Lediga jobb som Trafikingenjör i Solna

Se lediga jobb som Trafikingenjör i Solna. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Solna som finns hos arbetsgivaren.

Trafikkonsult

Ansök    Jun 27    Framtiden i Sverige AB    Trafikingenjör
Vill du jobba i frihet under ansvar, planera dina dagar själv och ha en varierande arbetsdag? Är du även intresserad av ritningar eller kanske CAD-ritning? Välkommen med din ansökan till rollen som Trafikkonsult! Om rollen Som Trafikkonsult är du en spindel med flera nät! Ett uppdrag startar när du träffar en kund och reder ut deras behov, vilket kan vara allt från att laga en asfaltsskada till att bygga om en stadsdel. Du ritar upp en skiss och skapar e... Visa mer
Vill du jobba i frihet under ansvar, planera dina dagar själv och ha en varierande arbetsdag? Är du även intresserad av ritningar eller kanske CAD-ritning? Välkommen med din ansökan till rollen som Trafikkonsult!

Om rollen
Som Trafikkonsult är du en spindel med flera nät! Ett uppdrag startar när du träffar en kund och reder ut deras behov, vilket kan vara allt från att laga en asfaltsskada till att bygga om en stadsdel. Du ritar upp en skiss och skapar en plan med kunden. Du ordnar med rätt tillstånd samt räknar ut vilka trafikanordningar som behövs för att skapa en trygg arbetsplats för de som ska jobba där, samtidigt som trafikanterna vet hur de ska ta sig genom området. Rollen andas frihet under ansvar och ger dig en mycket omväxlande arbetsdag! Inledningsvis kommer du att ha en handledare och all utbildning som krävs för rollen.

Din profil
För att trivas och lyckas i den här rollen är en grundförutsättning är att du är strukturerad! Du planerar själv din tid och behöver på ett professionellt sätt dela den mellan dina olika uppdrag. Du kommer att ha mycket kontakt med dina kunder och även med väghållarna, vi ser därför att du är en social och kommunikativ person. Vi tror även att du är kreativ och lösningsfokuserad, du är nyfiken på att hitta lösningar och får gärna vara nyfiken på att lära dig mer!

Skallkrav
• Flytande svenska och engelska, i tal och skrift
• B-körkort
• Gymnasiekompetens alternativt arbetslivserfarenhet (gärna från service eller annat socialt yrke)
• Vana vid Officepaketet

Meriterande
• YH-utbildning inom relevant område (såsom anläggning, infrastruktur, kartläggning, trafikanordningsplanering)
• Tidigare arbete som konsult
• CAD, merkunskap eller utbildning
• Erfarenhet av SketchUp alternativt annat kartsystem eller ritprogram

Om företaget
Halleskog-Hansson erbjuder sina kunder en genomtänkt och heltäckande lösning för trafikavstängningar. De löser allt från planer och tillstånd till uthyrning eller köp av material och vakter. De arbetar med både stora och små företag och har bidragit med kunskap och kvalité i många av de stora arbeten som utförts i Stockholm. Halleskog-Hansson är en del av Ramudden-koncernen och erbjuder goda utvecklingsmöjligheter.

Företagets erbjudande innebär bland annat
• Generöst friskvårdsbidrag
• Sjukvårdsförsäkring
• Arbetstidsförkortning
• Sportevenemang och lagsporter tillsammans

Om oss
Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo. För denna tjänst sköter vi rekryteringsprocessen, sedan blir du direkt anställd hos Halleskog-Hansson.

Villkor
Startdatum: Augusti eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Solna
Arbetstider: 6.30-15.30 vardagar, 6.30-13 på fredagar. Möjlighet till flex och hybrid.
Omfattning: Heltid

Vi arbetar löpande med urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Visa mindre

Trafikingenjör, specialiststöd med inriktning arbete på väg

Ansök    Okt 23    Trafikverket    Trafikingenjör
Som trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Trafikingenjör, specialiststöd med inriktning arbete på väg Arbetsuppgifter Som trafikingenjör specialiststöd med inriktning arbete på väg kommer du att arbeta internt med att stödja Trafikverkets vägprojekt med kompetens utifrån Trafiklagstiftning, nationella rikt... Visa mer
Som trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.
Trafikingenjör, specialiststöd med inriktning arbete på väg

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör specialiststöd med inriktning arbete på väg kommer du att arbeta internt med att stödja Trafikverkets vägprojekt med kompetens utifrån Trafiklagstiftning, nationella riktlinjer samt Trafikverkets egna krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem med fokus på att hantera krav och kravställning rörande arbete på väg i både små och stora projekt. Du kommer arbeta med frågor rörande bland annat tillfälliga trafik- och skyddsanordningar samt trafiksäkerhet och framkomlighet under byggtid.
Du är också en viktig del av väghållningsmyndigheten Trafikverket region Stockholm och tillåter vägarbeten på det statliga vägnätet och hanterar andra myndighetsärenden som åligger en väghållare. I detta arbete ingår kontakt med externa parter så som upphandlade entreprenörer, branschföreträdare och privatpersoner.
Du arbetar i ett team bestående av flera trafikingenjörer och arbetsuppgifterna varieras beroende på aktuella projekt och inkomna ärenden. Platsbesök dagtid utanför kontoret förekommer regelbundet.
Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom dessa områden.
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga kollegor i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling". // Trafikingenjör specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.Övrig information

Placeringsort: Solna. Intervjuer planeras via Skype vecka 49.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. #LI-Hybrid #LI-VW1

Kvalifikationer

Vem är du
Vi söker dig som står tryggt i din kompetens och i din erfarenhet. För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Du har en god förmåga att självständigt planera och driva dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är analytisk samt har god förmåga att se detaljer och sätta dessa i ett större sammanhang. Då rollen innefattar många kontaktytor internt och externt, ser vi att du är kommunikativ, relationsskapande och har god samarbetsförmåga.
Vi söker dig som
Har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, samhällsbyggnad eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet som vi bedömer som likvärdig
Har relevant och flerårig yrkeserfarenhet i närtid av att arbeta med trafikfrågor, t ex inom trafikplanering och/eller myndighetsutövning
Har relevant och flerårig yrkeserfarenhet i närtid av arbete på väg-frågor
Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Har körkort för personbil

Det är meriterande om du
Har yrkeserfarenhet av väganläggningsentreprenader och/eller vägunderhållsarbete
Har yrkeserfarenhet om entreprenadjuridik och upphandling av entreprenader
Har erfarenhet av projektledning
Har kunskap om Svensk Trafiklagstiftning
Har erfarenhet av att kommunicera med externa parter såsom myndigheter, kommuner, allmänhet eller liknande i din yrkesroll


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Trafikingenjör med inriktning specialiststöd

Ansök    Okt 11    Trafikverket    Trafikingenjör
Som trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens väginfrastruktur. "Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar"./Trafikingenjö... Visa mer
Som trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens väginfrastruktur.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar"./Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.
Trafikingenjör med inriktning specialiststöd

Arbetsuppgifter

Du som är vår blivande trafikingenjör är en person med stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Du arbetar med att skapa en god trafikmiljö på väg - alltid med våra trafikanter som högsta prioritet! 
Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. Du deltar i prioritering och planering av åtgärder i tidigt skede, i vägplaneprocessen och i genomförandet av åtgärder. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. Som trafikingenjör är du ett specialiststöd för flera verksamheter inom Trafikverket; du stödjer, granskar och ställer krav kopplat till gällande lagstiftning och interna styrande dokument. Utgångspunkten ligger i trafikförordningen, vägmärkesförordningen, väglagen och VGU. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling. Du kommer att arbeta verksamhetsövergripande tillsammans med kollegor som är Sveriges främsta inom dessa områden. På enheten arbetar idag 15 trafikingenjörer.Övrig information

Intervjuer planeras via Skype vecka 48. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!Kvalifikationer

Vi söker dig som står tryggt i din kompetens och i din erfarenhet. Du har en god förmåga att självständigt planera och driva dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är analytisk samt har god förmåga att se detaljer och sätta dessa i ett större sammanhang. Då rollen innefattar många kontaktytor både internt och externt, ser vi att du är kommunikativ, relationsskapande och har god samarbetsförmåga.
Vi söker dig som
Har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, samhällsbyggnad eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet som kan bedömas som likvärdig
Har relevant och flerårig yrkeserfarenhet i närtid av att arbeta med trafikfrågor, t ex inom trafikplanering och/eller myndighetsutövning
Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
Har körkort för personbil

Det är meriterande om du
Har kunskap om och erfarenhet i närtid av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering
Har erfarenhet i närtid av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder
Har erfarenhet av att upprätta skriftlig dokumentation
Har erfarenhet att kommunicera med externa parter såsom myndigheter, kommuner, allmänhet eller liknande


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Sommarjobb som biträdande trafikingenjör

Ansök    Feb 24    Trafikverket    Trafikingenjör
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är ett bra sätt för dig att få arbetslivserfarenhet samt möjlighet att knyta nya kontakter och skaffa referenser samtidigt som du bidrar med nya infallsvinklar och ett nytt tänkande. Planerad tidsperiod Juni - augusti. Sommarjobb som biträdande trafi... Visa mer
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är ett bra sätt för dig att få arbetslivserfarenhet samt möjlighet att knyta nya kontakter och skaffa referenser samtidigt som du bidrar med nya infallsvinklar och ett nytt tänkande.
Planerad tidsperiod Juni - augusti.
Sommarjobb som biträdande trafikingenjör

Arbetsuppgifter

Som Biträdande Trafikingenjör kommer du bland annat arbeta med följande:
Inventering av vägvisning i vägsystemet.
biträda i löpande myndighetsutövning.

I arbetsuppgifterna ingår fältarbete samt arbete på kontor.
Arbetsuppgifterna kommer att utföras tillsammans med ytterligare en sommarpraktikant.

Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.
Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker och objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt.
#sommarjobbKvalifikationer

Vem är du?
Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt.
Vi söker dig som
Har en pågående högskole-eller universitetsutbildning under minst termin 7 inom Samhällspanering, Samhällsbyggnad, Fysisk planering, Juridik eller Kulturgeografi eller som har avslutat utbildningen 2021 eller senare.
Har körkort för manuellt växlad personbil
Har god körvana för personbil.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Biträdande Trafikingenjör

Ansök    Apr 14    Trafikverket    Trafikingenjör
Som biträdande trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Biträdande Trafikingenjör Arbetsuppgifter Som biträdande trafikingenjör medverkar du till att skapa en god trafikmiljö inom Trafiklagstiftnings- och trafikmiljöområdet, i samband med planering, byggande och underhåll av väg. Med kunden i fokus genomför du ... Visa mer
Som biträdande trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Biträdande Trafikingenjör

Arbetsuppgifter

Som biträdande trafikingenjör medverkar du till att skapa en god trafikmiljö inom Trafiklagstiftnings- och trafikmiljöområdet, i samband med planering, byggande och underhåll av väg. Med kunden i fokus genomför du en rättssäker myndighetsutövning och är Trafikverkets ansikte utåt. Du svarar på frågor, ger information och tar emot synpunkter från myndigheter, fastighetsägare, företag, allmänhet och media. Detta hanteras ofta i våra olika digitala system för ärendehandläggning eller via direktkontakt. Vidare har du möjlighet att bli regionens spetskompetens inom Trafiklagstiftningsområdet och bistår interna kontakter med stöd inom området. Dessutom bidrar du till och deltar i utveckling av verksamheten. Våra befattningar inom enheten är biträdande trafikingenjör, trafikingenjör samt senior trafikingenjör.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." / Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.

