Lediga jobb Ambulanssjukvården i Storstockholm i Solna

Se alla lediga jobb från Ambulanssjukvården i Storstockholm i Solna. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Solna som finns inom det yrket.

Biträdande stationschef till Solna/Lidingö ambulansstation

Vi erbjuder På Solna och Lidingö bedrivs ett spännande arbete tillsammans med ca. 100 engagerade medarbetare som brinner för att hjälpa människor i akuta situationer. På arbetsplatsen är det högt i tak och ett gott arbetsklimat. Vår vision är att vara ledande inom prehospital akutsjukvård genom att hela tiden utvecklas för att möta våra patienters, medborgare och samhällets förväntningar och rekrytera de bästa medarbetarna och kollegorna. Solna Ambulanss... Visa mer
Vi erbjuder
På Solna och Lidingö bedrivs ett spännande arbete tillsammans med ca. 100 engagerade medarbetare som brinner för att hjälpa människor i akuta situationer. På arbetsplatsen är det högt i tak och ett gott arbetsklimat. Vår vision är att vara ledande inom prehospital akutsjukvård genom att hela tiden utvecklas för att möta våra patienters, medborgare och samhällets förväntningar och rekrytera de bästa medarbetarna och kollegorna.
Solna Ambulansstation ligger i Hagalund i Solna och på Lidingö är ambulansstationen placerad på Lidingö Brandstation. På stationen leds arbetet av stationschef Birgitta med hjälp av biträdande stationschef Petter och ytterligare en biträdande stationschef som vi nu utlyser.
Arbetsuppgifter
I rollen som biträdande stationschef arbetar du tillsammans med Birgitta och Petter i det operativa arbetet, som till exempel personalärenden, personaladministration men även frågor gällande drift. Du kommer att ha fullt personalansvar över cirka trettio medarbetare, vilket bland annat innebär arbetsmiljöansvar, rekrytering, arbete kring lönerevision och medarbetarsamtal.
I rollen som biträdande stationschef ingår du i AISABs driftjour för att stödja vårt bemanningscenter i personal- och beslutsfrågor, samt leda driften i hela AISAB efter kontorstid och vid särskild händelse.
Du har en grundanställning som biträdande stationschef, med deltidsuppdrag som ambulanssjukvårdare, sjuksköterska eller specialistsjuksköterska i ambulans. Vi erbjuder en utvecklande och omväxlande miljö med nära kontakt med medarbetare och kollegor, där ingen dag är den andra lik.
 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har: Utbildning som ambulanssjukvårdare, sjuksköterska eller specialistsjuksköterska. Flera års erfarenhet av arbete i ambulanssjukvård. Minst B-körkort, men gärna C- och D-körkort, och god körvana. Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. God fysisk förmåga. Datorvana med kunskaper i Excel, Word och Powerpoint
Det är meriterande om du har: Utbildning i ledarskap eller organisationsfrågor. Erfarenhet av personal och administrativt arbete som chef, ledare eller instruktör. Erfarenhet av arbete i PA-system tex. Heroma.

Personliga egenskaper
Det är viktigt att du trivs att arbeta i en dynamisk miljö och med mycket medarbetarkontakt. Du tycker om att utveckla, stödja och motivera dina medarbetare. Du är kommunikativ och har förmågan att på ett pedagogiskt och professionellt sätt kunna ge och ta feedback.
Själv eller tillsammans med dina chefskollegor kan du komma att ansvara för specifika uppdrag eller projekt vilket förutsätter att du är initiativtagande, har ett kreativt arbetssätt och har mycket god samarbetsförmåga. Du visar på gott omdöme i beslut och avvägningar och agerar utifrån verksamhetens övergripande mål och behov.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.   
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Heltid med deltidsuppdrag på 50% som biträdande stationschef och som ambulanspersonal.
Arbetstidsmått 36:20 och individuell schemaläggning.
Lön och tillträde enligt överenskommelse.
 Har du frågor?
Kontakta stationschef Birgitta Johansson på tel: 08-123 120 56 eller 070-484 30 66 eller via mejl [email protected]
I rekryteringsprocessen utför vi kontroller mot Socialstyrelsen och Inspektionen för vård och omsorg. Vi kan komma att tillämpa personlighet- och färdighetstester genom Thomas International.
Låter det intressant? Skicka in din ansökan inklusive CV och personligt brev.
Välkommen med din ansökan senast den 2019-09-18
Rekryteringen eftersträvar vi mångfald ur alla aspekter. Visa mindre

Utbildningsadministratör

KTC, Prehospitalt kunskap- och kliniskt träningscenter,utbildar ambulanssjukvårdare, specialistsjuksköterskor och sjuksköterskor för att säkra en hög kvalitet inom ambulanssjukvårdi hela Region Stockholm.Centret innefattar såväl medicinska och kliniska, som katastrofmedicinska utbildningar och övningar.Målet är att utveckla förutsättningarna för att personalen inom den prehospitala vården ska få tillgång till en väl planerad, samordnad, modern och kvalitet... Visa mer
KTC, Prehospitalt kunskap- och kliniskt träningscenter,utbildar ambulanssjukvårdare, specialistsjuksköterskor och sjuksköterskor för att säkra en hög kvalitet inom ambulanssjukvårdi hela Region Stockholm.Centret innefattar såväl medicinska och kliniska, som katastrofmedicinska utbildningar och övningar.Målet är att utveckla förutsättningarna för att personalen inom den prehospitala vården ska få tillgång till en väl planerad, samordnad, modern och kvalitetssäkrad utbildning. I din roll som utbildningsadministratör arbetar du som spindeln i nätet och med omväxlande arbetsuppgifter.
Dina närmsta kollegor är utbildningsadministratör, utbildningsledare, vårdutvecklare och du rapporterar till chefen för KTC. Vi erbjuder ett varierande arbete i en positiv och kreativ miljö med högt driv. Just nu arbetar vi bland annat med en digitalisering av vårt bokningssystem
Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
Planera, organisera och samordna utbildningar, möten och studiebesök
Stötta våra utbildningsledare i förberedande arbete och schemaläggning
Ansvara för att uppdatera utbildningsportalen
Administrativt arbete i personalsystemet Heroma
Bokningsadministration av utbildningar och kursdeltagande
Förberedelser inför utbildningar och iordningsställande av lokaler
Stödja och besvara frågor från kursdeltagare

