Lediga jobb som Kostchef i Solna

Se lediga jobb som Kostchef i Solna. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Solna som finns hos arbetsgivaren.

Måltidschef

Ansök    Jun 10    Solna kommun    Kostchef
Om oss I dagsläget är måltidsorganisationen vid barn- och utbildningsförvaltningen i Solna stad en kombination av egen regi och entreprenadupphandling. Nu har förskolenämnden och skolnämnden, beslutat att all produktionen av mat till Solnas stads förskolor och skolor ska tillagas i egen regi.  Övergången från entreprenad till egen regi ska vara klar 1 juli 2025. I samband med detta skapas en ny, central måltidsorganisation med cirka 70 medarbetare. Må... Visa mer
Om oss

I dagsläget är måltidsorganisationen vid barn- och utbildningsförvaltningen i Solna stad en kombination av egen regi och entreprenadupphandling.

Nu har förskolenämnden och skolnämnden, beslutat att all produktionen av mat till Solnas stads förskolor och skolor ska tillagas i egen regi. 

Övergången från entreprenad till egen regi ska vara klar 1 juli 2025. I samband med detta skapas en ny, central måltidsorganisation med cirka 70 medarbetare. Målsättningen med den nya måltidsorganisationen är att säkerställa hög och jämlik kvalitet på måltiderna för alla barn och elever i Solna stads kommunala förskolor och skolor. Måltiderna är en viktig del av dagen i förskolan och skolan och varje dag serveras cirka 7 000 luncher inom förskola och skola i Solnas kommunala verksamheter. Därtill tillkommer frukost och mellanmål inom förskola och fritidshem. 

Därför söker vi nu en måltidschef med stort intresse, kunskap och engagemang som vill vara med och starta upp denna organisation.  Du kommer därefter leda och utveckla måltidsverksamheten med hjälp av biträdande enhetschefer.

Vad innebär arbetet?

Rollen som måltidschef är en ny befattning inom barn- och utbildningsförvaltningen. Här ges möjlighet att själv vara med och forma den egna rollen, organisation och arbetssätt utifrån egen erfarenhet, men inom given budgetram och politiska ställda mål. Vi vill att måltidschefen ska vara på plats i god tid innan övergången för att på så sätt kunna vara med och påverka och bidra i arbetet med att forma den nya organisationen. Måltidschefen kommer även att delta i tillsättningen av biträdande enhetschefer och eventuella stödfunktioner.

Den nya måltidsorganisationen kommer att bestå både av arbetsgrupper från nuvarande entreprenör och av befintliga medarbetare från Solna stad vilka ska arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Därför krävs stor lyhördhet och förståelse för verksamhetsövergång och omorganisationer. 

I rollen som måltidschef har du personal-, budget och verksamhetsansvar för 36 kök och cirka 70 tillsvidareanställda varav 6 medarbetare som tillhör en vikariepool. Personal- och verksamhetsansvar delas med biträdande chefer.

Rollen som måltidschef är ett kvalificerat, strategiskt och omfattande ledningsuppdrag med stor påverkan på barnen och elevernas dag i förskolan och skolan. Maten, barnen, eleverna samt medarbetaren och måltidsupplevelsen ska självklart vara i centrum. Verksamheten ska sträva efter hög kvalitet på måltiderna och vara en inspirationskälla till nyfikenhet och lärande kring mat och hållbarhet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har stor kompetens, kunskap och engagemang för att starta upp och forma en måltidsorganisation utifrån matglädje, kvalitet och hållbarhet. Du har ett genuint intresse för mat och matupplevelse.

Tjänsten kräver:

- Högskoleexamen som kostekonom eller likvärdig utbildning eller längre dokumenterad erfarenhet som ledare med måltidsverksamhet.
- Dokumenterad erfarenhet av ledarskap och att leda chefer.
- Erfarenhet av utvecklingsarbete och förändringsarbete samt intresse och erfarenhet av att driva verksamheten vidare. 
- Kunskap och erfarenhet av att arbeta med måltider mot förskola och skola.

Du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet från offentlig förvaltning/politiskt styrd organisation är meriterande.

Som person är du strukturerad, självgående och trygg. Du är resultatinriktad och positiv och kan skapa engagemang och delaktighet som får dina medarbetare att trivas, växa och känna trygghet. Du har förmågan att bygga relationer, kommunicera och samverka i olika sammanhang.

Vårt erbjudande

Är du rätt person för oss erbjuds du en spännande utmaning som innebär ansvar för att bygga upp och genomföra de förändringar som krävs för att skapa en ny gemensam måltidsorganisation för stadens förskolor och skolor, och att sedan driva den vidare. 

Tjänsten ingår i avdelningen för kommunikation, lokaler och måltider. Rollen är en tillsvidareanställning med start hösten 2024 eller så snart som möjligt.

Mer information om ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Vallgren Eriksson, måltidskonsult, som du når på e-post [email protected]. Maria är tillgänglig under juni månad samt vecka 30. 

Vi kommer att hantera ansökningarna löpande med sista ansökningsdag den 28 juli 2024. Intervjuer sker under augusti månad.

OBS! Om du inte har ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret rekommenderar vi att du beställer ett sådant så snart som möjligt då vi behöver se detta innan du kan börja din anställning inom barn- och utbildningsförvaltningen.

Fackliga företrädare

- Akademikerförbundet SSR, [email protected]
- Kommunal, Jeanette Hjalmarsson 08-746 17 83 
- Sveriges Lärare, Kristina Karhunen 076-041 07 84
- Sveriges Skolledare, Mariana Berlin 08-746 31 88
- Vision, Annika Engberg Lordin 08-746 11 45

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och öppna förskolan, fritidshem, grundskola, gymnasium, anpassad skola och anpassad gymnasieskola.Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit. Visa mindre