta innebär regelbundna kontakter med både myndigheter och företag och tillämpning av gällande regelverk. Bland arbetsuppgifterna ingår även intern rättslig rådgivning.
Vem är du?
Du har en juris kandidat-/juristexamen och ett intresse för utrikes- och säkerhetspolitik. Det är meriterande om du har fullgjort notarietjänstgöring eller utfört annat likvärdigt arbete på domstol eller förvaltningsmyndighet. Du har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.
Du har en god samarbetsförmåga och är mån om att ge bra service och kommunicera juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet gällande krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.
Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Anställningen ger dig goda utvecklingsmöjligheter och som anställd erbjuds du förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.
Anställningen är tidsbegränsad, ett (1) år med möjlighet till förlängning. Tillträde den 1 juni 2022 eller enligt överenskommelse.
Ansökan
För ytterligare information om anställningen kontakta Tobias Bergkvist, chef Juridik och tillsyn, tfn 08-406 31 13.
För fackliga frågor, kontakta Rickard Rens, tfn 08-406 31 01, e-post [email protected]
Ansökan ska ha inkommit senast den 27 mars till [email protected] eller ISP, Box 6086, 171 06 Solna, med angivande av referensnummer 2022-9.2-0007.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker IT-chef

ISP söker chef till IT-gruppen. Arbetsbeskrivning IT-chefen ansvarar för myndighetens IT-drift, IT-utveckling, kryptohantering och för arbetet med myndighetens IT-säkerhet. IT-chefen rapporterar direkt till generaldirektören och har personalansvar för IT-gruppen som i dagsläget består av två medarbetare. Vem är du? Du har en för uppdraget passande utbildning. Du har minst tio års erfarenhet av kvalificerat IT-arbete och IT-säkerhetsfrågor i statlig myndig... Visa mer
ISP söker chef till IT-gruppen.
Arbetsbeskrivning
IT-chefen ansvarar för myndighetens IT-drift, IT-utveckling, kryptohantering och för arbetet med myndighetens IT-säkerhet. IT-chefen rapporterar direkt till generaldirektören och har personalansvar för IT-gruppen som i dagsläget består av två medarbetare.
Vem är du?
Du har en för uppdraget passande utbildning. Du har minst tio års erfarenhet av kvalificerat IT-arbete och IT-säkerhetsfrågor i statlig myndighet. Du har arbetat som chef och ledare med personalansvar och vill fortsätta att utvecklas i rollen. Du har erfarenhet av att driva projekt rörande IT-strategi och IT-drift och är väl förtrogen med att driva säkerhetsskyddsarbete relaterat till känslig information med mycket höga säkerhetskrav. Du är tekniskt kunnig, främst inom Windows-miljö och nätverk. Vidare har du erfarenhet av kravställning vid IT-upphandlingar och kunskaper inom projektledning.
Du har en god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera och skapa förtroende. Du sätter stort värde på att arbeta tillsammans med andra i grupp med olika erfarenheter och kompetenser för att nå bästa resultat. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet gällande krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.
ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.
Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta Andreas Gärdström, chef för IT-gruppen, e-post [email protected], eller AnnaSara Holmgren, chef för gruppen för stödverksamhet, tfn 08-406 31 03.
För fackliga frågor, kontakta ST Direkt på 0771-555 444, [email protected]
Ansökan ska ha inkommit senast den 30 september 2021 till [email protected] med angivande av referensnummer 2021-9.2-0013.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker IT-chef

