Lediga jobb som Studie- och yrkesvägledare i Solna

Se lediga jobb som Studie- och yrkesvägledare i Solna. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Solna som finns hos arbetsgivaren.

Studie och yrkesvägledare (vikariat) till Astar Solna Centrum

Ansök    Jun 5    Astar AB    Studie- och yrkesvägledare
Astar erbjuder en rad utbildningar såsom kommunal vuxenutbildning, svenska för invandrare, arbetsmarknadsutbildningar, Rusta och Matcha samt företagsutbildningar. Med mer än 300 anställda på 35 orter över hela Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr, strävar vi efter att ge alla människor – oavsett bakgrund – möjligheter att utforska sina talanger, utveckla dem och bli sina egna stjärnor. På Astar strävar vi efter att ge våra elever bästa möjli... Visa mer
Astar erbjuder en rad utbildningar såsom kommunal vuxenutbildning, svenska för invandrare, arbetsmarknadsutbildningar, Rusta och Matcha samt företagsutbildningar. Med mer än 300 anställda på 35 orter över hela Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr, strävar vi efter att ge alla människor – oavsett bakgrund – möjligheter att utforska sina talanger, utveckla dem och bli sina egna stjärnor.På Astar strävar vi efter att ge våra elever bästa möjliga stöd i deras utbildningsval, yrkesmöjligheter och framtida arbetsmarknad.

Vi söker dig som:

- Kan ge individuell och gruppvägledning för att stimulera elevernas intresse och nyfikenhet inför framtida studier och yrkesval.
- Har förmågan att arbeta självständigt och i team, och kan bygga nätverk med representanter från näringslivet och offentliga sektorn.
- Är kommunikativ och motiverande i mötet med elever och lärare.
- Arbetar utifrån och är väl förtrogen med de styrdokument som återfinns i Skolverkets lagar och styrdokument.
- Trivs med att arbeta administrativt då rollen innehåller en hel del av administration.

Kvalifikationer

Du har studie- och yrkesvägledarexamen och det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat med vägledning inom vuxenutbildning tidigare.

Anställningen

Anställningen är en vikariat med tillträde omgående eller enligt överenskommelse och till och med slutet av juni 2024.

Läs mer om oss på: astar.se Visa mindre

Studie-och yrkesvägledare till två av våra framstående gymnasieskolor

Vill du vara med och göra skillnad för våra ungdomars framtid? Cedergrenska är en skolkoncern som bedriver utbildningsverksamheter för barn och elever från förskola till gymnasiet och vuxenutbildning. Nu söker vi en engagerad och kvalificerad Studie- och yrkesvägledare på 80% till två av våra gymnasieskolor. Tibble Campus Kista erbjuder gymnasieutbildning av högsta kvalitet. Vi utbildar unga vuxna till drivna, företagsamma, kritiskt tänkande människor, vä... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad för våra ungdomars framtid?
Cedergrenska är en skolkoncern som bedriver utbildningsverksamheter för barn och elever från förskola till gymnasiet och vuxenutbildning.
Nu söker vi en engagerad och kvalificerad Studie- och yrkesvägledare på 80% till två av våra gymnasieskolor.
Tibble Campus Kista erbjuder gymnasieutbildning av högsta kvalitet. Vi utbildar unga vuxna till drivna, företagsamma, kritiskt tänkande människor, väl förberedda för högre studier och den framtida arbetsmarknaden. Hos oss kan eleverna välja bland tre högskoleförberedande program, ekonomiprogrammet, samhällsvetenskapliga programmet och naturvetenskapliga programmet. Vi har idag 200 elever, och skolan växer och utvecklas. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa framåt.
Psykologigymnasiet är en liten familjär skola och har ca 170 elever. Vi förbereder ungdomar som vill arbeta aktivt med människor i framtiden. Vi erbjuder våra elever utbildningar där individen utvecklas och inspireras till att tro på sig själv och utveckla sin förmåga och förståelse genom aktivt lärande. Den starka vi-känslan som genomsyrar hela verksamheten bygger på skolans värdegrund som syftar till att skapa goda medborgare och världsförbättrare. Vi erbjuder en skola där eleverna får möjlighet att lära och utvecklas utifrån sina förutsättningar i samspel med varandra och närvarande vuxna.
Som studie- och yrkesvägledare kommer du att arbeta med information och vägledning både individuellt och på gruppnivå för att utveckla elevernas valkompetens. Målet är att eleverna ska kunna göra medvetna och väl underbyggda val av vidare utbildning och yrke. För att säkra skolans uppdrag om studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar krävs det ett nära samarbete med skolans övriga professioner. I tjänsten ingår även administrativt arbete kopplat till din roll.
Du kommer att vara en viktig del i skolans elevhälsoteam. Arbetet innebär ett samarbete med såväl elever, personal och vårdnadshavare som olika funktioner inom utbildning och arbetsmarknad.
Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, ansvarsfull och flexibel. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer. I ditt arbete som studie- och yrkesvägledare på två skolor har du en självständig roll och behöver därför ha en god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Som anställd inom Cedergrenska får du möjlighet att ingå i koncernens nätverk för studie- och yrkesvägledare. Vi är måna om att du ska få känna en kollegial gemenskap där du får möjlighet att utvecklas tillsammans med dina kollegor.
Vi tycker att det är viktigt att du mår bra och erbjuder därför ett förmånligt friskvårdsbidrag.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen och gärna några års erfarenhet. Erfarenhet av arbete på gymnasieskolan är meriterande.
Ansökan
Vi önskar din ansökan senast 2024-08-15
I slutet av rekryteringsprocessen, innan en eventuell anställning, kräver vi ett utdrag ur belastningsregistret.
Övrigt
Tjänsten är en delad tjänst mellan Tibble Campus Kista och Psykologigymnasiet på 40% + 40%. Det är en semestertjänst och tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader.
Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem Teamtailor. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta oss gärna
José CalvoRektor Tibble Campus KistaTel: 079 349 98 40 Mail: [email protected].
Ulrika Trapp Rektor PsykologigymnasietTel: 079-300 06 73Mail: [email protected] Visa mindre

Yrkesgymnasiet Huddinge, Skarpnäck och Solna söker SYV

Hos oss på Yrkesgymnasiet får elever möjlighet att lära sig ett yrke från grunden på riktiga arbetsplatser med stöd av kunniga handledare och yrkeslärare. På Yrkesgymnasiet förläggs mer än hälften av utbildningstiden på en arbetsplats vilket skapar en stabil grund och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Genom stöd från sina inspirerande handledare och engagerade pedagoger på skolan, rustas våra elever på bästa sätt inför det framtida arbetslivet. ... Visa mer
Hos oss på Yrkesgymnasiet får elever möjlighet att lära sig ett yrke från grunden på riktiga arbetsplatser med stöd av kunniga handledare och yrkeslärare. På Yrkesgymnasiet förläggs mer än hälften av utbildningstiden på en arbetsplats vilket skapar en stabil grund och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Genom stöd från sina inspirerande handledare och engagerade pedagoger på skolan, rustas våra elever på bästa sätt inför det framtida arbetslivet.På Yrkesgymnasiet Huddinge, Skarpnäck och Solna strävar vi efter att ge våra elever bästa möjliga stöd i deras utbildningsval, yrkesmöjligheter och framtida arbetsmarknad.

För att uppnå detta söker vi nu en studie- och yrkesvägledare som brinner för att bidra till elevernas utveckling.

Tjänsten är förlagd till tre skolor, vilket innebär att du kommer att tre olika arbetsplatser med olika personalgrupper och rektorer. Vi arbetar utifrån gemensamma grundstrukturer och rutiner, arbetet sker på plats vid någon av våra tre enheter.

Vi söker dig som:

- Kan ge individuell och gruppvägledning för att stimulera elevernas intresse och nyfikenhet inför framtida studier och yrkesval.
- Har förmågan att arbeta självständigt och i team, och kan bygga nätverk med representanter från näringslivet och offentliga sektorn.
- Är kommunikativ och motiverande i mötet med elever och lärare.
- Har en stark drivkraft att, i samarbete med skolans elevhälsoteam (EHT), utveckla och forma vårt studie- och yrkesvägledningsprogram.
- Arbetar utifrån och är väl förtrogen med de styrdokument som återfinns i Skolverkets lagar och styrdokument.

Kvalifikationer

Du har studie- och yrkesvägledarexamen och det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat med vägledning tidigare.

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Varmt välkommen in med din ansökan så att vi får tillfälle att berätta vad vi som arbetsgivare kan erbjuda.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se. Visa mindre

Studie och yrkesvägledare till Astar Solna Centrum

Ansök    Sep 13    Astar AB    Studie- och yrkesvägledare
Astar erbjuder en rad utbildningar såsom kommunal vuxenutbildning, svenska för invandrare, arbetsmarknadsutbildningar, Rusta och Matcha samt företagsutbildningar. Med mer än 300 anställda på 35 orter över hela Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr, strävar vi efter att ge alla människor – oavsett bakgrund – möjligheter att utforska sina talanger, utveckla dem och bli sina egna stjärnor. På Astar strävar vi efter att ge våra elever bästa möjli... Visa mer
Astar erbjuder en rad utbildningar såsom kommunal vuxenutbildning, svenska för invandrare, arbetsmarknadsutbildningar, Rusta och Matcha samt företagsutbildningar. Med mer än 300 anställda på 35 orter över hela Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr, strävar vi efter att ge alla människor – oavsett bakgrund – möjligheter att utforska sina talanger, utveckla dem och bli sina egna stjärnor.På Astar strävar vi efter att ge våra elever bästa möjliga stöd i deras utbildningsval, yrkesmöjligheter och framtida arbetsmarknad.

För att uppnå detta söker vi nu en studie- och yrkesvägledare som brinner för att bidra till elevernas utveckling.

Vi söker dig som:

- Kan ge individuell och gruppvägledning för pågående utbildning och inför framtida studier och yrkesval.
- Har förmågan att arbeta självständigt och i team, och kan bygga nätverk med representanter från näringslivet och offentliga sektorn.
- Är kommunikativ och motiverande i mötet med elever och lärare.
- Arbetar utifrån och är väl förtrogen med de styrdokument som återfinns i Skolverkets lagar och styrdokument.
- Trivs med att arbeta administrativt då rollen innehåller en hel del av administration

Kvalifikationer

Du har studie- och yrkesvägledarexamen och det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat med vägledning inom vuxenutbildning tidigare.

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Varmt välkommen in med din ansökan så att vi får tillfälle att berätta vad vi som arbetsgivare kan erbjuda.

Läs mer om oss på: astar.se Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare 50% till Solna gymnasium

Om oss Solna gymnasium är en attraktiv skola där antalet sökande ökar. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan. Vi tror att goda relationer mellan elever och personal är en förutsättning för goda studieresultat och en trevlig stämning på skolan. Solna gymnasium är en kommunal gymnasieskola med ca 750 elever och 80 personal. Vi har fem nationel... Visa mer
Om oss

Solna gymnasium är en attraktiv skola där antalet sökande ökar.

Vi har höga mål med vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan. Vi tror att goda relationer mellan elever och personal är en förutsättning för goda studieresultat och en trevlig stämning på skolan.

Solna gymnasium är en kommunal gymnasieskola med ca 750 elever och 80 personal. Vi har fem nationella program samt introduktionsprogrammen. Solna gymnasium är ett av Sveriges största idrottsgymnasier där hälften av skolans elever går på Nationell Idrottsutbildning där vi samarbetar med bl.a. AIK. Vi har många spännande och intressanta samarbetspartners som innebär att elever och personal kan knyta viktiga kontakter inom högskola, företag och idrott.

Vi söker dig som:

- Du har en examen från Studie-och yrkesvägledarprogrammet , som omfattar 180hp.
- Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation.
- Har erfarenhet av att arbeta på högstadiet och gymnasium
- Talar och skriver flytande i svenska

Vad innebär arbetet?

Tjänsten innebär att du ansvarar för 1 ett 2 nationella program.

Utvecklas som lärare i Solna stad
Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och utvecklar goda digitala och analoga lärmiljöer. Du får vara med och utveckla digitaliseringen med fokus på formativ bedömning.

Mer information och ansökan
Tjänsten är visstidsanställning på 50 % med tillträde enligt överenskommelse. Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till rektor Johan Sigstedt.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV senast den 25/8-2023.  Urvalsarbetet kan komma att ske löpande. 

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Arenautbildning söker SYV till Solna och Upplands väsby

Arena Utbildning är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av drygt 70 kommuner, Arbetsförmedlingen, Yrkeshögskola samt privata företag/arbetsgivare, där vi skräddarsyr utbildningar så att de matchar specifika behov på arbetsmarknaden. Vi erbjuder ett brett utbud av utbildningar, exempelvis yrkesutbildning inom Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, Hotell och turism, Tandsköterska, Svenska för invandrare samt grundlä... Visa mer
Arena Utbildning är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av drygt 70 kommuner, Arbetsförmedlingen, Yrkeshögskola samt privata företag/arbetsgivare, där vi skräddarsyr utbildningar så att de matchar specifika behov på arbetsmarknaden. Vi erbjuder ett brett utbud av utbildningar, exempelvis yrkesutbildning inom Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, Hotell och turism, Tandsköterska, Svenska för invandrare samt grundläggande och gymnasiala teoretiska kurser inom olika studieformer.
Om tjänsten
Som studie- och yrkesvägledare hos oss är dina främsta arbetsuppgifter att hjälpa och vägleda våra vuxenstuderande. Du arbetar informativt och coachande främst mot elever men också mot lärare och övrig personal på skolan.
Du ansvarar för elevers studieplaner och uppdateringar och har goda relationer med externa kontakter.
Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och har självklart förmågan att bemöta människor med respekt och empati oavsett bakgrund. Du arbetar självständigt men har ett nära samarbete med vår personalgrupp och ledning.
Studie-och yrkesvägledaren är viktig när det gäller vår skolas utveckling och vision.
Vi ser att du är en person som trivs och drivs av att vara med och bidra i det viktiga arbetet.
Det här söker vi
Du som söker ska vara behörig studie- och yrkesvägledare, ha god datorvana och tycka att det är inspirerande att jobba med digitala verktyg., ha viss kontakt via digitala kanaler.
Det är meriterande om du har erfarenhet av vuxenutbildning.
Dina personliga egenskaper är viktiga för att lyckas med uppdraget. För att passa för rollen är det också viktigt att du är strukturerad, driven och lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta.
Arbetsplats blir Solna och Upplands Väsby.
Start: omgående, tjänsteomfattning: Heltid
Ange löneanspråk i ansökan
OBS! ANSÖKAN SKA SKICKAS IN MED DOKUMENT SOM VISAR DIN BEHÖRIGHET.
Ansökan skickas till: [email protected] Visa mindre

Studie-och yrkesvägledare till vuxenutbildning vik, Solna stad

Om oss Avdelningen för vuxenutbildning är en av åtta avdelningar på förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid. Avdelningen för vuxenutbildning erbjuder kommunal vuxenutbildning i Solna via entreprenad genom ett auktorisationssystem som drivs gemensamt med nio andra kommuner, Vux Norrort. I dagsläget är 32 utbildningsanordnare auktoriserade att leverera utbildning till solnaborna. Avdelningen ansvarar för studie- och yrkesvägledning, antagning,... Visa mer
Om oss
Avdelningen för vuxenutbildning är en av åtta avdelningar på förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid.

Avdelningen för vuxenutbildning erbjuder kommunal vuxenutbildning i Solna via entreprenad genom ett auktorisationssystem som drivs gemensamt med nio andra kommuner, Vux Norrort. I dagsläget är 32 utbildningsanordnare auktoriserade att leverera utbildning till solnaborna.

Avdelningen ansvarar för studie- och yrkesvägledning, antagning, stöd till sökande med funktionsvariationer, uppsökande verksamhet, administration och betygshantering. Avdelningen ansvarar också för entreprenörsstyrning och avtalsuppföljning samt säkerställer att systematiskt kvalitetsarbete bedrivs i enlighet med styrdokument och politiska mål.

Vad innebär arbetet?
I rollen som studie- och yrkesvägledare erbjuder du kvalificerad studie- och yrkesvägledning för vuxna samt ger stöd i studieplanering. Administrativa uppgifter som handläggning av antagning och hantering av elevärenden ingår i tjänsten.

I ditt dagliga arbete har du kontakt och samarbetar med många individer - elever, utbildningsanordnare och samarbetspartners både inom och utom förvaltningen och Solna stad. Du arbetar nära tillsammans med dina kollegor på avdelningen för vuxenutbildning som består av 5 studie-och yrkesvägledare, två administrativa samordnare och en rektor.

Vem söker vi?
- Har studie- och yrkesvägledarexamen.
- Har erfarenhet av att arbeta som studie- och yrkesvägledare inom kommunal vuxenutbildning, antingen i kommunal eller privat regi.
- Kunskap och erfarenhet av att arbeta i det elevadministrativa systemet Alvis är meriterande

För att lyckas med uppdraget tror vi att du är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du är intresserad av samhällsfrågor och utvecklingen av dagens och framtidens arbetsmarknad. Du styrs av mål- och resultattänkande och har förmåga att självständigt planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Rollen ställer krav på att du är en god kommunikatör samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och att du anstränger dig för att leverera lösningar. Du tycker att mötet med människor ger energi. Du har en god samarbetsförmåga och stimuleras av att utveckla arbetet tillsammans med dina kollegor och samarbetspartners. Du är engagerad och tar eget ansvar för att bidra till ett positivt arbets- och samarbetsklimat.

Vårt erbjudande
Är du rätt person för oss erbjuds du ett vikariat inom en modern kommunal verksamhet i en stark tillväxtkommun. Du kommer att arbeta i fina lokaler centralt i Solna. Vi är en trevlig arbetsgrupp med engagerade medarbetare som har ständiga förbättringar av verksamheten i fokus.

Vi erbjuder dig en tjänst där du kan utveckla din egen kompetens och verksamheten. Kontinuerlig kompetensutveckling är en naturlig del av vår vardag. Viss möjlighet till arbete på distans finns. 

Mer information om ansökan
Tjänsten är två vikariat på heltid på 12 mån med chans till förlängning. Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Avdelningschef/Rektor Annika Blücher, E-post: [email protected]. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Sista ansökningsdag är den 25/6-2023

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid rustar Solnabor för jobb genom att erbjuda vuxenutbildning, svenska för invandrare, coachning och jobbmatchning. Under vårt paraply ligger också näringslivsfrågor där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för företag och företagare. Vi ansvarar också för skötsel och drift av idrottsplatser, bad och idrottshallar samt för Solna kulturskola och stadens bibliotek. Även stadens mötesplatser för unga ligger inom vårt ansvarsområde samt stöd till föreningar och studieförbund. Vi värnar och utvecklar stadens kulturhistoriskt värdefulla miljöer och förbättrar stadens rum med konstnärlig utsmyckning. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Studie och yrkesvägledare till Astar Solna Centrum

Ansök    Jul 10    Astar AB    Studie- och yrkesvägledare
Astar erbjuder en rad utbildningar såsom kommunal vuxenutbildning, svenska för invandrare, arbetsmarknadsutbildningar, Rusta och Matcha samt företagsutbildningar. Med mer än 300 anställda på 35 orter över hela Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr, strävar vi efter att ge alla människor – oavsett bakgrund – möjligheter att utforska sina talanger, utveckla dem och bli sina egna stjärnor. På Astar strävar vi efter att ge våra elever bästa möjli... Visa mer
Astar erbjuder en rad utbildningar såsom kommunal vuxenutbildning, svenska för invandrare, arbetsmarknadsutbildningar, Rusta och Matcha samt företagsutbildningar. Med mer än 300 anställda på 35 orter över hela Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr, strävar vi efter att ge alla människor – oavsett bakgrund – möjligheter att utforska sina talanger, utveckla dem och bli sina egna stjärnor.På Astar strävar vi efter att ge våra elever bästa möjliga stöd i deras utbildningsval, yrkesmöjligheter och framtida arbetsmarknad.

För att uppnå detta söker vi nu en studie- och yrkesvägledare som brinner för att bidra till elevernas utveckling.