Övrig information

Placeringsort: Solna. Intervjuer planeras via Skype vecka 22.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Kvalifikationer

Som person är du strukturerad och självgående. Du är van att arbeta enligt en tydlig process, ta ansvar för och självständigt driva dina ärenden framåt. Du är analytisk och trygg med att arbeta med komplexa frågeställningar samt är duktig på att lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Då arbetet innebär mycket kontakter både internt och externt ställer rollen höga krav på din kommunikationsförmåga. Du är lyhörd och duktig på att förmedla ditt budskap på ett enkelt sätt där du anpassar dig till mottagaren. Samarbete är viktigt för dig, du är prestigelös som person och försöker alltid hitta den bästa lösningen med fokus på det gemensamma målet.
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga kollegor i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling./ Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.
Vi söker dig som
Har universitet- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning samhällsplanering, trafikteknik eller juridik, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Har körkort för manuell personbil
Har god körvana av personbil

Det är meriterande om du
Har viss erfarenhet av arbete med myndighetsutövning eller trafikplanering
Har erfarenhet av att kommunicera med externa parter såsom myndigheter, kommuner, allmänhet eller liknande


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Vill du arbeta som trafikingenjör på Trafikverket?

Trafikverket, som ansvarar för den långsiktiga infrastrukturplaneringen i Sverige växer och söker nu en Biträdande Trafikingenjör till enheten Trafikmiljö i Solna. Har du en högskoleutbildning med inriktning trafikteknik, samhällsplanering eller juridik och vill vara med och förbättra vår fysiska trafikmiljö utmed våra vägar så kan du inte missa den här möjligheten. På Trafikverket kommer du få möjligheten att växa in i rollen med hjälp av engagerade kolle... Visa mer
Trafikverket, som ansvarar för den långsiktiga infrastrukturplaneringen i Sverige växer och söker nu en Biträdande Trafikingenjör till enheten Trafikmiljö i Solna. Har du en högskoleutbildning med inriktning trafikteknik, samhällsplanering eller juridik och vill vara med och förbättra vår fysiska trafikmiljö utmed våra vägar så kan du inte missa den här möjligheten. På Trafikverket kommer du få möjligheten att växa in i rollen med hjälp av engagerade kollegor, ett coachande ledarskap och interna utbildningar. Ansök idag urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Trafikverkets räkning en Biträdande Trafikingenjör till Trafikverkets Verksamhetsområde Planering i Solna, enhet Trafikmiljö. Verksamhetsområde Planering ansvarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. På Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, både praktiskt och teoretiskt arbete, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För Trafikverket är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av pålitliga, engagerade och modiga medarbetare.

Trafikverket garanterar dig en utvecklande miljö med högt tempo och eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling då du i samband med din anställning också startar ett unikt utbildningsprogram som Academic Work tagit fram i samråd med Trafikverket. Du kommer alltså varva ditt arbete på Trafikverket med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Som Biträdande Trafikingenjör medverkar du till att skapa en god trafikmiljö inom Trafiklagstiftnings- och trafikmiljöområdet, i samband med planering, byggande och underhåll av väg. Du kommer att tillhöra en grupp som jobbar med ärenden kopplade till trafikmiljö och Trafiklagstiftning. Inom ditt område ärendehantering kommer du att bereda beslut och ge yttranden i inkomna ärenden, svara på frågor, ge information och ta emot synpunkter från exempelvis allmänhet, näringsliv och andra myndigheter.

Du kommer till exempel att:


* Handlägga ärenden, inledningsvis primärt anslutningsärenden
* Bereda beslut och yttrande
* Arbeta med att ta fram beslutsunderlag vid enskilda ärenden
* Delta i enhetens utvecklingsarbete


VI SÖKER DIG SOM
- Har en högskoleutbildning om minst 180hp som är maximalt 3 år gammal med inriktning trafikteknik, samhällsplanering eller juridik. Alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Examensbevis bifogas i ansökan.
- Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, då det förekommer regelbunden kontakt och dokumentation på svenska.
- B-körkort samt god körvana eftersom det kan förekomma resor i tjänsten.
- God datavana och kunskaper i Office-programmen Excel, Word och Outlook.

Det är meriterande men inget krav om du:


* Har ett par års erfarenhet av arbete med liknande frågor, t.ex. myndighetsutövning eller trafikplanering.


Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i den här rekryteringsprocessen. Som person är du strukturerad och självgående, och är inte rädd för att självständigt driva dina ärenden framåt. Då rollen innefattar en hel del dialog med externa parter ser vi även att du har en god kommunikativ förmåga, är samarbetsvillig samt har ett lösningsorienterat synsätt. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du är produktiv och har en förmåga att fatta snabba beslut.

Övrig information


* Start, omgående, inlednigsvis 6 månaders uppdrag med chans till förlägning.
* Omfattning, heltid 8-17.
* Placering, Solna samt flexibelt att arbeta hemifrån 2 dagar i veckan. Det förekommer platsbesök.


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Trafikverket på deras hemsida! Visa mindre

Trafikingenjör

Ansök    Dec 21    Trafikverket    Trafikingenjör
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor. Tycker du att vägtrafikfrågor och samhällsutveckling är intressant och lockande? Trafikverket Region Stockholm söker nu en medarbetare med fokus på dessa frågor. Är du vår nya kollega? Trafikingenjör Arbetsuppgifter Som trafikingenjör med in... Visa mer
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor.
Tycker du att vägtrafikfrågor och samhällsutveckling är intressant och lockande? Trafikverket Region Stockholm söker nu en medarbetare med fokus på dessa frågor. Är du vår nya kollega?


Trafikingenjör

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör med inriktning ärendehantering kommer du få möjligheten att arbeta inom ett brett spektra av frågor inom trafikmiljöområdet. I arbetsuppgifterna ingår det att rättssäkert handlägga och besluta i myndighetsärenden inom trafikmiljöområdet utifrån gällande lagstiftning. I rollen ingår det även att lämna yttranden till andra myndigheter samt även genomföra samråd med kunder och samarbetspartners. Som trafikingenjör har du dagligen kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar beslut och svarar på inkomna ärenden.
Som trafikingenjör är du även ett specialiststöd internt inom trafikmiljöområdet samt du kommer även vid behov delta i nationella eller regionala uppdrag.
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga medarbetare i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling" - Trafikingenjör på enheten Trafikmiljö i Solna.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Vi söker dig som står tryggt i din kompetens och i din erfarenhet och har en god förmåga att på ett självständigt sätt planera och driva dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är analytisk och har god förmåga att se detaljer och sätta dessa i ett större sammanhang. Då rollen innefattar mycket kontakter internt och externt, även kontakt med media, ser vi att du ska vara kommunikativ, relationsskapande och ha god samarbetsförmåga.
Vi söker dig som har:
Universitets- eller högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
Minst 2 års yrkeserfarenhet inom trafikområdet
Kunskap om och erfarenhet av arbete med myndighetsutövning enligt Trafiklagstiftning
Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
Giltigt B- körkort

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Trafikingenjör inriktning specialiststöd

Ansök    Jan 27    Trafikverket    Trafikingenjör
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Trafikingenjör inriktning specialiststöd Arbetsuppgifter Som trafikingenjör är du specialist inom trafikmiljöfrågor och du kommer att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt kra... Visa mer
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Trafikingenjör inriktning specialiststöd

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör är du specialist inom trafikmiljöfrågor och du kommer att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. I rollen deltar du i prioritering och planering av åtgärder i tidiga skeden, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. Som trafikingenjör blir du specialist inom både Trafiklagstiftning och trafikmiljö.
Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom dessa områden.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." //Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.

Övrig information

Intervjuer planeras via Skype vecka 12.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Vi söker dig som står tryggt i din kompetens och i din erfarenhet. Du har en god förmåga att självständigt planera och driva dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är analytisk samt har god förmåga att se detaljer och sätta dessa i ett större sammanhang. Då rollen innefattar många kontakter internt och externt, ser vi att du är kommunikativ, relationsskapande och har god samarbetsförmåga.
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga kollegor i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling./ Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.
Vi söker dig som
Har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet som kan bedömas som likvärdig
Har flerårig arbetslivserfarenhet i närtid av trafikområdet samt erfarenhet av arbete med Trafiklagstiftning/trafikfrågor
Har flerårig arbetslivserfarenhet av trafikplanering och myndighetsutövning
Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
Har körkort för personbil

Det är meriterande om du
Har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet
Har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering
Har erfarenhet av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder
Har kunskap om och erfarenhet av APV-frågor (temporära och permanenta skyddsanordningar)


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Trafikingenjör, specialiststöd med inriktning arbete på väg

Ansök    Jan 27    Trafikverket    Trafikingenjör
Som trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Trafikingenjör, specialiststöd med inriktning arbete på väg Arbetsuppgifter Som trafikingenjör med inriktning specialiststöd kommer du att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer sam... Visa mer
Som trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Trafikingenjör, specialiststöd med inriktning arbete på väg

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör med inriktning specialiststöd kommer du att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. I rollen deltar du i prioritering och planering av åtgärder i tidiga skeden, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem med fokus på att hantera arbetsuppgifter rörande arbete på väg (APV) och temporära väganordningar. Som trafikingenjör blir du specialist inom både Trafiklagstiftning och trafikmiljöfrågor.
Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom dessa områden.
Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom dessa områden.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." / Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.

Övrig information

Intervjuer planeras via skype v12.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Kvalifikationer

Vem är du:
Vi söker dig som står tryggt i din kompetens och i din erfarenhet. För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Du har en god förmåga att självständigt planera och driva dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är analytisk samt har god förmåga att se detaljer och sätta dessa i ett större sammanhang. Då rollen innefattar många kontakter internt och externt, ser vi att du är kommunikativ, relationsskapande och har god samarbetsförmåga.
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga kollegor i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling.// Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.
Vi söker dig som
Har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som kan bedömas som likvärdig
Har flerårig arbetslivserfarenhet i närtid av trafikområdet samt erfarenhet av arbete med Trafiklagstiftning/trafikfrågor
Har minst ett års yrkeserfarenhet av APV-frågor (temporära och permanenta skyddsanordningar)
Har körkort för manuellt växlad personbil (då resor i tjänsten förekommer)

Det är meriterande om du
Har erfarenhet av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder
Har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Trafikingenjör ärendehantering

Ansök    Maj 30    Trafikverket    Trafikingenjör
Som Trafikingenjör ärendehantering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Trafikingenjör ärendehantering Arbetsuppgifter Som trafikingenjör med inriktning ärendehantering kommer du få möjligheten att arbeta inom ett brett spektra av frågor inom trafikmiljöområdet. I arbetsuppgifterna ingår det att rättssäkert handlägga och ... Visa mer
Som Trafikingenjör ärendehantering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Trafikingenjör ärendehantering

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör med inriktning ärendehantering kommer du få möjligheten att arbeta inom ett brett spektra av frågor inom trafikmiljöområdet. I arbetsuppgifterna ingår det att rättssäkert handlägga och besluta i myndighetsärenden inom trafikmiljöområdet utifrån gällande lagstiftning. I rollen ingår det även att lämna yttranden till andra myndigheter samt även genomföra samråd med kunder och samarbetspartners.