Vi söker en chef till IT-gruppen. Arbetsbeskrivning IT-chefen ansvarar för myndighetens IT-drift, IT-utveckling, kryptohantering och för arbetet med myndighetens IT-säkerhet. IT-chefen rapporterar direkt till generaldirektören och har personalansvar för IT-gruppen som i dagsläget består av två medarbetare. Vem är du? Du har en för uppdraget passande utbildning. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat IT-arbete och IT-säkerhetsfrågor i statlig myndi... Visa mer
Vi söker en chef till IT-gruppen.
Arbetsbeskrivning
IT-chefen ansvarar för myndighetens IT-drift, IT-utveckling, kryptohantering och för arbetet med myndighetens IT-säkerhet. IT-chefen rapporterar direkt till generaldirektören och har personalansvar för IT-gruppen som i dagsläget består av två medarbetare.
Vem är du?
Du har en för uppdraget passande utbildning. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat IT-arbete och IT-säkerhetsfrågor i statlig myndighet och är väl förtrogen med att driva IT-säkerhetsarbete relaterat till känslig information med mycket höga säkerhetskrav. Du har erfarenhet från privat eller offentlig sektor av att driva projekt rörande IT-strategi och IT-drift. Du är tekniskt kunnig, främst inom Windows-miljö och nätverk. Vidare har du erfarenhet av kravställning vid IT-upphandlingar och kunskaper inom projektledning.
Det är meriterande om du har arbetat som chef och ledare med personalansvar och vill fortsätta att utvecklas i rollen.
Du har en god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera och skapa förtroende. Du sätter stort värde på att arbeta tillsammans med andra i grupp med olika erfarenheter och kompetenser för att nå bästa resultat. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet gällande krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte inom EU gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.
ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.
Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta AnnaSara Holmgren, chef för gruppen stödverksamhet, på 08-406 31 03.
För fackliga frågor, kontakta ST Direkt på 0771-555 444 eller [email protected]
Ansökan ska ha inkommit senast den 29 oktober 2021 till [email protected] med angivande av referensnummer 2021-9.2-0018.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare

ISP söker en eller flera medarbetare till krigsmaterielgruppen Arbetsbeskrivning Du ansvarar för och handlägger exportkontrollärenden inom krigsmaterielgruppen, såväl rutinbaserade som mer komplexa. Utifrån utrikes-, säkerhets- och försvarspolitiska aspekter arbetar du självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för generaldirektören. Tjänsten innebär kontakter med Regeringskansliet, andra myndigheter och svenska företag. Du kan även komma at... Visa mer
ISP söker en eller flera medarbetare till krigsmaterielgruppen
Arbetsbeskrivning
Du ansvarar för och handlägger exportkontrollärenden inom krigsmaterielgruppen, såväl rutinbaserade som mer komplexa. Utifrån utrikes-, säkerhets- och försvarspolitiska aspekter arbetar du självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för generaldirektören. Tjänsten innebär kontakter med Regeringskansliet, andra myndigheter och svenska företag. Du kan även komma att representera ISP i internationella samarbetsfora.
Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Vem är du?
Du har en akademisk examen inom juridik, statsvetenskap eller motsvarande. Du har arbetslivserfarenhet från det utrikes- eller säkerhetspolitiska området. Erfarenhet av frågor gällande exportkontroll är meriterande.
Du är en mycket god skribent, främst på svenska men även på engelska. Du har en god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i och behärska en komplicerad och omfattande materia. Du kan förklara saker på ett klart och begripligt sätt som gör att mottagaren enkelt kan ta till sig och förstå budskapet. Du är flexibel, noggrann och strukturerad. Du är van att arbeta självständigt men har också god samarbetsförmåga.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden och nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är i enlighet med EU:s förordning om utländska direktinvesteringar kontaktpunkt från och med den 11 oktober 2020. ISP hanterar även riktade sanktioner, deltar i internationellt samarbete och ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på www.isp.se.
ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.
Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta Karl Evertsson (chef för krigsmaterielgruppen, e-post [email protected]) eller AnnaSara Holmgren (chef för gruppen för stödverksamhet, tfn 08-406 31 03).
För fackliga frågor, kontakta ST Direkt på 0771-555 444, [email protected]
Ansökan ska ha inkommit senast den 20 augusti 2021 till [email protected] med angivande av referensnummer 2021-9.2-0013.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en medarbetare