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har: 
Minst gymnasial utbildning
Dokumenterad arbetslivserfarenhet av administrativt arbete
Mycket god system- och datavana
Mycket goda kunskaper i Microsoft Office paketet. 
God förmåga att utrycka dig i tal och skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet:  
Av Heroma PA-system 
Av arbete i utbildningsverksamhet
Har kompletterande utbildning inom administrativt arbete
Personliga egenskaper
Du har mycket god datorvana, är lättlärd och sätter dig snabbt in i nya system och verktyg. Har god samarbetsförmåga, samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt och med stort eget ansvar. Du är en god organisatör, har god struktur och vill tillsammans med kollegor arbeta för ständiga förbättringar av verksamheten. Givetvis har du även stort intresse för att ge bra service och är prestigelös i ditt sätt att arbeta. På KTC är tempot högt och ofta med fler pågående utbildningar samtidigt. Därför är det viktigt att du har ett högt mått av flexibilitet och kan prioritera om vid behov.
Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid.
Tillträde och lön enligt överenskommelse.
Har du frågor?
Hör av dig till Anna Lundström på [email protected] Carolina Fors på [email protected]
Vi ser fram emot din ansökan!
Sista ansökningsdag 2 mars. Visa mindre

Personalsamordnare till Solna/Lidingö

Din nästa utmaning I rollen som personalsamordnare arbetar du tillsammans med din personalsamordnarkollega i bemanning och schemaläggning av ca. 100 medarbetare på akutambulans, ledningsambulans, intensivvårdsambulans, transport av avlidna och kuvösbil. Tillsammans arbetar ni effektivt, och proaktivt för att stationens ambulanser alltid ska vara bemannade. I nära samarbete med stationschef Birgitta och biträdande chef hanterar du också planering av semes... Visa mer
Din nästa utmaning
I rollen som personalsamordnare arbetar du tillsammans med din personalsamordnarkollega i bemanning och schemaläggning av ca. 100 medarbetare på akutambulans, ledningsambulans, intensivvårdsambulans, transport av avlidna och kuvösbil. Tillsammans arbetar ni effektivt, och proaktivt för att stationens ambulanser alltid ska vara bemannade. I nära samarbete med stationschef Birgitta och biträdande chef hanterar du också planering av semester, ledighet och utbildning på lång och kort sikt. Medarbetarna arbetar skift, i olika tjänstgöringsgrad och i delade tjänster mellan resterande stationer i AISAB, där din utmaning är att arbeta för en optimal bemanning utifrån verksamhetens krav, liksom patientsäkerhet och arbetsmiljö.
Arbetsuppgifter Ansvar för personalplanering av samtliga medarbetare på ambulansstationerna Handläggning och systemkunnig i Personalsystemet Heroma Sammanställning av löneunderlag Behjälplig AISABs bemanningscenter i schemaläggning av kortsiktig frånvaro Representant från Solna och Lidingö under personalsamordnarmöten Ansvarig för diffning av medarbetarnas schema
Vem är du?
Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av bemanning och personalplanering på lång och kort sikt, gärna från offentlig verksamhet.
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ och strävar efter att inge förtroende i relationerna med kollegor och medarbetare. I rollen förväntas du ha högt mått av eget ansvar, att du är strukturerad och lösningsorienterad i ditt sätt att arbeta. Vi ser att du snabbt tar in nya perspektiv och är flexibel i ditt arbete och ditt förhållningssätt till förändringar. Du hanterar frågor direkt, snarare än att skjuta frågor framför dig. Du trivs med att arbeta självständigt såväl som att samarbeta då din roll innebär många olika kontakter. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Kvalifikationer: Minst gymnasial utbildning God kunskap i Heroma är meriterande Goda kunskaper i Microsoft Office paketet Erfarenhet av bemanningsarbete och schemaläggning på lång och kort sikt, gärna inom offentlig verksamhet Meriterande är kunskap inom AB och Lagen om arbetstid (ATL)
Vi erbjuder dig:
Ett självständigt och varierande arbete, samt flextid med frihet under ansvar. Vi har en god sammanhållning med härliga kollegor och vill att du ska ha en nära dialog med närmsta chef. Vi sätter individuell löner och erbjuder dig friskvårdsbidrag. Vi har tillgång till gym på arbetsplatsen samt förmånligt pris hos stora friskvårdskedjor. 
Anställningsform
Tillsvidareanställning, Deltid 50%
Tillträde enligt överenskommelse
39:30 i arbetstidsmått, heltid
Flextid och arbete måndag - fredag 
Vill du veta mer?
Kontakta stationschef Birgitta Johansson
Tel: 08-123 120 56
Mail: [email protected]
Sista ansökningsdag är 14 november.
Vi ser fram emot att läsa mer om dig - välkommen med din ansökan! Visa mindre