Som trafikingenjör är du även ett specialiststöd internt inom trafikmiljöområdet samt du kommer även vid behov delta i nationella eller regionala uppdrag.
Som trafikingenjör har du dagligen kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar beslut och svarar på inkomna ärenden.
 
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga medarbetare i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling" //Trafikingenjör på enheten Trafikmiljö i Solna

Övrig information

Placeringsort: Solna
Webbaserade tester kan komm att vara en del av denna rekrytering.
Intervjuer kommer att hållas via Skype vecka 23-24Kvalifikationer

Vem är du?
Vi söker dig som står tryggt i din kompetens och i din erfarenhet och har en god förmåga att på ett självständigt sätt planera och driva dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är analytisk och har god förmåga att se detaljer och sätta dessa i ett större sammanhang. Då rollen innefattar mycket kontakter internt och externt, även kontakt med media, ser vi att du ska vara kommunikativ, relationsskapande och ha god samarbetsförmåga.
 Vi söker dig som
Har högskoleutbildning om 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik alternativt har du annan utbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet för tjänsten som vi kan bedöma likvärdig.
Har minst 2 års yrkeserfarenhet inom trafikområdet.
Har kunskap om och erfarenhet av arbete med myndighetsutövning enligt Trafiklagstiftning.
Har körkort för personbil
Har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift (då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska).

Det är meriterande om du
Har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Jobba hos oss

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/ Visa mindre

Trafikingenjör Specialist

Ansök    Maj 23    Trafikverket    Trafikingenjör
Som Trafikingenjör Specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Trafikingenjör Specialist Arbetsuppgifter Som trafikingenjör är du specialist inom trafikmiljöfrågor och du kommer att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav oc... Visa mer
Som Trafikingenjör Specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Trafikingenjör Specialist

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör är du specialist inom trafikmiljöfrågor och du kommer att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. I rollen deltar du i prioritering och planering av åtgärder i tidiga skeden, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem.
Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftning och trafikmiljö. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom dessa områden.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." //Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.

Övrig information

Placeringsort: Solna
Webbaserade tester kan komma att vara en del av denna rekryteringsprocess.
De första intervjuerna kommer att hållas via Skype veckan 23-24

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer.
 "Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar".// Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna


Vi söker dig som
Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
Har körkort för personbil
Har högskoleutbildning om 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik alternativt har du annan utbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet för tjänsten som vi kan bedöma likvärdig.
Har flera års yrkeserfarenhet av trafikområdet samt erfarenhet av arbete med trafiklagstiftning
Har flera års relevant yrkeserfarenhet av trafikplanering och myndighetsutövning.
Har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.

Det är meriterande om du
Har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.
Har erfarenhet av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder.
Har kunskap om och erfarenhet av APV-frågor (temporära och permanenta skyddsanordningar).
Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Att jobba hos oss

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/ Visa mindre

Trafikingenjör Specialist

Ansök    Maj 30    Trafikverket    Trafikingenjör
Som Trafikingenjör Specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Trafikingenjör Specialist Arbetsuppgifter Som trafikingenjör är du specialist inom trafikmiljöfrågor och du kommer att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav oc... Visa mer
Som Trafikingenjör Specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Trafikingenjör Specialist

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör är du specialist inom trafikmiljöfrågor och du kommer att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. I rollen deltar du i prioritering och planering av åtgärder i tidiga skeden, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem.
Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftning och trafikmiljö. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom dessa områden.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." //Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna.

Övrig information

Placeringsort: Solna
Webbaserade tester kan komma att vara en del av denna rekryteringsprocess.
De första intervjuerna kommer att hållas via Skype veckan 23-24

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer.
 "Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar".// Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna


Vi söker dig som
Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
Har körkort för personbil
Har högskoleutbildning om 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik alternativt har du annan utbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet för tjänsten som vi kan bedöma likvärdig.
Har flera års yrkeserfarenhet av trafikområdet samt erfarenhet av arbete med trafiklagstiftning
Har flera års relevant yrkeserfarenhet av trafikplanering och myndighetsutövning.
Har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.

Det är meriterande om du
Har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.
Har erfarenhet av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder.
Har kunskap om och erfarenhet av APV-frågor (temporära och permanenta skyddsanordningar).
Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Att jobba hos oss

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/ Visa mindre

Trafikingenjör (vikariat)

Ansök    Mar 18    Trafikverket    Trafikingenjör
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm en trafikingenjör för ett vikariat från perioden mars 2022 till och med maj 2023 - är du vår nya medarbetare? Trafikingenjör (vikariat) Arbetsuppgifter Som trafikingenjör är du ett stöd ... Visa mer
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm en trafikingenjör för ett vikariat från perioden mars 2022 till och med maj 2023 - är du vår nya medarbetare?


Trafikingenjör (vikariat)

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör är du ett stöd inom trafikmiljöfrågor och du kommer att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. I rollen deltar du i prioritering och planering av åtgärder i tidiga skeden, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom området, vilket innebär att du kommer ha mycket stöttning internt.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." //Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna

Övrig information

Tänk på att svara utförligt på urvalsfrågorna.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Webbaserade tester kan komma att vara en del av denna rekryteringsprocess.
De första intervjuerna kommer att hållas via Skype den 11 april (OBS! Notera att detta är under påsklovet)

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer.
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga medarbetare i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling.// Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna
Kvalifikationsmässigt söker vi dig som:
har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom exempelvis trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som kan bedömas som likvärdig.
har erfarenhet av att arbeta inom trafikområdet samt erfarenhet av arbete med trafiklagstiftning/trafikfrågor
har relevant erfarenhet av trafikplanering och myndighetsutövning.
har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.
har körkort för personbil (då resor i tjänsten förekommer).


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
På Planering är du ingången till Trafikverket för dem som vi finns till för: medborgare och näringsliv. Omvärldens tillgång till våra servicetjänster och till oss som myndighet är viktig. Det är därför vi vill ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Vi behöver smarta e-tjänster och effektiv hantering av både ärenden och dokument.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Läs mer om Åsa som är trafikingenjör hos oss här

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/vara-yrken/Alla-yrken/T/trafikingenjor-asa/

Läs mer här om hur Trafikverket är som arbetsgivare

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/ Visa mindre

Trafikingenjör ärendehantering

Ansök    Maj 23    Trafikverket    Trafikingenjör
Som Trafikingenjör ärendehantering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Trafikingenjör ärendehantering Arbetsuppgifter Som trafikingenjör med inriktning ärendehantering kommer du få möjligheten att arbeta inom ett brett spektra av frågor inom trafikmiljöområdet. I arbetsuppgifterna ingår det att rättssäkert handlägga och ... Visa mer
Som Trafikingenjör ärendehantering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Trafikingenjör ärendehantering

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör med inriktning ärendehantering kommer du få möjligheten att arbeta inom ett brett spektra av frågor inom trafikmiljöområdet. I arbetsuppgifterna ingår det att rättssäkert handlägga och besluta i myndighetsärenden inom trafikmiljöområdet utifrån gällande lagstiftning. I rollen ingår det även att lämna yttranden till andra myndigheter samt även genomföra samråd med kunder och samarbetspartners.


Som trafikingenjör är du även ett specialiststöd internt inom trafikmiljöområdet samt du kommer även vid behov delta i nationella eller regionala uppdrag.
Som trafikingenjör har du dagligen kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar beslut och svarar på inkomna ärenden.
 
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga medarbetare i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling" //Trafikingenjör på enheten Trafikmiljö i Solna

Övrig information

Placeringsort: Solna
Webbaserade tester kan komm att vara en del av denna rekrytering.
Intervjuer kommer att hållas via Skype vecka 23-24Kvalifikationer

Vem är du?
Vi söker dig som står tryggt i din kompetens och i din erfarenhet och har en god förmåga att på ett självständigt sätt planera och driva dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är analytisk och har god förmåga att se detaljer och sätta dessa i ett större sammanhang. Då rollen innefattar mycket kontakter internt och externt, även kontakt med media, ser vi att du ska vara kommunikativ, relationsskapande och ha god samarbetsförmåga.
 Vi söker dig som
Har högskoleutbildning om 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik alternativt har du annan utbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet för tjänsten som vi kan bedöma likvärdig.
Har minst 2 års yrkeserfarenhet inom trafikområdet.
Har kunskap om och erfarenhet av arbete med myndighetsutövning enligt Trafiklagstiftning.
Har körkort för personbil
Har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift (då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska).

Det är meriterande om du
Har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Jobba hos oss

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobba-hos-oss/ Visa mindre

Trafikingenjör (vikariat)

Ansök    Feb 14    Trafikverket    Trafikingenjör
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm en trafikingenjör för ett vikariat från perioden mars 2022 till och med maj 2023 - är du vår nya medarbetare? Trafikingenjör (vikariat) Arbetsuppgifter Som trafikingenjör är du ett stöd ... Visa mer
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm en trafikingenjör för ett vikariat från perioden mars 2022 till och med maj 2023 - är du vår nya medarbetare?


Trafikingenjör (vikariat)

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör är du ett stöd inom trafikmiljöfrågor och du kommer att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. I rollen deltar du i prioritering och planering av åtgärder i tidiga skeden, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom området, vilket innebär att du kommer ha mycket stöttning internt.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." //Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna

Övrig information

Tänk på att svara utförligt på urvalsfrågorna.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Webbaserade tester kan komma att vara en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna kommer att hållas via Skype vecka 11.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer.
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga medarbetare i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling.// Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna
Kvalifikationsmässigt söker vi dig som:
har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom exempelvis trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som kan bedömas som likvärdig.
har erfarenhet av att arbeta inom trafikområdet samt erfarenhet av arbete med trafiklagstiftning/trafikfrågor
har relevant erfarenhet av trafikplanering och myndighetsutövning.
har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.
har körkort för personbil (då resor i tjänsten förekommer).


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
På Planering är du ingången till Trafikverket för dem som vi finns till för: medborgare och näringsliv. Omvärldens tillgång till våra servicetjänster och till oss som myndighet är viktig. Det är därför vi vill ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Vi behöver smarta e-tjänster och effektiv hantering av både ärenden och dokument.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Läs mer om Åsa som är trafikingenjör hos oss här

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/vara-yrken/Alla-yrken/T/trafikingenjor-asa/

Läs mer här om hur Trafikverket är som arbetsgivare

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/ Visa mindre

Trafikingenjör inriktning specialiststöd

Ansök    Dec 14    Trafikverket    Trafikingenjör
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor. Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket R... Visa mer
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor.
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm ett flertal trafikingenjörer med placering Solna. Just denna roll är trafikingenjör med inriktning specialiststöd - är du vår nya medarbetare?