ISP söker en medarbetare till krigsmaterielgruppen, för visstidsanställning. Arbetsbeskrivning Du ansvarar för och handlägger exportkontrollärenden inom krigsmaterielgruppen, såväl rutinbaserade som mer komplexa. Utifrån utrikes-, säkerhets- och försvarspolitiska aspekter arbetar du självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för generaldirektören. Tjänsten innebär kontakter med Regeringskansliet, andra myndigheter och svenska företag. Du kan ä... Visa mer
ISP söker en medarbetare till krigsmaterielgruppen, för visstidsanställning.
Arbetsbeskrivning
Du ansvarar för och handlägger exportkontrollärenden inom krigsmaterielgruppen, såväl rutinbaserade som mer komplexa. Utifrån utrikes-, säkerhets- och försvarspolitiska aspekter arbetar du självständigt fram beslutsunderlag och föredrar ärenden för generaldirektören. Tjänsten innebär kontakter med Regeringskansliet, andra myndigheter och svenska företag. Du kan även komma att representera ISP i internationella samarbetsfora.
Anställningen är en allmän visstidsanställning som sträcker sig t.o.m. den 31 december 2021. Tillträde sker snarast, enligt överenskommelse.
Vem är du?
Du har en akademisk examen inom statsvetenskap, juridik eller motsvarande. Du har arbetslivserfarenhet från det utrikes- eller säkerhetspolitiska området. Erfarenhet från frågor gällande exportkontroll är meriterande.
Du är en mycket god skribent, främst på svenska men även på engelska. Du har en god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i och behärska en komplicerad och omfattande materia. Du kan förklara saker på ett klart och begripligt sätt som gör att mottagaren enkelt kan ta till sig och förstå budskapet. Du är flexibel, noggrann och strukturerad. Du är van att arbeta självständigt men har också god samarbetsförmåga.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap, då anställningen är säkerhetsklassad.
Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Fokus ligger på kontroll och tillsyn av krigsmateriel och andra strategiska produkter, hantering av riktade sanktioner, ansvar som nationell myndighet för kemvapenkonventionen samt internationellt samarbete, stöd och bistånd inom dessa områden. ISP är från och med den 11 oktober kontaktpunkt för uppdrag om utländska direktinvesteringar. Läs mer om oss på isp.se.
Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap, då anställningen är säkerhetsklassad.
Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta Karl Evertsson, chef för krigsmaterielgruppen, via e-post [email protected] eller telefon 08-406 31 16. För facklig information kontakta ST Direkt för frågor om villkor och dylikt, via e-post [email protected] eller telefon 0771-555 444.
Ansökan ska ha inkommit senast den 22 november till [email protected] eller per post till Box 6086, 171 06 Solna. Ange referensnummer 2020-9.2-0009 i ansökan.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ej antagna ansökningshandlingar två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker handläggare (vikariat)

ISP söker handläggare till internationella sanktionsgruppen (vikariat). Arbetsbeskrivning Som handläggare arbetar du självständigt med olika typer av frågor och tillstånd rörande internationella riktade sanktioner. I arbetsuppgifterna ingår också handläggning av olika typer av tillståndsärenden avseende produkter med dubbla användningsområden. Du har kontakter med såväl andra myndigheter som med företag och du har ett nära samarbete med kollegor från flera... Visa mer
ISP söker handläggare till internationella sanktionsgruppen (vikariat).
Arbetsbeskrivning
Som handläggare arbetar du självständigt med olika typer av frågor och tillstånd rörande internationella riktade sanktioner. I arbetsuppgifterna ingår också handläggning av olika typer av tillståndsärenden avseende produkter med dubbla användningsområden. Du har kontakter med såväl andra myndigheter som med företag och du har ett nära samarbete med kollegor från flera olika arbetsgrupper inom myndigheten. Tjänsteresor kan förekomma.
Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk examen i juridik eller statsvetenskap och som har erfarenhet från arbete på myndighet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med frågor rörande internationella sanktioner. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
Som person är du självgående, ansvarstagande och har mycket god samarbetsförmåga. Du har lätt för att kommunicera, är noggrann och strukturerad. Du kan tillgodogöra dig en stor mängd information och snabbt sätta dig in i nya ämnesområden och arbetsuppgifter. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Anställningen är ett vikariat på 6 månader, som eventuellt kan komma att förlängas. Tillträde i september eller enligt överenskommelse.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet gällande krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden samt nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP är också svensk kontaktpunkt för informationsutbyte gällande utländska direktinvesteringar, hanterar riktade sanktioner och deltar i internationellt samarbete samt ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.
Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.
Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta Hanna Björklund, chef internationella sanktionsgruppen, tfn 08-406 31 04 eller Stefan Villa, chef PDA-gruppen, tfn 08-406 31 32. För fackliga frågor, kontakta ST Direkt, tfn 0771-555 444.
Ansökan ska ha inkommit senast den 30 maj 2021 till [email protected] med angivande av referensnummer 2021-9.2-0009.
För det fall en anställningsintervju med inställelse hos ISP innebär svårigheter för dig som sökande med anledning av spridningen av Covid-19 kan en första intervju ske via Skype.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en junior jurist