Vi söker dig som:

- Kan ge individuell och gruppvägledning för pågående utbildning och inför framtida studier och yrkesval.
- Har förmågan att arbeta självständigt och i team, och kan bygga nätverk med representanter från näringslivet och offentliga sektorn.
- Är kommunikativ och motiverande i mötet med elever och lärare.
- Arbetar utifrån och är väl förtrogen med de styrdokument som återfinns i Skolverkets lagar och styrdokument.
- Trivs med att arbeta administrativt då rollen innehåller en hel del av administration

Kvalifikationer

Du har studie- och yrkesvägledarexamen och det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat med vägledning inom vuxenutbildning tidigare.

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Varmt välkommen in med din ansökan så att vi får tillfälle att berätta vad vi som arbetsgivare kan erbjuda.

Läs mer om oss på: astar.se Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Thoren Business School fokuserar på att ge våra elever en meningsfull och personlig utbildning som förbereder dem att bli framtidens entreprenörer och ledare. Vi strävar efter att ge våra elever de verktyg och den kunskap de behöver för att nå sin fulla potential och uppmuntra deras kreativitet och personliga utveckling – oavsett vilka drömmar och mål de har. På Thoren Business School strävar vi efter att ge våra elever bästa möjliga stöd i deras utbi... Visa mer
Thoren Business School fokuserar på att ge våra elever en meningsfull och personlig utbildning som förbereder dem att bli framtidens entreprenörer och ledare. Vi strävar efter att ge våra elever de verktyg och den kunskap de behöver för att nå sin fulla potential och uppmuntra deras kreativitet och personliga utveckling – oavsett vilka drömmar och mål de har.På Thoren Business School strävar vi efter att ge våra elever bästa möjliga stöd i deras utbildningsval, yrkesmöjligheter och framtida arbetsmarknad.

För att uppnå detta söker vi nu en studie- och yrkesvägledare som brinner för att bidra till elevernas utveckling. 

Vi söker dig som: 

- Kan ge individuell och gruppvägledning för att stimulera elevernas intresse och nyfikenhet inför framtida studier och yrkesval.
- Har förmågan att arbeta självständigt och i team, och kan bygga nätverk med representanter från näringslivet och offentliga sektorn.
- Är kommunikativ och motiverande i mötet med elever och lärare.
- Har en stark drivkraft att, i samarbete med skolans elevhälsoteam (EHT), utveckla och forma vårt studie- och yrkesvägledningsprogram.
- Arbetar utifrån och är väl förtrogen med de styrdokument som återfinns i Skolverkets lagar och styrdokument.

Kvalifikationer 

Du har studie- och yrkesvägledarexamen och det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat med vägledning tidigare. 

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Varmt välkommen in med din ansökan så att vi får tillfälle att berätta vad vi som arbetsgivare kan erbjuda. 

 

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se. Visa mindre

Studie-och yrkesvägledare till vuxenutbildning, Solna stad

Om oss Avdelningen för vuxenutbildning är en av åtta avdelningar på förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid. Avdelningen för vuxenutbildning erbjuder kommunal vuxenutbildning i Solna via entreprenad genom ett auktorisationssystem som drivs gemensamt med nio andra kommuner, Vux Norrort. I dagsläget är 32 utbildningsanordnare auktoriserade att leverera utbildning till solnaborna. Avdelningen ansvarar för studie- och yrkesvägledning, antagning,... Visa mer
Om oss
Avdelningen för vuxenutbildning är en av åtta avdelningar på förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid.

Avdelningen för vuxenutbildning erbjuder kommunal vuxenutbildning i Solna via entreprenad genom ett auktorisationssystem som drivs gemensamt med nio andra kommuner, Vux Norrort. I dagsläget är 32 utbildningsanordnare auktoriserade att leverera utbildning till solnaborna.

Avdelningen ansvarar för studie- och yrkesvägledning, antagning, stöd till sökande med funktionsvariationer, uppsökande verksamhet, administration och betygshantering. Avdelningen ansvarar också för entreprenörsstyrning och avtalsuppföljning samt säkerställer att systematiskt kvalitetsarbete bedrivs i enlighet med styrdokument och politiska mål.

Vad innebär arbetet?
I rollen som studie- och yrkesvägledare erbjuder du kvalificerad studie- och yrkesvägledning för vuxna samt ger stöd i studieplanering. Administrativa uppgifter som handläggning av antagning och hantering av elevärenden ingår i tjänsten.

I ditt dagliga arbete har du kontakt och samarbetar med många individer - elever, utbildningsanordnare och samarbetspartners både inom och utom förvaltningen och Solna stad. Du arbetar nära tillsammans med dina kollegor på avdelningen för vuxenutbildning som förutom dig består av tre studie-och yrkesvägledare, två administrativa samordnare och en rektor.

Vem söker vi?
- Har studie- och yrkesvägledarexamen.
- Har erfarenhet av att arbeta som studie- och yrkesvägledare inom kommunal vuxenutbildning, antingen i kommunal eller privat regi.
- Kunskap och erfarenhet av att arbeta i det elevadministrativa systemet Alvis är meriterande

För att lyckas med uppdraget tror vi att du är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du är intresserad av samhällsfrågor och utvecklingen av dagens och framtidens arbetsmarknad. Du styrs av mål- och resultattänkande och har förmåga att självständigt planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Rollen ställer krav på att du är en god kommunikatör samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och att du anstränger dig för att leverera lösningar. Du tycker att mötet med människor ger energi. Du har en god samarbetsförmåga och stimuleras av att utveckla arbetet tillsammans med dina kollegor och samarbetspartners. Du är engagerad och tar eget ansvar för att bidra till ett positivt arbets- och samarbetsklimat.

Vårt erbjudande
Är du rätt person för oss erbjuds du en tjänst inom en modern kommunal verksamhet i en stark tillväxtkommun. Du kommer att arbeta i fina lokaler centralt i Solna. Vi är en trevlig arbetsgrupp med engagerade medarbetare som har ständiga förbättringar av verksamheten i fokus.

Vi erbjuder dig en tjänst där du kan utveckla din egen kompetens och verksamheten. Kontinuerlig kompetensutveckling är en naturlig del av vår vardag. Viss möjlighet till arbete på distans finns. 

Mer information om ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Avdelningschef/Rektor Annika Blücher, E-post: [email protected]. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Sista ansökningsdag är den 12/3-2023

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid rustar Solnabor för jobb genom att erbjuda vuxenutbildning, svenska för invandrare, coachning och jobbmatchning. Under vårt paraply ligger också näringslivsfrågor där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för företag och företagare. Vi ansvarar också för skötsel och drift av idrottsplatser, bad och idrottshallar samt för Solna kulturskola och stadens bibliotek. Även stadens mötesplatser för unga ligger inom vårt ansvarsområde samt stöd till föreningar och studieförbund. Vi värnar och utvecklar stadens kulturhistoriskt värdefulla miljöer och förbättrar stadens rum med konstnärlig utsmyckning. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Studievägledare för studenter vid internationella utbildningsprogram

Ansök    Feb 20    Karolinska Inst    Studievägledare
Vill du bidra till utbildning av toppkvalitet? Vi söker nu en programstudievägledare som kommer att arbeta dels med biomedicinprogrammen inom UKLB, dels med internationella masterprogram vid LIME. Utbildningskansliet för läkar- och biomedicinprogrammen (UKLB) är en del av avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd och har till uppgift att vara stöd till programnämnden för biomedicinprogrammen och programnämnden för läkarprogrammet i frågor ... Visa mer
Vill du bidra till utbildning av toppkvalitet?
Vi söker nu en programstudievägledare som kommer att arbeta dels med biomedicinprogrammen inom UKLB, dels med internationella masterprogram vid LIME.

Utbildningskansliet för läkar- och biomedicinprogrammen (UKLB) är en del av avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd och har till uppgift att vara stöd till programnämnden för biomedicinprogrammen och programnämnden för läkarprogrammet i frågor som rör utbildningarna samt till studenterna i fråga om deras studier.

Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) ger utbildningar på grund- och avancerad nivå, både internationella masterprogram och fristående kurser. Utbildningarna sker i nära samarbete med spännande forskning inom ledarskap- och managementfrågor i hälso- och sjukvården, samt inom självmordsprevention och etik- och policyfrågor som rör sjukvård och forskning.

Din roll
Som studievägledare stödjer du studenter antagna till utbildningsprogrammen vid UKLB och LIME. Inom ramen för uppdraget vid LIME ingår även vissa administrativa uppgifter, bl.a. skriva nyhetsbrev till studenter, informera grupper av studenter m.m. Studievägledaren har ett nära samarbete med programmens ledningar och ingår också i ett nätverk med övriga studievägledare vid KI.

I rollen som studievägledare ger du stöd till enskilda studenter att utifrån behov och förutsättningar hantera utbildnings- och studierelaterade frågor. Det kan gälla val och prioriteringar både under utbildningen och inför den framtida yrkeskarriären. I arbetet ingår att

- handlägga enskilda studentärenden inom berörda utbildningsprogram rörande t.ex. studieuppehåll, återupptag av studier, studieavbrott och undantag från behörighetsvillkor,
- erbjuda individuella planerings- och vägledningssamtal,
- erbjuda kompetens i utbildningsrelaterade regelfrågor till studenter och medarbetare,
- erbjuda olika former av stöd i studiesituationen, även till grupper av studenter och i nära samarbete med t.ex. KI:s studenthälsa,
- informera om behörighetskrav, antagning och urval vid utbildningsprogrammen.

Som studievägledare har du tystnadsplikt och lämnar inte uppgifter om en students personliga förhållanden vidare utan studentens medgivande. 

Vem är du?
Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet av studievägledning samt är högskoleutbildad studievägledare eller har annan högskoleexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av utbildningsadministrativa system, t.ex. Ladok. Även erfarenhet av arbete med internationella studenter är meriterande. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att hålla stödjande och vägledande samtal.

I rollen som studievägledare ställs stora krav på att både kunna samarbeta och att arbeta självständigt – och att söka hjälp när så behövs. Du har stor integritet, skapar förtroende och har lätt för att bygga relationer. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och trivs i en kreativ miljö där det finns utrymme för mångfald och olika perspektiv.

Det är nödvändigt att du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, både på svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Du är en god lyssnare med en väl utvecklad analytisk förmåga, och drar dig inte för att agera även i obekväma situationer. Du drivs av att ge kvalificerat och professionellt stöd. Det är också viktigt att du är lösningsorienterad och har ett pedagogiskt förhållningssätt.

I urvalet kommer vi att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?
En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

https://ki.se/om-ki/tio-skal-att-valja-karolinska-institutetAnsökan
Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

Skoladministratör och SYV till Solna gymnasium

Om oss Solna gymnasium är en attraktiv skola där antalet sökande ökar. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan. Vi tror att goda relationer mellan elever och personal är en förutsättning för goda studieresultat och en trevlig stämning på skolan. Solna gymnasium är en kommunal gymnasieskola med ca 750 elever och 80 personal. Vi har fem nationel... Visa mer
Om oss

Solna gymnasium är en attraktiv skola där antalet sökande ökar.

Vi har höga mål med vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan. Vi tror att goda relationer mellan elever och personal är en förutsättning för goda studieresultat och en trevlig stämning på skolan.

Solna gymnasium är en kommunal gymnasieskola med ca 750 elever och 80 personal. Vi har fem nationella program samt introduktionsprogrammen. Solna gymnasium är ett av Sveriges största idrottsgymnasier där hälften av skolans elever går på Nationell Idrottsutbildning där vi samarbetar med bl.a. AIK. Vi har många spännande och intressanta samarbetspartners som innebär att elever och personal kan knyta viktiga kontakter inom högskola, företag och idrott.

Vi söker dig som:

- Du har tidigare erfarenhet av arbete som skoladministratör från gymnasiet och har  en eftergymnasial utbildning eller högskoleutbildning.
- Du har en examen från Studie-och yrkesvägledarprogrammet , som omfattar 180hp.


- Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation.
- Talar och skriver flytande i svenska

Vad innebär arbetet?
Skoladministration tjänsten innebär att du ska arbeta med skolans elevregister (edlevo) i första hand.

Ansvarig för administrationen kring betygsättningen

SYV tjänsten innebär att du ansvarar för 1 ett 2 nationella program.

Utvecklas som lärare i Solna stad
Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och utvecklar goda digitala och analoga lärmiljöer. Du får vara med och utveckla digitaliseringen med fokus på formativ bedömning.

Mer information och ansökan
Tjänsten är visstidsanställning  på 50 % som skoladministratör och 50 % som SYV, med tillträde enligt överenskommelse. Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till rektor Johan Sigstedt

Välkommen att skicka in din ansökan med CV senast den 23/6-2023.  Urvalsarbetet kan komma att ske löpande. 

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Solna stad

Ulriksdalsskolan Ulriksdalsskolan är en modern och miljöcertifierad skola som öppnade 2014 med kapacitet för 900 elever i åldrana 6 - 16 år. Skolan ligger mitt i den expansiva stadsdelen Ulriksdal i Solna, med goda kommunikationer. I skolan finns även verksamhet för Solna Kulturskola och bibliotek.  Skolans arbete präglas av kreativitet och nytänkande. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi vet att bra relationer mellan elever och personal är en för... Visa mer
Ulriksdalsskolan
Ulriksdalsskolan är en modern och miljöcertifierad skola som öppnade 2014 med kapacitet för 900 elever i åldrana 6 - 16 år.

Skolan ligger mitt i den expansiva stadsdelen Ulriksdal i Solna, med goda kommunikationer. I skolan finns även verksamhet för Solna Kulturskola och bibliotek. 

Skolans arbete präglas av kreativitet och nytänkande. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi vet att bra relationer mellan elever och personal är en förutsättning för hög måluppfyllelse och en trevlig stämning på skolan. Vår vision; Tillsammans skapar vi trygghet och kunskap för livet! På skolan har det initierats en rad pedagogiska verksamheter såsom, Kulturgrupp,  Fritids utvecklingsgrupp, digitalisering och utveckling av elevhälsan.

Solna grundsärskola

Solna grundsärskola har ca 40 elever uppdelat på sex klasser och befinner sig i Skytteholmsskolans lokaler som ligger i centrala Solna. Nära till fina parker och till centrum. 

Solna grundsärskola befinner sig på en utvecklingsresa då skolan är relativt ung som egen enhet. Fokus i verksamheten ligger på att skapa en skola i framkant vad gäller kunskapsutveckling och tillgängliga lärmiljöer. Vi arbetar för varje elevs unika egenart och drivs av övertygelsen att alla har en given plats i samhället. Därmed arbetar vi för hög måluppfyllelse, goda relationer och en stark elevhälsa med fokus på förebyggande och hälsofrämjande arbete. 

Solna gymnasiesärskola startade HT22 och består idag av en klass med 5 elever och är precis i startgroparna för sin utvecklingsresa. Skolan delar lokaler med Solna grundsärskola i Skytteholmsskolan och har inriktning mot estetiska uttrycksformer mot individuella programmet. 

Vi söker dig som

- Är utbildad studie- och yrkesvägledare.
- Du har tidigare undervisningserfarenhet och är väl förtrogen med rådande läroplaner.
- Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation.
- Talar och skriver flytande i svenska.

Vad innebär arbetet?
Som kollega i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. 

Mer information och ansökan
Tjänsten är tillsvidare på 80%. Fördelningen är 60% arbete hos Ulriksdalsskolan och resterande 20% hos Solna grundsärskola samt Solna gymnasiesärskola. 

Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 1/11-2022. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Ulriksdalsskolans rektor Sofia Nybom på [email protected] eller Solna grundsärskolans rektor Mariana Berlin på [email protected]

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Studie-och yrkesvägledare till vuxenutbildning, Solna stad

Om oss Avdelningen för vuxenutbildning är en av åtta avdelningar på förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid. Avdelningen för vuxenutbildning erbjuder kommunal vuxenutbildning i Solna via entreprenad genom ett auktorisationssystem som drivs gemensamt med nio andra kommuner, Vux Norrort. I dagsläget är 33 utbildningsanordnare auktoriserade att leverera utbildning till solnaborna. Avdelningen ansvarar för studie- och yrkesvägledning, antagning,... Visa mer
Om oss
Avdelningen för vuxenutbildning är en av åtta avdelningar på förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid.

Avdelningen för vuxenutbildning erbjuder kommunal vuxenutbildning i Solna via entreprenad genom ett auktorisationssystem som drivs gemensamt med nio andra kommuner, Vux Norrort. I dagsläget är 33 utbildningsanordnare auktoriserade att leverera utbildning till solnaborna.

Avdelningen ansvarar för studie- och yrkesvägledning, antagning, stöd till sökande med funktionsvariationer, uppsökande verksamhet, administration och betygshantering. Avdelningen ansvarar också för entreprenörsstyrning och avtalsuppföljning samt säkerställer att systematiskt kvalitetsarbete bedrivs i enlighet med styrdokument och politiska mål.

Vad innebär arbetet?
I rollen som studie- och yrkesvägledare erbjuder du kvalificerad studie- och yrkesvägledning för vuxna samt ger stöd i studieplanering. Administrativa uppgifter som handläggning av antagning och hantering av elevärenden ingår i tjänsten.

I ditt dagliga arbete har du kontakt och samarbetar med många individer - elever, utbildningsanordnare och samarbetspartners både inom och utom förvaltningen och Solna stad. Du arbetar nära tillsammans med dina kollegor på avdelningen för vuxenutbildning som förutom dig består av tre studie-och yrkesvägledare, två administrativa samordnare och en rektor.

Vem söker vi?
- Har studie- och yrkesvägledarexamen.
- Har erfarenhet av att arbeta som studie- och yrkesvägledare inom kommunal vuxenutbildning, antingen i kommunal eller privat regi.
- Kunskap och erfarenhet av att arbeta i det elevadministrativa systemet Alvis är meriterande

För att lyckas med uppdraget tror vi att du är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du är intresserad av samhällsfrågor och utvecklingen av dagens och framtidens arbetsmarknad. Du styrs av mål- och resultattänkande och har förmåga att självständigt planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Rollen ställer krav på att du är en god kommunikatör samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och att du anstränger dig för att leverera lösningar. Du tycker att mötet med människor ger energi. Du har en god samarbetsförmåga och stimuleras av att utveckla arbetet tillsammans med dina kollegor och samarbetspartners. Du är engagerad och tar eget ansvar för att bidra till ett positivt arbets- och samarbetsklimat.

Vårt erbjudande
Är du rätt person för oss erbjuds du en tjänst inom en modern kommunal verksamhet i en stark tillväxtkommun. Du kommer att arbeta i fina lokaler centralt i Solna. Vi är en trevlig arbetsgrupp med engagerade medarbetare som har ständiga förbättringar av verksamheten i fokus.

Vi erbjuder dig en tjänst där du kan utveckla din egen kompetens och verksamheten. Kontinuerlig kompetensutveckling är en naturlig del av vår vardag. Viss möjlighet till arbete på distans finns. 

Mer information om ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Avdelningschef/Rektor Annika Blücher, E-post: [email protected]. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Sista ansökningsdag är den 22/11-2022

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid rustar Solnabor för jobb genom att erbjuda vuxenutbildning, svenska för invandrare, coachning och jobbmatchning. Under vårt paraply ligger också näringslivsfrågor där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för företag och företagare. Vi ansvarar också för skötsel och drift av idrottsplatser, bad och idrottshallar samt för Solna kulturskola och stadens bibliotek. Även stadens mötesplatser för unga ligger inom vårt ansvarsområde samt stöd till föreningar och studieförbund. Vi värnar och utvecklar stadens kulturhistoriskt värdefulla miljöer och förbättrar stadens rum med konstnärlig utsmyckning. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Studievägledare för studenter vid internationella utbildningsprogram

Ansök    Dec 28    Karolinska Inst    Studievägledare
Vill du bidra till utbildning av toppkvalitet? Utbildningskansliet för läkar- och biomedicinprogrammen (UKLB) är en del av avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd och har till uppgift att vara stöd till programnämnden för biomedicinprogrammen och programnämnden för läkarprogrammet i frågor som rör utbildningarna samt till studenterna i fråga om deras studier. Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) ger utbildnin... Visa mer
Vill du bidra till utbildning av toppkvalitet?
Utbildningskansliet för läkar- och biomedicinprogrammen (UKLB) är en del av avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd och har till uppgift att vara stöd till programnämnden för biomedicinprogrammen och programnämnden för läkarprogrammet i frågor som rör utbildningarna samt till studenterna i fråga om deras studier.

Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) ger utbildningar på grund- och avancerad nivå, både internationella masterprogram och fristående kurser. Utbildningarna sker i nära samarbete med spännande forskning inom ledarskap- och managementfrågor i hälso- och sjukvården, samt inom självmordsprevention och etik- och policyfrågor som rör sjukvård och forskning.

Vi söker nu en programstudievägledare som kommer att arbeta dels med biomedicinprogrammen inom UKLB, dels med internationella masterprogram vid LIME. Arbetet är ett vikariat mellan den 23 januari och den 23 juli 2023 med eventuell möjlighet till förlängning. Arbetet innebär att du kommer att vara studievägledare för studenter från alla delar av världen.

Din roll
Som studievägledare stödjer du studenter antagna till utbildningsprogrammen vid UKLB och LIME. Inom ramen för uppdraget vid LIME ingår även vissa administrativa uppgifter, bl.a. skriva nyhetsbrev till studenter, informera grupper av studenter m.m. Studievägledaren har ett nära samarbete med programmens ledningar och ingår också i ett nätverk med övriga studievägledare vid KI.

I rollen som studievägledare ger du stöd till enskilda studenter att utifrån behov och förutsättningar hantera utbildnings- och studierelaterade frågor. Det kan gälla val och prioriteringar både under utbildningen och inför den framtida yrkeskarriären. I arbetet ingår att

- handlägga enskilda studentärenden inom berörda utbildningsprogram rörande t.ex. studieuppehåll, återupptag av studier, studieavbrott och undantag från behörighetsvillkor,
- erbjuda individuella planerings- och vägledningssamtal,
- erbjuda kompetens i utbildningsrelaterade regelfrågor till studenter och medarbetare,
- erbjuda olika former av stöd i studiesituationen, även till grupper av studenter och i nära samarbete med t.ex. KI:s studenthälsa,
- informera om behörighetskrav, antagning och urval vid utbildningsprogrammen.

Som studievägledare har du tystnadsplikt och lämnar inte uppgifter om en students personliga förhållanden vidare utan studentens medgivande. 

Vem är du?
Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet av studievägledning samt är högskoleutbildad studievägledare eller har annan högskoleexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av utbildningsadministrativa system, t.ex. Ladok. Även erfarenhet av arbete med internationella studenter är meriterande. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att hålla stödjande och vägledande samtal.

I rollen som studievägledare ställs stora krav på att både kunna samarbeta och att arbeta självständigt – och att söka hjälp när så behövs. Du har stor integritet, skapar förtroende och har lätt för att bygga relationer. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och trivs i en kreativ miljö där det finns utrymme för mångfald och olika perspektiv.

Det är nödvändigt att du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, både på svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Du är en god lyssnare med en väl utvecklad analytisk förmåga, och drar dig inte för att agera även i obekväma situationer. Du drivs av att ge kvalificerat och professionellt stöd. Det är också viktigt att du är lösningsorienterad och har ett pedagogiskt förhållningssätt.

I urvalet kommer vi att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?
En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

https://ki.se/om-ki/tio-skal-att-valja-karolinska-institutetAnsökan
Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Vi söker dig som vill bli en del av oss på Thoren Business School Solna. Du ska brinna för att arbeta främjande och förebyggande. Dessutom ska du vilja vara i nära samarbete med näringslivet och bjuda in näringslivet in i skolan. På vår skola lägger vi mycket tid och kärlek i att skapa goda relationer mellan personal och elever då vi är övertygade om att goda relationer är nyckel till framgång. Du som söker ska därför vara öppen och glad och älska att arb... Visa mer
Vi söker dig som vill bli en del av oss på Thoren Business School Solna. Du ska brinna för att arbeta främjande och förebyggande. Dessutom ska du vilja vara i nära samarbete med näringslivet och bjuda in näringslivet in i skolan. På vår skola lägger vi mycket tid och kärlek i att skapa goda relationer mellan personal och elever då vi är övertygade om att goda relationer är nyckel till framgång. Du som söker ska därför vara öppen och glad och älska att arbeta med ungdomar, utbildning och utveckling
Vi söker följande tjänster:
Skolkurator 50%
Studie- och yrkesvägledare 50% Visa mindre

Pga världsläget söker vi fler Skyddsrumstekniker inom befolkningsskydd.

Snabb tillsättning! Du som kan börja direkt har förtur! Vi är Sveriges största skyddsrumskoncern! Vi skyddar fastighetsägaren i fredstid och civilbefolkningen i krigstid. Tack vare oss har Sverige fungerande skyddsrum. Om du vill bidra till Sveriges totalförsvarsförmåga och samtidigt ha ett fritt, omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter, då kan du vara personen som vi söker till rollen som skyddsrumstekniker. Som skyddsrumstekniker arbetar du m... Visa mer
Snabb tillsättning! Du som kan börja direkt har förtur!

Vi är Sveriges största skyddsrumskoncern!
Vi skyddar fastighetsägaren i fredstid och civilbefolkningen i krigstid. Tack vare oss har Sverige fungerande skyddsrum.
Om du vill bidra till Sveriges totalförsvarsförmåga och samtidigt ha ett fritt, omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter, då kan du vara personen som vi söker till rollen som skyddsrumstekniker.
Som skyddsrumstekniker arbetar du med mindre underhåll och justeringar såväl som med större skyddsrumsentreprenader.
De flesta av våra uppdrag föregås av ett besiktningsprotokoll och återrapporteringen sker skriftligen. Vi ser därför att du är en van användare av olika IT-stöd, och behärskar svenska i tal och skrift. Resor i tjänsten förekommer med enstaka övernattningar på annan ort.
Vi söker dig som har intresse och erfarenhet av hantverksarbete i någon form. Du är praktiskt lagd och inte minst, lösningsorienterad. Då arbetet oftast sker ute hos kunden ställer vi krav på att du har en utvecklad servicekänsla och social förmåga. Arbetet kan vara fysiskt krävande, och kräver att du tar hand om din kropp med regelbunden motion. Din närmaste chef är projektledaren.
Krav för anställning är a) Svenskt medborgarskap b) Ej dömd för grövre brott c) Ej under utmätning hos KFM d) Ej pågående eller tidigare missbruk e) Körkort personbil/lätt lastbil.
Registerutdrag för a-e kan komma att begäras. Provanställning tillämpas.
Meriterande är: a) Svensk militär utbildning och eller arbetslivserfarenhet. b) Engagemang inom frivillig försvarsorganisation. c) Eget företagande.
Befattningen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi lägger stor vikt vid dina karaktärsdrag vid tillsättningen. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Study & Careers Advisor

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


About this vacancy

IES Solna öppnade i Augusti 2021.  Vi är en skola för årskurserna 4-9, med start för 4-8 läsåret 2021/2022.  Vi är en tvåspråkig skola som följer den svenska läroplanen.

Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare. Tjänsten är på 80 - 100% med start i augusti 2022.

Arbetsbeskrivning

I ditt uppdrag som studie- och yrkesvägledare i grundskolan ingår att utveckla elevernas möjligheter till framtida studier och yrkesval. Du skapar förutsättningar för eleverna att lära känna sig själva genom samtal om deras intressen, förmågor, studier och praktik. Du delger information till elever och vårdnadshavare om olika val inom grundskolan som ligger till grund för framtida studie- och yrkesval. Du har motiverande vägledningssamtal och samordnar PRAO och tillsammans med vår Academic Manager även lovskolor för våra elever. 

Du arbetar även nära våra lärare och skolans elevhälsa, med särskilt fokus på att motivera och vägleda eleverna inför framtida studier och yrkesval, samt är ett stöd till personal då det gäller studie- och yrkesvägledande insatser gällande hela skolans ansvar. Du ser till att skolan följer lagar och förordningar vad gäller studie- och yrkesvägledning samt att vi som skola utvecklas i förhållande till samhällstrender och arbetsmarknadens förändringar med sikte på att förbereda och rusta våra elever inför framtiden. 

Tyngdpunkten i uppdraget är mot elever i årskurs 7–9, men innebär även att medverka kring studie- och yrkesvägledning för yngre elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen som studie- och yrkesvägledare. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, och vara trygg med att använda IT i det dagliga arbetet. Du arbetar systematiskt och välplanerat, men kan vara flexibel när det behövs. För att lyckas i rollen behöver du vara en förtroendeingivande person som har lätt för att skapa relationer. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten är en spännande chans att arbeta i en stimulerande och internationell miljö. Rekryteringen sker löpande.

Har du frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta: 

[email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Administrativ Studie och yrkesvägledare

Ansök    Jun 9    Astar AB    Studie- och yrkesvägledare
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Kundval Rusta och Matcha och Företagsutbildningar. Med ca 250 anställda finns vi på drygt 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning. Läs ... Visa mer
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Kundval Rusta och Matcha och Företagsutbildningar.Med ca 250 anställda finns vi på drygt 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning.Läs mer om oss på www.astar.se eller www.thorengruppen.se.Vi söker en Studie- och Yrkesvägledare med gott värdskap, som brinner för verklighetsnära utbildning och som vill vara med och utveckla stjärnan i varje individ.

Vi tror att alla har drömmar och visioner om vilka de vill vara och de vill bli. Alla har en inneboende talang och förutsättningar att lyckas och du är första pusselbiten.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är behörig Studie- och yrkesvägledare till vår skola i Solna Centrum. 

Som anställd på Astar arbetar du utifrån Astars Koncepthandbok och är samtidigt van att ta egna beslut. Du är van att coacha individer samt hantera digitala verktyg vad gäller planering och bedömning. 

Det här erbjuder vi dig

Hos Astar får du en arbetsmiljö med förutsättningar för att du ska kunna utvecklas som individ och studie- och yrkesvägledare. Du får frihet under ansvar och snabba beslutsvägar, som gör det möjligt för dig att driva elever och skolan framåt.

Du får även:

Fantastiska möjligheter till egen utveckling genom Astar Academy, våra internutbildningar. branschens bästa värdskap och eleven in fokus. nationellt stöd via våra digitala utvecklingsgrupper bestående av kollegor från hela landet.

På Astar är du i ett arbetsteam som uppmuntrar idéer och kreativitet, där inget känns för stort eller svårt. Du får även tillgång till utbildning/friskvårdspeng och får varje år delta i Thoren Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla anställda. 

Egenskaper

För att trivas hos oss på Astar ska du tycka om transparenta och utvecklande dialoger, att ta ansvar för dina resultat och att delta i utvecklingen för att nå vårt gemensamma mission: att vara bäst på vuxenutbildning i Sverige. Du ska också tycka att ett gott värdskap och verklighetsnära utbildning är centrala delar av varje undervisningssituation. Om du vill utvecklas, har ett inkluderande förhållningssätt, viljan att hjälpa andra och förmågan att prioritera och planera, passar vi bra ihop.

Varmt välkommen att söka till oss på Astar och bli en del av framtiden.

Anställningens omfattning

Tjänsten är på 50% med start omgående. ange löneanspråk.

Rekryteringen

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

För mer information om skolan, tjänsten och företaget är du välkommen att kontakta Enhetschef/Rektor [email protected] 

Vilka är vi?

Ledorden MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta: ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med cirka 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver 31 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 45 orter.

Astar ingår i ThorenGruppen och ”A star” betyder ”en stjärna” och syftar till vår verksamhets ambition att attrahera och utveckla stjärnan i varje individ – deltagare och elev så väl som medarbetare och chef. Vår vision är ”Att ge alla människor, oavsett bakgrund, möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna.”Vi gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa verksamheter där alla är välkomna och inkluderade.

Läs mer om oss på: thorengruppen.se Visa mindre

Pga världsläget söker vi fler Skyddsrumstekniker inom befolkningsskydd.

Snabb tillsättning! Du som kan börja direkt har förtur! Vi är Sveriges största skyddsrumskoncern! Vi skyddar fastighetsägaren i fredstid och civilbefolkningen i krigstid. Tack vare oss har Sverige fungerande skyddsrum. Om du vill bidra till Sveriges totalförsvarsförmåga och samtidigt ha ett fritt, omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter, då kan du vara personen som vi söker till rollen som skyddsrumstekniker. Som skyddsrumstekniker arbetar du m... Visa mer
Snabb tillsättning! Du som kan börja direkt har förtur!

Vi är Sveriges största skyddsrumskoncern!
Vi skyddar fastighetsägaren i fredstid och civilbefolkningen i krigstid. Tack vare oss har Sverige fungerande skyddsrum.
Om du vill bidra till Sveriges totalförsvarsförmåga och samtidigt ha ett fritt, omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter, då kan du vara personen som vi söker till rollen som skyddsrumstekniker.
Som skyddsrumstekniker arbetar du med mindre underhåll och justeringar såväl som med större skyddsrumsentreprenader.
De flesta av våra uppdrag föregås av ett besiktningsprotokoll och återrapporteringen sker skriftligen. Vi ser därför att du är en van användare av olika IT-stöd, och behärskar svenska i tal och skrift. Resor i tjänsten förekommer med enstaka övernattningar på annan ort.
Vi söker dig som har intresse och erfarenhet av hantverksarbete i någon form. Du är praktiskt lagd och inte minst, lösningsorienterad. Då arbetet oftast sker ute hos kunden ställer vi krav på att du har en utvecklad servicekänsla och social förmåga. Arbetet kan vara fysiskt krävande, och kräver att du tar hand om din kropp med regelbunden motion. Din närmaste chef är projektledaren.
Krav för anställning är a) Svenskt medborgarskap b) Ej dömd för grövre brott c) Ej under utmätning hos KFM d) Ej pågående eller tidigare missbruk e) Körkort personbil/lätt lastbil.
Registerutdrag för a-e kan komma att begäras. Provanställning tillämpas.
Meriterande är: a) Svensk militär utbildning och eller arbetslivserfarenhet. b) Engagemang inom frivillig försvarsorganisation. c) Eget företagande.
Befattningen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi lägger stor vikt vid dina karaktärsdrag vid tillsättningen. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999 med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 27 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Thoren Business School som tillhör ThorenGruppen är ett Affärsgymnasiet som utbildar framtidens af... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999 med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 27 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.
Thoren Business School som tillhör ThorenGruppen är ett Affärsgymnasiet som utbildar framtidens affärsmän, affärskvinnor och ledare och finns på elva orter.
Du som söker tjänsten ska vilja vara med och fortsätta detta arbete med våra ledord: Mod, kraft, passion med hjärta. Våra medarbetare är modiga, kraftfulla och passionerade individer som coachar och stöttar varandra.
Mod: Att våga utmana befintliga mönster, ALLTID välja det annorlunda framför det vanliga, våga ifrågasätta, våga pröva nya vägar och våga skapa en verklighetsförankrad skola där eleverna tränas och förbereds till att bli antagningsbara och anställningsbara. Våga vara flexibel och våga säga ja. Våga göra fel för att sedan göra om.
Kraft: Att ha kraften i att vara med och driva och motivera elever och kollegor till att uppnå gemensamma mål. Vi är affärsgymnasiet och företagsamt lärande ska genomsyra all undervisning.
Passion: Att skapa en besjälad arbetsplats där du som ledare och medarbetare verkligen brinner för din uppgift, för eleverna och för att skapa affärsgymnasiet! Hjärta: Du har hjärta i allt det du gör!


Skolan har tre program; Ekonomiprogrammet, Samhällsprogrammet samt Handel och administrationsprogrammet. Alla program har ett fokus på ett företagsamt lärande och vill att eleverna utvecklar förmågan att se möjligheter och gå från idé till handling.


Din profil
Du som söker ska vilja arbeta främjande och förebyggande. Du ska vara flexibel och en ja-sägare när det kommer till att våga vara annorlunda. Dessutom ska du vilja vara i nära samarbete med näringslivet och bjuda in näringslivet in i skolan och vice versa. På vår skola kommer vi att lägga ner mycket tid och kärlek i att skapa goda relationer mellan personal och elev då vi är övertygade om att goda relationer är nyckel till framgång. Du som söker ska därför vara öppen och glad och älska att arbeta med ungdomar och utbildning.
Vi söker följande tjänster:
Studie- och yrkesvägledare 30%
Tjänsten är en tillsvidareanställning (med 6 månaders provanställning). Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att söka.
Varmt välkommen, vi ser fram emot din ansökan och en kort film där du beskriver dig själv. Visa mindre

Studievägledare till läkarprogrammets kansli, vikariat

Ansök    Apr 13    Karolinska Inst    Studievägledare
Vill du bidra till medicinsk utbildning av toppkvalitet? Inom utbildningskansliet för läkar- och biomedicinprogrammen finns huvudsakligen två funktioner, studievägledare och handläggare. Enheten är en del av avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd och har till uppgift att vara stöd till programnämndernas ledningar i frågor som rör programmen samt till studenterna i frågor om deras studier. Kansliet samordnar och bereder ärenden till prog... Visa mer
Vill du bidra till medicinsk utbildning av toppkvalitet?
Inom utbildningskansliet för läkar- och biomedicinprogrammen finns huvudsakligen två funktioner, studievägledare och handläggare.

Enheten är en del av avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd och har till uppgift att vara stöd till programnämndernas ledningar i frågor som rör programmen samt till studenterna i frågor om deras studier. Kansliet samordnar och bereder ärenden till programnämnderna och delar av deras underorganisation. Medarbetarna vid kansliet har stor förmåga till självständighet och eget ansvar. Läkarprogrammet genomgår just nu en stor förändring och det pågår omfattande utredningsarbete som även studievägledare förväntas delta i.

Tjänsten är ett vikariat fr.o.m. den 1 augusti 2022 t.o.m. den 31 juli 2023.

Din roll
Programstudievägledningen är främst avsedd för studenter på KI:s utbildningsprogram, men även de som söker programmet kan vända sig till studievägledarna för att få fördjupad information om programmet och personlig vägledning. Syftet är att den enskilde studenten utifrån sina behov och förutsättningar ska få stöd att hantera utbildnings- och studierelaterade frågor. Det kan gälla val och prioriteringar under utbildningen och inför den framtida yrkeskarriären. Kommunikationen med studenterna sker främst via samtal och e-post, men även andra kanaler kan förekomma. Det finns i dagsläget tre studievägledare som uteslutande arbetar med läkarprogrammet.

En stor del av arbetet utgörs också av studieadministrativa uppgifter och handläggning av studentärenden. Studievägledaren är också ett stöd till programledningen och i det ingår bl.a. att bistå vid planering och uppföljning. I tjänsten ingår även att vara studievägledare för studenter som läser kompletterande utbildning för läkare med examen från tredje land.

Studievägledaren har ett nära samarbete med övriga medarbetare vid kansliet samt med lärare och administratörer inom programmets kurser. I studievägledningens uppgifter ingår bl.a. att:

- erbjuda individuella planerings- och vägledningssamtal
- erbjuda olika former av stöd i studiesituationen
- erbjuda karriärvägledning och information om arbetsmarknaden
- informera om behörighetskrav, urval och antagning
- följa upp studieresultat och hantera administrationen i Ladok
- stötta lärare m.fl. i regelfrågor runt studentärenden
- bereda och föredra studentärenden inför beslut och kommunicera beslut till berörda

Vem är du?
Vi söker dig som har:

- erfarenhet från arbete på lärosäte som studievägledare, utbildningsadministratör eller -handläggare, från offentlig förvaltning eller motsvarande verksamhet, alternativt arbetslivserfarenhet där du ska ha haft uppgifter inom området för tjänsten som vi bedömer som likvärdig
- 3-årig högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- erfarenhet av stödjande och vägledande samtal
- god kännedom om utbildning/administration inom högskola/universitet, gärna av utbildningar med verksamhetsförlagd utbildning, t.ex. inom vården
- god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
- en god administrativ förmåga och goda datorkunskaper, gärna av system som används i högskolan
- hög personlig mognad och social kompetens

 Vi ser gärna att du också har erfarenhet av/kompetens inom

- ärendehantering, beredning av beslutsunderlag och verksamhetsstöd
- administration i Ladok.
- digitala arbetsformer och webbkommunikation.