Trafikingenjör inriktning specialiststöd

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör är du specialist inom trafikmiljöfrågor och du kommer att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. I rollen deltar du i prioritering och planering av åtgärder i tidiga skeden, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem såsom fokus på arbete på väg (APV) och temporära väganordningar
Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftning och trafikmiljö. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också möjlighet att vara med och påverka verksamhetens utveckling. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom dessa områden.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." //Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna

Övrig information

Tänk på att svara utförligt på urvalsfrågorna.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Webbaserade tester kan komma att vara en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna kommer att hållas via Skype vecka 4-5.
Då annonsen ligger under julledigheten kommer en viss fördröjning av svar ske.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer. 
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga medarbetare i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling.// Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna
Kvalifikationsmässigt söker vi dig som:
har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som kan bedömas som likvärdig.
har flera års yrkeserfarenhet av trafikområdet samt erfarenhet av arbete med trafiklagstiftning/trafikfrågor
har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.
har körkort för personbil (då resor i tjänsten förekommer).

Vi ser det som meriterande om du:
har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.
har erfarenhet av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
På Planering är du ingången till Trafikverket för dem som vi finns till för: medborgare och näringsliv. Omvärldens tillgång till våra servicetjänster och till oss som myndighet är viktig. Det är därför vi vill ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Vi behöver smarta e-tjänster och effektiv hantering av både ärenden och dokument.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Läs mer om Åsa som är trafikingenjör hos oss här

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/vara-yrken/Alla-yrken/T/trafikingenjor-asa/

Läs mer här om hur Trafikverket är som arbetsgivare

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/ Visa mindre

Trafikingenjör inriktning specialiststöd (vikariat)

Ansök    Dec 14    Trafikverket    Trafikingenjör
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor. Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket R... Visa mer
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor.
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm ett flertal trafikingenjörer för placering Solna. Just denna roll är trafikingenjör med inriktning specialiststöd; ett vikariat från perioden mars 2022 till och med maj 2023 - är du vår nya medarbetare?


Trafikingenjör inriktning specialiststöd (vikariat)

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör med inriktning specialiststöd är du specialist inom trafikmiljöfrågor och du kommer att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. I rollen deltar du i prioritering och planering av åtgärder i tidiga skeden, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftning och trafikmiljö.
I och med att denna tjänst är ett vikariat ser vi en möjlighet för dig med en trafikingenjörsbakgrund som vill fördjupa sig mer inom specialiststöd. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom området, vilket innebär att du kommer ha mycket stöttning internt.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." //Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna

Övrig information

Tänk på att svara utförligt på urvalsfrågorna.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Webbaserade tester kan komma att vara en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna kommer att hållas via Skype vecka 4-5.
Då annonsen ligger under julledigheten kommer en viss fördröjning av svar ske.Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer.
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga medarbetare i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling.// Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna
Kvalifikationsmässigt söker vi dig som:
har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som kan bedömas som likvärdig.
har några års yrkeserfarenhet av trafikområdet samt erfarenhet av arbete med trafiklagstiftning/trafikfrågor
har några års relevant yrkeserfarenhet av trafikplanering och myndighetsutövning.
har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.
har körkort för personbil (då resor i tjänsten förekommer).


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
På Planering är du ingången till Trafikverket för dem som vi finns till för: medborgare och näringsliv. Omvärldens tillgång till våra servicetjänster och till oss som myndighet är viktig. Det är därför vi vill ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Vi behöver smarta e-tjänster och effektiv hantering av både ärenden och dokument.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Läs mer om Åsa som är trafikingenjör hos oss här

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/vara-yrken/Alla-yrken/T/trafikingenjor-asa/

Läs mer här om hur Trafikverket är som arbetsgivare

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/ Visa mindre

Trafikingenjör (vikariat)

Ansök    Feb 14    Trafikverket    Trafikingenjör
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm en trafikingenjör för ett vikariat från perioden mars 2022 till och med maj 2023 - är du vår nya medarbetare? Trafikingenjör (vikariat) Arbetsuppgifter Som trafikingenjör är du ett stöd ... Visa mer
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm en trafikingenjör för ett vikariat från perioden mars 2022 till och med maj 2023 - är du vår nya medarbetare?


Trafikingenjör (vikariat)

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör är du ett stöd inom trafikmiljöfrågor och du kommer att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. I rollen deltar du i prioritering och planering av åtgärder i tidiga skeden, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom området, vilket innebär att du kommer ha mycket stöttning internt.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." //Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna

Övrig information

Tänk på att svara utförligt på urvalsfrågorna.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Webbaserade tester kan komma att vara en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna kommer att hållas via Skype vecka 11.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer.
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga medarbetare i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling.// Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna
Kvalifikationsmässigt söker vi dig som:
har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom exempelvis trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som kan bedömas som likvärdig.
har erfarenhet av att arbeta inom trafikområdet samt erfarenhet av arbete med trafiklagstiftning/trafikfrågor
har relevant erfarenhet av trafikplanering och myndighetsutövning.
har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.
har körkort för personbil (då resor i tjänsten förekommer).


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
På Planering är du ingången till Trafikverket för dem som vi finns till för: medborgare och näringsliv. Omvärldens tillgång till våra servicetjänster och till oss som myndighet är viktig. Det är därför vi vill ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Vi behöver smarta e-tjänster och effektiv hantering av både ärenden och dokument.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Läs mer om Åsa som är trafikingenjör hos oss här

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/vara-yrken/Alla-yrken/T/trafikingenjor-asa/

Läs mer här om hur Trafikverket är som arbetsgivare

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/ Visa mindre

Trafikingenjör inriktning ärendehantering (vikariat)

Ansök    Dec 14    Trafikverket    Trafikingenjör
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor. Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket R... Visa mer
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor.
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm ett flertal trafikingenjörer för placering Solna. Just denna roll är trafikingenjör med inriktning ärendehantering; ett vikariat från perioden mars 2022 till och med maj 2023 - är du vår nya medarbetare?


Trafikingenjör inriktning ärendehantering (vikariat)

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör med inriktning ärendehantering kommer du få möjligheten att arbeta inom ett brett spektra av frågor inom trafikmiljöområdet. I arbetsuppgifterna ingår det att rättssäkert handlägga och besluta i myndighetsärenden inom trafikmiljöområdet utifrån gällande lagstiftning. I rollen ingår det även att lämna yttranden till andra myndigheter samt även genomföra samråd med kunder och samarbetspartners.
Som trafikingenjör är du även ett specialiststöd internt inom trafikmiljöområdet samt du kommer även vid behov delta i nationella eller regionala uppdrag.
Som trafikingenjör har du dagligen kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar beslut och svarar på inkomna ärenden. Dina kollegor inom trafikmiljö befinner sig i hela landet så möten och samtal kommer vanligtvis ske via Skype.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." //Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna
I och med att denna tjänst är ett vikariat ser vi en möjlighet för dig med en trafikingenjörsbakgrund som vill fördjupa dig mer inom trafikområdet. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har Sveriges främsta kompetens inom området, vilket innebär att du kommer ha mycket stöttning internt.Övrig information

Tänk på att svara utförligt på urvalsfrågorna.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Webbaserade tester kan komma att vara en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna kommer att hållas via Skype vecka 4-5.
Då annonsen ligger under julledigheten kommer en viss fördröjning av svar ske.Kvalifikationer

Vem är du?
Vi söker dig som står tryggt i din kompetens och i din erfarenhet och har en god förmåga att på ett självständigt sätt planera och driva dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är analytisk och har god förmåga att se detaljer och sätta dessa i ett större sammanhang. Då rollen innefattar mycket kontakter internt och externt, även kontakt med media, ser vi att du ska vara kommunikativ, relationsskapande och ha god samarbetsförmåga.
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga medarbetare i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling.// Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna
Kvalifikationsmässigt söker vi dig som:
har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som kan bedömas som likvärdig.
har minst två års yrkeserfarenhet inom trafikområdet.
har kunskap om och erfarenhet av arbete med myndighetsutövning enligt trafiklagstiftning.
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska (då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska.)
har B-körkort (då resor i tjänsten förekommer)

Vi ser det som meriterande om du:
har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.
Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
På Planering är du ingången till Trafikverket för dem som vi finns till för: medborgare och näringsliv. Omvärldens tillgång till våra servicetjänster och till oss som myndighet är viktig. Det är därför vi vill ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Vi behöver smarta e-tjänster och effektiv hantering av både ärenden och dokument.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Läs mer om Åsa som är trafikingenjör hos oss här

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/vara-yrken/Alla-yrken/T/trafikingenjor-asa/

Läs mer här om hur Trafikverket är som arbetsgivare

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/ Visa mindre

Trafikingenjör inriktning ärendehantering

Ansök    Dec 14    Trafikverket    Trafikingenjör
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor. Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket R... Visa mer
Som Trafikingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhets- och framkomlighetsfrågor.
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm ett flertal trafikingenjörer med placering Solna. Just denna roll är trafikingenjör med inriktning ärendehantering - är du vår nya medarbetare?


Trafikingenjör inriktning ärendehantering

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör med inriktning ärendehantering kommer du få möjligheten att arbeta inom ett brett spektra av frågor inom trafikmiljöområdet. I arbetsuppgifterna ingår det att rättssäkert handlägga och besluta i myndighetsärenden inom trafikmiljöområdet utifrån gällande lagstiftning. I rollen ingår det även att lämna yttranden till andra myndigheter samt även genomföra samråd med kunder och samarbetspartners.
Som trafikingenjör är du även ett specialiststöd internt inom trafikmiljöområdet samt du kommer även vid behov delta i nationella eller regionala uppdrag.
Som trafikingenjör har du dagligen kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar beslut och svarar på inkomna ärenden. Dina kollegor inom trafikmiljö befinner sig i hela landet så möten och samtal kommer vanligtvis ske via Skype.
"Som Trafikingenjör på Trafikverket kommer du att få möjlighet att arbeta från planering till slutproduktion. Du kommer få se alla delar från idé till produkt och ingen dag är den andra lik. Det finns inga tråkigheter i tjänsten utan bara roliga utmaningar." //Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna

Övrig information

Tänk på att svara utförligt på urvalsfrågorna.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Webbaserade tester kan komma att vara en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna kommer att hållas via Skype vecka 4-5.
Då annonsen ligger under julledigheten kommer en viss fördröjning av svar ske.

Kvalifikationer

Vem är du?
Vi söker dig som står tryggt i din kompetens och i din erfarenhet och har en god förmåga att på ett självständigt sätt planera och driva dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du är analytisk och har god förmåga att se detaljer och sätta dessa i ett större sammanhang. Då rollen innefattar mycket kontakter internt och externt, även kontakt med media, ser vi att du ska vara kommunikativ, relationsskapande och ha god samarbetsförmåga.
"För att trivas hos oss på enheten Trafikmiljö ska du ha ett stort fokus på att vilja arbeta tillsammans som ett lag. Vi på enheten har en mycket god sammanhållning; vi arbetar tajt ihop och vi stöttar varandra. Problem det löser vi tillsammans! Och vi söker någon som delar denna teamkänsla med oss. Du kommer komma till ett gäng kompetenta, engagerade och samarbetsvilliga medarbetare i en miljö där vi verkar för flexibilitet samt kompetensutveckling.// Trafikingenjör Specialiststöd på enheten Trafikmiljö i Solna
Kvalifikationsmässigt söker vi dig som:
har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som kan bedömas som likvärdig.
har flera års yrkeserfarenhet inom trafikområdet.
har kunskap om och erfarenhet av arbete med myndighetsutövning enligt trafiklagstiftning.
kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska (då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska.)
har B-körkort (då resor i tjänsten förekommer).