ISP söker en junior jurist till gruppen Juridik och tillsyn (vikariat). Arbetsbeskrivning Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning och tillhandahållande av krigsmateriel, vilket innefattar såväl beredning av ärenden som upprättande av förslag till beslut. Detta innebär regelbundna kontakter med både myndigheter och företag och tillämpning av gällande regelverk. Bland arbetsuppgifterna ingår även intern rättslig r... Visa mer
ISP söker en junior jurist till gruppen Juridik och tillsyn (vikariat).
Arbetsbeskrivning
Arbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning och tillhandahållande av krigsmateriel, vilket innefattar såväl beredning av ärenden som upprättande av förslag till beslut. Detta innebär regelbundna kontakter med både myndigheter och företag och tillämpning av gällande regelverk. Bland arbetsuppgifterna ingår även intern rättslig rådgivning och deltagande på tillsynsbesök.
Vem är du?
Du har en juris kandidat-/juristexamen. Du är i början av din karriär och har fullgjort notarietjänstgöring eller utfört annat likvärdigt arbete på domstol. Du har grundläggande kunskaper i utrikes- och säkerhetspolitik. En god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska är ett krav.
Du har en god samarbetsförmåga och är mån om att ge bra service och kommunicera juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden och nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP hanterar även riktade sanktioner, deltar i internationellt samarbete och ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.
Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Anställningen ger dig goda utvecklingsmöjligheter och som anställd erbjuds du förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.
Anställningen är tidsbegränsad, sex månader, att påbörjas så snart som möjligt.
Ansökan
För ytterligare information om anställningen kan chefen för Juridik och tillsyn Tobias Bergkvist kontaktas på telefon 08-406 31 13.
Ansökan ska ha inkommit senast den 23 november till [email protected] eller ISP, Box 6086, 171 06 Solna, med angivande av referensnummer 2020-9.2-0010.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker handläggare för tillståndsärenden

ISP söker handläggare för tillståndsärenden till PDA-gruppen. Arbetsbeskrivning Som handläggare arbetar du med olika typer av tillståndsfrågor som rör produkter med dubbla användningsområden, PDA. Du arbetar fram beslutsunderlag för föredragningsärenden gällande främst förhandsbesked och exporttillståndsansökningar och är föredragande för dessa. Beredning av rutinmässiga ärenden ingår till 50 % av tjänsten. Du kommer att ha många kontakter med såväl andra ... Visa mer
ISP söker handläggare för tillståndsärenden till PDA-gruppen.
Arbetsbeskrivning
Som handläggare arbetar du med olika typer av tillståndsfrågor som rör produkter med dubbla användningsområden, PDA. Du arbetar fram beslutsunderlag för föredragningsärenden gällande främst förhandsbesked och exporttillståndsansökningar och är föredragande för dessa. Beredning av rutinmässiga ärenden ingår till 50 % av tjänsten. Du kommer att ha många kontakter med såväl andra myndigheter som med svenska företag. Kontakter med våra internationella samarbetsorgan kan förekomma.
Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk examen, företrädelsevis inom statsvetenskap. Du har erfarenhet av att arbeta på en tillståndsmyndighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med den typ av arbetsuppgifter som beskrivs ovan.
Du har mycket god skrivkompetens samt förmåga och vana att arbeta självständigt. Du förutsätts ha ett allmänt intresse för försvars-, säkerhets- samt utrikespolitiska frågeställningar. Du har mycket god analytisk förmåga, är ansvarstagande och strukturerad samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap, då anställningen är säkerhetsklassad.
Om ISP
Inspektionen för strategiska produkter (ISP) är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Fokus ligger på kontroll och tillsyn av strategiska produkter, hantering av riktade sanktioner, ansvar som nationell myndighet för kemvapenkonventionen samt internationellt samarbete, stöd och bistånd inom dessa områden. Läs mer om oss på isp.se.
Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning samt få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta Stefan Villa, chef PDA-gruppen, på telefon 08-406 31 32. För fackliga frågor, kontakta ST Direkt på telefon 0771-555 444 eller e-post [email protected]
Ansökan ska ha inkommit senast den 25 november till [email protected] med angivande av referensnummer 2020-9.2-0012. Du kan också skicka in din ansökan per post till ISP, Box 6086, 171 54 Stockholm.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ej antagna ansökningshandlingar två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en tillståndshandläggare