Vad erbjuder vi?
En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

https://ki.se/om-ki/tio-skal-att-valja-karolinska-institutetAnsökan
Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Yrkesgymnasierna Stockholm

MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö ... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Beskrivning

Nu söker vi en Studie- och yrkesvägledare till våra fyra skolor i Stockholmsområdet: YG Skarpnäck, YG Solna, YG Sollentuna och YG Huddinge.

Detta betyder att du kommer dela dina arbetsveckor på dessa fyra arbetsplatser, vilket innebär pendling mellan de olika enheterna.

Arbetsuppgifter

Arbetet kommer att utgöras av sedvanliga SYV-uppgifter så som att genomföra individuella vägledningssamtal, ge information klass- och årskursvis samt ingå i elevhälsoteamet.

Initiering och planering av aktiviteter som berör alla skolans elever i nära samarbete med lärare, APL-samordnare och annan personal för att inkludera studie- och yrkesvägledning i gymnasieskolans ämnen och kurser. 

Totalt ger vi på våra fyra skolor 10 olika program och våra elever utgör därför en mycket heterogen grupp med olika intressen, bakgrunder, förutsättningar och erfarenhet. Det ställer höga krav på dig att ha förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje elevs förutsättningar och behov. Du är en del av skolans elevhälsoteam och arbetar också tillsammans med skolledare, lärare och administrativ personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen. Ett prestigelöst och lösningsfokuserat förhållningssätt, förmåga att skapa goda relationer samt ett stort intresse och engagemang i arbete med ungdomar. God samarbetsförmåga och förmåga att självständigt prioritera och planera ditt arbete. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Solna/Upplands Väsby

Vi söker en studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Solna och Upplands Väsby! Arena Utbildning erbjuder följande gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna: Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid. Tjänsten du söker är heltid på dagtid. Utbildningarna är flexibla och individanpassade, de svara... Visa mer
Vi söker en studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Solna och Upplands Väsby!
Arena Utbildning erbjuder följande gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna:
Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid. Tjänsten du söker är heltid på dagtid.
Utbildningarna är flexibla och individanpassade, de svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i en positiv studiemiljö. Utbildningen planeras utifrån den studerandes tidigare studier och yrkeserfarenhet. Vi använder IT som ett naturligt verktyg i det dagliga arbetet. Verksamheten bedrivs i lokaler belägna i Solna Business Park och Upplands Väsby.
Som studie- och yrkesvägledare på Arena Utbildning ingår du i ett arbetslag tillsammans med administratörer, biträdande rektorer och rektor. Du är engagerad och värnar om en god dialog med elever. I din roll och ditt arbete är du uppmärksam, medveten, närvarande i dialog med elever, lärare samt kommuner.
På Arena Utbildning tror vi starkt på samarbete och hjälpsamhet, såväl som i relationen med elever som kollegor sinsemellan. Vi är ett engagerat team som värdesätter positiv inställning och vill att du som blivande studie- och yrkesvägledare hos oss ska ha samma inställning.
Exempel på arbetsuppgifter:
Vägledning för våra elever på olika program.
Information i större grupper med fokus på framtida studie- och yrkesmöjligheter.
Samhällsvägledning.
Studieteknik.
Bistå elever med hjälp kring CSN och dylikt.
ISP-planering (individuella studieplaner).
Bistå lärarna med information och handledning i frågor som rör studieplanering.
Ansvara för elevernas program, kurs eller skolbyten.
Nära samarbete med administration om elever och elevärenden.
Daglig kontakt med elever, lärare och externa aktörer som samarbetskommuner.
Tillgodose elever intyg till, CSN, arbetsförmedlingen eller andra aktörer.Kvalifikationer:
Vi söker dig som är behörig studie- och yrkesvägledare med examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.
Minst 1 års arbete inom vuxenutbildning.
God IT-vana i bl.a. Office.Meriterande men inget krav:
Erfarenhet av Alvis.Tjänsten kan komma att tillsättas innan utgånget datum. Välkommen med din ansökan till Arena Utbildning! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare sökes till Solna stad, tillsvidare 50-70%

Vi söker dig som • Är utbildad studie- och yrkesvägledare. • Du har tidigare undervisningserfarenhet och är väl förtrogen med rådande läroplan. • Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. • Talar och skriver flytande i svenska. Utvecklas som lärare i Solna stad Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på eleve... Visa mer
Vi söker dig som

• Är utbildad studie- och yrkesvägledare.
• Du har tidigare undervisningserfarenhet och är väl förtrogen med rådande läroplan.
• Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation.
• Talar och skriver flytande i svenska.

Utvecklas som lärare i Solna stad
Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och utvecklar goda digitala och analoga lärmiljöer. Du får vara med och utveckla digitaliseringen med fokus på formativ bedömning.

Mer information och ansökan
Tjänsten är tillsvidare på 70% fram till juni 2022. Fördelningen är 50% arbete hos Ulriksdalsskolan och resterande 20% hos Solna grundsärskola. Dessa 20% hos grundsärskolan är fram till juni med chans till eventuell förlängning. Skulle det inte bli förlängt så kommer tjänsten, med andra ord, innebära 50% tillsvidare från och med juni 2022.

Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 26/12-2021. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Ulriksdalsskolans rektor Conny Lindberg på 08-746 16 10, [email protected] eller Solna grundsärskolans rektor Mariana Berlin på [email protected]

Ulriksdalsskolan
Ulriksdalsskolan är en modern och miljöcertifierad skola som öppnade 2014 med kapacitet för 900 elever i åldrana 6 - 16 år. Skolan ligger mitt i den expansiva stadsdelen Ulriksdal i Solna, med goda kommunikationer. I skolan finns även verksamhet för Solna Kulturskola och bibliotek. Vi har även ett nära samarbete med ÖverJärva Naturskola som ligger ett par hundra meter från Ulriksdalsskolan.

Skolan befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och präglas av kreativitet och nytänkande. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi vet att bra relationer mellan elever och personal är en förutsättning för hög måluppfyllelse och en trevlig stämning på skolan. Vår vision; Tillsammans skapar vi trygghet och kunskap för livet! På skolan har det initierats en rad pedagogiska verksamheter såsom, Kulturgrupp, Internationellt samarbete med Kina, Fritids utvecklingsgrupp, digitalisering och utveckling av elevhälsan.

Solna grundsärskola
Solna grundsärskola har ca 40 elever uppdelat på sju klasser och befinner sig i Skytteholmsskolans lokaler som ligger i centrala Solna. 
-----

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare sökes till Solna stad, tillsvidare 50-70%

Vi söker dig som • Är utbildad studie- och yrkesvägledare. • Du har tidigare undervisningserfarenhet och är väl förtrogen med rådande läroplan. • Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. • Talar och skriver flytande i svenska. Utvecklas som lärare i Solna stad Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på eleve... Visa mer
Vi söker dig som

• Är utbildad studie- och yrkesvägledare.
• Du har tidigare undervisningserfarenhet och är väl förtrogen med rådande läroplan.
• Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation.
• Talar och skriver flytande i svenska.

Utvecklas som lärare i Solna stad
Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och utvecklar goda digitala och analoga lärmiljöer. Du får vara med och utveckla digitaliseringen med fokus på formativ bedömning.

Mer information och ansökan
Tjänsten är tillsvidare på 70% fram till juni 2022. Fördelningen är 50% arbete hos Ulriksdalsskolan och resterande 20% hos Solna grundsärskola. Dessa 20% hos grundsärskolan är fram till juni med chans till eventuell förlängning. Skulle det inte bli förlängt så kommer tjänsten, med andra ord, innebära 50% tillsvidare från och med juni 2022.

Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 2/1-2022. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Ulriksdalsskolans rektor Conny Lindberg på 08-746 16 10, [email protected] eller Solna grundsärskolans rektor Mariana Berlin på [email protected]

Ulriksdalsskolan
Ulriksdalsskolan är en modern och miljöcertifierad skola som öppnade 2014 med kapacitet för 900 elever i åldrana 6 - 16 år. Skolan ligger mitt i den expansiva stadsdelen Ulriksdal i Solna, med goda kommunikationer. I skolan finns även verksamhet för Solna Kulturskola och bibliotek. Vi har även ett nära samarbete med ÖverJärva Naturskola som ligger ett par hundra meter från Ulriksdalsskolan.

Skolan befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och präglas av kreativitet och nytänkande. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi vet att bra relationer mellan elever och personal är en förutsättning för hög måluppfyllelse och en trevlig stämning på skolan. Vår vision; Tillsammans skapar vi trygghet och kunskap för livet! På skolan har det initierats en rad pedagogiska verksamheter såsom, Kulturgrupp, Internationellt samarbete med Kina, Fritids utvecklingsgrupp, digitalisering och utveckling av elevhälsan.

Solna grundsärskola
Solna grundsärskola har ca 40 elever uppdelat på sju klasser och befinner sig i Skytteholmsskolans lokaler som ligger i centrala Solna. 
-----

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare Vux

Om Academy Omsorg Vi är unika som utbildningsanordnare då vi i grunden är ett företag i branschen, Funkisgruppen AB. Vi startade vuxenutbildning för att skapa ny, bättre och mer ändamålsenlig utbildning inom vård- och omsorg, barn- och fritid. Detta då vi själva sett att det finns behov av mer - och bättre utbildning inom det området. Vår pedagogiska modell bygger på praktiska case och problembaserat lärande för att knyta an till verkligheten och ge direkt... Visa mer
Om Academy Omsorg
Vi är unika som utbildningsanordnare då vi i grunden är ett företag i branschen, Funkisgruppen AB. Vi startade vuxenutbildning för att skapa ny, bättre och mer ändamålsenlig utbildning inom vård- och omsorg, barn- och fritid. Detta då vi själva sett att det finns behov av mer - och bättre utbildning inom det området.
Vår pedagogiska modell bygger på praktiska case och problembaserat lärande för att knyta an till verkligheten och ge direkt tillämpbar kunskap. Hos oss lär du dig för arbetslivet och livet - inte för provet.
Vi erbjuder vuxenutbildning inom vård- och omsorg samt barn och fritid och håller på starta yrkeshögskola.
Kvalifikationer
Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare på deltid som ska vägleda våra studerande inom yrkesinriktad vuxenutbildning.
Du har driv, hög energinivå och ser det som stimulerande att vara med och bygga upp en modern och unik utbildningsverksamhet från grunden.
Vi vill att du har erfarenhet av komvux och gärna av att ha väglett vuxna studerande med svenska som andraspråk.
Du är utbildad studie- och yrkesvägledare (krav).
Du har även att du har hög IT-mognad och gärna erfarenhet av Alvis.
Du är trygg, tydlig och målinriktad vilket skapar förtroende i verksamheten mot studerande och uppdragsgivare.
Din arbetsplats kommer att vara i Solna, men du kommer att ha stora möjligheter att arbeta på distans.
Academy Omsorg erbjuder dig att vara med från början i en spännande utvecklingsresa där vi formar och fortsätter utvecklingen av vårt nya utbildningskoncept. Tillsammans är vi unika inom vuxenutbildning och vår vision är att du och vårt företag ska göra skillnad genom att utbilda fantastiska medarbetare.
Om tjänsten
Flexibilitet kring uppdragets omfattning finns och är beroende på avtal och elevunderlag.
Vi ser positivt på att du kan kombinera med andra åtaganden och vi är flexibla i schemaläggning av arbetstiden. Stora möjligheter att arbeta på distans.
Ansökan
Märk din ansökan med "Ansökan SYV" och mejla din ansökan innehållande CV och personligt brev till:
[email protected]
Individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.
Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Visa mindre

Byggstäd

Byggstäd 24 Service Sverige AB Vi söker nu dig som vill jobba som byggstädare! Vi söker nu en energisk person som vill jobba som byggstädare. Vi söker dig som är disciplinerad, hårt arbetande, och samvetsgrann. Som byggstädare är man inte delaktig i självaste byggproduktionen utan arbetar inom allt som berör städning. En byggstädares arbetsuppgifter skiftar, exempelvis från fönster puts och finstäda inför en besiktning till att grovstäda och täcka golv. Äv... Visa mer
Byggstäd
24 Service Sverige AB
Vi söker nu dig som vill jobba som byggstädare!
Vi söker nu en energisk person som vill jobba som byggstädare. Vi söker dig som är disciplinerad, hårt arbetande, och samvetsgrann.
Som byggstädare är man inte delaktig i självaste byggproduktionen utan arbetar inom allt som berör städning. En byggstädares arbetsuppgifter skiftar, exempelvis från fönster puts och finstäda inför en besiktning till att grovstäda och täcka golv. Även göra rent i bodarna på en byggarbetsplats, ta ut sopporna, fylla på med tvål och toapapper.
Är du redo att ta an nya utmaningar, och vill få möjligheten att utvecklas och klättra i din karriär? Då har du kommit rätt! Med kunder från många olika branscher kommer du hos oss hitta många olika möjligheter, och hitta en arbetsplats där du trivs och får arbeta med det du brinner för.
Som arbetstagare hos oss får du alltid någon du kan bolla idéer med, utveckla din kompetens, och ta del av kortare utbildningar och kurser.
Vi på 24 Service AB brinner för att hitta personer med drivkraft och som tycker om att vara med i utvecklingen av verksamheten.
Arbetsuppgifter: Som byggstädare kommer du att jobba med:
Fönsterrengöring
Rengöring före inspektion efter grov rengöring
Golvbeläggning
Allmän rengöring av anläggningen

Kvalifikationer: För att du ska kunna utföra ett bra jobb på arbetsplatsen behöver uppfylla följande kvalifikationer:
Tidigare erfarenheter inom yrket
Har någon typ av utbildning

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du först att gå på en intervju hos oss, och efter du blir sedan anställd hos oss om allt känns bra från båda parter.
Låter tjänsten intressant? Sök jobbet idag, då vi går igenom ansökningarna löpande. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!
Om oss på 24 Service AB Vårt mål på 24 Service AB är att hitta drivna kandidater till oss som arbetsgivare där du som arbetstagare får möjligheten att utvecklas och klättra i din karriär.
Vi jobbar mot många branscher men har främst kunder inom fastighet, lager och logistik, lokalvård, administration, och hälso- och sjukvård.
Vi söker dig som är motiverad, driven att jobba mot gemensamma mål, och som vill lära sig nya saker.
Skicka in ditt CV till HR administratör [email protected] eller för mer information om tjänsten kan du ringa på vårt nummer till kontoret- 072 505 8555
För mer information om företaget kan du mejla koncernchef Linda Gustafsson- [email protected]
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Solna/Upplands Väsby

Vi söker en studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Stockholm, Solna och Upplands Väsby! Arena Utbildning erbjuder följande gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna: Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid. Tjänsten du söker är heltid på dagtid. Utbildningarna är flexibla och individanpassad... Visa mer
Vi söker en studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Stockholm, Solna och Upplands Väsby!
Arena Utbildning erbjuder följande gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna:
Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid. Tjänsten du söker är heltid på dagtid.
Utbildningarna är flexibla och individanpassade, de svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i en positiv studiemiljö. Utbildningen planeras utifrån den studerandes tidigare studier och yrkeserfarenhet. Vi använder IT som ett naturligt verktyg i det dagliga arbetet. Verksamheten bedrivs i lokaler belägna i Solna Business Park och Upplands Väsby.
Som studie- och yrkesvägledare på Arena Utbildning ingår du i ett arbetslag tillsammans med administratörer, biträdande rektorer och rektor. Du är engagerad och värnar om en god dialog med elever. I din roll och ditt arbete är du uppmärksam, medveten, närvarande i dialog med elever, lärare samt kommuner.
På Arena Utbildning tror vi starkt på samarbete och hjälpsamhet, såväl som i relationen med elever som kollegor sinsemellan. Vi är ett engagerat team som värdesätter positiv inställning och vill att du som blivande studie- och yrkesvägledare hos oss ska ha samma inställning.
Exempel på arbetsuppgifter:
Vägledning för våra elever på olika program.
Information i större grupper med fokus på framtida studie- och yrkesmöjligheter.
Samhällsvägledning.
Studieteknik.
Bistå elever med hjälp kring CSN och dylikt.
ISP-planering (individuella studieplaner).
Bistå lärarna med information och handledning i frågor som rör studieplanering.
Ansvara för elevernas program, kurs eller skolbyten.
Daglig kontakt med elever, administration, lärare och externa aktörer som samarbetskommuner.
Tillgodose elever intyg till migrationsverket, CSN, arbetsförmedlingen eller andra aktörer.Kvalifikationer:
Vi söker dig som är behörig studie- och yrkesvägledare med examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.
Minst 1 års arbete inom vuxenutbildning.Meriterande men inget krav:
Erfarenhet av Alvis.Tjänsten kan komma att tillsättas innan utgånget datum. Välkommen med din ansökan till Arena Utbildning! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Solna gymnasium

Vi söker dig som: • Är utbildad studie- och yrkesvägledare. • Gärna erfarenhet av gymnasiets introduktionsprogram. • Du har tidigare undervisningserfarenhet och är väl förtrogen med rådande läroplan. • Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. • Talar och skriver flytande i svenska. Utvecklas som lärare i Solna stad Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedago... Visa mer
Vi söker dig som:


• Är utbildad studie- och yrkesvägledare.
• Gärna erfarenhet av gymnasiets introduktionsprogram.
• Du har tidigare undervisningserfarenhet och är väl förtrogen med rådande läroplan.
• Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation.
• Talar och skriver flytande i svenska.

Utvecklas som lärare i Solna stad
Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och utvecklar goda digitala och analoga lärmiljöer. Du får vara med och utveckla digitaliseringen med fokus på formativ bedömning.

Mer information och ansökan
Tjänsten är ett vikariat på 50% till och med 18/3 - 2022. Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 11/11 - 2021. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till rektor Jonas Egervärn på [email protected]

Om skolan
Solna gymnasium är en attraktiv skola där antalet sökande ökar. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan. Vi tror att goda relationer mellan elever och personal är en förutsättning för goda studieresultat och en trevlig stämning på skolan.

Solna Gymnasium är en kommunal gymnasieskola med ca 800 elever och 90 personal. Vi har fem nationella program samt introduktionsprogrammen. Solna Gymnasium är ett av Sveriges största idrottsgymnasier där hälften av skolans elever går på Nationell Idrottsutbildning där vi samarbetar med bl.a. AIK. Vi har många spännande och intressanta samarbetspartners som innebär att elever och personal kan knyta viktiga kontakter inom högskola, företag och idrott.

I samarbete med Stockholms universitet är Solna Gymnasium en övningsskola för blivande lärare. Det innebär att alla våra lärare förväntas gå handledarutbildning för att kunna handleda lärarstudenter.


-----


I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Astar i Solna Centrum söker ytterligare en Studie och Yrkesvägledare

Ansök    Okt 4    Astar AB    Studie- och yrkesvägledare
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar. Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning. Läs mer om os... Visa mer
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar.Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning.Läs mer om oss på www.astar.se eller www.thorengruppen.se.Bakgrund
Vår verksamhet växer och vi söker ytterligare en studie & Yrkesvägledare till vår verksamhet i Solna Centrum.

Vi söker dig som är utbildad SYV och med erfarenhet av Yrkesvägledning samt administrativt arbete inom vuxenutbildningen, kunskap om regelverken kring komvux och som har ett stort intresse för att bidra till verksamhetsutveckling. 

Rollen som SYV på Astar innebär att du arbetar inom tre nyckelfunktioner: systemadministration, kundservice och Studie & yrkesvägledning.