Vi ser det som meriterande om du:
har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.
Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
På Planering är du ingången till Trafikverket för dem som vi finns till för: medborgare och näringsliv. Omvärldens tillgång till våra servicetjänster och till oss som myndighet är viktig. Det är därför vi vill ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Vi behöver smarta e-tjänster och effektiv hantering av både ärenden och dokument.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Läs mer om Åsa som är trafikingenjör hos oss här

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/vara-yrken/Alla-yrken/T/trafikingenjor-asa/

Läs mer här om hur Trafikverket är som arbetsgivare

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/ Visa mindre

Trafikingenjör specialiststöd visstid

Ansök    Maj 6    Trafikverket    Trafikingenjör
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm en trafikingenjör med specialiststöd för en visstidsanställning med start omgående till 30 september 2022. Trafikingenjör specialiststöd visstid Arbetsuppgifter Som trafikingenjör med in... Visa mer
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling? Nu söker Trafikverket Region Stockholm en trafikingenjör med specialiststöd för en visstidsanställning med start omgående till 30 september 2022.


Trafikingenjör specialiststöd visstid

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör med inriktning på specialiststöd, så kommer du att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. I rollen deltar du i prioritering och planering av åtgärder i tidiga skeden, i planläggningsprocessen och i genomförandeskedet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem.
Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftningen och trafikmiljö. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling.

Övrig information

Tester kan komma att vara en del av denna rekryteringsprocess. Intervjuer är planerade att hållas via Skype den 26 maj.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Ditt arbetssätt är strukturerat och du drivs av att självständigt driva dina ärenden framåt. Du har förmåga att fatta snabba beslut och agerar utifrån dessa även under svåra omständigheter. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.
Vi söker dig som:
har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.
har flera års relevant yrkeserfarenhet inom trafikfrågor ex inom trafikplanering och myndighetsutövning.
har goda kunskaper inom Trafiklagstiftning såsom Väglagen, Trafikförordningen samt Vägmärkesförordningen
har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, (då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska).
har körkort för personbil (då resor i tjänsten förekommer).

Det är meriterande om du:
har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.
har erfarenhet av arbete som expertstöd i arbete med Trafiklagstiftning
har erfarenhet av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder
har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.
Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/vara-yrken/Alla-yrken/T/trafikingenjor-asa/ Visa mindre

Sommarjobb som trafikanalytiker

Ansök    Mar 2    Trafikverket    Trafikingenjör
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande.  Planerad tidsperiod 2021-06-14-2021-08-31. Sommarjobb som trafikanal... Visa mer
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande. 
Planerad tidsperiod 2021-06-14-2021-08-31.


Sommarjobb som trafikanalytiker

Arbetsuppgifter

Vi söker någon som kan arbeta med geografiska data kopplat till de nationella prognosmodellerna Samgods (godstrafik) och Sampers (persontrafik). Arbetsuppgifterna består av analys och presentation av data mha GIS, datahantering och programmering i Python. Distansarbete kan förväntas under rådande situation. Därför är det viktigt att kunna jobba självständigt, samtidigt som det ställer krav på att kunna kommunicera med kollegor och handledare på effektivt sätt

Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket bland annat innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.
Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker, diskrimineringsfri samt objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt. 
#sommarjobbsamhällsbyggnad
#sommarjobbit
#sommarjobbekonomi
#sommarjobbsamhällsplanering
#sommarjobbnaturvetenskap

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt
Vi söker dig som
har en pågående högskole-eller universitetsutbildning under minst termin 3 eller avslutat utbildningen senast 2019 som ingenjör, ekonom, kulturgeograf, statistiker, datavetare/programmerare eller matematiker.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#sommarjobbekonomi
#sommarjobbsamhällsbyggnad
#sommarjobbit
#sommarjobbnaturvetenskap Visa mindre

AFRY Rookie Program: Trafik- och samhällsplanerare

Ansök    Feb 8    ÅF Pöyry AB    Trafikingenjör
Om jobbet Vill du vara med och skapa morgondagens samhällen och verka för en hållbar framtid? Då har du kommit rätt! På AFRY arbetar vi med allt från små teknikspecifika projekt till några av branschens största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Till AFRY Rookie Program söker vi nu en nyexaminerad trafik- och samhällsplanerare! Som trafik- och samhällsplanerare arbetar du med att skapa hållbara stadsmiljöer där människor ska bo, arbeta och trivas. ... Visa mer
Om jobbet
Vill du vara med och skapa morgondagens samhällen och verka för en hållbar framtid? Då har du kommit rätt! På AFRY arbetar vi med allt från små teknikspecifika projekt till några av branschens största och mest komplexa infrastrukturprojekt.

Till AFRY Rookie Program söker vi nu en nyexaminerad trafik- och samhällsplanerare!

Som trafik- och samhällsplanerare arbetar du med att skapa hållbara stadsmiljöer där människor ska bo, arbeta och trivas. Ibland är det mindre enskilda projekt, ibland långsiktiga, oftast nytänkande helhetslösningar. Arbetsuppgifterna kan bl. a vara skissa upp förslag, skriva trafik- och samhällsplaneringsutredningar eller genomföra delar av en trafikanalys.

Vem är du?
Vi söker dig som till sommaren tar examen från din masterutbildning inom samhällsplanering, samhällsbyggnad, transport eller motsvarande. Vi ser det som meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom kommunal- eller konsultverksamhet. Det är inget krav, men ett stort plus om du har erfarenhet av AutoCAD och/eller simuleringar/trafikmodeller.

På AFRY ser vi oss som modiga och hängivna lagspelare, vilket vi hoppas att även du kan identifiera dig med. För att passa in i konsultrollen är du social, initiativtagande och ansvarsfull. Vidare är det viktigt att du är noggrann i ditt arbete och inte rädd för att ta nya kontakter. Du har givetvis stort engagemang för hållbarhetsfrågor och samhällsutveckling.

Vi ser även att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Välkommen med din ansökan! Bifoga CV, personligt brev och en sammanställning över avslutade kurser och betyg.Vi erbjuder
AFRY Rookie Program ger dig en gedigen introduktion till arbetslivet och rollen som konsult hos en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Läs mer om programmet här: https://afry.com/en/rookie

Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid.

Genom Club AFRY främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden.

Det är även viktigt för oss att du som medarbetare kan vidareutveckla dig, därför har vi tydliga karriärvägar inom AFRY. Vilken väg tar du?

Om företaget
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering.

Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Making Future. Visa mindre

Sommarjobbare som biträdande trafikingenjör

Ansök    Mar 2    Trafikverket    Trafikingenjör
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande.  Planerad tidsperiod 2021-06-14-2021-08-27 Sommarjobbare som biträdan... Visa mer
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande.
 Planerad tidsperiod 2021-06-14-2021-08-27


Sommarjobbare som biträdande trafikingenjör

Arbetsuppgifter

Inventering och utredning av bl. a. trafikföreskrifter i vägsystemet. Arbete med löpande uppgifter kopplat till myndighetsutövning. I arbetsuppgifterna ingår fältarbete samt arbete på kontor.
Arbetsuppgifterna kommer att utföras tillsammans med ytterligare en sommarpraktikant.

Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket bland annat innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.
 Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker, diskrimineringsfri samt objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt. 
#sommarjobbsamhällsplanering
#sommarjobbsamhällsbyggnad

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt
Vi söker dig som
har en pågående högskole-eller universitetsutbildning under minst termin 7 eller avslutat utbildningen senast 2019 inom samhällsplanering, fysisk planering, juridik, samhällsbyggnad eller kulturgeografi
har körkort för manuellt växlad personbil
har god körvana för personbil


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Trafikingenjör

Ansök    Jan 22    Trafikverket    Trafikingenjör
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling?   Trafikingenjör Trafikverket Region Stockholm söker nu två trafikingenjörer  med två olika fokusområden. Den ena trafikingenjören har ett fokus på ansvar för hantering av myndighetsärenden kopplade till väg- och trafiklagsti... Visa mer
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling?

 


Trafikingenjör

Trafikverket Region Stockholm söker nu två trafikingenjörer  med två olika fokusområden. Den ena trafikingenjören har ett fokus på ansvar för hantering av myndighetsärenden kopplade till väg- och trafiklagstiftning och den andra har ett fokus på projektstöd till Trafikverkets investerings- och underhållsprojekt på väg.

Som trafikingenjör med fokus på ärendehantering arbetar du med att handlägga och fatta beslut i myndighetsärenden utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Handläggningen ska resultera i likvärdig service, likartad tillämpning, samt ett effektivt utnyttjande av transportsystemet. Du företräder Trafikverket på regional nivå i ärenden som berör trafikområdet och ger information och tar emot synpunkter från medborgare, näringsliv, myndigheter och media. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem.

Som trafikingenjör med inriktning på specialiststöd, så kommer du att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. En stor del av trafikfrågorna innefattar arbete på väg (APV).

Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftning och trafikmiljö. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling.

Vi söker dig som:


har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.

har flera års relevant yrkeserfarenhet inom trafikfrågor ex inom trafikplanering och  myndighetsutövning.

har goda kunskaper inom Trafiklagstiftning såsom Väglagen, Trafikförordningen samt Vägmärkesförordningen

har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, (då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska).

har körkort för personbil (då resor i tjänsten förekommer).Det är meriterande om du:


har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.

har erfarenhet av arbete som expertstöd i arbete med Trafiklagstiftning

har erfarenhet av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder

har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Ditt arbetssätt är strukturerat och du drivs av att självständigt driva dina ärenden framåt. Du har förmåga att fatta snabba beslut och agerar utifrån dessa även under svåra omständigheter. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. Visa mindre

Sommarjobb Biträdande Trafikingenjör, samhällsplanering

Ansök    Jan 21    Trafikverket    Trafikingenjör
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande.  Sommarjobb Biträdande Trafikingenjör, samhällsplanering Som Biträ... Visa mer
Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande. 


Sommarjobb Biträdande Trafikingenjör, samhällsplanering

Som Biträdande Trafikingenjör kommer du bland annat arbeta med följande:


Inventering av trafikreglering i vägsystemet.

biträda i löpande myndighetsutövning.Vi söker dig som


har en pågående högskole-eller universitetsutbildning under termin 7-10 inom samhällsplanering

Har körkort för personbil Visa mindre

Trafikingenjör

Ansök    Jan 29    Trafikverket    Trafikingenjör
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling?   Trafikingenjör Trafikverket Region Stockholm söker nu två trafikingenjörer  med två olika fokusområden. Den ena trafikingenjören har ett fokus på ansvar för hantering av myndighetsärenden kopplade till väg- och trafiklagsti... Visa mer
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling?