ISP söker en tillståndshandläggare till krigsmaterielgruppen, för visstidsanställning. Arbetsbeskrivning Du ansvarar för och handlägger på egen hand olika typer av tillståndsärenden inom krigsmaterielgruppen. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bereda ärenden för beslut men tjänsten innefattar många olika typer av uppgifter inom krigsmaterielområdet. Du kommer att ha daglig kontakt med företag, privatpersoner och andra myndigheter. Till arbetsuppgifterna... Visa mer
ISP söker en tillståndshandläggare till krigsmaterielgruppen, för visstidsanställning.
Arbetsbeskrivning
Du ansvarar för och handlägger på egen hand olika typer av tillståndsärenden inom krigsmaterielgruppen. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bereda ärenden för beslut men tjänsten innefattar många olika typer av uppgifter inom krigsmaterielområdet. Du kommer att ha daglig kontakt med företag, privatpersoner och andra myndigheter. Till arbetsuppgifterna hör att handlägga tillståndsansökningar, muntligen föredra ärenden och ta mötesanteckningar.
Anställningen är en allmän visstidsanställning som sträcker sig t.o.m. den 31 december 2021. Tillträde sker snarast, enligt överenskommelse.
Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av handläggning, gärna på en statlig myndighet. Erfarenhet från det utrikes- eller försvarspolitiska området är meriterande. Som person är du noggrann och serviceinriktad och du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har god förmåga att uttrycka dig i skrift, främst på svenska men även på engelska. Du har lätt för att kommunicera och kan hantera olika typer av externa kontakter. Du kan förklara saker på ett klart och begripligt sätt som gör att mottagaren enkelt kan ta till sig och förstå budskapet. Du är flexibel, noggrann och strukturerad, van att arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap, då anställningen är säkerhetsklassad.
Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Fokus ligger på kontroll och tillsyn av krigsmateriel och andra strategiska produkter, hantering av riktade sanktioner, ansvar som nationell myndighet för kemvapenkonventionen samt internationellt samarbete, stöd och bistånd inom dessa områden. ISP är från och med den 11 oktober kontaktpunkt för uppdrag om utländska direktinvesteringar. Läs mer om oss på isp.se.
Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.
För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap, då anställningen är säkerhetsklassad.
Ansökan
För ytterligare information om tjänsten kontakta Karl Evertsson, chef för krigsmaterielgruppen, via e-post [email protected] eller telefon 08-406 31 16. För facklig information kontakta ST Direkt för frågor om villkor och dylikt, via e-post [email protected] eller telefon 0771-555 444.
Ansökan ska ha inkommit senast den 22 november till [email protected] eller per post till Box 6086, 171 06 Solna. Ange referensnummer 2020-9.3-0008 i ansökan.
Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ej antagna ansökningshandlingar två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en administratör

Inom verksamhetsstöd, som består av grupperna Administration samt IT och säkerhetsskydd, är vi åtta medarbetare som arbetar med att ge stöd och service till ISP:s kärnverksamhet inom områdena HR, ekonomi, arkiv, registratur, kommunikation, IT och säkerhetsskydd. Till gruppen Administration söker vi en administratör. Arbetsbeskrivning Tjänsten består av en mängd olika arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta inom de flesta områden som rör administration och ... Visa mer
Inom verksamhetsstöd, som består av grupperna Administration samt IT och säkerhetsskydd, är vi åtta medarbetare som arbetar med att ge stöd och service till ISP:s kärnverksamhet inom områdena HR, ekonomi, arkiv, registratur, kommunikation, IT och säkerhetsskydd. Till gruppen Administration söker vi en administratör.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten består av en mängd olika arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta inom de flesta områden som rör administration och registratur. Du stöttar chefen för Administration i inköps- och lokalfrågor. Du gör marknadsanalyser och sköter administrationen i samband med inköp och upphandlingar. Du svarar för kontakten med myndighetens leverantörer och hyresvärd. Du deltar även i myndighetens årliga arbete med avgiftsdeklarationer. I arbetsuppgifterna ingår att vara ett administrativt stöd till ISP:s generaldirektör.

Vem är du?
Vi söker en duktig administratör. Du är inte rädd för att hugga i där det behövs och du är beredd på att arbeta med arbetsuppgifter i stort och smått, högt och lågt. Du har något eller ett par års erfarenhet från arbete på statlig myndighet. Det är meriterande om du har arbetat med upphandlingsfrågor, gjort marknadsanalyser och om du har arbetat med HR-administration och informationshantering. Vi söker en noggrann, serviceinriktad person som är lyhörd, kommunikativ och som trivs när det är mycket att göra. Vi sätter stort värde på att du har mycket lätt för att samarbeta och förmåga att arbeta självständigt.