Arbetsbeskrivning

Som studie- och yrkesvägledare kommer du att träffa studerande enskilt och till en viss del via digitala kommunikationsvägar men även i våra verksamhetslokaler. Du vägleder vilka möjliga vägar mot arbetslivet och fortsatta studier som finns samt kartlägger valideringsmöjligheter. Administration inklusive antagningsarbete liksom kvällstjänstgöring kan ingå. 

Vid behov tar du fram individuella studieplaner utifrån varje individs mål och förutsättningar. Du medverkar också i utåtriktade aktiviteter och samverkar med olika aktörer, som till exempel arbetsförmedling, jobbtorg och kommuner. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som innehar Studie & Yrkesvägledarexamen samt erfarenhet av kund- och serviceinriktad verksamhet. Du har god datorvana samt goda kunskaper i Office-paketet. Din uttrycksförmåga i svenska är god i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning är meriterande.

Vi ser att du är en lösningsorienterad person som också tar ansvar för din uppgift och styr självständigt ditt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv och skapa förtroendefulla relationer utan att ta över personens känslor. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt förhållande till andra människor. Som person har du ett genuint intresse och en förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar.

Arbetsbelastningen är periodvis hög, så du bör kunna hantera arbetstoppar och prioritera då det behövs. 

Vi ser gärna att du kan starta omgående eller senast inom en månad.  

Övrigt

Rekrytering kommer att ske löpande och annonsen kan därför tas bort innan ansökningstiden har gått ut. 

Ange löneanspråk i ansökan, utan löneanspråk kommer ansökan ej att behandlas. 

 

Vilka är vi?

Ledorden MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta: ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med cirka 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver 31 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 45 orter.

Astar ingår i ThorenGruppen och ”A star” betyder ”en stjärna” och syftar till vår verksamhets ambition att attrahera och utveckla stjärnan i varje individ – deltagare och elev så väl som medarbetare och chef. Vår vision är ”Att ge alla människor, oavsett bakgrund, möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna.”Vi gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa verksamheter där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Studievägledare till Enheten för student- och karriärservice

Ansök    Sep 2    Karolinska Inst    Studievägledare
Vill du bidra till en bättre hälsa för alla? Är du en social och driven studievägledare som vill jobba med att vägleda blivande studenter som drömmer om ett yrke inom vård, medicin och hälsa? Enheten för student- och karriärservice ansvarar för den allmänna studie- och karriärvägledningen, som i huvudsak vänder sig till presumtiva studenter och sökande. Då vår ena studievägledare gått vidare till en annan tjänst söker vi nu en ersättare. Inom e... Visa mer
Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?
Är du en social och driven studievägledare som vill jobba med att vägleda blivande studenter som drömmer om ett yrke inom vård, medicin och hälsa?Enheten för student- och karriärservice ansvarar för den allmänna studie- och karriärvägledningen, som i huvudsak vänder sig till presumtiva studenter och sökande.

Då vår ena studievägledare gått vidare till en annan tjänst söker vi nu en ersättare.Inom enheten finns även KI:s alumnverksamhet, kommunikation till befintliga studenter samt marknadsföring av KI:s utbildningar både nationella och internationella. Totalt arbetar 10 medarbetare på enheten, 8 kommunikatörer, och 2 studievägledare. Enheten tillhör Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd, och är en del av Universitetsförvaltningen.Då KI har utbildning på två campus, i Solna och i Flemingsberg, förväntas du fördela din tid mellan båda dessa campus.

Din roll
Exempel på arbetsuppgifter:

- Erbjuda individuella vägledningssamtal via fysiska möten, telefon eller digitala verktyg.
- Tillsammans med kollegor på enheten, planera, delta i och utvärdera rekryterings- och informationsaktiviteter mot presumtiva studenter.
- Arbeta aktivt med breddad rekrytering och breddat deltagande till högre utbildning.
- Verka för att stärka studenternas inträde till högre utbildning genom att tillsammans med din studievägledarkollega utveckla mottagandet av nya studenter på Karolinska Institutet.
- Ansvara för den allmänna studievägledningens webb, samt utveckla denna för att möta behovet av digitalisering.
- Vägleda befintliga studenter vidare mot forskarstudier.

Vem är du?
Vi söker dig som:

- har studie- och yrkesvägledarexamen eller annan relevant akademisk examen.
- är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.
- har ett intresse för kommunikation och erfarenhet av att arbeta med webb och andra digitala verktyg.
- har erfarenhet av att leda och driva projekt.

Dessutom meriterande om du har erfarenhet av:

- arbete på universitet/högskola
- att tala inför större grupper på svenska och engelska

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten och vi söker dig som:

- besitter en god förmåga till samarbete. Du förväntas arbeta nära kollegorna på enheten och även skapa nätverk med andra kollegor på KI som är involverade i utbildningsverksamheten.
- är lyhörd i såväl ditt möte med presumtiva studenter som med kollegor.
- är bekväm med och tycker om att tala inför grupp och att möta människor i olika sammanhang - oavsett om det handlar om att hålla en presentation eller stå vid en monter vid en rekryteringsmässa.
- är utåtriktad och har förmåga och vilja att ta initiativ och driva projekt framåt.
- är självständig, ansvarstagande och van att prioritera arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.
- är kreativ och bra på att hitta nya lösningar på problem.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg och Solna

https://ki.se/om-ki/din-karriar-fortsatter-harAnsökan
Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker med du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

Astar i Solna Centrum söker ytterligare en Studie och Yrkesvägledare

Ansök    Sep 4    Astar AB    Studie- och yrkesvägledare
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar. Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning. Läs mer om os... Visa mer
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar.Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning.Läs mer om oss på www.astar.se eller www.thorengruppen.se.Bakgrund
Vår verksamhet växer och vi söker ytterligare en studie & Yrkesvägledare till vår verksamhet i Solna Centrum.

Vi söker dig som är utbildad SYV och med erfarenhet av Yrkesvägledning samt administrativt arbete inom vuxenutbildningen, kunskap om regelverken kring komvux och som har ett stort intresse för att bidra till verksamhetsutveckling. 

Rollen som SYV på Astar innebär att du arbetar inom tre nyckelfunktioner: systemadministration, kundservice och Studie & yrkesvägledning.

Arbetsbeskrivning

Som studie- och yrkesvägledare kommer du att träffa studerande enskilt och till en viss del via digitala kommunikationsvägar men även i våra verksamhetslokaler. Du vägleder vilka möjliga vägar mot arbetslivet och fortsatta studier som finns samt kartlägger valideringsmöjligheter. Administration inklusive antagningsarbete liksom kvällstjänstgöring kan ingå. 

Vid behov tar du fram individuella studieplaner utifrån varje individs mål och förutsättningar. Du medverkar också i utåtriktade aktiviteter och samverkar med olika aktörer, som till exempel arbetsförmedling, jobbtorg och kommuner. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som innehar Studie & Yrkesvägledarexamen samt erfarenhet av kund- och serviceinriktad verksamhet. Du har god datorvana samt goda kunskaper i Office-paketet. Din uttrycksförmåga i svenska är god i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning är meriterande.

Vi ser att du är en lösningsorienterad person som också tar ansvar för din uppgift och styr självständigt ditt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv och skapa förtroendefulla relationer utan att ta över personens känslor. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt förhållande till andra människor. Som person har du ett genuint intresse och en förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar.

Arbetsbelastningen är periodvis hög, så du bör kunna hantera arbetstoppar och prioritera då det behövs. 

Vi ser gärna att du kan starta omgående eller senast inom en månad.  

Övrigt

Rekrytering kommer att ske löpande och annonsen kan därför tas bort innan ansökningstiden har gått ut. 

Ange löneanspråk i ansökan, utan löneanspråk kommer ansökan ej att behandlas. 

 

Vilka är vi?

Ledorden MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta: ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med cirka 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver 31 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 45 orter.

Astar ingår i ThorenGruppen och ”A star” betyder ”en stjärna” och syftar till vår verksamhets ambition att attrahera och utveckla stjärnan i varje individ – deltagare och elev så väl som medarbetare och chef. Vår vision är ”Att ge alla människor, oavsett bakgrund, möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna.”Vi gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa verksamheter där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Byggstäd

Byggstäd 24 Service Sverige AB Vi söker nu dig som vill jobba som byggstädare! Vi söker nu en energisk person som vill jobba som byggstädare. Vi söker dig som är disciplinerad, hårt arbetande, och samvetsgrann. Som byggstädare är man inte delaktig i självaste byggproduktionen utan arbetar inom allt som berör städning. En byggstädares arbetsuppgifter skiftar, exempelvis från fönster puts och finstäda inför en besiktning till att grovstäda och täcka golv. ... Visa mer
Byggstäd
24 Service Sverige AB


Vi söker nu dig som vill jobba som byggstädare!
Vi söker nu en energisk person som vill jobba som byggstädare. Vi söker dig som är disciplinerad, hårt arbetande, och samvetsgrann.
Som byggstädare är man inte delaktig i självaste byggproduktionen utan arbetar inom allt som berör städning. En byggstädares arbetsuppgifter skiftar, exempelvis från fönster puts och finstäda inför en besiktning till att grovstäda och täcka golv. Även göra rent i bodarna på en byggarbetsplats, ta ut sopporna, fylla på med tvål och toapapper.
Är du redo att ta an nya utmaningar, och vill få möjligheten att utvecklas och klättra i din karriär? Då har du kommit rätt! Med kunder från många olika branscher kommer du hos oss hitta många olika möjligheter, och hitta en arbetsplats där du trivs och får arbeta med det du brinner för.
Som arbetstagare hos oss får du alltid någon du kan bolla idéer med, utveckla din kompetens, och ta del av kortare utbildningar och kurser.
Vi på 24 Service AB brinner för att hitta personer med drivkraft och som tycker om att vara med i utvecklingen av verksamheten.
Arbetsuppgifter: Som byggstädare kommer du att jobba med:
Fönsterrengöring
Rengöring före inspektion efter grov rengöring
Golvbeläggning
Allmän rengöring av anläggningen

Kvalifikationer: För att du ska kunna utföra ett bra jobb på arbetsplatsen behöver uppfylla följande kvalifikationer:
Tidigare erfarenheter inom yrket
Har någon typ av utbildning

Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kommer du först att gå på en intervju hos oss, och efter du blir sedan anställd hos oss om allt känns bra från båda parter.
Låter tjänsten intressant? Sök jobbet idag, då vi går igenom ansökningarna löpande. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!
Om oss på 24 Service AB Vårt mål på 24 Service AB är att hitta drivna kandidater till oss som arbetsgivare där du som arbetstagare får möjligheten att utvecklas och klättra i din karriär.
Vi jobbar mot många branscher men har främst kunder inom fastighet, lager och logistik, lokalvård, administration, och hälso- och sjukvård.
Vi söker dig som är motiverad, driven att jobba mot gemensamma mål, och som vill lära sig nya saker.


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Studie och yrkesvägledare sökes till Arena Utbildning i Solna

Vi söker en Studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Stockholm, Solna! Arena Utbildning erbjuder följande gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna: Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid. Tjänsten du söker är heltid på dagtid. Utbildningarna är flexibla och individanpassade, de svarar mot... Visa mer
Vi söker en Studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Stockholm, Solna!

Arena Utbildning erbjuder följande gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna:
Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid. Tjänsten du söker är heltid på dagtid.

Utbildningarna är flexibla och individanpassade, de svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i en positiv studiemiljö. Utbildningen planeras utifrån den studerandes tidigare studier och yrkeserfarenhet. Vi använder IT som ett naturligt verktyg i det dagliga arbetet. Verksamheten bedrivs i lokaler belägna i Solna Business Park och Upplands Väsby.

Som studie- och yrkesvägledare på Arena Utbildning ingår du i ett arbetslag tillsammans med administratörer, biträdande rektorer och rektor. Du är engagerad och värnar om en god dialog med elever. I din roll och ditt arbete är du uppmärksam, medveten, närvarande i dialog med elever, lärare samt kommuner.

På Arena Utbildning tror vi starkt på samarbete och hjälpsamhet, såväl som i relationen med elever som kollegor sinsemellan. Vi är ett engagerat team som värdesätter positiv inställning och vill att du som blivande studie- och yrkesvägledare hos oss ska ha samma inställning.

Exempel på arbetsuppgifter:
Vägledning för våra elever på olika program.
Information i större grupper med fokus på framtida studie- och yrkesmöjligheter.
Samhällsvägledning
Studieteknik
Bistå elever med hjälp kring CSN och dylikt
ISP planering (individuella studieplaner)
Bistå lärarna med information och handledning i frågor som rör studieplanering
Ansvara för elevernas program, kurs eller skolbyten
Daglig kontakt med elever, administration, lärare och externa aktörer som samarbets kommuner.
Tillgodose elever intyg till migrationsverket, CSN, arbetsförmedlingen eller andra aktörer.


Kvalifikationer:
Vi söker dig som är behörig studie- och yrkesvägledare med examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.
Minst 1 års arbete inom vuxenutbildningMeriterande men inget krav:
Erfarenhet av Alvis


Välkommen med din ansökan till Arena Utbildning! Visa mindre

Servicetekniker inom dryckesteknik i Stockholm

Ansök    Apr 26    KALLBS AB    Underhållsarbetare
Om tjänsten KALL Beverage Systems söker en servicetekniker med arbetsområde i Stockholm med omnejd. Tjänsten är en tillsvidareanställning och sker direkt med KALL Beverage Systems. Om företaget: KALL är en av de främsta aktörerna i Norden inom innovativ dryckesteknik och vi arbetar med allt ifrån rådgivning och konceptutveckling till service och installation. Från idé till färdigt koncept. Från förpackning till smakupplevelse. Det är vår expertis och vår p... Visa mer
Om tjänsten
KALL Beverage Systems söker en servicetekniker med arbetsområde i Stockholm med omnejd.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och sker direkt med KALL Beverage Systems.
Om företaget:
KALL är en av de främsta aktörerna i Norden inom innovativ dryckesteknik och vi arbetar med allt ifrån rådgivning och konceptutveckling till service och installation. Från idé till färdigt koncept. Från förpackning till smakupplevelse. Det är vår expertis och vår passion, det vi brinner för. Det är vårt KALL!
På KALL är vi nytänkande, pålitliga och kunniga, vilket genomsyrar allt vi gör – i stort som smått och vi sätter alltid kunden i fokus.
Det är dig vi söker:
KALL är på en spännande utvecklingsresa – gillar du dryck, service och att möta människor? Då kan det här vara dit KALL!
Vi lägger stort fokus på din sociala förmåga - du är framåt och trivs med att samverka med kollegor och kunder. Du ger ”det där lilla extra” när det behövs och sätter alltid kunden i fokus. Du sköter löpande teknisk installation, underhåll och felavhjälp hos våra kunder samt ansvarar för teknisk support.
Tjänsten innebär service och installation av dryckessystem hos befintliga och nya kunder. Du är van att arbeta självständigt. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande arbete. Vi tror att du är nyfiken, tekniskt lagd och en problemlösare.
Arbetsuppgifter:
Teknisk service som utförs på restauranger, barer, hotell och kontor. Innebär bland annat: underhåll, reparation samt installation av dryckesutrustning.
Jourtjänstgöring ingår på sikt.

Krav eller meriter för att söka tjänsten som servicetekniker:
3-årig gymnasial utbildning
Datorvana i Officepaketet
B-körkort
Goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Har du även kunskaper i engelska är det en fördel.

Sökord: servicetekniker, tekniker, bryggeri, dryckesteknik, teknik, installationer, restaurang Visa mindre

Astar i Solna Centrum söker ytterligare en Studie och Yrkesvägledare

Ansök    Apr 23    Astar AB    Studie- och yrkesvägledare
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar. Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning. Läs mer om os... Visa mer
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar.Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning.Läs mer om oss på www.astar.se eller www.thorengruppen.se.Bakgrund
Vår verksamhet växer och vi söker ytterligare en studie & Yrkesvägledare till vår verksamhet i Solna Centrum.

Vi söker dig som är utbildad SYV och med erfarenhet av Yrkesvägledning samt administrativt arbete inom vuxenutbildningen, kunskap om regelverken kring komvux och som har ett stort intresse för att bidra till verksamhetsutveckling. 

Rollen som SYV på Astar innebär att du arbetar inom tre nyckelfunktioner: systemadministration, kundservice och Studie & yrkesvägledning.

Arbetsbeskrivning

Som studie- och yrkesvägledare kommer du att träffa studerande enskilt och till en viss del via digitala kommunikationsvägar men även i våra verksamhetslokaler. Du vägleder vilka möjliga vägar mot arbetslivet och fortsatta studier som finns samt kartlägger valideringsmöjligheter. Administration inklusive antagningsarbete liksom kvällstjänstgöring kan ingå. 

Vid behov tar du fram individuella studieplaner utifrån varje individs mål och förutsättningar. Du medverkar också i utåtriktade aktiviteter och samverkar med olika aktörer, som till exempel arbetsförmedling, jobbtorg och kommuner. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som innehar Studie & Yrkesvägledarexamen samt erfarenhet av kund- och serviceinriktad verksamhet. Du har god datorvana samt goda kunskaper i Office-paketet. Din uttrycksförmåga i svenska är god i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning är meriterande.

Vi ser att du är en lösningsorienterad person som också tar ansvar för din uppgift och styr självständigt ditt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv och skapa förtroendefulla relationer utan att ta över personens känslor. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt förhållande till andra människor. Som person har du ett genuint intresse och en förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar.

Arbetsbelastningen är periodvis hög, så du bör kunna hantera arbetstoppar och prioritera då det behövs. 

Vi ser gärna att du kan starta omgående eller senast inom en månad.  

Övrigt

Rekrytering kommer att ske löpande och annonsen kan därför tas bort innan ansökningstiden har gått ut. 

Ange löneanspråk i ansökan, utan löneanspråk kommer ansökan ej att behandlas. 

 

Vilka är vi?

Ledorden MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta: ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med cirka 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver 31 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 45 orter.

Astar ingår i ThorenGruppen och ”A star” betyder ”en stjärna” och syftar till vår verksamhets ambition att attrahera och utveckla stjärnan i varje individ – deltagare och elev så väl som medarbetare och chef. Vår vision är ”Att ge alla människor, oavsett bakgrund, möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna.”Vi gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa verksamheter där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning Stockholm

Vi söker en Studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Stockholm, Solna! Arena Utbildning erbjuder följande gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna: Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid. Tjänsten du söker är heltid på dagtid. Utbildningarna är flexibla och individanpassade, de svarar mot hög... Visa mer
Vi söker en Studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Stockholm, Solna!
Arena Utbildning erbjuder följande gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna:
Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid. Tjänsten du söker är heltid på dagtid.
Utbildningarna är flexibla och individanpassade, de svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i en positiv studiemiljö. Utbildningen planeras utifrån den studerandes tidigare studier och yrkeserfarenhet. Vi använder IT som ett naturligt verktyg i det dagliga arbetet. Verksamheten bedrivs i lokaler belägna i Solna Business Park och Upplands Väsby.
Som studie- och yrkesvägledare på Arena Utbildning ingår du i ett arbetslag tillsammans med administratörer, biträdande rektorer och rektor. Du är engagerad och värnar om en god dialog med elever. I din roll och ditt arbete är du uppmärksam, medveten, närvarande i dialog med elever, lärare samt kommuner.
På Arena Utbildning tror vi starkt på samarbete och hjälpsamhet, såväl som i relationen med elever som kollegor sinsemellan. Vi är ett engagerat team som värdesätter positiv inställning och vill att du som blivande studie- och yrkesvägledare hos oss ska ha samma inställning.
Exempel på arbetsuppgifter:
Vägledning för våra elever på olika program.
Information i större grupper med fokus på framtida studie- och yrkesmöjligheter.
Bistå elever med hjälp kring CSN och dylikt
ISP planering (individuella studieplaner)
Bistå lärarna med information och handledning i frågor som rör studieplanering
Ansvara för elevernas program, kurs eller skolbyten
Daglig kontakt med elever, administration, lärare och externa aktörer som samarbets kommuner.
Tillgodose elever intyg till migrationsverket, CSN, arbetsförmedlingen eller andra aktörer.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är behörig studie- och yrkesvägledare med examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.