 


Trafikingenjör

Trafikverket Region Stockholm söker nu två trafikingenjörer  med två olika fokusområden. Den ena trafikingenjören har ett fokus på ansvar för hantering av myndighetsärenden kopplade till väg- och trafiklagstiftning och den andra har ett fokus på projektstöd till Trafikverkets investerings- och underhållsprojekt på väg.

Som trafikingenjör med fokus på ärendehantering arbetar du med att handlägga och fatta beslut i myndighetsärenden utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Handläggningen ska resultera i likvärdig service, likartad tillämpning, samt ett effektivt utnyttjande av transportsystemet. Du företräder Trafikverket på regional nivå i ärenden som berör trafikområdet och ger information och tar emot synpunkter från medborgare, näringsliv, myndigheter och media. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem.

Som trafikingenjör med inriktning på specialiststöd, så kommer du att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. En stor del av trafikfrågorna innefattar arbete på väg (APV).

Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftning och trafikmiljö. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling.

Vi söker dig som:


har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.

har flera års relevant yrkeserfarenhet inom trafikfrågor ex inom trafikplanering och  myndighetsutövning.

har goda kunskaper inom Trafiklagstiftning såsom Väglagen, Trafikförordningen samt Vägmärkesförordningen

har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, (då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska).

har körkort för personbil (då resor i tjänsten förekommer).Det är meriterande om du:


har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.

har erfarenhet av arbete som expertstöd i arbete med Trafiklagstiftning

har erfarenhet av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder

har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Ditt arbetssätt är strukturerat och du drivs av att självständigt driva dina ärenden framåt. Du har förmåga att fatta snabba beslut och agerar utifrån dessa även under svåra omständigheter. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. Visa mindre

Gruppchef Trafikanalys

Ansök    Okt 1    ÅF AB    Trafikingenjör
Om jobbet Det händer mycket spännande hos oss på ÅF och vi har flera unika åtaganden när det kommer till att skapa hållbara stadsmiljöer där människor ska bo, arbeta, förflytta sig och trivas. Vår sektion Trafik- och samhällsplanering består av närmare 30 kollegor som är allt från nyexade samhällsplanerare och trafikingenjörer till seniora och nischade experter. Vi är stolta över att tillsammans ha arbetat i nästan 300 år med dessa frågor! Vi arbetar med o... Visa mer
Om jobbet
Det händer mycket spännande hos oss på ÅF och vi har flera unika åtaganden när det kommer till att skapa hållbara stadsmiljöer där människor ska bo, arbeta, förflytta sig och trivas.
Vår sektion Trafik- och samhällsplanering består av närmare 30 kollegor som är allt från nyexade samhällsplanerare och trafikingenjörer till seniora och nischade experter. Vi är stolta över att tillsammans ha arbetat i nästan 300 år med dessa frågor!
Vi arbetar med olika typer av uppdrag för olika beställare, både offentliga och privata. Våra uppdrag rör allt från översiktsplanering till förprojektering, från trafiksäkerhet till samhällssäkerhet och från hela stadsdelar till enskilda platsers utformning.
Nu söker vi en Gruppchef inom området Trafikanalys  

Som Gruppchef hos oss får du en roll med stor variation, möjlighet till många kontakter och kundmöten. Du förväntas utöva ett modernt och coachande ledarskap som bygger team och tydliggör de gemensamma målen för gruppen. Dina huvudsakliga uppgifter som Gruppchef är:  

Personalansvar
Leda och coacha konsulter i uppdrag
Vidareutveckla gruppens medarbetare och verksamhet. Särskilt spännande med utvecklade metoder tillsammans med våra kollegor på Digital solutions.
Samordna resurser och anbud
Delvis arbeta i uppdrag som tex uppdragsledare eller teknikspecialist

Du rapporterar till Sektionschefen och ni har ett nära samarbete med övriga gruppchefer och tillsammans utgör ni en stark helhet.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för att se människor växa och tillsammans åstadkomma bra lösningar. Du gillar nya lösningar och ser många möjligheter som du vill driva utvecklingen av.
Du har flera års erfarenhet av trafikanalyser och en relevant utbildning från högskola eller universitet. Du har erfarenhet av ledarskap antingen som chef eller som uppdrags- eller projektledare. Självklart ser du dig själv som en lagspelare och du trivs med att dela din kunskap och hjälpa andra att utvecklas. Du har även en mycket god kommunikativ förmåga och behärskar det svenska språket utmärkt såväl i skrift som i tal. 
Vi på ÅF ser oss som modiga och hängivna lagspelare och vi är verksamma i en miljö som präglas av tillväxt.
Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder
ÅF rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar - hinna lämna, hämta, träna, umgås med vänner, handla eller bara sova lite längre på morgonen.
ÅF är ett företag där idéer möjliggörs och uppmuntras. Vi stöttar dig som vill utveckla verksamheten och dina idéer och kommer därför att uppmuntra nytänkande och driv. Genom Club ÅF främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga och varierande fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom är det viktigt för oss att du som medarbetare kan vidareutveckla dig, därför har vi tydliga karriärvägar inom ÅF. Vilken väg tar du?

Om företaget
ÅF Pöyry är ett ledande internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi skapar lösningar åt våra kunder utifrån ett hållbarhetsperspektiv och globala trender såsom urbanisering och digitalisering. Vi är mer än 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri och energi som arbetar globalt för att skapa hållbara lösningar för nästa generation.Making Future. Visa mindre

Trafikingenjör

Ansök    Dec 13    Trafikverket    Trafikingenjör
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling?   Trafikingenjör Trafikverket Region Stockholm söker nu två trafikingenjörer  med två olika fokusområden. Den ena trafikingenjören har ett fokus på ansvar för hantering av myndighetsärenden kopplade till väg- och trafiklagsti... Visa mer
Vill du arbeta i en roll där du blir involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar? Vill du vara med och bidra till en god trafikmiljö och därigenom få en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling?

 


Trafikingenjör

Trafikverket Region Stockholm söker nu två trafikingenjörer  med två olika fokusområden. Den ena trafikingenjören har ett fokus på ansvar för hantering av myndighetsärenden kopplade till väg- och trafiklagstiftning och den andra har ett fokus på projektstöd till Trafikverkets investerings- och underhållsprojekt på väg.

Som trafikingenjör med fokus på ärendehantering arbetar du med att handlägga och fatta beslut i myndighetsärenden utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Handläggningen ska resultera i likvärdig service, likartad tillämpning, samt ett effektivt utnyttjande av transportsystemet. Du företräder Trafikverket på regional nivå i ärenden som berör trafikområdet och ger information och tar emot synpunkter från medborgare, näringsliv, myndigheter och media. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem.

Som trafikingenjör med inriktning på specialiststöd, så kommer du att arbeta med att stödja Trafikverkets projektorganisation med trafikmiljökompetens utifrån lagstiftning, nationella riktlinjer samt krav och råd. Ditt arbete ska resultera i ett framkomligt, trafiksäkert och effektivt utnyttjande av transportsystemet. Arbetet spänner över ett brett område inom trafikfrågor i ett komplext trafiksystem. En stor del av trafikfrågorna innefattar arbete på väg (APV).

Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftning och trafikmiljö. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi på din personliga utveckling. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling.

Vi söker dig som:


har högskoleutbildning, 180 hp (120 p) inom trafikteknik, samhällsplanering, juridik eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig.

har flera års relevant yrkeserfarenhet inom trafikfrågor ex inom trafikplanering och  myndighetsutövning.

har goda kunskaper inom Trafiklagstiftning såsom Väglagen, Trafikförordningen samt Vägmärkesförordningen

har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, (då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska).

har körkort för personbil (då resor i tjänsten förekommer).Det är meriterande om du:


har erfarenhet av konsekvensutredningar inom trafikområdet.

har erfarenhet av arbete som expertstöd i arbete med Trafiklagstiftning

har erfarenhet av att projektleda trafiksäkerhetsåtgärder

har erfarenhet av att arbeta med trafiksäkerhets- och framkomlighetsåtgärder inom underhålls- och investeringsentreprenader och vägplanering.För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Ditt arbetssätt är strukturerat och du drivs av att självständigt driva dina ärenden framåt. Du har förmåga att fatta snabba beslut och agerar utifrån dessa även under svåra omständigheter. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. Visa mindre

Svevia söker nu en Projektingenjör inom Trafikanordningar

Ansök    Aug 30    Svevia    Trafikingenjör
Svevia är landets ledande driftentreprenör och ett av de största väg- och anläggningsföretagen i Sverige. Svevia, Division Drift arbetar med drift och underhåll av gator och vägar, parker och grönytor samt mindre anläggningsarbeten. Division Drift söker nu en projektingenjör som vill arbeta med våra kunder och medarbetare och driva vår verksamhet framåt nu och i framtiden. Om tjänsten Svevia fortsätter att satsa på säkra arbetsplatser och trafikanordning... Visa mer
Svevia är landets ledande driftentreprenör och ett av de största väg- och anläggningsföretagen i Sverige. Svevia, Division Drift arbetar med drift och underhåll av gator och vägar, parker och grönytor samt mindre anläggningsarbeten. Division Drift söker nu en projektingenjör som vill arbeta med våra kunder och medarbetare och driva vår verksamhet framåt nu och i framtiden.

Om tjänsten

Svevia fortsätter att satsa på säkra arbetsplatser och trafikanordningar (TA). Vi erbjuder hela TA kedjan från planering - projektering - TA-planer - utsättning och skötsel av TA-anordning samt av-etablering. För att värna om våra medarbetare, trafikanter och kunder vill vi ha din hjälp att utveckla vårt säkerhetsarbete, Vårt Arbetssätt samt kompetensen och TA-affären ytterligare. Vi behöver en projektingenjör inom området Arbete på väg och trafikanordningar.

Din centrala roll i Svevia blir att utbilda platschefer och arbetsledare inom ansvarsområdet ”Arbete På Väg” och trafikanordningar, samt att ta fram och ajourhålla vårt material och våra arbetssätt inom området så att verksamheten utvecklas. Tjänsten ger dig möjligheten att från grunden bygga upp och upprätthålla en Svevia-unik TA-utbildning för att ge organisationen spetskompetens inom TA. I samband med att du utbildar våra medarbetare, kunder och leverantörer i Arbete På Väg, marknadsför du Svevias TA-erbjudande.

Du medverkar i TA-affärens nätverk samt deltager aktivt med att stödja kalkylfunktionen i anbudsprocesserna med säkra och affärsmässiga TA-lösningar.Du tar fram utbildningsmaterial, är väl uppdaterad på regelverk samt energiupptagande skydd och kan därigenom stödja organisationen. Resor och övernattningar i samband med utbildningar och möten ingår i tjänsten. Vi ser gärna att tjänstens placering är i Stockholm (Solna)eller i Göteborg.

Din profil

Vi söker dig som har goda pedagogiska egenskaper och erfarenhet av att lära ut. Du ska kunna ta fram utbildningsmaterial och vara väl insatt i hur regelverk är uppbyggda och hur de ska tolkas ute på arbetsplatserna. Du har god kunskap om temporärt TA-material och energiupptagande skydd så att du därigenom kan stödja organisationen på bästa sätt. Ett plus är om du har bra insyn i hur marknaden inom området ser ut, även internationellt och att du har goda kunskaper i olika standarder och regelverk samt goda kontakter i branschen. Troligen har du i tidigare roller arbetat med att motivera och utveckla människor och delar gärna med dig av utmaningar som finns för att kvalitetssäkra säkerhetsarbetet i branschen.