Om ISP
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Fokus ligger på kontroll och tillsyn av strategiska produkter, hantering av riktade sanktioner, ansvar som nationell myndighet för kemvapenkonventionen samt internationellt samarbete, stöd och bistånd inom dessa områden. ISP är från och med den 11 oktober kontaktpunkt för uppdrag om utländska direktinvesteringar. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning samt få en ökad mångfald.

Anställningen, som är heltid och tills vidare, inleds med sex månaders provanställning.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap, då anställningen är säkerhetsklassad.

Ansökan
För ytterligare information om tjänsten, kontakta AnnaSara Holmgren, telefon 08-406 31 03. För facklig information, kontakta ST Direkt via telefon 0771-555 444 eller e-post [email protected]

Ansökan ska ha inkommit senast den 1 november till [email protected] med angivande av referensnummer 2020-9.2-0007. Du kan också skicka in din ansökan per post till ISP, Box 6086, 171 06 Solna.


Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ej antagna ansökningshandlingar två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en administratör

ISP söker en administratör till verksamhetsstöd. Vilka är vi?Inom verksamhetsstöd är vi i dagsläget nio medarbetare som arbetar med att ge stöd och service till organisationen inom IT, arkiv, registratur, ärendehantering, säkerhet, kommunikation, HR och ekonomi. Verksamhetsstöd är uppdelat på två grupper; IT och säkerhet samt administration. Till gruppen administration söker vi nu en administratör.ArbetsbeskrivningTjänsten består av en mängd olika arb... Visa mer
ISP söker en administratör till verksamhetsstöd. Vilka är vi?Inom verksamhetsstöd är vi i dagsläget nio medarbetare som arbetar med att ge stöd och service till organisationen inom IT, arkiv, registratur, ärendehantering, säkerhet, kommunikation, HR och ekonomi. Verksamhetsstöd är uppdelat på två grupper; IT och säkerhet samt administration. Till gruppen administration söker vi nu en administratör.ArbetsbeskrivningTjänsten består av en mängd olika arbetsuppgifter. Du ser till att våra leverantörsfakturor, reseräkningar och utlägg hanteras korrekt i myndighetens ekonomi- och personalsystem. Du handhar ISP:s tidredovisning samt uppdaterar och sköter myndighetens administrativa system. Du ansvarar för den interna kostnadsfördelningen och är behjälplig i boksluts- och årsredovisningsarbetet. ISP använder Statens Servicecenter för ekonomi- och löneadministration – du blir vår kontaktperson. Du kommer vidare att arbeta med administration kring HR-frågor som t ex rekrytering och lönerevision samt med på en registratorsfunktion förekommande arbetsuppgifter. Vidare kan du komma att vara behjälplig i de fall GD behöver hjälp med rese- och mötesbokningar. Vem är du?Du har erfarenhet av att arbeta brett med administration, företrädelsevis från det ekonomiska och/eller personaladministrativa området. Vi ser helst att du har utbildning inom ekonomi med inriktning mot redovisning. Vidare är det meriterande om du har arbetat inom den statliga sektorn. Du har lätt för att lära, kommunicera och skapa förtroende och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Meriterande är om du har goda kunskaper i Palasso, Visma och Agresso samt om du har erfarenhet av arbete med registratur. Du är inte rädd för att lära dig nya arbetsuppgifter och rycka in där det behövs. Vi kommer att lägga den största vikt vid dina personliga egenskaper. För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap, då anställningen är säkerhetsklassad. Om ISPISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Fokus ligger på kontroll och tillsyn av strategiska produkter, hantering av riktade sanktioner, ansvar som nationell myndighet för kemvapenkonventionen samt internationellt samarbete, stöd och bistånd inom dessa områden. Läs mer om oss på isp.se. Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning samt få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård. Anställningen är heltid och tills vidare som inleds med sex månaders provanställning. AnsökanFör ytterligare information om tjänsten kan Tommy Spångö, telefon 08-406 31 12, alternativt AnnaSara Holmgren, telefon 08-406 31 03, kontaktas. Ansökan skall ha inkommit senast den 7 oktober till [email protected] med angivande av referensnummer 2019-9.2-0011. Du kan också skicka in din ansökan per post till ISP, Box 6086, 171 06 Stockholm. Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ej antagna ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en eller flera handläggare till nytt uppdrag

Inspektionen för strategiska produkter söker en eller flera handläggare för uppdraget som kontaktpunkt för utländska direktinvesteringar. En ny EU-förordning för granskning av utländska direktinvesteringar ska tillämpas från och med den 11 oktober 2020. Varje medlemsstat ska inrätta en kontaktpunkt för utbyte av uppgifter och synpunkter eller i förekommande fall yttranden kring sådana utländska direktinvesteringar som kan ha en inverkan på säkerhet eller... Visa mer
Inspektionen för strategiska produkter söker en eller flera handläggare för uppdraget som kontaktpunkt för utländska direktinvesteringar.