Meriterande men inget krav:
minst 1 års arbete inom vuxenutbildning
erfarenhet av Alvis


Välkommen med din ansökan till Arena Utbildning! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Ansök    Apr 14    Itineris    Studie- och yrkesvägledare
Itineris Stöd och Matchning söker fler engagerade studie- och yrkesvägledare. Vi arbetar som underleverantör åt Arbetsförmedlingen inom stöd och matchning och vårt uppdrag är att stötta och matcha arbetssökande ut i arbetsliv eller studier. Till oss vänder sig människor som vill hitta sin plats på arbetsmarknaden. Antingen efter en längre arbetslöshet, andra för sitt första jobb. Då det i dagsläget är högt tryck på arbetsmarknaden så är det extra viktigt a... Visa mer
Itineris Stöd och Matchning söker fler engagerade studie- och yrkesvägledare.
Vi arbetar som underleverantör åt Arbetsförmedlingen inom stöd och matchning och vårt uppdrag är att stötta och matcha arbetssökande ut i arbetsliv eller studier.
Till oss vänder sig människor som vill hitta sin plats på arbetsmarknaden. Antingen efter en längre arbetslöshet, andra för sitt första jobb. Då det i dagsläget är högt tryck på arbetsmarknaden så är det extra viktigt att vi lägger mer fokus på studiemöjligheter för att få ut fler deltagare i studier och därför behöver vi nu fler studie- och yrkesvägledare.
OM OSS
Inom Itineris tror vi starkt på samarbete och hjälpsamhet, såväl som i relationen med deltagare som kollegor sinsemellan. Vi är ett engagerat team som värdesätter positiv inställning och ödmjukhet och vill att du som blivande studie- och yrkesvägledare hos oss ska ha samma inställning.
OM DIG
Du är kommunikativ och intresserad av att hjälpa och stötta människor. Du vill bidra till att skapa samhällsnytta och ser att alla människor har en plats på arbetsmarknaden.
Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare som har ett förhållningssätt där inget är omöjligt och har den grundläggande inställningen att alla människor bemöts med lika respekt.
I arbetsuppgifterna ingår studie- yrkesvägledning, samt administration inom studie- och yrkesvägledning kring respektive deltagare.
Som studie- och yrkesvägledare känner du dig trygg avseende frågor och funderingar kring val av utbildning, yrke och karriär. Du är strukturerad i ditt arbete och har lätt att möta människor med olika förutsättningar och bakgrunder.
Vi vill i dagsläget anställa tre studie- och yrkesvägledare och tjänsterna tillsätts omgående och löpande. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Ansök    Mar 9    Itineris    Studie- och yrkesvägledare
Itineris Stöd och Matchning söker fler engagerade studie- och yrkesvägledare. Vi arbetar som underleverantör åt Arbetsförmedlingen inom stöd och matchning och vårt uppdrag är att stötta och matcha arbetssökande ut i arbetsliv eller studier. Till oss vänder sig människor som vill hitta sin plats på arbetsmarknaden. Antingen efter en längre arbetslöshet, andra för sitt första jobb. Då det i dagsläget är högt tryck på arbetsmarknaden så är det extra viktigt a... Visa mer
Itineris Stöd och Matchning söker fler engagerade studie- och yrkesvägledare.
Vi arbetar som underleverantör åt Arbetsförmedlingen inom stöd och matchning och vårt uppdrag är att stötta och matcha arbetssökande ut i arbetsliv eller studier.
Till oss vänder sig människor som vill hitta sin plats på arbetsmarknaden. Antingen efter en längre arbetslöshet, andra för sitt första jobb. Då det i dagsläget är högt tryck på arbetsmarknaden så är det extra viktigt att vi lägger mer fokus på studiemöjligheter för att få ut fler deltagare i studier och därför behöver vi nu fler studie- och yrkesvägledare.
OM OSS
Inom Itineris tror vi starkt på samarbete och hjälpsamhet, såväl som i relationen med deltagare som kollegor sinsemellan. Vi är ett engagerat team som värdesätter positiv inställning och ödmjukhet och vill att du som blivande studie- och yrkesvägledare hos oss ska ha samma inställning.
OM DIG
Du är kommunikativ och intresserad av att hjälpa och stötta människor. Du vill bidra till att skapa samhällsnytta och ser att alla människor har en plats på arbetsmarknaden.
Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare som har ett förhållningssätt där inget är omöjligt och har den grundläggande inställningen att alla människor bemöts med lika respekt.
I arbetsuppgifterna ingår studie- yrkesvägledning, samt administration inom studie- och yrkesvägledning kring respektive deltagare.
Som studie- och yrkesvägledare känner du dig trygg avseende frågor och funderingar kring val av utbildning, yrke och karriär. Du är strukturerad i ditt arbete och har lätt att möta människor med olika förutsättningar och bakgrunder.
Vi vill i dagsläget anställa tre studie- och yrkesvägledare och tjänsterna tillsätts omgående och löpande. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999 med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 27 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Thoren Business School som tillhör ThorenGruppen är ett Affärsgymnasiet som utbildar framtidens af... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999 med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 27 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.
Thoren Business School som tillhör ThorenGruppen är ett Affärsgymnasiet som utbildar framtidens affärsmän, affärskvinnor och ledare och finns på elva orter.


Vi är stolta över att i augusti 2019 startat ytterligare en gymnasieskola i Solna. Vi har sedan augusti arbetat fram en skolkultur som präglas av bildning och värdegrund! Våra elever som börjar hos oss skriver på ett studiekontrakt som handlar om just vår gemensamma förhållningssätt. Vi är en skola fri från socker och mobiltelefoner. Vi springer inte i våra lokaler och vi tänker på vår ljudnivå eftersom vi alla är varandras upplevelse och arbetsmiljö. Vi har lyckats mycket bra i detta arbete och det har nu blivit dags att börja planera tjänstefördelningen inför nästa läsår. Du som söker tjänsten ska vilja vara med och fortsätta detta arbete med våra ledord: Mod, kraft, passion med hjärta. Våra medarbetare är modiga, kraftfulla och passionerade individer som coachar och stöttar varandra.
Mod: Att våga utmana befintliga mönster, ALLTID välja det annorlunda framför det vanliga, våga ifrågasätta, våga pröva nya vägar och våga skapa en verklighetsförankrad skola där eleverna tränas och förbereds till att bli antagningsbara och anställningsbara. Våga vara flexibel och våga säga ja. Våga göra fel för att sedan göra om.
Kraft: Att ha kraften i att vara med och driva och motivera elever och kollegor till att uppnå gemensamma mål. Vi är affärsgymnasiet och företagsamt lärande ska genomsyra all undervisning.
Passion: Att skapa en besjälad arbetsplats där du som ledare och medarbetare verkligen brinner för din uppgift, för eleverna och för att skapa affärsgymnasiet! Hjärta: Du har hjärta i allt det du gör!


Skolan har tre program; Ekonomiprogrammet, Samhällsprogrammet samt Handel och administrationsprogrammet. Alla program har ett fokus på ett företagsamt lärande och vill att eleverna utvecklar förmågan att se möjligheter och gå från idé till handling.


Din profil
Du som söker ska vilja arbeta främjande och förebyggande. Du ska vara flexibel och en ja-sägare när det kommer till att våga vara annorlunda. Dessutom ska du vilja vara i nära samarbete med näringslivet och bjuda in näringslivet in i skolan och vice versa. På vår skola kommer vi att lägga ner mycket tid och kärlek i att skapa goda relationer mellan personal och elev då vi är övertygade om att goda relationer är nyckel till framgång. Du som söker ska därför vara öppen och glad och älska att arbeta med ungdomar och utbildning.
Vi söker följande tjänster:
Skolkurator 20%
Studie- och yrkesvägledare 20%
Administratör 60%
Tjänsten är en tillsvidareanställning (med 6 månaders provanställning). Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att söka.
Varmt välkommen, vi ser fram emot din ansökan och en kort film där du beskriver dig själv. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning Stockholm

Vi söker en Studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Stockholm! Arena Utbildning erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid samt på distans. Utbildningarna är flexibla och individanpassade, svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i e... Visa mer
Vi söker en Studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning i Stockholm!


Arena Utbildning erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid samt på distans.


Utbildningarna är flexibla och individanpassade, svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i en positiv studiemiljö. Utbildningen planeras utifrån den studerandes tidigare studier och yrkeserfarenhet. Vi använder IT som ett naturligt verktyg i det dagliga arbetet. Verksamheten bedrivs i lokaler belägna i Solna Business Park och Flemingsberg och Upplands Väsby.
Du ska vara prestigelös, intresserad av att få saker och ting gjorda, strukturerad och utåtriktad. Arena Utbildning är ett utbildningsföretag som arbetar med vuxenutbildningar och arbetsmarknadstjänster. Vi utbildar bl.a. morgondagens undersköterskor, barnskötare, lager och logistik, och tandsköterskor. Vi arbetar för att vara det bästa alternativet för våra elever och deltagare, genom personligt bemötande, kvalitet och innovativa tjänster.
Du ska vara behörig studie- och yrkesvägledare med examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet som kan arbetade på våra skolor i Stockholm.


Som person ska du vara en problemlösare, van att hantera olika ärenden och frågor samtidigt, flexibel, utåtriktad, positiv, social, stresstålig och prestigelös. Du ska trivas i en miljö som präglas av framåtanda och utveckling.


Du måste kunna kommunicera obehindrat på både svenska och engelska. Ytterligare språk är mycket meriterande.


Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med olika typer av människor och det är mycket viktigt att du känner dig trygg med att lära dig nya IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet av Alvis och/eller i andra administrativa system.


Det är meriterande om du har arbetat inom vuxenutbildning innan.


Vi ser gärna att du kan tillträda omgående.
Välkommen till Arena Utbildning! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Driven och självgående studie- och yrkesvägledare sökes till vårt uppdrag Stöd och matchning där du tillsammans med våra handledare fortsätter vårt kvalitativa, viktiga och roliga uppdrag med att få ut fler i arbete och studier. I nuläget levererar vi tjänsten på distans till våra deltagare och du kan därför jobba över hela landet. Om dig Vi söker dig med sälj- och utåtriktad personlighet som gillar att knyta nya kontakter, samarbeten och åstadkomma resu... Visa mer
Driven och självgående studie- och yrkesvägledare sökes till vårt uppdrag Stöd och matchning där du tillsammans med våra handledare fortsätter vårt kvalitativa, viktiga och roliga uppdrag med att få ut fler i arbete och studier.
I nuläget levererar vi tjänsten på distans till våra deltagare och du kan därför jobba över hela landet.


Om dig
Vi söker dig med sälj- och utåtriktad personlighet som gillar att knyta nya kontakter, samarbeten och åstadkomma resultat. Du drivs av att både utveckla och utvecklas i en dynamisk företagsmiljö med korta beslutsvägar, högt i tak och framåtanda.


Dina arbetsuppgifter
Som studie- och yrkesvägledare genomför du individuella vägledningssamtal för att stötta och matcha individen ut i studier. Du kan även hålla informationsmöten i grupp. Därmed har du mycket god kännedom om studieutbud och behov kopplat till arbetsmarknaden samt utbildningsanordnare. Du är bra på att informera, motivera och anpassa din kommunikation efter den du möter och vidare ge en god sammanfattning till handledarkollegor.
Tillsammans jobbar vi överlag målinriktat med deltagaren och anpassar insatsen efter en bred målgrupp, vilken vi träffar både i grupp och enskilt för att ge och förbättra jobbsökarverktyg genom kunskap, motivation och inspiration. Anordnade av praktik, studiebesök och events gör dagarna extra roliga. Framför allt bidrar vi till ständig utveckling hos människor och till samhället i stort.
Som medarbetare på Ability ges du stor frihet under eget ansvar där du har möjlighet att utveckla Stöd och matchning i området och skapa tillväxt.


Formella kompetenskrav:
Examinerad studie- och yrkesvägledare.
Ansökningar där kompetenskrav inte uppfylls har vi inte möjlighet att hantera i vår rekrytering.


Vi önskar tillsätta tjänsten så snart som möjligt med startdatum enligt överenskommelse. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Om oss
ABILITY är ett kvalitetsmedvetet företag som jobbar med utarbetade processer där kunden är i fokus. Våra verksamhetsområden är arbetslivsinriktad rehabilitering, social och organisatorisk arbetsmiljö, arbetsmarknadstjänster och utbildning.
Medarbetarna på Ability är specialister inom de områden där de är verksamma.
Vi finns på orter över hela landet där vi i dagsläget levererar uppdragen Aktivitetsbaserade utredningsplatser, Stöd och matchning samt Kundval Rusta och matcha. Visa mindre

Studie och yrkesvägledare

Om dig Vi söker dig som vill arbeta som studie- och yrkesvägledare hos oss på Funkisgruppen. Funkisgruppen arbetar på uppdrag av Arbetsförmedlingen med tjänsten Stöd och matchning med att hitta vägar och möjligheter till arbetssökande in på arbetsmarknaden. Vi söker dig som är examinerad studie- och yrkesvägledare och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av insatsen stöd- och matchning. Dina arbetsuppgifter Funkisgruppen arbetar på upp... Visa mer
Om dig

Vi söker dig som vill arbeta som studie- och yrkesvägledare hos oss på Funkisgruppen. Funkisgruppen arbetar på uppdrag av Arbetsförmedlingen med tjänsten Stöd och matchning med att hitta vägar och möjligheter till arbetssökande in på arbetsmarknaden.

Vi söker dig som är examinerad studie- och yrkesvägledare och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av insatsen stöd- och matchning.

Dina arbetsuppgifter

Funkisgruppen arbetar på uppdrag av Arbetsförmedlingen i tjänsten Stöd och matchning med att hitta vägar och möjligheter till arbetssökande in på arbetsmarknaden. Vi söker nu en examinerad studie- och yrkesvägledare som vill vara med i vårt team. Vi ser gärna att du har ett coachande förhållningsätt och har kunskap kring olika utbildningsvägar. Du kommer ingå i ett team med andra engagerade handledare. För att trivas hos oss på Funkisgruppen behöver du tycka om att arbeta med mångfald och vara flexibel. Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterandeÖvrigt

Funkisgruppen AB har som policy att som en del i anställningsprocessen kontrollera nyanställda mot polisens belastningsregister.

Vi på Funkisgruppen värnar om våra kunders säkerhet och trygghet och har som rutin att ta registerutdrag på samtliga personer som anställs i företaget, vilket innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen.

Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/. Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor - beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt.Om oss

Funkisgruppen AB erbjuder, förutom daglig verksamhet för personkrets 1, också boendestöd, ledsagarservice, personlig assistans för barn och vuxna i hela landet, avlösarservice enligt SoL och LSS samt lägerverksamhet. Vi strävar efter att skapa en ny dimension i vardagen för personer med funktionsnedsättning genom att vi fokuserar på de mjuka mervärdena - vi löser livspusslet! Våra styrdokument är lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), socialtjänstlagen (SoL) samt hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Studie och Yrkesvägledare

Ansök    Jan 10    Astar AB    Studie- och yrkesvägledare
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar. Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning. Läs mer om os... Visa mer
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar.Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning.Läs mer om oss på www.astar.se eller www.thorengruppen.se.Bakgrund
Vår verksamhet växer och vi söker ytterligare en studie & Yrkesvägledare till vår verksamhet i Solna Centrum.

Vi söker dig som är utbildad SYV och med erfarenhet av Yrkesvägledning samt administrativt arbete inom vuxenutbildningen, kunskap om regelverken kring komvux och som har ett stort intresse för att bidra till verksamhetsutveckling. 

Rollen som Administrativ SYV på Astar innebär att du arbetar inom tre nyckelfunktioner: systemadministration, kundservice och Studie & yrkesvägledning.

Arbetsuppgifter

Exempel på typiska arbetsuppgifter är:

• Utfärda studieintyg, diplom och betygsdokument

• Löpande elevärenden
• Besvara telefon och mejl

• Administration vid antagning, kursstart och kursslut och kundkontakt
• Betygshantering
• Administration kring Individuell studieplan och ändring av studieplaner

Kvalifikationer

Vi söker dig som innehar Studie & Yrkesvägledarexamen samt erfarenhet av kund- och serviceinriktad verksamhet. Du har god datorvana samt goda kunskaper i Office-paketet. Din uttrycksförmåga i svenska är god i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning är meriterande.

Arbetsbelastningen är periodvis hög, så du bör kunna hantera arbetstoppar och prioritera då det behövs. 

Vi ser gärna att du kan starta omgående eller senast inom en månad.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser: Med känsla för service förhåller du dig flexibelt till arbetsuppgifterna. Du är noggrann och prioriterar verksamhetens mål och kvalitet. Du värdesätter samarbete, är självgående och kommunicerar på ett tydligt sätt.

Övrigt

Rekrytering kommer att ske löpande och annonsen kan därför tas bort innan ansökningstiden har gått ut. 

Ange löneanspråk i ansökan, utan löneanspråk kommer ansökan ej att behandlas. 

Vi vill arbeta med branschens mest engagerade medarbetare !!

-       Är du en av dem, tveka inte, sök idag

 

Vilka är vi?

Ledorden MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta: ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med cirka 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver 31 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 45 orter.

Astar ingår i ThorenGruppen och ”A star” betyder ”en stjärna” och syftar till vår verksamhets ambition att attrahera och utveckla stjärnan i varje individ – deltagare och elev så väl som medarbetare och chef. Vår vision är ”Att ge alla människor, oavsett bakgrund, möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna.”Vi gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa verksamheter där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Administrativ Studie och Yrkesvägledare

Ansök    Sep 24    Astar AB    Studie- och yrkesvägledare
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar. Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning. Läs mer om os... Visa mer
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar.Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning.Läs mer om oss på www.astar.se eller www.thorengruppen.se.Bakgrund
Vi söker dig som är utbildad SYV och med erfarenhet av administrativt arbete inom vuxenutbildningen, kunskap om regelverken kring komvux, sfi och som har ett stort intresse för att bidra till utvecklingen av verksamhetssystem för detta område.

Rollen som Administrativ SYV på Astar innebär att du arbetar inom tre nyckelfunktioner: systemadministration, kundservice och processutveckling.

Arbetsuppgifter

Exempel på typiska arbetsuppgifter är:
• Utfärda studieintyg, diplom och betygsdokument
• Löpande elevärenden
• Besvara telefon och mejl

• Administration vid antagning, kursstart och kursslut och kundkontakt
• Betygshantering
• Administration kring Individuell studieplan och ändring av studieplaner

Kvalifikationer

Vi söker dig som innehar Studie & Yrkesvägledarexamen samt erfarenhet av kund- och serviceinriktad verksamhet. Du har god datorvana samt goda kunskaper i Office-paketet. Din uttrycksförmåga i svenska är god i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning är meriterande.

Arbetsbelastningen är periodvis hög, så du bör kunna hantera arbetstoppar och prioritera då det behövs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser: Med känsla för service förhåller du dig flexibelt till arbetsuppgifterna. Du är noggrann och prioriterar verksamhetens mål och kvalitet. Du värdesätter samarbete, är självgående och kommunicerar på ett tydligt sätt.

Övrigt

Rekrytering kommer att ske löpande och annonsen kan därför tas bort innan ansökningstiden har gått ut.

Ange löneanspråk i ansökan, utan löneanspråk kommer ansökan ej att behandlas. 

Vi vill arbeta med branschens mest engagerade medarbetare !!

-       Är du en av dem, tveka inte, sök idag

För mer information om tjänsten välkommen att kontakta:

Administrativ samordnare [email protected] 

Alla människor har en inneboende talang. ”A star” betyder ”en stjärna” och syftar till att synliggöra vår verksamhets ambition att hitta, och utveckla stjärnan inom varje individ. 

Vilka är vi?

Ledorden MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta: ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med cirka 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver 31 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 45 orter.