Meriterande är om du arbetat inom drift och underhåll som ledare eller specialist och har kunskap om TA-affären. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt, är serviceinriktad och trivs med att sälja tjänsterna Svevia erbjuder. Du kan arbete självständigt och i grupp och du tycker om att arbeta mot uppsatta mål. B-körkort och god datavana är ett krav.

Vi erbjuder dig

Hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Det ger dig unika utvecklingsmöjligheter och öppnar för spännande utmaningar i ett företag i snabb förändring. Med tydliga prestationsmål och utmanande arbetsuppgifter får du utrymme att vässa din spetskompetens och göra skillnad. Och det är lika lätt att få ansvar som att ge - oavsett om du vill göra en ledarskapsresa eller bli
specialist. Karriärvägarna är många. Vi uppskattar när du är innovativ. Tillsammans tar vi nästa steg genom att lyssna på kunderna och utveckla hållbara lösningar. Det finns med andra ord många fördelar att dela väg med oss.

Ansökan

Sök tjänsten snarast då urval sker löpande, dock senast den 15 september. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta P-O Dahlberg, biträdande divisionschef Division Drift, tfn 010-458 10 01.

Fackliga företrädare nås via Svevias växel, tfn 08-4041000. Visa mindre

Gruppchef Trafikanalys

Ansök    Jun 25    ÅF AB    Trafikingenjör
Om jobbet Det händer mycket spännande hos oss på ÅF och vi har flera unika åtaganden när det kommer till att skapa hållbara stadsmiljöer där människor ska bo, arbeta, förflytta sig och trivas. Vår sektion Trafik- och samhällsplanering består av närmare 30 kollegor som är allt från nyexade samhällsplanerare och trafikingenjörer till seniora och nischade experter. Vi är stolta över att tillsammans ha arbetat i nästan 300 år med dessa frågor! Vi arbetar med o... Visa mer
Om jobbet
Det händer mycket spännande hos oss på ÅF och vi har flera unika åtaganden när det kommer till att skapa hållbara stadsmiljöer där människor ska bo, arbeta, förflytta sig och trivas.
Vår sektion Trafik- och samhällsplanering består av närmare 30 kollegor som är allt från nyexade samhällsplanerare och trafikingenjörer till seniora och nischade experter. Vi är stolta över att tillsammans ha arbetat i nästan 300 år med dessa frågor!
Vi arbetar med olika typer av uppdrag för olika beställare, både offentliga och privata. Våra uppdrag rör allt från översiktsplanering till förprojektering, från trafiksäkerhet till samhällssäkerhet och från hela stadsdelar till enskilda platsers utformning.
Nu söker vi en Gruppchef inom området Trafikanalys  

Som Gruppchef hos oss får du en roll med stor variation, möjlighet till många kontakter och kundmöten. Du förväntas utöva ett modernt och coachande ledarskap som bygger team och tydliggör de gemensamma målen för gruppen. Dina huvudsakliga uppgifter som Gruppchef är:  

Personalansvar
Leda och coacha konsulter i uppdrag
Vidareutveckla gruppens medarbetare och verksamhet. Särskilt spännande med utvecklade metoder tillsammans med våra kollegor på Digital solutions.
Samordna resurser och anbud
Delvis arbeta i uppdrag som tex uppdragsledare eller teknikspecialist

Du rapporterar till Sektionschefen och ni har ett nära samarbete med övriga gruppchefer och tillsammans utgör ni en stark helhet.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för att se människor växa och tillsammans åstadkomma bra lösningar. Du gillar nya lösningar och ser många möjligheter som du vill driva utvecklingen av.
Du har flera års erfarenhet av trafikanalyser och en relevant utbildning från högskola eller universitet. Du har erfarenhet av ledarskap antingen som chef eller som uppdrags- eller projektledare. Självklart ser du dig själv som en lagspelare och du trivs med att dela din kunskap och hjälpa andra att utvecklas. Du har även en mycket god kommunikativ förmåga och behärskar det svenska språket utmärkt såväl i skrift som i tal. 
Vi på ÅF ser oss som modiga och hängivna lagspelare och vi är verksamma i en miljö som präglas av tillväxt.
Välkommen med din ansökan! Vi går igenom urvalet löpande men kommer även ha semester i sommar.

Vi erbjuder
ÅF rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar - hinna lämna, hämta, träna, umgås med vänner, handla eller bara sova lite längre på morgonen.
ÅF är ett företag där idéer möjliggörs och uppmuntras. Vi stöttar dig som vill utveckla verksamheten och dina idéer och kommer därför att uppmuntra nytänkande och driv. Genom Club ÅF främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga och varierande fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom är det viktigt för oss att du som medarbetare kan vidareutveckla dig, därför har vi tydliga karriärvägar inom ÅF. Vilken väg tar du?

Om företaget
ÅF Pöyry är ett ledande internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi skapar lösningar åt våra kunder utifrån ett hållbarhetsperspektiv och globala trender såsom urbanisering och digitalisering. Vi är mer än 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri och energi som arbetar globalt för att skapa hållbara lösningar för nästa generation.Making Future. Visa mindre

Biträdande Trafikingenjör

Ansök    Jun 13    Trafikverket    Trafikingenjör

Vill du arbeta som Biträdande Trafikingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö-... Visa mer

Vill du arbeta som Biträdande Trafikingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.Biträdande Trafikingenjör

I den här spännande rollen med stora utvecklingsmöjligheter blir du involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar. Ditt ansvarsområde är att skapa en god trafikmiljö och därigenom får du en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling. Som trafikingenjör har du kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar beslut och svarar på inkomna ärenden. Ytterligare några exempel på trafikingenjörens arbetsuppgifter är att granska och godkänna vägutrustningsplaner och genomföra utredningar kopplade till trafikmiljöområdet. Du ansvarar också för att Trafikverkets myndighetsutövning är rättssäker.Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftning och trafikmiljö. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi bland annat på utbildning och du får handledning av kollegor med Sveriges främsta kompetens inom dessa områden. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling.Vi söker dig som
  • har högskole- eller universitetsexamen med inriktning samhällsplanering, trafikteknik eller juridik

  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

  • har grundläggande IT-kunskaper

  • har B-körkortDet är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta med myndighetsfrågor

  • har kunskap inom trafiklagstiftning

  • har kunskap inom utredningsmetodikFör att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Du trivs i en roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Ditt arbetssätt är strukturerat och du drivs av att självständigt driva dina ärenden framåt. Du har förmåga att fatta snabba beslut och agerar utifrån dessa även under svåra omständigheter. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer.Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Visa mindre

Gruppchef Trafikanalys

Ansök    Aug 20    ÅF AB    Trafikingenjör
Om jobbet Det händer mycket spännande hos oss på ÅF och vi har flera unika åtaganden när det kommer till att skapa hållbara stadsmiljöer där människor ska bo, arbeta, förflytta sig och trivas. Vår sektion Trafik- och samhällsplanering består av närmare 30 kollegor som är allt från nyexade samhällsplanerare och trafikingenjörer till seniora och nischade experter. Vi är stolta över att tillsammans ha arbetat i nästan 300 år med dessa frågor! Vi arbetar med o... Visa mer
Om jobbet
Det händer mycket spännande hos oss på ÅF och vi har flera unika åtaganden när det kommer till att skapa hållbara stadsmiljöer där människor ska bo, arbeta, förflytta sig och trivas.
Vår sektion Trafik- och samhällsplanering består av närmare 30 kollegor som är allt från nyexade samhällsplanerare och trafikingenjörer till seniora och nischade experter. Vi är stolta över att tillsammans ha arbetat i nästan 300 år med dessa frågor!
Vi arbetar med olika typer av uppdrag för olika beställare, både offentliga och privata. Våra uppdrag rör allt från översiktsplanering till förprojektering, från trafiksäkerhet till samhällssäkerhet och från hela stadsdelar till enskilda platsers utformning.
Nu söker vi en Gruppchef inom området Trafikanalys  

Som Gruppchef hos oss får du en roll med stor variation, möjlighet till många kontakter och kundmöten. Du förväntas utöva ett modernt och coachande ledarskap som bygger team och tydliggör de gemensamma målen för gruppen. Dina huvudsakliga uppgifter som Gruppchef är:  

Personalansvar
Leda och coacha konsulter i uppdrag
Vidareutveckla gruppens medarbetare och verksamhet. Särskilt spännande med utvecklade metoder tillsammans med våra kollegor på Digital solutions.
Samordna resurser och anbud
Delvis arbeta i uppdrag som tex uppdragsledare eller teknikspecialist

Du rapporterar till Sektionschefen och ni har ett nära samarbete med övriga gruppchefer och tillsammans utgör ni en stark helhet.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för att se människor växa och tillsammans åstadkomma bra lösningar. Du gillar nya lösningar och ser många möjligheter som du vill driva utvecklingen av.
Du har flera års erfarenhet av trafikanalyser och en relevant utbildning från högskola eller universitet. Du har erfarenhet av ledarskap antingen som chef eller som uppdrags- eller projektledare. Självklart ser du dig själv som en lagspelare och du trivs med att dela din kunskap och hjälpa andra att utvecklas. Du har även en mycket god kommunikativ förmåga och behärskar det svenska språket utmärkt såväl i skrift som i tal. 
Vi på ÅF ser oss som modiga och hängivna lagspelare och vi är verksamma i en miljö som präglas av tillväxt.
Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder
ÅF rankas som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Vi vet att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar - hinna lämna, hämta, träna, umgås med vänner, handla eller bara sova lite längre på morgonen.
ÅF är ett företag där idéer möjliggörs och uppmuntras. Vi stöttar dig som vill utveckla verksamheten och dina idéer och kommer därför att uppmuntra nytänkande och driv. Genom Club ÅF främjar vi vår kultur som bygger på passion och lagspel. Vi erbjuder roliga och varierande fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden. Dessutom är det viktigt för oss att du som medarbetare kan vidareutveckla dig, därför har vi tydliga karriärvägar inom ÅF. Vilken väg tar du?

Om företaget
ÅF Pöyry är ett ledande internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi skapar lösningar åt våra kunder utifrån ett hållbarhetsperspektiv och globala trender såsom urbanisering och digitalisering. Vi är mer än 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri och energi som arbetar globalt för att skapa hållbara lösningar för nästa generation.Making Future. Visa mindre

Sommarjobbare till stadsmiljöavdelningen i Solna stad

Ansök    Apr 2    Solna Stad    Trafikingenjör
Är du student inom samhällsplanering med ett intresse för stadsplanering och trafikfrågor? Om du dessutom är intresserad av att maximera din utbildning genom att kombinera den med praktisk erfarenhet kan vi nu i Solna erbjuda dig ett sommarjobb där du, tillsammans med våra kollegor på stadsmiljöavdelningen, får chans att arbeta med arbetsuppgifter kopplat till stadens trafikfrågor.  Solna stad står inför många stora förändringar och växer rekordsnabbt. F... Visa mer
Är du student inom samhällsplanering med ett intresse för stadsplanering och trafikfrågor? Om du dessutom är intresserad av att maximera din utbildning genom att kombinera den med praktisk erfarenhet kan vi nu i Solna erbjuda dig ett sommarjobb där du, tillsammans med våra kollegor på stadsmiljöavdelningen, får chans att arbeta med arbetsuppgifter kopplat till stadens trafikfrågor. 

Solna stad står inför många stora förändringar och växer rekordsnabbt. För att möta förväntningarna hos solnaborna utvecklas staden snabbt. I Solna växer flera nya stadsdelar fram där Arenastaden och Hagastaden kanske är mest kända som ett par av Europas största och mest komplexa stadsbyggnadsprojekt.

Stadsmiljöavdelningen är en del av tekniska förvaltningen med fokus på att planera, beställa, och följa upp våra entreprenörers arbeten inom områdena Gata & trafik, Park & mark samt Avfall & renhållning.

Vi sitter i nyrenoverade lokaler i Solna stadshus mitt i Solna centrum. Tunnelbana, bussar, tvärbana och pendeltåg finns runt knuten och Solna centrum erbjuder bra service. 

Arbetsbeskrivning

Som sommarjobbare kommer du, under 8 veckor mellan v.25-v.32, arbeta med diverse arbetsuppgifter inom trafikområdet. Du kommer bland annat att arbeta med GCM-passager genom exempelvis inventering, säkerhetsklassificering samt kontroll och uppföljning av skyltning i Järvastaden i Solna. Du kommer också få ansvar att undersöka vilka av stadens trafiksignalanläggningar som saknar kompletterande skyltning samt ta fram åtgärdsförslag baserat på utfallet av undersökningen.

Under dessa 8 veckor kommer du också få chans att komma i kontakt med andra arbetsuppgifter inom stadsmiljöområdet, detta baserat dels på det exakta behovet under just sommaren men också ditt intresse och vad du skulle vilja arbeta med. På så sätt har du chans att själv påverka hur exakt dina åtta veckor här hos oss skulle se ut.

Vem är du?
Vi söker dig som studerar inom samhällsplanering med inriktning mot stads- och/eller trafikplanering. Har du arbetslivserfarenhet från trafikplaneringsområdet genom exempelvis praktikperioder eller liknande är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas på din personliga lämplighet för tjänsten.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är analytisk, strukturerad och samarbetar bra med andra. Det är också viktigt att du är noggrann och tar ansvar och har ett gott omdöme i ditt dagliga arbete.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor om tjänsten är du varmt välkommen höra av dig till stadsmiljöchef David Nordin på tel 08-746 20 55.

Fackliga företrädare:


• Marika Lindhagen, Vision, [email protected], 08-746 15 48
• Stina Jurell, Naturvetarna, [email protected], 08-746 35 25

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under perioden v.25-v.32. Är det så att du inte kan just dessa 8 veckor är det ingen fara, vi är flexibla. Men vår preliminära plan i dagsläget är just dessa 8 veckor. 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 9/4-2019.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.


I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Tekniska förvaltningen i Solna stad har en viktig roll i stadens utveckling. Vi erbjuder solnaborna en ren, trygg och välfungerande stadsmiljö och förser stadens verksamheter med ändamålsenliga och effektiva lokaler. Stadsmiljöavdelningen ansvarar för stadens gator, trafik, parker samt renhållning och avfall. Fastighetsavdelningen förvaltar och genomför investeringar i stadens fastigheter och samverkar med andra förvaltningar vid om- och nybyggnationer.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre

Junior planerare

BIM-specialistCantera söker ambitiösa och drivna konsulter med mycket god teknisk kompetens och relevant utbildning. Vi tror att du trivs med att ställas inför nya utmaningar och att du förstår vikten av att sätta kunden i fokus.Planeraren ingår i planeringsteamet som bär det övergripande ansvaret för programmets tidsplanering. Planeringsteamet bestå idag av en huvudplanerare och tre planerare. Programmets omfattning fördelas emellan dessa resurser igenom ... Visa mer
BIM-specialistCantera söker ambitiösa och drivna konsulter med mycket god teknisk kompetens och relevant utbildning. Vi tror att du trivs med att ställas inför nya utmaningar och att du förstår vikten av att sätta kunden i fokus.Planeraren ingår i planeringsteamet som bär det övergripande ansvaret för programmets tidsplanering. Planeringsteamet bestå idag av en huvudplanerare och tre planerare. Programmets omfattning fördelas emellan dessa resurser igenom programmets WBS. Ansvar och arbetsuppgifter för planeraren är typiskt att:Ansvara för att upprätta och upprätthålla en aktuell tidplan för delar av programmets omfattning (t.ex. delsträckor).Delta i arbetet att ta fram en aktuell och samordnad tidsplan för hela programmets omfattning i alla dess skeden.Ansvara för att programmets målplan hela tiden är definierad och kommuniceradJobba efter en gemensam metodik för planering och uppföljning,Stödja ingående projekt/delprojekt och övriga funktioner i deras planering och uppföljningFramtaga underlag till statusrapporter och olika presentationer till programledningenVid behov deltaga i programledningsmötenDelta i planerings- och uppföljningsmötenAktivt deltaga i uppföljning av tidsplanerna på alla olika nivåerAktivt medverka till att programmets metodik för planering, uppföljning och styrning ligger metodmässigt i framkantArbeta med produktionsplaneringArbeta vid behov med skedesplaneringDelta i arbetet att ta fram och upprätthålla programmets WBS med tillhörande WBS-beskrivning för att identifiera och följa upp ingående arbetspaketArbeta med kravställning (inom planering och uppföljning) i kommande upphandlingarProgrammet tillämpar integrerad styrning vilket innebär en nära samverkan med disciplinerna:OmfattningKvalitetTidKostnad Tidsplaneringen byggs upp enligt CPM (kritisk linje metoden) och styrs enligt milstolpemetoden vilket i korthet innebär att målplanen beskriver i ett antal milstolpar. Projektering och där det lämpar sig kommer EVM (Earned Value Management) att tillämpas. Parallellt med detta kommer även linjär planering att tillämpas i syfte att säkra en god samordning av gränssnitt. Även arbete med osäkerhetsanalys kan förekomma.KompetenskravDu ska ha minst 3 års utbildning på högskolenivå inom teknik eller ekonomi, eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelskaDu ska ha minst 5 års erfarenhet av att aktivt arbeta med tidsplanering i stora projekt med höga krav på samordning   Du skall vara en van planerare och ha erfarenhet av planering av komplexa projekt med mycket samordning   Dokumenterad erfarenhet av mötesledning, stora grupper +10 personer.   God kunskap om riskhantering i projekt Meriterande erfarenhetKunskaper i projektledningssystemen PMI eller IPMAKunskaper i CPM (Critical Path Method)Kunskaper i Oracle Primavera P6Pedagogisk erfarenhet, lärare eller utbildare.Erfarenhet av arbete inom infrastruktur med inriktning på spårvägErfarenhet av successivanalys Du bör ha erfarenhet av arbete i projekt som en del av en beställarorganisation Du bör ha erfarenhet av arbete i projekt med internationellt deltagande Du bör ha erfarenhet av arbete i större projekt (>1 MDR) med flera ingående delprojektVid ansökan märk ansökan med Junior planerareVi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser Visa mindre

Planerare

Ansök    Maj 16    Stockholm    Trafikingenjör
PlanerareCantera söker ambitiösa och drivna konsulter med mycket god teknisk kompetens och relevant utbildning. Vi tror att du trivs med att ställas inför nya utmaningar och att du förstår vikten av att sätta kunden i fokus.Planeraren ingår i planeringsteamet som bär det övergripande ansvaret för programmets tidsplanering. Planeringsteamet bestå idag av en huvudplanerare och tre planerare. Programmets omfattning fördelas emellan dessa resurser igenom progr... Visa mer
PlanerareCantera söker ambitiösa och drivna konsulter med mycket god teknisk kompetens och relevant utbildning. Vi tror att du trivs med att ställas inför nya utmaningar och att du förstår vikten av att sätta kunden i fokus.Planeraren ingår i planeringsteamet som bär det övergripande ansvaret för programmets tidsplanering. Planeringsteamet bestå idag av en huvudplanerare och tre planerare. Programmets omfattning fördelas emellan dessa resurser igenom programmets WBS. Ansvar och arbetsuppgifter för planeraren är typiskt att:Ansvara för att upprätta och upprätthålla en aktuell tidplan för delar av programmets omfattning (t.ex. delsträckor).Delta i arbetet att ta fram en aktuell och samordnad tidsplan för hela programmets omfattning i alla dess skeden.Ansvara för att programmets målplan hela tiden är definierad och kommuniceradJobba efter en gemensam metodik för planering och uppföljning,Stödja ingående projekt/delprojekt och övriga funktioner i deras planering och uppföljningFramtaga underlag till statusrapporter och olika presentationer till programledningenVid behov deltaga i programledningsmötenDelta i planerings- och uppföljningsmötenAktivt deltaga i uppföljning av tidsplanerna på alla olika nivåerAktivt medverka till att programmets metodik för planering, uppföljning och styrning ligger metodmässigt i framkantArbeta med produktionsplaneringArbeta vid behov med skedesplaneringDelta i arbetet att ta fram och upprätthålla programmets WBS med tillhörande WBS-beskrivning för att identifiera och följa upp ingående arbetspaketArbeta med kravställning (inom planering och uppföljning) i kommande upphandlingarProgrammet tillämpar integrerad styrning vilket innebär en nära samverkan med disciplinerna:OmfattningKvalitetTidKostnad Tidsplaneringen byggs upp enligt CPM (kritisk linje metoden) och styrs enligt milstolpemetoden vilket i korthet innebär att målplanen beskriver i ett antal milstolpar. Projektering och där det lämpar sig kommer EVM (Earned Value Management) att tillämpas. Parallellt med detta kommer även linjär planering att tillämpas i syfte att säkra en god samordning av gränssnitt. Även arbete med osäkerhetsanalys kan förekomma.KompetenskravDu ska ha minst 3 års utbildning på högskolenivå inom teknik eller ekonomi, eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelskaDuska ha minst 5 års erfarenhet av att aktivt arbeta med tidsplanering i stora projekt med höga krav på samordning   Du skall vara en van planerare och ha erfarenhet av planering av komplexa projekt med mycket samordning   Dokumenterad erfarenhet av mötesledning, stora grupper +10 personer.   God kunskap om riskhantering i projektMeriterande erfarenhetKunskaper i projektledningssystemen PMI eller IPMAKunskaper i CPM (Critical Path Method)Kunskaper i Oracle Primavera P6Pedagogisk erfarenhet, lärare eller utbildare.Erfarenhet av arbete inom infrastruktur med inriktning på spårvägErfarenhet av successivanalys Du bör ha erfarenhet av arbete i projekt som en del av en beställarorganisationDu bör ha erfarenhet av arbete i projekt med internationellt deltagandeDubör ha erfarenhet av arbete i större projekt (>1 MDR) med flera ingående delprojektVid ansökan märk ansökan med PlanerareVi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser Visa mindre