En ny EU-förordning för granskning av utländska direktinvesteringar ska tillämpas från och med den 11 oktober 2020. Varje medlemsstat ska inrätta en kontaktpunkt för utbyte av uppgifter och synpunkter eller i förekommande fall yttranden kring sådana utländska direktinvesteringar som kan ha en inverkan på säkerhet eller allmän ordning. Regeringen beslutade den 4 juni i år att Inspektionen för strategiska produkter (ISP) ska vara Sveriges kontaktpunkt. En utredning som har i uppdrag att lämna förslag på hur ett svenskt system för granskning av utländska direktinvesteringar inom skyddsvärda områden kan utformas ska lämna sitt slutbetänkande i november 2021.


ISP söker handläggare som ska utföra uppdraget att vara kontaktpunkt enligt EU-förordningen om utländska direktinvesteringar. När ett svenskt regelverk finns på plats för granskning av utländska direktinvesteringar kommer handläggarna även att arbeta med sådana granskningar. I arbetsuppgifterna ingår deltagande i myndighetens verksamhetsutveckling för dessa uppdrag. I arbetsuppgifterna kan också ingå att handlägga myndighetens övriga ärenden som gäller tillstånd och tillsyn avseende krigsmateriel eller produkter med dubbla användningsområden.


Vi söker handläggare för följande befattningar:


Inriktning statistik och bearbetning
Anställningen innebär bland annat att du ska samla in och bearbeta uppgifter om direktinvesteringar i Sverige för att årligen sammanställa en rapport till EU- kommissionen. Arbetet innebär att du kommer att ha regelbundna kontakter med såväl svenska som utländska myndigheter och företag. Du ska också bidra till arbetet att löpande lämna och ta emot synpunkter, underrättelser och uppgifter till kommissionen och andra medlemsstater.


Vem är du?
Vi söker dig som har goda kunskaper i att insamla, bearbeta och framställa statistik. Du har universitet- eller högskoleexamen i denna inriktning, men det kan också vara inom företagsekonomi, nationalekonomi, statsvetenskap eller juridik. Om du är jurist är det meriterande om du har fullgjord notariemeritering. Du har något eller några års arbetslivserfarenhet från någon statlig myndighet.

Inriktning ärendehantering
Anställningen innebär att i det löpande arbetet lämna och ta emot synpunkter, underrättelser och uppgifter till EU-kommissionen och andra EU-medlemsstater. Arbetet innebär att du kommer att ha regelbundna kontakter med såväl svenska som utländska myndigheter och företag. Du ska även bidra till arbetet att samla in och bearbeta uppgifter om direktinvesteringar i Sverige för att årligen sammanställa en rapport till EU- kommissionen.


Vem är du?
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen i företagsekonomi, nationalekonomi, statsvetenskap eller juridik. Om du är jurist är det meriterande om du har fullgjord notariemeritering. Du har något eller några års arbetslivserfarenhet som rör handläggning av ärenden från någon statlig myndighet.

Krav och meriter för båda inriktningarna
För båda inriktningarna ser vi gärna att du som söker har intresse för utrikes- och säkerhetspolitik. Du har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Du kan tillgodogöra dig en stor mängd information och snabbt sätta dig in i nya ämnesområden och komplicerade sammanhang. Du är självgående och noggrann och har lätt för att samarbeta. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningarna är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter
ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden och nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP hanterar även riktade sanktioner, deltar i internationellt samarbete och ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.

Anställningarna är tillsvidare. ISP tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan
För ytterligare information om anställningen kontakta Tobias Bergkvist, 08-406 31 13, alternativt Lars-Göran Larsson, 08-406 31 43.

Ansökan ska ha inkommit senast den 10 augusti till [email protected] med angivande av referensnummer 2020-9.2-0002. Ange tydligt i ansökan vilken av inriktningarna du söker (eller om du söker båda).