Astar ingår i ThorenGruppen och ”A star” betyder ”en stjärna” och syftar till vår verksamhets ambition att attrahera och utveckla stjärnan i varje individ – deltagare och elev så väl som medarbetare och chef. Vår vision är ”Att ge alla människor, oavsett bakgrund, möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna.”Vi gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa verksamheter där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Handyman med stort kundfokus!

Vill du arbeta i ett internationellt företag med stora utvecklingsmöjligheter? Har du en bred erfarenhet av fastighetsunderhåll – snickeri, målning, VVS, el? Är du dessutom initiativtagande, kundfokuserad och en lagspelare kan detta vara jobbet för dig! Handyman är det ord som bäst beskriver vad vi söker. Du har kompetens inom flera områden som krävs för att underhålla en fastighet. Du får stor frihet att på egen hand lösa de utmaningar du ställs inför i d... Visa mer
Vill du arbeta i ett internationellt företag med stora utvecklingsmöjligheter? Har du en bred erfarenhet av fastighetsunderhåll – snickeri, målning, VVS, el? Är du dessutom initiativtagande, kundfokuserad och en lagspelare kan detta vara jobbet för dig!
Handyman är det ord som bäst beskriver vad vi söker. Du har kompetens inom flera områden som krävs för att underhålla en fastighet. Du får stor frihet att på egen hand lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete. Arbetsuppgifterna handlar främst om skötsel av inre och yttre fastighetsmiljöer.
CBRE är ett värderingsstyrt företag som arbetar utifrån våra värdeord RISE (Respect, Integrity, Service och Excellence) som genomsyrar allt vårt arbete och det är viktigt för oss att Du som medarbetare delar dessa värderingar med oss.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Utföra daglig tillsyn av fastigheter, både inre skötsel och yttre skötsel
Hantera felanmälan
Lägga beställningar och följa upp leverantörer
Utföra arbete inom projekt
Stödja teamet med olika uppgifter
Vikarie för det tekniska teamet (Base FM) under sjukskrivningar, semester etc. inklusive skift (24/7 operationer)
Vara en representant för CBRE gentemot kund och leverantörer
Säkerställa att underleverantörers samt egna arbetsuppgifter utförs enligt framtagna processer och rutiner i enlighet med CBRE:s miljö-, hälso- och säkerhetspolicy

Vi söker dig som är/har:
erfarenhet av arbete med fastighetsskötsel och drift, gärna med god kunskap inom el, VVS, snickeri, målning
fastighetsrelaterad utbildning är meriterande
goda datorkunskaper och gärna erfarenhet av fastighets-/underhållssystem
goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
B-körkort är ett krav

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker efter dig som har ett stort kundfokus, som är social och noggrann i ditt arbete. Du är handlingskraftig, en initiativtagare och van att självständigt ansvara för och lösa uppkomna problem. Du känner stolthet i ditt yrke och tar ansvar för din leverans till vår kund. Arbetstiderna är under kontorstid men då verksamheten hos vår kund pågår 24/7, kan det finnas behov av arbete på andra tider.
Vi erbjuder en omväxlande tjänst i en global organisation med stora utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du vara med på den spännande tillväxtresa och förändringsprocess som företaget för närvarande genomgår. Vi är stolta över att LinkedIn 2017 utsåg CBRE till ett av världens 20 bolag där talanger helst vill arbeta och att Forbes 2018 valde ut CBRE till en av de bästa arbetsgivarna för kvinnor.
Känner du igen dig i ovan beskrivning? Då är du varmt välkommen med din ansökan. Vi arbetar löpande med vårt urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, 2020-06-19
Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta: Area General Manager Gareth McBride telefon +46 0722109912 eller Contract manager Tim Holm tel +46 702395981
CBRE Data Centre Solutions (DCS) is the leading provider of global data center facility management services, maintaining critical engineering and infrastructure that are essentials for business continuity, particularly where a system or process failure would have a major impact on revenue and reputation. As the largest data center facilities and IT management outsourcing services provider, DCS manages over 875 data centers, totaling 6.97M sq.M, through our 6,000+ global data center technicians. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till Arena Utbildning Stockholm

Arena Utbildning erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid samt på distans. Utbildningarna är flexibla och individanpassade, svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i en positiv studiemiljö. Utbildningen planeras utifrån den studerandes tidigar... Visa mer
Arena Utbildning erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid samt på distans.


Utbildningarna är flexibla och individanpassade, svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i en positiv studiemiljö. Utbildningen planeras utifrån den studerandes tidigare studier och yrkeserfarenhet. Vi använder IT som ett naturligt verktyg i det dagliga arbetet. Verksamheten bedrivs i lokaler belägna i Solna Business Park och Flemingsberg och Upplands Väsby.
Du ska vara prestigelös, intresserad av att få saker och ting gjorda, strukturerad och utåtriktad. Arena Utbildning är ett utbildningsföretag som arbetar med vuxenutbildningar och arbetsmarknadstjänster. Vi utbildar bl.a. morgondagens undersköterskor, barnskötare, lager och logistik, och tandsköterskor. Vi arbetar för att vara det bästa alternativet för våra elever och deltagare, genom personligt bemötande, kvalitet och innovativa tjänster.
Du ska vara behörig studie- och yrkesvägledare med examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet som kan arbetade på våra skolor i Stockholm.


Som person ska du vara en problemlösare, van att hantera olika ärenden och frågor samtidigt, flexibel, utåtriktad, positiv, social, stresstålig och prestigelös. Du ska trivas i en miljö som präglas av framåtanda och utveckling.


Du måste kunna kommunicera obehindrat på både svenska och engelska. Ytterligare språk är mycket meriterande.


Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med olika typer av människor och det är mycket viktigt att du känner dig trygg med att lära dig nya IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet av Alvis och/eller i andra administrativa system.


Det är meriterande om du har arbetat inom vuxenutbildning innan.


Vi ser gärna att du kan tillträda omgående.
Välkommen till Arena Utbildning! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare, vuxenutbildning Solna stad

Om arbetsplatsen Avdelningen för vuxenutbildning är en av tre avdelningar på Kompetensförvaltningen. Förvaltningens verksamheter samverkar för att höja utbildningsnivån, förbättra integrationen och sänka arbetslösheten i Solna. Avdelningen för vuxenutbildning erbjuder kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna. All vuxenutbildning i Solna utförs på entreprenad genom ett auktorisationssystem som... Visa mer
Om arbetsplatsen

Avdelningen för vuxenutbildning är en av tre avdelningar på Kompetensförvaltningen. Förvaltningens verksamheter samverkar för att höja utbildningsnivån, förbättra integrationen och sänka arbetslösheten i Solna. Avdelningen för vuxenutbildning erbjuder kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna. All vuxenutbildning i Solna utförs på entreprenad genom ett auktorisationssystem som drivs gemensamt med åtta andra kommuner, Vux Norrort. I dagsläget är ett knappt fyrtiotal utbildningsanordnare auktoriserade att leverera utbildning till solnaborna.

Avdelningen ansvarar för uppsökande verksamhet, studie- och yrkesvägledning, antagning, stöd till sökande med funktionsvariationer, administration och betygshantering. Avdelningen ansvarar också för entreprenörsstyrning och avtalsuppföljning samt säkerställer att systematiskt kvalitetsarbete bedrivs i enlighet med styrdokument och politiska mål.

Vad innebär arbetet?

I rollen som studie- och yrkesvägledare erbjuder du kvalificerad studie- och yrkesvägledning för vuxna samt ger stöd i studieplanering. Vissa administrativa uppgifter som handläggning av antagning och hantering av elevärenden ingår i tjänsten. Kvällstjänstgöring förekommer då vi erbjuder solnaborna varierade tider att besöka vår drop-in.  

I ditt dagliga arbete har du kontakt och samarbetar med många människor - elever, utbildningsanordnare och samarbetspartners både inom och utom förvaltningen och Solna stad. Du arbetar nära tillsammans med dina kollegor på avdelningen för vuxenutbildning som förutom dig består av tre studie-och yrkesvägledare, en administrativ samordnare, en avtalscontroller och en rektor.

Vi söker dig som

Har studie- och yrkesvägledarexamen alternativt studerar på studie- och yrkesvägledarprogrammet. Vi tror att du som eventuell student bör vara inne på minst ditt andra år av studierna.

Meriterande kvalifikationer:

Erfarenhet från kommunal vuxenutbildning.

För att lyckas med uppdraget tror vi att du är en trygg och stabil person med god självinsikt. Du är intresserad av samhällsfrågor och utvecklingen av dagens och framtidens arbetsmarknad. Du styrs av mål- och resultattänkande och har förmåga att självständigt planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Rollen ställer krav på att du är en god kommunikatör samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och att du anstränger dig för att leverera lösningar. Du tycker att mötet med människor ger energi. Du har en god samarbetsförmåga och stimuleras av att utveckla arbetet tillsammans med dina kollegor och samarbetspartners. Du är engagerad och tar eget ansvar för att bidra till ett positivt arbets- och samarbetsklimat.

Du erbjuds

Är du rätt person för oss erbjuds du en tjänst inom en modern kommunal verksamhet i en stark tillväxtkommun. Du kommer att arbeta i fina lokaler centralt i Solna. Vi är en trevlig arbetsgrupp med engagerade medarbetare som har ständiga förbättringar av verksamheten i fokus.

Vi erbjuder dig en tjänst där du kan utveckla din egen kompetens och verksamheten. Kontinuerlig kompetensutveckling är en naturlig del av vår vardag.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en visstidsanställning på deltid, ca 40-50 % fram till 31 december 2020 med möjlighet till förlängning. Tillträde 1 mars 2020 eller enligt överenskommelse.

Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Avdelningschef/Rektor Michaela Blume, E-post:[email protected]. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Sista ansökningsdag är den 14 februari 2020.

 

 


I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kompetensförvaltningen rustar Solnabor för jobb genom att erbjuda vuxenutbildning, svenska för invandrare, coachning och jobbmatchning. Under vårt paraply ligger också näringslivsfrågor där vi arbetar för att förbättra förutsättningarna för företag och företagare.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Framtidens advisor till Thoren Innovation School

Thoren Innovation School är Innovationsgymnasiet där vi ligger i framkant så att våra elever blir bäst förberedda för framtiden. Thoren Innovation School (TIS) är en del av ThorenGruppen, en norrländsk friskolekoncern som grundades 1999 med målet att utbilda eleverna på ett så verklighetsnära sätt som möjligt. I nuläget finns skolan på 6 olika orter runtom i landet. Läs mer om TIS och vår pedagogik på: www.innovationsgymnasiet.se.  Thoren Innovation... Visa mer
Thoren Innovation School är Innovationsgymnasiet där vi ligger i framkant så att våra elever blir bäst förberedda för framtiden.

Thoren Innovation School (TIS) är en del av ThorenGruppen, en norrländsk friskolekoncern som grundades 1999 med målet att utbilda eleverna på ett så verklighetsnära sätt som möjligt. I nuläget finns skolan på 6 olika orter runtom i landet. Läs mer om TIS och vår pedagogik på: www.innovationsgymnasiet.se. Thoren Innovation school, Solna
Thoren Innovation School är Innovationsgymnasiet där vi ligger i framkant så att våra elever blir bäst förberedda för framtiden.

Thoren Innovation School (TIS) är en del av ThorenGruppen, en norrländsk friskolekoncern som grundades 1999 med målet att utbilda eleverna på ett så verklighetsnära sätt som möjligt. I nuläget finns skolan på 6 olika orter runtom i landet. Läs mer om TIS och vår pedagogik på: www. innovationsgymnasiet.se.Vi söker en advisor (mentor) till våra gymnasieelever
Thoren Innovation School i Solna söker nu en advisor (mentor). Vi söker dig som vill vara med och stödja och följa upp eleverna på ett systematiskt och individanpassat sätt. I den här tjänsten är man advisor för 85–90 elever.

Advisors uppgift är att stödja och vägleda eleven i hens kunskapsutveckling och i den sociala utvecklingen. Advisor ska ha den samlade bilden av elevens studiesituation, kunna samverka med elevens lärare och elevhälsa, för att samordna anpassningar vid behov, samt ansvara för kontakten med vårdnadshavare (gäller endast omyndiga elever, om inte eleven har andra önskemål). Advisor på skolan har till uppgift att leda eleverna genom deras skolgång. För att göra det ska Advisor uppmärksamma och axla följande delar:

- Vara behjälplig specialpedagog med utredningar/kartläggningar inför samverkan och åtgärdsprogram
- Vara kurator behjälplig vid utredningar kring kränkningar
- Ansvara för elevens studieplanering
- Ansvara för elevens övriga studiesituation
- Ha kontakt med vårdnadshavare gällande ovanstående för omyndiga elever, om inte eleven har andra önskemål
- Ha kontakt med externa parter vid behov
- Ta en ledande roll i passen med Life Hacks

Det här erbjuder vi dig
Vi på TIS väljer att ständigt se framåt, att alltid testa nya tillvägagångssätt. För det är så innovation skapas, och det är på det sättet som vi kan erbjuda dig en arbetsmiljö där du utvecklas.

Hos oss får du en ledning som stöttar dig hela vägen. Du ingår i ett nära arbetsteam där ni arbetar kreativt och tillsammans skapar grogrund för elevernas innovation och entreprenörskap.

Vi vill att alla våra medarbetare ska må bra på jobbet och i vardagen. Du får därför tillgång till utbildning/friskvårdspeng och kan varje år delta i Thoren Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla anställda.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Thoren Innovation School? Besök https://thorengruppen.se/ vara-medarbetare/ för att se filmer och läsa intervjuer med några av våra lärare – och dina potentiella kollegor.

Dina kvalifikationer
- Du är en pedagogiskt utbildad mot gymnasieskola, antingen som gymnasielärare, studie- och yrkesvägledare eller specialpedagog. Lärarlegitimation för gymnasieskola eller behörighet som studie och yrkesvägledare är meriterande.
- Din drivkraft är att stödja och engagera elever och uppmuntrar dem till att använda sin kunskap för att nå verkliga resultat.
- Du värderar goda relationer till dina kollegor och elever, och trivs både i samarbeten och med att arbeta individuellt.
- Genom din stöttning vill du väcka framtidstro och nya idéer hos eleverna.

 

Låter det här som dig? Varmt välkommen att söka till oss på Thoren Innovation School och bli en del av framtiden!Anställningens omfattning
Tjänsten är på 75% med start 2020-08-06.  

Rekryteringen
Sista ansökningsdag är 2020-06-22. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

För mer information om skolan, tjänsten och företaget är du välkommen att kontakta rektor Caroline Nerén på mail [email protected]

Vilka är vi?

Ledorden MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta: ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Vi gör allt med MODET att våga förändra och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa verksamheter där alla är välkomna och inkluderade.Vilka är vi?

Ledorden MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta: ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.Vi gör allt med MODET att våga förändra och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa verksamheter där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Studievägledare/utbildningsadministratör, Läkarprogrammet

Avdelning för utbildnings- och forskarutbildningsstöd Enheten för stöd till program- och utbildningsnämnder ansvarar det programövergripande stödet för läkarprogrammet och biomedicinprogrammen. Enheten ansvarar också för samordning av studenträttsliga frågor, för stöd till studenter med funktionsnedsättningar, för viss administration kring verksamhetsförlagd utbildning, för mobilitetsverksamheten med in- och utresande studenter, för vissa utbildningsadm... Visa mer
Avdelning för utbildnings- och forskarutbildningsstöd
Enheten för stöd till program- och utbildningsnämnder ansvarar det programövergripande stödet för läkarprogrammet och biomedicinprogrammen.

Enheten ansvarar också för samordning av studenträttsliga frågor, för stöd till studenter med funktionsnedsättningar, för viss administration kring verksamhetsförlagd utbildning, för mobilitetsverksamheten med in- och utresande studenter, för vissa utbildningsadministrativa processer samt för samordning av nätverk för handläggare, studievägledare och utbildningsadministratörer.

Din roll
Programstudievägledningen vänder sig främst till studenter på KI:s utbildningsprogram, men även de som söker programmet kan vända sig till studievägledaren för att få fördjupad information om programmet och personlig vägledning.

Studievägledaren ska ge stöd till den enskilde att utifrån sina behov och förutsättningar hantera utbildnings- och studierelaterade frågor. Det kan gälla val och prioriteringar under utbildningen och inför den framtida yrkeskarriären.

En stor del av arbetet är studieadministrativa uppgifter och handläggning av studentärenden. Studievägledaren är ett stöd till programledningen och i det ingår bl.a. att bistå vid genomströmningsanalyser och resultatuppföljning. Studievägledaren arbetar med kommunikation till studenterna via samtal, mail och digital kommunikation.

Studievägledaren har ett nära samarbete med lärare och administratörer inom programmets kurser. I studievägledningens uppgifter ingår bl.a. att:

- erbjuda individuella planerings- och vägledningssamtal
- erbjuda olika former av stöd i studiesituationen
- stötta lärare m.fl. i regelfrågor runt studentärenden
- följa upp studieresultat och hantera administrationen i Ladok
- bereda och föredra studentärenden inför beslut och kommunicera beslut till berörda
- informera om behörighetskrav, antagning och urval
- erbjuda karriärvägledning och information om arbetsmarknaden

Vem är du?
Vi söker dig som har:

- erfarenhet från arbete på lärosäte eller i offentlig förvaltning, där du ska ha haft uppgifter inom området för tjänsten alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
- erfarenhet av utbildningsadministrativa system t.ex. Ladok.
- minst 3 årig relevant högskoleutbildning, t.ex. inom samhälls- och beteendevetenskap, studie- och yrkesvägledning eller annan likvärdig utbildning
- mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
- en god analytisk och administrativ förmåga och goda datorkunskaper.

Meriterande är om du har erfarenhet av

- erfarenhet av stödjande och vägledande samtal
- arbete med kommunikation, ärendehantering, beredning av beslutsunderlag och verksamhetsstöd.
- digital erfarenhet och erfarenhet av webbkommunikation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du är noggrann, strukturerad, tar egna initiativ och har förmåga att driva frågeställningar framåt. Du arbetar gärna i team och har flera kontaktytor inom organisationen vilket förutsätter att du har en mycket god samarbetsförmåga och har förmåga att skapa goda relationer. Då arbetet ofta innebär tvära kast ser vi gärna att du är lösningsorienterad och pedagogisk.

Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service eftersom vårt uppdrag till stor del innebär att stödja KI:s studenter och institutioner. Du ska också trivas i att arbeta administrativt då det ingår mycket administration.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

https://ki.se/om-ki/din-karriar-fortsatter-har

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss Visa mindre

Studie och yrkesvägledare / APL - samordnare till SVOK Stockholm

SVOK erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi finns i Solna och Flemingsberg.Tillsammans med oss på SVOK är du med och bygger framtidens vuxenutbildning för blivande undersköterskor, barnskötare, lagerarbetare med flera. Du har engagemang och drivkraft att vara med och utveckla och expandera SV... Visa mer
SVOK erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi finns i Solna och Flemingsberg.Tillsammans med oss på SVOK är du med och bygger framtidens vuxenutbildning för blivande undersköterskor, barnskötare, lagerarbetare med flera. Du har engagemang och drivkraft att vara med och utveckla och expandera SVOK inom dina ansvarsområden, samt skapa de bästa tänkbara förutsättningar för att våra elever ska nå sina mål. Det innebär att du har god samarbetsförmåga, ett coachande förhållningssätt och är intresserad av att arbeta i en mångkulturell miljö. Som Studie- och yrkesvägledare spelar du en mycket viktig roll i vår organisation, för både elever och dina kollegor. För våra elever är du en person som hjälper dem att lyckas i yrkes-, studie- och samhällsliv. Du är också ett stöd för dina lärarkollegor, då du med din specialkompetens kan bidra med nya infallsvinklar.Vi söker en engagerad och initiativrik Studie- och yrkesvägledare/APL-samordnare med god organisationsförmåga och datorvana. Erfarenhet av vuxenutbildning/elevadministration är meriterande. Du har ett gediget intresse för människor, har stort tålamod och tycker om att ge god service. Du har god simultanförmåga och kan arbeta både självständigt och i grupp. Då arbetsbelastningen periodvis är hög krävs att du är stresstålig och har förmågan att prioritera. Du är den trygga länken mellan elever och lärare, mellan skola och APL-plats.I dina arbetsuppgifter ingår:informera/föreläsa om arbetsmarknaden för våra elevervägleda våra elever mot yrke och/eller vidare studier informera om CSNupprätta/revidera individuella studieplanerdelta i mässor och marknadsaktiviteter samt vid behov delta i möten med våra uppdragsgivare.anskaffa och samordna APL-platserförse APL-platserna med aktuell information/dokumentationviss elevregistrering vid revidering av individuella studieplanerbesvara e-postVi erbjuder dig en spännande och utvecklande arbetsplats, där du har stora möjligheter att påverka och lägga upp ditt arbete tillsammans med dina kollegor.Du kommer att ha en viktig roll i organisationen och kommer att vara delaktig i att utveckla vår framtida verksamhet. Vi hoppas att du vill vara med och utveckla framtidens utbildning! Visa mindre

SYV - Solna- Vuxenutbildning - Institute af Lärande

Institute af Lärande bedriver komvuxutbildning på flera orter bl.a i Falun, Linköping , Stockholm och i Västerås. Vi söker nu en Studie- och yrkesvägledarepå heltid till vår skola i Solna Centrum. *** För dig som vill arbeta i en skola med höga ambitioner när det gäller kvalitet och som år efter år får höga betyg i kvalitetsundersökningar. Vi har valt att specialisera oss på yrkesutbildningen vård och omsorg där eleverna sedan får anställning som und... Visa mer
Institute af Lärande bedriver komvuxutbildning på flera orter bl.a i Falun, Linköping , Stockholm och i Västerås.


Vi söker nu en Studie- och yrkesvägledarepå heltid till vår skola i Solna Centrum.


*** För dig som vill arbeta i en skola med höga ambitioner när det gäller kvalitet och som år efter år får höga betyg i kvalitetsundersökningar.


Vi har valt att specialisera oss på yrkesutbildningen vård och omsorg där eleverna sedan får anställning som undersköterska.


För tjänsten är examen som Studie- och yrkesvägledare ett krav.


I arbetet som SYV är förmågan att skapa goda relationer viktigt. Vi vill därför att du ska ha utvecklade kommunikativa och pedagogiska förmågor. Vi ser det också som väsentligt att du har ett engagemang och intresse för elevers lärande. Vi använder IT dagligen och god datorvana är därför ett krav. Som studie- och yrkesvägledare ansvarar du för vägledning och information till befintliga elever och nya sökande. Du deltar också i de aktiviteter som rör information och marknadsföring om skolan och vår pedagogik.


Institute af Lärande söker dig med god pedagogisk förmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot våra elever. Du skall vara flexibel, öppen och ha en god samarbetsförmåga. Vi sätter stort värde på ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och dina vägledaregenskaper.


Vi är lyhörda för elevernas önskemål och förutsättningar och har en modern pedagogisk modell där vi formar en individuell studieplan med tydliga avstämningspunkter.


Vi har en väl beprövad metod där Kursadmin, SYV och Vårdlärare samverkar för att eleverna ska fullfölja sina studier. Din viktiga roll kommer vara att introducera eleverna i studieteknik och att hjälpa dem etablera rutiner som främjar studier.


Vi planerar för att tjänsterna ska tillträdas i februari.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Som en modern och attraktiv arbetsgivare har vi givetvis kollektivavtal.


Låter det intressant? Då vill vi gärna att du skriver ett personligt brev där du beskriver din syn på studie- och yrkesvägledning inom på vuxenutbildningen. Bifoga ditt CV till [email protected] Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare till SVOK i Stockholm

SVOK erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid samt på distans. Utbildningarna är flexibla och individanpassade, svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i en positiv studiemiljö. Utbildningen planeras utifrån den studerandes tidigare studier oc... Visa mer
SVOK erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar för vuxna inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Lager och logistik. Utöver det erbjuder vi svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI. Vi erbjuder undervisning på dag- och kvällstid samt på distans.


Utbildningarna är flexibla och individanpassade, svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i en positiv studiemiljö. Utbildningen planeras utifrån den studerandes tidigare studier och yrkeserfarenhet. Vi använder IT som ett naturligt verktyg i det dagliga arbetet. Verksamheten bedrivs i lokaler belägna i Solna Business Park och Flemingsberg, Stockholm.
Du ska vara prestigelös, intresserad av att få saker och ting gjorda, strukturerad och utåtriktad. SVOK är ett utbildningsföretag som arbetar med vuxenutbildningar och arbetsmarknadstjänster. Vi utbildar bl.a. morgondagens undersköterskor, barnskötare och tandsköterskor. Vi arbetar för att vara det bästa alternativet för våra elever och deltagare, genom personligt bemötande, kvalitet och innovativa tjänster.
Du ska vara behörig studie- och yrkesvägledare med examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet som kan arbeta både i Solna och i Flemingsberg.


Som person ska du vara en problemlösare, van att hantera olika ärenden och frågor samtidigt, flexibel, utåtriktad, positiv, social, stresstålig och prestigelös. Du ska trivas i en miljö som präglas av framåtanda och utveckling.


Du måste kunna kommunicera obehindrat på både svenska och engelska. Ytterligare språk är mycket meriterande.


Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med olika typer av människor och det är mycket viktigt att du känner dig trygg med att lära dig nya IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet av Alvis och/eller Its Learning.


Det är meriterande om du har arbetat inom vuxenutbildning innan.


Vi ser gärna att du kan tillträda omgående.
Välkommen till SVOK! Visa mindre

Studie - och yrkesvägledare / expeditionspersonal till Ingridskolan

Vill du arbeta i en lugn miljö med få elever och en tydlig pedagogisk vision som prioriterar trivsel och god lärmiljö?Vi söker dig som:Tycker det är riktigt roligt att arbeta med barn/ungdomar!är utbildad studie- och yrkesvägledarehar goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrifttycker om att planera och organisera (spindel i nätverket)har förmåga att se både helheten och detaljerär självständig, noggrann och handlingskraftighar goda IT-kuns... Visa mer
Vill du arbeta i en lugn miljö med få elever och en tydlig pedagogisk vision som prioriterar trivsel och god lärmiljö?Vi söker dig som:Tycker det är riktigt roligt att arbeta med barn/ungdomar!är utbildad studie- och yrkesvägledarehar goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrifttycker om att planera och organisera (spindel i nätverket)har förmåga att se både helheten och detaljerär självständig, noggrann och handlingskraftighar goda IT-kunskaperhar ett ödmjukt förhållningssätt samt förmåga att bygga goda relationertrivs att arbeta i teamär lösningsinriktadhar värme och engagemangVi söker en utbildad studie- och yrkesvägledare som även är intresserad av att ha en administrativ tjänst på skolans expedition (vara spindeln i nätverket).Som studie- och yrkesvägledare (ca 30%) på Ingridskolan kommer du att arbeta med våra elever både på grund- och gymnasieskolan. Du kommer att ha ett nära samarbete med elever, lärare och vårdnadshavare för att på bästa sätt kunna handleda och ge stöd efter elevernas olika förutsättningar kring valsituationer gällande utbildning, yrken och arbetsmarknad. Gällande gymnasieeleverna kommer du att ansvara för elevernas individuella studieplaner och behöver ha överblick och goda kunskaper om gymnasieskolans struktur.Du är lösningsfokuserad och har en positiv syn på uppdraget. Du kan driva och arbeta målinriktat och du har god struktur i ditt arbete samt har god kännedom om Lgr 11 och Lgy 11Som expeditionspersonal (ca 70%) på Ingridskolan kommer du att fungera som spindeln i nätverket där du bistår rektor, skolans personal, elever och vårdnadshavare i det dagliga arbetet/elevens skolsituation. Tjänsten ställer höga krav på flexibilitet och förmåga att arbeta i en föränderlig miljö.Du kommer att hålla i morgonmöten, elevråd, ansvara för expeditionstelefonen, organisera olika tillställningar (lucia, skolavslutning, personalmiddagar etc.), ansvara för frånvarorapportering av personal, redovisning av klasskassa, inköp av olika skolmaterial/läromedel, taxibeställningar etc.Information om skolanIngridskolan är en liten grund- och gymnasieskola främst anpassad för elever med Asperger syndrom (ASD) men är öppen för alla. Skolan är belägen i Bergshamra, Solna.Skolan arbetar utifrån TEACCH-pedagogiken där varje grupp/klass har en lärare och två studiepedagoger.Ingridskolan är en arbetsplats med goda möjligheter till pedagogiska utmaningar och utveckling med syfte att skapa goda lär- och fritidsmiljöer för barn och ungdomar inom ASD (autism spektrum disorder). För att möjliggöra detta får personalen kontinuerlig handledning av en psykolog/pedagog samt fortbildning inom ASD.Ingridskolan erbjuder en skolmiljö som präglas av lugn och ro där du får stor frihet och tid till att arbeta individuellt med varje elevs olika förutsättningar.Om anställningsvillkorenSemestertjänst med tillträde i september/oktober Visa mindre

Studie - och yrkesvägledare till vuxenutbildning AlphaCE Solna

Vi söker dig som vill arbeta som studie-yrkesvägledare på vår vuxenutbildning och arbetsmarknadsutbildningar i Solna. I Solna bedriver vi vuxenutbildning på grundläggande- och gymnasial nivå på uppdrag av kommunen och stöd och matchning på uppdrag av arbetsförmedlingen. Det är en mindre verksamhet med omkring 6 personal, lärare, coach och administratör. I Januari utökade vi verksamheten och startade även sfi på uppdrag av kommunen. De flesta av kurserna... Visa mer
Vi söker dig som vill arbeta som studie-yrkesvägledare på vår vuxenutbildning och arbetsmarknadsutbildningar i Solna. I Solna bedriver vi vuxenutbildning på grundläggande- och gymnasial nivå på uppdrag av kommunen och stöd och matchning på uppdrag av arbetsförmedlingen. Det är en mindre verksamhet med omkring 6 personal, lärare, coach och administratör. I Januari utökade vi verksamheten och startade även sfi på uppdrag av kommunen. De flesta av kurserna och utbildningarna erbjuds som klassrumsundervisning eller på distans vilket innebär att eleven har möjlighet att lägga upp sina studier efter sina önskemål.

Dina arbetsuppgifter är att vara studie- och yrkesvägledare på 50% på vår vuxenutbildning och 50% på våra arbetsmarknadsutbildningarna. I din roll som studie- yrkesvägledare på vår vuxenutbildning kommer du att ha individuella samtal med eleverna och ha drop-in tider. Du kommer främst att ha studie- och yrkesvägledning med elever som studerar på plats hos oss i våra lokaler men eventuellt även elever som studerar på distans via vår lärplattform. I dina arbetsuppgifter ingår också administrativa uppgifter i det administrativa system för vuxenutbildning som vi använder.

Din stationeringsort är Solna. De resterande 50% som är på vår arbetsmarknadsutbildning innebär studie- och yrkesvägledning för våra deltagare i bland annat uppdragen stöd- och matchning. Detta kan komma att ske på orten Solna, Enköping eller Uppsala beroende på behovet.

Undervisningen och handledningen hos oss är individuell och baserar sig på den enskilde elevens förutsättningar och vi tillgodoser elevens behov på alla plan. På AlphaCE arbetar vi mycket efter individens behov och har små grupper där pedagogisk utveckling, gemenskap och arbetsglädje är i centrum. Vi är anpassningsbara och försöker hitta flexibla lösningar för våra elever och arbetar gemensamt i verksamheten för att de ska nå sina mål.

Du ska vara examinerad studie- och yrkesvägledare. Det är meriterande om du har arbetat med vuxna tidigare.Våra utbildningslokaler ligger centralt i Solna på Kruthusbacken 38 och det är enkelt att ta sig till skolan med kollektivtrafik. Eleverna och deltagarna har alltid tillgång till skolan under öppettiderna. Det finns utrymme för både självstudier och gruppstudier och de har möjlighet att koppla upp sig på vårt trådlösa nätverk. Det är en liten skola med små grupper där fokus ligger på kvalitet och utbildning som är individuellt anpassad efter elevens behov och situation. Vi arbetar mycket med kollegialt och kreativt lärande för att främja utveckling och inspiration och vi tillämpar sambedömning i vårt arbetssätt. Visa mindre

Studie - och yrkesvägledare till S:t Martins gymnasium

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.   Här på S:t Martins gymnasium har vi ca 350 elever fördelade på nio program. Förutom bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri har vi också transport- och fordonsprogrammet med inriktning personbil, hantverksprogram med inriktning finsnickeri, frisör, stylist, textil design och sex introduktionsprogram. Skolan har nära samarbete med respektive programs branscher. Vi söker nu en stud... Visa mer
Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.
 

Här på S:t Martins gymnasium har vi ca 350 elever fördelade på nio program. Förutom bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri har vi också transport- och fordonsprogrammet med inriktning personbil, hantverksprogram med inriktning finsnickeri, frisör, stylist, textil design och sex introduktionsprogram. Skolan har nära samarbete med respektive programs branscher. Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare till våra yrkesprogram.

Som studie- och yrkesvägledare har du en nyckelroll i att stärka eleverna i deras framtida yrkesval. Du har en vilja och ett engagemang för att fortsätta utveckla studie- och yrkesvägledningen på skolan.

Dina arbetsuppgifter är bland annat att hålla individuella vägledningssamtal, upprätta studieplaner, informera i klass och samverka med vårdnadshavare och vara ett stöd för övrig skolpersonal. Du deltar också på Gymnasiemässan och på våra Öppna hus, och du bidrar till utvecklingen av skolans program.

Som studie- och yrkesvägledare kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam där du har en central roll.

Vi vill att du ska ha studie- och yrkesvägledarexamen och ha goda kunskaper om gymnasiet och dess styrdokument. Du har god kunskap om arbetsmarknad och utbildningsalternativ. Vi ser gärna att du är flexibel i ditt arbetsätt och van att arbeta självständigt.

Befattningen är en tillsvidareanställning på deltid, 80 %. Tillträde ht 2019. Ansök senast 2019-09-15. Urval och intervjuer sker fortlöpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

Välkommen med din ansökan!


Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Studie - och yrkesvägledare sökes till Vittra Frösunda

Ansök    Apr 15    Vittra    Studie- och yrkesvägledare
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 25 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 7600 barn och elever och har cirka 900 medarbetare. Vår undervisning utgår ifrån en helhetssyn på elevens utveckling med tydliga mål inom kunskap, lärande och personlig utveckling. Genom att hitta motivationen hos varje elev kan vi både uppmuntra och ställa krav. I Vittra arbetar vi utifrån vår gemensamma pedagogiska plat... Visa mer
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 25 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 7600 barn och elever och har cirka 900 medarbetare. Vår undervisning utgår ifrån en helhetssyn på elevens utveckling med tydliga mål inom kunskap, lärande och personlig utveckling. Genom att hitta motivationen hos varje elev kan vi både uppmuntra och ställa krav.

I Vittra arbetar vi utifrån vår gemensamma pedagogiska plattform och Vittraverktyg med utgångspunkt i de nationella styrdokumenten, alltid med målet att nå en högre kvalitet och ökad måluppfyllelse för våra barn och elever. Det betyder att de strukturer, metoder och aktiviteter som står beskrivna i våra verktyg genomförs på samtliga av våra för- och grundskolor, att de följs upp och utvärderas.

Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

Studie- och yrkesvägledare på 10% till Vittra Frösunda 

Vi söker Studie-och yrkesvägledare på ca. 10 %. Tjänsten kan i tid läggas upp flexibelt utifrån sökandes önskemål. Önskar du jobba hos oss en halv dag i veckan eller ett antal heldagar per termin kan vi tillsammans hitta lösningar för detta. 

Du kommer att träffa våra elever på högstadiet i enskilda samtal, handleda eleverna i åk 9 i sina gymnasieval samt vara ett stöd till övriga pedagoger och vårt elevhälsoteam. 

Vi söker dig som med engagemang, kreativitet och driv vill vara en del av vår verksamheten på Vittra Frösunda. Du brinner för elevernas utveckling och du är en trygg och stabil vuxen. Du trivs med att arbeta lag, är flexibel och kreativ och gillar utmaningar. 
Vi erbjuder:
Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö där det finns många karriärvägar. Vittra har ett utbildningsprogram som består av olika externa utbildningar samt internutbildningar, bland annat ett ledarutvecklingsprogram för arbetslagsledare och nätverksträffar för förstelärare.

Vi har höga förväntningar på oss själva och vårt gemensamma arbete som grundar sig på kollegialt lärande och elevernas individuella behov. Tillsammans bygger vi en trygg och utmanande miljö där alla ska få utvecklas, elever som vuxna.
Som medarbetare hos oss på Vittra Frösunda har du ett nära samarbete med dina kollegor. 
Vittra Frösunda i Solna startade sin verksamhet hösten 2002 och ligger i vackra lokaler på Anders Lundströms gata i det natursköna Frösunda, nära Solna station.
Vi har både förskola och grundskola hos oss. På Vittra Frösunda finns ungefär 430 barn och elever i åldrarna 1-16 år.

Vittra har attraktiva anställningsvillkor och erbjuder marknadsmässiga löner. Vittra har Kollektivavtal med Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund samt Kommunal vilket bland annat innebär tjänstepension enligt ITP-planen samt försäkringar.
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 10 % med tillträde augusti 2019.
Vill du veta mer om oss?

Om du vill veta mer om Vittra Frösunda kan du gå in på vår hemsida, www.vittra.se. Vi har också en film som beskriver Vittra generellt och den hittar du på www.youtube.com/vittrakanalen.
Låter detta intressant?

Du söker tjänsten genom att klicka på nedanstående länk. Vi tar ej emot ansökningar via post eller mail. Sista ansökningsdag är 2019-05-25. Tjänsten är en semestertjänst på 10% och inleds med 6 månaders provanställning. Var vänlig ansök snarast då tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta bitr.rektor Ulrika Rydsheim på mail [email protected] alt. tfn 08-4449472. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Studie - och yrkesvägledare

OM DIGAcademicum söker dig som har Studie- och yrkesvägledarexamen samt minst 3 års erfarenhet från yrkesområdet, för vägledning av deltagare i programmet Korta vägen. http://academicum.se/kortavagen/Som person är du självgående, pålitlig och öppen och har lätt för att samarbeta. Vi ser gärna att du som söker är engagerad i dina uppdrag, tycker om mötet med människoroch har en god kommunikativ förmåga. Det är även meriterande att du har goda datorkunskaper... Visa mer
OM DIGAcademicum söker dig som har Studie- och yrkesvägledarexamen samt minst 3 års erfarenhet från yrkesområdet, för vägledning av deltagare i programmet Korta vägen. http://academicum.se/kortavagen/Som person är du självgående, pålitlig och öppen och har lätt för att samarbeta. Vi ser gärna att du som söker är engagerad i dina uppdrag, tycker om mötet med människoroch har en god kommunikativ förmåga. Det är även meriterande att du har goda datorkunskaper.DINA ARBETSUPPGIFTERDu vägleder deltagaren till att fatta beslut om studie- och yrkesval på kort och lång sikt. I arbetsuppgifterna ingår individuella vägledningssamtal. Krav:Studie- och yrkesvägledarexamen samt minst 3 års erfarenhet från yrkesområdet.Ska styrkas med examensbevis samt anställningsbevis. Meriterande: Flerspråkighet Tjänsten kan också utföras på konsultbasis.ArbetsplatsAcademicum är ett avknoppningsbolag från Uppsala universitet. Bolaget bildades 2006 med målsättningen att fungera som en bro mellan universitet och arbetsliv. Målsättningen innebär att företaget arbetar för akademiker i olika skeden av karriären. Academicum erbjuder utbildning, coachning, mentorskap, kompetensmatchning samt kvalificerade konsulttjänster. Centralt är kontakt med arbetsgivare inom privat och offentlig sektor.Tillträde:Enligt överenskommelse.Intervjuer kommer att ske löpande. Annonsen kan därför komma att tas bort innan sista ansökningsdag. Visa mindre