För det fall en anställningsintervju med inställelse hos ISP innebär svårigheter för dig som sökande med anledning av spridningen av Covid-19 kan en första intervju ske via Skype.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.


Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker två jurister

ISP söker två jurister till enheten Juridik och tillsyn.ArbetsbeskrivningArbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning och tillhandahållande av krigsmateriel, vilket innefattar såväl beredning av ärenden som upprättande av förslag till beslut. Detta innebär regelbundna kontakter med både myndigheter och företag och tillämpning av gällande regelverk. Bland arbetsuppgifterna ingår även intern rättslig rådgivning och del... Visa mer
ISP söker två jurister till enheten Juridik och tillsyn.ArbetsbeskrivningArbetet består i huvudsak av handläggning av tillståndsärenden gällande tillverkning och tillhandahållande av krigsmateriel, vilket innefattar såväl beredning av ärenden som upprättande av förslag till beslut. Detta innebär regelbundna kontakter med både myndigheter och företag och tillämpning av gällande regelverk. Bland arbetsuppgifterna ingår även intern rättslig rådgivning och deltagande på tillsynsbesök.Vem är du?Du har en juris kandidat-/juristexamen och ett intresse för utrikes- och säkerhetspolitik. Det är meriterande om du har fullgjort notarietjänstgöring eller utfört annat likvärdigt arbete på domstol. Du har en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.Du har en god samarbetsförmåga och är mån om att ge bra service och kommunicera juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden och nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP hanterar även riktade sanktioner, deltar i internationellt samarbete och ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns-och åldersfördelning och att få en ökad mångfald. Anställningen ger dig goda utvecklingsmöjligheter och som anställd erbjuds du förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.Anställningen är en tillsvidareanställning. ISP tillämpar sex månaders provanställning.Ansökan För ytterligare information om anställningen kan chefen för Juridik och tillsyn Tobias Bergkvist kontaktas på telefon 08-406 31 13.Ansökan ska ha inkommit senast den 30 september till [email protected] eller ISP, Box 6086, 171 06 Solna, med angivande av referensnummer 2019-9.2-0008.Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

ISP söker en handläggare

ISP söker en handläggare för tillståndsärenden PDA.ArbetsbeskrivningSom handläggare arbetar du med olika typer av tillståndsfrågor som rör produkter med dubbla användningsområden, PDA. Du arbetar fram beslutsunderlag för föredragningsärenden gällande främst förhandsbesked och exporttillståndsansökningar och är föredragande för dessa. Beredning av rutinmässiga ärenden ingår också i tjänsten. Du kommer att ha många kontakter med såväl andra myndigh... Visa mer
ISP söker en handläggare för tillståndsärenden PDA.ArbetsbeskrivningSom handläggare arbetar du med olika typer av tillståndsfrågor som rör produkter med dubbla användningsområden, PDA. Du arbetar fram beslutsunderlag för föredragningsärenden gällande främst förhandsbesked och exporttillståndsansökningar och är föredragande för dessa. Beredning av rutinmässiga ärenden ingår också i tjänsten. Du kommer att ha många kontakter med såväl andra myndigheter som med svenska företag. Kontakter med våra internationella samarbetsorgan kan förekomma.Vem är du?Vi söker dig som har akademisk examen, företrädelsevis inom samhällsvetenskap eller juridik. Du har mycket god skrivkompetens samt förmåga och vana att arbeta självständigt. Du förutsätts ha ett allmänt intresse för försvars-, säkerhets- samt utrikespolitiska frågeställningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta på en tillståndsmyndighet. Du har mycket god analytisk förmåga, är ansvarstagande och strukturerad samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap, då anställningen är säkerhetsklassad.Om ISPInspektionen för strategiska produkter (ISP) är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Fokus ligger på kontroll och tillsyn av strategiska produkter, hantering av riktade sanktioner, ansvar som nationell myndighet för kemvapenkonventionen samt internationellt samarbete, stöd och bistånd inom dessa områden. Läs mer om oss på isp.se.Myndigheten strävar efter att bibehålla en jämn köns- och åldersfördelning samt få en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provtjänstgöring.Ansökan För ytterligare information om tjänsten kan Stefan Villa kontaktas, telefon 08-406 31 32.Ansökan skall ha inkommit senast den 7 oktober till [email protected] med angivande av referensnummer 2019-9.2-0010. Du kan också skicka in din ansökan per post till ISP, Box 6086, 171 54 Stockholm.Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ej antagna ansökningshandlingar två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre